Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

«Δωρεάν» από την τσέπη μας η κολύμβηση των μαθητών!!!

Σχετικά με ερώτηση των δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» κ.κ. Π. Κούκουζα & Δ. Κουτσουβέλη, που αφορούσε τα μαθήματα κολύμβησης των μαθητών,  η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, προέβη στο εξής σχόλιο: 
Αναφορικά με το θέμα που έθεσαν με την ερώτησή τους οι Π.  Κούκουζας και Δ. Κουτσουβέλης, καταδικάζω την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επειδή αποφάσισε οι μαθητές της Γ' Δημοτικού να παρακολουθούν τα μαθήματα κολύμβησης σε κοντινά κολυμβητηρια χωρίς όμως να έχει προβλέψει πόρους για τη μεταφορά τους.
Με λίγα λόγια, σε εποχή μνημονιακής κρίσης & σε εποχή λεηλασίας των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Φίλης με τις αποφάσεις του τελικά επιβαρύνει είτε τους δήμους που υποχρεώνονται να κάνουν επιπλέον δαπάνες για να τις εφαρμόσουν, είτε τα χειμαζόμενα νοικοκυριά αναγκάζοντας τους γονείς να κάνουν επιπλέον έξοδα για να είναι τα παιδιά τους συνεπή στις υποχρεώσεις τους.
Με λυπεί δε, να διαπιστώνω για μια ακόμη φορά τη διγλωσσία και την ασυνέπεια κάποιων, οι οποίοι ενώ μέχρι πρότινος διαμαρτύρονταν έντονα επειδή οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ επώμιζαν υποχρεώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, σήμερα αποδέχονται την πρακτική αυτή από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στην ουσία με την ερώτησή τους δείχνουν ότι θεωρούν ορθό και αυτονόητο να υλοποιήσει ο δήμος την πολιτική του Υπουργείου, αναλαμβάνοντας τα σχετικά βάρη και όχι το αντίθετο.
Κατά τη γνώμη μου:
ή η απόφαση του Υπουργείου θα πρέπει να τροποποιηθεί ώστε η δράση να οργανωθεί ως συνέργεια με την τοπική αυτοδιοίκηση, της οποίας οι θέσεις θα ληφθούν υπόψη επί του θέματος, 
►ή θα πρέπει η απόφαση να αναπεμφθεί εωσότου το Υπουργείο προϋπολογίσει τη σχετική δαπάνη,
ή θα πρέπει τα δρομολόγια των Αστικών Συγκοινωνιών να αναλάβουν δωρεάν την υποχρέωση  μεταφοράς με τυχόν συνεπικουρία της Δημοτικής Συγκοινωνίας όπου είναι εφικτό.
                                                                   Μαίρη Διακολιού
                                         Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου
                                                                           Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου