Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Για «κατάχρηση εξουσίας» κατηγορεί ευθέως το Γραφείο Τύπου του Δήμου, ο Λ. Μαγιάκης!

Το γραφείο τύπου του «Δήμου» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με την συκοφαντική επίθεσή του στους δημοτικούς μας συμβούλους Μ. Διακολιού και Π. Κούκουζα με αφορμή την τοποθέτησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό του ΟΚΟΙΠΑΔΑ.
Το γραφείο τύπου του Δήμου  είναι δημόσια υπηρεσία & αμείβεται από τους δημότες.
Δεν είναι εργαλείο προβολής και υπεράσπισης της πολιτικής του Δημάρχου, της παράταξής του και πολύ περισσότερο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Σκοπός του δεν είναι να κρίνει πολιτικά τους αιρετούς & μάλιστα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, αλλά να πληροφορεί τους δημότες για τις αποφάσεις του Δήμου, έτσι όπως αυτές λαμβάνονται από τα θεσμικά του όργανα.
Ο κ. Δήμαρχος και η παράταξή του ας επιλέξουν άλλους τρόπους να υπερασπιστούν την πολιτική τους, όπως δικαιούνται, και όχι το γραφείο τύπου του Δήμου.
Η τακτική αυτή αποτελεί κατάχρηση εξουσίας...

Η «υπεύθυνη» αντιπολίτευση & οι εμμονές Κούκουζα...

Με αφορμή τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση επί προσωπικού που εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου κ. Κούκουζας , θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, οι ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του Δήμου δεν είναι ούτε απρόσωπες, ούτε ανώνυμες, όπως ατυχώς κι εμμονικά αναφέρει διαρκώς ο κ. Κούκουζας.
Εκφράζουν & απηχούν απόψεις της Δημοτικής Αρχής &  όσο κι αν ενοχλεί τον κ. Κούκουζα & την παράταξη του, στο Μαρούσι Δήμαρχος είναι ο Γ. Πατούλης.
Όσο πιο γρήγορα το αποδεχθούν αυτό, τόσο το καλύτερο γι αυτούς, γιατί δεν θα χρειασθεί να αναζητούν «φαντάσματα», αν κι αυτό φαίνεται ότι είναι το «αγαπημένο τους παιχνίδι».
Ελπίζουμε πραγματικά ότι κάποια στιγμή,  μέσα στην τρέχουσα πενταετία της νέας θητείας της σημερινής Διοίκησης, θα «ενηλικιωθούν πολιτικά».
Δεύτερον, ουδέποτε ζητήσαμε από οποιονδήποτε σύμβουλο της Αντιπολίτευσης να πάψει να ασκεί κριτική στη Διοίκηση.
Εμείς σεβόμαστε το θεσμικό τους ρόλο. Αυτό όμως δεν θα μας εμποδίσει να αναδεικνύουμε τις αντιπολιτευτικές τους γκάφες και τις ανεύθυνες τοποθετήσεις τους, εντός κι εκτός Δ. Σ.

Π. Κούκουζας:«Μου ζητούν» να μην ασκώ τα καθήκοντά μου & να γίνω «συνεργάσιμος» και «πρόθυμος!

                                                      Επί προσωπικού …
Το γραφείο τύπου, της διοίκησης Πατούλη, που πληρώνεται από τους δημότες Αμαρουσίου για να εκδίδει υβριστικές, ανακοινώσεις εναντίον δημοτικών συμβούλων, επέλεξε για ακόμα μια φορά να ασχοληθεί με το άτομό μου. Τι τιμή … !
Με συμβουλεύουν λοιπόν οι συγγραφείς της ανακοίνωσης να μη μιλώ για τις περίεργες μεθοδεύσεις στον προϋπολογισμό του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. και να μην αναζητώ ευθύνες στη διοίκηση Πατούλη.
Μου ζητούν με απλά λόγια να μην ασκώ τα καθήκοντά μου ως δημοτικός σύμβουλος και να γίνω «συνεργάσιμος» και «πρόθυμος».
Επίσης οι συγγραφείς του δελτίου τύπου της διοίκησης Πατούλη, που πληρώνονται από τους δημότες Αμαρουσίου, για να λένε, πως «για όλα φταίει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α», ώστε να εισπράξουν τα εύσημα από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους της λεωφόρου Συγγρού, με συμβουλεύουν να αναζητήσω «τους σκελετούς του παρελθόντος μου, που κρύβω στη ντουλάπα μου».
Το απρόσωπο γραφείο τύπου, αναφέρεται σε επώνυμα δημόσια πρόσωπα, εν προκειμένω δημοτικούς συμβούλους και μιλά για σκελετούς σε ντουλάπες.
Τι φρασεολογία, γεμάτη με ατράνταχτα επιχειρήματα !
Τα παραμυθάκια τους ωραία, με σκελετούς, κακές μάγισσες και ανεύθυνους πρωταγωνιστές.
Ο Πέτρος Κούκουζας είναι ενεργός πολίτης στο Μαρούσι πάνω από 20 χρόνια και πάντα επώνυμα, χωρίς να κρύβεται με «κουκούλες» ανωνυμίας και χωρίς να κάνει μυστικές συναλλαγές, έλεγε, λέει και θα λέει τη γνώμη του και θα αποκαλύπτει τεκμηριωμένα τις περίεργες μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής...

Αμεση κατάργηση της τροπολογίας, ζητά με ψήφισμά της η ΕΝ.ΠΕ

Η τροπολογία δεν συμβάλλει στην αποτελεσματική διαχείριση & υλοποίηση των ΠΕΠ
Ύστερα από εισήγηση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ), υιοθέτησε χθες ομόφωνα ψήφισμα, το οποίο ζητά από την κυβέρνηση την «άμεση κατάργηση του άρθρου 24Α του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
α) Για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, 
β) Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2012/17 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2012 (ΕΕ L 156/16.6.2012) στο Ελληνικό Δίκαιο, Τροποποίηση του ν. 3419/2005 (Α΄ 297) και άλλες διατάξεις», η οποία ψηφίστηκε την Οέμπτη 18 Δεκεμβρίου.

Σχεδιασμός ΕΣΠΑ: Σε σωστή κατεύθυνση η νομοθετική ρύθμιση που δίνει ρόλο στην Αυτοδιοίκηση Α' Βαθμού

Το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 - 2020 αποτελεί την τελευταία ίσως μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν με ευρωπαϊκούς πόρους μια σειρά από έργα εθνικής και τοπικής σημασίας, καθώς και δράσεις που αφορούν την κοινωνική οικονομία και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Από το σχεδιασμό και τη διαχείριση του ΕΣΠΑ μέχρι σήμερα απουσίαζε επιδεικτικά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, η Αυτοδιοίκηση Α' Βαθμού, αν και είμαστε ο κρατικός θεσμός που βρίσκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, πιο κοντά στον πολίτη και τις καθημερινές του ανάγκες.
Την άδικη αυτή μεταχείριση της Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού έρχεται εν μέρει να διορθώσει η Πολιτεία, μέσα από την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, που αφορά "τη διαχείριση, τον έλεγχο & την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020, την Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2012/17 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2012 (ΕΕ L 156/16.6.2012) στο Ελληνικό Δίκαιο, την Τροποποίηση του ν. 3419/2005 (Α΄ 297) και άλλες διατάξεις".

Το «Υποκριτικό το ενδιαφέρον» της Μ. Διακολιού & η χαμένη «επαφή της με την πραγματικότητα»!

Είναι προφανές ότι η απουσία της για πολλά χρόνια από τα δρώμενα της πόλης, έχει στερήσει από τη δημοτική σύμβουλο της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου κα Μ. Διακολιού, την επαφή της με την πραγματικότητα...
Αυτό δυστυχώς αποδεικνύει όταν ισχυρίζεται με τα λεγόμενα , αλλά και τα γραφόμενά της, ότι 
«η Διοίκηση Πατούλη αφαιρεί πόρους των Παιδικών Σταθμών της πόλης».
Οι χιλιάδες οικογένειες συμπολιτών μας, των οποίων τα παιδιά έχουν φιλοξενηθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου, γνωρίζουν καλά ότι η Διοίκηση Πατούλη:
 Ολα αυτά τα χρόνια  υπήρξε υποδειγματική λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, με πλήθος παροχών προς τα χιλιάδες παιδιά που φιλοξενήθηκαν σε αυτούς
Δημιούργησε στο διάστημα αυτό 5 νέους δημοτικούς σταθμούς
Διέθεσε εκατομμύρια ευρώ για να διασφαλίσει τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, παρά το γεγονός ότι κληρονόμησε χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου, στην οποία συμμετείχε η κα Διακολιού.
Πιθανόν να πιστεύει η κα Διακολιού πως αρκούν 8 χρόνια απουσίας της από τα δημοτικά δρώμενα για να ξεχαστεί από τους συμπολίτες μας η θητεία και τα πεπραγμένα της στη Διοίκηση Τζανίκου...

Αύριο στις 11:00 π.μ. η συγκέντρωση του ΚΚΕ Αμαρουσίου


Συγκέντρωση διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση ΚΚΕ Αμαρουσίου την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στις 11:00, στο δημαρχείο της πόλης.
Θα μιλήσει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ευρωβουλευτής Κώστας Παπαδάκης.
      «Λαϊκή παρέμβαση τώρα!
 ΚΚΕ  δυνατό στον λαό & στη Βουλή»

Σήμερα & αύριο στις 7:00μ.μ, «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» στο Ιδιόμελο

Εμμετρη διασκευή για παιδιά της Λίζας Κόντου

Γλέντι... κόντρα στην κρίση στις 8:00 μ.μ. στο στέκι του ΕΠΑΜ

«Χριστούγεννα 2014» στις 9:30 μμ, μαζί με την Αξιωματική Αντιπολίτευση

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Η προβολή της «COCA COLA - 3E» στα ποδήλατα του Δήμου & η «χωροθέτηση σταθμού κοινόχρηστων ποδηλάτων»

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου εισήχθη προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου η χωροθέτηση σταθμού κοινόχρηστων ποδηλάτων, τα οποία, όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο τύπου η αξιωματική αντιπολίτευση, προφανώς ...θα τελούσαν υπό τη χορηγία της εταιρίας «Coca Cola-3E» , η οποία κλείνει το εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας άνεργους εκατοντάδες εργαζόμενους.
Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Μαίρη Διακολιού που είχε θέσει παλαιότερα ερώτημα για το ζήτημα, επανήλθε επ' αφορμή της νέας χωροθέτησης:
Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο τοποθετήθηκα σχετικά με την προβολή της εταιρίας «COCA COLA - 3 Ε» στα δημοτικά ποδήλατα του Αμαρουσίου.
Τότε, ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ενώπιον του ΔΣ ότι θα το ξαναεξέταζε ως θέμα, διότι μόλις πρόσφατα είχε ενημερωθεί για το κλείσιμο του εργοστασίου της εταιρείας αυτής με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι εκατοντάδες εργαζόμενοι.
Σήμερα, πριν ενημερωθούμε ή συζητήσουμε για την επανεξέταση του ζητήματος αυτού, όπως δεσμεύθηκε ο Δήμαρχος ότι θα έπραττε, εισέρχεται προς ψήφιση χωροθέτηση νέου σταθμού ποδηλάτων.

Σταθερή η στήριξη & η αγάπη Γ. Πατούλη, στα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

«Τα δικά σας παιδιά είναι και δικά μας παιδιά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες τους τα μοιραζόμαστε ως μία μεγάλη οικογένεια που λέγεται Μαρούσι» ανέφερε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του προς τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία(ΚΔΑΠ - ΑΜΕΑ) κατά την ετήσια Χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ παρουσίασαν στην κατάμεστη από γονείς και φίλους αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου και παρόντος του Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κου Νικόλαου Κάββαλου, τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους με θεατρικά δρώμενα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παριστάμενων για την εξαιρετική προσπάθεια τους.
Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του πρότυπου κέντρου δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία που δίνουν όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά  για την φροντίδα και την εκπαίδευση των παιδιών», καθώς και την Πρόεδρο του Σωματείου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Αμαρυσία Εστία» κ. Σοφία Κοντοπούλου για την υποστήριξη της στο έργο του κέντρου.

Την Κυριακή στην «ΑΙΓΛΗ» του Ζαππείου, το «Χριστουγεννιάτικο Βazaar» του Σικιαριδείου

Απόψε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Αποφοίτων Ουρσουλινών

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

«Το μέλλον συμβαίνει Τώρα & μας καλεί Έξω. Μπορούμε να Δούμε τον Ήχο του;»

«C i r c e:the black cut»:1η παρουσίαση του project
της Μαρουσσιώτισας Άννας Στερεοπούλου
Η πρώτη παρουσίαση του project «c i r c e :the black cut:» [ Κίρκη :η μαύρη τομή: ] της Άννας Στερεοπούλου πραγματοποιηείται στην Αθήνα
από τις 15 έως και τις 21 Δεκεμβρίου 2014 και αποτελείται από ροή εκδηλώσεων που φιλοξενούνται σε διάφορους χώρους της πόλης.
Αφετηρία της παρουσίασης αποτελεί
η ψηφιακή κυκλοφορία του Οικογενειακού Album «Vuelo Libre», καθώς και
η εισαγωγική Οπτικο-Ακουστική Έκθεση
[15 έως 20/12] που φιλοξενεί έργα τέχνης των συμμετεχόντων του project, οι οποίοι δέχτηκαν
την πρόσκληση να δημιουργήσουν εμπνευσμένοι
από το θέμα του έργου.
Η έκθεση απλώνεται σε διαφορετικά σημεία τ
ης πόλης, με κεντρικό χώρο το νεοκλασσικό κτήριο
«The Place» [15 έως 18/12] και προορισμό την Μουσική Συναυλία, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00, στο κινηματοθέατρο «Ίρις» [Πανεπιστημιακή Λέσχη Ε.Κ.Π.Α., Κινηματογραφικός Τομέας Π.Ο.Φ.Π.Α.].
Η Είσοδος σε όλους τους χώρους και τις εκδηλώσεις είναι Ελεύθερη.

Να καθιερωθεί η 24η Οκτωβρίου, «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας»!

Πρόταση για καθιέρωση της 24ης Οκτωβρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας», κατέθεσαν σε κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα:
 «Ελληνισμός και Φιλελληνισμός της Ιταλίας - Κοινές Δράσεις για την προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού», ο Marco Galdi, δήμαρχος της Cava de΄ Tirreni και πρόεδρος της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας, ο Γιάννης Κορίνθιος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) και εκ μέρους του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Καφαντάρης.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Ιταλία και υιοθετήθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης στη Ρώμη του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, των αντιπροέδρων Δημήτρη Καφαντάρη και Γιάννη Καραγιάννη με τον Marco Galdi και τον Γιάννη Κορίνθιο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Σάββας Αθανασιάδης, αποδεχόμενος την πρόταση, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία για την προώθηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας.

ΜΑΙΡΗ ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ:Προς αποκατάσταση της Αλήθειας ...

Παραθέτουμε ανακοίνωση της δημοτικής συμβούλου της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΜΕΛΛΟΝ(;;;) για το Μαρούσι», με την οποία απαντά σε δ. τ. της διοίκησης Γ. Πατούλη:
1. Στο ΔΣ της 11-12-2014, το πρώτο θέμα  με τίτλο «Αναμόρφωση προϋπολογισμού ΟΚΟΙΠΑΔΑ» συζητήθηκε μαζί με το τρίτο «Έγκριση της υπ΄αρ. 68/2014 απόφασης «Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α».
Με το να θέτει προς έγκριση  ενώπιον του ΔΣ την απόφαση αυτή (68/2014 ΔΣ ΟΚΟΙΠΑΔΑ), η Διοίκηση Πατούλη εισηγείται να αρθεί η διασφαλιστική ρήτρα που υπήρχε κατά τη μεταβίβαση ακινήτου του νομικού προσώπου «Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Αμαρουσίου» προς την «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ» (επιχείρηση της οποίας μέτοχος είναι ο Δήμος Αμαρουσίου) σύμφωνα με την οποία το σύνολο του τιμήματος έπρεπε να διατεθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες των Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου. 
Το μόνο ποσό που κατέβαλε η ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ προς εξόφληση του συνολικού τιμήματος του 1.604.811,19 ευρώ περίπου από το έτος 2004 που έγινε η μεταβίβαση, έως σήμερα, δέκα χρόνια μετά, είναι μόλις 399.209,11 ευρώ ως έγγιστα, τα οποία δεν διατέθηκαν ποτέ στους παιδικούς σταθμούς! 
Στις 11-12-2014 δε, η Διοίκηση Πατούλη ζήτησε το μικρό ποσοστό του τιμήματος που καταβλήθηκε, να αφαιρεθεί από τους πόρους των παιδικών σταθμών για να διατεθεί σε «λειτουργικά έξοδα», κι αυτό με το επιχείρημα ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί δεν έχουν ανάγκες!!!

«Educational Trip 2015»:Έως 11 Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων από φοιτητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα

Το «Educational Trip» δίνει την ευκαιρία σε φοιτήτριες και φοιτητές από δημόσια πανεπιστήμια της Ελλάδας & για 1η χρονιά & της Κύπρου να επισκεφθούν κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως & να εφοδιαστούν με νέες ιδέες & γνώσεις, που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν & να εφαρμόσουν στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον με την επιστροφή τους.
Οι φοιτητές που θα επιλεγούν, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν για μια εβδομάδα πέντε κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα διεθνώς και να παρακολουθήσουν μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια, σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα, να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε τεχνολογικές εταιρείες αιχμής, όπως Google, Facebook, κ.ά. καθώς και ερευνητικά κέντρα στο Σαν Φρανσίσκο, στη Βοστώνη, στην Ατλάντα και στο Σαν Ντιέγκο.
Με την ευγενική χορηγία των:
(silver sponsors) Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης «ΟΛΥΜΠΟΣ», «Ίδρυμα Μποδοσάκη», «Cisco» και (bronze sponsors) gi-Cluster, mi-Cluster, si-Cluster, «Planetek HELLAS» και «Samsung Nanoradio», το Πρόγραμμα αυξάνει φέτος τις συμμετοχές σε 24 από 20.
Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν οι φοιτήτριες και φοιτητές ελληνικών και δημοσίων κυπριακών πανεπιστημίων, που φοιτούν σε πολυτεχνικές σχολές, σχολές θετικών επιστημών και οικονομικές σχολές, έχουν ολοκληρώσει το πρώτο έτος φοίτησης και δεν βρίσκονται στο έτος αποφοίτησής τους, παρουσιάζουν μια αξιόλογη πορεία στις σπουδές τους και έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου στο οποίο φοιτούν και γενικότερη εθελοντική και κοινωνική δραστηριότητα.

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR» την Κυριακή στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου


Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, διοργανώνει το πρωί της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου 2014, «Χριστουγεννιάτικο Bazaar»στους χώρους του σχολείου
Στο Bazaar θα υπάρχει τμήμα κατασκευών για παιδιά, εστιατόριο με καφέ γλυκά & αλμυρά, μουσικό εργαστήρι, παραδοσιακούς χορούς με τον Γ. Φραγκάκη & άλλες εκπλήξεις!
Για την πραγματοποίηση του «BAZAAR» βοηθούν & συνδράμουν ήδη οι δάσκαλοι του σχολείου ... ωστόσο θα χρειαστεί και η εθελοντική προσφορά των μελών του Συλλόγου
Ολοι όσοι επιθυμούν λοιπόν & θέλουν να προσφέρουν φαγητά και γλυκά, ή οποιάδηποτε άλλη βοήθεια μπορούν να απευθύνονται & να επικοινωνούν με τους:
► Κατασκευές: Αγγελική Κράψη τηλ.: 6932 992920
Εστιατόριο: Ευαγγελία Κορρέ τηλ.: 6977 401562
Δραστηριότητες: Γεωργία Σώρα τηλ.: 6932 738000,
Γιώργος Πετσάλης τηλ.: 6932 368935
Περιφρούρηση: Κωνσταντίνος Καζδαγλής τηλ.: 6955 496502
Για το πρόγραμμα της ημέρας και την ώρα έναρξης επισκευτείτε το blog του Συλλόγου 
Λίστα εθελοντών:

«ΣΤΕΚΙ +»:Στις 7:00 μ.μ. τα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου παζαριού

Φίλες και φίλοι κι εφέτος στο ΣΤΕΚΙ + θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, για ενίσχυση του Στεκιού, αλλά και συντρόφων και φίλων που θα πωλούν τα είδη τους.
Τα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου παζαριού του ΣΤΕΚΙΟΥ θα γίνουν  σημερα ΠΕΜΠΤΗ 18 Δεκεμβρίου, στις 7:00 μ.μ.
Ελάτε όλοι να αγοράσετε τα δώρα σας, να τα πούμε, να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας.
Το ΠΑΖΑΡΙ θα λειτουργεί καθημερινά 6:00 π.μ. -10:00 μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΑ-ΚΥΡΙΑΚΕΣ-ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ 11 π.μ.-6 μ.μ.

Διπλή συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου» στις 5:30 μ.μ.

Η «Ειδική συνεδρίαση» του Σώματος που έχει ως  θέμα την «Έγκριση ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως του Δήμου έτους 2013» θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Θα προηγηθεί από τις 5:30 μ.μ. η Τακτική συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου», η Ημερήσια Διάταξη του οποίου περιλαμβάνει 35 προς συζήτηση θέματα.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 11ης και 12ης (έκτακτης) συνεδρίασης έτους 2014
1. Διαγραφή και επαναβεβαίωση οφειλής από ειδικό φόρο 2% (Υπόθεση: Επιχείρηση ESPRESSO CONCEPT EΠΕ, Golden Hall)
2. Διαγραφή και επαναβεβαίωση ορθού ποσού οφειλής ύδρευσης ΥΠΟΘΕΣΗ :
Η με αρ.πρωτ.065041/22-10-2014 αίτηση του Κου Γρηγορίου Αθανασίου
3. Διαγραφή προστίμου διαφήμισης και επαναβεβαίωση σε ποσοστό 40% λόγω άσκησης προσφυγής

Νέες χρηματοδοτικές Ευκαιρίες & Δυνατότητες για την Τ.Α

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων συνδιοργανώνουν  σήμερα Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο DINANI CARAVEL, ημερίδα με θέμα «Νέες χρηματοδοτικές Ευκαιρίες και Δυνατότητες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση»
Στόχος της ημερίδας είναι η αναζήτηση εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης νέων μεθόδων λειτουργίας και αξιοποίησης σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων καθώς και η αξιοποίηση των νέων χρηματοδοτικών ευκαιριών.
Τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ενώ θα χαιρετήσουν οι υπουργοί  Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Αλέξανδρος Κρητικός.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Σε εορταστική ατμόσφαιρα & ρυθμούς Χριστουγεννιάτικους το Μαρούσι


Με συναυλίες παραδοσιακής, ελληνικής και έθνικ μουσικής, Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και δρώμενα το Μαρούσι υποδέχεται την πιο ζεστή γιορτή του Χρόνου     
Σε εορταστική ατμόσφαιρα και ρυθμούς Χριστουγεννιάτικους  το Μαρούσι άνοιξε την «αγκαλιά του» στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης για να υποδεχθούμε όλοι μαζί και να γιορτάσουμε την πιο ζεστή γιορτή του χρόνου.
Στο πολύχρωμο σκηνικό που έχει στηθεί σε όλη την πόλη, η  μουσική σε ρυθμούς ελληνικούς, παραδοσιακούς, έθνικ και χορωδιακούς και τα πρωτότυπα παιχνίδια, τα  θεατρικά και Χριστουγεννιάτικα δρώμενα, υπόσχονται να απογειώσουν το κέφι και να χαρίσουν στιγμές ξενοιασιάς  σε μικρούς και μεγάλους.
Το ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων στο Μαρούσι έχει αφετηρία & προορισμό την αναβαθμισμένη Πλ Αγ. Λαύρας.
Με το μεγαλύτερο φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο να δεσπόζει στην Πλατεία, ένα μαγευτικό Carousel , το σήμα κατατεθέν των γιορτινών αυτών ημερών, ένα μοναδικό παγοδρόμιο, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Αγίου Βασίλη, τα θεματικά ξύλινα σπιτάκια διακοσμημένα στο πνεύμα των Ημερών, με τους ζογκλέρ, τους κλόουν και το φακίρη να χαρίζουν ξεκαρδιστικό γέλιο, ο καθένας θα βρει το δικό του τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Το «Ηλεκτρικό Ρεύμα για Όλους» της νέας Περιφερειακής Αρχής...

Μισό ευρώ(0,5 ) την ημέρα (!) είναι τελικά η επιδότηση που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα, σύμφωνα με την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!
Η παροχή, επισημαίνει ο Νίκος Σταυρουλάκης, που ανακοίνωσε μετά Βαΐων και κλάδων η Ρένα Δούρου αφορά χρηματικό βοήθημα 360 ευρώ και μάλιστα ως τα τέλη του 2016 (!), ενώ οι προϋποθέσεις για την επανασύνδεση κάνουν τη διαδικασία υπαγωγής στο βοήθημα Γολγοθά, και μάλιστα για ελάχιστους!
Το ακόμα πιο παράλογο & περίεργο είναι ότι η ένταξη των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» προϋποθέτει προηγούμενη ρύθμιση δόσεων της συνολικής οφειλής με τον εκάστοτε πάροχο (ΔΕΗ ή άλλος), δηλ. απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν δόσεις, & αποκλείουν το βοήθημα για νοικοκυριά που βιώνουν ακραία φτώχεια.
Μάλιστα η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει να πληρώσει μόνο την 1η δόση, με τις υπόλοιπες να βαρύνουν τον καταναλωτή και μόνο στην περίπτωση που εξεταστεί η κάθε περίπτωση μεμονωμένα. Αν μάλιστα η πρώτη δόση δεν ξεπερνά τα 360 ευρώ (που είναι το πιθανότερο), τα υπόλοιπα χρήματα... χάνονται!

Δυο μήνες μετά το άνοιγμα της οδού ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ προς Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Τοποθεσία:Διασταύρωση οδών ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ & ΑΚΑΚΙΩΝ
Ημερομηνία: 6 Δεκεμβρίου 2014  μεταξύ  08:30 -09:30.
Κυκλοφοριακός φόρτος105  διερχόμενα συνολικά οχήματα σε 6  λεπτά των 6 μονόλεπτων videos  
Υπολογιζόμενος κυκλοφοριακός φόρτος 1.000 -1.100οχήματα / ώρα  !!!.
φόρτοι οχημάτων στα Βριλήσσια για σύγκριση με τους φόρτους οδού Φραγκοκλησιάς στο Πολύδροσο

Μετά της συζύγου Ευγενίας, «ρίχνεται» στον προεκλογικό αγώνα ο Αδωνις...

Μία μέρα πριν την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε σε γεύμα πολλά κομματικά στελέχη, σε ταβέρνα στο Νέο Ηράκλειο.
Μεταξύ των προσκεκλημένων όπως αποκάλυψε το parapolitika.gr, ήταν:
 ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Αμαρουσίου Πέτρος Κόνιαρης, 
o Πρόεδρος της Τ.Ο Κηφισιάς Διονύσης Γεωργιόπουλος,
ο Πρόεδρος της Tοπικής Oργάνωσης Νέου Ηρακλείου Γιώργος Παπαδημητρίου,
o  Πρόεδρος Δημοτικής Οργάνωσης Μεταμόρφωσης Μιχαήλ Φέκκας,
ο Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού της Νομαρχίας Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος &
 ο δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μπαλτόπουλος.

Παρουσία Ελλήνων πολιτικών ο εορτασμός του Χανουκά απο την Πρεσβεία του Ισραήλ

Εορτασμός του Χανουκά απο την Πρεσβεία 
του Ισραήλ & την Πρέσβυ κ. Ιρίτ Μπεν-Άμπα
Με πολύ φως και τραγούδι γιορτάστηκε στην Πρεσβευτική κατοικία το άναμα του πρώτου κεριού της Εβραϊκής γιορτής του Χανουκά.  
Η Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα κα.  Ιρίτ Μπεν - Άμπα υποδέχτηκε στην κατοικία της πολιτικούς, πρεσβευτές, ακαδημαϊκούς και πολλούς φίλους του Ισραήλ που μας τίμησαν με την παρουσία τους. 
Ανάμεσα στους παρευρισκομένους: 
ο υπουργός  Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ.  Βασίλης Κικίλιας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκοςο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ο Αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς,  οι βουλευτές κ.κ:

Με την πρέσβη του Ισραήλ, συναντήθηκε η Ρένα Δούρου


Συνάντηση με τη πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ίριτ Μπεν - Άμπα, είχε την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, στην Περιφέρεια Αττικής. 
Η συζήτησή τους περιστράφηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως, για παράδειγμα, στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης...(!!!) 
Παράλληλα αναφέρθηκαν στις προοπτικές συνεργασίας σε επίπεδο Περιφερειών και πόλεων.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ και εξέφρασαν τη βούληση να αναπτύξουν αποτελεσματική συνεργασία στο εγγύς μέλλον .
Τέλος, η πρέσβης Ίριτ Μπεν - Άρμπα ενημέρωσε την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου σχετικά με την πρόσφατη επίθεση κατά της πρεσβείας, την οποία η Περιφερειάρχης καταδίκασε.

«Βελονισμός - Μια μέθοδος θεραπείας».

                                                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προσκαλούμε  τα μέλη και τους φίλους μας  την Τετάρτη 14  Ιανουαρίου 2015  και ώρα 18.30,  να παρακολουθήσουμε  μαζί  την άκρως επίκαιρη, στις μέρες μας, ομιλία  του Ιατρού   Αιματολόγου  και  Ειδικού  Ιατρικού Βελονισμού κυρίου Γεωργίου Στεφάνου , που θα έχει ως θέμα:
« Βελονισμός – Μια μέθοδος θεραπείας».
Η ομιλία θα γίνει στην έδρα του Συλλόγου μας (Χατζηαντωνίου 13, Μαρούσι (Δίπλα στο ΙΚΑ)   Τηλ.: 210 80 64 848,     e-mail: pl_Kastalia@yahoo.gr
Μετά την ομιλία, ο  Ιατρός θα απαντήσει στις ερωτήσεις μας  και θα προσφερθούν τσάι, καφές και σπιτικά γλυκίσματα.

«Ο αγώνας για Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Υγεία είναι αγώνας για τη ζωή»

Στις 6:00 μ.μ. στο δημαρχείο Αμαρουσίου, η εκδήλωση της ΟΓΕ
Στο πλαίσιο της καμπάνιας της «Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος» για την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας οι «Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ Αμαρουσίου - Πεύκης» καλούν σε εκδήλωση την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ. στο δημαρχείο Αμαρουσίου με ομιλήτρια την Καλλιόπη Μπουντούρογλου (συνταξιούχο βιοχημικό  & πρώην πρόεδρο της ΟΓΕ).
Θα ακολουθήσει προβολή του ντoκιμαντέρ «SICKO» του Michael Moore που θίγει το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της υγείας, τις τραγικές συνέπειες της και προβάλλει τον κυνισμό των ασφαλιστικών και των φαρμακευτικών εταιρειών, καθώς και των πολιτικών που τις καλύπτουν!
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συνεχής επιδείνωση τέτοια, που τα προβλήματα υγείας- πρόνοιας παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις.
Έχουμε σταδιακή αύξηση της νοσηρότητας και επιδείνωση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων, λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, αλλά και των βαθιών ανατροπών στο δημόσιο σύστημα υγείας - πρόνοιας, που το καθιστούν ανεπαρκές και ανίκανο να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Ανοίγει δρόμους σε ομάδες δημιουργών ψυχαγωγικού λογισμικού, η Αρχαία Αμφίπολη!

Βραβεύτηκαν οι 3 ομάδες που δημιούργησαν στο Μαρούσι, ηλεκτρονικό παιχνίδι με θέμα την Αμφίπολη
Η Αρχαία Αμφίπολη & η ανασκαφή του τύμβου Καστά ήταν το θέμα στο οποίο διαγωνίστηκαν από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στο συνεργατικό χώρο του gi-Cluster στο Μαρούσι(που διαχειρίζεται το Corallia), 70 προγραμματιστές λογισμικού, σχεδιαστές εικόνας, μηχανικοί ήχου και άλλες ειδικότητες, οι οποίοι οργανωμένοι σε 20 ομάδες, συγκεντρώθηκαν  & ανέπτυξαν σε μόλις 48 ώρες το παιχνίδι τους, στο πλαίσιο του gi-Cluster Game Jam 2014.
Η στρατηγική στόχευση του gi-Cluster, ήταν αφενός να συνδυαστεί ο πολιτισμός & ο τουρισμός με τις νέες τεχνολογίες, και αφετέρου να προκαλέσει στους διαγωνιζόμενους την δημιουργική, πολιτιστική και ιστορική αξιοποίησή τους...
Το gi-Cluster Game Jam 2014 ήταν το τρίτο κατά σειρά Hellenic Game Jam.
Νικητήριες ομάδες του gi-Cluster Game Jam 2014 αναδείχθηκαν η «The Pixelators» που κατατάχθηκε πρώτη και έλαβε έπαθλο 3.000 ευρώ, η «Macabre Entertainment» που κατατάχθηκε δεύτερη και έλαβε έπαθλο 2.000 ευρώ και η «Synelixis» που κατατάχθηκε τρίτη και έλαβε έπαθλο 1.000 ευρώ.
Σε όλες τις διακριθείσες ομάδες προσφέρεται η δυνατότητα να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης του gi-Cluster, απολαμβάνοντας σειρά από οφέλη και υποστήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Στις 6:00 μ.μ. η Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση στο ΤΟΛ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Στην ΕΥΔΑΠ περνά κατά κυριότητα, το δημοτικό Δίκτυο Ύδρευσης των περιοχών Αγ. Θωμάς, Εργ. Κατοικίες, Πολύδροσο & Σωρός...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ 

Tα παραπάνω άμεσα έργα θα ενταχθούν για κατασκευη της Διεύθυνσης Δικτύου Ύδρευσης ενώ τα έργα της 5ετίας 2015 - 2020 θα ενταχθούν σε εργολαβίες της Διεύθυνσης Υποδομών....
Εντελλονται η Υπηρεσία καταγραφής & αξιολόγησης Δικτύων & η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών για τη δρομολόγηση όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για την έγκριση της ως άνω σύμβασης από τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων