Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Οδηγίες από την Υπ. Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, για να περάσουμε όμορφα & ασφαλή Χριστούγεννα!


ENOTHTA:Τα ΧΕΥ Κύμης & Κηφισίας στο Δήμο Αμαρουσίου!

Όχι στο «ξεπούλημά» τους από το Υπερταμείο
Η «αξιοποίηση» του ξεπουλήματος ξεκίνησε... δήλωσε περιχαρής ο Π. ΚΟΥΚουζας!
Τον περασμένο Ιούνιο μεταξύ των προϋποθέσεων για το show της γραβάτας στο Ζάππειο ήταν να μεταφερθούν, και μεταφέρθηκαν, 10.119 ακίνητα του Δημοσίου στο Υπερταμείο προς «αξιοποίηση». 
Μεταξύ αυτών αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικά μνημεία και 163 ακίνητα στο Δήμο Αμαρουσίου, του Δάσους Συγγρού συμπεριλαμβανομένου.
Όπως αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ανεξάρτητος, πρώην σύμβουλος της παράταξάς μας, κ. Π. Κούκουζας η «αξιοποίηση» ξεκίνησε.
Τα ΧΕΥ Κύμης (Ψαλίδι) και Κηφισίας (δίπλα στον ΟΤΕ), συνολικής έκτασης 8 περίπου στρεμμάτων, ετοιμάζονται να πωληθούν από το Υπερταμείο.
Με ομόφωνα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου τα ΧΕΥ αυτά είναι απαραίτητα στην πόλη για χωροθέτηση κοινόχρηστων χώρων και κοινωφελών δραστηριοτήτων. 
Δεν πρέπει να περάσουν στα χέρια ιδιωτών για εμπορικές και  υπερτοπικές χρήσεις.
Η πώληση από το Υπερταμείο σχεδιάζεται να γίνει κατά τα πρότυπα του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας (δίπλα στο Mall), που δόθηκε το 2015  από το ΤΑΙΠΕΔ  σε εργολάβο  στο 1/3 της αξίας του. 
Σήμερα στη θέση του αντί για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, που προβλέπονταν και θα αποσυμφόριζε  κάπως την περιοχή του Ψαλιδίου, λειτουργεί κτίριο γραφείων 4000 τ.μ, επιβαρύνοντας την ακόμα περισσότερο.

«Best City Awards 2018»:Απονομή άλλων δύο κορυφαίων βραβείων στο Δήμο Αμαρουσίου


Την υψηλότερη διάκριση κατέκτησε ο Δήμος Αμαρουσίου, αφενός στην κατηγορία «υλοποίηση συστήματος τηλεπικοινωνίας, πρόνοιας, τηλεπαρακολούθησης για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων» και αφετέρου στην κατηγορία «ψηφιακή πλατφόρμα Αθλητισμού και Πολιτισμού», στη διοργάνωση  «Best City Awards 2018»
Η διοργάνωση υλοποιείται με επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και έχει στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει καινοτόμα έργα που έχουν σχεδιαστεί, προκειμένου, οι πόλεις να είναι «ευφυείς», αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες, με τελικό στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.     «Νίκη της Αυτοδιοίκησης» χαρακτήρισε τη διοργάνωση στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής κ. Γιώργος Πατούλης, του οποίου η συμβολή υπήρξε καθοριστική στη διοργάνωση των βραβείων Best City Awards, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την οραματική του διάθεση για τον εκσυγχρονισμό και την κοινωνική συνοχή στις πόλεις της χώρας.
«Να συγχαρώ όλους εκείνους που μεταξύ ίσων προσπαθειών επιβραβεύτηκαν και ήταν, αλήθεια, μία σκληρή μάχη και να ευχαριστήσω, επίσης, όλα τα μέλη της Επιτροπής.

Συνέδριο της ΠΕΔΑ, «Αυτοδιοικητικές εκλογές ’19: H επικοινωνία στο νέο εκλογικό περιβάλλον»

Ο χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη 
Τη διασφάλιση της καλύτερης και ουσιαστικότερης ενημέρωσης των πολιτών προσδιόρισε ως προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας το 1ο θεματικό Συνέδριο της ΠΕΔΑ με τίτλο «Αυτοδιοικητικές εκλογές ’19: H επικοινωνία στο νέο εκλογικό περιβάλλον».
Το Συνέδριο άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής Γ. Ιωακειμίδης, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο υπουργός Εσωτερικών Α. Χαρίτσης.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε πως για όλους τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, οι εκλογές είναι «μια γιορτή Δημοκρατίας, απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. Από τη μεγάλη περιφέρεια της Αττικής μέχρι το πιο μικρό χωριό στην παραμεθόριο».
Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε την ανεξάρτητη και έγκυρη ενημέρωση ως βασικό πυλώνα για τη προάσπιση της δημοκρατικότητας της διαδικασίας, ωστόσο ανέφερε πως τους κινδύνους που κρύβονται στη σημερινή εποχή «που η πληροφορία είναι ανεξέλεγκτη, διακινείται με αστραπιαίες ταχύτητες, η διασταύρωσή της, η εξακρίβωση που χρειάζεται να υπάρχει για να αποτελεί πραγματική είδηση είναι ακόμα πιο δύσκολη».

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ο Mάνος Πυροβολάκης επιστρέφει αύριο στις 10:30 μ.μ. στην σκηνή της «BABEL»


Ο δεξιοτέχνης της φυσαρμόνικας Μάνος Αβαράκης το Σαββατοκύριακο στο «Ιδιόμελο»

Μουσική παράσταση  «Εν Εσπέρα» …σε λυρικές διαδρομές
Για δύο μουσικές συναντήσεις, ο σπουδαίος δεξιοτέχνης της φυσαρμόνικας και συνθέτης Μάνος Αβαράκης, έρχεται στο Ιδιόμελο…
Μελοποιεί κορυφαίους Έλληνες ποιητές και «συνομιλεί» με τον F. G. Lorca στους αυθεντικούς του ισπανικούς στίχους, σε έναν κύκλο 15+1 τραγουδιών! 
Παράλληλα ερμηνεύει εμβληματικές μελωδίες του διεθνούς - κυρίως - ρεπερτορίου, που έχουν κατά περιόδους συντείνει στη διαμόρφωση του προσωπικού του αισθητικού στίγματος, ακόμη και μέσα από εμπειρίες δεκαετιών στα ορχηστρικά σύνολα γνωστών και καταξιωμένων τραγουδοποιών. 
Μαζί με τους αγαπημένους του συνεργάτες και φίλους προτείνει μια μουσική παράσταση που ταξιδεύει σε αρμονικά «τοπία» μιας ιδιαίτερης λυρικής ατμόσφαιρας.
ερμηνεύουν:

Αυτό το Σαββατοκύριακο το Bazaar Βιβλίου στο Πνευματικό Κέντρο της Δ.Κ. Νέας Πεντέλης

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
σας καλεί στο
Bazaar Βιβλίου
Από δωρεάν έως 1€!!
Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018
Στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου

Θα στεγάσουν 5.000 πρόσφυγες σε ξενοδοχεία εν όψει του χειμώνα ...

«Ανοιχτή»  πλέον η Μόρια για Ελληνες αστέγους!!!
Αντιμέτωποι με το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα βρίσκονται οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στους καταυλισμούς, ιδιαιτέρως των νησιών. 
Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στην Μόρια της Λέσβου όπου διαμένουν  5.800 πρόσφυγες, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταγραφή.
Παρά το γεγονός ότι σε σχέση με τους περασμένους μήνες έχει σημειωθεί αποσυμφόρηση (είχαν καταγραφεί τον Σεπτέμβριο περισσότεροι από 10.000 σε χωρητικότητα 3.100) οι συνθήκες που  έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι σε πολλές περιπτώσεις αντίξοες.
             Συμφωνία για στέγαση 5.000 προσφύγων σε ξενοδοχεία
Στόχος της πολιτείας είναι να προχωρήσει η περαιτέρω αποσυμφόρηση των δομών στα νησιά. Προτεραιότητα ωστόσο αυτή την στιγμή είναι η διασφάλιση των συνθηκών ασφαλούς διαβίωσης των προσφύγων ενόψει του χειμώνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να «χτυπούν καμπανάκι» κινδύνου.

Το Σάββατο η Ημερίδα «Διεπιστημονική Διαχείριση Ανθρωπιστικών Κρίσεων: η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα» από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018 (09:30 – 14:00) επιστημονική ημερίδα με θέμα «Διεπιστημονική Διαχείριση Ανθρωπιστικών Κρίσεων: η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα», μια πρωτοβουλία των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας, της Σχολής Υγείας του Κολλεγίου.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο του campus Αμαρουσίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου [Σωρού 74].
Στο πλαίσιο της ιδιαίτερα επίκαιρης αυτής ημερίδας, επιστήμονες με ενεργό ρόλο στη διαχείριση ανθρωπιστικών κρίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό από ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς, προσδιορίζουν τη συνεισφορά της διεπιστημονικής ομάδας στο συγκεκριμένο πεδίο, εστιάζοντας στο προσφυγικό ζήτημα.

Πρωτοποριακή δράση από το Δήμο Αμαρουσίου στα σχολεία της πόλης για την προαγωγή της φιλοζωίας

Πρωτοποριακό βιωματικό πρόγραμμα για την προώθηση, την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της ιδέας της φιλοζωίας στα παιδιά, αλλά και την εξάλειψη αντικοινωνικών συμπεριφορών ξεκινά ο Δήμος Αμαρουσίου στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.
Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων σε ένα βιωματικό εργαστήρι τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας βασικούς «καλούς τρόπους» γύρω από τα ζώα και κατ’ επέκταση γύρω από τον άνθρωπο.
Η αλληλοεπίδραση, άλλωστε, των παιδιών με τα κατοικίδια μέσα από  βιωματικές εμπειρίες, είναι πολλαπλά ευεργετική σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.
Το πρόγραμμα πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας, υλοποιείται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος με κονδύλια επιδότησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, λόγω καλής εκτέλεσης του προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα, χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου. 

Στα ΚΑΠΗ μαθητές & μαθήτριες της Ε’ Τάξης του 10ου Δ. Σ. Α

Μία ιδιαίτερη επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες της Ε’ Τάξης του 10ου  Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.
Μαζί με τους δασκάλους τους, 48 μαθητές /τριες επισκέφθηκαν τα μέλη του ΚΑΠΗ στο 1ο Περιφερειακό Παράρτημα Αναβρύτων - Βορρέ - Νέας Λέσβου, όπου και πέρασαν όλοι μαζί ένα ευχάριστο και χαρούμενο πρωινό. 
Η συνάντηση των δύο διαφορετικών γενιών έγινε σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και ενθουσιασμού. 
Τα μέλη του ΚΑΠΗ υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τα παιδιά, που τους προσέφεραν ζωγραφιές, καθώς και γλάστρες με θεραπευτικά φυτά που είχαν φυτέψει μόνα τους.
Μέσα από την αφήγηση ιστοριών και την αλληλοεπίδραση, τα μέλη του ΚΑΠΗ μετέδωσαν στα παιδιά αξίες, γνώσεις και διδάγματα από τη δική τους ζωή και τα παιδιά τους χάρισαν τον νεανικό ενθουσιασμό τους, το κέφι και τον αυθορμητισμό τους και κυρίως την ελπίδα που συμβολίζουν. 

Επιτυχημένο & τὸ «2ο Μαθητικὸ Πρωτάθλημα Σκάκι» τῆς Ἱ.Μ. Ἀμαρουσίου, Κηφισίας & Ὠρωποῦ

Μὲ ἐπιτυχία & πολὺ ἐνθουσιασμὸ πραγματοποιήθηκε γιὰ 2η συνεχῆ χρονιὰ τὴν Κυριακὴ 25 Νοεμβρίου2018 στὸ Πνευματικὸ Κέντρο τοῦ Ι. Ναοῦ Ἁγ. Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ Ἁμαρουσίου τὸ 2ο Μαθητικὸ Πρωτάθλημα Σκάκι τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κηφισίας, Ἀμαρουσίου & Ὠρωποῦ. 
Οἱ ἀγῶνες τοῦ ὄμορφου αὐτοῦ πνευματικοῦ παιχνιδιοῦ διοργανώθηκαν στὸ πλαίσιο τῶν δραστηριοτήτων τοῦ Γραφείου Νεότητος τῆς Ἱερᾶς  Μητροπόλεως καὶ σὲ συνεργασία μὲ τὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ Ἀμαρουσίου καὶ τοῦ ἀθλητικοῦ ὁμίλου «Παράδεισος Ἀμαρουσίου».
Οἱ  συμμετέχοντες, οἱ ὁποῖοι ἦταν περισσότεροι ἀπὸ τὴν προηγούμενη χρονιά, ξεπέρασαν τοὺς σαράντα (40). 
Ἦταν μαθητὲς καὶ μαθήτριες ἀπὸ διάφορες ἐνορίες καὶ περιοχὲς τῆς Μητροπόλως. 
Τὰ παιδιὰ ἦταν χωρισμένα σὲ δύο (2) κατηγορίες ἀνάλογα μὲ τὴν ἡλικία τους καὶ ἀγωνίστηκαν τὸ καθένα σὲ ἕξι ἀγῶνες μὲ χρόνο σκέψης δέκα (10) λεπτά. 
Οἱ τρεῖς (3) πρῶτοι νικητὲς ἀνὰ κατηγορία ἦταν οἱ ἑξῆς:

Ενδυναμώθηκαν με 15 ακόμη εργαζόμενους οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου


Με 15 ακόμη εργαζόμενους οκτάμηνης σύμβασης από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ ενδυναμώνονται οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, καλύπτοντας ανάγκες των Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών, αλλά και της υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου.
Τους νέους εργαζόμενους καλωσόρισε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ: Σπύρου Σταθούλη,  Βασίλη Κόκκαλη, 
Κωνσταντίνου Αντωνόπουλουτου εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου επί θεμάτων δημοτικής συγκοινωνίας, δημοτικής κυκλοφορίας κου Γεώργιου Ζήκου και 
του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κου Γεώργιου Διδασκάλου. 
 Ο κ. Πατούλης αφού χαιρέτησε έναν - έναν τους νέους εργαζόμενους,  σημείωσε ότι «στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τη δυνατότητα να εργαστείτε στο Δήμο Αμαρουσίου βάσει της ειδικότητάς σας, ενώ αυτό που ζητάμε από εσάς είναι η αυταπάρνηση πάνω στα ζητήματα της εργασίας και ο σεβασμός στον πολίτη, τον οποίο και εμείς και εσείς υπηρετούμε.

Με την υφ. Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη συναντήθηκε ο Πρ. της ΚΕΔΕ

Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να συμβάλλει με συγκεκριμένες δράσεις στον αγώνα των γυναικών για ισότιμη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων»
Συνάντηση εργασίας με την υφυπουργό Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, στο υπουργείο Εσωτερικών.
Με αφορμή την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για την ισότητα των φύλων από την υφ. Εσωτερικών, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η δρομολόγηση κατάρτισης ενός συμφώνου συνεργασίας με την ΚΕΔΕ για ζητήματα που σχετίζονται με τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα ισότητας.
Ο κ. Πατούλης μετέφερε στην κα Χρυσοβελώνη τη βούληση της ΚΕΔΕ να συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες με στόχο την προώθηση της ίσης συμμετοχής γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς και υπογράμμισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινής γνώμης για την άρση των έμφυλων στερεοτύπων. 
Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε την κα Χρυσοβελώνη να απευθύνει χαιρετισμό στη θεματική ενότητα που συμπεριλαμβάνεται στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, με αντικείμενο Τοπική Αυτοδιοίκηση και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή γόνιμων απόψεων επί του ζητήματος.

Στις 9:00 π.μ. ξεκινά το 1ο Θεματικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής

«Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: η επικοινωνία στο νέο εκλογικό περιβάλλον»
Θεματικό Συνέδριο για την επικοινωνία εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019 
διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, σήμερα Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018  στο Ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens City Centre, (Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα)  με ώρα έναρξης, 09:00 π.μ. και ώρα λήξης,  6:00 μ.μ.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Οι «Chrysoula K & Púrpura» αύριο στις 10:00 μ.μ. στη «BABEL»!

Αύριο τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της Μανωλίας Κοκολογιάννη στο « Ιδιόμελο»

Την Τετάρτη η Επετειακή Έκθεση: «ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ - Στα Όρια της Φαντασίας»

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της Επετειακής Έκθεσης «ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ - Στα Όρια της Φαντασίας» πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ενόψει των εγκαινίων της Έκθεσης την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ. στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» (Βασ. Σοφίας, Πλατεία Ηρώων). 
Την Έκθεση διοργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων με την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου - Κ.Ε.Δ.Α) με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την απώλεια της μεγάλης Ελληνίδας εικαστικού (1941 – 2008) και θα διαρκέσει από 5 έως 12 Δεκεμβρίου 2018.
Για τη μεγάλη Ελληνίδα Εικαστικό Όπυ Ζούνη και την Επετειακή Έκθεση μίλησαν η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος της εταιρίας Consulting Revival S.A. Γιώργος Αντύπας, ο γιος της Όπυς Ζούνη Γιάννης Ζούνης, και η Ιστορικός Τέχνης και Επιμελήτρια έκθεσης Νικολένα Καλαϊτζάκη. 
Συντονιστής της Συνέντευξης Τύπου ήταν ο υπεύθυνος δημοσίων – διεθνών σχέσεων και επικοινωνίας του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Νίκος Παπαδάκης.
Προλογίζοντας την παρουσίαση η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη, μεταξύ άλλων, ανέφερε: 

«Αχαρναί - Όψεις της Ιστορίας του Δήμου & της Πόλης»


Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην παρουσίαση της ιστορικής έκδοσης «Αχαρναί - Όψεις της Ιστορίας του Δήμου και της Πόλης», κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δημάρχου Αχαρνών Γ. Κασσαβού.
Η παρουσίαση της ιστορικής έκδοσης έγινε, στο Δημαρχείο Αχαρνών, από την Δρ Ιστορίας της Τεχνολογίας και Διδάσκουσας στο ΕΜΠ κας Σοφίας - Αλεξίας Παπαζαφειροπούλου, η οποία είχε την επιστημονική επιμέλεια της έκδοσης, ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Αχαρνών Γ. Κασσαβός, ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας και ο χορηγός της έκδοσης κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.
Πρόκειται για μία έκδοση η οποία ανατρέχει στην ιστορία της πόλης, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.

«Η αυτοδιοικητική διακυβέρνηση στην Ευρώπη. Η περίπτωση της Ελλάδας»

Γ. Πατούλης: «Η δημοσιονομική αποκέντρωση αποτελεί αναπτυξιακό μονόδρομο για τη χώρα»
Την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση προσδιόρισε ως τη βασική προϋπόθεση για να κερδίσει η χώρα το στοίχημα της ανάπτυξης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα:
«Η αυτοδιοικητική διακυβέρνηση στην Ευρώπη. Η περίπτωση της Ελλάδας» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή, υπό τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και την αιγίδα της ΚΕΔΕ, υπογράμμισε πως «ένα τόσο συγκεντρωτικό κράτος, όπως το Ελληνικό, είναι προφανές ότι αποτελεί, τροχοπέδη σε οποιαδήποτε αναπτυξιακή πρωτοβουλία.».
Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Χατζηδάκης και το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Ν. Χιωτάκης.
                                     «Η αποκέντρωση κλειδί για την ανάπτυξη»

Η Π.Ε.Δ.Α άνοιξε την αυλαία για τη συζήτηση της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΤΑ

Με μια εξαιρετικού επιπέδου συζήτηση που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, άνοιξε ουσιαστικά η αυλαία της Συνταγματικής Αναθεώρησης στην Αυτοδιοίκηση, με κεντρικό εισηγητή τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργο Σωτηρέλη.
Η πρωτοβουλία  της Π.Ε.Δ.Α  συνδέεται αφενός με την εξαγγελθείσα  από την κυβέρνηση δημόσια συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση και αφετέρου με το επικείμενο Συνέδριο της ΚΕΔΕ -αρχικά στην Αθήνα και τον Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη-  με κεντρικό θέμα, την αναθεώρηση συνταγματικών διατάξεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

2.300 αρχαιολογικά ακίνητα εκχωρούνται στο Υπερταμείο, ισχυρίζεται ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων!


Το νούμερο είναι δυσθεώρητο. Περίπου 2.300 είναι τα ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που μεταβιβάστηκαν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) αν και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού ισχυριζόταν πως δεν υπάρχει ούτε ένα. 
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) όμως τη διαψεύδει, αναφέροντας πως πρόκειται για 2.300. 
Εάν σε αυτά προσθέσουμε τα 273, που εξαίρεσε το υπουργείο από μόνο του, φτάνουμε στα 2.500. Τουτέστιν, περίπου το ένα τέταρτο των 10.119 ακινήτων είναι αρχαιολογικά!
Ο Σύλλογος ενημερώνει πως η εκδίκαση της προσφυγής του και των δημάρχων Πάτρας και Σπάρτης στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει οριστεί για τις 21 Ιανουαρίου.
Περίπου δυόμιση μήνες μετά την πρώτη ταυτοποίηση ακινήτων που περιλαμβάνονται στη λίστα Τσακαλώτου-Υπερταμείου με τα 10.119 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, που μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ ΑΕ, δεν έχει γίνει τίποτα από την κυβέρνηση. 
«Καμία θεσμική ενέργεια δεν έχει γίνει από το υπουργείο Οικονομικών ή το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την εξαίρεση από τη μεταβίβαση μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, ακινήτων απαλλοτριωμένων για αρχαιολογικούς σκοπούς και άλλα κτηρίων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΥΠΠΟΑ» αναφέρει ο ΣΕΑ.
Στη συνέχεια διαμαρτύρεται γιατί το ΥΠΠΟΑ δεν έδωσε στη δημοσιότητα «ούτε καν τον αριθμό των ακινήτων που ταυτοποιήθηκαν (που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε περίπου 2.300 ακίνητα!), ουδόλως μας καθησυχάζει για τη θεσμική κατοχύρωση της εξαίρεσης των μνημείων, τουλάχιστον μέχρι την απάντηση που αναμένεται από τον υπουργό Οικονομικών. 

Στις 7:30 μ.μ. η εκδήλωση του «Άρδην» με θέμα:«Ο Μ. Αλέξανδρος & η κληρονομιά του»

ΟΧΙ στο Μονοπώλιο των Καταλήψεων!

Είμαι κατά των καταλήψεων για ψύλλου πήδημα. Τελεία και παύλα. 
Καταδικάζω και τις μεν και τις δε.
Είδαμε καταλήψεις - με τη συμπαράσταση καθηγητών - που είχαν αιτήματα απο την “άδικη παγκόσμια κοινωνία” που πρέπει να αλλάξει εδώ και τώρα μέχρι “καταλαμβάνουμε το σχολείο γιατί δεν μας πήγαν εκδρομή”.
Ο σημερινός πρωθυπουργός, και μια ομάδα φίλων του, απο καταλήψεις ξεκίνησαν και ανεδείχθησαν στα ύπατα πολιτικά αξιώματα.
Γι αυτό προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η σκληρά συντονισμένη προσπάθεια καθηγητών, που λειτουργούν ιδεοληπτικά και στο σχολείο, με ορισμένα μέσα ενημέρωσης και, φυσικά, το κυβερνών κόμμα να καταφερθούν κατά των καταλήψεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Δεν νομίζω πως είναι δουλειά των μαθητών στα σχολεία η αντίδραση στη Συμφωνία ή, γενικώς, στην πολιτική. Αν θέλουν να αντιδράσουν ας το κάνουν έξω απο το χώρο του σχολείου.
Αλλά δεν μπορεί, πια, κάποια ψευδώνυμη αριστερά, να βλέπει τα πράγματα μονομερώς. Να θεωρεί δικούς της χώρους τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, να τα καταλαμβάνει όποτε θέλει και αν κάνουν το ίδιο άλλοι, που διαφωνούν μαζί της, να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της.

Εθνομηδενιστικό παραλήρημα εναντίον των μαθητικών καταλήψεων…

Μια νέα «Ιερή Συμμαχία» συγκροτήθηκε εναντίον των μαθητικών καταλήψεων για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση των «αριστερών» ανδρεικέλων: 
Των ανδρεικέλων του 4ου Ρίαιχ… 
Όλες οι δυνάμεις του κατοχικού καθεστώτος με τα προπαγανδιστικά τους ιερατεία (τα δημοσιογραφικά κανάλια τους & τα ιστολόγιά τους) ξεχύθηκαν, με αγριότητα & θορυβώδεις αφοριστικές κραυγές, εναντίον των μαθητών που κινητοποιούνται ΕΘΝΙΚΑ, ενάντια στην εθνική προδοσία της κυβέρνησης.
Στην πρωτοπορία αυτής της υστερίας εναντίον των εθνικών μαθητικών κινητοποιήσεων, η αιχμή του δόρατος αυτού του καθεστωτικού ΜΕΤΩΠΟΥ εναντίον των μαθητών, οι πολύχρωμες ποικιλίες της εθνομηδενιστικής «αριστεράς»
Με άλλοθι την παρακρατική και προβοκατόρικη Χρυσή Αυγή αφορίζουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις σαν «εθνικιστικές» και υποκινούμενες από τις «ακροδεξιές» και «φασιστικές» πολιτικές δυνάμεις… 
Η γνωστή συνταγή της Νέας Τάξης, των επαγγελματιών του «αντιεθνικισμού» και του Σόρος: 
Κάθε εκδήλωση, και η πλέον αυθόρμητη, εναντίον της εθνικής, κοινωνικής και ιστορικής ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ των λαών, να χαρακτηρίζεται σαν «εθνικιστική», «ρατσιστική», «φασιστική» και CIA… 
Γι αυτό ακριβώς τον σκοπό έχουν κατασκευάσει και τα άλλοθί τους, τα προβοκατόρικα «σκιάχτρα», τα οποία πριμοδοτούν πολιτικά οι ίδιοι της νεοταξικής «αριστεράς»: 
Τη Χρυσή Αυγή και άλλες παρόμοιες κατασκευές. 
Έτσι τώρα, με πρόσχημα τη Χρυσή Αυγή, επιχειρούν να συκοφαντήσουν και να αποδομήσουν τη δυναμική των μαθητικών ΕΘΝΙΚΩΝ καταλήψεων, τη δυναμική του «εθνικού ζητήματος» (Μακεδονία) η οποία πυροδοτεί την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της… 

«Είστε γελασμένοι αν νομίζετε ότι θα μας τρομάξει η ταμπέλα του φασίστα»!

Σε μία σειρά από καταγγελίες σχετικά με την προσπάθεια σπίλωσης των καταλήψεων, που πραγματοποιούνται σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας προβαίνει με επιστολή του, μαθητής Λυκείου της Θεσσαλονίκης. 
Ο μαθητής αφήνει αιχμές για τον ρόλο της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης και προσθέτει ότι η Επιτροπή δεν εκπροσωπεί τους μαθητές της πόλης.
Ο συντάκτης της επιστολής, ο οποίος είναι πρόεδρος 15μελους συμβουλίου Λυκείου της Θεσσαλονίκης, επισημαίνει ότι
 η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών της Βόρειας Ελλάδας είναι κατά της «συμφωνίας των Πρεσπών» & ξεκαθαρίζει ότι οι μαθητές δεν παίρνουν εντολή από κανέναν όταν θέλουν να δράσουν
Στέλνει μήνυμα προς όσους αποκάλεσαν τους μαθητές φασίστες λέγοντας πως «οι μαθητές των σχολείων της Βόρειας Ελλάδας γνωρίζουμε ιστορία. 
Οι περισσότεροι έχουμε επισκεφθεί τη Βεργίνα. Τιμούμε τη θυσία του Παύλου Μελά. 
Αγαπούμε την πατρίδα μας γιατί έτσι μας έμαθαν οι γονείς μας και οι δάσκαλοί μας. 
Αν νομίζετε ότι θα μας τρομάξει η ταμπέλα του «φασίστα» τότε είστε γελασμένοι».
Ολόκληρη η επιστολή του μαθητή:
Ελληνίδες και Έλληνες, 
Είμαι πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου ενός Λυκείου της Θεσσαλονίκης. 
Πριν από μέρες συζητήθηκε και στο δικό μας σχολείο το ενδεχόμενο της κατάληψης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη «συμφωνία των Πρεσπών»
Αποφασίσαμε ότι δεν θα κάνουμε κατάληψη γιατί κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε σε βάρος της μάθησής μας. 
Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι συμφωνούμε με την προδοτική συμφωνία που χαρίζει στους βόρειους γείτονές μας κομμάτι της ιστορίας μας. 
Κατανοούμε πλήρως όλους τους μαθητές των σχολείων που βρίσκονται σε κατάληψη.
Ο λόγος που συντάσσω αυτή την επιστολή είναι γιατί έπεσε στην αντίληψή μου μια ανακοίνωση της «Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης». 
Θέλω να γνωρίζετε ότι η συγκεκριμένη Συντονιστική Επιτροπή δεν εκπροσωπεί του μαθητές της Θεσσαλονίκης. 
Είναι ένα κατευθυνόμενο όργανο που παίρνει εντολές από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το εκπαιδευτικό σύστημα και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.

Σήμερα το συλλαλητήριο των «καλών» Μαθητών στα Προπύλαια, ενάντια στις «εθνικιστικές» καταλήψεις για τη Μακεδονία

Κάλεσμα για πραγματοποίηση πορείας, την Πέμπτη στα Προπύλαια, ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία, απευθύνει η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας».
Οπως αναφέρουν στο κείμενο που ανάρτησαν στο Facebook «την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. 
Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστες να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας». 
Η Πρωτοβουλία καλεί όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν «για να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολειο στο ύψος των αναγκών μας» και για να μην αφήσουμε «τις παρακρατικές αυτές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν!».
Το κάλεσμα που έχει αναρτηθεί στο Facebook, υπογράφουν & τα σχολεία των Βορείων προαστίων:
6ο & 8ο ΓΕΛ Αμαρουσίου, 1ο & 2ο ΓΕΛ Πεύκης, 1ο & 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς, 1ο ΓΕΛ Ν. Ερυθραίας, ΓΕΛ Μελισσίων, 6ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας & 2ο ΓΕΛ Χολαργού...

Κλειστά σχολεία σήμερα Μαρούσι, Πεύκη, Μελίσσα & Κηφισιά Αιτία οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ του Σ.Ε.Π.Ε Αμαρουσίου


Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία σε τέσσερις δήμους της Αττικής.
Συγκεκριμένα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία των Δήμων Πεύκης, Αμαρουσίου, Μελισσίων και Κηφισιάς λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτών στην τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου τους.
Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Π.Ε Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθεί στις 8:15, στο 3ο & 11ο  Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου (Φλοίας 33,Μαρούσι).
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1.Εκλογή Προεδρείου Γ. Σ.
2.Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
3.Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.
4.Λογοδοσία – Κριτική πεπραγμένων απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
5.Κριτική -  Προτάσεις  Μελών του Συλλόγου για το νέο Συνδικαλιστικό έτος στη βάση των προβλημάτων - διεκδικήσεων του κλάδου και αποφάσεις για την περαιτέρω αγωνιστική πορεία του κλάδου.
6.Ενημέρωση Αντιπροσώπων της 87ης Γ. Σ.  του Κλάδου.
7.Ενημέρωση από τους αιρετούς του Π. Υ. Σ. Π. Ε & του Α. Π. Υ. Σ. Π. Ε.
8.Παρουσίαση θέσεων συνδυασμών ή μεμονωμένων υποψηφίων.
9.Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Έναρξη ψηφοφορίας : 13:15         Λήξη ψηφοφορίας : 19:00

Στις 3:30 μ.μ. η 38η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΤΡΙΑ(03) θέματα περιλαμβάνει η 38η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2019.
●►Εισηγητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καραμάνος
και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου
2. Έγκριση Προγράμματος Προμηθειών Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2019.

Στις 10:00 π.μ. η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης


Με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης & τίτλο «Διαβούλευση επί της αρχικής πρότασης που αφορά στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το έτος 2019», θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα, 151-24, Μαρούσι) η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν3852/2010

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 παρ.3, σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η επαναληπτική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 στο Δημοτικό Κατάστημα.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ο συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος αύριο στις 9:30 μ.μ. στη «BABEL»

Όμιλος για την UNESCO Β.Π: Συνεχίζεται δυναμικά η εκπαιδευτική εκστρατεία ενημέρωσης για θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο

Η εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών σε σχολεία των βορείων προαστίων που υλοποιεί ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων σε συνεργασία με το «Πάνελ νέων» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με επικεφαλής τον Γιώργο Κορμά, συνεχίζεται δυναμικά. 
Κοντά στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου κατά τη διάρκεια της βιωματικής εκπαιδευτικής διαδικασίας - δράση Peer to Peer-  βρέθηκε η Πρόεδρος του Ομίλου και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης - Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.
Η δράση Peer to Peer είναι μία καινοτόμος βιωματική δράση όπου μαθητές σε ρόλο εκπαιδευτή με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου προσωπικού του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου «εκπαιδεύουν» μαθητές μέσα στις σχολικές αίθουσες μεταφέροντας  την προσωπική τους εμπειρία.
Η υλοποίηση του προγράμματος με εξαιρετικά εκπαιδευτικά οφέλη, συνεχίζεται το επόμενο διάστημα σε σχολεία του Δήμου Πεντέλης σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Πεντέλης.
Με την ευκαιρία της παρουσίας της στην εκπαιδευτική διαδικασία στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, η πρόεδρος του Ομίλου κ. Πατούλη, απηύθυνε στους μαθητές το ακόλουθο μήνυμα:

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα & ΤΑ: Αύριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Διαβούλευσης της ΚΕΔΕ

Τα συμπεράσματα της πανελλήνιας διαβούλευσης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και Τοπική Αυτοδιοίκηση θα παρουσιαστούν στο φόρουμ που διεξάγει η ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 3ης εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, Σ.Ε.Γ.Ε. αύριο Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, στο  Grand Hotel Palace, (Μοναστηρίου 305), Θεσσαλονίκη από τις 16:00 - 18:00.
Την εκδήλωση θα χιαρετίσει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Σε μήνυμα του με αφορμή τη σχετική εκδήλωση εκφράζει την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή των φορέων σε πανελλαδικό επίπεδο και επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα  της διαβούλευσης θα αποτελέσουν το βασικό εργαλείο για την υποστήριξη των γυναικών στο επιχειρείν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συμπράττει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τους Πανελλήνιους Φορείς της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας αλλά και με κάθε φορέα και μονάδα για την προώθηση της γυναίκας στο επιχειρείν, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις και υλοποιώντας προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες και τη φυσιογνωμία των τοπικών κοινωνιών

Το νέο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Μετά την οριστική επικύρωση του αποτελέσματος των αρχαιρεσιών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που διενεργήθηκαν στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2018 από το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, σε σημερινή συνεδρίασή του, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 308 του ν. 4512/2018 (ΦΕΚ Α’ 5), το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών συγκροτήθηκε σε σώμα, ως ακολούθως:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πατούλης Γεώργιος
Α'ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πατσουράκος Φώτιος
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δατσέρης Ιωάννης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Τσούκαλος Ευστάθιος
Αν. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Φουστάνος Ανδρέας
ΤΑΜΙΑΣ: Μαρίνος Γεώργιος
Αν. ΤΑΜΙΑΣ: Μαρκάκη Ευαγγελία
ΜΕΛΗ: (κατ΄ αλφαβητική σειρά):

Πολύ μεγάλο έρωτα με τις υπουργικές καρέκλες έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Αλ. Αλαβάνος!


Στην εκτίμηση ότι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έχουν «πολύ μεγάλο έρωτα του ΣΥΡΙΖΑ με τις καρέκλες τους» και για τον λόγο αυτό δύσκολα θα θυσιάσουν 2-3 μήνες, προκειμένου να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές, προχώρησε ο Αλέκος Αλαβάνος.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο «Θέμα 104,6» ο Αλέκος Αλαβάνος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό φάσμα «είναι πιο δεξιά από τη ΝΔ» και έκανε λόγο για «πολύ μεγάλο έρωτα του ΣΥΡΙΖΑ για τις υπουργικές καρέκλες» για τον οποίο «δύσκολα θα θυσιάσει 2-3 μήνες» προκειμένου να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές.
Αντιδρώντας στον χαρακτηρισμό «μέντορας» για τον ίδιο όσον αφορά τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Αλαβάνος παρατήρησε ότι «εγώ δεν έχω διδάξει ποτέ ότι μπορούμε να κάνουμε δημοψήφισμα και να κάνουμε τα αντίθετα από ό,τι θέλει ο λαός».
Εξέφρασε, παράλληλα, την κατανόησή του κόσμου «για την έλλειψη εμπιστοσύνης. 
Η έννοια της αριστεράς έχει καταποντιστεί με την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ».