Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ιδιόμελο:Αύριο το αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι

Αύριο στις 8:00 μ.μ. «Η ιστορία του Ρεμπέτικου» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Επανάσταση χωρίς Φανούρη Κουβέλη, Μαριλίζα & Τζουμάκα, δεν γίνεται!!!

Αύριο στις 11.00 π.μ. η Εκλογοαπολογιστική Γ. Σ. του Συλλόγου Γονέων 5ου Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων 5ου Γυμνάσιο Αμαρουσίου
Η Τακτική Γ. Σ. θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου & θα συζητηθούν τα εξής θέματα:
1. Απολογισμός δράσης του συλλόγου για τα σχολικά έτη 2014-2016.2. Απολογισμός εξελεγκτικής επιτροπής για τα σχολικά έτη 2014-2016.
3. Απαλλαγή Δ.Σ.
4. Υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο ΔΣ, την εξελεγκτική επιτροπή, την σχολική κοινότητα και την ένωση γονέων.
5. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές.
6. Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών.
Στη συνέλευση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Διευθυντής του σχολείου μας κ. Γάλλος.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει απαρτία η συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 & ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου.
Σκοπός μας είναι η συνεχής βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών μας στο σχολικό περιβάλλον.

ΔάSOS Συγγρού:Εργασίες στον Βοτανικό κήπο & καλωσόρισμα του 1ου Σχολείου αυτής της σχολικής χρονιάς

Σε ανάρτησή τους οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού τονίζουν ότι ο βασικός σκοπός του Συλλόγου τους είναι η ενίσχυση του Ινστιτούτου για την ανάδειξη του εκπαιδευτικού του ρόλου στον κλάδο της γεωργίας.
Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου λοιπόν οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού(που στο ιστολόγιό τους το αναφέρουν ως ΔΑΣΟκτημα, η Πρόεδρος του ΙΓΕ ΑνναΜαρία Γιάντση ως Κτήμα & ο «φίλος» τους Περιφερειάρχης Γ. Καραμέρος ως Αλσος!!!), σε συνεργασία με το Ι.Γ.Ε. συγκεντρώθηκαν για να περιποιηθούν τον Βοτανικό Κήπο της Βίλλας Συγγρού. 
Καθάρισαν & κλάδεψαν τον κήπο από τα ξερά φύλλα και κλαδιά, ενώ ταυτόχρονα προχώρησαν σε νέες φυτεύσεις,  εμπλουτίζοντάς τον με νέες ποικιλίες φυτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βοτανικός Κήπος του Πύργου περιλαμβάνει πάνω από 20 διαφορετικά ελληνικά αρωματικά φυτά. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται η λεβάντα, η μέντα, το δίκταμο, η αρμπαρόριζα, ο  απήγανος, ο δυόσμος, το μελισσόχορτο  και πολλά ακόμα!

Tο «κτήμα» Συγγρού φιλοξενεί αύριο το «2ο PeopleRun»

               ΤΡΕΧΟΥΜΕ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 
                     ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΤΗΣ.

ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Η κατάσχεση της πατρίδας!!!

Το σχέδιο ήταν ξεκάθαρο και οι μεθοδεύσεις είχαν γίνει αντιληπτές από την πρώτη κιόλας μέρα του Μνημονίου. Οι περιουσίες των Ελλήνων κι η Ελλάδα ολόκληρη βρίσκονται στο στόχαστρο των δανειστών
Οι απανωτές δανειακές συμβάσεις και ο κυκεώνας των ασήμαντων λεπτομερειών και υποκεφαλαίων του δράματος απλώς αποτελούσαν προπετάσματα καπνού.
Οι Γερμανοί, οι ουραγοί τους και η συμμορία των κερδοσκοπικών κεφαλαίων που συνήργησαν στη διάπραξη του εγκλήματος τα θέλουν όλα και τα λαμβάνουν. 
Οι Ελληνες έφτασαν στο σημείο να αποποιούνται περιουσίες για τις οποίες εργάστηκαν γενεές επί γενεών, επειδή δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν τα φορολογικά βάρη που προκύπτουν από την αποδοχή οποιασδήποτε κληρονομιάς.
Η «δημοκρατία» έγραψε σχετικά: 
«Ραγδαία αύξηση στις αποποιήσεις κληρονομιών την τριετία 2013-2015 δείχνουν τα στοιχεία όλων των Ειρηνοδικείων της χώρας

Εγκαινιάστηκαν στο Μαρούσι τα νέα γραφεία της «Elpedison»

Η Elpedison, ο εναλλακτικός προμηθευτής  ηλεκτρικής ενέργειας εγκαινίασε τα νέα της γραφεία στο Μαρούσι (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 18-20) με το μήνυμα «Νέα Γραφεία - Νέα Ενέργεια». 

Ο νέος χώρος στέγασης καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της ELPEDISON σε θέσεις εργασίας ενώ, παράλληλα, εξασφαλίζει στην εταιρεία το χώρο που απαιτεί η αναμενόμενη ανάπτυξή της, μέσω του οράματος που από κοινού μοιράζονται τόσο οι μέτοχοι όσο και οι εργαζόμενοί της.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και από τους τρεις μετόχους της εταιρείας, τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια, την ιταλική εταιρεία EDISON και τον Όμιλο Ελλάκτωρ. 
Επιπλέον, το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι Πρεσβειών, μεγάλοι επιχειρησιακοί πελάτες, πολλοί προμηθευτές και συνεργάτες της εταιρείας απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και φορείς από τον εμπορικό κόσμο.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Elpedison, κ. Σπύρος Ανδρεάς, «η εγκατάσταση της ELPEDISON στα νέα αυτά γραφεία, είναι για όλους μας σημαντική. Σηματοδοτεί τη συνεχή ανοδική μας πορεία  και το στόχο μας για περαιτέρω ανάπτυξη  στην ελληνική αγορά, τόσο στον τομέα της παραγωγής όσο και στον τομέα της προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος».

Μετακομίζει σε νέο ιδιόκτητο κτίριο στο Μαρούσι, η «NP INSURANCE»

Αλλάζει «σελίδα» η NP Insurance με το νέο ιδιόκτητο κτήριο στο Μαρούσι επί της Λεωφόρου Κηφισίας («Δακτυλίδι), στο οποίο θα μετακομίσει μέσα στο Α’ τρίμηνο του 2017
Η ασφαλιστική εταιρεία επένδυσε το ποσό των 4,0 εκατ. Ευρώ στο κτήριο που αυτή τη στιγμή στεγάζεται η ΛΑΡΚΟ και το οποίο βρίσκεται απέναντι από το μέγαρο του ΟΤΕ. 
Με την κίνηση αυτή, η NP Insurance ενισχύει ακόμη περισσότερο το προφίλ της ως μία αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία με ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη.
Η μετακίνηση της εταιρείας έρχεται σε μία περίοδο που η NP Insurance καταφέρνει και αντιστέκεται στα αρνητικά μηνύματα που υπάρχουν στην ευρύτερη ασφαλιστική αγορά παρουσιάζοντας μία αξιοπρόσεκτη ισορροπία σε όλα τα μεγέθη της.
Σταθερότητα στα μεγέθη της παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία εμφάνισε κατά το A’ εξάμηνο 2016 η NP Insurance. 

Με 154 φιάλες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος Αμαρουσίου

Θετική η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 23η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) για την ενίσχυση της  Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.
Περισσότεροι από 180 εθελοντές αιμοδότες, μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου, αφιέρωσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών, από το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, συγκεντρώθηκαν 154 φιάλες αίματος για την ενίσχυση της Δημοτική Τράπεζα Αίματος.

Η «Ελληνική Ορθοπαιδική Εταιρεία» βράβευσε τον Δημαρχό μας Γιώργο Πατούλη

Τιμητικό βραβείο για το επιστημονικό και κοινωνικό έργο που έχει προσφέρει ως πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης και δήμαρχος Αμαρουσίου, απένειμε στον κ. Γιώργο Πατούλη, με ομόφωνη απόφασή του, το ΔΣ της Ορθοπαιδικής Εταιρείας.
Κατά την έναρξη του 72ου Συνεδρίου Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας, παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής Ν. Κακλαμάνη, του πρώην υφ. Υγείας Αθ. Γιαννόπουλου, πολλών προσωπικοτήτων από τον χώρο της ιατρικής και πλήθους κόσμου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθοπαιδικής Εταιρείας, Π. Ευσταθίου, εξήρε την κοινωνική προσφορά του κ. Πατούλη και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ανακούφιση των πολιτών, σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε το ΔΣ της Ορθοπαιδικής Εταιρείας για την τιμητική διάκριση και δήλωσε τα εξής:
«Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για μένα καθώς είναι πάντα πολύ τιμητικό να αναγνωρίζεται η προσπάθεια προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Η συγκίνησή μου αυτή τη φορά είναι μεγαλύτερη, καθώς αυτή η αναγνώριση έρχεται από την «οικογένειά» μου, τους συναδέλφους ιατρούς.

Απαξιώνει τον ρόλο & την λειτουργία των Υπηρεσιών του Σισμανογλείου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου!

 Σοβαρότατη η  καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων
17/9/2016 & ΩΡΑ: 01.00:
Οι Νοσηλευτές της Ψυχιατρικής κλινικής τραυματίζονται από τη βίαιη επίθεση με ξυλοδαρμό από ψυχικά ασθενή στο Γ.Ν.Α  ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ.
24/5/2016: Απόπειρα βιασμού νοσηλεύτριας κι ασθενούς στη ψυχιατρική κλινική στο Γ.Ν.Α  ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ.
2 χρόνια πριν:  Νοσηλευτής χάνει τη ζωή του στον ψυχιατρικό ξενώνα το «Σπίτι» δεχόμενος επανειλημμένα βίαιη συμπεριφορά.
Σαν  να μη πέρασε μία μέρα. 
Τι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ τι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
 Ίδιες πολιτικές, ίδιες πρακτικές. 
Ενώ το Σισμανόγλειο με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθούνται από τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ταλανίζετε από σωρεία προβλημάτων, όπως τη συρρίκνωση των ψυχιατρικών δομών, την εγκατάλειψη της ψυχικής υγείας, την καταστρατήγηση του κανονισμού λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής, την ανεξέλεγκτη εισροή εισαγγελικών περιστατικών, την τραγική έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και προσωπικού όλων των υπηρεσιών, κάποιοι «παράγοντες» ανακάλυψαν την Αμερική και το Νόμο!!  
Η καταπάτηση νόμων κι υπουργικών αποφάσεων  θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων μας και των ασθενών, καθιστώντας το Νοσοκομείο κολαστήριο ψυχών. 
Το σωματείο εργαζομένων με δελτία τύπου κι μηνυτήριες αναφορές κατήγγειλε δημόσια  την κατ΄ εξακολούθηση παραβίαση των νόμιμων διαδικασιών.
ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ  οτι οι ΖΩΕΣ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & των ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ σε 2η  ΜΟΙΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ στις ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που ΕΚΤΥΛΙΣΣΟΝΤΑΙ σαν ΚΑΚΟΣΤΗΜΕΝΗ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ μας(!!!)

Το ν/σ του ΥΠΕΣΔΑ για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων συζήτησε το ΔΣ της ΚΕΔΕ

Η ΚΕΔΕ επιμένει στον οδικό χάρτη που κατέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών & θεωρεί ότι το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου, ως έχει, δε μπορεί να εφαρμοστεί
Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ συζητήθηκε η νέα εκδοχή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τίτλο «Σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της χώρας», το οποίο έχει δοθεί στην ΚΕΔΕ προς διαβούλευση.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης το ΔΣ της ΚΕΔΕ επεσήμανε ότι τα μείζονα θέματα που έθεσε στα κείμενα που κατέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών κατά την πρώτη φάση της διαβούλευσης του σχεδίου νόμου, δεν ελήφθησαν καθόλου υπ’ όψιν.
Υπογραμμίστηκε ακόμη ότι παρά την κατάληξη που είχε η συνεργασία της ΚΕΔΕ με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών - & συγκεκριμένα με τον υπουργό κ. Π. Κουρουμπλή, να προχωρήσει η αναμόρφωση του αρχικού σχεδίου λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις θέσεις της ΚΕΔΕ,  η επιμονή του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων σε ένα προφανέστατα προβληματικό σχέδιο νόμου, είναι πραγματικά ακατανόητη & η εμφάνιση της νέας εκδοχής του σχεδίου νόμου μόνο ως εμπαιγμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί να εκληφθεί.

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές

Υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου
Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» διοργανώνει τις «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” σε όλη την Ελλάδα, υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & την «Αποστολή».
Ο στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της δυναμικής και της σημασίας της ανακύκλωσης, ώστε ακόμα περισσότεροι δημότες και μαθητές να γνωρίσουν το Σύστημα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που όλοι κερδίζουν.

Οι μαθητές πάνω από 1.500 σχολικών τμημάτων και οι οικογένειές τους  θα ανακυκλώσουν μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες, έως 10.12.2016 στους εξής Δήμους:

Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καταγγέλει ο Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ Αμαρουσίου

Ύστερα από επικοινωνία που είχαν μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου με τις Διευθύντριες/Διευθυντές των Δημ. Σχολείων και Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων, η κατάσταση στα Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας από την άποψη των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό διαμορφώνεται ως εξής:
 1ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου: λείπουν 13 ώρες Εικαστικών,
4ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου: λείπουν 2 ώρες Εικαστικών και 4 ώρες Θεατρικής Αγωγής, 
5ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου: λείπουν 4 ώρες Θεατρ. Αγωγής (δεν υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος Ολοήμερου), 
6ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου: λείπουν 5 ώρες Θεατρ. Αγωγής, ένας Δάσκαλος Παράλληλης στήριξης (δεν έχει επιπλέον δάσκαλο για το Ολοήμερο), 
7ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου: λείπουν 2 ώρες Θεατρ. Αγωγής, 
9ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου: λείπουν 20 ώρες Εικαστικών, 
10ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου: λείπουν 24 ώρες εικαστικών, 8 ώρες Θεατρ. Αγωγής, 3 Δάσκαλοι Παράλληλης Στήριξης, 
13ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου: λείπουν 13 ώρες Εικαστικών και 8 ώρες Θεατρ. Αγωγής, 

Κλειστό από σήμερα έως την Δευτέρα το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαρουσίου

Κλειστό θα παραμείνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαρουσίου από Παρασκευή 14 ως Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016
Το  Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου ενημερώνει τα μέλη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, ότι οι εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου θα παραμείνουν κλειστές από τη Παρασκευή 14 έως και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, λόγω αποκατάστασης βλάβης στο σύστημα χλωρίωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Γραμματεία  του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στα τηλέφωνα: 
210  61.07.650, 51.

Διακοπή ρεύματος σε οδούς του Αμαρουσίου από τις 8:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ

Διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί σε οδούς του Δήμου Αμαρουσίου σήμερα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της
ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).
Το ρεύμα θα διακοπεί, λόγω κατασκευών, από τις 8:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ.  στις εξής οδούς: 
Ακακίων, Γαζίας, Ανθέων, Χρυσοστόμου, Χρυσανθέμων, Κριαζή, Ρόδων, Μακαρίου, Χαραυγής και Καψαλά.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ανοιχτό προς διερεύνηση το θέμα του «Ελληνικού» για το Ευρωκοινοβούλιο

Ανοιχτό προς περαιτέρω διερεύνηση αναγνώρισε πως πρέπει να μείνει το θέμα του Ελληνικού η πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, Cecilia Wikstrom μετά από αναφορά πολιτών την οποία υποστήριξε χθες στην Επιτροπή και η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα. 
«Το Ελληνικό πουλήθηκε με λιγότερα από εκατό ευρώ το τετραγωνικό, όταν το δημόσιο αγοράζει δίπλα με 2.500 και 3.000 το τετραγωνικό» είπε χθες στην Επιτροπή Αναφορών η Σοφία Σακοράφα, εκφράζοντας την απορία της πως ο κ. Ουζουνίδης που εκπροσώπησε την «αριστερή» κυβέρνηση στη συζήτηση της Επιτροπής, υπερασπίστηκε την πιο σκληρή αποικιοκρατικού τύπου συμφωνία που έχει υπογράψει ποτέ ελληνική κυβέρνηση.
«Η αναφορά που συζητάμε έφτασε στο Ευρωκοινοβούλιο από Έλληνες πολίτες που αγωνιούν για το περιβάλλον και τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας» ανέφερε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής,  η οποία υποστήριξε ότι σαφώς και παραβιάζονται ευρωπαϊκοί νόμοι καθώς και οδηγίες για το περιβάλλον.
Η Σοφία Σακοράφα στην παρέμβασή της ενημέρωσε επίσης την Επιτροπή ότι «ο συγκεκριμένος επενδυτής με την ίδια τακτική ανήγειρε ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, το οποίο προκάλεσε ζημιά οικονομική και περιβαλλοντική.
«Το εμπορικό κέντρο αυτό χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης & το Συμβούλιο της Επικρατείας το έκρινε παράνομο και κατεδαφιστέο. Η κυβέρνηση όμως προσπαθεί να  το διασώσει και να μην πληρώσει πρόστιμα».

Η κολοβή αλεπού & η «ωριμότητα» στην αλλαγή πλεύσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Απάντηση της Μαίρης Διακολιού στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, που εκφράζει τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι:
Η συγκυρία νομιμοποίησης του Mall που έχει καταστρέψει  τους εμπόρους της πόλης μας και έχει επιβαρύνει υπέρμετρα τους κατοίκους της περιβαλλοντικά και οικιστικά, είναι πράγματι ιστορική για την πόλη μας, αλλά και μοναδικό προηγούμενο για ολόκληρη τη Χώρα:
Με τη μέθοδο της ιδιωτικής πολεοδόμησης, παρακάμπτονται δικαστικές αποφάσεις  με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, χωρίς καμία συνέπεια για τον επενδυτή, και  δημιουργείται προηγούμενο που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη δόμηση στην περιοχή μας (και όχι μόνο) εις βάρος της κοινωνίας.
Η αντίδραση της μείζονος μειοψηφίας σε αυτά τα ενδεχόμενα είναι  να ενωθεί με τη διοίκηση του Δήμου και να ζητά «ενότητα» στην αποδοχή της παρανομίας και κυρίως στην αποδοχή του ορατού ενδεχόμενου να επαναληφθεί το ίδιο έργο λίγο πιο πάνω από το Μall, στην ΑΣΠΑΙΤΕ.
Σήμερα, που η μείζων μειοψηφία έχει πλήρως προσχωρήσει στις κυβερνητικές επιλογές, αντίθετα σε όσα προεκλογικά δήλωνε ότι αποτελούσαν αρχές της, αποδέχεται για το Μαρούσι ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης, που ακολουθείται για όλη την Αττική (πχ Ελληνικό, διαχείριση απορριμμάτων) και κουνά το δάχτυλο ονομάζοντας «ωριμότητα» την αλλαγή πλεύσης της...

Λ. Μαγιάκης:«Δεν έλαβε το μήνυμα για ενότητα η κα Μ. Διακολιού»


Λυπούμεθα ειλικρινά που μετά από ένα περίπου μήνα δημόσιου διαλόγου για τη ΣΜΠΕ της «νομιμοποίησης» του Μall η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κα Μ. Διακολιού δεν έλαβε το μήνυμα που εξέπεμψαν οι συλλογικοί φορείς του Αμαρουσίου.
Ότι δηλαδή η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να επιχειρήσουν ενωμένοι να διεκδικήσουν αποτελεσματικά  προς όφελος της πόλης να πάρουν από  την επιχείρηση υψηλά αντισταθμιστικά οφέλη που θα βελτιώνουν συνέχεια την ποιότητα ζωής των πολιτών και από το Κράτος αυτά που χρόνια τώρα χρωστάει στο Μαρούσι.
Ο καθένας φυσικά μπορεί να διατηρεί και να προβάλλει τις δικές του απόψεις του σε μια προσπάθεια κοινής δράσης όλων των παρατάξεων.
Οι αφορισμοί και η λάσπη δεν  συμβάλλουν στην κοινή υπόθεση.
Δεν είναι ώριμη πολιτική επιλογή. 

Δαπάνες 1 εκ. € ελέγχονται στην Περιφέρεια Αττικής!!!

Την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενημέρωσε  η Ρένα Δούρου
Συναλλαγές σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ στο από το 2006 έως το 2013 ερευνά η περιφέρεια Αττικής, μέσω της Οικονομικής Αστυνομίας, δήλωσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε:  
«Το 2016 είναι το πρώτο οικονομικό έτος για το οποίο η ΠΑΤΤ θα δημοσιεύσει ισολογισμό ελεγμένο από ορκωτούς ελεγκτές υπήρξαν συναλλαγές σε βάρος της ΠΑΤΤ στο διάστημα 2006 -2013, διερευνώμενου ύψους 925.000 ευρώ
Έχουμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και ήδη του θέματος έχει επιληφθεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας».

Τι τους θέλουμε τους Ιδιώτες;

Wikileaks:Με παρέμβαση Κλίντον η υπογραφή του μνημονίου από τον Αλέξη «Γκεβάρα»

Τη συνδρομή του πρώην Προέδρου Μπιλ Κλίντον φέρεται να ζήτησε ο Λευκός Οίκος, τον Ιούλιο του 2015, προκειμένου να πειστεί ο «Ελληνας» Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρωζώνη για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.
Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει το Wikileaks, λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου επί Προεδρίας Κλίντον, Τζον Ποντέστα, προσεγγίζεται από την κυβέρνηση Ομπάμα προκειμένου να λειτουργήσει ως σύνδεσμος με τον πρώην Πρόεδρο. 
Όντως, ο Ποντέστα επικοινωνεί με το γραφείο του Μπιλ Κλίντον, με το ερώτημα εάν μπορεί να μεσολαβήσει προς την ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας
Η απάντηση της πλευράς Κλίντον είναι θετική, πλην όμως ζητά περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση αλλά και εάν αντίστοιχη «πίεση» θα ασκηθεί προς την πλευρά του Βερολίνου
Το απόσπασμα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, που δημοσιοποιεί το Wikileaks, αναφέρει:

Αρχίζουν το απόγευμα οι εργασίες του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Για μιαν αριστερή διακυβέρνηση...

«Τι να κάνουμε ώστε να «γοητεύσουμε» και πάλι τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε για 2η φορά την διακυβέρνηση της χώρας» 
 Κάποιοι αισιοδοξούν ότι το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει «προωθητικά» (!) για το κόμμα & την κυβέρνηση, άλλοι ελπίζουν ότι η «αποσαφήνιση του πολιτικού - ιδεολογικού σχεδίου θα συμβάλλει στην… κοινωνικοποίησή του κόμματος - το περίφημο «άνοιγμα στην κοινωνία» - 
κι άλλοι ευελπιστούν να επιδράσει τρόπον τινά θεραπευτικά, ως «Συνέδριο αναστοχασμού και υπέρβασης υστερήσεων και λαθών».
Υπάρχουν & αρκετοί(σίγουρα περισσότεροι απ’ τους συνέδρους και τα μέλη του κόμματος - σίγουρα λιγότεροι από τους ψηφοφόρους του στις εκλογές της 20/9 /2015), που λένε πως ελάχιστα είναι αυτά που περιμένουν πια από την κυβέρνηση, πόσο μάλλον απ’ το κόμμα και το Συνέδριό του. 
Μιλώ για τους δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους, ανένταχτους κομμουνιστές, σοσιαλιστές & κεντρώους, που έδωσαν και πάλι, στον ΣΥΡΙΖΑ, τη «νίκη μετά το συμβιβασμό», με την ελπίδα να βγάλει τη χώρα απ’ τα μνημόνια με την «κοινωνία όρθια». 
Γι’ αυτούς που σήμερα, ένα χρόνο μετά, αποδέκτες των κυβερνητικών στερήσεων και λαθών, έχουν μπει στον ντορβά της απογοήτευσης. 
Και αποσύρονται από το κοινωνικό προσκήνιο, οχυρωμένοι στο δημοσκοπικό τείχος της κοινωνικής ήττας που αποκαλείται «δεν ξέρω - δεν απαντώ»…
Δεν είναι αριθμοί.
Είναι άνθρωποι που λυγίζουν υπό το κράτος της απογοήτευσής τους από την «πρώτη φορά Αριστερά». 
Υπό την κόπωση της άγονης προσμονής τους για μια κάποια βελτίωση της βίαια απαξιωμένης καθημερινής τους ζωής…

Επιτυχής η σηνάντηση μελών του ΣωΦιΑ στο Δάσος Συγγρού

Εξαιρετική αποδείχτηκε η ιδέα της συνάντησης των μελών του νέου ΔΣ του ΣωΦιΑ με παλιά και νέα μέλη στο Δάσος Συγγρού την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ
Δίπλα τους βρέθηκαν πολλά νέα αγόρια και κορίτσια, που θα πλαισιώσουν τον σύλλογο για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. 
Παρόντες ήσαν ακόμη εκπρόσωποι της Εθελοντικής Πρωτοβουλίας Δάσους Συγγρού, της SAPT, αλλά και των αδελφών οργανώσεων των Βριλησσίων και του Χαλανδρίου! 
Το κλίμα ήταν υπέροχο και ήδη υπάρχουν σκέψεις για επανάληψη της εκδήλωσης, αυτή τη φορά σε άλλη πύλη του φιλόξενου Δάσους Συγγρού!

Το Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου (Σω.Φι.Α.) εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι θεώρησαν σημαντικό να μας παραβρεθούν,  διαβεβαιώνοντάς τους παράλληλα ότι ο χρόνος τους θα πιάσει τόπο. 

Στις 6:00 μ.μ. η παράσταση διαμαρτυρίας στην Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών, για τους «Παιδικοιύς Σταθμούς»

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών(Λεωφόρος Μεσογείων 448, Αγία Παρασκευή), καλούν σήμερα Πέμπτη 13 Οκτώβρη στις 6:00 μ.μ, 14 μαζικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στα Βόρεια Προάστια
Οι παιδικοί σταθμοί, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους με χιλιάδες παιδιά να μένουν εκτός δομών.
Εκτός χρηματοδότησης μένουν πάνω από 36.000 παιδιά και βέβαια σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τα παιδιά που δεν δικαιούνται ή δεν έχουν τις προϋποθέσεις να μπουν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (άνεργοι, δημόσιοι υπάλληλοι). 
Ο τελικός αριθμός ξεπερνά τις 48.000 παιδιά.
Η αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης (voucher στους γονείς) στοχεύει στην απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση των δημοτικών κοινωνικών δομών και τη χρηματοδότηση με  ζεστό χρήμα των ιδιωτικών παιδικών σταθμών.
Αποκαλυπτική είναι η επίτροπος απασχόλησης της ΕΕ, Μ. Τάισεν, απαντώντας στο «γιατί η ΕΕ δεν θεωρεί επιλέξιμες τις λειτουργικές δαπάνες των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών», δηλώνει χωρίς περιστροφές ότι η ΕΕ «παρέχει στήριξη μόνο σε επενδύσεις, σε παραγωγικές επενδύσεις και σε δραστηριότητες για τη δημιουργία ικανοτήτων. 

Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής»

«Όταν υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπουργείων και της Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού, τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Η αύξηση των θέσεων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω της δράσης, Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, αποδεικνύει ότι όταν η Κεντρική Διοίκηση και η Αυτοδιοίκηση συνεργάζονται σωστά, αυτό είναι προς όφελος των συμπολιτών μας. Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι το πρόγραμμα θα είναι επιτυχημένο στο σύνολό του, μόνο όταν δε θα υπάρχει κανένα παιδί εκτός δομών».
Στη σχετική επισήμανση προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και την χορήγηση πρόσθετων vouchers για την συμμετοχή επιπλέον 13.000 παιδιών σε παιδικούς  σταθμούς.
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με συντονιστή τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ο Υφυπουργός ΕΣΔΑ, Γιάννης Μπαλάφας, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, ο ειδικός γραμματέας του Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) του υπουργείου Οικονομίας, Γιώργος Ιωαννίδης και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Θεόδωρος Γκοτσόπουλος.

Στο Συνεργατικό Σχηματισμό «Ανακαλύψτε τη Βόρεια Αθήνα», ΙΓΕ & «Άλσος» Συγγρού

Με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας των μελών του συνεργατικού σχηματισμού με διακριτικό τίτλο Discover North Athens(Ανακαλύψτε τη Βόρεια Αθήνα), την από κοινού ανάληψη δράσεων και τη διεύρυνση με νέους εταίρους, συνεχίζεται η πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών για την ανάδειξη της Βόρειας Αθήνας σε τουριστικό προορισμό.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιώργος Καραμέρος, συναντήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα με την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), κα Άννα Μαρία Γιάντση, η οποία εξέφρασε την πρόθεση συμμετοχής του ΙΓΕ στο συνεργατικό σχηματισμό, καθώς το κληροδότημα της Ιφιγένειας Συγγρού μπορεί να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης.
Οι φορείς και οι επιχειρήσεις που μετέχουν ήδη στο εγχείρημα είναι: 
οι Δήμοι, Κηφισιάς, Πεντέλης & Χαλανδρίου, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, τα Ξενοδοχεία  Domotel Kastri, Coco Mat Ηοtel NafsiKa και Life Gallery, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή - Κέντρο «ΓΑΙΑ», το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς, η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών, ο OTE ACADEMY, το Κέντρο Τέχνης Τύπου και Πολιτισμού «Αμαρυσία» & το Ενημερωτικό Πολιτιστικό Δίκτυο «Γέφυρα - Πολιτισμού».

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Για την «3ετή Στρατηγική Μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση & την Τ.Α»

Παρουσιάστηκαν σε σ/τ τα βασικά σημεία της μελέτης του ΙΤΑ με τις θέσεις της ΚΕΔΕ για την «Τριετή Στρατηγική Μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Τις βασικές θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης του κράτους, αλλά και τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η ΚΕΔΕ στον εθνικό διάλογο που είναι σε εξέλιξη επί των δρομολογούμενων μεταρρυθμίσεων, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε ενόψει του σχετικού θεματικού συνεδρίου που διοργανώνεται στο Βόλο στις 17 και 18 Οκτωβρίου.
Στο συνέδριο θα διατυπωθούν αναλυτικά οι θέσεις της ΚΕΔΕ και θα οριστικοποιηθούν στο τακτικό συνέδριό της, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.
Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Γ. Πατούλης επισήμανε ότι «ήρθε η ώρα για την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας, που θα οδηγεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου, επιτελικού κράτους, με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και οικονομικών πόρων, από την Κεντρική Κυβέρνηση προς την Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους».
Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη κατοχύρωσης ενός πλαισίου ισότιμης και ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης και διαμόρφωσης ενός νέου μοντέλου διοικητικής λειτουργίας  όπου στα θέματα δημόσιας πολιτικής, θα δίνεται προτεραιότητα στο τοπικό επίπεδο με βάση την αρχή της εγγύτητας και της επικουρικότητας.

Βελτιώθηκε η όραση της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ στο αριστερό της μάτι!

Στο περιοδικό «ΑΝΤΙ» αρθρογραφούσε από το 1975, ο Ανθέλληνας Χάινς Ρίχτερ!!!

Από το 1975(3 Μαΐου) αρθρογραφούσε στο 15ήμερο περιοδικό «ΑΝΤΙ» της Ανανεωτικής Αριστεράς ο Χάινς Ρίχτερ, οποίος απασχόλησε προσφάτως την κοινή γνώμη με την πολύκροτη δίκη που έγινε στην Κρήτη(με αφορμή την εκδοση του βιβλίου του η «Μάχη της Κρήτης»), εξ αιτίας της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε για αρνηση των εγκλημάτων των Ναζί!!! 
Ο ΣΟΣΙΑΛδημοκράτης καθηγητής(γεννημένος το 1939 στην πόλη Χαϊλμπρόν της Γερμανίας), ο οποίος αποκαλεί τον πόλεμο των Κρητικών ανταρτών «βρώμικο» και «κτηνώδη» & τους φασίστες Γερμανούς αλεξιπτωτιστές, «νέους γεμάτους ενθουσιασμό, οι οποίοι γνώριζαν πως ανήκαν σε μια ελίτ», «ιππότες», που δρούσαν με «ιδεαλισμό», που περιγράφει την ένοπλη αντίσταση του λαού ως μια εγκληματική πράξη, ενάντια στη Συνθήκη της Χάγης και το Δίκαιο του Πολέμου, πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 1958, ενώ μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1967, έλαβε υποτροφία(όλως τυχαίως), από τη χούντα του Γεωργίου Παπαδοπούλου και γίνεται υφηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών!!!
Το 2000 μάλιστα(επί κυβερνήσεως του Γερμανοτσολιά Κώστα Σημίτη) του απονέμεται ο Χρυσός Σταυρός του Φοίνικα για την ανιδιοτελή προσφορά του στην ελληνική πολιτεία(!!!), ενώ το 2014 ανακηρύσσεται επίτιμος διδάκτωρ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης!
Είχε προηγηθεί επί των ημερών του ανοιχτή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, με πρωτοπαλλήκαρο τον άλλο Γερμανοσπουδασμένο υπουργό «Δικαιοσύνης», τον Μιχάλη Σταθόπουλο, η απαγορεύση της κατάσχεσης των ακινήτων του Ινστιτούτου Γκαίτε & της Γερμανικής Αρχαιολογικής Σχολής (διάβασε τον Κυριάκο Σιμόπουλο για τον ρόλο των ξένων αρχαιολογικών αποστολών στην Ελλάδα), υπέρ της αποζημίωσης των θυμάτων του Διστόμου, με μία αναχρονιστική διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που έλεγε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να αποτρέψει την εκτέλεση μιας δικαστικής απόφασης «όταν διακυβεύονται οι φιλικές σχέσεις με μία χώρα και το επιβάλει το εθνικό συμφέρον…».

«Η Αθήνα Ελεύθερη, 12 Οκτωβρίου 1944»


Με μία σειρά δράσεων, όπως η διοργάνωση, για πρώτη φορά, έκθεσης με φωτογραφίες από το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του με θέμα το έργο της απόκρυψης και προστασίας των αρχαιοτήτων των Συλλογών του τις παραμονές της Κατοχής, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τιμά την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς.
Συγκεκριμένα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του, συμμετέχει στο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με αφορμή την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή, με τίτλο:
«Η Αθήνα Ελεύθερη, 12 Οκτωβρίου 1944», που συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό & τη Δημοκρατία, την Περιφέρεια Αττικής - Κεντρικός Τομέας, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, την ΕΡΤ & τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.
Έχοντας υπάρξει σταθερό ορόσημο στο αθηναϊκό γίγνεσθαι και με ιστορική πορεία παράλληλη με εκείνη του σύγχρονου ελληνικού κράτους, το Μουσείο τιμά τη σημαντική επέτειο με μία σειρά δράσεων.
Έτσι, ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:
Από την κατάχωση των μνημείων στην ανάδυση της μνήμης
Φωτογραφική έκθεση στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Στις 7:00 μ.μ. η εκλογοαπολογιστική του Συλλόγου Γονέων 10ου δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. με την ίδια ημερήσια διάταξη  θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων 10ου δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου, αφου  την προηγούμενη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, η ΓΣ δεν είχε απαρτία:
Η Ημερήσια Διάταξη:
Διοικητικός απολογισμός 2014-2016.
•►Οικονομικός απολογισμός 2014-2016.
Υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο ΔΣ, την εξελεγκτική επιτροπή, την σχολική κοινότητα και την Ένωση Γονέων.
•►Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές
Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών
Υποψηφιότητες για τα όργανα του συλλόγου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να θέσουν κατά την διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης.

Στις 11.30 π.μ. η σ/τ του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ο Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου & μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ι.Τ.Α Ι. Ψυχάρης θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου & ώρα 12.00, στην ΚΕΔΕ (Ακαδημίας και Γενναδίου 8).
Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί εν όψει του θεματικού συνεδρίου με θέμα:
«Αλλαγή του Καλλικράτη - Νέο Μοντέλο Οργάνωσης & Διοίκησης του Κράτους» που διοργανώνει η ΚΕΔΕ, στις 17 & 18 Οκτωβρίου, στο Βόλο.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα προσδιορίσει το πλαίσιο των βασικών θέσεων της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης του κράτους.
Αναλυτικά οι θέσεις της ΚΕΔΕ θα διατυπωθούν στο ειδικό συνέδριο που διοργανώνεται  στο Βόλο και θα οριστικοποιηθούν στο τακτικό συνέδριό της, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΔΕ:Να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών πολυϊατρείων

Ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος έχω αναδείξει μέσα από τα συλλογικά μας όργανα ως ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, αυτό που αφορά την υγεία των πολιτών. 
Γι αυτό και δεν με αφήνει αδιάφορο η εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών πολυϊατρείων της Αθήνας, τα οποία στη δύσκολη συγκυρία που διανύει σήμερα η χώρα μας, προσφέρουν σημαντικό και απόλυτα αναγκαίο έργο.
Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να παρέμβω στο μοντέλο λειτουργίας και διοίκησης κάθε Δήμου. 
Ιδιαίτερα όσον αφορά το Δήμο της Αθήνας, πιστεύω ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης διαθέτει ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα που αφορούν την κοινωνική πολιτική και συνοχή.

Οι πολίτες του Αμαρουσίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του ΙΣΑ κου Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, στην εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016.
Την κοινωνική δράση διοργάνωσαν το «Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής» του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τον ΣΚΑΪ και το Δήμο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των δράσεων  «Όλοι Μαζί Μπορούμε & στην Υγεία».
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους πολίτες του Αμαρουσίου που αγκάλιασαν το κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του Δήμου Αμαρουσίου, υπογραμμίζοντας ότι «όσο υπάρχει ένας συνάνθρωπός μας που δεν μπορεί να εξασφαλίσει το φάρμακά του, εμείς θα είμαστε στο πλευρό του για να τον βοηθήσουμε.» 

Τελικά δεν έχουμε τους χειρότερους πολιτικούς!!!