Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Εκπληκτική η συναυλία του Μανώλη Μητσιά στο Μαρούσι

Θ. Αμπατζόγλου: «Σπουδαίοι ερμηνευτές τιμούν με την παρουσία τους το Μαρούσι»
Ενθουσίασε το κοινό η παρουσία του πολυαγαπημένου Μανώλη Μητσιά κατά τη δεύτερη ημέρα συναυλιών που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2020» την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, 

παρουσία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και πλήθους θεατών πάντα τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στον μεγάλο και ασφαλή χώρο του Αίθριου Θεάτρου (Λεωφ. Κηφισίας 219).
Ο κορυφαίος Μανώλης Μητσιάς ερμήνευσε όλες τις μεγάλες του επιτυχίες από το 1969 μέχρι και σήμερα. Τον συνόδεψαν, ο λαμπρός πιανίστας Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο, ο δεξιοτέχνης Ηρακλής Ζάκκας στο μπουζούκι, ο Σταύρος Καβαλιεράτος στο μπάσο,  η Τίνα Ντουφεξιάδου στο τσέλο και μαζί όλος ο κόσμος από κάτω, που σιγοτραγουδούσε τα αξέχαστα τραγούδια.
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της συναυλίας ευχαρίστησε τον καταξιωμένο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά  για την παρουσία του και τις έξοχες ερμηνείες του, συνεχάρη για μία ακόμη φορά τον Πρόεδρο Νίκο Πέππα και τα στελέχη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) για την άψογη διοργάνωση και απευθυνόμενος στο κοινό μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά τόνισε: 

Mε τον Γυμναστικό Σύλλογο Αμαρουσίου είχε συνάντηση ο Θ. Αμπατζόγλου

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 με τον Πρόεδρο Κων/νο Κουτσούκο  και τον Αντιπρόεδρο Χρήστο Γεωργουσόπουλο του Γυμναστικού Σύλλογου Αμαρουσίου παρουσία των Αντιδημάρχων Σπύρου Σταθούλη και Γιάννη Νικολαράκου, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Συλλόγου και στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων του Δημάρχου με τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης.
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: 
«Με τον ΓΣΑ όπως και με τους άλλους αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας έχουμε τακτικές συναντήσεις με σκοπό την καλύτερη παρακολούθηση των θεμάτων που αφορούν στις δραστηριότητές τους και στα ζητήματα στέγασής τους. 
Ο Αθλητισμός είναι μία από τις πιο δυναμικές και παραγωγικές πτυχές της ζωής στο Μαρούσι.

Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου η έναρξη των δημοτικών αθλητικών προγραμμάτων στο Χαλάνδρι

Μπορεί η εποχή Covid19 να έχει επηρεάσει αρνητικά τις δραστηριότητες στον αθλητισμό (καθώς και σε άλλους τομείς της ζωής της πόλης μας), όμως ο Δήμος Χαλανδρίου και η Διεύθυνση Παιδείας Αθλητισμού & Νέας Γενιάς προσπαθεί καθημερινά να σχεδιάζει την επόμενη μέρα και να αναβαθμίζει με έργα υποδομών τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να προσφέρονται στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας, οι καλύτερες δυνατές συνθήκες άθλησης.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Χαλανδρίου ανακοινώνει την έναρξη, από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, των δημοτικών αθλητικών προγραμμάτων για το έτος 2020-2021.
                       ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
                           Αθλητικό Κέντρο «Ν. Πέρκιζας»
► Δημοτικά προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης παιδιών ηλικίας από 4 έως 18 ετών (μεγάλη πισίνα).
●►Δευτέρα έως Παρασκευή: 15:00-20:00
Ώρες έναρξης τμημάτων:15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00 (διάρκειας 45 λεπτών)
●►Σάββατο: 09:00-13:00
Ώρες έναρξης τμημάτων: 9:00, 10:00, 11:00, 12:00 (διάρκειας 45 λεπτών)
► Προετοιμασία (στο αγώνισμα της κολύμβησης) υποψηφίων για Τ.Ε.Φ.Α.Α, στρατιωτικές σχολές.
●►Δευτέρα έως Παρασκευή 15:00-20:00 ανά μία (1) ώρα
► Πρόγραμμα Ειδικής Φυσικής Αγωγής.
●►Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00 & 15:00-20:00
► Πρόγραμμα Υδρογυμναστικής (AQUA AEROBIC) ενηλίκων.
●►Δευτέρα έως Παρασκευή: 11:30-12:30

