Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Πούτιν & τσάι του βουνού

Τσάι του βουνού ζήτησε στην Αρχιεπισκοπή ο Κάρολος και το τίμησε μέχρι την τελευταία σταγόνα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ιερώνυμο. 
To ενδιαφέρον, όπως πληροφορούμαι, είναι ότι ο πρίγκιπας άνοιξε συζήτηση για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 
Ρώτησε τον Αρχιεπίσκοπο αν κατά την τελευταία επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε επιδιώξει να τον συναντήσει. 
Ο Αρχιεπίσκοπος του απάντησε ότι δεν υπήρξε τέτοια πρωτοβουλία, ενώ πρόσθεσε κάτι του τύπου «μου είπαν ότι για λόγους ασφαλείας δεν μπορούσε να έρθει στην Αρχιεπισκοπή». 
Στη συνέχεια, ο Κάρολος εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική εκπαίδευση. 
Μου λένε ότι έμεινε στήλη άλατος όταν ο Αρχιεπίσκοπος τον πληροφόρησε ότι υπεύθυνη για την εκπαίδευση των κληρικών είναι η πολιτεία. 
Ο συνομιλητής του πρόσθεσε ότι το ζήτημα έχει τεθεί στο υπουργείο Παιδείας, ώστε τον ρόλο αυτό να αναλάβει η Εκκλησία χωρίς την εποπτεία του κράτους.
«Και στη Ρωσία τι γίνεται; (σ.σ. εννοώντας με την εκκλησιαστική εκπαίδευση)», αντέτεινε ο Κάρολος. 
Πάντως, δεν αποκλείω το ενδιαφέρον για τους Ρώσους να συνδέεται με την υπόθεση Σκριπάλ που έχει προκαλέσει σοκ και δέος στους βρετανικούς κύκλους.

Η όπερα της… «φούντας»!!!

Μες στα πόδια μας την είχαμε την ανάπτυξη και δεν το ξέραμε. 
Αντί για μπαμπάκια θα μπορούσαμε να φυτέψουμε κάνναβη (φαρμακευτική), να γίνουμε επενδυτική υπερδύναμη!
Μακράν ημών ο σεχταρισμός και η φοβία. 
Σαφώς και θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης, υπό αυστηρότατο κρατικό έλεγχο. 
Ωστόσο να εντάσεις επισήμως ως κύριο αναπτυξιακό εργαλείο την καλλιέργειά της, σε κείμενο 75 σελίδων που στέλνεις στους δανειστές, και να προβλέπεις 1,5 δισ. επενδύσεις σε αυτή, αγγίζει το όριο του γκροτέσκο. 
Ίδιας βαρύτητας με την φανταστική έμπνευση Βαρουφάκη, σύμφωνα με την οποία καλωδιωμένοι τουρίστες θα αποκάλυπταν τους φοροφυγάδες! 
Παρόλα αυτά το υπουργείο Οικονομικών επιμένει. 
Δικαιούται βέβαια να διαμαρτύρεται για τον απαράδεκτο τίτλο της  Wirtschaftswoche ότι «Η Ελλάδα στηρίζεται στην ανάπτυξη μέσω ναρκωτικών», (άλλωστε η φαρμακευτική κάνναβη παρέχεται συντονισμένα σε πάσχοντες και δεν πλασάρεται σε στέκια ως ναρκωτικό), αλλά το μέγεθος της επένδυσης του 1,5 δισ. προκαλεί θυμηδία. 
Προκαλεί ωστόσο και κίνδυνο καθώς σε μια χώρα χαλαρών ελέγχων όπως η Ελλάδα, Κύριος οίδε πως θα εξελιχθεί και δεν θα γίνουμε Κολοβία.
Είναι εντυπωσιακή η ανεπάρκεια διοίκησης και ο ερασιτεχνισμός που ακόμα τους διακρίνει. 
Το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ήταν ένα ηχηρό έωλο κατασκεύασμα το οποίο απευθυνόταν στο εσωτερικό αγανακτισμένο και αμαθές ακροατήριο, στο οποίο αρκεί να έταζες ότι θα κάνεις τον γάιδαρο να πετάξει και σε αποθέωνε. 
Οι τεχνοκράτες των δανειστών έχουν γνώση και κρίση. 

«Η γεωπολιτική της ενέργειας: ο ρόλος της Ελλάδας, της ΕΕ & των Μεγάλων Δυνάμεων»

Ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν χαιρετίζει τις ἀποφάσεις τῆς Ὁλομελείας τοῦ ΣτΕ

Ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν: Χαιρετίζει τίς ὑπ’ ἀρ. 660/2018 καί 926/2018 ἀποφάσεις τῆς Ὁλομελείας τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας, οἱ ὁποῖες δικαιώνουν μέ πανηγυρικό τρόπο τή θέση τῆς ΕΠΜ καί τῶν ὁμοδίκων μας (Ἱ.Μ. Πειραιῶς, ΠΕΘ, γονεῖς καί καθηγητές), καθώς καί τῆς πλειοψηφίας τοῦ ὀρθόδοξου χριστιανικοῦ λαοῦ μας, γιά τά νεοεποχήτικα προγράμματα σπουδῶν τῆς μειοψηφικῆς ὁμάδας θεολόγων «ΚΑΙΡΟΣ» καί τῶν Ὑπουργῶν Φίλη καί Γαβρόγλου.
Ἐπαινεῖ τούς Δικαστικούς του ΣτΈ, οἱ ὁποῖοι μέ ἀμάχητα νομικά ἐπιχειρήματα ἐξέδωσαν τίς ἀνωτέρω ἱστορικές ἀποφάσεις καί ἀπέδειξαν ὅτι ἡ Ἑλληνική Δικαιοσύνη, παρά τόν πόλεμο πού δέχεται ἀπό ἀντιδημοκρατικές φωνές πού δέν σέβονται τή διάκριση τῶν ἐξουσιῶν, ἀποτελεῖ ἐγγύηση γιά τήν τήρηση τῆς νομιμότητας.
Καταδικάζει ἀπερίφραστα τίς ἀήθεις καί χυδαῖες ἐπιθέσεις πρός τό Ἀνώτατο Δικαστήριο τῆς χώρας ἀπό τήν κυβέρνηση καί τά στρατευμένα ΜΜΕ, οἱ ὁποῖες ὑπερβαίνουν κατά πολύ τά ὅρια τῆς κοσμίας κριτικῆς τῶν δικαστικῶν ἀποφάσεων.
Ἀπαιτεῖ τήν ἄμεση ἐφαρμογή τοῦ σκεπτικοῦ τῶν ἀνωτέρω ἀποφάσεων ἀπό τό Ὑπουργεῖο Παιδείας, μέ τήν κατάργηση τῶν ἀντισυνταγματικῶν καί προσηλυτιστικῶν προγραμμάτων σπουδῶν καί τήν εἰσαγωγή νέων μέ ὀρθόδοξο περιεχόμενο καί ὁμολογιακό χαρακτήρα.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

H ποίηση που έγινε τραγούδι, αύριο στις 9:30 μ.μ. στο «Ιδιόμελο»

«Bookabar»:Αύριο στις 12:00 μ.μ. η live εμφάνιση από τον DJ Andre!

           Μαζί του οι Giorgos Xylouris & Kianna!

Κοινό μέτωπο ΕΝΠΕ - ΚΕΔΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του δεύτερου Κοινού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ με ψήφισμα που εξέδωσαν με μεγάλη πλειοψηφία το οποίο και επισυνάπτεται.
Η αυτοδιοίκηση σε ενιαίο μέτωπο αποφάσισε ότι το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών δε μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση και καλεί την Κυβέρνηση και τα κόμματα να ξεκινήσει άμεσα ένας ουσιαστικός διάλογος για τη μετάβαση στην Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση, την αποκέντρωση και την ενδυνάμωση των θεσμών Τοπικής Δημοκρατίας.
Οι Πρόεδροι της ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ Γ. Πατούλης και Κ. Αγοραστός κάλεσαν την Κυβέρνηση να ακούσει τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης και να μην επιλέξει την πόλωση και τη ρήξη πλήττοντας το θεσμό.

Την απόσυρση του ν/σ «Κλεισθένης Ι» & την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, ζητά η ΚΕΔΕ

Γ. Πατούλης«Το υπουργείο Εσωτερικών εξακολουθεί να αγνοεί επιδεικτικά την Τ.Α
 Η ομιλία του Δημάρχου μας στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ
Δυναμικά, συντεταγμένα και με ενότητα θα απαντήσει η Αυτοδιοίκηση στην άρνηση του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις ουσίας, μέσα από το διάλογο με τους Δήμους και τις Περιφέρειες, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά την τοποθέτηση του αμέσως μετά την ομιλία του υπ. Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ.
Ο κ. Πατούλης επισήμανε στον κ. Σκουρλέτη ότι αγνοεί επιδεικτικά τα δεκάδες ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων και των διοικητικών συμβουλίων των ΠΕΔ της χώρας που ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι» και απάντησαν με ένα βροντερό ΌΧΙ στα σχέδια σας να απορρυθμίσετε την Αυτοδιοίκηση.
«Περιμέναμε σήμερα να δώσετε ελπίδα στην Αυτοδιοίκηση και να απαντήσετε στα ουσιαστικά ερωτήματα που σας έχουμε  θέσει. Αντίθετα ακούσαμε μία αόριστη και χωρίς ρεαλισμό ομιλία» επισήμανε και διερωτήθηκε  χαρακτηριστικά: «Ήρθατε εδώ να μας μαλώσετε γιατί μιλάμε αυτοδιοικητικά; Τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες εκπροσωπούμε. Αυτούς που δεν ακούτε εσείς».

Ομόφυλο αντι-μνημονιακών πεποιθήσεων ζευγάρι, υιοθετεί Κατσίκη!!!

Πολιτικό Σύστημα:Ολοι μαζί για την μεγάλη θεσμική τομή!!!

Θλίψη για το πολιτικό προσωπικό της χώρας
Πολλά συμπεράσματα βγαίνουν, και ακόμη περισσότερα μηνύματα προκύπτουν, από την εικόνα που παρουσίασε η Βουλή κατά τη συζήτηση και - κυρίως - κατά την ψήφιση του επίμαχου άρθρου για το δικαίωμα αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. 

Τόσο για την ουσία του θέματος όσο και για το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται, ειδικά αυτή την περίοδο, το πολιτικό προσωπικό της χώρας μόνο απογοήτευση μπορεί να νιώσει κανείς...
Η εθνική αντιπροσωπία επικύρωσε, και μάλιστα με σχετικά διευρυμένη πλειοψηφία, μια εκτρωματική και επικίνδυνη από πολλές πλευρές διάταξη, την ώρα που σχεδόν καθ' ολοκληρίαν η ελληνική κοινωνία είναι κατηγορηματικά αντίθετη. 
Η βούληση των πολιτών περιφρονήθηκε, σε βαθμό μάλιστα που επιχειρήθηκε αντιστροφή των ρόλων. 
Στο όνομα ενός ακατανόητου και αμφιλεγόμενου «δικαιωματισμού», και κατά παράβαση κάθε επιστημονικότητας, οι πολλοί βρέθηκαν λίγοι και οι εκπρόσωποί τους στο Κοινοβούλιο κατελήφθησαν από αυτισμό και αλαζονεία απέναντι στους εντολείς τους, τον ελληνικό λαό.

Αναδοχή. Ένα μπάλωμα σ' ένα κουρέλι

Και τώρα που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναδοχή, με τρεμάμενους τριάντα βουλευτές, που προτίμησαν να απουσιάζουν από το να πουν ευθέως τη γνώμη τους, ας δούμε τα πράγματα με το όνομά τους για τα φύλα, τις οικογένειες, τα παιδιά και την πολιτική. 
Επειδή η κοινωνία δεν πάει καλά. Και πάει όλο και χειρότερα.
Ποιο είναι το επίμαχο στο νομοσχέδιο; 
Η αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. 
Και ποιο είναι το επίμαχο σ' αυτό; 
Οι πολέμιοι αυτής της προοπτικής θεωρούν ότι η ομόφυλη σχέση δεν είναι υγιές πρότυπο για ένα παιδί. 
Πρώτα γιατί ένα τέτοιο πρότυπο θα μετατρέψει σε ομοφυλόφιλο ένα κατ αρχήν ετεροφυλόφιλο παιδί ως προς την τάση. 
Δεύτερον γιατί η ομοφυλία θεωρείται ανωμαλία και η ανωμαλία δεν επιτρέπεται να αναπαράγεται.
Πού στηρίζεται η άποψη των πολέμιων της ομοφυλίας και της ομοφυλοφιλίας; 
Στα σεξουαλικά γούστα. 
Που θεωρούνται αφύσικα. 
Στην πραγματικότητα η ανθρώπινη κοινωνία - ή τουλάχιστον ένα μεγάλο κομμάτι της - βλέπει το δέντρο αλλά δεν βλέπει το δάσος. 
Και το δάσος είναι η Γυναίκα.
Το φαινόμενο που θα αναλύσω εν τάχει δεν είναι ελληνικό. Είναι πανδυτικό. 
Αλλά, επειδή είναι και ελληνικό, ας το δούμε σαν τέτοιο. Και το φαινόμενο αυτό λέγεται Αγάπη. 

Τρικυμία στην καρδιά του «Κιν.Αλ» έχει πιάσει φοβερή ...

«Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΚΙΝ.ΑΛ», μετά το αυστηρό μήνυμα Φώφης, ότι δεν θα δείξει καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό του κόμματος – με το Ποτάμι να απαντά… γενναίως ότι τόσο το ίδιο, όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης, δεν δέχονται εντολές από κανέναν.
Η Φώφη Γεννηματά, φυσική αρχηγός του ΠΑΣΟΚ - καθότι εκλεγμένη - θέλησε να αναβαπτίσει το κόμμα της μέσα στον κόσμο της κεντροαριστεράς, ρετουσάροντας το απαξιωμένο όνομά του, καθώς με την συνηγορία του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος ποίησε την νήσσαν για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή) χρεώθηκε εξ ολοκλήρου το άγος της χρεοκοπία τη χώρας.
Προς τούτο άνοιξε τις διαδικασίες, σε μια πάνδημη πρόσκληση του Κόσμου και των σχημάτων της Κεντροαριστεράς. 
Ήταν η εποχή που οι λίγοι που είχαν απομείνει να ψηφίζουν Κεντροαριστερά, ήταν μόνο Πασόκοι, παρ' όλη την πολιτική καταφρόνια και το φραστικό - και όχι μόνο - bulling που εισέπρατταν από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ο κόσμος αυτός, και άλλοι που είχαν αποτραβηχτεί στην ιδιώτευση, αναθάρρησε με την αναγγελία του νέου κόμματος. 
Γρήγορα όπως άρχισε να απογοητεύεται, καθώς η διαδικασία συγκρότησης εκφυλίστηκε σε «παιδική χαρά», και ξαναγύρισαν στην πολιτική τους κατήφεια, αδιαφορώντας για τα τεκταινόμενα ως ανάξια ενδιαφέροντος.
Τα μεγάλα προβλήματα τα έφερε η πλευρά του Ποταμιού, το οποίο βλέποντας από τις δημοσκοπήσεις ότι στερεύει, έτρεξε να αναβαπτισθεί σε μία νέα πηγή ύδατος: 
Τις ψήφους των Πασόκων. 
Ωστόσο υπήρχε μια παράδοξη άποψη στην ηγετική ομάδα - δηλαδή στον Σταύρο. 

Σπύρος DANIEL-λης:Πολιτική με το θυμικό δεν κτίζεται!

