Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση για τον περιορισμό προσέλευσης κοινού στα ΚΕΠ & τις υπηρεσίες του Δήμου

Με στόχο τη μείωση της διάδοσης του νέου κορωνοϊού ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνει τα ακόλουθα: 
1)Το Κεντρικό ΚΕΠ (Χατζηαντωνίου 10), θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή στις ώρες 09.00 – 15.00.
Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται μόνο για επείγουσες υποθέσεις και να φέρουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο έγγραφο πιστοποίησής τους.
Η εξυπηρέτηση εντός του ΚΕΠ θα πραγματοποιείται αυστηρά για ένα πολίτη κάθε φορά.
Το περιφερειακό ΚΕΠ (Μεσογείων 82) θα παραμείνει κλειστό όσο καιρό διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
2) Οι πολίτες του Αμαρουσίου που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου (Δημαρχείο – ΟΚΟΙΠΑΔΑ) καλούνται να επικοινωνούν μαζί τους πρώτα τηλεφωνικά ή/και μέσω email (http://www.maroussi.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=146) ή με τη  Γραμμή Δημότη 15321, για να λάβουν περαιτέρω οδηγίες.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Αναστολή όλων των πολιτιστικών & αθλητικών προγραμμάτων & λειτουργία σχετικών δημοτικών χώρων

Ομόφωνα ψηφίστηκε κατά τη συνεδρίαση της 11ης Μαρτίου 2020 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, η εισήγηση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου για την προστασία των πολιτών έναντι της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, της αναστολής μέχρι και τις 25 Μαρτίου 2020, όλων των δραστηριοτήτων που διοργανώνονται και εκτελούνται από τον Δήμο, όπως πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα και της αναστολής λειτουργίας όλων των δημοτικών χώρων που εκτελούνται σχετικές δραστηριότητες ή άλλες δραστηριότητες όπως Ωδείο, Γυμναστήριο, Κολυμβητήριο, Μουσεία και αίθουσες Δημαρχείου. 
Η απόφαση αυτή θα επανεξεταστεί μετά την 25η Μαρτίου 2020.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Aναβάλλεται για λόγους προληπτικούς, το αφιέρωμα στη Μικρασιάτισσα από την Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων

                                                                  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  
Η Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων και η Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης «το Εργαστήρι» σας προσκαλούν  την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:30 στην εκδήλωση τους για την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης  (17ης Νοέμβρη & Αγίου Γεωργίου) 
Θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα για τη Μικρασιάτισσα. 

Ομιλήτρια η φιλόλογος διδάκτωρ φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Κοβάνη 
με θέμα «Η απεικόνιση της γυναίκας στο έργο Μικρασιατών πεζογράφων»  
και  παράλληλα έκθεση Ζωγραφικής  με κύριο θέμα τη γυναίκα 
Την εκδήλωση θα διανθίσει με παραδοσιακά τραγούδια η χορωδία του σωματείου «Ύμνος και Παράδοση»  υπό τη διεύθυνση του κ. Χαρίτωνα Γραικού.

Xωρίς την παρουσία Δημοτών στις 6:00 μ.μ, η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου»

TΡΙΑΝΤΑ ΕΝΑ(31) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης  (6/2020) του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 18ης,19ης και 20ης Συνεδρίασης έτους 2018
1. 1η Υποχρεωτική Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2020
2. Έγκριση ή μη της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά: "1η Υποχρεωτική αναμόρφωση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2020 "
3. Α΄ Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2020
4. Έγκριση ή μη συμμετοχής του Δήμου Αμαρουσίου σε επίσκεψη του 3ου συστήματος
αεροπροσκόπων στο ακριτικό νησί του Αγίου Ευστρατίου στις εκδηλώσεις για την 25η  Μαρτίου

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Έκτακτη ανακοίνωση Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου

«Κατόπιν απόφασης που ελήφθη σήμερα (10/3) το μεσημέρι, από το Υπουργείο Υγείας,
κλείνουν από αύριο (11/3) και για τις επόμενες 14 ημέρες οι βρεφονηπιακοί σταθμοί,
τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
(δημόσια και ιδιωτικά) που λειτουργούν εντός του Δήμου Αμαρουσίου.
Επίσης διακόπτεται η παραχώρηση σχολικών αιθουσών για όλες τις εκδηλώσεις τρίτων. 
Τα έκτακτα αυτά μέτρα λαμβάνονται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διάδοσης του νέου κορωνοϊού. 

Κρούσμα κορωνοϊού σε γυμναστήριο του Αμαρουσίου!

Μέλος του γνωστού γυμναστηρίου Holmes Place στο Μαρούσι, είναι ένα από τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Αθήνα.   
Για τον λόγο αυτό το γυμναστήριο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλες τις εγκαταστάσεις.   
Ολόκληρη η ανακοίνωση των Ηοlmes για τον κορωνοϊό: 
«Κατόπιν επίσημης αναφοράς περιστατικού διάγνωσης μέλους του club Αμαρουσίου με τον ιό COVID-19, θα θέλαμε καταρχάς να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας, συνοδευόμενη από ευχές για ταχεία ανάρρωση. 
Βασική προτεραιότητα των Holmes Place, αποτελεί η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και των μελών τους. 

Στη 1:30 μ.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου»

OKTΩ (08) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης  (3/2020) της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», 
η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 10 Μαρτίου στη 1:30 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Άρση απαλλοτρίωσης με τροποποίηση σε τμήμα του Κοινόχρηστου χώρου 460Α στη πολεοδομική ενότητα 13 της περιοχής του Πολυδρόσου παρά την οδό Φραγκοκλησιάς κατ'
εφαρμογή του άρθρου 32 του Νόμου 4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α) όπως τροποποιήθηκε με το
άρθρο 3 του Νόμου 4315/2014 (ΦΕΚ 269 Α).
2. Έγκριση ή μη χορήγησης άδειας κοπής δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου
Αμαρουσίου.
3. Επικαιροποίηση σημειακών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή Στούντιο Α΄
(Χρυσάνθου Τραπεζούντος κ.α.)

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Με μηνύσεις απαντά ο Σίμος Ρούσσος στα συκοφαντικά δημοσιεύματα

Στην Δικαιοσύνη προανήγγειλε ότι θα προσφύγει ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος για τα συκοφαντικά σε βάρος του δημοσιεύματα με αφορμή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις πρόσφατες επιθέσεις σε βάρος προσφύγων στη Λέσβο.
«Όσοι ξεκίνησαν και όσοι συνεχίζουν να αναπαράγουν αυτά τα άθλια ψέματα θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να δεχόμαστε τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Και εννοείται ότι δεν θα σιωπήσουμε, να επιβάλλουν στη χώρα τη σιωπή», υποστήριξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου περιέγραψε πώς η ανάρτησή του στα social media για τα όσα συνέβησαν στη Λέσβο, με τραμπουκισμούς ακροδεξιών κατά παιδιών και γυναικών προσφύγων προκάλεσε την επίθεση στο πρόσωπό του.
«Επί ημέρες ΜΜΕ σκόπιμα συντελούν πολιτική δολοφονία διαστρεβλώνοντας δημόσια ανάρτησή μου στα social media, ξεπεράστηκε κάθε όριο στη συκοφάντηση, τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, δεν θα επιβάλουν στη χώρα τη σιωπή, τόνισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσος για την επίθεση που δέχθηκε επειδή έγραψε σε ανάρτησή του ότι «η γραμμή χαράχτηκε, ο καθένας στο πόστο του:
Ή με τους ανθρώπους ή με τους ναζήδες. Η σιωπή είναι συνενοχή».
«Έλεγα ότι θα είμαστε «ή με τους ανθρώπους ή με τους ναζί».

H Θεία Κοινωνία «ευθύνεται» για όλα & για τον ...κορωνοϊό!

Μάθατε τα τελευταία νέα;  
Εντοπίστηκε το επίκεντρο του προβλήματος, της μετάδοσης και εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα…  
Διάσημοι ειδικοί μαϊντανολόγοι – μπαρουφολόγοι αποφάνθηκαν :  
Για όλα φταίει το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας!  
Όλα τα δεινά εκεί κρύβονται! 
Το κακό θα έρθει μέσα από τις εκκλησίες!  
Άλλωστε όλες οι άλλες πηγές πιθανού κινδύνου μετάδοσης του ιού έχουν περιοριστεί και μας έμεινε να ασχοληθούμε μόνο με τη λαβίδα του ιερέα, έτσι δεν είναι;  
Αυτό το τόσο ιερό (για μια τεράστια μερίδα ανθρώπων) μυστήριο, ταξίδεψε άθικτο και απαράλλακτο μέσα στην αδυσώπητη ροή δύο χιλιάδων χρόνων ιστορίας, επιβιώνοντας και χαρίζοντας ελπίδα, μέσα από πολέμους, κατοχές, επιδημίες και καταστροφές.  
Μέσα σε είκοσι αιώνες, κάτω από τη βαρυσήμαντη «σκιά» του δισκοπότηρου βρέθηκαν να κοινωνούν με δέος: αυτοκράτορες, φιλόσοφοι, οπλαρχηγοί της επανάστασης, επιστήμονες παγκόσμιας εμβέλειας, πρωθυπουργοί, μεγάλοι λογοτέχνες και άνθρωποι του πνεύματος και ακόμα ένα αμέτρητο πλήθος σημαντικών και ακτινοβόλων προσωπικοτήτων.  
Όμως η ιστορία μας επιφύλασσε κοσμογονικές εκπλήξεις. 
Δεν τα είχαμε δει ακόμα όλα. 
Έπρεπε να φτάσουμε αισίως έως το σωτήριον έτος 2020, για να εμφανιστεί μια κυρία Ακρίτα και να αναρωτηθεί ειρωνικά «αν έχει κοινωνήσει ο Πρωθυπουργός».  
 Επιβήτορες με πολιτισμό, "Ανθρωπισμό" & Αλληλεγγύη!
Έπρεπε να γράψει το χρονοκοντέρ: 20 αιώνες και 20 χρόνια, για να μιλήσει από τα έδρανα της Βουλής, ένας κύριος Πολάκης και να αποκαλέσει «χριστιανοταλιμπάν», αυτούς που πιστεύουν πως η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να γίνει φορέας ασθενειών.  
Έπρεπε να παρουσιαστεί μία αφορμή όπως η απειλή εξάπλωσης του κορονοϊού, για να ξεράσουν από μέσα τους, τους τόνους χολής που είχαν φυλαγμένους, τα διάφορα ψευτοπροοδευτικά τρολς, σε τηλεόραση και social media.  
Υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν ιστορία και μένουν σε αυτή και άνθρωποι τους οποίους η ιστορία τους «γράφει» στα παλιά της τα παπούτσια…  
Ας ξεκινήσουμε από τα απολύτως βασικά.  
Το να ειρωνεύεσαι ή να χλευάζεις ένα μυστήριο, που για ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών σου, είναι ιερό, δεν είναι προοδευτισμός. Δεν έχει καμία σημασία το ότι δεν πιστεύεις στη δύναμη του μυστηρίου. 
Το να μη σέβεσαι μια θρησκεία, οποιαδήποτε και να είναι αυτή, είναι προϊόν έλλειψης πολιτισμού. Ακόμα χειρότερα, είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.  

Αναβάλλεται η σημερινή διαμαρτυρία των Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων στην είσοδο του Υπ. Παιδείας

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών, διαπιστώνοντας την απροθυμία του Υπουργείου Παιδείας να συμμορφωθεί άμεσα προς τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν στο μάθημα των Θρησκευτικών, προγραμμάτισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου και ώρα 3.00 μ.μ., μπροστά στο Υπουργείο Παιδείας,
με αίτημα την άμεση εφαρμογή των συνταγματικών διατάξεων και την τήρηση της νομιμότητας εκ μέρους της Πολιτείας σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.
Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της προγραμματιζόμενης διαμαρτυρίας, δημοσιεύθηκαν από το ΙΕΠ στις 29/2/2020,      τα αναθεωρημένα Προγράμματα Σπουδών, που εκπονήθηκαν από διορισμένη επταμελή επιτροπή για τη διαμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών, μετά την πολλαπλή ακύρωση των αντισυνταγματικών Προγραμμάτων Φίλη-Γαβρόγλου.
Με αυτό το νέο δεδομένο τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών εκτιμώντας τις θετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου, έκριναν ότι η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι ανάγκη να αναβληθεί προσωρινά, προκειμένου:  
α) Να μελετηθεί προσεκτικά και σε βάθος, κατά πόσον η αναθεώρηση των Προγραμμάτων συμμορφώνεται πλήρως προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.  
β) Να προταθεί στην αξιότιμη κ. Υπουργό Παιδείας να μην προχωρήσει άμεσα σε απόφαση (ΦΕΚ), αλλά να λάβει χώρα ένας εποικοδομητικός διάλογος, με τα Σωματεία μας και κυρίως με την ΠΕΘ,

Την Τετάρτη στις 7:30 μ.μ. η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ (15) θέματα περιλαμβάνει η 6η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός)
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επικύρωση πρακτικών της 27ης και 28ης Συνεδρίασης έτους 2019 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
2. Έγκριση για την υποβολή αιτήματος πρόσληψης έκτακτου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2020 στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών.
●► Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας
3. Έγκριση για την υποβολή αιτήματος πρόσληψης έκτακτου προσωπικού ειδικότητας ΠΕ Κτηνιάτρων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2020 στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών.
●► Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

ΣΥΜΦΩΝΟ Ο.Η.Ε για την ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ:Ο Δούρειος Ίππος!

Mέρες που είναι, το αναρτούμε ξανά (Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018)! 
Στις 13 Ιουλίου 2018 ο ΟΗΕ έδωσε στη δημοσιότητα ένα κείμενο 34σελίδων με την ονομασία Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Πειθαρχημένη και Κανονική Μετανάστευση 
(Global Compact for Safe, Orderly and RegularMigration). 
Αποτέλεσμα πρωτοβουλιών των μουσουλμανικών χωρών, το σύμφωνο ψηφίσθηκε επί της αρχής από όλα τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης πλην των ΗΠΑ. 
Γραμμένο στην κλασική «ανθρωπιστική» παραπλανητική διάλεκτο παρομοίων «πρωτοβουλιών», με έμφαση στο ρετουσάρισμα εννοιών και στην συγκεκαλυμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, το σύμφωνο παρουσιάζει 23 αντικειμενικούς σκοπούς που έντεχνα σκοπεύουν στην διευκόλυνση και
προώθηση της παγκόσμιας παράνομης μετανάστευσης.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε κανένα απολύτως σημείο των 34 σελίδων δεν υπάρχει αναφορά σε παράνομη μετανάστευση καθώς υιοθετείται ο όρος «παράτυπη μετανάστευση» (irregular migration), ο οποίος πλέον προωθείται επιθετικά, επίμονα, ακόμη και νομικά σε μια απροκάλυπτη προσπάθεια των  2 αριστερόστροφων «προοδευτικών» να επιβάλουν λογοκρισία επί πάντων σχετικά με την συνεχιζόμενη εισβολή Αφρo - Ασιατών στην Ευρώπη. 
Ο κύριος στόχος του συμφώνου – καταφανής σε όποιον έχει την υπομονή και την επιμονή να διαβάσει προσεκτικά τις ατελείωτες 34 σελίδες—είναι η ουσιαστική νομιμοποίηση του «δικαιώματος» οιουδήποτε από τον Τρίτο και Τέταρτο Κόσμο να μετακινηθεί στις ανεπτυγμένες χώρες κατά το δοκούν.
Η ακατάσχετη δυναμική που δημιουργήθηκε από την άφρονα & προκλητική συμπεριφορά της κ. Μέρκελ το καλοκαίρι του 2015 (η οποία τηνέχει ήδη οδηγήσει σε άδοξο έξοδο από την πολιτική) πρόσφερε το έναυσμα που αναζητήσουν εκείνες οι χώρες-μέλη του ΟΗΕ με μακρά παράδοση παραγωγής παράνομων μεταναστών. 

Δωρεάν μαθήματα Eισαγωγής στην Ψηφιακή Τεχνολογία κάθε Tρίτη & Παρασκευή από την ΕΣΤΙΑ Π.Μ.

Προληπτική απολύμανση για το νέο κορωνοϊό

Προληπτική απολύμανση έναντι του νέου κορωνοϊού σε Σχολικά Συγκροτήματα, Παιδικούς Σταθμούς, ΚΕΠ, ΟΑΕΔ, Σταθμό ΗΣΑΠ και άλλους Δημοτικούς και Κοινόχρηστους χώρους  
Ο Δήμος Αμαρουσίου λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ. (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), έναντι του κορωνοϊού covid-19, εκτελεί σταδιακά ενέργειες ειδικού καθαρισμού και προληπτικών απολυμάνσεων στους ακόλουθους χώρους: 

Ξεκινέι αύριο ο 1ος κύκλος ψεκασμών στα ρέματα του Βορείου Τομέα Αθηνών

Αύριο Δευτέρα (9 Μαρτίου) θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος κύκλος εφαρμογής του προγράμματος επίγειων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στα ρέματα του Βορείου Τομέα Αθηνών, έπειτα από τη σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.
Συγκεκριμένα στις περιοχές θα πραγματοποιηθούν υπολειμματικές εφαρμογές με σκοπό την προνυμφοκτονία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των βιολογικών ψεκασμών στους δώδεκα δήμους της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών έχει ως ακολούθως:
                          ΔΕΥΤΕΡΑ 09/03/2019
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
- Ρέμα περιοχής Αγ. Θωμά
- Ρέμα περιοχής Ψαλιδίου
- Ρέμα Σαπφούς (από Νέα Λέσβο έως και την οδό Πρωταγόρα στο ύψος του
Ολυμπιακού Σταδίου)
- Μέρος της ρεματιάς στα όρια με τους Δήμους Βριλησσίων και  Χαλανδρίου
ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Δ. Κ. Μελισσίων
- Ρέμα από το κοιμητήριο Δ.Κ. Μελισσίων μέχρι τον Ποδονίφτη (κτήμα Αλεξανδράτου) 
- Ρέμα Αγίου Ιωάννου Σαλιγκαρίου Μελισσίων
- Ρέμα κατά μήκος της οδού Τσιμπρικίδη (Ανδρούτσου έως Παπαφλέσσα)
- Ρέμα κατά μήκος της οδού Μελπομένης (Γοργοποτάμου έως Ηρώων Πολυτεχνείου)
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Δ.Ε. Κηφισιάς
- Ρέμα Αγίου Νεκταρίου