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Προχωρά το έργο αγωγών ομβρίων 4,7 χλμ. στο Πολύδροσο

        Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν
Με ταχείς ρυθμούς υλοποιείται το έργο αγωγών ομβρίων στο Πολύδροσο, συνολικού προϋπολογισμού 6.807.600,00 ευρώ, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ασπίδα για τους κατοίκους του Πολυδρόσου αλλά και για ολόκληρο το Χαλάνδρι απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα.
Μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί η έξοδος του αγωγού της Προφήτη Ηλία στο ρέμα Χαλανδρίου όπου θα καταλήγουν τα όμβρια των αγωγών Προφ. Ηλία ‐ Κανάρη ‐ Κοραή ‐ Γιασεμιών και Κριεζή συνολικού μήκους περίπου 846 μέτρων, όπως επίσης και ο βαθμιδωτός αγωγός ορθογωνικής διατομής Ο=1,20x1x20 και μήκους 10,80μ. σε επαφή με τη δεξιά (δυτική) πλευρά της υφιστάμενης σκάλας.
Υπολείπεται να κατασκευαστεί στη θέση της εκβολής του αγωγού στο ρέμα συρματόπλεκτες φάτνες 6,00x2,00x0,50 και συρματοκιβώτια 4,00x1,00x1,00 για  προστασία του πρανούς και της κοίτης του ρέματος.
Μετά τη διενέργεια ερευνητικών τομών έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του κυρίως δικτύου ομβρίων επί της οδού Προφήτη Ηλία που θα παροχετεύει τα όμβρια των οδών Προφήτη Ηλία - Κανάρη‐Κοραή‐Γιασεμιών και Κριεζή.

Ανανεώνεται & εκσυγχρονίζεται ο στόλος του Δήμου Αμαρουσίου


Θ. Αμπατζόγλου: «Με νέα μέσα αναβαθμίζουμε 
διαρκώς τις υπηρεσίες μας προς τους Δημότες» 
Στην προμήθεια νέων μέσων και εκσυγχρονισμού του στόλου προβαίνει ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο εκτέλεσης του τεχνικού του προγράμματος και κάλυψης διαπιστωμένων αναγκών.
Συγκεκριμένα ο Δήμος Αμαρουσίου:
1. Προμηθεύτηκε νέο ανυψωτικό καλαθοφόρο όχημα για την κάλυψη αναγκών όπως συντήρησης οδοφωτισμού, κλαδεμάτων δέντρων και άλλων ανάλογων εργασιών, δεδομένων των πεπαλαιωμένων ανυψωτικών μηχανημάτων που κατείχε μέχρι σήμερα και που λόγω υψηλού κόστους συντήρησης βρίσκονταν εκτός λειτουργίας.
2. Έθεσε σε λειτουργία το σύγχρονης τεχνολογίας απορριμματοφόρο που είχε παραληφθεί από την Περιφέρεια Αττικής τον Ιούνιο 2020, μετά από σχετική εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Με το «έτσι θέλω ...», η ηγεσία του Δήμου Πεντέλης αποπειράθηκε να ξεκινήσει εργασίες στο προκάτ της Πτέρυγας Μπόμπολα !!!

Με περίσσιο θράσος, και στα ...μουλωχτά, αποπειράθηκε σήμερα η ηγεσία του Δήμου Πεντέλης, να ξεκινήσει εργασίες στο προκάτ της Πτ. Μπόμπολα που προορίζουν για αίθουσες προσχολικής αγωγής.
Ενώ λοιπόν αυτό που γνωρίζαμε οι εργαζόμενοι, ήταν ότι εκεί γίνονταν αυτές τις μέρες κάποιες μεταφορές υλικών του Νοσοκομείου, τυχαία ανακαλύψαμε σήμερα πως (προφανώς σε συνεννόηση  με τη Διοίκηση) ξεκίνησαν εργασίες αποξήλωσης κουφωμάτων. 
Τρεις -τέσσερις  λοιπόν εργαζόμενοι, με την παρουσία (και επίβλεψη;) του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκίνησαν να δουλεύουν, όταν πήγαμε ως Σωματείο να δούμε τι γίνεται στο χώρο. Με αδυναμία να συννενοηθούμε μαζί τους, απευθυνθήκαμε στον εκπρόσωπο του Δήμου και ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον εργολάβο και να δούμε την απαραίτητη άδεια εργασιών της πολεοδομίας. Βεβαίως καμία πληροφορία δεν μας δόθηκε ενώ σε λίγα λεπτά ...έγιναν όλοι καπνός!
Από όσα περιγράψαμε, που είναι και η πραγματικότητα που αντιμετωπίσαμε σήμερα, προκύπτουν ότι: 

Δήμος Χαλανδρίου:Με τις καλύτερες προϋποθέσεις η έναρξη λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών


Με τις καλύτερες προϋποθέσεις, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Δήμου, ξεκίνησε η λειτουργία του Παιδικών Σταθμών στο Χαλάνδρι για το 2020-2021, με 456 παιδιά (νήπια και βρέφη), με ικανό αριθμό παιδαγωγών και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και με όλες τις δυνατές πρόνοιες για την προστασία από τον κορωνοϊό.
Ειδικότερα, για τη χρονιά που διανύουμε στα τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου θα φιλοξενηθούν 304 νήπια και 152 βρέφη, με βάση τους πίνακες που καταρτίστηκαν με το αντικειμενικό και διαφανές σύστημα μοριοδότησης, τις δηλώσεις προτίμησης των γονιών για τους παιδικούς σταθμούς επιλογής τους και τη δυναμικότητα του κάθε σταθμού. 
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικά σφιχτό χρονοδιάγραμμα δεδομένου ότι μόλις στις 20 Αυγούστου γνωστοποιήθηκαν από την ΕΕΤΑΑ τα αποτελέσματα για τους δικαιούχους των
voucher του ιδιωτικού τομέα.
Για τα ελάχιστα παιδιά (14 νήπια και 27 βρέφη) που έμειναν εκτός κατά την πρώτη φάση επιλογής θα συνεδριάσει εκ νέου, μέσα στις επόμενες είκοσι (20) ημέρες η ειδική διαπαραταξιακή επιτροπή, ώστε να εξεταστούν τα κενά που θα έχουν δημιουργηθεί σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες κενές θέσεις, για να ενταχθούν σταδιακά όλα τα παιδιά, όπως έγινε άλλωστε και τις προηγούμενες χρονιές.
Πληρότητα προσωπικού και συνθήκες ασφαλείας
Για τη διασφάλιση της απόλυτα εύρυθμης λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών από τον Δήμο Χαλανδρίου:

Υλοποίηση 1ης δράσης του πιλοτικού προγράμματος μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου - ΟΑΕΔ

                 Απευθύνεται στις επιχειρήσεις της πόλης
Στο πλαίσιο εκτέλεσης του πιλοτικού προγράμματος συνεργασίας μεταξύ του ΟΑΕΔ και των Δήμων Αμαρουσίου, Κορυδαλλού και Μάνδρας-Ειδυλλίας με σκοπό την υποστήριξη της τοπικής αγοράς εργασίας μέσω της στοχευμένης διασύνδεσης των ανέργων δημοτών με τους εργοδότες που δραστηριοποιούνται εντός του οικείου Δήμου, 
υλοποιείται η 1η  δράση που απευθύνεται στις επιχειρήσεις που εδρεύουν στο Μαρούσι, και διερευνά - καταγράφει τις ποσοτικές και ποιοτικές τους ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, μέσω εξειδικευμένου ερωτηματολογίου που βρίσκεται στην ηλεκτρονική δνση: https://forms.gle/azy1MZNj8y91ETZz8
Υπενθυμίζεται πως το Μνημόνιο συνεργασίας για το πιλοτικό πρόγραμμα μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου - ΟΑΕΔ, είχε υπογραφεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, στα γραφεία της Διοίκησης του Οργανισμού, μεταξύ του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του Διοικητή ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη. 
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά την υπογραφή του Μνημονίου μεταξύ άλλων είχε δηλώσει: 
«Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ είχαμε συζητήσει τους τρόπους για να φέρουμε τον ΟΑΕΔ πιο κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση, πιο κοντά στους πολίτες. 

Συνάντηση για την προοπτική ίδρυσης Αναπτυξιακού Διαδημοτικού Οργανισμού

Θ. Αμπατζόγλου, Ν. Μπάμπαλος, Στρ. Σαραούδας:
«Ένωση δυνάμεων για το καλό των δημοτών μας»
Για την προοπτική ίδρυσης Αναπτυξιακού Διαδημοτικού Οργανισμού συζήτησαν οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος και Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας, κατά τη συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο του Αμαρουσίου σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020, δίνοντας συνέχεια στις συναντήσεις εργασίας, που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί για το ίδιο θέμα.
Σε κοινή τους δήλωση οι 3 Δήμαρχοι αναφέρουν: 
«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο σύστασης  Αναπτυξιακού Διαδημοτικού Οργανισμού στο πλαίσιο που ορίζεται από το νόμο 4674/2020, με σκοπό τη δημιουργία ενός ευέλικτου και σύγχρονου σχήματος που θα ικανοποιεί τις ανάγκες όμορων Δήμων. 
Η καλή χημεία μεταξύ μας και των Δημοτικών Αρχών μας, και κυρίως η συναντίληψη ότι τα κοινά μας ζητήματα όπως κυκλοφοριακά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά κ.α. επιλύονται καλύτερα από την ένωση δυνάμεων, μας οδηγεί στη σκέψη της δημιουργίας ενός φορέα που ισότιμα θα προτείνει, θα διεκδικεί και θα υλοποιεί λύσεις και που ταυτόχρονα θα καθιστά τους Δήμους μας περισσότερο “έξυπνους” και φιλικούς για τους Δημότες και τους επισκέπτες μας.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκίνησαν τα «Σπαθάρεια 2020»

   Θ. Αμπατζόγλου: «Στηρίζουμε τους πολιτιστικούς θεσμούς 
που κάνουν το Μαρούσι μοναδικό στην Ελλάδα & διεθνώς»
Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννη Νικολαράκου και φίλων του δημοφιλούς λαϊκού μας ήρωα Καραγκιόζη, άνοιξε η αυλαία του 21οu Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2020».
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου καλωσόρισε το κοινό και ιδιαιτέρως τους μικρούς φίλους που φιλοξενήθηκαν βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» εκφράζοντας τη χαρά του που παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, ο Δήμος πιστός στα πολιτιστικά του ραντεβού, καταφέρνει να διοργανώσει εξαιρετικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις όπως τα Σπαθάρεια σε καθεστώς απόλυτης ασφάλειας.
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μεταξύ άλλων τόνισε: 
«Φέτος έχουμε τη χαρά να είμαστε και πάλι εδώ μαζί, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας, αλλά με το ίδιο χαμόγελο την ίδια όρεξη και ζεστασιά για να θυμηθούμε τις ιστορίες και τις περιπέτειες του δημοφιλούς λαϊκού και διαχρονικού χάρτινου  ήρωα, των παιδικών μας χρόνων και αναμνήσεων.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος με τον Θ. Αμπατζόγλου στο τιμόνι του Δήμου Αμαρουσίου

             Το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου 
«Αγαπητοί μου Συνδημότες, Αγαπητές Μαρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες,
Συμπληρώνεται σήμερα ένας ακριβώς χρόνος από την ανάληψη της ευθύνης της νέας δημοτικής αρχής της "Νέας Εποχής" για το Μαρούσι .
Πριν ένα ακριβώς χρόνο αναλαμβάναμε την ευθύνη να οδηγήσουμε το Μαρούσι σε μια Νέα Εποχή με πρόταγμα και άξονα της φιλοσοφίας μας να καταστήσουμε τον Πολίτη Πρωταγωνιστή!
Προσωπικός μου στόχος ήταν  όλοι οι πολίτες να βιώνουν στο Δήμο μας μια σύγχρονη, φιλική και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών. 
Να εκφράζουμε  τον πολίτη και το δημότη της πόλης μας. 
Αυτόν για τον οποίο κληθήκαμε με την εντολή του να υπηρετήσουμε, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του, αξιοποιώντας την κρατική χρηματοδότηση, τους κοινοτικούς πόρους και κάθε σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο.
Την χρονιά που μας πέρασε καταφέραμε να βάλουμε τις βάσεις για αυτή τη νέα σχέση με τον Πολίτη συνθέτοντας δυνάμεις, ενώνοντας πολιτικό κεφάλαιο για το καλό της πόλης, ερχόμενοι σε καθημερινή επαφή και συνεχείς διαβουλεύσεις με τους πολίτες  στις γειτονιές αλλά και με όλους τους εκπροσώπους των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.
Η χρονιά που πέρασε ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, όπου η πανδημία δοκίμασε την κοινωνική συνοχή και το αίσθημα αλληλεγγύης της Μαρουσιώτικης Κοινωνίας, όμως καταφέραμε να βγούμε νικητές βάζοντας πάνω από όλα την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και της στήριξης των πιο αδύναμων και ευπαθών συμπολιτών μας σε αυτή την Κρίση.

Νίκου Σαραντάκου, Μηνολόγιον Σεπτεμβρίου έτους 2020

Ο Σεπτέμβριος είναι ο ένατος μήνας του χρόνου, παρόλο που ετυμολογικά παραπέμπει στον (λατινικό) αριθμό εφτά. 
Βλέπετε, στο παλιό ρωμαϊκό ημερολόγιο, που είχε πρώτο μήνα του τον Μάρτιο, ήταν όντως ο έβδομος μήνας. 
Όταν μετά προστέθηκαν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος στην αρχή, οι ονομασίες των άλλων μηνών δεν άλλαξαν κι έτσι οι μήνες από τον Σεπτέμβριο ως τον Δεκέμβριο βρίσκονται σε ετυμολογική αναντιστοιχία. 
Στα βυζαντινά χρόνια, το πολιτικό και το εκκλησιαστικό έτος άρχιζαν τον Σεπτέμβρη και επιβίωση αυτού έχουμε στο ημερολόγιο που τη σημερινή μέρα τη χαρακτηρίζει «αρχή ινδίκτου». 
Σε παλιότερα μεζεδάκια μας είχαμε δει κι ένα μαργαριτάρι σχετικό με την ινδικτιώνα. 
Τρ 1Απελλού του ζωγράφου
Τε  2†  Κωνσταντίνου  Κανάρη του πυρπολητού και γέννησις Ανδρέου Εμπειρίκου
του υπερρεαλιστού. Και κοίμησις παπα-Στρατή, της Αγκαλιάς της Λέσβου.
Πε  3Ιωάννου Μακρυγιάννη συγγραφέως και αγωνιστού
Πα 4Πρώτη έκδοσις της «Παπίσσης Ιωάννας» υπό Εμμανουήλ Ροΐδου
Σα  5Αρχιλόχου του Παρίου και θανή Νίκου Νικολαΐδη του σκηνοθέτη
Κυ  6Τα Σεπτεμβριανά της Πόλης