Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας για τα κενά & τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 12:00 παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου στα γραφεία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας για τα κενά – ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιοχής μας και τη μη λειτουργία του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας αναφορικά με τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.
Στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας το Δ. Σ. του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου συναντήθηκε με το Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας (κο Π. Βεντήρη), τον προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων (κο Γ. Ζιάραγκα) και τον σχολικό Σύμβουλο Αμαρουσίου (κο Κ. Παπαχρήστο).
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών  έθεσε υπόψη των αρμοδίων παραγόντων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας 
την έντονη ανησυχία των συναδέλφων και γονέων της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας για την τραγική καθυστέρηση της κάλυψης των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας εξαιτίας των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών (νέων και παλιών) με έμφαση στις δομές ειδικής αγωγής (ειδικά Δημοτικά Σχολεία, τμήματα ένταξης, παράλληλες στηρίξεις  μαθητών), αλλά και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που αναμένονται για να λειτουργήσουν πλήρως τα Δημοτικά Σχολεία ΕΑΕΠ της περιοχής μας
Επίσης τέθηκε ακόμα το ζήτημα της έλλειψης ικανού αριθμού Νηπιαγωγών ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ένταξης όλων των προνηπίων στην προσχολική αγωγή αλλά και το ζήτημα των πληθωρικών τμημάτων νηπιαγωγείων.Ακόμα εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών – μελών του Συλλόγου & του Δ. Σ. μας αναφορικά με τις ενέργειες του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας, εξαιτίας των οποίων ουσιαστικά δε λειτουργεί το Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας, με αποτέλεσμα οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών 
(από τη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, από αποσπάσεις κλπ.) να γίνονται χωρίς τον έλεγχο και την έγκριση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. αλλά με αποφάσεις – πράξεις του Δ/ντή Εκπαίδευσης καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του Π.Υ.Σ.Π.Ε.  και ελέγχου των ενεργειών του από την πλευρά των αιρετών εκπροσώπων μας. 
Από την πλευρά της Δ/νσης  Π. Ε. Β΄ Αθήνας δηλώθηκε ότι όσοι δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων  υπήρχαν στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας (από τη διάθεση ή ερχόμενοι με απόσπαση) έχουν ήδη τοποθετηθεί στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία με στόχο την κάλυψη των τάξεων – τμημάτων  Δημοτικών Σχολείων  και Νηπιαγωγείων αλλά και των τμημάτων ολοήμερου προγράμματος και υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς αγγλικής, φυσικής αγωγής, πληροφορικής, εικαστικών και θεατρικής αγωγής (για τις ειδικότητες εικαστικών και θεατρικής αγωγής υπάρχουν ελάχιστοι εκπαιδευτικοί αφού αναμένεται να καλυφθούν τα κενά με προσλήψεις αναπληρωτών, όταν αυτές γίνουν), ενώ δεν υπάρχει στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας κανένας εκπαιδευτικός των ειδικοτήτων (ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ60 Νηπιαγωγών) για την κάλυψη περιπτώσεων αδειών εκπαιδευτικών (αναρρωτικών κλπ.).
Επίσης για το ζήτημα της μη λειτουργίας του Π.Υ.Σ.Π.Ε.  Β΄ Αθήνας και των ενεργειών
του Δ/ντή Εκπαίδευσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας αναφορικά με τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών 
με τον τρόπο που έγιναν και τα παράπονα και ενστάσεις περί νομιμότητας που κατέθεσαν αρκετοί συνάδελφοί μας δεν δόθηκαν ξεκάθαρες απαντήσεις, παρά μόνο αόριστες υποσχέσεις από την πλευρά της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας ότι η λειτουργία του Π. Υ. Σ. Π. Ε. θα επανέλθει στη φυσιολογική της πορεία με τη συμμετοχή και των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών 
στις διαδικασίες τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, θεωρώντας ότι η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης οδηγούν ευθέως στη κατάργηση κάθε έννοιας εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εκπαιδευτικών, δήλωσε ενώπιον του Δ/ντή Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας ότι καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο της ενέργειες του αυτές απαιτώντας την άμεση και ομαλή λειτουργία του Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας με την έγκριση και δημοσιοποίηση όλων των λειτουργικών κενών  από αυτό, καθώς και την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών με πράξεις του Π.Υ.Σ.Π.Ε. αφού πρώτα ελέγχονται οι μοριακοί πίνακες από τα μέλη του Π. Υ. Σ. Π. Ε. ζητώντας με τον ίδιο τρόπο να γίνουν και οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όταν προσληφθούν.
Ακόμα τονισε το ζήτημα που έχει προκύψει με τις/τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων γαλλικής και γερμανικής από τους οποίους ζητιέται να συμπληρώσουν το ωράριό τους σε ολοήμερα τμήματα Δημοτικών Σχολείων ΕΑΕΠ, τονίζοντας ότι ωράριο γαλλικών και γερμανικών στα Ολοήμερα τμήματα των Δημοτικών Σχολείων ΕΑΕΠ προβλέπεται για ελάχιστες ώρες με βάση το νόμο και δεν μπορεί να συμπληρώνουν το ωράριό τους οι συνάδελφοι αυτοί κάνοντας μελέτη ουσιαστικά στη θέση και το ωράριο δασκάλων (ΠΕ70) που θα έπρεπε να υπάρχουν γι’ αυτό και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να πιέζονται οι συνάδελφοι γαλλικών και γερμανικών (αλλά και άλλων ειδικοτήτων) για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους στα Ολοήμερα με μη σύννομο τρόπο, αφού πρώτα δεν έχει εξαντληθεί κάθε προσπάθεια για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους σε πρωινά τμήματα.  
Επίσης το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου δήλωσε ότι οποιαδήποτε ενέργεια του Δ/ντή Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας στρέφεται ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις των εκπαιδευτικών της Π. Ε. θα προβαίνει (όπως επανειλημμένα έχει κάνει και στο παρελθόν) σε έγγραφη καταγγελία τόσο στη Δ. Ο. Ε. όσο και στις υπερκείμενες, της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας, αρχές του ΥΠΟΠΑΙΘ.
Στη συνάντηση με το σχολικό Σύμβουλο Αμαρουσίου (κο Κ. Παπαχρήστο) 
έθεσε τα ζητήματα των ελλείψεων εκπαιδευτικών στις δομές ειδικής αγωγής (ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης παράλληλες στηρίξεις) και στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής αλλά και το θέμα της σύνταξης των ωρολογίων προγραμμάτων των Δημοτικών Σχολείων ΕΑΕΠ, που λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό ειδικοτήτων και της καθυστέρησης κάλυψής τους από το ΥΠΟΠΑΙΘ, φτάνουν κάθε χρόνο να συνταχθούν τελικά λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αλλά και  της έλλειψης – κατάργησης κάθε είδους ουσιαστικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με απαλλαγή από τα διδακτικά τους  καθήκοντά.
Από την πλευρά του σχολικού συμβούλου 
(κ. Κ. Παπαχρήστου) τονίστηκε η αναγκαιότητα της ύπαρξης μόνιμου και σταθερού πλαισίου διαλόγου με τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών της περιφέρειάς του, καθώς και η διάθεση από την πλευρά του να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων των Δημοτικών σχολείων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου θα προχωρήσει στο άμεσο μέλλον σε ειδική συνάντηση με όλους τους σχολικούς συμβούλους της περιοχής ευθύνης του όλων των ειδικοτήτων για να θέσει και σε αυτούς τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των σχολείων της περιοχής μας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Επειδή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εκπαιδευτικοί του Δημόσιου Σχολείου καθημερινά επιδεινώνονται και ατομικές λύσεις δεν υπάρχουν, ο μόνος δρόμος είναι η συσπείρωση στο πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο και η συμμετοχή μας στους συλλογικούς αγώνες με στόχο την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και κατακτήσεων αλλά και του Δημόσιου Σχολείου. 
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Π. Ε. ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου σε συνεργασία με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς των εμπλεκόμενων στην εκπαίδευση (ενώσεις γονέων κλπ.) θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες κινητοποιήσεις προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία και νηπιαγωγεία μας χωρίς προβλήματα και ελλείψεις. Ας μη λείψει καμιά/κανείς από τους αγώνες αυτούς!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ         
Δικτυακός τόπος: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr 
Διαβάστε περισσότερα: www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου