Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Νεκροφιλίας διαιώνιση!!!

«Τ​​​​α παιδιά να πηγαίνουν μία ώρα αργότερα το πρωί στο σχολείο»...
Ποιος να τολμήσει αντίρρηση ή κριτική στον λαϊκισμό της «διευκόλυνσης»; 
Πρόκειται για «εύρημα» ιδιοφυές, προεκλογικό μπουναμά άκρως εντυπωσιακόν. 
Δεν στοιχίζει τίποτα στο κράτος, ενώ φαντάζει σαν «προοδευτική ανοιχτομυαλιά».
Αν κάποιος ψελλίσει αμφισβήτηση της «λογικής» του «ευρήματος», αν θυμίσει τη μακροβιότατη πείρα παιδαγωγίας που αρνείται τις «διευκολύνσεις» (πείρα κοινωνιών που ονειρευόμαστε οι τριτοκοσμικοί να μπορούσαν τα παιδιά μας να σπουδάσουν εκεί), αν τολμούσε κάποιος να υπομνήσει τον «ασκητικό» χαρακτήρα της σπουδής, θα εισπράξει μόνο χλεύη και ρετσινιές. 
Η κορυφαία ελευθερία της αυτοκυριαρχίας, η ασκητική των εθελούσιων αυτοπεριορισμών, δεν συνταιριάζει με την ηδονική κολακεία της ενστικτώδους ροπής προς τη ραστώνη.
Ο λαϊκισμός των «διευκολύνσεων» έχει ρημάξει το ελληνικό σχολειό τα τελευταία σαράντα τέσσερα χρόνια. 
Προσφέρει: άλλοτε λιγότερο χρόνο παραμονής στο σχολείο, άλλοτε κατάργηση κάθε αξιολόγησης ή σχετικοποίηση της βαθμολογίας. 
Κατασυκοφάντηση της αριστείας - άμιλλας ή υποκατάσταση του διαγωνίζεσθαι με παιγνιώδεις επιλογές: ποιο το σωστό - ποιο το λάθος. 
Αμετρη αύξηση (κωμική) των «επιτρεπόμενων» απουσιών ή και κατάργηση κάθε εποπτείας και κριτικής αξιολόγησης των διδασκόντων. Τέτοιου είδους «διευκολύνσεις» και άπειρες ανάλογες είναι ο «κοινός τόπος» εκπαιδευτικής πολιτικής όλων, μα όλων των ελλαδικών κυβερνήσεων και κομμάτων. 
Δεν υπάρχει διαφοροποίηση της πολιτικής, όταν πρόκειται για την Παιδεία. 
Οι «διευκολύνσεις» συνιστούν την «προοδευτική» εκπαιδευτική πολιτική.
«Προοδευτική» πολιτική χαρακτηρίζεται στην Ελλάδα, τελεσίδικα, αυτή που διαμορφώνεται από την ιδεολογία του Ιστορικού Υλισμού – των μαρξιστών ή των «Αγορών». 

Οφείλει η Ευρώπη να προστατεύσει τον διωκόμενο Χριστιανισμό;

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) είναι μια πλουραλιστική κοινωνία θρησκευτικά & πολιτισμικά. 
Ο ακρογωνιαίος πολιτισμικός λίθος στην ανοικτή «δυτικού τύπου» δημοκρατική ευρωπαϊκή κοινωνία είναι ο σεβασμός και η προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα υπάρχει ανεξιθρησκεία που σημαίνει ότι υπάρχει διαχωρισμός της εκκλησίας από την πολιτεία.
Η πιο κοινή θρησκεία στην Ε.Ε. είναι ο Χριστιανισμός, ο οποίος διακρίνεται σε Καθολικισμό, Προτεσταντισμό (ειδικά στην Βόρεια Ευρώπη) και Ορθόδοξο Χριστιανισμό (κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη). 
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της πίστης σε Πνεύμα ή Δύναμη Ζωής, του αθεϊσμού και του αγνωστικισμού στον συνολικό πληθυσμό της Έ.Ε.
Η επομένη, σε ποσοστό, θρησκευτική κοινότητα εντός της Ε.Ε. είναι η μουσουλμανική, η οποία συνεχώς αυξάνεται αφενός λόγω της μετανάστευσης κατοίκων από χώρες της Ασίας και της Αφρικής και αφετέρου λόγω του υψηλού ρυθμού γεννήσεων σε σχέση με τον χαμηλό βαθμό γεννητικότητας των ιθαγενών πληθυσμών της Ευρώπης
Οι εν λόγω Μουσουλμάνοι έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους (είτε ως πρόσφυγες είτε ως μετανάστες) αναζητώντας μια ασφαλή περιοχή που να διασφαλίζει τη ζωή αυτών και των οικογενειών τους και να τους προσφέρει ένα καλύτερο κοινωνικό, οικονομικό και ασφαλές περιβάλλον.
Όμως, οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι στα κ-μ της Ε.Ε. συσσωρεύονται σε συγκεκριμένες περιοχές ώστε οι οικογένειες να ζουν με ομόθρησκούς τους και όχι διασκορπισμένες σε αλλόθρησκο περιβάλλον - σημαντικός λόγος ο φόβος για πιθανή απώλεια της ισλαμικής ταυτότητας και ο κίνδυνος απορρόφησης/ενσωμάτωσης στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Σύλλογος Άγιος Ελευθέριος:Την Κυριακή η εκδρομή στη μαγευτική Ακράστα

Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης με Πηλό κάθε Σαββατοκύριακο στο «Σπίτι της Κεραμικής»


Απο τις 8 Σεπτεμβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο στο Σπίτι της Κεραμικής θα πραγματοποιούνται Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης με Πηλό!
Παιδιά και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να πειραματιστούν με την πρώτη ύλη του πηλού, δημιουργώντας τα δικά τους κεραμικά έργα.
Το κάθε εργαστήριο διαρκεί δύο ώρες και οι συμμετέχοντες μπορούν να απασχοληθούν στον τροχό, στην πηλοπλαστική και την διακοσμητική χαρακτική πάνω στα αγγεία, που οι ίδιοι φιλοτέχνησαν!
Σάββατο 10:00-12:00 και Κυριακή 11:00-13:00: 
εργαστήριο για παιδιά
Σάββατο 12:00 - 14:00: εργαστήριο για ενήλικες
Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ για παιδιά και 10 ευρώ για ενήλικες

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ...

Στη γοητεία της σκιάς του Κώστα Καρυωτάκη, στο «Ιδιόμελο» για δυο παραστάσεις

Ξεκινά αύριο το 3μερο φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλωσορίζει το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2018 
«Ταξίδι #3: Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε», 
που θα διεξαχθεί στο Άλσος Στρατού στις 5, 6 &7 Οκτωβρίου (Γουδή).
Σας προσκαλούμε να γίνετε κομμάτι αυτής της πολύχρωμης γιορτής για τον πολιτισμό, την τέχνη και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Αύριο στις 10:00 π.μ. η Ημερίδα της Π.Ε.Δ.Α. για την αντιμετώπιση των σεισμών

Ημερίδα με αντικείμενο εργασίας και συζήτησης τη μελέτη, «Οργανωτικό και Διαχειριστικό Πρωτόκολλο Αντιμετώπισης Σεισμών για τους Δήμους Αττικής», θα διεξαχθεί, αύριο, Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Κότσικα 4, κέντρο Αθήνα, 1ος όροφος)
Η μελέτη προκηρύχθηκε από την Π.Ε.Δ.Α. και συντάχθηκε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο υπό την επιστημονική ευθύνη του Δρ. Ευθύμιου Λέκκα ο οποίος και θα την παρουσιάσει στους αιρετούς των 66 Δήμων της Αττικής.

Ομόφωνο το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κατά της εκποίησης των δημοτικών ακινήτων

«Παραχωρούνται όπως είναι επιπλωμένα», από Αριστερο-ακροδεξιά πολιτικά ρεμάλια Γερμανο - προσκυνημένα!
Μία σειρά από μέτρα προκειμένου για την προστασία των Χ.Ε.Υ και των ελεύθερων δημόσιων χώρων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου και κινδυνεύουν με ιδιωτικοποίηση λόγω της ένταξής τους στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ), αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε συζήτηση που προηγήθηκε κατόπιν της ερώτησης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λευτέρη Μαγιάκη.
Μεταξύ των ακινήτων που φέρεται να μεταφέρονται στο Υπερταμείο είναι:
●► ο Χ.Ε.Υ Κύμης, Χ.Ε.Υ Κηφισιάς, 
●►το Δάσος Μιμηκόπουλου, η δασική έκταση Καρέλα, 
●►η δασική έκταση στη Νέα Λέσβο, 
●►δύο μεγάλες εκτάσεις εντός του δάσους Συγγρού, 
●►παραρεμάτιες περιοχές στη Νέα Λέσβο, 
●►κτήμα Βορρέ (84 γεωτεμάχια), 
●►στο Σισμανόγλειο, στο Νέο Μαρούσι, στο Πολύδροσο, 
●►όλο το πάρκο Ελευθερίας στην Αγία Φιλοθέη, δύο μεγάλα πάρκινγκ στο ΟΑΚΑ, 
●►δύο μεγάλα οικόπεδα επί της οδού Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και Φραγκοκλησσιάς, 
●►στον Παράδεισο, ο αθλητικός και κοινόχρηστος χώρος, 
καθώς και ο παιδικός σταθμός στο Πολύδροσο.

O υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Καραμέρος για το «κυβερνητικό κρυφτό» με την εκχώρηση ακινήτων

Γ. Καραμέρος: Η κυβέρνηση να μην κρύβεται πίσω από αστερίσκουςσχετικά με τη μεταφορά ακινήτων του δημοσίου στο υπερταμείο
Στο ζήτημα εκχώρησης ακινήτων στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας βάσει υπουργικής απόφασης, παρενέβη με δήλωσή του ο Γιώργος Καραμέρος, επισημαίνοντας τα εξής:
«Η κυβέρνηση πρέπει τοποθετηθεί στο θέμα, ρητά, άμεσα και με σαφήνεια ώστε να μην υπάρχουν «σκιές» αυθαίρετης ή «εν κρυπτώ» εκχώρησης δημόσιας περιουσίας στις πόλεις μας. 
Δεν αρκούν οι διευκρινήσεις περί ελέγχων, εξαιρέσεων ή μνημονιακών υποχρεώσεων.

Οι προσδοκίες που έγιναν προδοσίες!


Βαρειές και αληθινές κουβέντες είπε για την ΕΡΤ ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φίλης. 
Μίλησε για «παραδιοίκηση», «καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων», «συντεχνίες» και άλλα. 
Δεν ξέρω αν ο κ. Φίλης έχει τους δικούς του λόγους για να τα πει όλα αυτά (ούτε θα του κάνουμε δίκη προθέσεων), αλλά για αυτά που είπε βοά συμφωνώντας το Πανελλήνιον.
Και ποια ήταν η απάντηση Παππά; 
Μέσες - άκρες κι εν μέσω άλλων, ότι αυτά τα λέει η Δεξιά. 
Ιδού το ήθος του ανδρός! 
Βγάζει τις απόψεις Φίλη δεξιές και (τον) καθαρίζει.
Το ακυρωτικό αυτό σόφισμα ακμάζει στη συριζαίικη μικρόνοια, προκειμένου να εξοστρακίζεται κάθε κριτική (συνήθως αριστερή) και να στιγματίζεται ως σύμπλευση με τη Δεξιά
Είναι παιδαριώδες (και ανήθικο), αλλά αρκούντως αποτελεσματικό εις ό,τι αφορά ηλίθιους, οπαδίτες και φανατίλες. 
Αβδηρίτες, Συβαρίτες και Κλαζομένιους.
Αυτά που είπε ο κ. Φίλης για την ΕΡΤ είναι μετρημένα και πολύ ευγενικά. 
Διότι στο παρακρατικό παραμάγαζο της Αγίας Παρασκευής (πλην ολίγων Λακεδαιμονίων) γίνεται της μουρλοπροπαγάνδας.
Σαν την ασίγαστη φωτιά του Ζαρατούστρα στους ναούς του Αριμάν, καίει η φωτιά της προπαγάνδας στην ΕΡΤ. 
Η φωτιά του καλού υπέρ του κακού. 
Του άσπρου υπέρ του μαύρου. 
Ούτε καν κάποιος μανιχαϊστικός πειρασμός της διάκρισης (έστω πρωτόλειας) ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, όλα στην πυρά μιας Ιεράς Εξέτασης των Γελοίων. 

Διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις των ΣΥΡΙΖ - ΑΝΕΛ...

Η «kolotoumba», που εμπλούτισε το διεθνές πολιτικό λεξιλόγιο και έγινε σήμα κατατεθέν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν μία αιχμιακή αλλά μοναδική στιγμή στην πορεία της. 
Είναι εμβληματική λέξη γιατί χαρακτηρίζει συνολικώς την κυβερνητική πορεία, που στο διάστημα τριάμισι χρόνων έχει αποτινάξει όλο το αξιακό περιεχόμενο που υποτίθεται ότι έφερε και περιέφερε, ενδύοντάς το με τον «πλουμιστό» ισχυρισμό του «ηθικού πλεονεκτήματος».
Ας ξεστρατίσουμε λίγο από τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας, καθότι το εκπεπτοκός ήθος ορίζεται από τα μικρά, αλλά εμβληματικά. 
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν μας απασχολεί ως πρόσωπο, αλλά ως περίπτωση. 
Λίγες μέρες αφότου εκλήθη σε απολογία από το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (σαν flash back 70 χρόνια πίσω), για κατηγορίες που αφορούν το μισό ποινικό κώδικα, του εστάλη νέα κλήση σε απολογία για ενδεχόμενη δίωξη σε παράβαση άρθρων του ποινικού Κώδικα που αφορούν το αδίκημα διατάραξης Κοινής Ειρήνης (ιδιώνυμο) και το αδίκημα της παρακώλησης ανταγωνισμού!

Κομματικοί εγκάθετοι οι διευθυντές με εγκύκλιο Μαριλίζας!