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, σκληρά δικομματικό, περνά βιαίως και αναγκαστικά σε πολυκομματικές κυβερνήσεις στην περίοδο της κρίσης. 
Κυβερνήσεις που σχηματίζονται στη βάση αναγκαστικών ή κυνικών επιλογών, που μοιραία δημιουργούν ένα στρεβλό πλαίσιο, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε αδυναμία αποτελεσματικής και παραγωγικής διακυβέρνησης. 
Πρόκειται για συγκυβερνήσεις που δεν στηρίχτηκαν στη βάση ενός κοινού προγραμματικού λόγου ή στην ιδεολογική συγγένεια των κομμάτων που τις συγκροτούσαν.
Και είναι αυτή ακριβώς η έλλειψη πολιτικής κριτηρίων & ιδεολογικής συνάφειας, που αντί να εξομαλύνει τις διαφορές, τραυματίζει το δημόσιο βίο & κάνει τον δημόσιο λόγο πολωτικό, επιθετικό έως & διχαστικό, απομακρύνοντας τη συνεννόηση και τις αναγκαίες συναινέσεις.
Είναι σαφές πως αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς έχει δείξει τα περιορισμένα όριά του. 
Παρ' όλα αυτά, φαίνεται πως οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν θα αποτελούν στο μέλλον την έκτακτη εξαίρεση, αλλά την κανονικότητα. 

Κύλησε ο τέντζερης(G.A.P) & βρήκε το καπάκι(Alexis) των Μνημονίων!

                                  

H Γ.Σ της ΚΕΔΕ απέρριψε το ν/σ «Κλεισθένης Ι» ως βάση διαλόγου με το Υπ Εσωτερικών

Γ. Πατούλης: Λέμε ναι στο διάλογο αλλά για μεταρρυθμίσεις ουσίας. Δε θα επιτρέψουμε την απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης & τη διάλυση των δήμων μας
Σήμερα κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ παρουσία του  Π. Σκουρλέτη 
Το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης Ι» δεν μπορεί να αποτελέσει  βάση για συζήτηση με το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ με ψήφισμά της.
Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης συμφώνησαν στη συνέχιση της διαβούλευσης με το Υπουργείο Εσωτερικών, στη βάση όμως των προτάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου του Υπουργείου.
Το κείμενο του ψηφίσματος θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης στην αυριανή κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ, στις 10 το πρωί, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και εκπροσώπων των κομμάτων.
Στο ψήφισμά της η Έκτακτή Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών, την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να ξεκινήσει άμεσα ένας ουσιαστικός διάλογος για την αποκέντρωση της εξουσίας και την ενδυνάμωση των θεσμών της Τοπικής Δημοκρατίας.
Επίσης δεσμεύεται εντός τριμήνου να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση   στη βάση των θέσεων που έχουν διαμορφωθεί στα συνέδριά της.

Στις 5:00 μ.μ. ξεκινά το σεμινάριο εκπαιδευτικών:«Τα βότανα στη ζωή μας»

Στις 3:00 μ.μ. η Ημερίδα «Μεσογειακή διατροφή, Τουρισμός & Πολιτισμός», στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει την Παρασκευή, 11 Μαΐου  και ώρες 15:00 – 20:00 διατμηματική επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Μεσογειακή διατροφή, Τουρισμός και Πολιτισμός», με τη συνεργασία των Τμημάτων Διαιτολογίας και Τουρισμού του Κολλεγίου. 
Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο του Campus Αμαρουσίου [Σωρού 74].
Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη των ευεργετικών αποτελεσμάτων της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής για την προστασία της υγείας των πολιτών, με την ταυτόχρονη ανάδειξη και προβολή των ελληνικών παραδοσιακών τροφίμων που παράγονται και εμπορεύονται. 
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος του Δήμου Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης 

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Το Σάββατο το αφιέρωμα της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς στο λαϊκό εργατικό τραγούδι

Η επιχείρηση ταύτισης του Μητσοτάκη με τη διαπλοκή

Αποφασισμένο να πάει μέχρι τελικής πτώσεως την «επιχείρηση κάθαρση» είναι το Μαξίμου, σύμφωνα με τα όσα λένε στελέχη του. 
Αυτό φαίνεται από την πυροδότηση της υπόθεσης Novartis, αλλά και από τη ρητορική που έχει υιοθετήσει στην υπόθεση Μαρινάκη
Στόχος της επικοινωνιακής στρατηγικής του Τσίπρα είναι να ταυτίσει τον Μητσοτάκη με τη διαπλοκή, προκειμένου να τον εξουδετερώσει ηθικά και κατ’ επέκτασιν πολιτικά και εκλογικά. 
Με τις διαρκείς επιθέσεις, επιχειρεί να θέσει την ηγεσία της ΝΔ σε θέση αμυνόμενου και απολογούμενου.
Η ΝΔ δεν βρίσκεται στη φάση που επιδιώκει να πάρει προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 
Αυτό έχει συμβεί εδώ και καιρό και όλα δείχνουν πως δεν είναι αντιστρέψιμο. 
Ως εκ τούτου, δεν έχει συμφέρον να μετατρέπει σε κεντρικό άξονα της πολιτικής της την ηθική αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Αυτό που λείπει από τον Μητσοτάκη είναι να πείσει ότι σαν ο επόμενος πρωθυπουργός μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε καλύτερες μέρες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει η μπάλα να παραμείνει στο γήπεδο της διαπλοκής-διαφθοράς, επειδή θεωρεί ότι σ’ αυτό το γήπεδο έχει πλεονέκτημα. 
Το σημαντικό είναι πως αυτό το πιστεύουν και πολίτες που δεν έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. 
Γι’ αυτό και –σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες– κατ’ εντολή του Μαξίμου συγκεντρώνονται με εντατικό ρυθμό στοιχεία για άλλες υποθέσεις. 

Μετράνε τα όρια & τις αντοχές της Φώφης ...

Ξαφνιάστηκαν και αγανάκτησαν δήθεν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από το ομοφοβικό παραλήρημα Κατσίκη στη Βουλή. Μπα, πώς κι έτσι; 
Δεν γνώριζαν οι σύντροφοι το πολιτικό και ιδεολογικό φορτίο των συμμαχητών τους, με τους οποίους επέλεξαν να δώσουν μάχη στα μαρμαρένια αλώνια του μνημονίου, εναντίον των τοκογλύφων δανειστών (του 1% επιτοκίου);
Μα φυσικά το ήξεραν. Απλώς δεν τους ένοιαζε. 
Τους ταίριαζε ο μπρουτάλ αντιμνημονιακός λόγος των ΑΝΕΛ, η αυταρέσκεια ότι μαζί θα κατατροπώσουν τους κακούς και διεφθαρμένους εχθρούς του πάντα «ευκολόπιστου και πάντα προδομένου» λαού (όπως τον θέλει ο στίχος που έγινε αριστερό κλισέ, αλλά και «απαλλακτικό βούλευμα» των ευθυνών του ίδιου του λαού).
Εν τω μεταξύ χθες η πραγματικότητα έβγαλε για μια ακόμη φορά τη γλώσσα στον πρωθυπουργό που, κατ' ιδίαν παραδοχή, διακρινόταν από απλοϊκή αντίληψη της πραγματικότητα («αυταπάτες»), διανθισμένη με φαντασιώσεις ηρωικών λαϊκών αγώνων.
Το 2012 μιλώντας στη Βουλή και κατακεραυνώνοντας τους προσκυνημένους γερμανοτσολιάδες, είχε πει το περίφημο: 
«Μακάρι να ήμασταν Αργεντινή. Πέρασαν δυσκολίες αλλά κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους με αξιοπρέπεια»! 
Χθες ο Πρόεδρος της χώρας Μαουρίτσιο Μάκρι - από την πολλή αξιοπρέπεια έτσι που στέκονταν γερά στα πόδια τους - ανακοίνωσε με τηλεοπτικό διάγγελμα ότι η κυβέρνησή του ήρθε σε επαφή με το ΔΝΤ για ένα νέο δάνειο, ώστε να ανταπεξέλθει στις συναλλαγματικές πιέσεις που υφίσταται το πέσο!
Ο ιδεολογικός κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει, οι πολιτικές του επιλογές διαψεύστηκαν, οι ψευδαισθήσεις κονιορτοποιήθηκαν. 

Μας δουλεύουν «ψιλό γαζί» οι κυβερνώντες!!!


Ο ελληνικός λαός έστειλε στο «χρονοντούλαπο» της Ιστορίας - όπως θα έλεγε και ο πατέρας του- τον Γιώργο Παπανδρέου με τον πιο ηχηρό τρόπο. 
Για 1η φορά, τουλάχιστον κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο, πρωθυπουργός ο οποίος μάλιστα ανήλθε στην εξουσία με σχεδόν 44% ύστερα από λίγα χρόνια όχι μόνο βρέθηκε στο ναδίρ, αλλά δεν κατάφερε να επανεκλεγεί καν βουλευτής...
Ο κ. Παπανδρέου έχει καταστεί συνώνυμο της μνημονιακής τραγωδίας που αντιμετωπίζει ο τόπος εδώ και μια οκταετία. 
Είναι ο αυτουργός της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που πλήττει μεταπολεμικά τη χώρα. 
Η ελληνική κοινωνία τον έχει «αποβάλει» οριστικά, ενώ η διερεύνηση των ευθυνών του, σε όλα τα επίπεδα, παραμένει ανοικτό θέμα.
Είναι απορίας άξιον, επομένως, γιατί ο κ. Τσίπρας έσπευσε χθες να «νεκραναστήσει» πολιτικά τον κ. Παπανδρέου και να τον υποδεχθεί, με όλες τις τιμές, στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Του έδωσε, αν όχι άφεση αμαρτιών, πλήρη (επανα)νομιμοποίηση. 
Προφανώς, ο πρωθυπουργός, ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι αυτή είναι μια
κίνηση η οποία διευκολύνει τους κομματικούς σχεδιασμούς του είτε για «άλωση» είτε για «προσεταιρισμό» της λοιπής Κεντροαριστεράς εν όψει των επόμενων εκλογών.

Τα γερμανικά τανκς

Όποιος νομίζει ακόμα ότι η Γερμανία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που ενδιαφέρεται πρωτίστως για την ασφάλεια και την ευημερία της Ευρώπης, μπορεί να ξυπνήσει. 
Η επιβεβαίωση ότι συγκατασκευάζει 6 υποβρύχια για την Τουρκία με την Άγκυρα και μια ακόμα έκθεση για τα 280 δις που έχει κερδίσει από τα μέτρα που επέβαλε και στην Ελλάδα αρκούν για να συνέλθουν οι αιθεροβάμονες.
Η είδηση για τα 6 υποβρύχια που κατασκευάζονται στη Γερμανία και συναρμολογούνται στην Τουρκία βγήκε από ερώτηση του αριστερού κόμματος Die Linke και την αντίστοιχη απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης. 
Η οποία επιβεβαίωσε ότι τα υποβρύχια τελευταίας γενιάς έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται το 2015 και θα παραδοθούν σταδιακά μέχρι το 2025, ανατρέποντας την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο σε βάρος της Ελλάδας, όπως δήλωσε το αριστερό γερμανικό κόμμα.
Τα υποβρύχια είναι ίδιου τύπου με το ελληνικό Παπανικολής, με πιθανότητα να είναι πιο σύγχρονα σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και πυραύλους. 
Τίποτε από αυτά τα δύο δεν είναι ακόμα φερέγγυα γνωστό. 
Το βέβαιο είναι ότι μετά την παράδοσή τους η Ελλάδα θα έχει 11 παλιάς και νέα γενιάς, ενώ η Τουρκία 12, από τα οποία 6 σύγχρονα.
Η αναπληρωτής κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Die Linke Σεβίμ Ντάγκντελεν δήλωσε ότι «τα εξαγόμενα από τη Γερμανία πολεμικά όπλα, τα οποία συναρμολογούνται στην Τουρκία υπό τη μορφή καταδιωκτικών υποβρυχίων, είναι απολύτως ενδεδειγμένα για την τουρκική επιθετική πολιτική στη Μεσόγειο»! 

Η προδοσία έχει όνομα, λέγεται προδοCIA!

Ό,τι απέμεινε απ’ τη ΔΕΗ πωλείται. Κι ό,τι απομείνει θα πωληθεί. Γιατί;
Τον καιρό αυτόν υπάρχει ανησυχία με την επιθετικότητα της Τουρκίας - καταβάλλονται προσπάθειες να ενισχυθεί η άμυνα, λόγου χάριν με την αναβάθμιση των F-16
Αλήθεια η ΔΕΗ δεν έχει σχέση με την άμυνα της χώρας;
Δεν χρειάζεται κανείς να είναι Μαρξιστής ή Κεϋνσιανιστής για να καταλαβαίνει (ή νεοφιλελεύθερος για να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει) πως τα μακροοικονομικά μεγέθη είναι στρατηγικής σημασίας για την αμυντική ισχύ μιας χώρας.
Η παγίδα που στήνει ο νεοφιλελευθερισμός είναι η χειραγώγηση του δημόσιου λόγου γύρω απ’ τα δικά του προτάγματα - κατ’ εξοχήν βλακώδη. 
Για παράδειγμα η κατάτμηση του πελατολογίου της ΔΕΗ σε πολλές μικρές εταιρείες - ύαινες σε ποια αρχή ή κανόνα της πολιτικής οικονομίας αντιστοιχεί; 
Κοπίασαν αυτές οι εταιρείες για να αποκτήσουν αυτούς τους πελάτες ή τους δόθηκαν λάφυρο; 
Γιατί; Λόγω του ανταγωνισμού θα απαντήσουν οι νεοφιλελεύθεροι. 
Αλλά, αν ο ανταγωνισμός λειτουργήσει έως το τέλος, αυτές οι εταιρείες - ύαινες θα φάνε η μία την άλλη, ώσπου να καταλήξουμε σε ένα νέο μονοπώλιο στην αγορά, μόνον που αυτήν τη φορά το μονοπώλιο θα είναι ιδιωτικό κι όχι κρατικό. 

Σφάξ' τους Αλέξη… ν' αγιάσουν & να «αγιάσει» το χέρι Σου!!!


Ο Σταύρος πήγε στον Τσίπρα να τον ενημερώσει για την πρωτότυπη ιδέα του να συγκροτηθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας - τη συγκρότηση του οποίου ο Τσίπρας την είχε στο προεκλογικό του πρόγραμμα, και αν πράγματι ενδιαφερόταν θα την είχε υλοποιήσει - η ιδέα Σταύρου έκτοτε αγνοείται.
Ο Γ. Ραγκούσης δια της επιφοιτήσεως, πριν έρθει η ομώνυμη γιορτή, ανακάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις και ένιωσε να πάλλεται η καρδιά του υπέρ της συνεργασίας των, ενώ το αντίθετο ισχυριζόταν ένα χρόνο πριν.
Η Κ.Ο. του Ποταμιού συνήλθε προχθές και «επιβεβαίωσε» τις αντιρρήσεις του κόμματος για τις πρόωρες εκλογές που πρότεινε η Γεννηματά - και έκριναν σωστό να το γνωστοποιήσουν, μη τάχα και υποθέσουμε ότι δεν έχουν άποψη.

Ο κατά Τσίπρα… Πινοσέτ Γιώργος, προσήλθε χθες εύχαρις στον πρωθυπουργό, να συζητήσει μαζί του λέει, με έμφαση στα εθνικά ενόψει ταξιδιών του στο εξωτερικό!
Μα ο κ. Παπανδρέου είναι τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ. Από πότε ένας τομεάρχης κόμματος συναντά τον πρωθυπουργό ή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα υπευθυνότητάς του και όχι μόνο τον αντίστοιχο υπουργό; 
Είναι βέβαια και πρόεδρος της (σε νεκροφάνεια) Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργός. 
Σύμφωνοι αλλά εν προκειμένω τις υπηρεσίες του θα έπρεπε να ζητήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, εάν το έκρινε σκόπιμο (κάτι που γίνεται στις ΗΠΑ με τους πρώην προέδρους) και όχι να προστρέχει ο ίδιος αναζητώντας εμμέσως ανάθεση ρόλου!

Νέα δεδομένα στη συντελεσμένη προοδευτική παράταξη

Στη μεταμνημονιακή εποχή επανέρχεται ως κυρίαρχη η πολιτική αντίθεση πρόοδος - συντήρηση. 

Αναλογικά της έννοιας συντελεσμένο έθνος του αείμνηστου Σβορώνου, είναι απαραίτητο να εισαγάγουμε στην πολιτική μας ανάλυση την έννοια της συντελεσμένης προοδευτικής παράταξης. 
Της ιστορικά και κοινωνικά συντελεσμένης προοδευτικής παράταξης. 
Συντελεσμένη υπό την έννοια ότι η δημιουργία της έχει ήδη συντελεστεί από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου, από την εποχή των πολιτικών αγώνων της Αριστεράς εναντίον του δεξιού παρακράτους. 
Συντελεσμένη προοδευτική παράταξη με δική της συνείδηση. 
Συνείδηση παράταξης. 
Με σταθερά εκφρασμένη βούληση πολιτικής αυτονομίας έναντι της επίσης συντελεσμένης συντηρητικής παράταξης.
Η αυτονομία του Κινήματος Αλλαγής, επόμενως, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως εάν να είναι μία ανιστόρητη, μία απολίτικη έννοια. 
Η αυτονομία της συντελεσμένης προοδευτικής παράταξης κουβαλά μεγάλο ιστορικό και ιδεολογικό φορτίο. 
Είναι αυτονομία έναντι της συντηρητικής παράταξης. 
Ενας πολιτικός φορέας αυτοπροσδιοριζόμενος θα ανήκει είτε στην προοδευτική είτε στη συντηρητική παράταξη. 

Προαλείφεται για επίτροπος στην Ε.Ε ο αρχιπροδότης Jeffrey !!!

Κύλησε ο τέντζερης(G.A.P) & βρήκε το καπάκι(Alexis) των Μνημονίων!
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του εξαιρετικού ιστολογίου του Σταύρου Λυγερού
«slpress.gr» ο Γιώργος Παπανδρέου ανέβηκε χθες τα σκαλοπάτια του Μεγάρου Μαξίμου, με στόχο να προωθήσει τη φιλοδοξία του να είναι ο επόμενος Έλληνας επίτροπος στην Κομισιόν!!!
Θράσος απροσμέτρητο από τον «πρωτοπόρο» πολιτικό «απατεώνα» που όπως ενθυμούμεθα, ήταν ο οδηγητής & υποστηρικτής της ελεύθερης καλλιέργειας της Ινδικής κάναβης στα μπαλκόνια μας(παρέα με την Μαρία Δαμανάκη), & ο θεμελιωτής των μνημονίων στη χώρα μας, γιατί ως γνωστόν λεφτά υπάρχουν για όλους εκτός από τους Ιθαγενείς...
Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιον ότι θα βρει άξιο συμπαραστάτη στις επιδιώξεις του τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Νίκο Καρανίκα(ίδαλμα των Τρανσέξουαλ & των φουμαδόρων φούντας...)
Γιαυτόν κυρίως το λόγο, ασταμάτητος πλέον ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται σήμερα Τετάρτη να έχει  διαδοχικές συναντήσεις  με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου (6:30 μ.μ.) και στη συνέχεια με τον υπουργό Εξωτερικών και παλαιό συνεργάτη του Νίκο Κοτζιά.
Επισήμως(για τον ετερόκλητο δηλ. όχλο), σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η ανταλλαγή απόψεων για τα εθνικά θέματα, δεδομένου ότι ο πρώην πρωθυπουργός & πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ...

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια:Ολοι μαζί «Νονοί» για την μεγάλη θεσμική τομή!!!

Εκπλήξεις - αντιφάσεις περιλάμβανε η ονομαστική ψηφοφορία 

Μεγαλύτερη αυτών ότι ψήφισε υπέρ του άρθρου και «έσπασε» την αρνητική γραμμή της ΝΔ ή ... εισηγήτρια της για το νομοσχέδιο.
Η Κατερίνα Μάρκου(προερχομένη από το «Ποτάμι» πολιτικού θράσους) παρά το ότι τόσο στη διαρκή επιτροπή της Βουλής όσο και στην Ολομέλεια ενόσω συζητούνταν το νομοσχέδιο υπερασπίζονταν το «όχι» που αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία τελικά ψήφισε θετικά στο συγκεκριμένο άρθρο!!!
Μαζί της τρεις ακόμη γυναίκες βουλευτές: 
Ντόρα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη και Νίκη Κεραμέως. 
Από την αξιωματική αντιπολίτευση απουσίασαν 8 βουλευτές.
Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή φαίνεται πως περιόρισε σχεδόν στο ελάχιστο τις απώλειες για την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος. 
Μόλις 2 βουλευτές καταψήφισαν ενώ γίνονταν λόγος για 15. 

Πέντε νέα εργοτάξια στη βόρεια Αθήνα από την Περιφέρεια Αττικής

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχονται πέντε νέα έργα σε Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο και Αγία Παρασκευή, μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, με τη χρηματοδότησή τους από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής να ξεπερνά τα 6.000.000 €. 
Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις ανά δήμο έχουν ως εξής:
Χαλάνδρι: Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων στο ιστορικό Κέντρο, το Κάτω Χαλάνδρι, την Τούφα και την Αγία Βαρβάρα, περιοχές με πλήρη οικιστική και εμπορική ανάπτυξη.
Νέα Ιωνία: 
Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών της πόλης καθώς και κατασκευή πεζογέφυρας στη γέφυρα της οδού Αλ. Παναγούλη με διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων.

Στις 3:30 μ.μ. η 16η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΤΕΣΣΕΡΑ(04) θέματα περιλαμβάνει η 16η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη, 10 Μαίου 2018 στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Συζήτηση επί του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών.
2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ωρωπού για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: 
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΒΑΡΥΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ», συνολικού
προϋπολογισμού 1.525.200,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
●►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου

Σε «εποικοδομητικό» κλίμα η έκτακτη γενική συνέλευση της Π.Ε.Δ.Α

Παρουσία μεγάλου αριθμού αιρετών των Δήμων Αττικής, ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η έκτακτη γενική συνέλευση της Περιφερειακής  Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α. σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με μοναδικό θέμα συζήτησης  την συνδιαμόρφωση θέσεων  επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, «Κλεισθένης 1
Η συνέλευση, εξελίχθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, μίλησαν όλοι οι επικεφαλής των αυτοδιοικητικών παρατάξεων καθώς και 
ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλης με κεντρικό εισηγητή τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α., κ. Γ. Ιωακειμίδη ο οποίος  και επιχειρηματολόγησε υπέρ της άποψης,  να αξιολογηθούν ένα προς ένα τα άρθρα του νομοσχεδίου και να διεκδικηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών η διόρθωση ή και η απόρριψη όσων υπερβαίνουν τις «κόκκινες γραμμές» που θα οριοθετηθούν μέσω της συζήτησης που θα εξελιχθεί στο χρόνο διαβούλευσης.
Με την άποψη του προέδρου της Π.Ε.Δ.Α. συμπορεύθηκε αν και με επιμέρους αποκλίσεις μεγάλος αριθμός αυτοδιοικητικών, προσπερνώντας την εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ η οποία «ζητούσε» «την χωρίς καμία συζήτηση απόρριψη του νομοσχεδίου

Στις 11.00 π.μ. η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

με αντικείμενο το νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι»
Γ. Πατούλης: «Η αλλαγή του συνόλου του περιεχομένου του ν/σ είναι ο μοναδικός μας στόχος, μέσα από την έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου με την Κυβέρνηση»
Τοποθετήσεις του Γ. Γ. του C.E.M.R. Frederic Vallier και της Προέδρου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Gudrun Mosler-Törnström
Η ΚΕΔΕ συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα Πέμπτη 10 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο Κάραβελ, με αντικείμενο τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τις δράσεις που θα αναλάβει η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι», που αφορά στη Διοικητική Μεταρρύθμιση.
Το πλαίσιο πρωτοβουλιών που θα καθοριστεί κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, λαμβάνοντας υπόψιν και τις σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των ΠΕΔ όλης της χώρας, θα τεθεί υπό συζήτηση στην κοινή Συνεδρίαση ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ, την Παρασκευή 11 Μαΐου, στον ίδιο χώρο.
Σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει:
«Με αφετηρία την Γενική μας Συνέλευση στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας της Αυτοδιοίκησης. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν προωθεί καμία απολύτως αλλαγή, καμία απολύτως μεταρρύθμιση, πέραν της αλλαγής του εκλογικού νόμου... 
Η αλλαγή του συνόλου του περιεχομένου του νομοσχεδίου είναι ο μοναδικός μας στόχος, μέσα από την έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου με την Κυβέρνηση. Μαζί με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες θα είμαστε απέναντι σε όσους επιχειρήσουν τη διάλυση των Δήμων μας».

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Αυλαία αύριο για τον Δημοτικό Κινηματογράφο «Μίμης Φωτόπουλος»

Γ. Πατούλης: Θέλουμε όλοι ανεξαιρέτως με τις συντροφιές τους να απολαύσουν και το φετινό καλοκαίρι αξέχαστες κινηματογραφικές βραδιές, σ’ ένα περιβάλλον δροσερό, σε αυτή την όμορφη γωνιά της πόλης μας
Πρεμιέρα για τον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Μίμης Φωτόπουλος», αύριο, Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, που υπόσχεται να συντροφεύει τα καλοκαιρινά βράδια μας με ταινίες πρώτης προβολής, αλλά και παλιότερες αγαπημένες, όλες υψηλής ποιότητας. 
Ταινίες δράσης, κοινωνικές και αισθηματικές μέχρι κωμωδίες και κινούμενα σχέδια.
Υποδεχόμενος ο «Μίμης Φωτόπουλος» τους μικρούς και μεγάλους φίλους του για τη νέα σεζόν, θα προβάλει με ελεύθερη είσοδο την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 και ώρα 20:30 την αμερικανική ταινία «Φερδινάνδος» σε σκηνοθεσία Κάρλου Σαλντάνα.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αμαρουσίου, το εισιτήριο  εξακολουθεί να διατηρείται στα χαμηλότερα επίπεδα της αγοράς (6 ευρώ), ενώ έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ, τους ανέργους, τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ, τους μαθητές, φοιτητές και τους στρατευμένους για τους οποίους η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 4 ευρώ.

Την Παρασκευή στις 8:00 μ.μ. η προβολή ταινίας: «Ρώτα την καρδιά σου»

Μία ταινία για τους Κρυπτοχριστιανούς του Πόντου! 

Η υλοποίηση του αδύνατου από αριστερούς Γερμανολοχίες!

Υπ΄ όψιν του Κ. Γαβρόγλου οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στις σχολικές κτιριακές υποδομές Αμαρουσίου

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων σε επίπεδο σχολικών υποδομών στο Μαρούσι, ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης
Τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν σε επίπεδο σχολικών υποδομών στον Δήμο Αμαρουσίου έθεσε υπόψη του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της συνάντησης που είχε μαζί του και με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις εκκρεμότητες που εντοπίζονται στις σχολικές κτιριακές υποδομές του Δήμου Αμαρουσίου, ανέφερε: 
«Οι εκκρεμότητες είναι πολλές και η διαιώνισή τους προκαλεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην πόλη μας. Θεωρώ, λοιπόν, αναγκαίο να ζητήσετε από τις υπηρεσίες σας να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες λύσεις».
Οι εκκρεμότητες αφορούν στα εξής θέματα: