Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Θ. Αμπατζόγλου: «Οι πολίτες του Αμαρουσίου γνωρίζουν & κρίνουν τους πάντες»

Με καθυστέρηση 4,5 ετών, ο αντι-περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και της κας Δούρου κος Καραμέρος, «θυμήθηκε» να συναντηθεί «θεσμικά» στο Δημαρχείο, με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.
Μετά από 4,5 έτη ως στέλεχος της κυβέρνησης Τσίπρα, ως διορισμένος Αντι - Περειφερειάρχης , με σχεδόν μηδενική προσφορά στην πόλη, έρχεται με το μανδύα  του δήθεν ανεξάρτητου να δώσει στο Μαρούσι όλα όσα δεν έδωσε, όσα δεν χρηματοδότησε, όσα δεν προώθησε...
Η αλήθεια είναι πως ο κ. Καραμέρος είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το Μαρούσι.
Αν ο κ. Καραμέρος κι όσοι παίζουν παιχνίδια μαζί του, περνάνε τους πολίτες του Αμαρουσίου για «λωτοφάγους», είναι γελασμένοι.

Γ. Καραμέρος: Και τι δεν κάνω, να αποκτήσω δημαρχεία για να γιάνω ...


Παραιτήθηκε από αντιπεριφερειάρχης, φοράει γραβάτα, συναντά κληρικούς και κάνει οτιδήποτε σημειολογικά δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λόγος για τον υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Καραμέρο, ο οποίος αν και εκλέχθηκε με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου στην περιφέρεια Αττικής, 
προσπαθεί να… 
ξεχάσει το παρελθόν του και να χαράξει νέα πορεία, προκειμένου να μπορέσει να εκλεγεί δήμαρχος.
Η προσπάθειά του δείχνει… ακάματη, αφού έφτασε σε σημείο να συναντηθεί με το σημερινό δήμαρχο Αμαρουσίου και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα του δήμου. Βέβαια, ο κ. Πατούλης τον δέχθηκε με χαμόγελα, αλλά μετά τη συνάντησή τους τον… ανάγκασε να ακούσει τον απολογισμό του ως δήμαρχος στο Μαρούσι.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Κυκλοφορεί αύριο το νέο φύλλο της Ρήξης, της εφημερίδας του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου


Επιτυχής η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας στο Μαρούσι


Έγινε την Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 24/3/2019, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της μεταφοράς του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι  που διοργανώθηκε έξω από το ΥΠΕΝ.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν  Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι από τους Δήμους Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Χαλανδρίου.
Συμμετείχαν επίσης πάνω από 20 συλλογικοί  τοπικοί φορείς, Εκπαιδευτικοί,  Ενώσεις Γονέων
Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αν και γνώριζε για τη συγκέντρωση, απουσίαζε,  με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση για  να κατθέσουν   οι συγκεντρωμένοι τις απόψεις τους.
Σε σύντομη δήλωση του ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Λ. Μαγιάκης δήλωσε προς τους συγκεντωμένους:
Είναι από τις σπάνιες φορές που συμβαίνει πολιτική ηγεσία Υπουργείου να απαξιώνει με τη στάση της εκπροσώπους τριών Δήμων και πάνω από 20 συλλογικών φορέων πολιτών.

Την Κυριακή στις 12:00 μ.μ. η παράσταση αφήγησης για παιδιά στο «Ιδιόμελο»

Κυκλοφοριακή αγωγή για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου διοργανώνει για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης πρόγραμμα δράσεων κυκλοφοριακής αγωγής με την λειτουργία εκπαιδευτικού βιωματικού πάρκου.  
Η δράση που υλοποιείται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της ΚΕΔΑ, θα διεξάγεται τα Σαββατοκύριακα στους προαύλιους χώρους των Δημοτικών Σχολείων για όλους τους μαθητές/τριες.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:
«Η διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς πρέπει να ξεκινά από την παιδική ηλικία.

ΣΕΠΕ Αμαρουσίου:Απαράδεκτος & άδικος ο διαμοιρασμός χρημάτων για λειτουργικά & επισκευαστικά έξοδα από τη Δ.Ε.Π. Πεύκης

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7/ 3 /2019 στις 12:00 στο Δημαρχείο Λυκόβρυσης (Αγ. Βαρβάρας 25 Λυκόβρυση) συνεδρίαση της Δ. Ε. Π. Λυκόβρυσης - Πεύκης με τη συμμετοχή και την παρουσία των  μελών της Δ. Ε. Π. Λυκόβρυσης – Πεύκης:
Στα θέματα της Η. Δ. ήταν η κατανομή του ποσού 52.470 ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης (Α΄ δόση των ΚΑΠ του έτους 2019) και με εισήγηση του Προέδρου της ΔΕΠ και ομόφωνη απόφαση της ΔΕΠ δεχτήκαμε να συζητηθούν, ως έκτακτα θέματα, η κατανομή του ποσού των 106.361,98 ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης (ποσό προερχόμενο από Φ. Η. Χ. του έτους 2018) καθώς και η κατανομή ποσού 50.000 ευρώ για δαπάνες επισκευαστικών αναγκών των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης (ποσό προερχόμενο και αυτό από Φ. Η. Χ. του έτους 2018).
Ο Πρόεδρος της ΔΕΠ (κος Πανταζής Π.) ζήτησε τις προτάσεις των παραβρισκόμενων – συμμετεχόντων εκπροσώπων των φορέων για τον τρόπο κατανομής διαμοιρασμού των ποσών ανάμεσα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας (Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Η πρόταση που καταθέσαμε (Σύλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου) ήταν για όλα τα ποσά να υπάρξει ενιαίος και πάγιος τρόπος διαμοιρασμού ανάλογα με τον αριθμό των κτηρίων (αριθμό αιθουσών), των αριθμό των μαθητών κάθε βαθμίδας και την παλαιότητα των κτηρίων και με βάση αυτό διεκδικήσαμε την κατανομή όλων των παραπάνω ποσών σε ποσοστό 70% υπέρ της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 30% υπέρ της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μαρίνα Πατούλη:«Η διάθεση προσφοράς στα κοινά δεν μπορεί & δεν είναι φυλετική υπόθεση…»

Τοποθέτηση Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Λυκόβρυσης Πεύκης
Κατατέθηκε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο, μεταξύ άλλων, προωθεί την ουσιαστική ισότητα των φύλων και την πρόληψη και καταπολέμησης της έμφυλης βίας.
Με βάση τα όσα προβλέπει, από τις επόμενες εκλογές αυξάνεται ο αριθμός των υποψηφίων βουλευτών από κάθε φύλο, σε ποσοστό 40%, ανά εκλογική περιφέρεια, του συνολικού αριθμού των υποψηφίων, όταν σήμερα το αντίστοιχο ποσοστό είναι ίσο με το 1/3 του συνολικού αριθμού των υποψηφίων σε όλη την Επικράτεια.
Επίσης, προσδιορίζονται τα μέτρα για την προώθηση της ισότητας των φύλων στα ΜΜΕ και στη διαφήμιση, ενώ προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων (πρόστιμα, αναστολή αδειών κ.λπ.) από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) σε περίπτωση που οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς παραβιάζουν τις υποχρεώσεις των διατάξεων αυτών.
Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα στους δήμους για τη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών και Ξενώνων Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών.

Επίσκεψη Γ. Καραμέρου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο

Με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο συναντήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι, στο πλαίσιο διαβούλευσης που συνεχίζεται για την διαμόρφωση του προγράμματος αλλά και με αφορμή την έναρξη της Σαρακοστής.
Στην συνάντηση υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα καλής συνεργασίας και συμπόρευσης, σε μια σειρά ζητημάτων, τοπικής αυτοδιοίκησης και Εκκλησίας για την ευημερία των Δημοτών. Συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάδειξης, ως τοπόσημο για την πόλη, της Ιεράς Μονής Αγίας Φιλοθέης, η προοπτική ανέγερσης εκκλησίας  στο κοιμητήριο Αμαρουσίου και η δυνατότητα λειτουργίας του ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα.

Θεσμική συνάντηση Γ. Πατούλη - Γ. Καραμέρου ...

μετά από αίτημα του μέχρι πρότινος Αντιπερειφεριάρχη Βορείου Τομέα 
Θεσμική συνάντηση ενημέρωσης για θέματα του Δήμου είχε το πρωί της Τετάρτης με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργο Πατούλη, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Καραμέρος. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο μετά από σχετικό αίτημα του επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι. Αμέσως μετά οι κ. κ. Γ. Πατούλης και Γ. Καραμέρος δήλωσαν:
Γ. Πατούλης: «Ενημερώσαμε σήμερα τον υποψήφιο του ανεξάρτητου συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι για το σημαντικό έργο που έχει παραχθεί στη διάρκεια της 12ετούς θητείας μας, αλλά και για μια σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί και έχουν ώριμες μελέτες.      Ο Δήμος Αμαρουσίου στέκεται γερά στα πόδια του με υγιή οικονομικά και ανθρώπινο δυναμικό με σταθερή και μόνιμη εργασία. 
Αφήνουμε θετική κληρονομιά στην επόμενη Διοίκηση του Δήμου και ισχυρή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, ώστε οι πολίτες να μπορούν με αισιοδοξία να ατενίζουν το μέλλον. 
Σε όποια θέση κι αν βρεθώ θα είμαι πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας στην πρώτη γραμμή της μάχης για να κάνουμε το Μαρούσι ακόμη πιο δυνατό».

Την Δευτέρα στο «Σπύρος Λούης» η 1η ανοιχτή πολιτική ομιλία του Σάκης Ιωαννίδη

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»


ΟΚΤΩ (08) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (3/2019) η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου στη 1:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1.Έγκριση ή μη πρακτικών και ανάδειξη ή μη προσωρινού αναδόχου ανοικτού ηλεκτρονικού
διαγωνισμού για την προμήθεια με τίτλο "Προμήθεια-επισκευή-συντήρηση ελαστικών,
αεροθαλάμων και ζαντών"
2. Σύσταση πάγιας προκαταβολής και ορισμός δημοτικού υπαλλήλου για την
διαχείριση της πάγιας προκαταβολής οικονομικού έτους 2019
3. Εγκριση ή μη Πρακτικού Διενέργειας του Διαγωνισμού για την ανάληψη του έργου:Ανάπλαση
Πλατείας Ηρώων Αμαρουσίου με Βιοκλιματικό Σχεδιασμό (Δήμου Αμαρουσίου)

Στις 9:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου»

ΤΕΣΣΕΡΑ (04) θέματα περιλαμβάνει η Τακτική συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου» (3/2019), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 09:00  π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Λήψη απόφασης για συµµετοχή σε Πρόγραµµα Ανακύκλωσης χρησιµοποιηµένων Συσσωρευτώντων Οχηµάτων και Μηχανηµάτων του ∆ήµου Αµαρουσίου.
2. Έγκριση ή µη θέσης φορτοεκφόρτωσης σε κοινόχρηστο χώρο (οδόστρωµα), επί της οδού 28ηςΟκτωβρίου αρ. 14, στο Μαρούσι.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Στις 3:30 μ.μ. η 7η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΑ(14) θέματα περιλαμβάνει, 7η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
============================================
1. Έγκριση Α) σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ερασιτεχνικού Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία
«Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως» για την υλοποίηση της β’ φάσης του έργου
με τίτλο: «Κατασκευή γηπέδου Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής» συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και 
Β) εκπόνησης Μελέτης Εφαρμογής για την υλοποίηση της β’ φάσης του έργου με τίτλο: «Κατασκευή γηπέδου Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής».
●►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος
2. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου τροποποίησης – παράτασης της
Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου
Λαυρεωτικής για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή ποδοσφαιρικού
τάπητα και λοιπού εξοπλισμού για τις ανάγκες του γηπέδου Δημοτικού Σταδίου ¨Παν.
Βογιατζής¨ Δήμου Λαυρεωτικής».
●►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Οι προσλήψεις κατά τη προεκλογική περίοδο στο επίκεντρο της Συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Γ. Πατούλης: Η Κυβέρνηση να ολοκληρώσει άμεσα, ακόμα και κατά την προεκλογική  περίοδο, τις διαγωνιστικές διαδικασίες τοποθέτησης προσωπικού στους ΟΤΑ και να  προχωρήσει στην κάλυψη των εποχικών αναγκών των δήμων
Την απρόσκοπτη συνέχιση όλων των προγραμματισμένων διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου (3Κ)  και εποχικού προσωπικού (ναυαγοσώστες, πυρασφάλεια κτλπ) ακόμα και κατά την προεκλογική  περίοδο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητά μετά από εισήγηση του Προέδρου Γ. Πατούλη με ομόφωνη απόφαση του το ΔΣ της ΚΕΔΕ.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι αρμόδιοι φορείς στην ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στους δήμους και στα νομικά τους πρόσωπα.
Επιπλέον υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ειδική πρόβλεψη προκειμένου να καλυφτούν έγκαιρα και οι εποχικές ανάγκες των δήμων, όπως είναι η πυρασφάλεια και η τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις παραλιακές ζώνες.  
Ο Γ. Πατούλης ξεκαθάρισε ότι  οι διαδικασίες που αφορούν σε τέτοιες περιπτώσεις προσωπικού θα πρέπει να υλοποιηθούν ακόμα και ανήμερα των εκλογών καθώς πρόκειται για ανάγκες των δήμων οι οποίες πρέπει να καλυφτούν το συντομότερο δυνατό.
«Η ΚΕΔΕ είναι με τους εργαζόμενους και δεν θα διαπραγματευτεί σε καμία περίπτωση να συνεχιστούν τα λειτουργικά προβλήματα στις υπηρεσίες μας. 

ΕΝΟΤΗΤΑ:«Το Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι»!!!

   «Όλη η Ελλάδα απέραντη παράγκα», Διονύσης Σαββόπουλος
«Μόνο τέτοια σχήματα & επενδύσεις μπορούν να οδηγήσουν μπροστά τη χώρα μας»! 
Με αυτή τη φράση έκλεισε την ομιλία του στα εγκαίνια του Mall 
ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Τζανίκος, καλώντας μάλιστα  και τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, που ήταν παρών, να προχωρήσει πιο γρήγορα στο δρόμο που άνοιξε ο ίδιος. 
Χαρακτήρισε ακόμα οραματιστές και εθνικούς ευεργέτες την ηγεσία του ομίλου Λάτση που κατασκεύασε αυτό το ακαλαίσθητο τύπου «αμυντικής αρχιτεκτονικής» εμπορικό κέντρο.
Η Δημοτική κίνηση μας ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τζανίκου για το Mall, σε ανακοίνωση στις 11.1.2006  με τίτλο Ο «ΚΑΛΟΣ» ΔΗΜΑΡΧΟΣ & η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, τόνιζε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
Σχετικά με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε:
1.Εξαπατήθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής, των οποίων οι περιουσίες απαλλοτριώθηκαν με τιμές χαμηλές, για την κατασκευή ενός δήθεν Ολυμπιακού Έργου (του Δημοσιογραφικού Χωριού)
2.«Επιτάχθηκε», ουσιαστικά, σημαντική έκταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, χωρίς προφανή ωφέλεια για τον Οργανισμό,
3.Ψευδεπίγραφα χαρακτηρίστηκε ως Ολυμπιακό έργο, ένα έργο παντελώς άσχετο με τους Αγώνες, το οποίο ολοκληρώθηκε δυο χρόνια μετά τη λήξη τους,
4.Χαρίσθηκαν ουσιαστικά στον επιχειρηματία περίπου 200 δισεκατομύρια δραχμές με την κατασκευή 50.000 τ.μ. επί πλέον με την εκ των υστέρων αλλαγή του συντελεστού δόμησης από 0,8 σε 2,0 και τέλος

Την Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, η ανοικτή εκδήλωση του Συνδυασμού «ΠΕΝΤΕΛΗ 2020»


Αντί πολιτικού σχολίου ... «Ὁ Ἡδονικὸς Ἐλπήνωρ» του Γ. Σεφέρη!

                                                                        «ΚΙΧΛΗ»
                                       Δαίμονος ἐπιπόνου κατὰ τύχης χαλεπῆς ἐφήμερον σπέρμα,
                                                 τί μὲ βιάζεσθε λέγειν, ἃ ὑμῖν ἄρειον μὴ γνῶναι.
                                                                 (Ο ΣΕΙΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΜΙΔΑ)
Τὸν εἶδα χτὲς νὰ σταματᾶ στὴν πόρτα
κoιτῶ ἀπὸ τὸ παράθυρό μου θἄ᾿ταν
ἑφτὰ περίπου μιὰ γυναίκα ἦταν μαζί του.
Εἶχε τὸ φέρσιμο τοῦ Ἐλπήνορα, λίγο πρὶν πέσει
νὰ τσακιστεῖ, κι ὅμως δὲν ἦταν μεθυσμένος.
Μιλοῦσε πολὺ γρήγορα, κι ἐκείνη
κοίταζε ἀφηρημένη πρὸς τοὺς φωνογράφους-
τὸν ἔκοβε καμιὰ φορὰ νὰ πεῖ μία φράση
κι ἔπειτα κοίταζε μ᾿ ἀνυπομονησία
ἐκεῖ ποὺ τηγανίζουν ψάρια - σὰν τὴ γάτα.
Αὐτὸς ψιθύριζε μ᾿ ἕνα ἀποτσίγαρο σβηστὸ στὰ χείλια:
- Ἄκουσε ἀκόμη τοῦτο. Στὸ φεγγάρι
τ᾿ ἀγάλματα λυγίζουν κάποτε σὰν τὸ καλάμι
ἀνάμεσα σὲ ζωντανοὺς καρποὺς — τ᾿ ἀγάλματα -
κι ἡ φλόγα γίνεται δροσερὴ πικροδάφνη,
ἡ φλόγα ποὺ καίει τὸν ἄνθρωπο, θέλω νὰ πῶ.
- Εἶναι τὸ φῶς... ἴσκιοι τῆς νύχτας...
- Ἴσως ἡ νύχτα ποὺ ἄνοιξε, γαλάζιο ρόδι,
σκοτεινὸς κόρφος, καὶ σὲ γέμισε ἄστρα
κόβοντας τὸν καιρό.
Κι ὅμως τ᾿ ἀγάλματα
λυγίζουν κάποτε, μοιράζοντας τὸν πόθο
στὰ δυό, σὰν τὸ ροδάκινο κι ἡ φλόγα
γίνεται φίλη μὰ στὰ μέλη κι ἀναφιλητὸ
κι ἔπειτα φύλλο δροσερὸ ποὺ παίρνει ὁ ἄνεμος -
λυγίζουν γίνουνται ἀλαφριὰ μ᾿ ἕνα ἀνθρώπινο βάρος.
Δὲν τὸ ξεχνᾶς.
- Τ᾿ ἀγάλματα εἶναι στὸ μουσεῖο.

Αύριο στις 6:00 μ.μ. η ανοιχτή εκδήλωση : «100 Χρόνια από το Σύνταγμα της Βαϊμάρης»

Σήμερα & αύριο η διημερίδα: «Σάββας Αγουρίδης: Επιστημονική μαρτυρία, εκκλησιαστική & κοινωνική διακονία»

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Στις 6:30 μ.μ. η συνεδρίαση του ΔΣΑ για την πιθανή μετεγκατάσταση του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας στο Μαρούσι

Η «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την πιθανή μετεγκατάσταση του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας στα διοικητικά όρια της πόλης μας», είναι το μοναδικό θέμα που θααπασχολήσει σήμερα στις 6:30 μ.μ. την Τακτική συνεδρίαση (6/2019) του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου η οποία θα διεξαχθεί στις  6:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.