Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Την Δευτέρα το αφιέρωμα της «Ένωσης Μικρασιατών Μελισσίων» στα «94 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή»

Η  Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων Δήμου Πεντέλης, 
σας προσκαλεί στην εκδήλωση αφιέρωμα στα  «94 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή»

τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης  (17ης Νοέμβρη & Αγίου Γεωργίου).

 «Η Σμύρνη μέσα από τις καρτ ποστάλ», μια ιστορική διαδρομή της Σμύρνης πριν το 1922, από τον

κ. Λουκά Χριστοδούλου Πρόεδρο του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιάτικου Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) Δήμου Νέας Ιωνίας.

Τι έγινε το ΟΧΙ;

Την Τετάρτη ο περίπατος των Αθμονέων στο Μαρκάτι Κερατέας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Συλλόγου των ΑΘΜΟΝΕΩΝ» υπενθυμίζει  στα μέλη και τους φίλους του ότι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί απογευματινός περίπατος στο Μαρκάτι Κερατέας (επίσκεψη στο εκκλησάκι της Παναγίας της Μαρουσιώτισσας και στη συνέχεια περίπατο στα Καλύβια Αττικής).
Ώρα αναχώρησης 15.30 μ.μ. από το Γυμναστήριο «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ»
(Βασ. Όλγας & Π. Κυριακού).
Δηλώσεις συμμετοχής έως & σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 
από 18.30 έως 20.00 
στο τηλέφωνο 210 80 64 663 των γραφείων του Συλλόγου.

Τα βραβεία & οι Επαινοι για την «54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής»

Ολοκληρώθηκε, την περασμένη Κυριακή 9 Οκτωβρίου, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κεραμικής έτους 2016 με την αξιολόγηση των 47 έργων που υπέβαλλαν ισάριθμοι καλλιτέχνες.
Ο Διαγωνισμός ΔΙΟΡΓΑΝΏΘΗΚΕ από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) και το Δήμο Αμαρουσίου. Φέτος διανύουμε το 54ο έτος διοργανώσεων οι οποίες αποτελούν σημαντικότατο πολιτιστικό θεσμό και το κορυφαίο γεγονός στην κεραμική τέχνη. 
Όλα αυτά τα χρόνια μέσω του διαγωνισμού ενάντια σε κάθε λογής αντιξοότητα η ΠΕΚΑ δίνει την ευκαιρία σε νέους κεραμίστες αλλά και σε ήδη καταξιωμένους να έρθουν σε επαφή και να προτείνουν νέες προσεγγίσεις, νέες φόρμες και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αρχαιότερης των τεχνών.
Η Επιτροπή επιλογής απαρτιζόμενη από τους :
Ιντζέ Ιλεάνα (κεραμίστρια)
Λίαρο Νικόλαο (κεραμίστα-ιστορικό)
Παπαζαφειρόπουλο Παναγιώτη (κεραμίστα)
Ρόκο Κυριάκο (γλύπτη)
Και η Κριτική Επιτροπή απαρτιζόμενη από τους :
Γεωργιάδη Γεώργιο (γλύπτη)
Ιντζέ Ιλεάνα (κεραμίστρια)
Κωστακόπουλο Μιλτιάδη (τεχνοκριτικό)
Λίαρο Νικόλαο (κεραμίστα)
Παπαζαφειρόπουλο Παναγιώτη (κεραμίστα)
Ρόκο Κυριάκο (γλύπτη)
Μετά από την λειτουργία τους την Κυριακή στις 9 Οκτωβρίου, επέλεξαν τις παρακάτω συμμετοχές & έδωσαν τα βραβεία & τους επαίνους για την 54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Αλβανική Κυβέρνηση: «Γατάκι» στον Εrdogan... λεονταρισμοί στην Αθήνα

Την στιγμή που ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας Ντ. Μπουσάτι στέκονταν πειθήνιος μπροστά στον Ερντογάν ακούγοντας τις «εντολές» για αντιμετώπιση των Γκιουλενιστών που δρουν στην Αλβανία, στα Τίρανα συνεχίζονται  οι ανθελληνικές δηλώσεις που έχουν αποθρασύνει τον ακραίο αλυτρωτισμό των Τσάμηδων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Ράμα.

 Ο κ. Μπουσάτι επισκέφτηκε  την Άγκυρα στο πλαίσιο της επιχείρησης «δημοσίων σχέσεων» που έχει επιδοθεί το καθεστώς Ερντογαν και δέχθηκε δριμείες συστάσεις για την άμεση εξάρθρωση όλων των δικτύων που είχαν αναπτυχθεί στην Αλβανία  από το Ίδρυμα Φετουλάχ Γκιουλεν που με εντολή του …Ερντογάν τα προηγούμενα χρόνια είχε λειτουργήσει σχολεία, κοινωνικές δομές και τζαμιά στην Αλβανία στο πλαίσιο της γνωστής νεοθωμανικής ατζέντας του τούρκου υπουργού. Τα Τίρανα έχουν ήδη δεσμευθεί ότι θα αξιοποιήσουν τα στοιχεία  που τους έδωσαν οι τουρκικές Αρχές και θα ελέγξουν τον μηχανισμό του Γκιουλεν στην Αλβανία..
 Και ενώ μπροστά στον Σουλτάνο η «περήφανη» κυβέρνηση Έντι Ράμα  υποκλίνεται, επιμένει να προκαλεί την Αθήνα, έχοντας με τις επιλογές της αποθρασύνει όλα τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία με τα οποία μάλιστα και συνεργάζεται.

Μεγαλώνει ο κίνδυνος πολεμικής σύγκρουσης στα Βαλκάνια

Καθώς οι ΗΠΑ και οι δυτικοί της σύμμαχοι προωθούν τον αλβανικό Μεγαλοϊδεατισμό και την αλλαγή των συνόρων!
Στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ μπήκε πάλι η Σερβία, ως μόνη σύμμαχος της Ρωσίας στην Βαλκανική, ενώ και η Ελλάδα απειλείται από τους αλυτρωτικούς σχεδιασμούς Αλβανών και Σκοπιανών!
Όπως επισημαίνουν σε σχετικά δημοσιεύματα ειδικοί αναλυτές, η φράση του ειδικού απεσταλμένου στα Τίρανα, Chris Hill, ότι 
«η περιοχή των Βαλκανίων βρίσκεται σε μια διαδικασία, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί», ανάβει φωτιές, καθώς δείχνει, ότι οι ΗΠΑ δεν είναι ευχαριστημένες με τα σημερινά σύνορα στα Βαλκάνια!
Ο Chris Hill μεταβαίνει στην αλβανική πρωτεύουσα με σκοπό να προωθήσει μια μελλοντική ενοποίηση Κοσόβου και Αλβανίας, δημιουργώντας έτσι μια αρεστή για τις ΗΠΑ «Μεγάλη Αλβανία». 
Μάλιστα, ο Αμερικανός χαρακτηρίζει τα σύνορα στα Βαλκάνια «προσωρινά», κάτι που προοιωνίζει, ότι και η Ελλάδα, ως χώρα των Βαλκανίων, θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές «συμαχικές» απειλές κατά της εδαφικής της ακεραιότητας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Aλβανία εγείρει κατά της Ελλάδος το ανύπαρκτο θέμα των Τσάμηδων και με την δήλωση αυτή μπορεί να συνεχίσει να το κάνει, με αμερικανικές «ευλογίες»!

Το σημερινό νόημα του ΟΧΙ

Oι κατοχικές δυνάμεις είναι εδώ. Τα νοήματα της 28ης Οκτωβρίου & της Εθνικής Αντίστασης είναι επίκαιρα. 
Οι οικονομικοί, πολιτικοί και ιδεολογικοί εκπρόσωποι του νεοφιλελευθερισμού και νεοφασισμού έχουν, προς το παρόν, νικήσει. 
Τα τάνκς και τα αεροπλάνα τους, σήμερα, είναι τα μνημόνια και το χρέος. 
Τα όργανα της επιβολής της θέλησής τους είναι η κυβέρνηση και σύσσωμη η αντιπολίτευση.
Σήμερα το όπλο του ελληνικού λαού πρέπει να είναι η ενότητα, και ο αγώνας πρέπει να είναι πολιτικός, οικονομικός και ιδεολογικός. 
Στον αγώνα αυτόν πρέπει να συστρατευθούν όλοι αυτοί που πλήττονται από το καθεστώς της κατοχής, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους επιλογές, ακριβώς όπως αυτοί που πολέμησαν το 1940-41, όπου ανάμεσά βρίσκονταν δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί κι όπως αυτοί που εντάχθηκαν και πολέμησαν με το ΕΑΜ, όπου ανάμεσά τους βρίσκονταν αστοί, εργάτες, αγρότες, αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί, ακόμα και μεταξικοί στρατιωτικοί και παπάδες.

Ο λογαριασμός της Ιστορίας


Οι σχέσεις μας με τους Γερμανούς έχουν ελάχιστες ενεργητικές καταγραφές και αναρίθμητες παθητικές.
Οι ζημιές που έχουν προκαλέσει στο εθνικό σκάφος είναι τόσο πολλές, ώστε δεν είναι δυνατόν να παρατεθούν ούτε σε μια σειρά ογκωδέστατων τόμων.
Οι Ελληνες γνωρίζουν τους γερμανικούς... τρόπους από τον 3ο μεταχριστιανικό αιώνα, όταν οι Ερουλοι - ένα βαρβαρότατο γερμανικό φύλο - πυρπόλησαν την Ακρόπολη και κατέστρεψαν την Αρχαία Αγορά και το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού. 
Στόχος τους, η αρπαγή, ο κορεσμός της δίψας για αίμα. 
Κι ο Αλάριχος ο Βησιγότθος - εμβληματική μορφή της γερμανικής Ιστορίας - κατέστρεψε ό,τι ελληνικό βρήκε μπροστά του.
Δεν άφησε λίθο επί λίθου στην ελληνική επικράτεια και, μεταξύ των αναρίθμητων εγκλημάτων του, τερμάτισε βίαια τα Ελευσίνια Μυστήρια. 
Και η συνέχεια της Ιστορίας επεφύλαξε για την πατρίδα μας πάμπολλες αρνητικές εγγραφές των ελληνογερμανικών σχέσεων.
Μία από τις πλέον φρικτές είναι η μαύρη περίοδος της Κατοχής. 
Και τότε, η αιματοχυσία που προκάλεσαν οι Γερμανοί είχε τις συνήθεις ασύλληπτες (για το ανθρώπινο είδος) διαστάσεις.

«Ρεμπέτικη Ιστορία»: Πόλεμος, Κατοχή & Εμφύλιος

Αφιέρωμα στα Ρεμπέτικα του Πολέμου, της Κατοχής, του Εμφυλίου, της Ξενιτιάς… 16 χρόνια πριν.
Η «Ρεμπέτικη ιστορία» της «Κατοχής»
Στα μεγάλα ιστορικά γεγονότα του περασμένου αιώνα, το λαϊκό τραγούδι ήταν πάντα παρόν… 
Πώς θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του ’40, την Κατοχή, την Αντίσταση, τον Εμφύλιο;
Τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά αφιερώματα που πραγματοποιήθηκαν κατά καιρούς, για τα ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια που γράφτηκαν για αυτά τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα είναι δεκάδες… 
Άλλοτε επιτυχημένα, άλλοτε λιγότερο, άλλοτε καθόλου…
Για τη σημερινή μέρα, ξεχώρισα ένα από τα σημαντικά, κατά τη γνώμη μου, αφιερώματα, που προβλήθηκε το 2000, στο πλαίσιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Ρεμπέτικη Ιστορία» (Σμύρνη - Πειραιάς - Θεσσαλονίκη) που παρουσίαζε στην ΕΤ-3 ο δημοσιογράφος Νίκος Βολωνάκης, με συμπαρουσιαστή τον ερευνητή του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού Πάνο Σαββόπουλο.

Θα ταφούν ποτέ οι νεκροί Ήρωες του Έπους του 40;

                       Από επιτροπές πήξαμε!
Συνεδρίαση  μια ακόμη Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Αλβανίας για τους άταφους  Πεσόντες Έλληνες Στρατιωτικούς του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου!
Από τις 19 έως και 21 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αθήνα, η δεύτερη συνεδρίαση της Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Αλβανίας με την συμμετοχή 12μελούς Αλβανικής αντιπροσωπείας.
Στην συνεδρίαση, συζητήθηκαν τεχνικά θέματα εφαρμογής της συμφωνίας συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας του 2009, σχετικά με την αναζήτηση, εκταφή, ταυτοποίηση και ταφή των Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι έπεσαν σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά την διάρκεια του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940-1941.

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι για την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ»

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας τους ήρωες του Έπους του ’40, γιορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής, με την τελετή Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη και τη μαθητική παρέλαση. 

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Με τη νέα διοίκηση του ΟΑΚΑ συναντήθηκε ο Γιώργος Πατούλης

Κοινή πεποίθηση όλων ότι το ΟΑΚΑ δεν πρέπει να είναι Άβατο για τους πολίτες και χώρος μικροπολιτικών συμφερόντων.
Με τη νέα διοίκηση του ΟΑΚΑ, τον κ. Βασίλη Βελέντζα, Συντονιστή Διευθυντή, και την κα Τζούλια Καπώνη, Διευθύντρια εγκαταστάσεων και εκδηλώσεων συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και συμφωνήθηκε περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές προκειμένου τα οφέλη για τους δημότες μας να είναι αντάξια για την ιστορία και τον αθλητισμό της πόλης μας.
Ο κ. Πατούλης διεκδίκησε τη  δυνατότητα χρήσης των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ για τους αθλητικούς συλλόγους και τους κατοίκους του Αμαρουσίου, ενώ επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι το Μαρούσι είναι ένας αδικημένος δήμος αναφορικά με την υποστήριξη του Υπουργείου Αθλητισμού για την δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Τριβέλλα

Παρών μεταξύ άλλων ο Γιώργος Βαρδινογιάννης
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε σήμερα  στο Μαρούσι στην κηδεία του Κωνσταντίνου Τριβέλλα, ο οποίος έφυγε πριν δυο ημέρες από τη ζωή. 
Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, πολλοί παράγοντες της Ομοσπονδίας και εκπρόσωποι από την Super League όπως ο Γιώργος Στράτος.
Εκ μέρους της ΕΠΟ έδωσε το παρών ο αναπληρωτής πρόεδρό της, Μιχαήλ Τζανόπουλος, καθώς και μέλη της Εκτελεστικής της Επιτροπής. 
Στην κηδεία βρέθηκε και ο επί πολλά χρόνια διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού, ο 80χρονος, Γιώργος Βαρδινογιάννης.
Ο Κωνσταντίνος Τριβέλλας, διετέλεσε για επτά χρόνια πρόεδρος της ΕΠΟ και επί των ημερών του η Εθνική ανδρών, το 1994, προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Τον συντονισμό των ενεργειών για την πρόληψη και την αποτελεσματική διαχείριση των έκτατων καιρικών φαινόμενων ενόψει της χειμερινής περιόδου, συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας
Ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων  από την εκδήλωση πλημμυρικών, σεισμικών φαινομένων και χιονοπτώσεων - παγετών για την περίοδο 2016 - 2017, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης, υπό τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, παρουσία εκπροσώπων του Συνδέσμου Δήμων Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) & του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ).
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην εισήγησή του ζήτησε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την θωράκιση της πόλης, απέναντι σε απρόβλεπτα φαινόμενα έκτακτης ανάγκης.
«Είμαστε εδώ για να συντονίσουμε το έργο μας και να δούμε πόσο έτοιμοι είμαστε για την αντιμετώπιση καταστάσεων που μπορούν να επέλθουν από πιθανές έντονες βροχοπτώσεις και  χιονοπτώσεις, λόγω της κλιματικής αλλαγής, καθώς και άλλες μορφές καταστροφών έκτακτης ανάγκης που απευχόμαστε,, όπως είναι οι σεισμοί.»

ΤΗΛΕ- άδειες ...

Στις 3:30 μ.μ. η 33η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΔΕΚΑ ΤΡΙΑ θέματα(μεταξύ των οποίων & η συζήτηση & λήψη απόφασης για τους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας), περιλαμβάνει η 33η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αιγάλεω για την κατασκευή του έργου με τίτλο: 
"ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΑΙΓΑΛΕΩ", συνολικού προϋπολογισμού 700.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας)
2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Μεγαρέων για το έργο: "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ" συνολικού προϋπολογισμού 650.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). 
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)
3. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πεντέλης για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: 
"ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Δ.Κ. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ Δ.Κ. ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ Δ.Κ. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ", συνολικού προϋπολογισμού 10.740,38 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος)

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου»

ΕΝΝΕΑ(09) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(23/2016) της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στις 11:00  π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση η μη Χωροθέτησης θέσης μνημείου αφιερωμένου στην μνήμη του Ν. Καπετανίδη.
2. Έγκριση η μη θέσης στάθμευσης για όχημα χρηματαποστολής
3. Χορήγηση ή μη, προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ) του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΒΟΒΛΑ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, ως νομίμου εκπροσώπου της υπό σύσταση εταιρείας "ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΒΟΒΛΑΣ & ΣΙΑ ΕΕ", σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, Ο.Τ. 605, επί της οδού Στρατηγού Ρογκάκου, αρ. 15(ισόγειο)

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Την καταξιωμένη μαέστρο Τερψιχόρη Παπαστεφάνου βράβευσε ο Γ. Πατούλης

Η Μικτή Χορωδία μετονομάστηκε σε «ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ  ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ»
Το Μαρούσι τίμησε την καταξιωμένη μαέστρο Τερψιχόρη Παπαστεφάνου για την πολύτιμη προσφορά της στον πολιτισμό της χώρας μας, καθώς & για πολυετή συνεισφορά της στη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου.
Με πλούσιο ρεπερτόριο, από έντεχνο τραγούδι, δημοτικά, ελαφρά λαϊκά, ελληνικά και ξένα, εκκλησιαστική μουσική, προκλασικά και κλασικά ολοκληρωμένα έργα, η χορωδία υπό την καθοδήγησή της διακρίθηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εκατοντάδες πολίτες στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΑΪΣ, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, που είχε την πρωτοβουλία του τιμητικής εκδήλωσης, σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και ενθουσιασμού απόλαυσαν την ξεχωριστή συναυλία – αφιέρωμα στην μουσικοσυνθέτη Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, αποθεώνοντας τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου. 

Στις 6:00 μ.μ. η εκδήλωση του ΚΕΔΙΣΑ με θέμα τις Γεωπολιτικές Αναταράξεις ...

στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία

Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο για την γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου

Διεξοδική συζήτηση για τα σημαντικά έργα υποδομής και αναβάθμισης στην Αγία Φιλοθέη είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με το Τοπικό  Εξωραϊστικό Σύλλογο & με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων & του Αθλητικού Ομίλου «Οδυσσέας» 
Με παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου δόθηκε παράταση παραχώρησης έως το 2021 του οικοπέδου στην Αγία Φιλοθέη για την ανέγερση του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου  
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης «Ο Άγιος Γεώργιος», με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Αθλητικού Ομίλου Αγ. Φιλοθέης «Οδυσσέας», παρουσία του πατέρα Θεοφάνη από την Ενορία της Υπαπαντής του Κυρίου.
Παρέστησαν επίσης εκ μέρους της Διοίκησης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης, Ρένα Χαλιώτη, Αθανάσιος Βελής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Πέτρος Κόνιαρης.          
Αντικείμενο της εποικοδομητικής συνάντησης, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα,  ήταν η εκτενής ενημέρωση των παρισταμένων για την πορεία των σημαντικών έργων υποδομής και αναβάθμισης που βρίσκονται σε εξέλιξη στη γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης.

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

EΝΔΕΚΑ (11) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (37/2016), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/201
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2017
2. Έκθεση Εσόδων - Εξόδων Γ' τριμήνου οικονομικού έτους 2016 του Δήμου Αμαρουσίου
3. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016
4. Aναπροσαρμογή ή μη των συντελεστών του τέλους καθαριότητας και φωτισμού οικονομικού έτους 2017

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Το 38ο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, «ταξιδεύει» σε Λυκόβρυση & Πεύκη

Εξαιρετική η Διαδημοτική Βραδιά Αλληλεγγύης «Δρόμοι της Φωτιάς»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διαδημοτική Βραδιά Αλληλεγγύης «Οι Δρόμοι της Φωτιάς», στην οποία μία πλειάδα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών αγκάλισαν την πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, έχοντας την υποστήριξη του Τομέα Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.).
Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, αναδεικνύοντας ότι μέσα από τον πολιτισμό, οι αξίες της αλληλεγγύης και της αγάπης προς το διπλανό μας μπορούν να γίνουν πράξη.
Η μουσική βραδιά άνοιξε με τη βράβευση από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη της ομάδας της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία κέρδισε την πρώτη θέση και ανακηρύχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στους Παγκόσμιους Τελικούς του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition» (26-30 Σεπτεμβρίου, Guadalajara, Μεξικό). Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Ήπειρο ως πρωταθλήτρια για το 2016.

Η επιστολή Γ. Πατούλη προς Γ. Χουλιαράκη

Παράταση χρηματοδότησης με εθνικούς πόρους των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας, ζητάει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Ο κ.  Γ. Πατούλης απέστειλε επιστολή στον Αν. υπ. Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη με την οποία ζητά να δοθεί 5μηνη παράταση της λειτουργίας του προγράμματος των κοινωνικών δομών κατά της φτώχειας, με εθνικούς πόρους και να παραταθούν αντίστοιχα οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού,  μέχρι την ένταξη του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ.
Ειδικότερα στην επιστολή επισημαίνει ότι με δεδομένο ότι στις 31 Οκτωβρίου 2016 σταματά οριστικά η χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και τη μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία 800 οικογένειες και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα σε δομές που συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της φτώχειας.
Ο κ. Πατούλης σημειώνει στην επιστολή:  
«Η ΚΕΔΕ κατόπιν και σχετικής ομόφωνης απόφασης που έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ζητά να δοθεί πεντάμηνη παράταση της λειτουργίας του προγράμματος των κοινωνικών δομών κατά της φτώχειας, με εθνικούς πόρους και να παραταθούν αντίστοιχα οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού,  μέχρι την ένταξη του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ» και προσθέτει χαρακτηριστικά:

Υπέροχη η εκδήλωση «Η Τέχνη στο Δρόμο»

Στιγμές ψυχαγωγίας χάρισε στο κοινό η εκδήλωση «Η Τέχνη στο Δρόμο» που στήθηκε στους πεζόδρομους του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Αμαρουσίου
Ένα ανοιχτό εργαστήρι πολιτισμού στήθηκε στην «καρδιά» του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Αμαρουσίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο.
Στο τρίωρο πολυσυμμετοχικό  αφιέρωμα, παραστάσεις θεάτρου δρόμου, χορευτικές παραστάσεις, μουσικά και εικαστικά δρώμενα, καθώς επίσης και υπαίθρια καλλιτεχνικά εργαστήρια, χάρισαν στιγμές ψυχαγωγίας σε κατοίκους και επισκέπτες που επισκέφθηκαν το Εμπορικό Κέντρο Αμαρουσίου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσουμε να προάγουμε τον  πολιτισμό στη πόλη μας, καθώς είναι μοχλός ανάπτυξης, αλλά και δημιουργικής στήριξης του κοινωνικού ιστού, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη εποχή του διανύουμε. 

Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Τριβέλλας

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Τριβέλλας. 
Ο εκλιπών υπήρξε επικεφαλής της ΕΠΟ για επτά χρόνια και επί διοικήσεώς του η Εθνική Ανδρών προκρίθηκε, για πρώτη φορά στην Ιστορία της, σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 1994 στις ΗΠΑ.
Ο Κωνσταντίνος Τριβέλλας γεννήθηκε το 1931 στο Μαρούσι και έκανε τα πρώτα βήματά του ως παράγοντας στον Γυμναστικό Σύλλογο Αμαρουσίου. 
Διετέλεσε για 19 χρόνια πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Αθηνών, ήταν μέλος της Ομοσπονδίας και το 1991 εξελέγη πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της, ενώ επανεξελέγη το 1993 και αποχώρησε τον Νοέμβριο του 1997.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς και τους οικείους του. 
Η κηδεία του Κωνσταντίνου Τριβέλλα θα γίνει την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου (14:30) από τον ιερό ναό της Μητροπόλεως Αμαρουσίου. 

«Κυβέρνηση του Βουνού» θα κάνουν όλοι όσοι χάνουν τα σπίτια τους!

ΑΝΑΠΟΔΡΑΣΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Μία εξαιρετική ανάλυση του Ακαδημαϊκού Συμβούλου Τάσσου Συμεωνίδη, που επιβάλλεται να διαβαστεί από όλους ανεξαιρέτως!

H Ελλάδα έχει πάψει να είναι ανεξάρτητο, «κυρίαρχο» κράτος
Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος είναι πλήρης «ηγετών» διακατεχόμενων από έντονο σύνδρομο άρνησης. 
Οι σημερινοί «αρχηγοί» είναι άξιοι κληρονόμοι της παραδόσεως: 
θεωρούν, όπως και πολλοί συνάδελφοί τους σε άλλες χώρες, ότι η ειλικρίνεια βλάπτει ανηκέστως την πολιτική τους υγεία και ότι το ξεδιάντροπο ψέμα, η παραπληροφόρηση, η αποφυγή της πραγματικότητας, και οι διακηρύξεις «αποφασιστικότητας» μπορούν να αντικαταστήσουν την στιβαρή ηγετική στάση.
Ξεκινώ, λοιπόν, με την στυγνή πραγματικότητα.
H Ελλάδα έχει πάψει να είναι ανεξάρτητο, «κυρίαρχο» κράτος: 
Δεν έχει το «δικαίωμα αυτοδιάθεσης», η διακυβέρνησή της υπόκειται σε ξένο έλεγχο, σε επιτροπεία. Hχεί σαν υπερβολή, αλλά είναι ρεαλιστική πιστοποίηση: 
Oι Έλληνες δεν είμαστε πια ένας ελεύθερος λαός, είμαστε λαός που επιτροπεύεται, όπως ακριβώς θα επιτροπευόταν και από τους εντεταλμένους στρατευμάτων κατοχής. 
H δαιμόνια πρωτοτυπία σήμερα είναι ότι: 
η επιτροπεία ασκείται με εκτελεστικά όργανα όχι κάποιους «κουίσλιγκς», αλλά τους «αντιστασιακούς», αυτούς που ψηφίστηκαν από τον λαό για να ασκήσουν «αντίσταση» στην επιτροπεία, αντίσταση στην υποδούλωση, στην απώλεια της κρατικής ανεξαρτησίας...
Εφιάλτης η Ελλάδα σήμερα. Xωρίς προηγούμενο και χωρίς ελπίδα.

Φυλετικά δεν είμαστε Έλληνες!!!

«Φυλετικά δεν είμαστε Έλληνες», γράφει ένας γνωστός Έλληνας διανοούμενος, τον οποίο συμπληρώνει ένας επόμενος με τη φράση: 
«Πρέπει να απαλλαγούμε από τον κακό μας εαυτό, ήλθε η ώρα να απελευθερωθούμε από τον Έλληνα».
Η απίστευτη παρακμή της σημερινής, δήθεν προοδευτικής διανόησης, ολοκληρώνεται με την υβριστική έκφραση μίας καθηγήτριας, σύμφωνα με την οποία «Οι σύγχρονοι Έλληνες, με τις αναφορές τους στην Αρχαία Ελλάδα, θέλουν να κρύψουν το άσχημο και γενετικά νόθο εθνικό τους πρόσωπο».
Υπάρχουν δυστυχώς πολλές άλλες αναφορές ενός μεγάλου αριθμού δήθεν διανοούμενων -  πάντοτε με στόχο τους Έλληνες, το γενετικό τους κώδικα, την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους. 
Το γεγονός αυτό μας δίνει την εντύπωση ότι, οι συνεχείς εξευτελισμοί και οι αδιανόητες προσβολές που υφιστάμεθα εκ μέρους των ξένων τα τελευταία χρόνια, με αιτία την άσχημη οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας, ωχριούν απέναντι σε αυτές που προέρχονται από το εσωτερικό της.
Στα προβλήματα λοιπόν που προκάλεσε στη χώρα μας η διεφθαρμένη πολιτική της ηγεσία των τελευταίων 10ετιών, καθώς επίσης η ενδοτικότητα, η ανικανότητα & η ανεπάρκεια ορισμένων κομμάτων, σε συνδυασμό με το πελατειακό κράτος & τα διατεταγμένα ΜΜΕ, έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα: οι υποτιμητικές αναφορές μία μερίδας διανοούμενων οι οποίοι, εάν δεν έχουν παρεισφρήσει λαθραία στην Ελλάδα, έχουν μάλλον αναλάβει επ’ αμοιβή να ισοπεδώσουν τους Έλληνες, βυθίζοντας τους βαθιά στο βούρκο.

Ἑλλὰς ἀνύπαρκτη:

Ὅταν ἡ κοινωνία, ὅπως καὶ ἡ φύση, ἀπεχθάνεται τὸ κενό
Στὴν θέση ποὺ ηὑρίσκετο κάποτε τὸ κρατίδιο τῶν Ἀθηνῶν, ἐν μέσῳ τοῦ Αἰγαίου πελάγους, ἀνοίγεται σήμερα ἕνα ἀπόλυτο κενό. Κράτος, ἐθνικὴ ἄμυνα, δικαιοσύνη, κυβέρνηση, πολιτική, οἰκονομία, παιδεία, γιὰ πρώτη φορὰ μετὰ τὸ 1821, εἶναι τελείως ἀνύπαρκτα. 
Οἱ κυβερνῶντες καὶ ἡ ἀντιπολίτευση εἶναι τελείως ἀπόντες. 
Κατηγορεῖται ὁ τύπος γιὰ νεοαυριανισμό, ἀλλὰ οἱ σοβαροφανεῖς ἐφημερῖδες κολλᾶνε στὰ ἴδια καὶ τὰ ἴδια, τὴν καθημερινὴ οἰκονομία τοῦ χρέους, ὡς τριτοκομικὴ χώρα ἀποικισμένη στὶς Βρυξέλλες, χωρὶς καμμία δυνατότητα νὰ ξεφύγῃ ἀπὸ τὴν ἀπόλυτη μετριότητα τοῦ Κοινοβουλίου.
Ἐνώπιον τοῦ κενοῦ ὅπου κάποτε ὑπῆρξε Ἑλλάς, φυσικὸ εἶναι ὁ ἀνατολικὸς γείτων, αὐτὸς ὁ ἄλλοτε εὔρωστος Ἕλλην τῆς Ἀνατολίας, μεταξὺ τὴς Μεγάλης Ἑλλάδος τῆς Νοτίου Ἰταλίας καὶ τῆς Νέας Ἑλλάδος τῶν Ἰνδιῶν τῆς Ἀρχαιότητος, νὰ τείνῃ νὰ τὸ καλύψῃ. 
Τὸ ἴδιο θὰ ἐκάναμε καὶ ἐμεῖς, στὴν ἀντίθετη περίπτωση, δηλαδὴ ἐὰν τὸ κενὸ ηὑρίσκετο στὴν Ἀνατολία. Αὐτὸ ἀκριβῶς ἔκαμε, τὸ 1909, τὸ πραξικόπημα στὸ Γουδί, ἐνώπιον τῆς καταρρεύσεως τῆς Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας, ὅταν ὁ Βενιζέλος ἀπὸ τὸ 1910 στὸ 1920, ἐπεξετάθη πρὸς Ἀνατολάς, γιὰ νὰ καλύψῃ τὸ κενὸ ποὺ εἶχε δημιουργηθῆ στὴν Ἀνατολία.

Την καταξιωμένη μαέστρο Τ. Παπαστεφάνου τιμά στις 7:30 μ.μ. ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στις 7:30 μ.μ. η εκδήλωση - συζήτηση του «ΑΡΔΗΝ» με θέμα: «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις...»

«Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ» ... & πάλι για τις πλατείες μας!

Νέες απώλειες στην πολύπαθη πλατεία Αγίας Λαύρας 
Και  με φωτογραφικές μαρτυρίες, για να βλέπουν όλοι για τι ακριβώς μιλάμε...
Τελικά αυτή η πλατεία δεν αναπλάστηκε. 
Χειρουργήθηκε και κατακρεουργήθηκε χωρίς αναισθητικό: 
Έντεκα μεγάλα δένδρα ξεράθηκαν μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο που πέρασε! Πέντε νέα γύρω από την κεντρική στέρνα! 
Επίσης, τέσσερις παλιές μεγάλες φιλύρες, ένα μεγάλο κυπαρίσσι και,  τέλος, ένα από τα υποστυλωμένα μεγάλα πεύκα (αυτά με τις πατερίτσες, που μετά από 80 χρόνια ζωής, υποχρεώθηκαν σε αναπηρία, αποτέλεσμα της εργολαβικής παρέμβασης που υπέστησαν).
Αιτία, χωρίς καμία αμφιβολία, η καταπόνηση των δένδρων μετά από τις εργασίες ανάπλασης. 
Προστέθηκαν κι αυτά στον σωρό των  ήδη κομμένων δένδρων που σώρευσε  αυτό το έργο, το οποίο μάλιστα φέρει το επίθετο «βιοκλιματικό.» 
Σύνολο 50 περίπου δένδρα από την αρχή της ανάπλασης μέχρι τώρα… 
Ωραία  «βιοκλιματική» ανάπλαση! 
Μνημείο κακογουστιάς και καταστροφής.
Θυμόμαστε, πριν το έργο, τις αρχικές δηλώσεις για την πλατεία  Αγίας Λαύρας, περί μιας νέας λαμπρής πλατείας, τις δηλώσεις διαφόρων επωνύμων και ανωνύμων δημοτών για την ορθή σκοπιμότητα του έργου αλλά και την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου (που μας επιτέθηκε κιόλας) ότι η πλατεία Αγίας Λαύρας θα παραδοθεί «σύντομα στους κατοίκους του Αμαρουσίου πιο όμορφη, πιο πράσινη, πιο λειτουργική»…
Τώρα δεν μπορούμε παρά να αγανακτούμε με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην πλάτη μας. 
Όλα από την αρχή ήταν ένα λάθος! 
Ο σχεδιασμός, η εκτέλεση, το κόστος. 
Και πώς να γίνει αποδεκτό το κόστος  αυτό στη συνείδηση των πολιτών, δεδομένης μάλιστα της οικολογικής καταστροφής που έχει υποστεί η πλατεία;
Στο διά ταύτα:

Κοινή δήλωση των κ.κ. Λ. Μαγιάκη & Κ. Ψάλτη για την διαπαραταξιακή επιτροπή με θέμα τη ΣΜΠΕ του Mall

Με αφορμή την πρόσκληση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη για την πραγματοποίηση «Ανοιχτής Διαβούλευσης σχετικά με τη ΣΜΠΕ και το ΕΧΣ νομιμοποίησης του Mall (20/10/2016)» δηλώνουμε τα παρακάτω:
Κατά τη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής στις 19-10-2016 αποφασίστηκε ομόφωνα η συγκρότηση ομάδας από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, νομικούς και τεχνικούς επιστήμονες, προκειμένου να διατυπώσουν εμπεριστατωμένα, από πλευράς Δήμου, τους λόγους για τους οποίους η ΣΜΠΕ, έτσι όπως προτάθηκε από το φορέα του έργου(LAMDA), δεν γίνεται αποδεκτή.
Οι θέσεις της Επιτροπής θα εισήγοντο στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης και την αποστολή γνωμοδότησης του Δήμου στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης του ΥΠΕΝ.
Η διοργάνωση Ανοιχτής Διαβούλευσης παρουσία του Υπουργού ΥΠΕΝ και της Περιφερειάρχη Αττικής στο Δήμο, κατόπιν πρόσκλησης του τελευταίου, αποφασίστηκε επίσης ομόφωνα.

Στις 11:30 π.μ.11:30 η Ανοικτή Διαβούλευση για την Σ.Μ.Π.Ε. και το Ε.Χ.Σ. νομιμοποίησης του Mall

Ανοικτή Διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) και για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (Ε.Χ.Σ.) νομιμοποίησης του Mall, θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:30 το πρωί, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).     

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δια επιστολής έχει απευθύνει πρόσκληση να συμμετάσχουν στην Ανοικτή Διαβούλευση, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης και η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου.

Στις 6:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΔΕΚΑ(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου»(21/2016), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου, στις 6:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.  
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

Επικύρωση πρακτικών 29ης Συνεδρίασης έτους 2015
1. Διαγραφές οφειλών - οφειλετών από χρηματικούς καταλόγους για τέλη Νεκροταφείου
2. Επιστροφή ποσών αχρεωστήτως καταβληθέντων από παραβάσεις  Κ.Ο.Κ (υποθ.Κουράση Ιωάννη) 
3. Έκδοση παραχωρητηρίων εξοφλημένων ατομικών οστεοθηκών (υποθ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΨΑΡΑΥΤΗΣ)

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Εκλεψαν ακόμη & την μητέρα του πρωθυπουργού!!!

Θύμα ληστείας έπεσε η μητέρα του Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής!!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Freddo, η μητέρα του πρωθυπουργού συνειδητοποίησε την κλοπή του κινητού της τηλεφώνου επιστρέφοντας σπίτι της το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, αμέσως μετά την επίσκεψή της σε κοιμητήριο των Αθηνών.
Η κ. Αρίστη Τσίπρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ενημέρωσε την ασφάλεια του πρωθυπουργού για την απώλεια και ο αστυνομικός ενημέρωσε τα κεντρικά της Ασφάλειας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του κινητού, με στόχο να μην καταλήξει αυτό σε δεύτερα χέρια στο Μοναστηράκι ή την Ομόνοια και διαρρεύσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Με τα τεχνικά μέσα της ΕΥΠ και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το κινητό εντοπίστηκε σε μονοκατοικία στα Άνω Λιόσια χθες το απόγευμα, από το στίγμα που έδωσε το GPS.