Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

H Γερμανική Ευρώπη είναι η λύση!!!

Θα παραμείνουν άνεργοι για χρόνια οι περισσότεροι πρόσφυγες, λέει η Γερμανίδα Επίτροπος!

Θα εξακολουθούν να είναι άνεργοι σε πέντε χρόνια, εως & τα 3/4 των προσφύγων στη Γερμανία, σύμφωνα με την αρμόδιο Επίτροπο για την ενσωμάτωση των προσφύγων Aydan Ozoguz.
Μιλώντας στους Financial Times είπε ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει προκλήσεις στην ενσωμάτωση του τεράστιου μεταναστευτικού της πληθυσμού.
Σύμφωνα με την Ozoguz, μόνο το ένα τέταρτο έως το ένα τρίτο των νεοεισερχομένων θα εισέλθει στην αγορά εργασίας τα επόμενα πέντε χρόνια και «για πολλούς άλλους, θα χρειαστούμε μέχρι δέκα».
Αρχικά, η εισροή πολλών μεταναστών σε ηλικία εργασίας, με πολλά κίνητρα, προκάλεσε αισιοδοξία ότι θα αμβλύνουν την οξεία έλλειψη δεξιοτήτων της Γερμανίας. 
Ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler, Dieter Zetsche, δήλωσε ακόμη ότι οι πρόσφυγες θα μπορούσαν να θέσουν τα θεμέλια για το «επόμενο γερμανικό οικονομικό θαύμα».
Ωστόσο, σύμφωνα με την Ozoguz, ο χρόνος έδειξε την έλλειψη προσόντων και γλωσσικών δεξιοτήτων των μεταναστών.
«Υπήρξε μια μετατόπιση των αντιλήψεων», είπε.
Πολλοί από τους πρώτους Σύριους πρόσφυγες που έφτασαν στη Γερμανία ήταν γιατροί και μηχανικοί, αλλά ακολουθήθηκαν από «πολλούς, πολλούς περισσότερους που δεν είχαν δεξιότητες».

Κτήση ελληνικής ιθαγένειας μέσω της υιοθεσίας

Υιοθεσία με διαφορά ηλικίας άνω των 50 ετών με το ανήλικο υπό υιοθεσία τέκνο αλλοδαπής ιθαγένειας
Μεταξύ των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος για την υιοθεσία είναι και το ηλικιακό όριο μεταξύ του υιοθετούντος και του  υιοθετημένου. 
Όμως σύμφωνα με την κρίση του δικαστηρίου, το ανώτατο όριο διαφοράς ηλικίας έχει σχετική και επιβοηθητική σημασία και δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως αυστηρή προϋπόθεση της υιοθεσίας, ούτε να θεωρηθεί ότι καθιερώνει απαράβατο τυπικό κώλυμα υιοθεσίας.
Οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη σύσταση της υιοθεσίας, η οποία περιέχει στοιχεία αλλοδαπότητας ως προς τα υποκείμενα αυτής, ρυθμίζονται από το δίκαιο της ιθαγένειας του κάθε μέρους. Σε περίπτωση δηλαδή που ο υιοθετών και ο υιοθετούμενος έχουν διαφορετική ιθαγένεια, για τον καθορισμό των ουσιαστικών προϋποθέσεων της υιοθεσίας, εφαρμόζεται για τον καθένα το δίκαιο της δικής του ιθαγενείας (επιμεριστικό σύστημα), με την επιφύλαξη ότι οι εφαρμοστέες διατάξεις του αλλοδαπού δικαίου δεν προσκρούουν στα ημεδαπά χρηστά ήθη ή τη δημοσιά τάξη. 
Για το λόγο αυτό προτείνεται σε όποιον θέλει να υιοθετήσει αλλοδαπό τέκνο, να έρθει σε επαφή με νομικό της αλλοδαπής χώρας ώστε να προσκομίσει στο δικαστήριο επίσημη γνωμάτευση στην οποία θα αναφέρονται οι διατάξεις που προβλέπουν την υιοθεσία με βάση το αλλοδαπό δίκαιο και ποιες ακριβώς προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται ώστε η υιοθεσία να είναι δυνατή.

«Να συνεχιστεί χωρίς εμπόδια η οικογενειακή επανένωση των προσφύγων», θέλουν 33 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Μέτρα για να διασφαλιστεί η ομαλή διαδικασία της οικογενειακής επανένωσης για τους πρόσφυγες καθώς  και τα συμφωνηθέντα σχετικά με τις μετεγκαταστάσεις και επανεγκαταστάσεις, ζητούν με ερώτησή τους 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο υπογράφοντα τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών, Μάκη Μπαλαούρα. 
Σημειώνουν, μάλιστα, πως «η προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων αποτελούσε και αποτελεί τον κύριο γνώμονα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την χάραξη της πολιτικής σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα».
Η ερώτηση απευθύνεται στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, και βασίζεται στα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και στις προσπάθειες ευρωπαϊκών κρατών μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας προκειμένου να περιοριστεί η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση: 
«Την Τρίτη στις 13 Ιουνίου 2017 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την 13η Έκθεση σχετικά με την πρόοδο των μετεγκαταστάσεων (relocations) και επανεγκαταστάσεων (resettlements).
Η συγκεκριμένη Έκθεση επισημαίνει κατ’αρχήν τη βελτίωση στο ρυθμό των μετεγκαταστάσεων από την Ελλάδα και την Ιταλία προς κράτη -μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος έχει αυξηθεί μέσα στο 2017. 
Καταδεικνύει, όμως, παράλληλα ότι κάποιες χώρες εξακολουθούν να μη δέχονται αιτούντες άσυλο με το πρόγραμμα της μετεγκατάστασης, παρά τη σαφή τους υποχρέωση, όπως αυτή απορρέει από τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2015 για μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Ξεπέρασαν τις 102 χιλιάδες οι αιτήσεις ασύλου σε 4 χρόνια!

Πολύ μεγάλο είναι το βάρος που έχει επωμιστεί η ελληνική Υπηρεσία Ασύλου, η οποία έχει δεχθεί δεκάδες χιλιάδες αιτήματα ασύλου λόγω της προσφυγικής κρίσης, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια. 
Συνολικά στην Ελλάδα έχουν καταθέσει αίτημα ασύλου την τελευταία τετραετία 102.184 άτομα και το ποσοστό αναγνώρισης των αιτούντων διεθνή προστασία βρίσκεται κατά μέσον όρο στο 35,8%
Περισσότερο από ένας χρόνος απαιτείται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης ασύλου όσων υποβάλλουν αίτηση στην Ελλάδα, με βάση τις δυνατότητες της υπηρεσίας.
Ταυτόχρονα, μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας πέρυσι τον Μάρτιο έως και τις 11 Ιουνίου 2017 και παρά την κάθετη μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, έφθασαν στα ελληνικά νησιά 19.970 άτομα, εκ των οποίων περίπου 6.000 θα έπρεπε να επιστραφούν στην Τουρκία. 
Επίσης, από τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στα νησιά, διεθνή προστασία έλαβαν 881 άτομα, 8.409 παραπέμφθηκαν για την εξέταση του αιτήματός τους στην ενδοχώρα λόγω ευαλωτότητας ή επειδή κρίθηκε ότι δεν ήταν ασφαλές να επιστρέψουν στην Τουρκία και 2.687 άτομα παραπέμφθηκαν στη διαδικασία οικογενειακής επανένωσης.

Οι εγγραφές στην Επαγγελματική Σχολή Συγγρού

Μέχρι 30 Ιουνίου & από 1 μέχρι 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές στην Επαγγελματική Σχολή Συγγρού (ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥ), με αίτηση στην έδρα της Σχολής.
Η Επαγγελματική Σχολή Συγγρού (ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥ) λειτουργεί ως δημόσια μονάδα δευτεροβάθμιας τεχνικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπαγόμενη στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό - ΔΗΜΗΤΡΑ. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1926 ως πρακτικό Γεωργικό Σχολείο που είχε ιδρύσει η Ιφιγένεια Συγγρού.
Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στο κτήμα Συγγρού έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής στα σύνορα των δήμων της Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Μελισσίων, με κύρια είσοδο επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του νοσοκομείου ΚΑΤ.
Η ειδικότητα που λειτουργεί από το 2011 είναι τεχνίτης φυτοτεχνικών επιχειρήσεων-αρχιτεκτονικής τοπίου. 
Η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ και η Σχολή μπορεί να υποδεχθεί σπουδαστές όλων των ηλικιών που έχουν ολοκληρώσει κατ’ ελάχστο την 1η Λυκείου. 
Το πρόγραμμα είναι διετές.

Στις 9:30 μ.μ. το party του Συνδέσμου Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Αναβρύτων

Στις 5:00 μ.μ. η Ημερίδα: «Κατάργηση τῶν μετρητῶν - τέλος τῆς ἐλευθερίας. Ὁδεύοντας πρός τόν ὁλοκληρωτισμό»

 Ἡμερίδα μέ θέμα «Κατάργηση τῶν μετρητῶν - Τέλος τῆς ἐλευθερίας - ὁδεύοντας πρός τόν ὁλοκληρωτισμό» θά πραγματοποιηθεῖ ἀπό τήν Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν καί τήν Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη στήν αἴθουσα «Μελίνα Μερκούρη» τοῦ Σταδίου Εἰρήνης καί Φιλίας(Σ.Ε.Φ.).
Ἡ ἡμερίδα θά γίνει σήμερα Σάββατο 24 Ἰουνίου & ὥρα 5:00 μ.μ. 
                                      Στόχοι της :
α) ἡ ἐνημέρωση  πάνω στίς παγκόσμιες μεθοδεύσεις γιά πλήρη ἔλεγχο τοῦ ἀνθρώπου μέ τήν κατάργηση τῶν μετρητῶν καί τήν ἀποκλειστική χρήση τῆς πλαστικῆς κάρτας.
β) ἡ εὐαισθητοποίηση ὅλων στήν ἀξία καί τή διαφύλαξη τοῦ πολύτιμου δώρου τῆς θεοσδότου ἐλευθερίας ἀπό τήν πνευματική  σκλαβιά τοῦ Ἀντιχρίστου.
 γ) ἡ ἐγρήγορση τῶν ἑλλήνων ὀρθοδόξων πολιτῶν ἀπέναντι στήν ἀπειλή τοῦ ὁλοκληρωτισμοῦ,  ἡ ἐσωτερική τους τοποθέτηση καί  ἡ ἐνθάρρυνση γιά ποικίλη ἀντίσταση στόν κλοιό πού σφίγγουν ἄδηλα κέντρα γύρω ἀπό τή καθημερινότητα καί τή  σύνολη ζωή μας.
 Ἡ δυναμική ὀρθόδοξη παρουσία καί μαρτυρία τοῦ Προηγουμένου τοῦ Μ. Μετεώρου ἀρχιμ. Ἀθανασίου καί οἱ ἐξαιρετικές εἰσηγήσεις τῶν   εἰδικευμένων ἐπιστημόνων Δήμου Θανάσουλα, Δικηγόρου παρ΄Ἀρείῳ Πάγῳ, Dr. Δημήτρη Χιωτακάκου, Διδάκτωρος Ἡλεκτρονικῆς τοῦ Πανεπιστημίου τοῦ Manchester καί Στάθη Ἀδαμόπουλου, Οἰκονομολόγου, Msc στήν χρηματοοικονομική, θά δώσουν τήν πλήρη ἀντικειμενική εἰκόνα τοῦ προβλήματος καί τήν ἐπιβεβλημένη στάση τῶν ὀρθοδόξων πολιτῶν.

Το ερχόμενο Σάββατο 1 Ιουλίου η εκδρομή του Συλλόγου «Ο Αγιος Ελευθέριος»

              

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ν.Ε.Β.Α ΣΥ.ΡΙΖ.Α:Στις 7:30 μ.μ. η εκδήλωση, «Η εκπαίδευση στη φυλακή:η εμπειρία του ΑΥΛΩΝΑ»

Στις 5:45 μ.μ. το σεμινάριο, «Τα θετικά συναισθήματα & η τέχνη του Απολαμβάνειν»

Ο Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα:
«Τα θετικά συναισθήματα και η τέχνη του Απολαμβάνειν», διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 5:45 μ.μ, στα γραφεία του Ομίλου(Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού,1ος όροφος).
Το τελευταίο σεμινάριο για αυτή τη χρονιά, εστιάζει στα συστατικά που συνθέτουν την προσωπική μας ευτυχία και προσφέρουν ικανοποίηση και νόημα στη ζωή. Και αυτά είναι τα θετικά συναισθήματα!
Τα θετικά συναισθήματα διευρύνουν το νου, μας κάνουν πιο δημιουργικούς, πιο έξυπνους, πιο ικανούς να λύσουμε προβλήματα, που προκύπτουν. 
Τα θετικά συναισθήματα βοηθούν όλους μας να συνάψουμε και να διατηρήσουμε υγιείς σχέσεις. 
Η συσσώρευση θετικών συναισθημάτων μας βοηθά σε μία δύσκολη στιγμή να έχουμε ψυχική ανθεκτικότητα και μπορούν έως και να «ακυρώσουν» τις αρνητικές εμπειρίες και τα αρνητικά συναισθήματα (Fredrickson, 1998).
Όμως παρά το ότι γνωρίζουμε τις παραπάνω θετικές επιδράσεις, τα θετικά συναισθήματα είναι συχνά παρεξηγημένα ή μη εκφρασμένα, ακόμα λανθάνουν της προσοχής μας, όταν ξυπνάει η ανάγκη της βελτίωσης του εαυτού. 
Έτσι, εστιάζουμε στο τι πρέπει να διορθώσουμε και όχι στο τι κάνουμε καλά, ή προσπαθούμε να απαλύνουμε τον πόνο, αλλά δεν προσπαθούμε με την ίδια ζέση να αυξήσουμε τη χαρά. 
Ακόμα περισσότερο, κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν, αλλά δεν ξέρουμε τον τρόπο να τα απολαύσουμε.

Στις 7:30 μ.μ. η διάλεξη: «Αλήθειες & πραγματικότητα στην πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού».

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Σήμερα έχει δίκιο ο Τσίπρας, αύριο έχουμε άδικο εμείς!!!

Ετσι είν η ζωή & πως να την αλλάξεις ...

Στο κατώφλι ενός νέου εθνικού διχασμού

Σύμφωνα με τις αρχικές παραδοχές και εκτιμήσεις του 1ου Μνημονίου η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε επιστρέψει στις αγορές τον Ιούνιο του 2012. 
Βρισκόμαστε στον Ιούνιο του 2017, με το θεσμικό και οικονομικοκοινωνικό  σύστημα να έχει υποστεί ανήκεστες βλάβες
Το δε πολιτικό σύστημα έχει χάσει την αναγκαία αξιοπιστία και ικανότητα να χειριστεί τις κρίσιμες υποθέσεις του έθνους.
Στην περίπτωσή μας, η τελευταία αυτή φράση ακούγεται ως ευφημισμός, παρά σαν κάτι αυτονόητο, όπως θα έπρεπε να είναι. 
Θα έπρεπε, αλλά δεν συμβαίνει. 
Οι ηγεσίες των κομμάτων και οι οργανικοί διανοούμενοι, όμως, από τη δεκαετία του 1990 και μετά θεώρησαν την έννοια του έθνους αναχρονισμό και ένδειξη υπανάπτυξης! 
Η θεώρηση αυτή είχε επιπτώσεις και στην οργάνωση και διαχείριση του εθνικού κράτους. Στην θέση του έθνους τοποθέτησαν όχι μόνο την ευρωπαϊκή ενοποίηση, αλλά και τη φεντεραλιστική Ευρώπη. 
Της προσέδωσαν, μάλιστα, «μυθώδεις» διαστάσεις, που βεβαίως απέδειξε ότι δεν έχει. 
Αυτό συνεχίσθηκε ακόμη και όταν έγινε εξόφθαλμη η «στρέβλωση», όταν αναδύθηκε η «γερμανική Ευρώπη» κατά τρόπο που δεν μπορείς να κάνεις ότι δεν υπάρχει. 
Μετέτρεψαν με ιστορική επιπολαιότητα την Ελλάδα αρχικά σε  ευρωπαϊκή περιοχή και μετά την εκδήλωση της κρίσης, λόγω ευρώ, σε «αποικία χρέους».

Marcello Veneziani:«Ο κόσμος ανάποδα»!!!

Ο κόσμος αναποδογυρισμένος, το δίκαιο ανεστραμμένο, η Ευρώπη με το κεφάλι κάτω. 
Τα παιδιά δεν τα θέλει πια κανείς, εκτός από τους γκέι, τις λεσβίες & τις ηλικιωμένες γυναίκες. 
Και έτσι αρχίζουν οι ενοικιάσεις μητρών, οι παρένθετες, 
οι ετερόλογες μητρότητες, οι υιοθετήσεις από ζευγάρια του ίδιου φύλου. 
Και εάν η πολιτική αμφιταλαντεύεται, η δικαιοσύνη επιταχύνει, δεν εφαρμόζει τους νόμους αλλά τους δημιουργεί ταχύτατα. 
Κάτι που προφανώς δεν συμβαίνει για το μεγαλύτερο μέρος των δικαστικών υποθέσεων.
Ασφαλώς, φταίει πάντα ο νόμος που δεν υπάρχει, ο νόμος όπως εμείς τον θέλουμε, έτσι ο συμπονετικός δικαστής με την προσαρμοσμένη ευαισθησία τον εφευρίσκει για την κάθε περίπτωση, εξατομικευμένα.
Εάν ένας γιατρός είναι αντιρρησίας συνείδησης για τις εκτρώσεις, τότε προσλαμβάνουν μόνον γιατρούς που κάνουν εκτρώσεις, παράλληλα αποκτά δημοφιλία η επιβοηθούμενη αυτοκτονία και η ευθανασία. 
Αναπτύσσεται δηλαδή μία λατρεία για τους εθελοντές του θανάτου: 

Μέσα στην Αγιά Σοφιά η τελετή για τη νύχτα του Καντίρ των Μουσουλμάνων!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ:
«απαράδεκτη πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών» Σε νέα πρόκληση προχώρησε χθες το βράδυ η Τουρκία καθώς παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας (Diyanet) τελέστηκε προσευχή και αναγνώστηκε το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία.
Η τελετή για τη νύχτα του Καντίρ στην οποία οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν την αποκάλυψη των πρώτων στίχων του Κορανίου στον Μωάμεθ μεταδόθηκε, μάλιστα, από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.
H Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ανήρτησε, μάλιστα, στο Twitter το βίντεο «σφραγίζοντας» την κάλυψη της τουρκικής κυβέρνησης στην προκλητική αυτή κίνηση.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι προχωρούν στην ίδια πρόκληση καθώς το ίδιο είχε συμβεί και το 2016 με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη να δηλώνει: «Δεν είναι έλλειψη σεβασμού να διαβαστεί ένα θρησκευτικό κείμενο...».
 Το βίντεο με την προκλητική τελετή μέσα στην Αγιά Σοφιά

Η τριπλή δύναμη της Εκκλησίας

Προσφάτως οι απόψεις της Εκκλησίας και των Ορθοδόξων Χριστιανών Επιστημόνων ακούσθηκαν δυναμικά και με τεκμηριωμένο λόγο για δύο θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα: 
Την «Ταυτότητα Φύλου» και τις Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας εν όψει της Αναθεωρήσεως του Συντάγματος.
Συγκεκριμένα: Ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου μία ομάδα Χριστιανικών Σωματείων διοργάνωσε Ημερίδα στο Πολεμικό Μουσείο (28.5.2017) με θέμα: 
«Ταυτότητα Φύλου - Μία Διεπιστημονική προσέγγιση». 
Η Ημερίδα είχε ως θέμα το υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου, με το οποίο ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να αλλάζει φύλο με απλή εμπιστευτική δήλωση ενώπιον Δικαστηρίου χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ιατρού ή ψυχολόγου
Με συντονιστή τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο τέσσερις εισηγητές ανέλαβαν να παρουσιάσουν τις αντιρρήσεις τους έναντι του Σχεδίου Νόμου. 
Ο Καθηγητής Νευρολογίας του ΑΠΘ Σταύρος Μπαλογιάννης, η Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων Καλλιόπη Προκοπάκη, η Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου του ΔΠΘ Καλλιόπη Παντελίδου και ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Απόστολος Νικολαΐδης απέδειξαν ότι οι συντάκτες  του Σχέδιο Νόμου δεν έχουν λάβει υπ΄όψιν τις σοβαρές συνέπειες που θα προκληθούν. 

H Ροζ Διπλωματία...

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επισκέφθηκε την Ιταλία με τον «σύζυγο» του.
Έτσι, στις διάφορες επίσημες επισκέψεις και δεξιώσεις, έφερνε μαζί του έναν άλλο άνδρα και τον παρουσίαζε ως «σύζυγο» (κάτι που αφήνει να υποτεθεί ότι αυτός είναι η «σύζυγος» & η «1η κυρία του Λουξεμβούργου»).
Είναι εμφανές, πως δεν πρόκειται τόσο για μια προκλητική επίθεση αλλά για μία επίθεση με διαλυτοποιητικό χαρακτήρα.
Προφανώς, το έκανε κατά παραγγελία άλλων δυνάμεων, που καθόρισαν ότι έφθασε η στιγμή να σπάσουν αυτό το «ταμπού» σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο.
Εν ολίγοις, είναι κατανοητό πως πρόκειται για μία σκηνοθεσία, όχι υπό την έννοια ότι οι δύο δεν είναι πράγματι ομοφυλόφιλοι και εραστές, αλλά επειδή με αυτή τους την πράξη προσπαθούν να επιτύχουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα και σε αυτο εντοπίζεται η ουσία του ζητήματος.
Αυτοί οι δύο κύριοι έγιναν επίσημα δεκτοί από τον πρόεδρο της δημοκρατίας και από τα υψηλότερα αξιώματα του κράτους σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Και όχι μόνον αυτό, έγιναν δεκτοί και στο Βατικανό…

Το Ιδεολογικό πραξικόπημα που δεν αντιληφθήκαμε...

Σήμερα, υπάρχει ένας σιωπηλός λαός, ένας μικρός λαός, πιθανόν, γιατί τον μετέτρεψαν σε μειοψηφία & επί πλέον του απαγορεύτηκε να ομιλεί, να εκφράζεται ακόμα & για να εκδηλώσει την δυσφορία του και τον πόνο του. 
Πράγμα που κάποτε, στις λιγότερο δημοκρατικές και «φωτισμένες» εποχές, δεν το απαγόρευαν ούτε στους ανθρώπους του περιθωρίου. 
Ακόμη και στο ζητιάνο, στο μέθυσο και στον αλήτη επιτρεπόταν να γκρινιάζει και να παραπονιέται για τη μοίρα του. 
Αντιθέτως, σήμερα, σε αυτόν τον σιωπηλό λαό του δέθηκε η γλώσσα, 
όχι με το φίμωτρο που έβαζαν τις παλαιές εποχές στους καταδικασμένους σε θάνατο για να μην φωνάζουν, αλλά με την απειλή να υποστεί μία μήνυση, 
να ψάχνει για δικηγόρο και να καταλήξει καταδικασμένος το λιγότερο με ένα πρόστιμο, εάν όχι στη φυλακή ή στην υποχρεωτική παρακολούθηση μιας σειράς μαθημάτων 
«κοινωνικής  επανεκπαίδευσης»
Ο λαός για τον οποίο μιλάμε είναι πλέον μία μειοψηφία, αλλά δεν είναι ο λαός κάποιας κοινωνικά αναγνωρισμένης μειοψηφίας. 
Αντίθετα, αυτός αποτελείται από τα υπολείμματα αυτού που μέχρι πριν κάποια χρόνια, ήταν σίγουρα η πλειοψηφία του πληθυσμού· μία πλειοψηφία που έλειωσε όπως το χιόνι στον ήλιο όταν μερικές ιδεολογικοποιημένες και επιθετικές μειοψηφίες, με την κρυφή αλλά και φανερή, υποστήριξη ισχυρών πολιτικών και οικονομικών λόμπι, εξαπέλυσαν μία σειρά επιθέσεων ενάντια στις υποτιθέμενες «διακρίσεις»

Ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων του Σικιαριδείου Ιδρύματος προς Αλέξη Τσίπρα

Το περιεχόμενο της ανοιχτής επιστολής εγκρίθηκε «κατόπιν γενικής συνελεύσεως και κατά πλειοψηφία», περιγράφει την δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις κοινωνικές δομές του Ιδρύματος, ενώ δεν λείπουν και οι «αιχμές» προς τον νέο πρόεδρο Θεόδωρο Παρασκευόπουλο.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Σικιαριδείου Ιδρύματος έχει ως εξής:
Κυρίες & κύριοι, Τι γίνεται με το Σικιαρίδειο Ίδρυμα;
Εδώ και έξι μήνες οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, δεν τους έχει δοθεί η μισθοδοσία καθώς και το δώρο του Πάσχα και εκφράζουν την έντονη αγανάκτηση και απογοήτευσή τους.
Πώς να εξηγήσουμε τα λόγια και τις υποσχέσεις του διορισμένου από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης νέου Προέδρου κ. Θεόδωρου Παρασκευόπουλου, ο οποίος στις επανειλημμένες συναντήσεις μας, μας προέτρεπε να σταματήσουμε την επίσχεση «για την επαναλειτουργία του Ιδρύματος», έλεγε να αναιρέσουμε την γενόμενη καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων μας έτσι ώστε να μη χρεωθεί το Ίδρυμα με πρόστιμα που θα κατέληγαν εις βάρος της μισθοδοσίας μας;
Ποιος θα μας πει τι νόημα είχαν οι ημερομηνίες καταβολής των μισθών που αναφέρονταν στα τέλη Απριλίου, τέλος Μαΐου (εγγράφως σε πρακτικό του Δ.Σ. του Ιδρύματος), 15 Ιουνίου και μετά άγνωστο;

ΑΣΠΑΙΤΕ:Στις 11:00 π.μ. η τελετή Ορκωμοσίας του τμήματος Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών


Στις 10:00 π.μ. η 3ωρη Στάση Εργασίας των Εργαζομένων στο Σισμανόγλειο

     Το Νοσοκομείο της πόλης μας στενάζει!!!  
Τραγική η κατάσταση και στο Σισμανόγλειο. Έλλειψη προσωπικού, βάρδιες που δε βγαίνουν και σχέδια για ανάκληση αδειών του προσωπικού. 
Ξανά δηλαδή Δημόσια Υγεία με ξένα κόλλυβα! 
Τα δικά μας!
Ίδια είναι τα προβλήματα όχι μόνο στα Νοσοκομεία της περιοχής μας που βρίσκονται λόγω λουκέτων και κινητικότητας σε «ιδιαίτερη» κατάσταση, αλλά και σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.
Γιαυτό πρέπει να μπουν μπροστά οι εργαζόμενοι.
Να απαντήσουν με κινητοποιήσεις που είναι ο μόνος τρόπος αντίστασης & υπεράσπισης της ζωής μας
ΑΛΛΟΙΩΣ θα ΠΕΡΑΣΟΥΝ από ΠΑΝΩ μας & η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ θα ΓΙΝΕΤΑΙ όλο & ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ «Α. ΦΛΕΜΙΓΚ» ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ & ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ.
Ταυτόχρονα η δυνατότητα κοινης Δράσης πρέπει να ξαναμπεί στον προγραμματισμό μας 
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!
Το Δελτίο Τύπου του Σωματείου του Σισμανογλειου:

ΣΥΝταρακτικές αποκαλύψεις Ανδρέα Μαρτίνη για τους διορισμούς στο «Ερ. Ντυνάν»

Εμπλέκει & τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη!!!
Αναστάτωση προκάλεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία η αποστολή από το «Ερρίκος Ντυνάν» της λίστας των εργαζομένων του νοσοκομείου. 
Στην λίστα πέρα από τους εργαζόμενους φέρεται να περιλαμβάνονται και υποψήφιοι προς πρόσληψη ύστερα από απαίτηση πολιτικών, επιχειρηματιών κ.α.
Η λίστα των διορισμών προκάλεσε έντονο καυγά μεταξύ των μελών της Επιτροπής με αποτέλεσμα βουλευτές να εκτοξεύουν ονόματα πολιτικών 
που φέρεται να ζήτησαν διορισμούς. 
Έτσι σύμφωνα με τους βουλευτές που επικαλέστηκαν τα στοιχεία της λίστας, την περίοδο 1998 – 2000, διορισμούς φέρεται να έχουν ζητήσει, 
οι κ.κ:
Κώστας Σταϊκούρας, διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, 
ο νυν υπουργός Ναυτιλίας 
Παναγιώτης Κουρουμπλής, 
οι πρώην πρωθυπουργοί  κ.κ:
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Αντώνης Σαμαράς, 
Κώστας Σημίτης, 
ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, 
Ευάγγελος Βενιζέλος
ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, 
οι πρώην υπ. Υγείας κ.κ:
 Γεράσιμος Γιακουματος, Μάριος Σαλμάς & Δημήτρης Αβραμόπουλος 
καθώς επίσης και οι Οδυσσέας Βουδούρης Αχιλλέας Καραμανλής, 
ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, 
ενώ αναφορές έγιναν και στο όνομα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη 
& του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.
«Όλοι αυτοί σας ζήτησαν διορισμούς;», ήταν η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέτα, προς τον πρώην πρόεδρο του «Ερ. Ντυνάν».
«Άλλοι μου ζητούσαν κάτι και άλλοι το θεωρούσαν (σ.σ το Ντυνάν) τσιφλίκι», ήταν η απάντηση του κ. Μαρτίνη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει σε καθαρή απάντηση, «ναι ή όχι».
«Ναι. Κάποιοι από αυτούς ναι.», ήταν η τελική απάντηση του Μαρτίνη.

Στις 10:00 π.μ. η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε

Συνάντηση του Προέδρου Γ. Πατούλη,  του Προεδρείου του Δ.Σ. & των επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ στις 11 π.μ. με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη – Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αιρετών & εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης έξω από το Υπουργείο
Η ενημέρωση για το ζήτημα των Συμβασιούχων μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η λήψη απόφασης για την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών για την επίλυση του ζητήματος θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ,  σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 10.00 π.μ..
Στις 11:00 π.μ, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Προέδρου Γ. Πατούλη, του Προεδρείου του Δ.Σ. & των επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα από κοινού λύσεις, που θα αντιμετωπίζουν ριζικά το πρόβλημα, διασφαλίζοντας την παραμονή των συμβασιούχους στους Δήμους.

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε:Την Παρασκευή η εκδήλωση, «Για σένα & για μένα δοθήκαν οι καημοί…»

Τραγουδάμε και χορεύουμε τους καημούς και τις χαρές της αγάπης...
Καημοί, μεράκια, γαμήλια έθιμα, τρόποι έκφρασης ευγενών αισθημάτων μέσα στη νεοελληνική παράδοση....
Το Δ.Σ. του Μικρασιατικού Συλλόγου Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε», σας προσκαλεί στην καταληκτική εκδήλωση των τμημάτων παραδοσιακού χορού, αφιερωμένη σε χορούς, έθιμα και παραδόσεις από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και των Αλησμόνητων πατρίδων...

Σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπ. Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο, ο Γ. Πατούλης

Αντικείμενο της σύσκεψης το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση
Την ανάγκη να προσδιοριστεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των πολιτικών για την ανακύκλωση στερεών αποβλήτων με ταυτόχρονη παροχή πόρων και αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου η Ελλάδα να πάψει να είναι ουραγός της Ευρώπης σε αυτόν τον τομέα, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στον Αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλο.
Ειδικότερα κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Π.Τατούλης, εκπρόσωποι του Δικτύου Φ
ΟΣΔΑ και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) Δ.Πολιτόπουλος, ο κ. Πατούλης κατάθεσε στον υπουργό τις προτάσεις της ΚΕΔΕ επί του νομοσχεδίου για την ανακύκλωση, το οποίο είναι σε διαβούλευση.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτήρισε την ενίσχυση της πολιτικής ανακύκλωσης στη χώρα μας «ζήτημα εθνικής σημασίας χωρίς κομματικές αποχρώσεις» και πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αύριο στις 8:30 π.μ. το συμπόσιο «ECHOPOLIS 2017» στο ΤΕΙ Αθήνας


Βολές Πατούλη σε Σκουρλέτη για την κατάσταση με τα σκουπίδια

Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε: Περιμένουμε άμεσα τη νομοθετική ρύθμιση του κ. Σκουρλέτη, για να δοθεί λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων
Αν και έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από τότε που ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ζήτημα των συμβασιούχων, όπου κρίθηκε αντισυνταγματική η νομοθετική ρύθμιση για την επέκταση των συμβάσεων τους, ο κ. Σκουρλέτης ακόμη δεν μας έχει παρουσιάσει τη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα δοθεί μόνιμη και νόμιμη λύση στο ζήτημα αυτό.
Η καθυστέρηση του κ. Σκουρλέτη έχει προκαλέσει τις δικαιολογημένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους κι έχει συσσωρεύσει τόνους σκουπιδιών στους δρόμους των πόλεων μας.

Σ.Ε.Δ.ΑΜ:ΔΕΝ αντέχει η πόλη χωρίς τους συμβασιούχους!!!

 Το σωματείο εργαζομένων Δ. Αμαρουσίου σε επιστολή του έστειλε σε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά αναφέρει:
"Σε καλούμε να συμπαρασταθείς στον αγώνα  μας για το δικαίωμα μας στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων προχωράει στις πρώτες 15.000 απολύσεις συμβασιούχων που δουλεύουν στην καθαριότητα των Δήμων. Αυτές που ως αντιπολίτευση καταδίκαζε.
Σκοπός να τσακίσουν ότι δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει στους εργαζόμενους. Στόχος τους να υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες προκειμένου να τις χαρίσουν στο μέλλον στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ο βρώμικος ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που επιλέχτηκε από τις δυνάμεις των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων προκειμένου να κάνει τη βρώμικη δουλειά.

Κατάληψη της Λ. Κηφισίας, στο ύψος της Αγ, Κωνσταντίνου από συμβασιούχους

Μποτιλιάρισμα στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι 
Μεγάλο μποτιλιάρισμα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 π.μ. στην Λ. Κηφισίας, στο ύψος της Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι, καθώς συμβασιούχοι στους δήμους πραγματοποίησαν κατάληψη του οδοστρώματος.

Oμόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Με ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για μόνιμη και σταθερή εργασία των εργαζομένων συμβασιούχων στους ΟΤΑ και απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση νομοθετική ρύθμιση - (21/6/2017)
Γ. Πατούλης: Απαιτούμε από τον κ. Σκουρλέτη άμεσα να τηρήσει τη δέσμευσή του για νομοθετική ρύθμιση. Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και θα αγωνιστούμε μαζί τους      
Την επικαιροποίηση της απόφασης  που ελήφθη την 30η Μαΐου 2017 (212/2017) και αφορούσε στους εργαζομένους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιου Αμαρουσίου σε έκτακτη συνεδρίαση, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017,μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη το Δημοτικό Συμβούλιο επαναλαμβάνει την πάγια θέση του υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας των εργαζομένων συμβασιούχων στους ΟΤΑ, απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση νομοθετική ρύθμιση χωρίς όρους και προϋποθέσεις και δηλώνει ότι θα αγωνισθεί με όλες του τις δυνάμεις για να μην απολυθεί κανείς από το Δήμο Αμαρουσίου.

Το ψήφισμα της ΠΕΔΑ για τους συμβασιούχους στουςΟΤΑ

Συνεδρίασε εκτάκτως χθες Τρίτη 20 Ιουνίου το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ με θέμα την «Συζήτηση απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει ως αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων & την καταβολή των μισθών τους για την εργασία που παρείχαν από την παράταση και μετά».
Στο ψήφισμά του το Δ.Σ της Π.Ε.Δ.Α., εκφράζει την αντίθεση του προς την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει ως αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων στους Ο.Τ.Α. και την πληρωμή των αποδοχών τους το διάστημα αυτό.
Οι συμβασιούχοι αυτοί εργαζόμενοι είναι απολύτως αναγκαίοι στους Δήμους και χωρίς αυτούς ναρκοθετείται η δυνατότητα των Δήμων να λειτουργήσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, να προστατεύουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Η ύπαρξη συμβασιούχων εργαζομένων που προσλαμβάνονται μέσω Α.Σ.Ε.Π. είναι υποχρεωτική επιλογή για τους Δήμους ώστε να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους, λόγω της πολύχρονης απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Στη μάχη για το δικαίωμα στη μόνιμη & σταθερή δουλειά, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Τ.Α

        Καταλήψεις αμαξοστασίων, συνελεύσεις & συγκεντρώσεις
           «Στο πόδι» οι εργαζόμενοι και στο δήμο Αμαρουσίου
Αμεση αγωνιστική απάντηση δίνουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους με σειρά κινητοποιήσεων, με τα ταξικά συνδικάτα & τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου να συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις τους, ενάντια στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου 
που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής και κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων και την πληρωμή μισθών για την εργασία που παρείχαν από την παράταση και μετά, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής μισθών που έχουν καταβληθεί.
Από προχθες νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι του κλάδου προχωρούν σε καταλήψεις αμαξοστασίων στους δήμους και άλλες αγωνιστικές δράσεις σε όλη τη χώρα, ενώ την Πέμπτη 22/6 θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Στην Αττική, προχθες έγιναν καταλήψεις σε δεκάδες δήμους, μεταξύ άλλων σε Μαρούσι, Λυκόβρυση - Πεύκη, Νέα Ιωνία, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Χαϊδάρι,  και αλλού.
Προχθές επίσης πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, από την ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δυνάμεις της ΔΑΣ και του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Υπέροχη η γιορτή παραδοσιακών χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου

Με παραδοσιακούς ήχους, χρώμα και χορούς πλημμύρισε το Δημοτικό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», όπου διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία η γιορτή παραδοσιακών χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017.      
Παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση λόγω της έντονης βροχόπτωσης μεταφέρθηκε στο Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», από το Αμαλίειο Θέατρο που είχε αρχικά προγραμματισθεί, εκατοντάδες πολίτες απόλαυσαν ένα παραδοσιακό μουσικό και χορευτικό υπερθέαμα.
300 χορευτές / τριες κάθε ηλικίας με παραδοσιακές φορεσιές, χόρεψαν χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στον εγκάρδιο χαιρετισμό του συνεχάρη τους χορευτές για την αγάπη τους στους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας την οποία μοιράστηκαν με το κοινό και ευχαρίστησε τους πολίτες για την παρουσία τους στην εξαιρετική αυτή πολιτιστική εκδήλωση.

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Eπιτυχές το ξεκίνημα του Α’ Κύκλου του θερινού camp του Δήμου μας

Γ. Πατούλης: Όλα μας τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα έτσι που να πληρούν τους όρους & τις προϋποθέσεις για μάθηση, άθληση & πολιτισμό
 Ένα μοναδικό θερινό Camp που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) για τα παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, προκειμένου να περάσουν την περίοδο των διακοπών τους ευχάριστα και δημιουργικά, αποκτώντας νέες γνώσεις και νέες εμπειρίες άνοιξε τις πύλες του για την Α’ περίοδο, από 19/6 – 30/6.
Το Camp του Δήμου Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου  κ. Γιώργου Πατούλη από εφέτος εμπλουτίζεται και παρέχει νέα ερεθίσματα στα παιδιά στον τομέα του πολιτισμού. 
Το θεατρικό παιχνίδι, το σκάκι, η τέχνη της φωτογραφίας και η μουσική προπαιδεία θα βρεθούν στο επίκεντρο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων μαζί με τις αθλητικές δράσεις και τα αγωνίσματα.
Με αφορμή την έναρξη του Α’ Κύκλου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Ελλ. Αριστεράς & το ασφαλιστικό

Την Πέμπτη η παρουσίαση του βιβλίου «tweet-άροντας Πολιτική» του Γ. Κουμουτσάκου

Αύριο στις 2:30 μ.μ. η 26η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΔΣΝΑ

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ (22) θέματα περιλαμβάνει η 26η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου στα γραφεία του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (Άντερσεν 6 και Μωραίτη 90).
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της 26ης συνεδρίασης είναι τα εξής:
1Λήψη απόφασης για απασχόληση πρακτικά ασκούμενων σπουδαστών των ΤΕΙ στον ΕΔΣΝΑ (εισηγήτρια Αν. Προϊσταμένη Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών κα Αλεξίου).
2► Ορισμός εκπροσώπου στην Κοινή Επιτροπή παρακολούθησης εκτέλεσης της Προγραμματικής Σύμβασης Ανάπτυξης του Μεγάλου Πράσινου Σημείου στο Μοσχάτο Αττικής για την αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών.
3 Έγκριση 1ου και 2ου Πρακτικών Διενέργειας Διαγωνισμού για την «Διεξαγωγή Επιδημιολογικής Έρευνας και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Παραμέτρων στην ΟΕΔΑ Δυτ. Αττικής και την ευρύτερη περιοχή της» (εισηγητής Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Δ.Υ.π.Α. κ. Πετρόπουλος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Λεβεντέρης).

Στις 8:30 μ.μ. η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Λόγω άμεσης ανάγκης συζήτησης και λήψης απόφασης επί του θέματος που τέθηκε κατόπιν εισηγήσεως του Δημάρχου, κ. Πατούλη Γεωργίου,  για περαιτέρω ενέργειες υπέρ των συμβασιούχων του Δήμου μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  συγκαλείται σήμερα στις 8:30 μ.μ. έκτακτη Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου(16/2017), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).