Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Θα στεγάσουν 5.000 πρόσφυγες σε ξενοδοχεία εν όψει του χειμώνα ...

«Ανοιχτή»  πλέον η Μόρια για Ελληνες αστέγους!!!
Αντιμέτωποι με το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα βρίσκονται οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στους καταυλισμούς, ιδιαιτέρως των νησιών. 
Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στην Μόρια της Λέσβου όπου διαμένουν  5.800 πρόσφυγες, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταγραφή.
Παρά το γεγονός ότι σε σχέση με τους περασμένους μήνες έχει σημειωθεί αποσυμφόρηση (είχαν καταγραφεί τον Σεπτέμβριο περισσότεροι από 10.000 σε χωρητικότητα 3.100) οι συνθήκες που  έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι σε πολλές περιπτώσεις αντίξοες.
             Συμφωνία για στέγαση 5.000 προσφύγων σε ξενοδοχεία
Στόχος της πολιτείας είναι να προχωρήσει η περαιτέρω αποσυμφόρηση των δομών στα νησιά. Προτεραιότητα ωστόσο αυτή την στιγμή είναι η διασφάλιση των συνθηκών ασφαλούς διαβίωσης των προσφύγων ενόψει του χειμώνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να «χτυπούν καμπανάκι» κινδύνου.
Σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός προγράμματος που προβλέπει την στέγαση 5.000 προσφύγων για έξι μήνες σε ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας. 
Η εφαρμογή του σχεδίου αυτού θα γίνει με χρηματοδότηση από την DG Home και αφορά πληθυσμό από τα νησιά και από από δομές της Βόρειας Ελλάδας όπου δεν διασφαλίζονται κατάλληλες συνθήκες στέγασης.
Η αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών από τη μια και από την άλλη η προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών απόδοσης ασύλου, στο πλαίσια της εφαρμογής της δήλωσης Ε.Ε.- Τουρκίας, που θα επιτρέψει την ταχύτερη ελάφρυνση των Ελληνικών νησιών αποτελούν κρίσιμα στοιχήματα για την Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών αιτούντων ασύλου αγγίζει τους 15.720./IBNA
                                                     €  ●► « » ▲▼◄  $    $  ◄ ▼▲ « »  ●► €
                                                        ΠΗΓΗ://ibna.gr/news/2018/11/124825/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου