Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

UNESCO & Δήμος Αμαρουσίου ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προαγωγή του πολιτισμού

Συνεργασία της προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Λυκόβρυσης - Πεύκης Μ. Πατούλη - Σταυράκη, με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου Ν. Πέππα
«UNESCO και Δήμος Αμαρουσίου ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την προαγωγή του πολιτισμού στον τόπο μας. Ενθαρρύνουμε τον διάλογο, προωθούμε την πολιτισμική ποικιλομορφία και συνεισφέρουμε στην ανθρώπινη ανάπτυξη»
Προτάσεις για κοινές δράσεις στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων & ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης - Πεύκης Μαρίνα Πατούλη - Σταυράκη, με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α) Νίκο Πέππα.
Εξετάζοντας τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν για δράσεις από κοινού του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων με την Κ.Ε.Δ.Α και το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν στην κατάρτιση ενός προγράμματος εκδηλώσεων που να σχετίζονται με την προώθηση των αρχών της UNESCO, με επίκεντρο τη νεολαία και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε επίκαιρα ζητήματα που την αφορούν.

Στις 4:30 μ.μ. η ημερίδα: «Νέα Θρησκευτικά: Ἡ ἑπόμενη ἠμέρα»

Δωρεάν ή μειωμένου κόστους θέσεις σε φροντιστήρια της πόλης μας, εξασφάλισε ο Δήμος Αμαρουσίου!

Γ. Πατούλης: Στόχος μας όλοι οι μαθητές & οι μαθήτριες της πόλης μας να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση & στην απόκτηση της γνώσης    
Το πρόγραμμα δωρεάν φοίτησης ή μειωμένου κόστους, σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών της πόλης υλοποιεί και εφέτος ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, παρέχοντας τη δυνατότητα στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικές ή οικονομικές δυσκολίες να καλύψουν μέρος των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών τους.
Οι θέσεις φοίτησης εξασφαλίζονται χάρη στην πολύτιμη συνεργασία και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των ιδιοκτητών φροντιστηρίων της πόλης, οι οποίοι βάσει των δυνατοτήτων τους διαθέτουν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και για συγκεκριμένες τάξεις.                 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:
«Στόχος μας όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και στην απόκτηση της γνώσης χωρίς αποκλεισμούς. 
Ευχαριστούμε θερμά τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων που και εφέτος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου μας, ώστε ενωμένοι, να δώσουμε στα παιδιά της πόλης μας όλα τα εφόδια για την πρόοδο και την εξέλιξή τους     
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης  του Ν.Π.Δ.Δ. Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης  Δήμου Αμαρουσίου  (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) με την επίβλεψη του Προέδρου κου Πέτρου Κόνιαρη.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

«Μουσική Βαλίτσα», με κιθάρα βιολί & τραγούδι, το Σάββατο στο «Ιδιομελο»


Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΕΞΙ(06) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (32/2018), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα  Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010).
* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Ανατροπή ανάληψης υποχρέωσης έτους 2018
2. Έγκριση ή μη Πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών συμμετοχής στον διαγωνισμό για την
ανάληψη του έργου: «Επισκευές και βελτιώσεις δημοτικών κτηρίων
3. Εγκριση ή μη Πρακτικού Αποσφράγισης και αξιολόγησης των δικαιολογητικών κατακύρωσης
που αφορούν στη διενέργεια Διαγωνισμού ΔημόσιουΈργου του Ν. 4412/2016 για τη μελέτη
με τίτλο: 
"ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Στις 9:30 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου»

ΠΕΝΤΕ (05) θέματα περιλαμβάνει η Τακτική συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου» (15/2018), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 9:30 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
===============================================
1. Επέκταση περιοχής Μελέτης υπό Ένταξη στο Σχέδιο περιοχής Καρπάθικα - Ηπειρώτικα
2. Επικαιροποίηση και συμπληρωματικές ρυθμίσεις του κανονισμού λειτουργίας του Ιστορικού - Εμπορικού Κέντρου
3. Παραχώρηση θέσης στάθμευσης αναπηρικού οχήματος σε κοινόχρηστο Χώρο (οδόστρωμα),
επί της οδού Ύδρας αρ. 17 (υπόθεση Δεληβοριά Χριστίνα)

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

CineΡήξη:Αύριο στις στις 8.00 μ.μ. η προβολή του ντοκιμαντέρ «Αττίλας 74»

Το cineρήξη διοργανώνει κύκλο προβολών με θέμα «Ημέρες Μνήμης» 
Αύριο στις 8.00 μ.μ. θα προβάλλει την ταινία τεκμηρίωσης του Μ. Κακογιάννη «Αττίλας ΄74» 
           Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση. 

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση της ΚΕΔΕ με το νέο ΥπΕσ Αλ. Χαρίτση

Οι τροποποιήσεις και οι αλλαγές που απαιτούνται στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» προκειμένου να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα των Δήμων καθώς και όλα τα ανοιχτά θέματα θεσμικού και οικονομικού χαρακτήρα που ταλανίζουν την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης του ΔΣ της ΚΕΔΕ υπό τον Πρόεδρό της Γ. Πατούλη με το νέο υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση.
Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών συμμετείχαν επίσης η υφ. Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη και ο Γ. Γραμματέας του υπουργείου Κ. Πουλάκης.
Αποδεκτή η πρόταση Γ. Πατούλη για σύσταση κοινής επιτροπής αιρετών & στελεχών του ΥΠΕΣ
Την ανάγκη επανεκκίνησης ενός εποικοδομητικού διαλόγου με το υπουργείο προκειμένου να αναζητηθούν από κοινού λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, υπογράμμισε στην αρχική του εισήγηση ο κ. Πατούλης
Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε τη συγκρότηση κοινής επιτροπής με τη συμμετοχή αιρετών και εκπροσώπων του υπουργείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, πρόταση που έγινε δεκτή από τον υπουργό.
Ειδικότερα, διατύπωσε το πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ για αποκέντρωση του συγκεντρωτικού κράτους με μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού προκειμένου, όπως ανέφερε, να εφαρμοστεί η έννοια της μητροπολιτικής διακυβέρνησης και να μπουν οι τοπικές κοινωνίες σε τροχιά ανάπτυξης.
Έμφαση έδωσε στα ζήτημα της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης κυρίως των μικρών ορεινών και νησιωτικών Δήμων. 
Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι «αφυδατωμένη» από προσωπικό, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία νευραλγικών δομών.

Θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της αγοράς της πόλης, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη

Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου για θέματα του εμπορικού κέντρου και την πορεία των εργασιών για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης
«Προωθούμε ένα «πακέτο» συντονισμένων ενεργειών για τη σταθερή αναβάθμιση της εμπορικότητας του κέντρου, της καθημερινότητας του πολίτη, της βελτίωσης της προσβασιμότητας των επισκεπτών με διάρκεια και προοπτική. Δημιουργούμε ένα σύγχρονο τοπόσημο για την πόλη μας, αναβαθμίζουμε περαιτέρω την αγορά μας»
Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, εκπροσώπων της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, δημοτικών συμβούλων, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γιάννη Νικολαράκου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης όπου εξετάστηκαν μία σειρά από ζητήματα που αφορούσαν κυρίως θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της αγοράς της πόλης, την αναβάθμισή της ενόψει και της ολοκλήρωσης της πλατείας και του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης.
Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση από μέρους του Δημάρχου Γ. Πατούλη, σχετικά με μία σειρά από ενέργειες που δρομολογεί η Διοίκηση του Δήμου για την ενίσχυση της ομαλής λειτουργίας της εμπορικής αγοράς όπως είναι η επικαιροποίηση του κανονισμού λειτουργίας της, ο έλεγχος των εισόδων των οχημάτων εντός των πεζοδρόμων του ιστορικού και εμπορικού κέντρου, οι εργασίες συντήρησης, επισκευής φθορών, αντικατάστασης εξοπλισμού όπου απαιτείται, η βελτίωση της προσβασιμότητας. 

Συνεχίζονται οι εγγραφές στους δύο νέους Κύκλους Μαθημάτων του Α.Λ.Π Δήμου Αμαρουσίου

Με επιτυχία συνεχίζονται οι εγγραφές στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Δήμου Αμαρουσίου & στους 2 κύκλους μαθημάτων, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν συνεχόμενα την ίδια ημέρα & με διαφορετική θεματολογία ο καθένας.
Το θέμα του Α΄ Κύκλου Μαθημάτων είναι : 
«8 μαθήματα Επικοινωνίας & Προσωπικής Ανάπτυξης»
Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν μέσα από τις εισηγήσεις καταξιωμένων και ειδικών επί του θέματος εισηγητών την ικανότητα της σωστής επικοινωνίας ως παράγοντα καθοριστικής σημασίας για την προσωπική ανάπτυξη και την επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής μας
Θα αναλυθούν θέματα όπως: 
Διεκδικητική επικοινωνία, αρνητική επικοινωνία, λεκτική και εξωλεκτική επικοινωνία, ΜΜΕ και διαμόρφωση κοινής γνώμης, διαχείριση κρίσεων, διαχείριση συγκρούσεων, συναισθηματική νοημοσύνη, αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση κ.α.
Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 1 -10 - 2018, και θα ολοκληρωθούν σε 8 εβδομαδιαίες διαλέξεις, κάθε Δευτέρα, ώρες 16:30 έως 19:00.
Το θέμα του Β΄ Κύκλου Μαθημάτων είναι: «Υγεία & Προληπτική Ιατρική»

Ευχαριστίες στο Γ. Πατούλη από την Ένωση Γονέων & Φίλων των Παιδιών του Σικιαρίδειου

Ευχαριστήρια επιστολή Ένωσης Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Παιδιών του Σικιαρίδειου Ιδρύματος για τη συνδρομή του Δήμου Αμαρουσίου στη φιλοξενία στων παιδιών σε θερινές κατασκηνώσεις
Τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, εκφράζει με επιστολή της η Ένωση Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Παιδιών του Σικιαρίδειου Ιδρύματος για τη συνδρομή του Δήμου στη διευκόλυνση της φιλοξενίας των παιδιών του Σικιαρίδειου Ιδρύματος και του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου σε θερινές κατασκηνώσεις.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο πρόεδρος της Ένωσης Θανάσης Κοκόρας, αναφέρει:
«Σας ευχαριστούμε πολύ για μία ακόμα φορά - για την παραχώρηση, εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου, της χρήσης ενός μεγάλου λεωφορείου με ζώνες ασφαλείας με σκοπό την μετακίνηση των κατασκηνωτών παιδιών ΑμεΑ που καταρτίζονται ή φοιτούν στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων!

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7:00 μ.μ. στην Ομόνοια!
             Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα!
Η Θεσσαλονίκη σημαιοστολίστηκε στα χρώματα της αστερόεσσας, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι με τις ΗΠΑ ‘μας ενώνουν κοινές αξίες, αγώνες για κοινές αξίες και κοινούς στόχους για την ελευθερία και τη δημοκρατία’, και ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός ξεπλύθηκε από τη κυβέρνηση ‘της πρώτης φοράς αριστερά’ του ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμα φορά. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του σημαιοφόρου στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή, δεν παίρνει τσάμπα τα συχαρίκια από τις ΗΠΑ.
Το όραμά τους δεν είναι το δικό μας!
Άνθρακες αποδείχθηκαν οι βαρύγδουπες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. 
Ο λαός θα περιοριστεί στο όραμα, ενώ τα μνημόνια δικαιώθηκαν, καθώς ο πρωθυπουργός δεν κουράστηκε να επαναλαμβάνει τη δέσμευση προς το κεφάλαιο ότι ‘τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές θα τηρηθούν στο ακέραιο’ και ότι οι όποιες ελαφρύνσεις για το λαό δεν θίγουν στο ελάχιστο τους ματωμένους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής. 
Πίσω από τις δήθεν ελαφρύνσεις για το λαό, βρίσκεται η μονιμοποίηση όλου του μνημονιακού πλαισίου και του αντεργατικού οικοδομήματος που θεμελίωσαν οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ενίσχυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Τα μνημόνια είναι εδώ. 
Οι 700 μνημονιακοί νόμοι είναι ανέγγιχτοι. 
Οι μειώσεις σε μισθούς συντάξεις, αφορολόγητο, τα κάθε είδους χαρατσώματα δεν κουνιούνται ούτε ρούπι. 
Αντίθετα οι λίγοι που κατέχουν το πλούτο θα δουν, εκτός από όραμα, και αύξηση των κερδών τους με τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις εταιρείες στο 25%, τη μείωση του λεγόμενου ‘μη μισθολογικού κόστους’, τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση για τη διευκόλυνση των επενδύσεων.
Το «όραμα» του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το κεφάλαιο. 

Στις 11:00 π.μ η συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τον υπ. Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση

 Στις 10:00  π.μ. η συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωση θα έχουν σήμερα Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ, συναντηση με το νέο υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.
Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 10:00  π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, στα γραφεία της Ένωσης 
(Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 3ος όροφος), 
με αντικείμενο τον προσδιορισμό των θέσεων και των αιτημάτων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, που θα τεθούν υπόψιν του νέου υπουργού, κατά τη συνάντησή τους.

Στις 3:30 μ.μ. η 28η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΕΠΤΑ(07) θέματα περιλαμβάνει η 28η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής , η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλλήνης για την μελέτη με τίτλο:
«ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ Π.Ε. ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ - ΦΕΚ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 167/ΑΑΠ/12-08-2016» συνολικού προϋπολογισμού
1.252.121,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου
2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λαυρεωτικής για την ολοκλήρωση της μελέτης με τίτλο:
«ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ - ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Β’ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ - ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ - ΤΟΥΡΚΟΛΙΜΑΝΟ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ» ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ συνολικού προϋπολογισμού 748.429,37€(συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α).
Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Cine «Μίμης Φωτόπουλος»:Το πρόγραμμα προβολών από αύριο 13 έως 19 Σεπτεμβρίου


Με το Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο Άγιος Ελευθέριος» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Σε τροχιά υλοποίησης έργα υποδομών που θα αναδείξουν το Σωρό σε μια πανέμορφη γειτονιά
Τα έργα υποδομών που μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης στην περιοχή του Σωρού συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωρού Λάκκα Κόττου «Ο Άγιος Ελευθέριος», στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018.
Τα έργα αφορούν, στη διαμόρφωση του χώρου των παλαιών εξωτερικών συνεργείων, Σωρού-Αγίου Αθανασίου - Κονίτσης, στη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, που αυτό σημαίνει άμεσα και την τακτοποίηση της θωράκισης της περιοχής από τα όμβρια με αντίστοιχα έργα, αλλά και έργα υποδομών μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής και την ένταξη στο σχέδιο πόλης του Κάτω Σωρού.     
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι «η μελέτη με ίδιους πόρους του Δήμου για τη Σωρού - Αγίου Αθανασίου - Κονίτσης ήδη εστάλη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στην ανάδοχο εταιρεία για την έκδοση των εγγυητικών επιστολών, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση. 

Δωρεάν η μεταφορά μαθητών ΑμεΑ στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, για άλλες δυο σχολικές χρονιές

Η Περιφέρεια Αττικής διασφάλισε για άλλες δύο σχολικές χρονιές τη δωρεάν μεταφορά 80 μαθητών ΑμεΑ από την κατοικία τους στο σχολείο και στα εργαστήρια του Σικιαριδείου ιδρύματος, στο Μαρούσι. 
Η συνολική χρηματοδότηση για τις σχολικές περιόδους 2018- 2019 και 2019- 2020 ανέρχεται σε 538.904 ευρώ, ενώ αυξήθηκαν από 30 σε 50 οι πόλεις- περιοχές από τις οποίες θα διέρχονται καθημερινά τα δρομολόγια. 
Επιπλέον, το Σικιαρίδειο ενισχύεται φέτος με 221.063 ευρώ προκειμένου να ανταπεξέλθει σε λειτουργικές του δαπάνες, ενώ ως Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδων ΑμεΑ χρηματοδοτείται μέσω του ΠΕΠ Αττικής με 433.000 ευρώ, εκ των οποίων έχουν ήδη εκταμιευθεί οι πρώτοι πόροι.
«Η ιστορική κοινωνική δομή του Αμαρουσίου επέστρεψε πλέον στην κανονικότητα και τέθηκαν στέρεες βάσεις για τη βιωσιμότητά του, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και τη διοίκηση του Σικιαριδείου» επεσήμανε  ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, και πρόσθεσε:

Το μήνυμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αμαρουσίου Κυρίλλου προς τους μαθητὲς & τις μαθήτριες

Ἀρχίζει σήμερα γιὰ ὅλους σας μιὰ καινούργια σχολικὴ χρονιά. 
Ὅσο κι ἂν ἀκούγεται ρομαντικὸ καὶ ξεπερασμένο, ὅμως εἶναι ἀληθινὸ ὅτι ἡ ζωὴ μέσα στὸν κάθε χρόνο ποὺ ἀρχίζει μοιάζει μὲ ἕνα ταξίδι σὰν ἐκεῖνο ποὺ κάνουν οἱ ἄνθρωποι, γιὰ νὰ γνωρίσουν ἄλλους τόπους καὶ πολιτισμούς.
Σὲ αὐτὸ τὸ ταξίδι ἕνα ἀπὸ τὰ πιὸ πολύτιμα ἐφόδια εἶναι ἡ γνώση ποὺ φαίνεται νὰ προσφέρει τὸ σχολεῖο καὶ τὸ διαδίκτυο. 
Ὄχι ὅμως ἡ ξερὴ γνώση ποὺ διαχέεται σήμερα ἄφθονα ἀπὸ τὴν κοινωνία τῆς πληροφορίας. 
Ὄχι ὅλα ἐκεῖνα τὰ ἀναρίθμητα ἐγκυκλοπαιδικὰ δεδομένα ποὺ ἀποθηκεύονται στοὺς ὑπολογιστὲς τῆς σύγχρονης τεχνολογίας καὶ σᾶς θαμπώνουν. 
Ὄχι ὅλες ἐκεῖνες οἱ ἔξυπνες ἐφαρμογὲς ποὺ ἔγιναν ἀναπόσπαστο κομμάτι τῆς καθημερινότητάς μας καὶ σᾶς ἐνθουσιάζουν. 
Μιὰ τέτοια τεχνογνωσία μοιάζει μὲ δίκοπο μαχαίρι ποὺ πρέπει νὰ μάθετε νὰ χρησιμοποιεῖτε σωστὰ, γιὰ νὰ μὴν σᾶς τραυματίσει, ἀκόμα καὶ θανάσιμα.
Μόνο ὅταν αὐτὴ τὴν γνώση τὴν χρησιμοποιείσετε σωστὰ, ὁ θρίαμβος τῆς τεχνολογικῆς ἔκρηξης δὲν θὰ μπορέσει νὰ σᾶς ὑποδουλώσει. 
Γιὰ νὰ τὴν χρησιμοποιεῖτε ἐσεῖς, ὅπως θέλετε, καὶ ὄχι ὅπως ἐκείνη ἐπιθυμεῖ μὲ τὴν ἐξάρτηση ποὺ σᾶς ἐπιβάλλει. 
Γιὰ νὰ μὴν βυθιστεῖτε στὴν ἀπομόνωση τοῦ πληκτρολογίου καὶ τῆς ὀθόνης χάνοντας τὴν σχέση σας καὶ τὴν ἐπικοινωνία σας μὲ τὸν ἄλλο ἄνθρωπο.

«Καλή σχολική χρονιά» από τους Φίλους του Δάσους Συγγρού

Κάθε χρόνο, εδώ και χρόνια αμέτρητα η βασική σκηνή του κοινωνικού βίου στα μέσα του Σεπτέμβρη σημαδεύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την απαρχή μιας νέας προσπάθειας των νέων «βλαστών» να σηκωθούν πάνω από τη γη πιο γρήγορα, να φτιάξουν το δικό τους κορμό και να σταθούν μόνοι τους χωρίς τη βοήθεια άλλων…
Κάθε χρόνο το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα ολόκληρης της κοινωνίας. 
«Καλή σχολική χρονιά», είναι η καλύτερη ευχή για κάθε παιδί, για κάθε γονέα παιδιού, για κάθε εκπαιδευτικό .
Οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι η ζωντανή ελπίδα μας. 
Όλη η ομορφιά της ζωής μας είναι εδώ! 
Ποιος δεν ανατρέχει άλλοτε συνειδητά και άλλοτε ασυνείδητα στα δικά του σχολικά θρανία, για να συναντήσει τα παιδικά του όνειρα και τους εφηβικούς σχεδιασμούς; 
Υπάρχει κάποιος που δεν νοσταλγεί έστω και μια σκηνή της σχολικής ζωής του; 

Κοντά στους μαθητές των σχολείων της πόλης ο Γ. Πατούλης

Κοντά στους μαθητές στις εναρκτήριες σχολικές εκδηλώσεις σε διάφορες γειτονιές της πόλης βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μεταφέροντας σε παιδιά, παιδαγωγούς και γονείς μαζί με τις ευχές του για μία καλή και δημιουργική χρονιά, τη σταθερή υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων της πόλης και την απρόσκοπτη εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου προς όφελος των μαθητών.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μαζί με δημοτικούς συμβούλους, παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμών του 8ου και του 18ου Νηπιαγωγείου, του 8ου, του 9ου, του 10ου, του 18ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου.
Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του ευχήθηκε προς τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να έχουν μία γόνιμη, ευχάριστη και δημιουργική σχολική χρονιά.
«Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, νέοι στόχοι, νέες εμπειρίες, νέες γνώσεις, νέες κατακτήσεις σας περιμένουν. Και φέτος, σας καλωσορίζουμε στις σχολικές τάξεις έχοντας φροντίσει η υποδοχή σας να γίνει υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, γιατί για εμάς η ασφάλεια, η υγεία και η ποιότητα της εκπαίδευσης σας είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες. 
Δεν εφησυχάζουμε. Δεν κάνουμε εκπτώσεις. 
Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις κόντρα στην παθογένεια του κεντρικού Κράτους.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

«Αλλοθι, δεν έχεις άλλοθι Αλέξη»... είπε στον πρωθυπουργό η Σοφία Σακοράφα!

«Μην ελπίζεις σε επιείκεια την ώρα της πολιτικής & ιστορικής κρίσης»!!!
«Δεν έχετε άλλοθι για τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζετε. Μην ελπίζετε σε επιείκεια την ώρα της πολιτικής και ιστορικής κρίσης», είπε στον Αλέξη Τσίπρα η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, όταν πήρε το λόγο στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού για «Το μέλλον της Ευρώπης».
Απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα η Σοφία Σακοράφα του υπενθύμισε: 
«Εκλεγήκαμε και οι δύο καταγγέλλοντας αυτές τις πολιτικές γιατί γνωρίζαμε πολύ καλά  ότι είναι ανθρωποκτόνες & καταστροφικές για τη χώρα»
Πολιτικές από τις οποίες ο ίδιος ωστόσο υποχώρησε, όπως του είπε, λέγοντας:  
«Εσείς όμως τις βαφτίσατε «σωτηρία» και τις εφαρμόζετε πιστά, ενώ γνωρίζαμε πολύ καλά και οι δύο ποιές εναλλακτικές έπρεπε και μπορούσατε να εφαρμόσετε».
Αντικρούοντας την περιγραφή του Έλληνα Πρωθυπουργού, που παρουσίασε στο Ευρωκοινοβούλιο μια μαγική εικόνα για την Ελλάδα,  τόνισε ότι το πρόγραμμα «σωτηρίας» της Ελλάδας ποδοπάτησε την αξιοπρέπεια του λαού, ενώ η χώρα κατέληξε«καθημαγμένη από τους «Σωτήρες» της».
Η Σοφία Σακοράφα στην παρέμβασή της δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της Μακεδονίας. 
Με ευθύ υπαινιγμό για τη συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε ότι «οι ταγοί της, υπάκουοι και πρόθυμοι, είναι  έτοιμοι να ξαναγράψουν την ιστορία της καθ΄ υπαγόρευσιν».

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων:«ΟΧΙ στο ρατσισμό σε βάρος των συνταξιούχων»!

Από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων εστάλη 
η ακόλουθη επιστολή στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ:
Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ,
Κοινοποίηση ΔΣ ΠΟΕΣΥ
Τις δύο τελευταίες μέρες σε ανταποκρίσεις και ρεπορτάζ από την Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνεται απόσπασμα, που φέρεται ότι περιλαμβάνεται σε δήλωση του Πρωθυπουργού στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ, αναφορικά με τους συνταξιούχους.
Πρόκειται για ανατριχιαστική διατύπωση, που εφόσον επιβεβαιωθεί, οι δημοσιογραφικές ενώσεις οφείλουν να πάρουν θέση και για την ουσία του ζητήματος , καθώς και για το γεγονός ότι αυτό συνέβη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου δίχως την παραμικρή αντίδραση.
Στα δημοσιεύματα αναφέρεται το ακόλουθο απόσπασμα από απάντηση του Πρωθυπουργού:
«…Αλλά το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό.

Ευχαριστίες της νεοϊδρυθείσας εθελοντικής ομάδας Σ.Ε.Α.Δ στον Γ. Πατούλη

Θερμά συγχαρητήρια & ευχαριστίες προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη εκφράζει η νεοϊδρυθείσα εθελοντική ομάδα Σ.Ε.Α.Δ. (Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας) για την αρωγή στο έργο της και για τη διάθεση δωρεάν υλικών πρώτης ανάγκης για την κάλυψη εξοπλιστικών αναγκών, αλλά και για την κάθε δυνατή διευκόλυνση στην επιχειρησιακή λειτουργία των μελών της. 

Άμεσα σβηστηκε η φωτιά που ξέσπασε στο Δάσος Συγγρού

Άμεση ήταν η κατάσβεση της εστίας φωτιάς που εντοπίστηκε στο Δάσος Συγγρού κοντά στον Πύργο από τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 Στο σημείο έσπευσαν 5 πυροσβεστικά οχήματα και 1 υδροφόρα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, 5 οχήματα της Πυροσβεστικής και 1 πυροσβεστικό του ΣΠΑΠ.

Το μήνυμα του Δημάρχου μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Γ. Πατούλης: «Στο Μαρούσι επενδύουμε στα παιδιά μας, στη γνώση και στα σχολεία της πόλης μας. Με πρότυπες δομές σε επίπεδο λειτουργίας και ποιότητας εκπαίδευσης προσφέρουμε το καλύτερο δυνατόν για τη μόρφωση των παιδιών μας. Μόνο μέσα από την επένδυση στη γνώση χωρίς αποκλεισμούς, μπορούμε να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, με τους ίδιους τους νέους μας πρωταγωνιστές στον τόπο τους»

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:
«Μία νέα σχολική περίοδος, μία νέα εμπειρία ξεκινά για όλα εσάς τα παιδιά της πόλης μας, με την έναρξη της φετινής χρονιάς. Στο πλευρό σας παιδαγωγοί και γονείς θα σας ακολουθήσουν τα νέα σας βήματα, θα σας στηρίξουν, θα μοιραστούν τα άγχη και τις αγωνίες σας, τις χαρές και τις επιτυχίες σας.
Σε όλους εσάς τους μαθητές της πόλης μας εύχομαι η νέα αυτή χρονιά που ξεκινά να σας χαρίσει πολλές γνώσεις, συγκινήσεις και κατακτήσεις.
Εμείς ως Δήμος επενδύουμε σε εσάς, που είστε το μέλλον της πατρίδας μας. 
Επενδύουμε στα δημόσια σχολεία της πόλης μας. 
Με πρότυπες δομές που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την ιδιωτική εκπαίδευση, επιμελώς φροντισμένες με τη συνεργασία των σχολικών επιτροπών και των εκπαιδευτικών αλλά και όσον αφορά στην ποιότητα εκπαίδευσης και λειτουργίας, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Oι ευχές της Μ. Πατούλη - Σταυράκη προς τους μαθητές & τις μαθήτριες

«Ο αγώνας για αυτοβελτίωση, κατάκτηση της γνώσης & της ίδιας της ζωής είναι συνεχής. Οι καρποί των προσπαθειών σας, όμως, να είστε βέβαιοι ότι θα «πιάσουν» τόπο. Όλοι εμείς, οι δικοί σας άνθρωποι, οι δάσκαλοι & οι καθηγητές σας είμαστε στο πλευρό σας να αγωνιστούμε μαζί»
Μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, καλωσόρισε τη νέα σχολική χρονιά 
η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης - Πεύκης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, εκπαιδευτικός φιλόλογος Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.
Στην επίσημη πρώτη των σχολείων, η κ. Πατούλη, απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:
«Αγαπητά μου παιδιά, σήμερα ανεβαίνετε ένα σκαλοπάτι στην εκπαιδευτική σας διαδρομή. Νέοι στόχοι, νέα όνειρα, νέες γνώσεις και εμπειρίες είναι μπροστά σας. Χωρίς άγχος αλλά με δίψα για μάθηση και πίστη στις δυνάμεις και στις ικανότητές σας «ρουφήξτε» κάθε νέα πληροφορία, κάθε θετικό ερέθισμα που σας προσφέρει το σχολικό σας περιβάλλον και αξιοποιείστε το με τον καλύτερο τρόπο για τον εαυτό σας, την προσωπική σας βελτίωση και πρόοδο. Μην ξεχνάτε ότι ο αγώνας για αυτοβελτίωση, κατάκτηση της γνώσης & της ίδιας της ζωής είναι συνεχής.  Οι καρποί των προσπαθειών σας, όμως, να είστε βέβαιοι ότι θα «πιάσουν» τόπο. Όλοι εμείς, οι δικοί σας άνθρωποι, οι δάσκαλοι & οι καθηγητές σας είμαστε στο πλευρό σας να παλέψουμε μαζί

Στον αγιασμό του 8ου Δ. Σ. Α ο Γιώργος Καραμέρος

Χαρούμενες παιδικές φωνές που ξανάσμιξαν στον προαύλιο χώρο, καρδιοχτύπια για τα πρωτάκια αλλά και συγκίνηση και αγωνία για γονείς και εκπαιδευτικούς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.
Η διευθύντρια κ. Κυριακή Κανάρη Ντάλη καλωσόρισε τα παιδιά και έδωσε τις απαραίτητες ενημερώσεις σε γονείς και εκπαιδευτικούς ευχαριστώντας τον Αντιπεριφερειάρχη για την παρουσία του  για την παρουσία του.
 Ο κ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά: 
«Καλή σχολική χρονιά στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και τα παιδιά στα δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια αλλά και τα ειδικά σχολεία της Βόρειας Αθήνας και των δώδεκα Δήμων του Βορείου Τομέα Αθηνών όλης της Αττικής και όλης της Ελλάδας.
Να είναι μια χρονιά με γαλήνη οικογενειακή, με φώτιση ως προς το εκπαιδευτικό έργο με υγεία πάνω από όλα για τα παιδιά χωρίς προβλήματα, τα οποία όταν προκύπτουν ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας να λύνουν. 

Γαβρόγλου προς μαθητές:«Του χρόνου αποφασίσαμε να κοιμόσαστε λίγο παραπάνω», για να κάνουμε ακόμα πιό ήσυχοι την «εθνοπροδοτική» δουλειά μας!

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν από τις 09:00.   
«Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω» σχολίασε ο υπουργός, με τους μαθητές του 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.    
Ειδικότερα, αναφερόμενος στην αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ευεργετηθούν τα παιδιά και σημείωσε: 
«Προσπαθούμε να κάνουμε πολιτική, πράγματα που ισχύουν παιδαγωγικά και επιστημονικά».   
Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί σχετική επιστημονική επιτροπή, καθώς επίσης και μία ομάδα εργασίας για τεχνικά ζητήματα.   
«Για τα δημοτικά δεν θα αλλάξει τίποτα σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, οι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους νωρίς» διαβεβαίωσε ο υπουργός και σημείωσε ότι θα υπάρξει και συνεννόηση με τις περιφέρειες για το θέμα της μεταφοράς μαθητών του δημοτικού.   
Να σημειωθεί ωστόσο πως πρόκειται για μία απόφαση, πάντως, που δεν έχει παρθεί επίσημα, παρά μόνο μέχρι στιγμής, επίσημα είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του υπουργού. 

«Εικόνα διάλυσης & κατάρρευσης στη ΔΠΕ Β΄ Αθήνας», βλέπει ο Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των συναδέλφων – μελών του σωματείου μας αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας σε σχέση με τη διαχείριση της κάλυψης των λειτουργικών κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Δ/νσης και των υπηρεσιακών μεταβολών (μονίμων εκπαιδευτικών, λειτουργικές υπεραραριθμίες, αναρτήσεις λειτουργικών κενών, τοποθετήσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών από άλλα ΠΥΣΠΕ, ικανοποίηση αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ κ.λπ.) καταγγέλλει τους υπευθύνους της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας και Προϊσταμένη εκπ/κών θεμάτων για τη μη τήρηση των δεσμεύσεών που ανέλαβαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τα Δ. Σ. των Σ.Ε.Π. Ε. της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας της Πέμπτης 6 – 9 – 2018.
Συγκεκριμένα:
τίποτα από όλα όσα ζητήσαμε να τηρηθούν από τους αρμοδίους της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας σε σχέση με τα παραπάνω ζητήματα δεν έγιναν αποδεκτά πό την πλευρά της διοίκησης, τα λάθη και οι αβλεψίες – παραλείψεις συνεχίζονται σε ότι αφορά τη διαχείριση των υπηρεσιακών μεταβολών (π.χ. συνεχείς ανακοινοποιήσεις πινάκων με λειτουργικά κενά που επικαιροποιούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή με πολλά από τα κενά πότε να εμφανίζονται και πότε να εξαφανίζονται, λειτουργικά κενά για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων χωρίς να αναγράφονται δίπλα οι ώρες που χρειάζεται κάθε σχολείο, τοποθέτηση εκπαιδευτικού Μουσικής στο Δημ. Σχ. Κωφών & Βαρήκοων Πεύκης χωρίς να διαθέτει γνώση νοηματικής γλώσσας  κ.ά.),
για την κατάσταση σε σχέση με την τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών....

Δήλωση Γ. Πατούλη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Η επένδυση στη γνώση και στην άρτια εκπαίδευση των παιδιών μας είναι τα «θεμέλια» για την ουσιαστική και αποτελεσματική αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι και θα είναι παρούσα σε αυτή την προσπάθεια»
Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, στους γονείς τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς της χώρας μία εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά.
Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί  προτεραιότητα η δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών, χωρίς καμία εξαίρεση, στα αγαθά της μόρφωσης, σ΄ ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον.
Σε αυτό το πλαίσιο οι Δήμοι όλης της χώρας, όπως κάθε χρόνο,  σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, μερίμνησαν έγκαιρα προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα αναγκαία έργα συντήρησης και προετοιμασίας των σχολικών μονάδων.
Ωστόσο  εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

ΣΥΠΑ:Η Περιφερειακή Αρχή μήπως έχει «απλήρωτα γραμμάτια»;

              Παράξενες συμπτώσεις για ένα κτίριο!
Μεγάλη είναι η αντίδραση του συλλόγου υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής στην επικείμενη μεταστέγαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα  σε δύο κτίρια επί της λεωφόρου Κηφισίας 18 και 20 στο ύψος του Αμαρουσίου, από το κτίριο επί της λεωφόρου Μεσογείων 448 στην Αγία Παρασκευή, όπου στεγάζονταν την τελευταία δεκαετία. 

Οπως τονίζουν, πρόκειται για ένα ή μάλλον δύο ακατάλληλα κτίρια που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες της υπηρεσίας, δεν τηρούν τις αναγκαίες προδιαγραφές, ενώ αναφέρουν επίσης ότι δεν έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. 
Από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει ως κύρια αιτία για τη μεταστέγαση την εξοικονόμηση πόρων εφόσον το μηνιαίο ενοίκιο για τα δύο κτίρια είναι στο 1/2 του ποσού που καταβαλλόταν. 
Τονίζει, επίσης, ότι έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες προσαρμογές, ώστε π.χ. να επιτρέπεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ. 
Ωστόσο, μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις φανερώνουν την επιμονή της Περιφέρειας Αττικής με τα δύο συγκεκριμένα κτίρια, ακόμη από την περίοδο της διακήρυξης του δημόσιου διαγωνισμού.

«Με στόχο τη μείωση των ενοικίων και καθώς τα μισθωτήρια συμβόλαια είχαν λήξει, διεξήχθησαν από το 2015 και μετά δύο δημόσιοι και χρονοβόροι διαγωνισμοί για την αναζήτηση κτιρίου επί της λεωφόρου Κηφισίας από την Κατεχάκη μέχρι την Κηφισιά», αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής απαντώντας στις αιτιάσεις του Επιμορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραδείσου Αμαρουσίου, αλλά και των υπαλλήλων της Περιφέρειας που αντιδρούν. 

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Με τους Διευθυντές των Γυμνασίων & Λυκείων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Συνάντηση με τους Διευθυντές των  Γυμνασίων και Λυκείων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο της συνέχισης της εξαιρετικής συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης
Καλωσορίζοντας τους επικεφαλής των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης  τους ευχαρίστησε  για την διαρκή και ακούραστη προσπάθεια στο εκπαιδευτικό τους έργο, ευχόμενος από καρδιάς «καλή δύναμη» για τη νέα σχολική χρονιά.
Συζητήθηκαν τα προβλήματα καθημερινότητας αλλά και λειτουργίας των σχολικών μονάδων προκειμένου να δοθούν άμεσες λύσεις.