Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

«Ζεστές Ιστορίες για το Χειμώνα & τα Χριστούγεννα» αύριο στο «Ιδιόμελο»

Δωρεάν διήμερο εργαστήριο δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης διοργανώνει 2ήμερο δωρεάν εργαστήριο δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με εισηγητές τους σκηνοθέτες Νίκο Γιαννόπουλο και Γιάννη Βολιώτη.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου 2017 από 10.00 έως 17.00 (με ενδιάμεσο διάλειμμα) στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου).
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιασθούν: 
στοιχεία από την ιστορία του κινηματογράφου, εκφραστικά μέσα (πλάνα, γωνίες λήψεις, κινήσεις κάμερας, φακοί), επαγγέλματα, σενάριο, σταδία παραγωγής, διανομή ρόλων, γύρισμα και τελική επεξεργασία (μοντάζ-μιξάζ).

Σε Μαρούσι & Χαλάνδρι γιόρτασε τα Θεοφάνεια ο Γιώργος Καραμέρος

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια & ο Αγιασμός των υδάτων στους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών, με τον Αντιπεριφερειάρχη,  Γιώργο Καραμέρο, να παρίσταται στο Χαλάνδρι και το Μαρούσι. 
Νωρίς το πρωί στο κατάμεστο από πλήθος πιστών Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Αμαρουσίου, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. 
Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη στο Δημοτικό κολυμβητήριο Χαλανδρίου «Νίκος Πέρκιζας», όπου δεκάδες παιδιά και έφηβοι μέλη κολυμβητικών συλλόγων βούτηξαν για τον Τίμιο Σταυρό ενώ ακολούθησαν επιδείξεις συγχρονισμένης κολύμβησης από τις ομάδες του Νηρέα Χαλανδρίου. 

Τα Άγια Θεοφάνεια στο Μαρούσι

Τη μεγάλη γιορτή του Καθαγιασμού των Υδάτων γιόρτασε και εφέτος με θρησκευτική κατάνυξη και με κάθε λαμπρότητα το Μαρούσι. Ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Θεία  Λειτουργία, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης, καθώς και πλήθους πιστών.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας, κλήρος και πιστοί μετέβησαν με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου στην πλατεία  Αγίας Λαύρας όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και η ρίψη του Σταυρού.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση Συλλόγων Πεύκης και Λυκόβρυσης

H ανταλλαγή ευχών ενόψει των εορτών, η γνωριμία και η σύσφιξη σχέσεων ήταν ο σκοπός της συνάντησης Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Πεύκη και τη Λυκόβρυση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, διατυπώθηκαν απόψεις και προβληματισμοί από την εμπειρία και τη δράση κάθε Συλλόγου ενώ κοινός τόπος ήταν η αναζήτηση συμπόρευσης σε δραστηριότητες που θα απευθυνθούν στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στη διάρκεια των 10 χρόνων παρουσίας της έχει πολλαπλώς συνεργαστεί με Πρεσβείες, Ινστιτούτα, Ιδρύματα κ.ά. φορείς. 
Σε τοπικό επίπεδο έχει προτείνει και τελικά προβεί σε συνέργειες με το Σύλλογο Μικρασιατών Λυκόβρυσης - Πεύκης «ΙΩΝΙΑ» και το Σύλλογο Γυναικών Λυκόβρυσης - Πεύκης. 
Αυτό θα συνεχιστεί και το 2017 και ήδη έχουν προγραμματιστεί συνέργειες με το Σύλλογο Γυναικών Λυκόβρυσης - Πεύκης και με το Σύλλογο Κρητών Πεύκης - Λυκόβρυσης «Ο ΤΑΛΩΣ».

Νέα διανομή νωπών ψαριών σε ευπαθείς ομάδες της πόλης μας


Τριακόσια είκοσι(320) κιλά  κιλά φρέσκα ψάρια και διάφορα άλλα είδη αλιευμάτων διέθεσε και πάλι το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Αμαρουσίου για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της πόλης, ώστε οι ωφελούμενοί του και οι ωφελούμενοι άλλων κοινωνικών φορέων να μη στερούνται βασικά αγαθά στην καθημερινότητά τους.
Η διανομή των φρέσκων ψαριών, η 5η  κατά σειρά τους τελευταίους μήνες, είναι το αποτέλεσμα της παρέμβασης του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη προς το Γενικό Διευθυντή της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου κ. Βασίλη Κατσιώτη, με την οποία εξασφαλίστηκε η χορηγία διαφόρων αλιευμάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιττα της Ι.Μ. Αμαρουσίου, Κηφισιάς & Ωρωπού

Στην  καθιερωμένη τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, παρέστη ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλλου.
Ο κ. Πατούλης ευχήθηκε στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καλή και ευλογημένη Χρονιά με υγεία, πίστη, ελπίδα και μακροημέρευση στο πολυσήμαντο έργο του, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Κύριλλο για την αγαστή και στενή συνεργασία που έχουν.

Στο πλευρό των αδύναμων συμπολιτών μας ο Σύλλογος Ψαλιδίου

Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Ψαλιδίου για μια ακόμη φορά έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο και την αλληλεγγύη του προς τους άπορους συμπολίτες μας.
Αντιπροσωπεία του Συλλόγου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Δημήτρη Θεοχάρη, τον αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Σολδάτο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. κ. Νικόλαο Πασαβέλη και Βασίλειο Ξανθάκο σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή διέθεσαν σημαντική ποσότητα τροφίμων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε τον Σύλλογο Ψαλιδίου για την αμέριστη στήριξη και την προσφορά του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και δήλωσε ότι, «για πολλοστή φορά ο Σύλλογος Ψαλιδίου στέκεται στο πλευρό των αδύναμων συμπολιτών μας με μεγαλείο ψυχής προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης.

Η Πρωτοχρονιάτικη πίττα του Δήμου Αμαρουσίου


Με την ευχή το 2017 να είναι μια χρονιά αισιοδοξίας, ελπίδας, ευημερίας και ανάτασης προσωπικής και εθνικής υποδέχθηκε η Διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου το Νέο Έτος στην καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Στην εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρίσταντο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, μέλη της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου, των Τοπικών Αρχών, των Φορέων και Συλλόγων της πόλης, καθώς και πλήθος πολιτών.
Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησαν ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Νικάνωρ και οι Πανοσιολογιότατοι  Αρχιμανδρίτες του Ιερού Ναού  Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου κ.κ.  Νικόλαος και Τιμόθεος οι οποίος έδωσαν τις θερμότατες πατρικές ευχές τους στους παριστάμενους για «Καλή Χρονιά» με Υγεία, Ομόνοια, Αγάπη, Αδελφοσύνη και Αλληλεγγύη.