Σε πλήρη άλωση του κρατικού μηχανισμού από συριζαίους υπαλλήλους, διευθυντές και προϊστάμενους προχώρησε η νέα υπουργός του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιο, που μοιράστηκε στις δημόσιες υπηρεσίες. 
Αλλάζοντας τους όρους επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, την ώρα που η διαδικασία επιλογής είναι σε εξέλιξη! 
Πριμοδοτώντας κομματικούς εγκάθετους!
Η εγκύκλιος στάλθηκε τώρα, που η προσοχή όλων είναι στο Μακεδονικό, στις συντάξεις και στους κυκλώνες, και είναι εξαιρετικά επείγουσα, προφανώς γιατί η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης θέλει να προλάβει τις εκατοντάδες σε εξέλιξη διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων και να τις ανατρέψει στο βαθμό που έχουν προχωρήσει! 
Το δημόσιο, ακόμα και αν χαθούν οι εκλογές, πρέπει να ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Και να μποϋκοτάρει κάθε άλλη κυβέρνηση.
Τι κάνει ακριβώς η νέα παλιά υπουργός για να παρέμβει εν ψυχρώ στη διαδικασία; 
Μοριοδοτεί ως επί πλέον προσόν των υποψηφίων να έχουν θητεύσει σε διοικητικά συμβούλια Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου. 
Τα οποία, εντελώς συμπτωματικά, διορίζονται με καθαρά κομματικά κριτήρια!

Δράσεις με σκοπό τον ψηφιακό γραμματισμό των πολιτών, εγκαινιάζει ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Η UNESCO ενέκρινε το ψήφισμα 38Γ/ 70 την 28η Σεπτεμβρίου να εορτάζεται η «Διεθνής Ημέρα για την Παγκόσμια Πρόσβαση στην Πληροφόρηση» (IDUAI). 
Η πρόσβαση στις πληροφορίες συνδέεται άμεσα με τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης (SDG), και συγκεκριμένα με τον στόχο 16.10, «να εξασφαλιστεί η πρόσβαση του κοινού στις πληροφορίες και να προστατευθούν οι θεμελιώδεις ελευθερίες».
Με την ευκαιρία αυτή, το Διεθνές Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Επικοινωνίας (IPDC) της UNESCO θα οργανώσει την IPDCtalks, μια παγκόσμια σειρά εκδηλώσεων με στόχο να τονίσει τη σημασία της πρόσβασης στην πληροφόρηση σε όλες τις αναπτυξιακές προσπάθειες σε όλο τον κόσμο.
Στη χώρα μας, όπως δήλωσε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Bορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, το 37% των Ελλήνων δεν έχει πρόσβαση στην πληροφόρηση και στη γνώση μέσω του Διαδικτύου.

«Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων»:Ανοικτό έως τις 8:00 μ.μ. το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων  θα παραμείνει σήμερα 4 Οκτωβρίου 2018, ανοικτό από τις 08:00 έως τις 20:00,  δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί το Μουσείο και κατά τις απογεματινές ώρες και να γνωρίσει τα πλούσια εκθέματά του.           

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αμαρουσίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας σε αριθμό και πληρότητα ταριχευμένων εκθεμάτων.

Στις 12:00 μ.μ. η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ

Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2019 και οι δημοσιονομικές προβλέψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ σήμερα Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8).
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθεί το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2019 και ειδικότερα οι δημοσιονομικές προβλέψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού.
Εισηγήσεις επί του θέματος θα κάνουν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος  της Επιτροπής Οικονομικών των Ο.Τ.Α Α. Καστρινός.

Στις 3:30 μ.μ. η 31η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΔΕΚΑ ΠΕNΤE(15) θέματα περιλαμβάνει η 31η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής για την κατασκευή του έργου με τίτλο: 
«Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Κοινωνικής Πρόνοιας», συνολικού προϋπολογισμού 2.020.200, 46 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
● ►Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου
2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών για την κατασκευή του έργου με τίτλο: 
«Αποκατάσταση και ενίσχυση διατηρητέου διώροφου κτιρίου της Α.Σ.Κ.Τ.», συνολικού προϋπολογισμού 1.599.600,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α).
● ►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης
3. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κορυδαλλού για την υλοποίηση της παροχής υπηρεσίας με τίτλο: 
«Εργασίες επισκευών και συντηρήσεων στο Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού (Θεόδωρος Πούτος).
● ►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Προεκλογικό «Survivor» στο Μαρούσι!!!

Η Σάρα Εσκενάζη όλο νάζι, υποψήφια με Γ. Καραμέρο για «Theatrale» πολιτική!

Τι αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες
Η Σάρα Εσκενάζη, γνωστή από την συμμετοχή της στο ριάλιτι επιβίωσης «Survivor» βρέθηκε στην επίσημη «πρώτη» του Γιώργου Καραμέρου ως υποψηφίου Δημάρχου Αμαρουσίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηθοποιός και πρώην παίκτρια του Survivor, η οποία ζει και διατηρεί επιχείρηση στο Μαρούσι
θα είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον ανεξάρτητο συνδυασμό που πρότεινε χθες ο Γιώργος Καραμέρος, ανάμεσα σε νέες και νέους σε γνωστό καφέ στο κέντρο της πόλης.

Προσκλητήριο Γ. Καραμέρου για ένα Ενωμένο Μαρούσι

Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αθηνών
"Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου το 2019 με προϋπόθεση ένα Ενωμένο Μαρούσι". 
Με αυτά τα λόγια και  μέσα σε έναν κατάμεστο πεζόδρομο από νέες και νέους ανθρώπους της πόλης από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους ο  Γιώργος Καραμέρος ανακοίνωσε χθες την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές εκλογές του 2019.
Ο Μαρουσιώτης Δημοσιογράφος και Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αθηνών αφού καλωσόρισε τους 100 νέες και νέους της Πόλης που είχαν προσκληθεί στην εκδήλωση είπε μεταξύ άλλων:
«Σας ευχαριστώ που είστε απόψε παρούσες και παρόντες και ζητώ λίγη ανοχή και κατανόηση από τους εκατοντάδες φίλους και συνοδοιπόρους που είναι ήδη κοντά μας & δεν προσεκλήθησαν σήμερα. 
Θέλαμε αυτό το ξεκίνημα να αφορά τους νέους ανθρώπους της Πόλης και στη συνέχεια να φτάσει σε όλους. 
Από αύριο το πρωί, από σήμερα το βράδυ, ξεκινάει ένας διάλογος, ένα προσκλητήριο για την πόλη, με νέους ανθρώπους, με ανθρώπους οι οποίοι έχουν την πολιτική τους, την κομματική τους ταυτότητα αλλά την αφήνουν στο συρτάρι όταν θα μιλάνε για τα προβλήματα της πόλης, με ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να κλείσει ένας κύκλος και να ανοίξει μια μεγάλη ευθεία για την πόλη η οποία θα την οδηγήσει στην επόμενη της μέρα. 
Το Μαρούσι έχει πάρα πολλές δυνατότητες, το Μαρούσι δεν μπορεί να πηγαίνει με κεκτημένη, το Μαρούσι πρέπει να είναι προτεραιότητα και οι άνθρωποι που ασχολούνται μαζί του να είναι απολύτως αφοσιωμένοι, να το έχουν πρώτη προτεραιότητα.
Για μας το Μαρούσι είναι πρώτη και μοναδική προτεραιότητα.

Υπέρ Π. Λαφαζάνη με όμοφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου καταδικάζει τις κλήσεις σε απολογία και τις σχεδιαζόμενες δίκες προσώπων που αγωνίζονται κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία     
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου στη χθεσινή τακτική συνεδρίασή του προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο καταδικάζει τις περιπτώσεις προσώπων που κλήθηκαν σε απολογία και τις σχεδιαζόμενες δίκες, επειδή αγωνίζονται με συλλογικό τρόπο υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.           
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος υπογράμμισε:
«Οι επικεφαλής πολιτικών κομμάτων δεν πρέπει να διώκονται όταν υπερασπίζονται το δικαίωμα των πολιτών», σημειώνοντας ότι «πρέπει να σταματήσουν οι κλήσεις και οι διώξεις όσων υπερασπίζονται το κοινωνικό αγαθό και τη λαϊκή περιουσία και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.»      
Το θέμα εισηγήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ελευθέριος Μαγιάκης.

Συμπαρίσταται & στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η ΚΕΔΕ

Γ. Πατούλης: «Μονόδρομος η μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος & η κατοχύρωση του υφιστάμενου προσωπικού. Καλούμε την κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στην ομηρεία των εργαζομένων»
Τη συμπαράσταση του στις χθεσιινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και ακολούθως πορεία προς το υπ. Εσωτερικών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Τον κ. Πατούλη εκπροσώπησε στο συλλαλητήριο των εργαζομένων, το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ν. Χιωτάκης ο οποίος μετέφερε τη στήριξη του Προέδρου της ΚΕΔΕ στον αγώνα τους για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους που είναι η μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος και η κατοχύρωση του υφιστάμενου προσωπικού.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε και με τη συμμετοχή της ΠΟΕ - ΟΤΑ, έδωσαν δυναμικό παρόν εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από όλη την Ελλάδα.
Σε μήνυμα του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει τα εξής:

Ο ΙΣΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Π & Α Κυριακού

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού και διαμαρτύρεται για  τη μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των μηνών Ιουλίου ,Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2018 ,στους ειδικευόμενους.
Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και στη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού, με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, για την κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των  ειδικευομένων, οι οποίοι κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, στηρίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου.
Στην επιστολή επισημαίνεται, μεταξύ άλλων αναφέρεται  ότι:
  «Η επίσχεση εργασίας είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξαναγκαστούν σε παράταση της σύμβασης τους. Είναι βέβαια γνωστό ότι οι  Ιατροί πανελλαδικά είναι θύματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Υγείας, εξαναγκάζονται να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια που αγγίζουν πολλές φορές  το διπλάσιο του ορίου που ορίζει η Νομοθεσία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών και να προσφέρουν όσο το δυνατόν ποιοτικότερες υπηρεσίες.

Το μήνυμα Πατούλη για την «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων»

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, είναι ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι είναι ισότιμα μέλη του περιβάλλοντός μας & η αγάπη και ο σεβασμός μας σε αυτά είναι δείγμα πολιτισμού & παιδείας
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει τον ενεργό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο θέμα της διαχείρισης και προστασίας των ζώων.
«Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι η ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι είναι ισότιμα μέλη του περιβάλλοντός μας και η αγάπη και ο σεβασμός μας σε αυτά είναι δείγμα πολιτισμού και παιδείας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαδραματίζει ενεργό ρόλο στα θέματα της ευζωίας και προστασίας των ζώων, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες διαχείρισης και φροντίδας, με παράλληλη ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
Στο Δήμο Αμαρουσίου λειτουργούμε  στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος υπηρεσία που πιστοποιείται από το 2007 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπηρετώντας με συνέπεια και συνέχεια το θεσμό της διαχείρισης των ζώων, πάντα μέσα στο υφιστάμενο  νομικό πλαίσιο.

Ποτά με έγχυση κάνναβης παρασκευάζει η «Coca-Cola»!

Η «Αριστερά» & η «Coca-Cola» πάνε με όλα!!!
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «sputniknews.com», η Coca - Cola Company -  ο μεγαλύτερος παραγωγός ποτών σόδας στον κόσμο - εξετάζει σοβαρότατα το ενδεχόμενο να αναπτύξει μια σειρά από ποτά με έγχυση κάνναβης!!!
Σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία η κάνναβη & τα προϊόντα με έγχυση κάνναβης, καθίστανται πιο αποδεκτά στην κυρίαρχη κουλτούρα, αρκετές επιχειρήσεις σπέυδουν να ακολουθήσουν τις τάσεις της εποχής(εποχής Καρανίκα στην Ελλάδα).
Η εταιρεία, όπως ανέφερε η BNN Bloomberg, σκέφτεται να δημιουργήσει ποτά με έγχυση μαριχουάνας & ήδη διεξάγει  διαπραγματεύσεις με τον σημαντικότερο παραγωγό καναδικής μαριχουάνας Aurora Cannabis.
Ο κύριος στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να χρησιμοποιήσει τις ιδιότητες της κάνναβης για να «βοηθήσει» τον χρήστη να θεραπεύσει σωματικά προβλήματα όπως πόνο, κράμπες ή φλεγμονή. 
Η Coca - Cola δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη ποτών που περιέχουν κανναβιδιόλη, επίσης γνωστή ως CBD, μια χημική ένωση που λαμβάνεται από φυτά μαριχουάνας.
Ο  εκπρόσωπος της Coca - Cola, Kent Landers είπε χαρακτηριστικά:
«Δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον για τη μαριχουάνα ή την κάνναβη. Μαζί με πολλούς άλλους στην βιομηχανία ποτών παρακολουθούμε στενά την ανάπτυξη της μη ψυχοδραστικής CBD ως συστατικό των λειτουργικών ποτών ευεξίας σε όλο τον κόσμο...»!
Αξίζει να σημειωθεί ότι  η εκπρόσωπος της Aurora Company, Heather MacGregor παραδέχτηκε ότι:

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Αύριο στις 7:00 μ.μ. στο Δημαρχείο η εκδήλωση με ομιλητή τον δημοσιογράφο Φώτη Καρύδα

«Σύγχρονοι Πόλεμοι: Μια ανατρεπτική προσέγγιση στους πολέμους που στιγμάτισαν τον πλανήτη μας κατά τη τελευταία 20ετία»

Αύριο η συζήτηση: «Μακεδονικό & Συμφωνία Πρεσπών. Από την αποικία χρέους στην υποτέλεια & τον ακρωτηριασμό»

Στις 6:30 μ.μ. η παρουσίαση του βιβλίου:«Ελλαδα & Βόρεια Μακεδονια - Η αυτοψια της δυσκολης συμφωνίας των Πρεσπών»


Διότι δεν είναι πια Αριστεροί!!!

Γιατί υπάρχει νόμος του Μεταξά και δεν τον κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ; 
Γιατί, αντιθέτως, οι «αριστεροί» αυτής της κυβέρνησης επικαιροποίησαν (το 2017) αυτό το Μεταξικό έκτρωμα; 
Διότι δεν είναι πλέον αριστεροί.
Γιατί η κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστεράς» εσύρθη στο φιάσκο της Συμφωνίας των Πρεσπών; Διότι την έσυραν οι Αμερικανοί. 
Και γιατί την έσυραν οι Αμερικανοί; 
Διότι δεν είναι πια αριστεροί.
Γιατί αυτή η κυβέρνηση παίζει με τους συνταξιούχους το σαδιστικό παιχνίδι του κόβω - δεν κόβω τις συντάξεις; 
Διότι είναι ανήθικη και υποτελής. 
Και γιατί το «ηθικό πλεονέκτημα» που επικαλείται παίζοντας αυτό το ανήθικο παίγνιο δεν είναι παρά μια ύβρις; 
Διότι, εδώ και καιρό, δεν είναι πλέον αριστεροί.
Γιατί αυτοί οι βουλευτές της «Αριστεράς» που υπερψήφισαν τους πλειστηριασμούς συμπαρίστανται στους πολιτικούς και τους πολίτες που αγωνίζονται εναντίον τους; 
Διότι είναι υποκριτές. 
Και είναι υποκριτές διότι δεν είναι πια αριστεροί.

Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο Σικιαρίδειο, ο Γ. Πατούλης

«Δεν υπάρχει πλέον θέση για άλλες παλινωδίες, καθυστερήσεις και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Επιτέλους πρέπει να δοθεί μία οριστική λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας της κρίσιμης αυτής προνοιακής δομής για τα παιδιά μας με νοητική υστέρηση»
Κοντά στους εργαζόμενους, στους καταρτιζόμενους και στους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα που για δεύτερη ημέρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, και άμεση λύση σε μία σειρά από χρόνια αιτήματα, βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του μαζί με άλλους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συνομιλώντας μαζί τους ο κ. Πατούλης, ζήτησε να ενημερωθεί επίσημα το Δημοτικό Συμβούλιο όσον αφορά στα αιτήματά τους και συγκεκριμένα παραδίδοντας στοιχεία για το σύνολο των εργαζομένων για τους οποίους εκκρεμεί η καταβολή των δεδουλευμένων. 
Την ίδια στιγμή δεσμεύτηκε ο ίδιος προσωπικά να μεταβεί στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας προκειμένου να πιέσει για να δοθεί μία οριστική λύση στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Σικιαρίδειο αλλά και όσον αφορά στη βιωσιμότητα της σημαντικής αυτής δομής ειδικής αγωγής.

Η τελετή αγιασμού του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου

Γ. Πατούλης: Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για εσάς, γιατί εσείς είστε το μέλλον της χώρας μας και του Αμαρουσίου
Στην τελετή του αγιασμού του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου με τη συμμετοχή παιδιών, γονέων και φίλων του προσκοπισμού παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.
Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Χρήστος από τον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, ευχόμενος στα μέλη του 1ου Συστήματος μία γόνιμη και εποικοδομητική χρονιά, με νέες γνώσεις και εμπειρίες που θα προάγουν τις αρχές και τις αξίες της χώρας μας.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε τη  σημαντική προσφορά των προσκόπων στην τοπική κοινωνία, εξάροντας το έργο τους, καθώς όπως ανέφερε:

Αποχή μουσουλμάνων μαθητών σε σε 37 μειονοτικά σχολεία!

Θα μπορούσε να διαβαστεί και ως άσκηση πολιτικής ανυπακοής. 
Είναι, όμως, αποχή μαθητών. 
Για την ακρίβεια, μουσουλμάνων μαθητών που απέχουν από τα μαθήματα σε 31 μειονοτικά σχολεία στην Ξάνθη και σε ακόμη 6 στη Ροδόπη. 
Το αίτημά τους είναι να σταματήσουν να χρησιμοποιούν στο ελληνόγλωσσο πρόγραμμα τα βιβλία που είχαν συνταχθεί υπό την επιστημονική ευθύνη των κ.κ. Φραγκουδάκη - Δραγώνα και στη θέση τους να έχουν τα ίδια βιβλία με αυτά που χρησιμοποιούνται στα δημόσια σχολεία.
  ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης
 Το αίτημα έχει προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς κύκλους. 
Μεγαλύτερη, όμως, έκπληξη μαθαίνω ότι έχει προκαλέσει το γεγονός ότι βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις εναντίον των αιτημάτων. 
Δηλαδή, μιλά σε γονείς, σχολικές εφορείες και συλλόγους, ενώ έχει κινητοποιήσει ολόκληρο το γραφείο του να προκαλέσει ξεσηκωμό εναντίον το υπουργείου Παιδείας (λες και κυβερνά η Ν.Δ.). 
Παραλλήλως, μου λένε ότι και ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μέτε κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει αυτό τον «ευλογημένο» σκοπό.
                                                  Ποιος κάνει κουμάντο;

Ανησυχεί για τις καθαρίστριες των σχολείων της πόλης, ο Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου

«Σχετικά με τα προβλήματα καθαρισμού των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Αμαρουσίου».
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ύστερα από ενημέρωση που έλαβε από τις Δ/ντριες & Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου εκφράζει την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια των μελών του σωματείου μας, αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε σε αρκετά Δημοτικά Σχολεία (κυρίως) του Δήμου Αμαρουσίου με τη μη ανανέωση της σύμβασης των καθαριστριών και εργαζομένων βοηθητικού προσωπικού που εργάζονταν κατά τον πρωϊνό κύκλο εργασίας των Δημοτικών Σχολείων της πόλης του Αμαρουσίου και μισθοδοτούνταν από το Δήμο Αμαρουσίου.

Η επίσημη δικαιολογία της μη ανανέωσης της σύμβασης των εργαζόμενων αυτών από την πλευρά της σχολικής επιτροπής Π. Ε. του Δήμου Αμαρουσίου είναι η άρνηση της υπογραφής των σχετικών πιστώσεων για την ανανέωση των συμβάσεων αυτών από τον επίτροπο της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών.
Θεωρώντας ότι η ύπαρξη των εργαζόμενων αυτών εξυπηρετούσε την εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι περισσότερες μόνιμες καθαρίστριες των Δημοτικών Σχολείων έχουν συνταξιοδοτηθεί και εφόσον δεν έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια μόνιμες προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (με ωράριο 10:00 έως 16:00) για καθαρίστριες και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων) καλούμε το Δήμο Αμαρουσίου – τη Σχολική Επιτροπή Π. Ε. του Δήμου Αμαρουσίου – το ΥΠΠΕΘ και του Υπουργείο Εσωτερικών να εξεύρουν από κοινού άμεσα λύση στο θέμα της καθαριότητας των σχολείων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (πλήρους 8ωρης απασχόλησης και όχι με συμβασιούχους που αμείβονται με ελάχιστα χρήματα).

Εντός ...της πόλης, για τα ακίνητα που περνάν στο «Υπερταμείο», οι «Εκτός των Τειχών»!!!

Ολα στο σφυρί για χάρη δανειστών & επενδυτών ...Δεν θα τους αφήσουμε !
Επεκτείνει τα ενδιαφέροντά της η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Εκτός των Τειχών»!
Οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις της περιορίζονταν σε κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα των προσφύγων ή παράτυπων μεταναστών, Ομοφυλόφιλων,  σε πορείες«ΑΝΤΙ» - φασιστικές  & εκδηλώσεις για εκπαιδευτικά θέματα κυρίως επειδή προΐσταται(ελέγχει) τον Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου...
Κάλλιο αργά παρά ποτέ! 
Έστω & τώρα εμπλουτίζουν τα ενδιαφέροντά τους & αδημονούν να μάθουν ποιά ακίνητα του Αμαρουσίου περνάν ...στο «Υπερταμείο»!
Δεν ρωτούν(λέμε κι εμείς), καλύτερα το ΣΥΝτροφό τους δήμαρχο Χαλανδρίου να μάθουμε κι εμείς πόσα ακίνητα του Αριστερού όμορου Δήμου εκχωρήθηκαν στους «Δανειστές»;
Κάτι παραπάνω θα γνωρίζει ο Σίμος Ρούσσος & ίσως συνδράμει να βγάλουμε κι εμείς οι Μαρουσσιώτες τις τσίμπλες από τα ματάκια μας!!!
                             ____________________________________________________________
                                                                  Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Mε το θόρυβο που ξέσπασε για τα αρχαιολογικά μνημεία στα Χανιά ήρθε στο φως η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβούλιου (ΦΕΚ Β’ 2317/19.6.2018) σύμφωνα με την οποία εκχωρούνται στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (Ε.Ε.ΣΥ.Π. ή Υπερταμείο) 10.119 ακίνητα του Δημοσίου. Ανάμεσά τους σχολεία, δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί χώροι, δημόσια κτίρια, δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώροι και ποιος ξέρει πόσα ακόμα, μιας και στο ΦΕΚ περιγράφονται απλώς ως αριθμοί κτηματολογίου.
Στην συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνονται 163 ακίνητα στη περιοχή του Μαρουσιού. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας έχει υποχρέωση άμεσα να διερευνήσει και να ανακοινώσει στους δημότες ποιά είναι αυτά τα ακίνητα. 

Στις 6:30 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΑ(14) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(21/2018) του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 
Επικύρωση πρακτικών 23ης και 24ης Συνεδρίασης έτους 2017
 1. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος  από Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού, Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας 
2. Επιστροφή κτιστής ατομικής οστεοθήκης στο Δήμο και εκ νέου παραχώρηση της 
3. Έκδοση παραχωρητηρίου εξοφλημένης κτιστής ατομικής οστεοθήκης (υποθ. ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΠΙΩΤΗ) 
4. Απόδοση των εισπραχθέντων ποσών από 1/1/2018 μέχρι 31/7/2018, από τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (Φ.Η.Χ.) στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αμαρουσίου 
5. Aπόδοση ποσού στις Σχολικές Επιτροπές Δήμου Αμαρουσίου από τους Κεντρικούς   Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, έτους 2018, των Α/βάθμιων και Β/βάθμιων σχολείων (Γ' Κατανομή, έτους 2018)