Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, 1,5% - 3%


Ένα σκηνικό έντονης ρευστότητας καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις λίγες ώρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, με τους αναποφάσιστους να είναι ο μεγάλος ρυθμιστής αυτής της εκλογικής αναμέτρησης η οποία λαμβάνει διαστάσεις εκλογικού θρίλερ.
 Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα Παρασκευή, τίποτα δεν έχει κλειδώσει. 
Τα υψηλά ποσοστά αδιευκρίνιστης ψήφου, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις λίγες ώρες από τις εκλογές δείχνουν ότι όλα μπορεί να συμβούν, σε μια αναμέτρηση η οποία κρίνεται ως μια από τις πιο αμφίρροπες των τελευταίων ετών.
Προς το παρόν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί προβάδισμα έναντι της ΝΔ και να υπερτερεί στην παράσταση νίκης, με την ψαλίδα την τελευταία βδομάδα να έχει ανοίξει. 
Ωστόσο την Κυριακή τα πάντα μπορεί να συμβούν και το ενδεχόμενο να ανατραπεί η σημερινή εικόνα που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις είναι αρκετά πιθανό, με βάση τα ποσοστά των αναποφάσιστων.
Οι δημοσκόποι δεν αποκλείουν επίσης το ενδεχόμενο να υπάρξει και σημαντική διαφορά μεταξύ του πρώτου και δευτέρου κόμματος. 
Όλα θα κριθούν από την εκλογική συμπεριφορά των αναποφάσιστων την Κυριακή και από το ποσοστό της αποχής. Σε κάθε περίπτωση πάντως απαντήσεις θα δώσει η κάλπη και μόνο.
Μάχη όμως αναμένεται να δοθεί και μεταξύ των μικρότερων κομμάτων τόσο για το ποιο κόμμα θα καταλάβει την τρίτη και τέταρτη θέση όπως επίσης και ποια κόμματα θα καταφέρουν τελικά να εισέλθουν στη Βουλή.
Δημοσκόπηση Marc για τον Alpha

Οι ανοιχτά LGBT υποψήφιοι που κατεβαίνουν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

Τις ανοιχτά lgbt υποψηφιότητες στις ελληνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου υποστηρίζει η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
1. Γιατρομανωλάκης Νίκος (το Ποτάμι)
2. Καντιώτος Διονύσης (Λαϊκή Ενότητα)
3. Κοσμίδου Κωνσταντίνα (Δημοκρατική Συμπαράταξη)
4. Παπανικολάου Κατερίνα (το Ποτάμι)
5. Σιγάλας Αντώνης (Λαϊκή Ενότητα)
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Διονύσης Καντιώτος, όσο και ο 
Αντώνης Σιγάλας ανήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισαν να αποχωρήσουν για να ενταχθούν στη Λαϊκή Ενότητα.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωση η ΟΛΚΕ, «οι ανοιχτά LGBTI 
υποψηφιότητες μπορούν να ανοίξουν επί της ουσίας τη συζήτηση 
για τα δικαιώματά μας, προβάλλοντας τα αντίστοιχα αιτήματα 
μέσα στα κόμματά τους.»
Παράλληλα, αναφέρει: 

Υποψήφιος με τον… «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου!!!


Την αποπομπή του εκπροσώπου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ζητούν μητροπολίτες από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, επειδή εμφανίζεται εμπλοκή της Εκκλησίας στην προεκλογική αναμέτρηση,  αλλά μόνο στο πλευρό του  Σύριζα.
Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Γ. Βασιλείου, συμμετέχει στην 8η θέση του ψηφοδελτίου Αιτωλοακαρνανίας, δηλώνοντας δημοσιογράφος 
Στην πραγματικότητα είναι εκκλησιαστικός υπάλληλος  κατέχοντας  ταυτόχρονα σε δημόσιους φορείς  δύο θέσεις, ως εν ενεργεία  δημόσιος υπάλληλος που  δημιουργεί και ζητήματα εκλογιμότητας στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο.
 Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος  του έχει ζητήσει να παραιτηθεί.
Πάντως ο συγκεκριμένος υποψήφιος, ως τεκμήριο δημοσιογραφικής παρουσίας  χρησιμοποιεί την κουμπαριά του με την Μ. Αντωνιάδου της ΕΣΗΕΑ, η οποία  μάταια προσπάθησε να γίνει υπουργός του Σαμαρά και τώρα εκλιπαρεί στον προθάλαμο του Μεϊμαράκη, αφού την έχουν τελειώσει  στην ΕΣΗΕΑ.
 Τουλάχιστον τρεις μητροπολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκδηλώσει την έντονη δυσφορία τους για την περίπτωση Βασιλείου, παρόλο ότι  δεν αθροίζονται στη συντηρητική πτέρυγα της ΔΙΣ.

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» & η θεωρία του μικρού κόμματος


Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα μιας κυριολεκτικά εξοντωτικής προεκλογικής περιόδου, όπου τα τυπικά & τα ουσιαστικά ζητήματα φαντάζουν σχεδόν αδύνατον να διευθετηθούν σε έναν υγιή πολιτικό σχηματισμό όπως η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» που, όμως βασίζεται στην εθελοντική εργασία. 
Σφιχτές ημερομηνίες σε ότι αφορά στην υποβολή των υποψηφίων, στην κατάρτιση, στην εκτύπωση και στην διανομή των ψηφοδελτίων, στο στήσιμο των εκλογικών κέντρων και περιπτέρων & ένα σωρό άλλες εκκρεμότητες που - δόξα τω Θεώ - διευθετήθηκαν για ακόμα μια φορά.

Χωρίς ... «Αξιοπρέπεια» οι εκλογές την Κυριακή!!!

«Αξιοπρέπεια» Συνδυασμός Ανεξαρτήτων Υποψηφίων:
Γιατί αναγκαστήκαμε να μη συμμετάσχουμε στις  Βουλευτικές Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 
H παρουσία μας εδώ & πολλές δεκαετίες στην ελληνική πολιτική σκηνή με συγκεκριμένες πράξεις διεκδικήσεων, αλλά & ο τρόπος λειτουργίας του Ελληνικού  Κοινοβουλίου, 
που βασίζεται στην άρνηση των  Βουλευτών όλων των κομμάτων να σεβαστούν &
να ακολουθήσουν το Σύνταγμα και τις Δικαστικές αποφάσεις, μας ανάγκασε τελικά, διεκδικώντας παρουσία  στο κέντρο των αποφάσεων, να συμμετάσχουμε στις Βουλευτικές Εκλογές για 1η φορά τον Μάιο του 2012.
Η συνέχιση  της ίδιας τακτικής εκ μέρους των παράνομα (μέσω πελατειακών διορισμών)  εκλεγμένων Βουλευτών
να  νομοθετούν  αντισυνταγματικά προς εξυπηρέτηση  της Διαπλοκής και υπέρ παράνομων  ιδιωτικών συμφερόντων  εις βάρος του Δημοσίου χρήματος  και της Δημόσιας περιουσίας
και να χρησιμοποιούν τη Βουλή ως μηχανισμό ξεπλύματος παρανομιών, μας υποχρέωσε,  να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας  και να καταθέσουμε νόμιμα τη συμμετοχή μας στις εκλογές της  25ης  Ιανουαρίου 2015 .
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη μαζική ανταπόκριση που βρήκε την πρώτη μέρα (12.1.15)  η  κοινοποίησή της ανακοίνωσης  στο διαδίκτυο   της συμμετοχής μας από τον  Άρειο Πάγο, προφανώς τάραξε  αυτούς που  θέλουν ΟΛΑ τα κόμματα που συμμετέχουν στις Βουλευτικές  εκλογές να είναι  ελεγχόμενα  ή ακίνδυνα  ή ακόμα και άσχετα με την πραγματικότητα.

TRT:17 «Τούρκοι» κατεβαίνουν υποψήφιοι στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές!!!

«Τούρκοι» υποψήφιοι είναι επικεφαλής στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, της Λαϊκής Ενότητας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ξάνθη και τη Ροδόπη
Συνολικά 17 μέλη της «Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» έθεσαν υποψηφιότητα για τις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα στις 20 Σεπτεμβρίου.
Επικεφαλής στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, της Λαϊκής Ενότητας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ξάνθη και τη Ροδόπη είναι «Τούρκοι» υποψήφιοι.
Στις εκλογές αυτές δεν εφαρμόζονται οι «περί εκλογής βουλευτών με σταυρό προτιμήσεως διατάξεις του Π.Δ. 265/1989, αλλά οι περί σειράς καταλήψεως εδρών διατάξεις (λίστα) του Π.Δ. 152/1985», επειδή διενεργούνται μέσα σε δεκαοκτώ μήνες από τις προηγούμενες.
Επικεφαλής της λίστας του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Λαϊκής Ενότητας στη Ροδόπη είναι οι Μουσταφά Μουσταφά, Ιλχάν Αχμέτ και Μουσταφά Τσολάκ. 
Επικεφαλής της λίστας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ξάνθη είναι οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Τζεμαλή Μηλιαζήμ.
Ο Αϊχάν Καραγιουσούφ ο οποίος εξελέγη βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη.

Ξεμπερδεύουμε με το παλιό, κερδίζουμε το νέο ...

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Το καλό, το κακό…& το άσχημο - κατα το Bloomberg - σενάριο για τις εκλογές

Το διεθνές πρακτορείο εξετάζει τρία βασικά σενάρια για την επόμενη μέρα της κάλπης.
 Πρώτο θέμα είναι και σήμερα οι ελληνικές εκλογές σε πολλά διεθνή ΜΜΕ, τα οποία γράφουν εκτιμήσεις και προβλέψεις για το αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής.   
Το Bloomberg εξετάζει τρία σενάρια που μπορεί να προκύψουν από την κάλπη της Κυριακής: 
Το καλό, το κακό και το άσχημο.
Το καλό σενάριο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας συνασπισμός υπό ένα δυνατό κόμμα με ευρωπαϊκή προοπτική, είτε τον ΣΥΡΙΖΑ είτε τη Νέα Δημοκρατία, θα είναι το πιο θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, σημειώνει στο πρακτορείο ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, στρατηγικός αναλυτής στη Royal Bank of Scotland στο Λονδίνο. 
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει αποκλείσει συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, έχει αφήσει όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι – εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 

«Πλημμύρισε» από πρόσφυγες & ο Δίλοφος Τριγώνου Ορεστιάδας!!!

Χαμός γίνεται στα πάτρια εδάφη του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»
Οι φωτογραφίες του Σάκη Τσομπανίδη, τις οποίες δανειστήκαμε από το εξαιρετικό Blog «voreasmagazin»το αποδεικνύουν περίτρανα ...
Προέρχονται από τον Δίλοφο Τριγώνου Ορεστιάδας, ενα πανέμορφο χωριουδάκι με ελάχιστους κατοίκους, στο οποίο καθημερινά πλέον καταφθάνουν δεκάδες μετανάστες, 
οι οποίοι καταλήγουν εκεί, χρησιμοποιώντας
ενα μονοπάτι, που στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί & έχει γνωρίσει από τους διακινητές ... μεγάλες δόξες!
«Όσο οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν», σημειώνει με νόημα το εξαιρετικό  ιστολόγιο του Εβρου, «είναι βέβαιο ότι πολλοί πρόσφυγες από τη Συρία θα το περάσουν αναζητώντας μια καλύτερη τύχη σε κάποια ΒορειοΕυρωπαϊκή χώρα».

...Κακούργα κοινωνία !

Η Ευρωπαϊκή & Διεθνής διάσταση του Μεταναστευτικού


Η δραματική διάσταση που πήρε μέσα στο καλοκαίρι το μεταναστευτικό, με την «απόβαση» χιλιάδων προσφύγων στην Κω και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και την παρέμβαση της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο, προκειμένου για την άμεση εκταμίευση του 4% από τα 500εκ. Ευρώ που η χώρα δικαιούται λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και του 3% της του αντίστοιχης στήριξης του 2014, που δεν εκταμιεύτηκαν ποτέ, σηματοδοτούν μόνο την αρχή μιας νέας Ευρωπαϊκής διάστασης του μεταναστευτικού.
Με την Ελλάδα και την Ιταλία μόνο σαν ενδιάμεσους σταθμούς, χιλιάδες προσφύγων αναζητούν το όνειρο μιας νέας πατρίδας εγκλωβισμένοι στα σύνορα της Μ. Βρετανίας (μέσω Γαλλίας), της Γερμανίας (μέσω Ουγγαρίας και Αυστρίας, που δέχονται πλέον το μεγαλύτερο όγκο των χερσαία μετακινούμενων προσφύγων, που κινούνται μέσω Σερβίας), αλλά και την Ελβετία, που έχει πλέον επίσημα προκηρύξει θέσεις μετεγκατάστασης προσφύγων με κατεύθυνση στην αγροτική παραγωγή και μισθό 3000 ευρώ μηνιαίως, το «ελληνικό» και «ιταλικό» ως τώρα θέμα είναι περισσότερο από ποτέ ορατό για την Ευρώπη, αναγκάζοντας τις ευρωπαϊκές αρχές να το εξετάσουν για πρώτη φορά ουσιαστικά σαν Ευρωπαϊκή διαχείριση της κρίσης.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, Σύρος μετανάστης διέσχισε πεζή το τούνελ κάτω από τη Μάγχη, για να συλληφθεί λίγα μέτρα πριν τα σύνορα της Μ. Βρετανίας, ενώ ο θάνατος συμπατριώτη του που ταξίδευε σε βαλίτσα στις αποσκευές συγγενών του με προορισμό τη Γερμανία, συγκλόνισαν την κοινή γνώμη στην Ευρώπη, αναγκάζοντας την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες να ζητήσει άμεση σύσκεψη για την Ευρώπη.
Κοιτάζοντας κανείς τις συνολικές εξελίξεις από τον Απρίλιο του 2015 και μετά, αντιλαμβάνεται ότι το Δουβλίνο απέχει ήδη μίλια μακριά, κάτω από τη δραματική κλιμάκωση που προκάλεσαν οι πρόσφατες γεωπολιτικές αλλαγές και μετακινήσεις. Πιο αναλυτικά:

Με χρήματα του Σόρος κινούνται παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα!!!


Ο δισεκατομμυριούχος Σόρος, επίτιμο μέλος της Μπίλντεμπεργκ, είναι ο άνθρωπος που καθοδηγεί την τεράστια επιχείρηση μετακίνησης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων προς την Ελλάδα και προς την Δύση.
Ο γνωστός μεγιστάνας που έχει καταγγελθεί για βρομοδουλειές με ψεύτικες επιταγές, που χρηματοδοτούσε τους ψευτοδιαληλωτές στους δρόμους στην Ουκρανία, τώρα πρωτοστατεί στο να δημιουργεί χάος στα κράτη και να προκαλεί ατμόσφαιρα πολέμου.
Οι οργανώσεις τους είναι αυτές που τύπωσαν και μοιράζουν στους παράνομους μετανάστες τον περίφημο οδηγό- εγχειρίδιο που έχει χάρτες, συμβουλές, φωτογραφίες, τηλέφωνα οργανισμών, περίπτερα διανομής δωρεάν τροφίμων, θέσεις υποβοηθούμενες από την κυβέρνηση που μπορούν να απευθυνθούν μόλις μπαίνουν σε ένα κράτος. 
Ο Σόρος ισχυρίζεται ότι με αυτόν τον οδηγό προσπαθεί απλώς να βοηθήσει τους λαθρομετανάστες προς διευκόλυνσή τους. Κάποιος όμως ο οποίος είναι ενημερωμένος γνωρίζει πόσο πολύ πονηρή όλη αυτή η κίνηση στοχεύοντας στην μετακίνηση μουσουλμανικών πληθυσμών και στην πολτοποίηση των λαών.
Το παρασκήνιο πίσω από αυτό είναι πολύ μεγάλο.
Ένας δισεκατομμυριούχος που προσπαθεί να βοηθήσει όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες δίνοντας τους φαγητό, στέγη, σώζοντας υποτίθεται τις ζωές τους.
Στην πραγματικότητα δεν τους δίνει τίποτα από όλα αυτά, παρά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πάρουν αυτό το βιβλίο και να προωθηθούν προς την Δύση.
Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν «ακτιβιστές» καλοπληρωμένοι που τους μοιράζουν αυτόν τον οδηγό.

Πώς η Ευρώπη ωθεί τους μετανάστες στα σκάφη

                                                                  Η Οδηγία 51
Περίληψη:  Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την δύναμη να εξαλείψει τη οικονομία της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων με μια μονοκοντυλιά. 
Η κατάργηση της [οδηγίας] 51/2001 / ΕΚ θα άρει την πίεση από το Δουβλίνο ΙΙ, και ακόμα θα άρει ορισμένες πιέσεις από τις διαπραγματεύσεις για τις ποσοστώσεις.
Κατά πάσα πιθανότητα, ο περασμένος μήνας θα μείνει στην ιστορία ως ένα σημείο καμπής στο ευρωπαϊκό μεταναστευτικό δράμα. 
Η Γερμανία, για τους πρόσφυγες από την Συρία έχει ουσιαστικά αναστείλει Δουβλίνο ΙΙ, την Συνθήκη της ΕΕ που υποχρεώνει τους αιτούντες άσυλο να εγγράφονται στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία φθάνουν. 
Εν τω μεταξύ, έχει υποσχεθεί να μην περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων που δέχεται, προκαλώντας άλλες ευρωπαϊκές χώρες να την ακολουθήσουν.
Σε όλη την Ευρώπη, η ξαφνική γενναιοδωρία της Γερμανίας συγκρίνεται μόνο από αυτήν του ευρύτερου κοινού, από τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους μέχρι τους ιδιώτες, οι οποίοι έχουν δώσει τρόφιμα, ρουχισμό και στέγη αξίας εκατομμυρίων ευρώ. 
Για αυτούς τους ανθρώπους, μια εικόνα έφθασε να συμβολίζει την κρίση: 
Η φωτογραφία του 3χρονου αγοριού, του Aylan Kurdi, άψυχου σε μια τουρκική ακτή. Ήταν τόσο συγκλονιστική όσο και οικεία. 
Για χρόνια, το κοινό είχε απορροφηθεί από ρεπορτάζ για πρόσφυγες που πέθαιναν σε υπερπλήρη, μόλις αξιόπλοα σκάφη σε όλη την Μεσόγειο Θάλασσα.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Οι προβλέψεις της JP Morgan για τις ελληνικές εκλογές

Τις δικές της προβλέψεις για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα κάνει η η επενδυτική τράπεζα JP Morgan, λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει στην ανάλυση που δημοσίευσε την Πέμπτη, αναμένεται να υπάρξει συμμαχία ενός εκ των μικρότερων κεντρώων κομμάτων με τον ΣΥΡΙΖΑ 
ή τη Νέα Δημοκρατία. 
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι όποιος κερδίσει τις εκλογές είναι πιθανό να χρειαστεί να την υποστήριξη από μικρότερα κεντρώα κόμματα που τάσσονται υπέρ του ευρώ 
(δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, και την Ένωση Κεντρώων).
Για το ντέρμπι των εκλογών, η JP Morgan αναφέρει πως οι δημοσκοπήσεις έως τις 15 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, με το ΣΥΡΙΖΑ ίσως να έχει ένα οριακό προβάδισμα. Λαμβάνοντας υπόψη το δυνητικό σφάλμα σε αυτές τις δημοσκοπήσεις, το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι ακόμη αβέβαιο.
Οι προβλέψεις τείνουν να καταδείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει περίπου 135 έδρες, η Νέα Δημοκρατία περί τις 80 έδρες, ενώ τα τρία μικρότερα κεντρώα κόμματα μαζί θα εξασφαλίσουν περίπου 40 έδρες.

Γιάνης Βαρουφάκης:«Ο Τσίπρας παραδόθηκε...»

Κατα μέτωπον επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, για την υπογραφή
της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο Russia Today.
«Το να ακούω τον φίλο μου και σύντροφό μου Αλέξη Τσίπρα να παραδέχεται αυτό το τρομερό πακέτο μέτρων και να λέει ότι μπορούμε
να το εφαρμόσουμε λίγο καλύτερα από τους άλλους, με κάνει να θέλω
να αποτραβηχτώ και να πω ότι αυτός δεν είναι ένας δρόμος που θέλω
να διαβώ μαζί του», σημείωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης.
«Ο Τσίπρας παραδόθηκε και με τον τρόπο αυτό η κρίση στην Ελλάδα συνεχίζεται. Παραδόθηκαν σε μια παράλογη λογική και έτσι συνεχίζεται η κρίση, κάτι στο οποίο αντιστάθηκα για πέντε χρόνια» πρόσθεσε.

Στις 7:30 μ.μ. η εκδήλωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων, με ομιλητή τον Γιάννη Τσιρώνη

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Προσλήψεις ανέργων & κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Δήμων, μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα

Θετικά απάντησε το Υπουργείο Εργασίας στο αίτημα της ΚΕΔΕ
Προχωρούν, κατ΄ εξαίρεση οι προσλήψεις ανέργων
Το ΣτΕ γνωμοδοτεί υπέρ της άρσης της αναστολής πρόσληψης
Προχωρούν κατ΄ εξαίρεση οι προσλήψεις των 32.433 ανέργων στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015 στους δήμους σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .
Η εξαίρεση αυτή προέκυψε ύστερα από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου,πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης προς όλους τους συναρμόδιους υπουργούς.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε ζητήσει την άρση της αναστολής των διαδικασιών προσλήψεων λόγω των εκλογών, για συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού, μεταξύ των οποίων και για προσωπικό που απασχολείται στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Ειδικότερα το υπουργείο Εργασίας διαβίβασε στην ΚΕΔΕ χθεσινή σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Επικρατείας σύμφωνα με την οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την κατ΄ εξαίρεση διενέργεια των προσλήψεων των ανέργων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες κατάταξης ανέργων, που καταρτίστηκαν στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015» (Δημόσια Πρόσκληση Νο2/2015), όπως είχε ζητηθεί από το υπουργείο Εργασίας στις 9 Σεπτεμβρίου.

Απάντηση Δ. Καρλαύτη σε Λ. Μαγιάκη, για τις εργασίες προστασίας & επίστρωσης πεζοδρόμων


Αναφορικά με την ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Αμαρουσίου Λευτέρη Μαγιάκη, για τις εργασίες προστασίας &  επίστρωσης πεζοδρόμων στην περιοχή του Κέντρου Αμαρουσίου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου έχει να επισημάνει τα εξής: 
Η επιλογή της εταιρίας «Χ & Κ ΤΕΧΝΙΚΗ» έγινε βάσει δημοπράτησης που διενέργησαν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες τηρουμένων όλων των νόμιμων διαδικασιών.
Οι εργασίες αδιαβροχοποίησης των πλακιδίων και αρμών των πεζοδρομίων στην περιοχή του κέντρου πραγματοποιήθηκαν βάσει των όρων της υπ’ αριθμ. 25/2014 μελέτης.
Κατά την υλοποίηση των εργασιών ακολουθήθηκε η παρακάτω διαδικασία:
Πριν την εφαρμογή του υλικού αδιαβροχοποίησης, έγινε επιμελής καθαρισμός των επιφανειών των πλακιδίων με ειδικό υλικό καθαρισμού και καλό πλύσιμο της τελικής επιφάνειας.
Κατά των καθαρισμό των πλακιδίων διαπιστώθηκε ότι εκτός των άλλων, υπήρχαν και λιπαροί και άλλοι σκληροί λεκέδες, οι οποίοι λόγω της πορώδους υφής του υλικού των πλακιδίων και του μεγάλου χρονικού διαστήματος παραμονής τους σε αυτά, είχαν εμποτιστεί στο πλακίδιο με αποτέλεσμα την αδυναμία απομάκρυνσής τους παρά τις επίμονες προσπάθειες.

Παραδίδεται στην κυκλοφορία η οδός Αχαρνών στην Κάτω Κηφισιά

Αυτοψία στο αντιπλημμυρικό ομβρίων του Δήμου Κηφισιάς, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14/9/2015, από τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργο Καραμέρο, παρουσία των επιβλεπόντων μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής και εκπροσώπων της Αναδόχου εταιρείας κατασκευής.
Το πολύ μεγάλο σε έκταση έργο, ποσού σύμβασης 15.500.000,00 ευρώ, που κατασκευάζεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ/ΕΠΠΕΡΑΑ ολοκληρώνεται μετά από δυόμιση χρόνια δίνοντας λύση σε χρόνια προβλήματα, αλλά έχοντας παράλληλα προκαλέσει και ταλαιπωρία σε κατοίκους και διερχόμενους της περιοχής.
Κατά την αυτοψία οι μηχανικοί διαβεβαίωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη ότι έως την 21/9/2015 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης επί της οδού Αχαρνών, από την οδό Σεμέλης έως την οδό Μ. Μπότσαρη, η οποία θα δοθεί άμεσα σε κυκλοφορία, αποκαθιστώντας την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Εκλογές, κόμματα, με φρου - φρου & αρώματα ...


«Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΖΕΥΣ»:Ξεκινά η λειτουργία τμημάτων εκμάθησης κρητικών χορών & κρητικών οργάνων

«Μαθήματα Σύγχρονου Τραγουδιού» από τον Επιμορφωτικό - Φιλανθρωπικό & Αθλητικό Σύλλογο Άνω Βριλησσίων

Στις 7:30 μ.μ. η πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, στην Πεύκη

«Ο ρόλος του πολίτη στο σύγχρονο κράτος» κατά την Δεξαμενή Σκέψης «Friedrich Ebert»

Ανοιχτή εκδήλωση στις 7.00 μ.μ. στο Ινστιτούτο Γκαίτε
Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την υιοθέτηση του σύγχρονου ελληνικού συντάγματος. 
Με αφορμή την επέτειο αυτή, το Ινστιτούτο Γκαίτε και το παράρτημα του Ιδρύματος «Friedrich Ebert» στην Αθήνα διοργανώνουν μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα 
«Ο ρόλος του πολίτη στο σύγχρονο κράτος».
Η εκδήλωση επιδιώκει να φωτίσει διάφορες πτυχές της σχέσης πολίτη και κράτους. 
Η Γερμανική Δεξαμενή Σκέψης με τις Σοσιαλδημοκρατικές αρχές, σας καλεί  να συζητήσετε μαζί της, πώς ένα σύνταγμα μπορεί να παρέχει στους πολίτες δυνατότητες συμμετοχής και ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν μια ενεργή δημοκρατία: 
Ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των πολιτών; 
Πώς μπορούν να κινητοποιηθούν για να αναλάβουν δράση για το κοινό καλό και να συνδιαμορφώνουν ενεργά τα πολιτικά πράγματα;

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Νέος σταθμός κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πλατεία Αγίας Λαύρας

Στη διάθεση των χρηστών των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Αμαρουσίου είναι από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 ένας νέος σταθμός ποδηλάτων στην πλατεία Αγίας Λαύρας επί του πεζόδρομου της Μητροπόλεως.
Ο νέος σταθμός ποδηλάτων βρίσκεται πολύ κοντά στη Λεωφόρο Κηφισίας και αυξάνει τον αριθμό των διαθέσιμων σημείων στάθμευσης και μετεπιβίβασης σε έξι.
Ο Δήμος Αμαρουσίου και η διαχειρίστρια εταιρεία προσφέρουν δωρεάν στους πολίτες το ποδήλατο ως ένα εναλλακτικό μέσο αστικής μετακίνησης με την ευγενική χορηγία της «Coca Cola Hellas»
η οποία ανέλαβε την υποστήριξη του συστήματος των κοινόχρηστων ποδηλάτων στο πλαίσιο της εκστρατείας της εταιρείας «Άλλαξε στάση, μπες στη δράση».
Το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Αμαρουσίου λειτουργεί σε συνεργασία με τη «Cyclopolis ΕΠΕ».

Για τη διεξαγωγή της θρησκευτικής εμποροπανηγύρεως των Αγίων Αναργύρων

O Δήμος  Αμαρουσίου δια της Διευθύνσεως Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής 
(Τμήμα Αδειοδότησης Επιχειρήσεων και Καταστημάτων) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότιη καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη των Αγίων Αναργύρων στις 31-10-2015 & 01-11-2015 είναι η Δευτέρα 21-09-2015. 
Αιτήσεις που θα κατατεθούν μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής, δεν θα γίνονται δεκτές.
Η επιλογή της θέσης στην οποία θα τοποθετηθεί ο κάθε αδειοδοτούμενος, βάση του άρθρου 2, παρ.1 του Ν.2323/1995, θα προκύψει από ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ, εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου, που θα διενεργηθεί μεταξύ εκείνων που έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα τη σχετική αίτηση, την Πέμπτη 24-09-2015  και ώρα 10:00.
Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν, μπορούν να παρευρεθούν στη κλήρωση.

Η Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας για τα κενά & τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 12:00 παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου στα γραφεία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας για τα κενά – ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιοχής μας και τη μη λειτουργία του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας αναφορικά με τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.
Στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας το Δ. Σ. του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου συναντήθηκε με το Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας (κο Π. Βεντήρη), τον προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων (κο Γ. Ζιάραγκα) και τον σχολικό Σύμβουλο Αμαρουσίου (κο Κ. Παπαχρήστο).
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών  έθεσε υπόψη των αρμοδίων παραγόντων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας 
την έντονη ανησυχία των συναδέλφων και γονέων της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας για την τραγική καθυστέρηση της κάλυψης των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας εξαιτίας των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών (νέων και παλιών) με έμφαση στις δομές ειδικής αγωγής (ειδικά Δημοτικά Σχολεία, τμήματα ένταξης, παράλληλες στηρίξεις  μαθητών), αλλά και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που αναμένονται για να λειτουργήσουν πλήρως τα Δημοτικά Σχολεία ΕΑΕΠ της περιοχής μας
Επίσης τέθηκε ακόμα το ζήτημα της έλλειψης ικανού αριθμού Νηπιαγωγών ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ένταξης όλων των προνηπίων στην προσχολική αγωγή αλλά και το ζήτημα των πληθωρικών τμημάτων νηπιαγωγείων.

Tην Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της Έκθεσης των Τμημάτων Κεραμικής του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού

Το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού ενημερώνει 
τους φίλους της Κεραμικής Τέχνης 
ότι τα Εγκαίνια της Έκθεσης των Ερασιτεχνικών Καλλιτεχνικών Τμημάτων Κεραμικής που ήταν προγραμματισμένα 
να γίνουν τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 
θα πραγματοποιηθούν  
την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 
στις 8:30 μ.μ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων 
του Δημαρχείου Αμαρουσίου 
(Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).  
Η έκθεση θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 και θα λειτουργεί: 

Κλοπές & βανδαλισμοί και στο κοινόχρηστο σύστημα ποδηλάτων!!!

Τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών για την αποτροπή των φαινομένων βανδαλισμών και κλοπών,  που παρατηρούνται επανειλημμένως στο σύστημα κοινόχρηστων  ποδηλάτων «Cyclopolis» που διαθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου, κυρίως στο σταθμό του ΗΣΑΠ, καθώς και στην πλατεία Ηρώων ζήτησε ο Δήμος Αμαρουσίου, ενώ έχουν  δρομολογηθεί ήδη οι διαδικασίες για την άσκηση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου.
Ειδικότερα στο σταθμό ποδηλάτων που λειτουργεί στην πλατεία ΗΣΑΠ,  μόνο το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου εκλάπησαν 5 κοινόχρηστα ποδήλατα, ενώ έγιναν εκτεταμένες ζημίες και βανδαλισμοί στις κλειδαριές, στην οθόνη και στις κάμερες του σταθμού, αλλά και σε όλες τις ενημερωτικές σημάνσεις.    
Ο Δήμος Αμαρουσίου για μία ακόμη φορά  καταδικάζει κάθε μορφής βανδαλισμού, υπογραμμίζοντας ότι  έχουν κινηθεί  όλες οι νόμιμες ενέργειες για να βρεθούν και να τιμωρηθούν  οι υπαίτιοι.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:«Είμαστε σίγουροι ότι το ΟΧΙ θα νικήσει»

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αγ. Λαύρας στο Μαρούσι πραγματοποιήθηκε  η ιδρυτική ανοιχτή συνέλευση στήριξης της Λαϊκής Ενότητας με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών και τη δυναμική παρουσία της νεολαίας.
Η συνέλευση μέσα από τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις που διαμορφώθηκαν εκτίμησε ότι :
Ο ΣΥΡΙΖΑ αθέτησε τις δεσμεύσεις του για την εφαρμογή μιας φιλολαϊκής πολιτικής απογοητεύοντας τον Λαό μας και μεταλλάχθηκε σε μνημονιακή δύναμη ακολουθώντας τις πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Τα μνημονιακά κόμματα την προεκλογική περίοδο ανταγωνίζονται για το «ποιός είναι πιο ικανός να εφαρμόσει και να διαχειριστεί τα βάρβαρα μέτρα», επιχειρούν να εδραιώσουν στη συνείδηση του λαού ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τα μνημόνια», αγνωόντας τις διαθέσεις του όπως αυτές εκφράστηκαν με το μεγαλειώδες 62% του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου του 2015.
Τα κύρια επιχειρήματα του νέου δικομματικού σκηνικού  «το νέο και το παλιό»,
το «όλοι μαζί να σώσουμε τον τόπο», η υποτιθέμενη υπευθυνότητα και προσγείωση στη ρεαλιστική πραγματικότητα, αποτελούν τεχνάσματα ώστε να αποκρυφθεί η πολιτική βαρβαρότητα που πρόκειται να πέσει στις πλάτες των πολιτών.
Η  Λαϊκή Ενότητα αποτελεί ένα πρόπλασμα κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων  που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα των μνημονιακών πολιτικών και φιλοδοξεί να αποτελέσει το στήριγμα των αγώνων του Λαού μας.

Στις 8:00 μ.μ. η ομιλία του τ. Υπ. Υποδομών Χ. ΣΠΙΡΤΖΗ στα Μελίσσια

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκίνημα με αγιασμό για τον Αθλητικο Ομλο Παραδείσου


Στον ετήσιο καθιερωμένο αγιασμό του ποδοσφαιρικού τμήματος του Αθλητικού Ομίλου Παραδείσου Αμαρουσίου, με αφορμή την έναρξη της αθλητικής περιόδου 2015- 2016 παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015.
Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη ευχήθηκε καλή αθλητική χρονιά στους αθλητές, στους προπονητές και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου. 
Υπογραμμίζοντας την αμέριστη υποστήριξη της Διοίκησης του Δήμου στους αθλητικούς και στους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, συνεχάρη τους γονείς που ωθούν τα παιδιά τους σε δημιουργικές διεξόδους.

ΔΑΣ-ΟΤΑ:Για την εκλογική αποζημίωση

Συνάδελφοι, η Δ.Α.Σ - Ο.Τ.Α καταγγέλλει την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, του υπηρεσιακού υπουργού Μανιτάκη, γνωστό από το παρελθόν ως μέλος της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. 
Καταγγέλλει, επίσης, και τη στάση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και υπηρεσιακού γεν. γραμματέα Πουλάκη.
Αμφότεροι προκλητικά μας ανακοίνωσαν την μείωση της εκλογικής αποζημίωσης.
Συγκεκριμένα από 130 ευρώ μεικτά στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 το ποσό διαμορφώνεται στα 110 για τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.
Στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών καταγγείλαμε την απλήρωτη εργασία των συναδέλφων για τις εκλογές από το 2014 μέχρι σήμερα (5 εκλογικών αναμετρήσεων) που υπάρχει για αρκετούς Δήμους (περίπου 60). 
Για τα παραπάνω η ηγεσία του Υπουργείου δήλωσε αναρμόδια να δώσει λύση λόγω του υπηρεσιακού της χαρακτήρα. Δήλωσε αρμόδια, όμως, για τη μείωση της εκλογικής αποζημίωσης!
Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η πρόταση της ηγεσίας της Συνδικαλιστικής Ανατροπής για κήρυξη 48ωρης απεργίας το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 (ημέρα των εκλογών). 
Μια τέτοια πρόταση θα βάλει απέναντί μας όλους τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα.

Στις 8:30 μ.μ. τα εγκαίνια της Β΄ Εκθεσης τμημάτων ζωγραφικής Ενηλίκων

Χορηγός στο «4o Συνέδριο Social Media World 2015», το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στηρίζει ως Χορηγός το τέταρτο στη σειρά συνέδριο Social Media World με τίτλο «His Excellency The Customer: Convert Visits and Users to Money!», το οποίο πραγματοποιείται την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.


WEB prosklisi ebwsm 2015 MITROPOLITIKO
Το φετινό συνέδριο τοποθετεί τον πελάτη στο κέντρο της θεματολογίας του, αφού είναι εκείνος που καθορίζει -σε μεγάλο βαθμό- τις εξελίξεις στο χώρο των Social Media και έχει ως στόχο να βοηθήσει τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις να εξελιχθούν στο συνεχώς μεταλλασσόμενο χώρο των Social Media και να κερδίσουν μεγαλύτερο wallet share του πελάτη. 

«Στιβαρή Εξωτερική Πολιτική Εθνικών Επιτυχιών & Ανοικτών Οριζόντων»

Στις 7.00 μ.μ. στην Αίγλη Ζαππείου, η ομιλία Γιώργου Κουμουτσάκου
 

Στις 8:00 μ.μ. η ανοιχτή συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στον ΗΣΑΠ Aμαρουσίου

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Προδιαγεγραμμένες οι εξελίξεις;


Εισερχόμαστε στην τελευταία εβδομάδα της σύντομης προεκλογικής περιόδου και, πέρα από την σύγχυση, το ερώτημα των πολιτών είναι μήπως όλα είναι προδιαγεγραμμένα και οι εκλογές γίνονται για την καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων που διαμορφώθηκαν μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι χωρίς σημασία αυτό.
Οι εκλογές ήταν αναπόφευκτες. Εκτός του ότι η συνύπαρξη ύλης- αντιύλης ήταν περισσότερο δυνατή από την αντίστοιχη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, η στροφή της ηγετικής του ομάδας ρευστοποίησε και προβλημάτισε βαθιά το εκλογικό σώμα.
Μια νέα κοινωνική πλειοψηφία διαμορφώθηκε με μεγαλύτερη συνείδηση της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Οι εκλογές θα καταγράψουν αυτήν τη δυναμική.
Το ερώτημα τώρα είναι αν η ελληνική κοινωνία θα αντέξει στις επιπτώσεις των μέτρων του νέου μνημονίου ή θα οδηγηθεί σε έναν παθητικό ή δυναμικό μηδενισμό.
Και αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί παρά μόνο στην πράξη, αν και οι συνεχείς κινητοποιήσεις και οι ανεκπλήρωτες ονειρώξεις αριστερών σεχτών, την κούρασαν.
Κάτι πάει να αλλάξει όμως, στο θέμα του ελληνικού χρέους και της αναδιάρθρωσής του αλλά και του θεσμικού μέλλοντος της Ευρώπης. Οι σχετικές δηλώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι αρκετές.
Φαίνεται, όμως, και είναι λογικό, να ενθαρρύνεται ένας μετεκλογικός μεγάλος συνασπισμός.