Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Ακύρωση όλων των Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση και οδηγίες των Υπουργείων Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών & της Περιφέρειας Αττικής...
ακυρώνονται όλες οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο Αμαρουσίου, για προληπτικούς λόγους έναντι του κορωνοϊού covid-19

Προληπτική απολύμανση των ΜΜΜ & καθαριότητας στο Μαρούσι

Άμεση η αντίδραση του Δήμου Αμαρουσίου στην προληπτική απολύμανση των μέσων μαζικής μεταφοράς και καθαριότητας  
Ο Δήμος Αμαρουσίου, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, προβαίνει στην προληπτική απολύμανση έναντι του κορωνοϊού covid-19, σε καθημερινή βάση, όλων των λεωφορείων Δημοτικής Συγκοινωνίας, των απορριμματοφόρων και των χώρων εργασίας των εργαζομένων σε αυτές τις υπηρεσίες.  

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Βραβεύτηκε στο φημισμένο 12ο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τζαϊπούρ, η Μαρία Αλεξέα!

Από τον Μίκλος Γιάντσο & την    
«Ευλογημένη κάθοδο στην κόλαση του δόκτορος Φάουστους»
στην Μαρία Αλεξέα & στον
«Φάουστ, μια επιστροφή από το μέλλον»
       Μια ποιητική - εικαστική εποπτεία του έργου του Γκαίτε 
Μια Ελληνίδα σκηνοθέτης, η Μαρία Αλεξέα, βραβεύτηκε στο φημισμένο, 12ο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τζαϊπούρ, κατά την διάρκεια του οποίου προβλήθηκε η ταινία της «Φάουστ, μια επιστροφή από το μέλλον».  
Το Ινδικό φεστιβάλ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις γυναικείες προσωπικότητες του κινηματογράφου αποφάσισε να κλείσει το Φεστιβάλ επισφραγίζοντάς το με την προβολή της ελληνικής και μιας κινεζικής ταινίας απονέμοντάς τους τον τιμητικό τίτλο «masterpieces».  
Με τον τρόπο αυτό τιμήθηκαν τόσο η δουλειά της Ελληνίδας σκηνοθέτιδος όσο & η χώρα μας καθώς συμβολικά επανατοποθετήθηκε ανάμεσα σε δύο σημαντικούς πανάρχαιους πολιτισμούς, τον ινδικό και τον κινέζικο.  
Σύμφωνα με την Μαρία Αλεξέα, η ταινία της «φιλοδοξεί διαμέσου του μεγάλου ποιητικού έργου του Γκαίτε «Φάουστ» να σκιαγραφήσει έστω αμυδρά τις ελληνικές καταβολές της ευρωπαϊκής κουλτούρας, τον Πλάτωνα και τον Αισχύλο που προσδιόρισαν την ποιητική προσωπικότητα του μεγάλου Γερμανού ποιητή, ο οποίος διάδρασε επίσης με την Ινδία και το Πακιστάν εγγράφοντας στη συλλογή του το "Δυτικό Ανατολικό Διβάνι". 
Δύο λόγια για την πλοκή:  
Αφηγηματικά μια σύγκρουση δύο καλλιτεχνών (του Οδυσσέα & της Ελένης) & ενός επιχειρηματία 
(του Αλεξάνδρου) για μια υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων γίνεται αφορμή & υπόστρωμα για την «ποιητική πλοκή» της ταινίας, σε μία διαρκή σύγκρουση με τη διάσταση της«πραγματικότητας», πάλι εντός της ταινίας. 

Ενθυμήσεις, για τα δήθεν παρωχημένα, τα οποία οι Πεφωτισμένες Δεσποτείες των Ολιγαρχικών, έχουν βυθίσει στη λήθη...

I Τι αντιλήφθησαν αυτοί και θεωρούν σπουδαία την δημοκρατία; Την ελευθερία. 
Δεν είναι δυνατόν να συνυπάρχει η τυραννία και η ελευθερία... 
Αυτό τους γεννά το φρόνημα της γενναιότητας... 
...αμέσως μόλις χαθεί η ελευθερία, χάνεται και η γενναιότητα...  
                                                              .~`~. 
II Οι τυραννίες και οι ολιγαρχίες διοικούνται σύμφωνα με τη γνώμη αυτών που βρίσκονται στην εξουσία, ενώ οι δημοκρατούμενες πόλεις σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία... 
τη ζωή και το πολίτευμα αυτών που ζουν υπό δημοκρατικό καθεστώς τα διαφυλάσσουν οι νόμοι, 
ενώ τα αντίστοιχα στην τυραννία και στην ολιγαρχία η καχυποψία και οι ένοπλες φρουρές.  
                                                                  .~`~. 
III Παιχνίδια, φάρσες θεάματα, μονομάχοι, παράξενα ζώα, μετάλλια, εικόνες & άλλα τέτοια ναρκωτικά, αυτά ήταν τα δολώματα για να σκλαβωθούν οι λαοί της αρχαιότητας, 
το τίμημα της ελευθερίας, τα εργαλεία της τυραννίας. 
Μ’ αυτές τις πρακτικές και τους πειρασμούς οι αρχαίοι δικτάτορες 
αποκοίμιζαν με τέτοια επιτυχία τους υπηκόους τους κάτω από το ζυγό ώστε αποβλακωμένοι λαοί, συνηθισμένοι να λάμπουν μπροστά στα μάτια τους τα παιχνίδια και οι μάταιες ηδονές, 
μάθαιναν την δουλοπρέπεια σαν κάτι φυσικό... 
Δεν έχουν όλοι οι τύραννοι εκδηλώσει τόσο ξεκάθαρα την πρόθεσή τους 
να μαλθακεύσουν τα θύματα τους’ αλλά στην πραγματικότητα... 
οι περισσότεροι το έχουν προωθήσει μυστικά ως στόχο τους. 

Στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση:«Ζωὴ Θυσιαζόμενης Ἀγάπης - ΓΕΡΩΝ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΙΡΒΟΥ»

            Ἑκατὸ χρόνια ἀπὸ τὴν γέννησή του

Ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν, ἡ  Ἱερὰ Κοινοβιακὴ Μονὴ Πάλτιν Πέτρου - Βόντα Ρουμανίας καὶ οἱ ἐκδόσεις ΑΘΩΣ ἔχουν τὴν χαρὰ νὰ σᾶς προσκαλέσουν στὴν παρουσίαση τοῦ τόμου Ζωὴ Θυσιαζόμενης Ἀγάπης, Γέρων Ἰουστῖνος Πίρβου. 
Γιὰ πρώτη φορὰ παρουσιάζεται στὸ ἑλληνικὸ κοινὸ ἡ  ζωὴ καὶ τὸ ἔργο ἑνὸς ἀπὸ τοὺς πιὸ σεβαστοὺς καὶ ἀγαπητοὺς στὴ Ρουμανία πατέρες τῶν ἡμερῶν μας, ὁ ὁποῖος κατέκτησε τὴν πνευματικὴ ἐλευθερία ζώντας ἐν αἰχμαλωσίᾳ καὶ στήριξε τὸν δοκιμαζόμενο λαό.  
Τὴν Παρασκευὴ 28 Φεβρουαρίου, στὶς 7:00 μ.μ. στὸ Δημαρχεῖο Ἀμαρουσίου, στὴν αἴθουσα Δημοτικοῦ Συμβουλίου
Θὰ προλογίσει ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Φωτόπουλος, Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Αθηνών εκ μέρους  τῆς Ἑστίας Πατερικῶν Μελετῶν, συνδιοργανωτρίας  τῆς ἐκδηλώσεως.   
Γιὰ τὴν παρουσίαση τοῦ τόμου θὰ ἔρθουν ἀπὸ τὴν Ρουμανία καὶ θὰ μιλήσουν ἄνθρωποι, ποὺ γνώρισαν τὸν Γέροντα ἀπὸ κοντά.  
Συγκεκριμένα:  

Κανένα διαπιστωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους πολίτες του, πως μέχρι στιγμής, 
δεν έχει διαπιστωθεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του Αμαρουσίου. 
Ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και ενημέρωσης με τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Υγείας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής και λειτουργεί στο αυστηρό πλαίσιο τήρησης όλων των κανονισμών και εκτάκτων οδηγιών (ακύρωση αποκριάτικων εκδηλώσεων κ.α.) σχετικά με την προστασία και την πρόληψη της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού

Με τον Σύλλογο Γονέων του 5ου Δ.Σ.Α συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα & αντιμετωπίζουμε κατά προτεραιότητα όλα τα ζητήματα»  
Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκε με την Πρόεδρο Γιώτα Σφουντούρη και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου, παρουσία του Δντή του Σχολείου Αργύρη Ατζέμη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Κων/νου Ρώτα, της Προέδρου Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ελένης Βλάχου – Σταματάκη και του Συμβούλου του Δημάρχου Χρυσόστομου Σχοινά.  
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε ανάγκες για νέες αίθουσες, στη συντήρηση του κτιρίου και στην ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο. 
Ακόμη έγινε ιδιαίτερη θετική αναφορά από την πλευρά των εκπροσώπων του 5ου Δημοτικού Σχολείου  στον τρόπο που η νέα Διοίκηση και οι Σχολικές Επιτροπές αντιμετωπίζουν τα θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.  
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: 

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Αθυρόστομα τραγούδια & αφηγήσεις το Σάββατο στο «Ιδιόμελο»

Αύριο στις 10:00 π.μ. η 3η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π. για το 2020

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασία της Φύσης και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, διοργανώνει την 3η δράση Αναδάσωσης  που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  28 Φεβρουαρίου 2020 στις 10:00 π.μ. στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.  
Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) συνεχίζει και το 2020 δυναμικά τις δράσεις αναδάσωσης βοηθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπλαση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό Όρος.    
Στη δράση αυτή θα συμμετέχουν μαθητές από τα Διεθνή Δίκτυα (Μαθαίνω για τα Δάση). 
Όλοι οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στη δράση αναδάσωσης θα έχουν την ευκαιρία να φυτέψουν δενδρύλλια όπου αργότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν την δυνατότητα να τα ποτίσουν και να τα φροντίσουν.  
Με τη δράση αυτή δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβαλλοντολογικής προστασίας, δασοπροστασίας καθώς και εθελοντισμού. 
Παράλληλα οι μαθητές εκπαιδεύονται στη διαδικασία της φύτευσης και τους μεταφέρουμε
την αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Αυτοψία Δήμαρχου σε έργα στις περιοχές Αγ. Θωμά, Εργατικών Κατοικιών, Κοκκινιάς & Νέου Αμαρουσίου

Στο πλαίσιο αυτοψιών που πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου στα εκτελούμενα έργα της πόλης, επισκέφτηκε τις περιοχές Αγ. Θωμά, Εργατικών Κατοικιών, Κοκκινιάς και Νέου Αμαρουσίου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών από τους αναδόχους και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. 
Τα έργα αφορούν σε επισκευές – αποκαταστάσεις – επεκτάσεις αγωγών ακαθάρτων και ομβρίων, σε διαμορφώσεις και διανοίξεις οδών. 
Για όλα τα έργα ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ζήτησε επίσπευση, πάντα με γνώμονα την ορθή εκτέλεση αλλά και την ασφάλεια των διερχομένων πεζών και οχημάτων. 

Υπεγράφη Μνημόνιο συνεργασίας για νέο πιλοτικό πρόγραμμα μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου & ΟΑΕΔ

Θ. Αμπατζόγλου:«Με τη συμβολή του ΟΑΕΔ πραγματοποιούμε τη σύζευξη μεταξύ επιχειρήσεων & ανέργων στο Μαρούσι»  
Μνημόνιο συνεργασίας για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά στην καταπολέμηση της ανεργίας, υπέγραψαν την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, στα γραφεία της Διοίκησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.  
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον ΟΑΕΔ ο κ. Θ. Αμπατζόγλου και με την ιδιότητα του πρώην Διοικητή του Οργανισμού, είχε τη δυνατότητα να συζητήσει εκτός από τον κ. Σπ. Πρωτοψάλτη και με αρκετούς υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους είχε συνεργαστεί κατά τη δική του θητεία, τόσο για τα τρέχοντα ζητήματα του φορέα όσο και για τη δυνατότητα περαιτέρω κοινών δράσεων.  Μετά την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:  
Θ. Αμπατζόγλου: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ξαναβρίσκομαι σε ένα χώρο που αγαπάω. 
Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ είχαμε συζητήσει τους τρόπους για να φέρουμε τον ΟΑΕΔ πιο κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση, πιο κοντά στους πολίτες. 
Συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα 3 δήμοι με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας, με σκοπό να πραγματοποιήσουμε τη σύζευξη μεταξύ επιχειρήσεων και ανέργων. 
Στο Μαρούσι συγκεντρώνονται επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν το ¼ του ΑΕΠ της χώρας, συνεπώς υπάρχει δυνατότητα για να γίνει καλή δουλειά. 
Θέλω να εξάρω την πρωτοβουλία του Διοικητή του ΟΑΕΔ και εμείς είμαστε συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια. Από αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα αποκτήσουμε μία γνώση που θα βοηθήσει τον ΟΑΕΔ να επεκταθεί και σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Το ελληνικό κράτος δεν στάθηκε σε καμμία φάση ικανό να προστατεύσει αποτελεσματικά τον ευρύτερο ελληνισμό!

         Η κορύφωση μιας ιστορικής περιόδου
Ζούμε την κορύφωση μιας ιστορικής πορείας υποχώρησης, συρρίκνωσης ή & παρακμής, η οποία ξεκινά μετά το 1922 
Η πορεία αυτή θα ολοκληρωθεί με το Κυπριακό και το Μακεδονικό [*], τα ζητήματα της Θράκης & του Αιγαίου (και προφανώς της Ηπείρου). 
Παραθέτω απόσπασμα από ένα γνωστό κείμενο και ολοκληρώνω με ένα σχολιασμό(8 Νοεμβρίου 2015):  
...το γεωπολιτικό δυναμικό της ελληνικής πλευράς αποτυπωνόταν κατά τον 19ο αι., και ίσαμε το σημαδιακό έτος 1922, πολύ περισσότερο στο έθνος παρά στο κράτος. 
Το έθνος ήταν κατά πολύ ευρύτερο από το κράτος, απλωνόταν από την Ουκρανία ως την Αίγυπτο κι από τις παρακαυκάσιες χώρες ως τις ακμαίες παροικίες των Βαλκανίων και της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης...   
Έκτοτε [μετά την κορύφωση του 1920] αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, που διαρκεί ως σήμερα.   

Το έθνος συνέπεσε εν τέλει με το κράτος όχι γιατί το κράτος διευρύνθηκε, αλλά γιατί το έθνος ακρωτηριάσθηκε καί συρρικνώθηκε, γιατί αφανίσθηκε ή εκτοπίσθηκε ο ελληνισμός της Ρωσσίας (μετά το 1919), της Μ. Ασίας (μετά το 1922), των Βαλκανίων καί της Μέσης Ανατολής (ιδίως μετά το 1945). 
Ακολούθησε η εκδίωξη του ελληνισμού από την Κωνσταντινούπολη (1955) καί την βόρειο Κύπρο (1974), ενώ σήμερα παρευρισκόμαστε μάρτυρες της αποσύνθεσης καί της μαζικής φυγής του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. 
Πρόκειται για μιαν εξαιρετικά πυκνή αλυσίδα εθνικών καταστροφών μέσα σε διάστημα ελάχιστο από ιστορική άποψη - εβδομήντα μόλις χρόνια. 
Και οι καταστροφές αυτές δεν επιδέχονται, αναπλήρωση ή αντιστάθμιση...  
Ας κλείσουμε αυτή την άκρως συνοπτική ανασκόπηση με τη θλιβερότερη ίσως διαπίστωση. 
Το ελληνικό κράτος δεν στάθηκε σε καμμία φάση ικανό να προστατεύσει αποτελεσματικά τον ευρύτερο ελληνισμό και να αναστείλει τη συρρίκνωση η τον αφανισμό του.

Αύριο στις 6:00 μ.μ. η ομιλία του Σ. Καλεντερίδη: «Το γεωπολιτικό περιβάλλον της Ελλάδας»

Η Ελλάδα απειλείται από την Τουρκία, αλλά τα ΜΑΤ δέρνουν τους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας!!!

Είναι, χωρίς αμφιβολία, θλιβερά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα ακριτικά νησιά μας, όταν οι κάτοικοί τους, που πρωτοστάτησαν στη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών, προπηλακίστηκαν από τα ΜΑΤ.  
Από τη μία είναι οι κάτοικοι, που δοξάστηκαν πριν μερικά χρόνια, και τώρα κατηγορούνται για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στις μάζες των άμοιρων ανθρώπων που μας στέλνει πεσκέσι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας και από την άλλη η κυβέρνηση που προσπαθεί να επιβάλει την τάξη για να δαμάσει τη μάστιγα που ενέσκηψε στην Ελλάδα όταν ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να …«τιμωρήσει» τους αναίσθητους πραγματικά Ευρωπαίους εταίρους μας, οι οποίοι οχυρώθηκαν πίσω από έωλες αποφάσεις, που επιβλήθηκαν στην προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.  
Πότε θα καταλάβουμε ότι το λεγόμενο «μεταναστευτικό» -«προσφυγικό» πρόβλημα αποτελεί εθνική απειλή για τη χώρα; Πότε θα καταλάβουμε ότι είναι εθνικό θέμα καθώς η Τουρκία στοχεύει την εθνική ασφάλεια και την κυριαρχία της Ελλάδας. 
Και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. 
Προσπαθώντας να καταλάβω τα επιχειρήματα όλων των πλευρών, διαπίστωσα ότι ουδείς ασχολείται πραγματικά με το πρόβλημα. 
Όλοι έχουν τα δίκια τους. 
Αλλά την ίδια στιγμή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα ούτε ως θέμα αποκλειστικά του νόμου και της τάξης. 
Αλλά και ούτε ως ένα ζήτημα που αποδεικνύει την έλλειψη ευαισθησίας, όπως κατηγόρησαν τους κατοίκους που διαμαρτύρονται μερικά μέσα μαζικής ενημέρωσης του εξωτερικού, και οι «ψεκασμένοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι δεν διαθέτει παράλογους μόνο η εθνικιστική Δεξιά, αλλά και η νεοφιλελεύθερη Αριστερά, που βρήκε καταφύγιο σε ένα κομμάτι της, που αποτελεί την ισχνή μειοψηφία. 
Σίγουρα η κατάσταση έχει ξεφύγει και ο έλεγχος είναι ανύπαρκτος.

Τὰ ΜΑΤ του Κούλη δέρνανε τους Χιώτες & τους φωνάζανε «Τούρκους»!

Παραδίδουν τα όπλα τους στην Ταξιαρχία εάν δεν φύγουν τα ΜΑΤ των κυβερνητικών δυνάμεων της Ευρω - Γερμανικής κατοχής, οι Ἐθνοφύλακες τῆς Χίου!!!
                         
                    Κλαίει από συγκίνηση ο Ερντογάν, η Μέρκελ, ο Τσίπρας & οι ΣΥΝ αυτώ...

Μετά τους παρά- Τυπους μετανάστες, «εισβάλουν» & τα ΜΑΤ στα νησιά!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στο μέτωπο του μεταναστευτικού.
Η κυβέρνηση ήδη μετράει τις πρώτες πολιτικές απώλειες μετά την απόφασή της να επιβάλλει και δια της βίας τον σχεδιασμό της για τη δημιουργία κλειστών υπερδομών στα νησιά. 
Αργά το απόγευμα της Δευτέρας και εν αναμονή της άφιξης των ΜΑΤ στο νησί, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ στη Χίο, κατόπιν μεταξύ τους συνεννόησης, ετοιμάζουν μαζικές παραιτήσεις ως ύστατο μέτρο αντίδρασης στις κινήσεις της κυβέρνησης.  
Εκτός από τη Χίο “πολεμικό” κλίμα επικρατεί και στη Λέσβο. 
Εκατοντάδες κάτοικοι παραμένουν συγκεντρωμένοι στα λιμάνια των νησιών τους, οχήματα του Δήμου έχουν αποκλείσει το οδικό δίκτυο, ενώ καταφτάνουν διμοιρίες των ΜΑΤ μαζί με υδροβόλα οχήματα. 
Τους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή όπου αναμένεται να κατασκευαστεί η νέα δομή προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, έκλεισαν ομάδες περιφρούρησης κατοίκων. 
Χρησιμοποίησαν φορτηγά και μηχανήματα βαρέως τύπου, επιτρέποντας την πρόσβαση μόνο σε κτηνοτρόφους της περιοχής.   
Σε ενίσχυση των πολιτών της Μυτιλήνης κατεβαίνουν πολίτες από τον δήμο δυτικής Λέσβου, ενώ οι καμπάνες στα χωριά της περιοχής Μανταμάδου χτυπούν, καλώντας τον κόσμο να πάει από απόψε στην επιταγμένη περιοχή. Από το πρωί μαθητές κατέλαβαν το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου στο Μανταμάδο, διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή της νέας δομής.  
Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στο χωριό Αγία Παρασκευή, οι κάτοικοι του οποίου είναι ιδιοκτήτες του μεγαλύτερου μέρους της επιταχθείσας έκτασης. 
Με σημερινή ανακοίνωση η δημοτική αρχή Μυτιλήνης δηλώνει παρούσα «στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από κοινού με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού».  
Στην αντίπερα όχθη, η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει τις δυνάμεις καταστολής. 
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, στο πλοίο “Blue Star Νάξος” φορτώθηκαν 15 κλούβες των ΜΑΤ, με κατεύθυνση τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. 

Πολεμική επιχείρηση της κυβέρνησης εναντίον του λαού των νησιών!


 Οι δυνάμεις κατοχής προσβάλουν από της 3ης πρωινής της Τρίτης τα ηρωικά νησιά της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου. 
«Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους,» όπως σημείωνε σε μια ανάλογη περίπτωση το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν της 28ης Οκτωβρίου 1940.  
Και είναι αλήθεια. 
Ας μην έχει κανείς αμφιβολία. 
Η επέμβαση των κυβερνητικών δυνάμεων στα νησιά για να επιβάλουν τις γνωστές επιτάξεις, δεν είναι μια απλή επιχείρηση καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων. 
Πρόκειται για μια κλιμάκωση του υβριδικού πολέμου που διεξάγεται με αιχμή του δόρατος τον εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων με σκοπό την αλλαγή του καθεστώτος κυριαρχίας στο ανατολικό Αιγαίο και κύρια στα νησιά του.  
Η όλη επιχείρηση σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με την μορφή απόβασης σε εχθρικό έδαφος. 
Σ’ αυτήν δεν συμμετέχουν δυνάμεις καταστολής, αλλά δυνάμεις κατοχής, που έχουν σαν στόχο να επιβάλουν επιτάξεις στην πατρώα γη των νησιωτών προς το συμφέρον ξένων δυνάμεων και κέντρων. 
Οι νησιώτες έχουν κάθε δικαίωμα να αμυνθούν του πατρίου εδάφους με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο.  
Άλλωστε, αυτό που συντελείται στα νησιά με την επιχείρηση είναι η δια της βίας στέρηση του δικαιώματος του λαού να ζει με ασφάλεια και ευημερία στα πάτρια εδάφη του. 
Πρόκειται δηλαδή για μια επιχείρηση που έχει ως στόχο να στερήσει από τους νησιώτες τα πιο θεμελιώδη συνταγματικά τους δικαιώματα. 
Κι όταν επιχειρείται κάτι τέτοιο, τότε το Σύνταγμα επιτάσσει τα γνωστά: 
«H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»  

Λέσβος & Χίος, όπως Πισοδέρι!!!

                                                             Έξω τώρα οι ΜΚΟ  
Η κυβέρνηση προσπαθεί με την βία των ΜΑΤ και των δακρυγόνων να κάμψει την θέληση των κατοίκων, που απαιτούν να πάψουν τα νησιά, του βορειοανατολικού Αιγαίου, να λειτουργούν ως χώροι υποδοχής για πληθυσμιακές εισροές που είναι πλέον οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη και αποτελούν ύψιστο κίνδυνο για την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης των νησιών και την εκδίωξη του εγχώριου πληθυσμού, όπως διακαώς επιθυμεί η Τουρκία.  
Οι κάτοικοι της ακριτικής, νησιώτικης Ελλάδας ζητούν πολύ απλά και αυτονόητα πράγματα:
 Να αισθανθούν και πάλι δικό τους τον τόπο τους, να πάψουν να βιώνουν τον αποκλεισμό τους από τις υπηρεσίες –τράπεζες νοσοκομεία κ.λπ.– τις  κατευθυνόμενες από ποικίλα κέντρα εξεγέρσεις των παράτυπων μεταναστών, το νταβατζιλίκι των ΜΚΟ που όμοια με την Ιερά Εξέταση του Μεσαίωνα χρησιμοποιούν ως δικαιολογία των ανθρωπισμό, για να κάνουν μπίζνες.  
Ο πρωθυπουργός όμως βρήκε αυτούς τους κατοίκους, που εδώ και 5 χρόνια έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος των μεταναστευτικών ροών για να δείξει την υποτιθέμενη πυγμή του. 
Και τους στέλνει τα ΜΑΤ, όχι απλώς γιατί θέλει να εμφανίζεται σκληρός και άτεγκτος, αλλά επειδή η ίδια του η πολιτική σε σχέση με το μεταναστευτικό έχει έρθει σε πλήρες αδιέξοδο:  
Γιατί δεν επιθυμεί να συγκρουστεί με το κράτος-δουλέμπορο της Τουρκίας, που δημιουργεί το πρόβλημα, και έχει μεταβάλει τα νησιά αυτά σε ζώνη περιορισμένης ελληνικής κυριαρχίας. 
Γιατί δεν θέλει να θέσει υπό τον έλεγχο του τις ΜΚΟ που λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, αντιστρατεύονται την ίδια την κρατική πολιτική για τον έλεγχο της μετανάστευσης και γράφουν στα παπούτσια τους την ίδια την κοινωνία και την δημοκρατική της βούληση, προτιμώντας από όλα αυτά να κάνουν «χρυσές δουλειές» με την πολιτική ανοιχτών συνόρων φτιάνοντας στρατιές παχυλά αμειβόμενων ψευδοαλληλέγγυων

Εμφύλιος «πόλεμος» στο Ανατολικό Αιγαίο για το μεταναστευτικό

Τεράστιες ευθύνες φέρει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πρωτοφανή μετακίνηση μονάδων ΜΑΤ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 
Με μια απίστευτη ανακοίνωση που δεν είναι αληθής, τόσο η κυβέρνηση όσο και η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νήσων Β.Αιγαίου στη Λέσβο, προσπαθούν να "καλλιεργήσουν" στους Έλληνες μια κατάσταση που επέχει παρασάγγας από την αλήθεια εμπλέκοντας και το Λιμενικό.  Αρχικά, με μια μνημειώδη ανακοίνωση, το Λιμενικό ακύρωσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου για Λήμνο με διάφορες προφάσεις λέγοντας ότι δεν θα πραγματοποιηθεί. 
Στην ουσία η κυβέρνηση "μίσθωνε" το πλοίο για να το χρησιμοποιήσει για την μεταφορά των ΜΑΤ κάτι που το αντιλήφθηκαν οι νησιώτες και αντέδρασα άμεσα. 

Και κυκλοφόρησαν σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο από το Λαύριο, όπου δεκάδες κλούβες των ΜΑΤ ήταν παραταγμένες.   
Αργότερα, είπαν ότι θα στείλουν στα νησιά 200 αστυνομικούς. 
Ο λόγος σύμφωνα με δηλώσεις τους, ήταν για να προστατέψουν τα μηχανήματα του Στρατού που θα πήγαιναν να κάνουν εργασίες στις περιοχές που έχουν επιλεγεί για να χτιστούν οι νέες δομές! 
Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, τις νέες πόλεις που ετοιμάζουν στα νησιά μας.  
Πρόκειται για ψευδή δήλωση με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να "δικαιολογήσει" τον τεράστιο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων που εισέβαλε στα νησιά και προστέθηκε στις ήδη μεγάλες δυνάμεις που προϋπήρχαν.  
Πράγματι στο πλοίο που πήγε Μυτιλήνη υπήρχε "για τα μάτια", μια μπουλντόζα και δύο στρατιωτικά τζιπ. 
Πρόκειται για στημένη "επικοινωνιακή ομπρέλα", αφού την προηγούμενη εβδομάδα, δείξαμε τους διαγωνισμούς που δημοσίευσε η κυβέρνηση προκειμένου να σπεύσουν οι τεχνικές εταιρίες να δηλώσουν συμμετοχή για τις πρώτες εργασίες χωροθέτησης και περίφραξης των νέων δομών.  
Τα ποσά και οι όροι συμμετοχής αναρτήθηκαν στη Διαύγεια και φυσικά, έσπευσαν οι τρεις από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες να δηλώσουν συμμετοχή. 

Φῶς, νερό, ἐνοίκιο δωρεάν στούς μετανάστες, αλλά για τους Ελληνες φάτε ΜΑΤ...ια ψάρια!

       1.500 τόν μῆνα γιά τίς πρῶτες ἀνάγκες !!!
ΜΕ τό ποσόν τῶν 10 ἑκατ. εὐρώ θά ἐπιχορηγήσει τό Ὑπουργεῖο Μεταναστεύσεως τήν ἡμιαυτόνομη διαβίωση περίπου 500 ἀσυνοδεύτων ἀνηλίκων μεταναστῶν, 16 ἐτῶν καί ἄνω. 
Δηλαδή τό ποσόν πού θά δαπανᾶται γιά κάθε ἕναν ἀνήλικο γιά νά ἔχει τίς ἀπαραίτητες ἀνέσεις στά ἐποπτευόμενα διαμερίσματα (ἀπό ζεστό νερό, ἴντερνετ, ἠλεκτρισμό, ἐνοίκιο, κοινωνικό λειτουργό, ψυχαγωγία καί ὅ,τι ἄλλο ἔχει ἀνάγκη ἕνας ἔφηβος πού ζεῖ σέ ἕνα εὐρωπαϊκό κράτος) κυμαίνεται περίπου στά 1.500 εὐρώ μηνιαίως, ἐνῶ χρηματοδοτεῖται μέ 4.400 εὐρώ ἡ ἐπίπλωσις κάθε διαμερίσματος! 
Ἡ εἴδησις προεκάλεσε ποικίλες ἀντιδράσεις στήν ἑλληνική κοινωνία πού ἀδυνατεῖ νά πιστέψει ὅτι τό μηνιαῖο κόστος τῶν τεσσάρων ἀνηλίκων πού βάσει τοῦ προγράμματος διαμένουν σέ κάθε διαμέρισμα φθάνει τά 6.000 εὐρώ. 
Τέσσερα ἄτομα πού ἔχουν μηνιαῖο «εἰσόδημα» 6.000 εὐρώ εἶναι βέβαιον ὅτι μέ δυσκολία συναντᾶς σήμερα στήν Ἑλλάδα.  
Ἡ πολυτελής διαβίωσις τῶν προσφυγόπουλων ἐξηγήθηκε μέ μακροσκελῆ ἀνάρτηση στό Facebook ἀπό τήν εἰδική γραμματέα Προστασίας Ἀσυνοδεύτων Ἀνηλίκων, Εἰρήνη Ἀγαπηδάκη. 
Διαψεύδει ὅσα ἔχουν γραφεῖ, ὅτι ἡ Κυβέρνησις χορηγεῖ τό συγκεκριμένο ποσόν, καί ἐξηγεῖ ὅτι τά 53 εὐρώ τήν ἡμέρα γιά τό πρόγραμμα ἡμιαυτονόμου διαβιώσεως εἶναι τό κόστος κατ’ ἄτομο πού περιλαμβάνει δαπάνη ἐνοικίου, κόστος ἠλεκτρικοῦ, ὑδρεύσεως κ.λπ., γιά τήν ὑποστήριξη ἀπό κοινωνικό λειτουργό καί ἄλλα. 
Τά δέ χρήματα δέν προέρχονται ἀπό τόν τακτικό προϋπολογισμό τῆς χώρας ἀλλά ἀπό κοινοτικά κονδύλια, ἤτοι ἀπό τόν Εὐρωπαῖο φορολογούμενο. 
Τά χρήματα δέν θά δίδονται ἀπ’ εὐθείας στούς ἀνηλίκους, προσέθεσε ἡ κ. Ἀγαπηδάκη. 

«Πλυντήριο της Οικουμένης» η Ελλάδα του Κούλη του ΜΕΡΚΕΛ όφρονος!!!

Απόφαση ταφόπλακα για τη χώρα, του Υπουργείου Οικονομικών με υπογραφή του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και προσκαλεί το παγκόσμιο χρήμα αγνώστου προέλευσης για εισαγωγή στην Ελλάδα. 
Το ίδιο έργο ξανά, το ίδιο οικονομικό έγκλημα πάλι, όπως τον παλιό καλό καιρό προ του 2009 που μας οδήγησε στην καταστροφή. 
Την ίδια ημέρα που επισκέφτηκε το Υπουργείο ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών και την επομένη της επίσκεψης της Γαλλίδας Υπουργού Αμύνης συμπτωματικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει το πράσινο φως στην ανεξέλεγκτη εισροή παγκοσμίου χρήματος, χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς καμία αιδώ.  
10 χρόνια δεινών μετά από μία εθνική χρεοκοπία, οικονομική και ηθική, Μνημόνια δυστυχίας εις όφελος των χρεοκοπημένων τραπεζών εκτελεσμένα με αίμα και θλίψη λαού και εθνικό ξεπούλημα ΤΑΙΠΕΔ για 100 χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε την 7η Ιουλίου 2019 για να αλλάξει την Ελλάδα. 
Να μας δώσει την Ελλάδα που αξίζουμε. 
Αντί αυτού απελευθέρωσε τα capital controls και σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2020 με τη φαεινή καταστροφική για το μέλλον απόφασή του άρει κάθε έλεγχο σε εισαγωγή χρήματος από την αλλοδαπή, με το πρόσχημα της μαύρης ανάπτυξης "δημιουργίας επενδυτικών μονάδων, δημιουργίας θέσεων εργασίας καθώς και στην αγορά ακινήτων."   
Κάθε επενδυτής των 500.000 ευρώ σύμφωνα με τη ΚΥΑ θα μπορεί να φέρει απεριόριστο ποσό χωρίς κανέναν έλεγχο από την αλλοδαπή, δημιουργώντας το δικό του ιστό επιχειρηματικότητας και εξουσίας. 
Πόσο εύκολα ένας επενδυτής μπορεί να αλλάξει μια δημοκρατία, ένα Κράτος δικαίου, ένα Νόμο, το είδαμε πρόσφατα. 
Στο τυράκι της μαύρης ανάπτυξης υποθηκεύεται το μέλλον της κοινωνίας επενδύοντας στη διαφθορά και το σκοτάδι. 

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου»

ΔΕΚΑ (10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης  (2/2020) της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στη 1:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Άρση απαλλοτρίωσης με τροποποίηση σε τμήμα του Κοινόχρηστου χώρου 460Α στη πολεοδομική ενότητα 13 της περιοχής του Πολυδρόσου παρά την οδό Φραγκοκλησιάς κατ' εφαρμογή του άρθρου 32 του Νόμου 4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 του Νόμου 4315/2014 (ΦΕΚ 269 Α).
2. Τροποποίηση σχεδίου στην περιοχή του Νότιου Σωρού, μεταξύ των Ο.Τ. 1123 και 404, με την μετατροπή κοινόχρηστου χώρου πρασίνου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας και τμήματος πεζοδρόμου.
3. Τροποποίηση σχεδίου στην περιοχή Νέο μαρούσι - Σισμανόγλειο, επί της οδού Στρατηγού Μακρυγιάννη, στο Ο.Τ. Γ745, για τη δημιουργία κοινωφελούς χώρου (Πολιτιστικό Κέντρο).

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Αλέξης Μητσοτάκης & Κυριάκος Τσίπρας «αγωνίζονται» για τον ενταφιασμό της Ελλάδος!

Είναι πραγματικά καταπληκτικό το πόσο μοιάζουν οι δυο τελευταίοι πρωθυπουργοί του προδοτικού πολιτικού καθεστώτος της χώρας. 
  

Το να απαριθμήσει κανείς τις κοινές τους θέσεις σε πολλά ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος, είναι πλέον χάσιμο χρόνου εμπρός στα γεγονότα που συγκλονίζουν τα ελληνικά νησιά, με την επιβαλλόμενη ΙΣΛΑΜοποίηση που κλονίζουν την χώρα και θυμίζουν σκηνές ναζιστικής κατοχής και αντίστασης.  

Κράτος & Ιστορικός Αναθεωρητισμός

Σκέψεις εξ αφορμής ενός άρθρου του «Monde Diplomatique» του Δεκεμβρίου του έτους 2016.
Η έννοια του ιστορικού αναθεωρητισμού λέγεται ότι εμφανίσθηκε μετά την συνθήκη των Βερσαλλιών του έτους 1919 και συνδέθηκε με την διαπίστωση ότι η ηττηθείσα Γερμανία δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις εκ της συνθήκης απορρέουσες υποχρεώσεις της. 
Οπότε, κατά τους οπαδούς του αναθεωρητισμού, η συνθήκη αυτή έπρεπε είτε να τροποποιηθεί και να γίνει πιο επιεικής προς τους ηττημένους είτε απλώς να καταργηθεί.
Όμως η αναθεώρηση της Ιστορίας ως ιδέα είναι πολύ παλαιότερη. Τούτο οφείλεται στο γεγονός ότι, κατά κανόνα, την Ιστορία πάντοτε γράφουν οι νικηταί, με αποτέλεσμα οι ηττημένοι να μη είναι ευχαριστημένοι με τα πορίσματα της επισήμου Ιστορίας. 
Έτσι, αντί να υπάρχει μία καθολικώς αποδεκτή αφήγηση, εν τοις πράγμασι, υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές για την ερμηνεία των αυτών ιστορικών γεγονότων.
Η αναθεώρηση των ήδη παραδεδεγμένων ιστορικών πορισμάτων δεν αποτελεί μειονέκτημα μιας ιστορικής αφηγήσεως. 
Είναι απολύτως φυσικό κάθε νέα γενεά ιστορικών να επανεξετάζει τις απόψεις των παλαιοτέρων. 
Νέες πηγές, νέες πληροφορίες, νέες τεχνολογίες, αλλά και νέες αντιλήψεις επιβάλλουν την επανεξέταση της κρατούσης ιστορίας.
Το Κράτος, ως φορέας εξουσίας, δεν μένει αδιάφορο ενώπιον αυτής της διαδικασίας. 
Η αμφισβήτηση και ανατροπή των ήδη παραδεδεγμένων έχει πολιτικές επιπτώσεις και μπορεί να οδηγήσει στην αμφισβήτηση της κρατούσης πολιτικής και οικονομικής καταστάσεως ή ακόμη στην διατάραξη των διπλωματικών σχέσεων αυτού με κάποια άλλα Κράτη.
Στα κράτη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης ο ιστορικός αναθεωρητισμός γνώρισε μεγάλες δόξες μετά την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων. 
Οι λαοί αυτοί, απηλλαγμένοι της σοβιετικής κυριαρχίας, θέλησαν να ξαναγράψουν την πρόσφατη ιστορία τους και να τιμήσουν εκείνους που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία τους από την τότε Ε.Σ.Σ.Δ.
Η τάση αυτή οδήγησε βεβαίως και σε υπερβολές. 
Άνθρωποι οι οποίοι είχαν συνεργασθεί ανοικτά ή συγκεκαλυμμένα με τους Γερμανούς στην διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανεγνωρίσθησαν ως εθνικοί ήρωες.

Από τα κοινά στο απολυταρχικό κράτος & στην κομματοκρατία

Η πρώτη πράξη του Όθωνα, όταν ήλθε ως βασιλεύς στην Ελλάδα, ήταν να καταργήσει τα κοινά, που ήταν οι πόλεις-κράτη της αρχαιότητας, όπως προσαρμόστηκαν στην πορεία της ιστορίας. 
Μαζί με τα κοινά κατήργησε και τη δημοκρατία μέσα σ’ αυτά. 
Θεωρούσε ότι δεν είναι δυνατόν ο "άπληστος", ο "εγωπαθής", ο "άθλιος", ο "αγράμματος" ελληνικός λαός να θέλει να ασκεί την πολιτική διοίκηση της χώρας του. 
Κατά την κυρίαρχη άποψη στη Δύση, και βέβαια του Όθωνα, η πολιτική διοίκηση είναι ένα ευγενές λειτούργημα που ανήκει στους βασιλείς. 
Απαξίωνε εκείνη τη στιγμή ολόκληρη την ιστορία του ελληνικού πολιτισμού. 
Εδώ βρίσκεται το κεντρικό πρόβλημα. 
Με τη δυτική λογική εκείνης της εποχής, οι Βαυαροί εγκαθίδρυσαν ένα "ελέω θεού" απολυταρχικό κράτος. 
Το κράτος αυτό πετυχαίνει τα εξής δύο: 
Πρώτον, καταργεί τη σχέση μεταξύ πολιτικού προσωπικού και κοινωνίας. 
Όταν καταργεί κανείς τη δημοκρατία, ο πολίτης που πρώτα ήξερε ότι όταν είχε πρόβλημα θα πήγαινε στον Δήμο (στη μάζωξη όπως την έλεγαν) και θα έλεγε το πρόβλημά του, τώρα πηγαίνει στον πολιτικό, γιατί αυτός κατέχει την αρμοδιότητα του Δήμου. 
Η υφαρπαγή από το κράτος είναι καθολική, εξού και το κράτος αποκαλείται δημόσιο. 
Όταν, λοιπόν, ο πολίτης πηγαίνει στο κράτος, δηλαδή στον πολιτικό, ο πολιτικός δημιουργεί προσωπική σχέση μαζί του, άρα οι πολιτικές του κράτους δεν ανάγονται στο συλλογικό. 
Συντελείται έτσι η πλήρης αποδόμηση του συλλογικού ως πολιτικού διακυβεύματος. 
Γιατί γίνεται πλήρης αποδόμηση; 
Διότι συλλογικά, αθέσμιτα λειτουργεί μόνο μια μάζα ανθρώπων, όχι άνθρωποι που είχαν πολιτική παιδεία δημοκρατίας.

Αύριο στις 8:30 μ.μ. η παρουσίαση του βιβλίου:«Αλέξης Τσίπρας & οι μεταμορφώσεις της πολιτικής»

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

«Να σταματήσουν οι άνθρωποι να αναπαράγονται», προτείνει καθηγήτρια από το Κέιμπριτζ!

Μια διαφορετική, το λιγότερο ζοφερή ματιά για το μέλλον της γης και της ανθρωπότητας προτείνει η καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ Patricia MacCormack. 
Η Βρετανίδα ακαδημαϊκός, μέσα από το νέο της βιβλίο "The Manifesto Ahuman", θεωρεί ότι για να αποτραπεί η κλιματική αλλαγή πρέπει να αφανιστεί το ανθρώπινο είδος! 
Με άλλα λόγια η MacCormack μιλάει για την "τελική λύση", μια παγκόσμια ανθρωπο-κάθαρση ώστε να δει άσπρη μέρα ο πλανήτης.  
Το βιβλίο υποστηρίζει ότι λόγω των ζημιών που έχουν προκληθεί σε άλλα ζωντανά πλάσματα στη Γη, εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, θα πρέπει να ξεκινήσουμε σιγά σιγά τη σταδιακή κατάργηση της ανθρώπινης αναπαραγωγής.   
Όπως δήλωσε η ίδια στο Cambridge-news.co.uk «έφτασα σε αυτή την ιδέα από δύο κατευθύνσεις. Ήρθα σε επαφή με τη φιλοσοφία λόγω του ενδιαφέροντός μου για τον φεμινισμό και τη θεωρία queer (σπουδές φύλου), επομένως τα αναπαραγωγικά δικαιώματα με ενδιαφέρουν από καιρό - αυτό με οδήγησε να μάθω περισσότερα για τα δικαιώματα των ζώων, δηλαδή όταν έγινα vegan».  
«Η βασική πρόταση του βιβλίου είναι ότι βρισκόμαστε στην εποχή του ανθρωποκένιου [γεωλογική εποχή στην οποία οι άνθρωποι είναι κυρίαρχοι], η ανθρωπότητα έχει προκαλέσει μαζικά προβλήματα και ένα από αυτά δημιουργεί αυτόν τον ιεραρχημένο κόσμο όπου οι λευκοί, αρσενικοί, ετεροφυλόφιλοι και αρτιμελείς άνθρωποι πετυχαίνουν ενώ αντίθετα οι άνθρωποι άλλων φυλών, φύλων, σεξουαλικών προτιμήσεων και ΑμεΑ αγωνίζονται να το επιτύχουν. 

O πόλεμος των βιο-όπλων

H Κίνα έκλεψε τον Coronavirus από τον Καναδά για να τον καταστήσει βιο-όπλο  
Πέρυσι, μυστηριώδες φορτίο είχε Coronavirus από τον Καναδά είχε μεταφερθεί με  λαθρεμπόριο στην Κίνα, προφανώς από κινέζους πράκτορες που εργάζονται στο καναδικό  εργαστήριο.  
Έρευνα από την GreatGameIndia συνέδεσε τους πράκτορες με το κινεζικό πρόγραμμα Biological Warfare από όπου ο ιός είναι ύποπτος ότι έχει διαρρεύσει προκαλώντας την έκρηξη του Wuhan Coronavirus.  
Αυτή η αναφορά για το Coronavirus Bioweapon (βιο-όπλο) έχει προκαλέσει μεγάλη διεθνή διαμάχη και αποφεύχθηκε από μεγάλο μέρος των δυτικών media του συρμού, ως «θεωρία συνωμοσίας». 
Παλιά ιστορία 
Στις 13 Ιουνίου 2012, ένας Σαουδάραβας ηλικίας 60 ετών εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, με 7ήμερη ιστορία πυρετού, βήχα, απόχρεμψης και δύσπνοια. 
Ο Αιγύπτιος ιολόγος Δρ. Ali Mohamed Zaki απομόνωσε και αναγνώρισε έναν προηγουμένως άγνωστο κοροναϊό από τους πνεύμονές του. 
Μετά από τη συνήθη διάγνωση, ο Ζάκι ήρθε σε επαφή με τον Ρομ Φουχίερ, έναν κορυφαίο ιολογικό γιατρού στο Erasmus Medical Center (EMC) στο Ρότερνταμ, Κάτω Χώρες, για συμβουλές. 
Αυτό το δείγμα Coronavirus αποκτήθηκε από τον επιστημονικό διευθυντή Dr. Frank Plummer (το κλειδί για την έρευνα του Coronavirus Frank Plummer ο οποίος δολοφονήθηκε πρόσφατα στην Αφρική) του Εθνικού Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Καναδά (NML) στο Winnipeg απευθείας από τον Fouchier, ο οποίος τον έλαβε από το Zaki.  
Αυτός ο ιός φέρεται να εκλάπη από το εργαστήριο του Καναδά από κινέζους πράκτορες.

Tην Πέμπτη η παρουσίαση του βιβλίου: «Εξωτερικές Σχέσεις της Ε.Ε.»

Χαιρετίζει την εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, η Ηurriyet!

 «Γιώργος, Ντόρα, Κατρούγκαλος έκαναν σοβαρή συζήτηση»!!!
 Με τον τίτλο "Αθήνα: Μια σοβαρή συζήτηση για τους δεσμούς με την Τουρκία" φαίνεται να κλείνει το μάτι η πρώτη σε κυκλοφορία τουρκική εφημερίδα Χουριέτ (Ηurriyet) στον κύκλο συζητήσεων που έχει ανοίξει το ΕΛΙΑΜΕΠ. 
Ο διάλογος των πρώην υπουργών Εξωτερικών Μπακογιάννη - Παπανδρέου-Κατρούγκαλου στην εκδήλωση της περασμένης εβδομάδας, «είναι χρήσιμος για να δούμε τι σκέφτονται στα ελληνοτουρκικά οι Έλληνες πολιτικοί και διπλωμάτες που πλησίασαν την Τουρκία τις τελευταίες δύο δεκαετίες – ακόμα πιο σημαντικό, πως πρέπει να βελτιωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις» γράφει η Ελληνίδα αρθρογράφος στην αγγλόγλωσση Ηurriyet Daily News.  
Η δημοσιογράφος Αριάνα Φερεντίνου, η οποία έχει βραβευτεί για το σημαντικό δημοσιογραφικό έργο που επιτελεί στο εξωτερικό, σημειώνει στο ρεπορτάζ της ότι πολλοί Έλληνες,  μακριά από τις "τηλεοπτικές οθόνες", σκέφτονται τι μπορεί να κάνει ο Μητσοτάκης για ένα πιο ήρεμο κλίμα με την Τουρκία. 
Βέβαια, η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε μεγάλη κάλυψη από τα ελληνικά ΜΜΕ. 

Ἡ «πεφωτισμένη» διανόησις σαλπίζει ὑποχώρηση & ὑποστολή

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ἄρχισαν τά γνωστά παιγνίδια τήν τελευταία ἑβδομάδα. 
Ὁ Πρόεδρός τους Ταγίπ Ἐρντογάν προεκάλεσε δύο φορές τήν ἑλληνική πολιτική ἡγεσία ὑποβάλλοντάς την σέ τέστ ψυχραιμίας. 
Τήν πρώτη φορά ἰσχυρίσθηκε πώς ἀποδεχόμεθα σταδιακῶς τά τετελεσμένα τοῦ μνημονίου μέ τήν Λιβύη στήν Μεσόγειο. 
Τήν δεύτερη ἰσχυρίσθηκε ὅτι συζήτησε μέ τόν Πρωθυπουργό στήν Νέα Ὑόρκη ζητήματα «τουρκικῆς μειονότητος» τῆς Θράκης, ἑλληνικῆς μειονότητος Κωνσταντινουπόλεως, σύν τό ζήτημα τῆς λειτουργίας τοῦ τεμένους τῶν Ἀθηνῶν.
 Προειδοποίησε ἐπίσης πώς συντόμως θά στείλει τό ἐρευνητικό «Ὀρούτς Ρέις» στό οἰκόπεδο 15 νοτίως τῆς Ἱεράπετρας στήν Κρήτη. 
Ἐπίκουρος στήν προκλητικότητα Ἐρντογάν προσῆλθε ὁ ὑπουργός τοῦ ἐπί τῶν Ἐξωτερικῶν Μεχμέτ Τσαβούσογλου, ὁ ὁποῖος ἀρχικῶς ἐπετέθη μέ ἀνοίκειο τρόπο στόν Πρόεδρο τῆς Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο γιά τίς δηλώσεις του περί ἑλληνικῆς μουσουλμανικῆς μειονότητος. 
Ἔπειτα ἀνέπτυξε ἰσχυρισμούς, ὅτι συζητεῖται ἡ μοιρασιά τοῦ ὀρυκτοῦ πλούτου τῆς Μεσογείου. 
Ἡ ἀντίδρασις τῶν Ἀθηνῶν ἦταν ἀρχικῶς παγερή. 
Ἐπιτηδευμένως ἀδιάφορη. 
Ὁ Πρωθυπουργός σωστά δέν μπῆκε σέ προσωπικό καυγᾶ μέ τόν Τοῦρκο Πρόεδρο. 
Ὡστόσο τά ἀνεπίσημα πρόσωπα πού μπῆκαν στήν πρώτη γραμμή, ἡ πεφωτισμένη διανόησις τῶν Ἀθηνῶν, ἔστειλαν λανθασμένα μηνύματα στήν Ἄγκυρα. 
Πρῶτος ὁ πρώην ὑφυπουργός Ἐξωτερικῶν Χρῆστος Ροζάκης, ὁ ὁποῖος δήλωσε πώς «πρέπει νά δώσουμε κάτι στούς Τούρκους»! 
«Δέν μποροῦμε νά ἔχουμε τά πάντα μέ τό μέρος μας.

Στο δωσίλογο Τσίπρα & στον Ζάεφ το βραβείο Ειρήνης της Βεστφαλίας

Η διεθνής επιτροπή του βραβείου θέλει να τιμήσει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς για την «διπλωματική τους δεξιοτεχνία» με την Συμφωνία των Πρεσπών και τη συμβολή τους στην σταθερότητα. Στις 19 Σεπτεμβρίου η απονομή.
 «Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραφ Ζάεφ με τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έλυσε μια διαμάχη δεκαετιών γύρω από την ονομασία, δημιούργησαν ένα έργο διπλωματικής δεξιοτεχνίας και συνέβαλαν καθοριστικά στη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής των Βαλκανίων» μετέφερε ο Ράινχαρντ Τζίνκαν, πρόεδρος της Οικονομικής Εταιρείας για τη Βεστφαλία-Λίπε (WWL), έναν από τους λόγους που ώθησε τη διεθνή κριτική επιτροπή να βραβεύσει με το φετινό Βραβείο Ειρήνης της Βεστφαλίας τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.  
«Διπλωματική δεξιοτεχνία»   
Και σέλφι από τους δύο πρώην πλέον πρωθυπουργούς  
«Και οι δύο (πρώην πρωθυπουργοί), αλλά ιδιαίτερα ο Έλληνας, έθεσαν την πολιτική λογική πάνω από την προσωπική τους καριέρα, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την παραμονή στα αξιώματα. 
Χωρίς τον Τσίπρα και τον Ζάεφ η διένεξη για τη ονομασία δεν θα είχε τελειώσει και η μακροχρόνια διαμάχη (για το όνομα) θα μπορούσε να συνεχίσει την αποσταθεροποίησης όλης της περιοχή των Βαλκανίων». 
Το βραβείο θεσμοθετήθηκε το 1998 από την Εταιρεία Οικονομικής Εταιρείας για τη Βεστφαλία-Λίπε σε ανάμνηση τριών βασικών αρχών της Συμφωνίας Ειρήνης της Βεστφαλίας το 1648 που σφράγισε τον τέλος του Τριακονταετούς Πολέμου: 
τη θρησκευτική  ειρήνη, τη ανεκτικότητα και το ομοσπονδιακό σύστημα.

Την Τετάρτη στη Βορέειο η ομιλία, «Μιρό:Όταν οι μεγάλοι γίνονται παιδιά»

Αύριο στις 7:00 μ.μ. η παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Στρατούλη:«Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων - δώρο ζωής»

Αύριο & την Τετάρτη η «33η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Αμαρουσίου»

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Καρναβάλι στα βόρεια διοργανώνουν Χαλάνδρι & Βριλήσσια

Όταν η γεωγραφία εκδικείται...

 Τι μας λένε οι χάρτες για τις επερχόμενες συγκρούσεις στον μεταψυχροπόλεμο
Επιχειρεί να καταδείξει πως οι πολιτικές και κοινωνικές ιστορίες των χωρών προσδιορίστηκαν καθοριστικώς από παράγοντες όπως η γεωγραφία. 
Για παράδειγμα, η σχέση τους με τους ωκεανούς και με χερσαίους χώρους που λειτουργούσαν ως φυσικά σύνορα είχε πάντοτε ένα γεωγραφικό ντετερμινισμό που επηρέαζε την παραγωγή και διακίνηση ιδεών καθώς επίσης και την ανθρώπινη βούληση. 
Το βιβλίο του Κάπλαν εκδίδεται σε μία μεταβατική περίοδο νέων αναζητήσεων, μετά την ολοκλήρωση αυτού που ονομάσαμε μεταψυχροπόλεμος. 
Ήταν μία περίοδος που ο παράγοντας γεωγραφία υπεβιβάσθη στη δυτική πολιτική διανόηση. 
Με άλλα λόγια, υπεβιβάσθη η γεωπολιτική η οποία επηρέασε βαθύτατα τη διαμόρφωση της αμερικανικής πολιτικής ανάσχεσης της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Στη δεκαετία του 1990, κυριάρχησε η άποψη στη δυτική πολιτική διανόηση ότι η παγκοσμιοποίηση κατέστησε αναχρονιστικούς τους γεωγραφικούς χάρτες του παρελθόντος άρα και καταργήσιμους. 
Οι παγκόσμιες φιλοδοξίες που δημιούργησε τότε ο συνδυασμός του αμερικανικού «ένοπλου φιλελευθερισμού» και της φιλοσοφίας του νεοσυντηρητισμού, περί εξάπλωσης ή και επιβολής της δημοκρατίας, έτειναν να καταστήσουν της αναφορές στην κλασική σχολή του ρεαλισμού και της γεωπολιτικής ξεπερασμένες. 
Κυριάρχησε η ψευδαίσθηση ότι η ιδεολογία των παγκόσμιων ιδανικών θα επισκίαζε την εθνική καταγωγή και τα θρησκευτικά πολιτισμικά στοιχεία. 
Με αυτό τον τρόπο η ελευθερία των εθνών-κρατών έπρεπε να είναι προσαρμοσμένη στη Νέα Τάξη. 
Ήρθαν, όμως, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, ο πόλεμος στο Ιράκ, η πυρηνική πρόκληση του Ιράν, η διεθνής επέμβαση στην Λιβύη, η κρίση στη Συρία και η δημογραφική έκρηξη για να αποκαταστήσουν τον ρεαλισμό και τη γεωπολιτική.