Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Επαφές Πατούλη με σημαντικούς αυτοδιοικητικούς φορείς της Γερμανίας

Στο πλαίσιο της 7ης Ελληνο-γερμανικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στην πόλη Σίντελφίνγκεν της Γερμανίας,  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον κ. Ρότζερ Κέλε, Aντιπρόεδρο της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Βάδης Βυρτεμβέργης, στο Δημαρχείο της πόλης.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία Ελληνικών και Γερμανικών φορέων της Αυτοδιοίκησης σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο όπως:
●►Yγεία και εκπαίδευση ιατρικού προσωπικού
●►Τουρισμός 
●►Δράσεις για τους νέους και την τρίτη ηλικία
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ πρότεινε οι διαβουλεύσεις να συνεχιστούν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, η οποία έχει την έδρα της στο Μαρούσι.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

7η Ελληνογερμανική Συνέλευση & ΤΑ: Οι 10 προτεραιότητες συνεργασίας

Την πεποίθηση πως οι διασυνοριακές συνεργασίες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες σε ολόκληρη την Ευρώπη, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την έναρξη της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που άνοιξε τις εργασίες της με ιδιαίτερη συμμετοχή και πολύ μεγάλη επιτυχία, στην πόλη του Σιντελφίνγκεν της Γερμανίας. 

Παρουσία 480 συμμετεχόντων, εκ των οποίων 185 Ελλήνων εκπροσώπων από την τοπική αυτοδιοίκηση, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη σημασία αυτού του εγχειρήματος για την Ελλάδα και τη Γερμανία, κάνοντας λόγο για μία «πρωτοβουλία ιδιαίτερα σημαντική, με δεδομένη την κατάσταση που  επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη» και πρόσθεσε πως η 7η Ελληνογερμανική Συνέλευση, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα που αναδεικνύει την ισχύ του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πέτρος Τατούλης:Η 7η Διάσκεψη αλλάζει ποιοτικά τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης!

«Νέα περίοδο στις σχέσεις των αυτοδιοικήσεων Ελλάδας - Γερμανίας», χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, την 7η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κατά τη συνέντευξη τύπου, χθες Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στο Σίντελφίγκεν της Γερμανίας, τονίζοντας ότι «αυτό που σε δύσκολους καιρούς ξεκινήσαμε έχει βρει πλέον το βηματισμό του».

«Αποδείξαμε ότι στηριχθήκαμε στα υγιή στοιχεία και αλλάξαμε με πολιτικούς όρους το κλίμα αντιπαράθεσης που είχε τεχνητά δημιουργηθεί. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να περιορίσουμε τους λαϊκιστές, οι οποίοι αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο της δημοκρατίας, αλλά και της προσπάθειας για εμβάθυνση του Ευρωπαϊκού Ιδεώδους», δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, η 7η Διάσκεψη αλλάζει ποιοτικά τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και δημιουργεί ένα νέο πολιτικό περιβάλλον συνεργασίας των αυτοδιοικητικών θεσμών Ελλάδας - Γερμανίας.
Οι θεματικές της ενότητες, δημιουργούν νέες προοπτικές και νέες πολιτικές προτάσεις για νέες συνεργασίες, οι οποίες θα υπακούουν στη βασική αρχή του αμοιβαίου οφέλους, ώστε να είναι βιώσιμες.
Η 8η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε μια περιοχή της Ελλάδας, δήλωσε επιπρόσθετα ο κ. Τατούλης, η οποία έχει δοκιμαστεί από το προσφυγικό πρόβλημα και οι άνθρωποι της οποίας μπόρεσαν, κάτω από την ομπρέλα της αυτοδιοίκησης, να το αντιμετωπίσουν.

Γ. Δραγασάκης:«Ο ιστορικός κύκλος της κρίσης, των Μνημονίων & της επιτροπείας ολοκληρώνεται»!!!

Πλήθος πολιτών, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που μας απέστειλε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, παρακολούθησε την σημαντική εκδήλωση  που διοργάνωσε η ίδια και η ΟΜ Ηρακλείου, στην αίθουσα του Πολύκεντρου «Ηλέκτρα  Αποστόλου»  στο  Ν. Ηράκλειο.
Θέμα:«Το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και οι τρέχουσες εξελίξεις» με ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
Μετα την παρουσίαση του θέματος ακλούθησαν πολλές  ερωτήσεις και  αναλυτικές θεωρητικές και πρακτικές απαντήσεις από τον Αντιπρόεδρο.
Σημεία της τοποθέτησης :
Για τα μνημόνια και την νέα περίοδο
●►Τον Αύγουστο του 2018 τελειώνει το ειδικό καθεστώς επιτροπείας. Θα έχουμε τους περιορισμούς που ισχύουν για την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά θα έχουμε βαθμούς ελευθερίας που σήμερα στερούμαστε .
●►Από τη στιγμή που η δανειακή σύμβαση τελειώνει και  κατοχυρώνεται η έξοδος στις αγορές, τελειώνουν και  τα Μνημόνια, τα οποία εφαρμόζονταν ακριβώς γιατί δεν μπορούσαμε να δανειζόμαστε από τις αγορές και  συνάπταμε δανειακές συμβάσεις
●►Ο ιστορικός κύκλος της κρίσης, των Μνημονίων και  της επιτροπείας ολοκληρώνεται. Παράλληλα όμως αυξάνονται οι δικές μας ευθύνες για το σχεδιασμό και  την ανασυγκρότηση της μεταμνημονιακής Ελλάδας

H Άλκη Ζέη την Δευτέρα στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης» στην Κηφισιά!

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Στις 6:30 μ.μ. η έναρξη εργασιών της «7ης ετήσιας Ελληνογερμανικής Συνέλευσης»

Αποκατάσταση & συντήρηση οδικών αρτηριών στη Βόρεια Αθήνα

Στην αποκατάσταση τμημάτων οδικών αξόνων σε Κηφισιά, Μαρούσι, Ηράκλειο, Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία και Χαλάνδρι προχωρά η Περιφέρεια Αττικής
Οι παρεμβάσεις αποκατάστασης του οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, περιλαμβάνουν εργασίες ποικίλης φύσεως, όπως ανακατασκευή οδοστρωσίας, τοποθέτηση νέων ασφαλτοταπήτων, αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων και αντιθαμβωτικών κιγκλιδωμάτων, επούλωση λάκκων με ψυχρά άσφαλτο, ανύψωση φρεατίων, επισκευές πλακοστρώσεων κεντρικών νησίδων κ.ά.
Επιπλέον, πρόκειται να γίνει εξυγίανση και ανακατασκευή της οδού Χατζηαντωνίου, στο Μαρούσι, από την οδό Πλαταιών μέχρι την οδό Δ. Ράλλη, κατασκευή νέου οδοστρώματος σε τμήμα της οδού Γ. Παπανδρέου, στη Μεταμόρφωση, από την οδό Σπ. Πάτση μέχρι την οδό Β. Δεληγιάννη, καθώς και τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού στην κεντρική νησίδα της οδού Τατοϊου, στη Μεταμόρφωση. 

Στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας

Με πεζοπορία στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας συνεχίστηκαν οι εξορμήσεις της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου
Μετά την πρώτη πολύ επιτυχημένη εξόρμηση στο κτήμα Τατοΐου, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποίησε τη δεύτερη πεζοπορία της, αυτή τη φορά στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας. 
Στην πεζοπορία - περιβαλλοντική εκπαίδευση συμμετείχαν περισσότερα από 40 άτομα που απήλαυσαν ένα όμορφο πρωινό Κυριακής κοντά στη φύση εξερευνώντας άγνωστα μονοπάτια του Εθνικού μας Δρυμού.
Το πρόγραμμα της πεζοπορίας – περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Πάρνηθα με σημείο αφετηρίας τον Αυλώνα, περιελάμβανε διαδρομή περίπου 7 χλμ. μέσα στο δάσος και επίσκεψη στο ιστορικό Αγιορείτικο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας.

Στις 7:00 μ.μ. η ομιλία Γιαννη Δραγασάκη στο Νεο Ηράκλειο

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

«Ο άντρας, η γυναίκα, η σκιά & άλλες ιστορίες για μεγάλους» το ερχόμενο Σάββατο στο «Ιδιόμελο»

Ξεκινάει αύριο στο Sindelfingen της Βάδης - Βυρτεμβέργης, η «7η ετήσια Ελληνογερμανική Συνέλευση»

Οι Γερμανοί πάντοτε ήταν, είναι & θα παραμείνουν «φίλοι» μας !!!
Με το σύνθημα «Δύναμη μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση», ξεκινάει στο Sindelfingen της Βάδης - Βυρτεμβέργης αύριο Πέμπτη 9 Νοεμβρίου  & ολοκληρώνεται το Σάββατο 11 Νοεμβρίου,  η «7η ετήσια Ελληνογερμανική Συνέλευση» (Ε.Γ.Σ.).
Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης διεξήχθη, με μεγάλη συμμετοχή φορέων της ελληνικής αυτοδιοίκησης & των γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων, τον Νοέμβριο του 2016 στο Ναύπλιο
Στην εφετινή συνέλευση δεν γνωρίζουμε αν συμμετέχουν στελέχη της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, λαμβάνει μέρος όμως το ευαγές  Ιδρυμα(Δεξαμενή Σκέψης ή Think Tank) Rosa Luxemburg που Συνεργάζεται άψογα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και χρηματοδοτείται από την εκάστοτε Γερμανική κυβέρνηση & όχι από το αδελφό κόμμα (Die Linke)
Το θέμα, που έχει χρεωθεί το εν λόγω Ιδρυμα (οπως προκύπτει  ανατρέχοντας καποιος στις προηγούμενες συνελεύσεις), το αγαπημένο - αν όχι - το λατρεμένο τους:
Η ένταξη νέων μεταναστών στους δήμους!!!
Τα άλλα ευαγή Ιδρύματα έχουν αναλάβει:

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Αύριο στις 8:00 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, Αρτέμιδος Μέγα & Νικολάου Μπαλάνη

Γ. Πατούλης: Κραυγή αγωνίας από την Αυτοδιοίκηση ...

Τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης & του αρμόδιου υπουργείου για τη χαμηλή απορροφητικότητα πόρων μέσω ΕΣΠΑ
Η ΚΕΔΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ουσιαστική εμπλοκή της Αυτοδιοίκησης στη διερεύνηση τρόπων αύξησης της απορροφητικότητας πόρων μέσω του ΕΣΠΑ
Με απόφαση του Δ.Σ. της η ΚΕΔΕ αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να αναπτυχθεί ένας ειδικός μηχανισμός ο οποίος, με την ουσιαστική εμπλοκή της Αυτοδιοίκησης, θα συμβάλει στην αύξηση της απορροφητικότητας πόρων μέσω του ΕΣΠΑ.
«Η Κυβέρνηση και το συναρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να μας απαντήσει υπεύθυνα για ποιο λόγο η απορροφητικότητα κονδυλίων  εξακολουθεί να είναι σε δραματικά χαμηλά επίπεδα. Η κραυγή αγωνίας της Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να εισακουστεί προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις της ανάπτυξης που θα περιορίσουν το κύμα φυγής νέων ανθρώπων στο εξωτερικό».
Στη σχετική επισήμανση προχώρησε Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «αποτελεί πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ η άμεση και ουσιαστική εμπλοκή και αξιοποίηση των Δήμων στις διαδικασίες εφαρμογής του ΕΣΠΑ 2014-20, μέσω της παράλληλης εκχώρησης ποσού ύψους 2 δις για την κάλυψη των αναγκών της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης».

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Τρικούβερτο Γλέντι μέχρι πρωίας στη «Γιορτή Τσικουδιάς» της Ένωσης Κρητών

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κράτησε το παραδοσιακό κρητικό γλέντι για   της «Γιορτή Τσικουδιάς» που διοργάνωσε η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017.
Στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» εκατοντάδες μέλη και φίλοι της Ένωσης διασκέδασαν  με κρητικά τραγούδια και χορούς  και απόλαυσαν πλούσια παραδοσιακά εδέσματα, ενώ την τιμητική του είχε το ρακοκάζανο, που με παραδοσιακό τρόπο γινόταν η απόσταξη και η έβγαινε η τσικουδιά που όλοι δοκίμασαν.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, στο χαιρετισμό του στην έναρξη της εκδήλωσης, συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Κωστή Σηφάκη και τα μέλη του Δ.Σ. για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις, τη λαογραφία,  τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης.
Μίλησε επίσης για την άριστη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με την Ένωση, που υπηρετεί τον κοινό στόχο για τη διατήρηση και την προαγωγή του πολιτισμού μας και στις επόμενες γενιές, ενώ αναφερόμενος στο όνειρο για τη στέγαση της Ένωσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα ικανοποιηθεί.

Υπέροχη η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Ζαν Κοκτώ συναντά το Λουδοβίκο των Ανωγείων»

Με την μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Ζαν Κοκτώ συναντά το Λουδοβίκο των Ανωγείων» για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού», άνοιξε η αυλαία των φθινοπωρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Ζαν Κοκτώ συναντά το Λουδοβίκο των Ανωγείων» στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι, πρώτο σταθμό της κοινής προσπάθειας των Δήμων Αμαρουσίου, Περιστερίου, Ναυπάκτου, Ελληνικού και Αργυρούπολης για την ενίσχυση του σημαντικού έργου που επιτελεί στην προστασία και φροντίδα των παιδιών ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Με την παράσταση άνοιξε η αυλαία των φθινοπωρινών  πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμου Αμαρουσίου, όπου μέσα από το μαγικό κόσμο του θεάτρου και της μουσικής καταξιωμένοι καλλιτέχνες υπόσχονται να μας χαρίσουν όμορφα φθινοπωρινά βράδια με ελεύθερη είσοδο.

Μαίρη Διακολιού:(Ν)τροπολογία για Καζίνο στο Μαρούσι!!!

Κατατέθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο τροπολογία που αφορά τη μεταφορά του καζίνο της Πάρνηθας, σε άλλη τοποθεσία εντός της Περιφέρειας Αττικής.
Η τροπολογία αναφέρει ρητά ότι «επιτρέπεται η μεταφορά του καζίνο της επιχείρησης ‘Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας ΑΕ’ (ΕΚΠΑ ΑΕ) από την Πάρνηθα στην Αττική εντός των διαδημοτικών κέντρων ευρείας ακτινοβολίας ή των Αναπτυξιακών Αξόνων διεθνούς και εθνικής εμβέλειας ή των Πόλων εθνικής και μητροπολιτικής εμβέλειας όπως αυτά καθορίζονται από το ‘Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής’ του ν. 4277/2014 εκτός των περιοχών που υπάγονται στο Μητροπολιτικό Κέντρο Αθήνας, στη μητροπολιτική περιοχή Πειραιά, στις χωρικές υποενότητες Νότιας Αθήνας και Λαυρεωτικής καθώς και στη Χωρική Υποενότητα Δυτικής Αττικής…..»
Με το περιεχόμενο αυτό η (ν)τροπολογία «φωτογραφίζει» το Μαρούσι μας, ως τόπο εγκατάστασης του νέου καζίνο και των εμπορικών κέντρων που θα το συνοδεύουν, επιβεβαιώνοντας παλαιότερη φημολογία.
Έχω και παλαιότερα αντιταχθεί στην προοπτική αυτή με τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκατοντάδες καταναλωτές & στην 31η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, από πολύ νωρίς το πρωί, εκατοντάδες καταναλωτές από το Μαρούσι και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής έσπευσαν στον χώρο διάθεσης των εγχώριων αγροτικών προϊόντων όπου διεξήχθη η 31η Δράση του Δήμου Αμαρουσίου.
Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, που από το 2012 έχει γίνει πλέον θεσμός, στηρίζει εδώ και πέντε χρόνια τα ελληνικά νοικοκυριά εξασφαλίζοντάς τους, χάρη στην απουσία μεσάζοντα, υψηλής ποιότητας ελληνικές γεύσεις και προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές.
Με την ευκαιρία της 31ης δράσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που βρέθηκε κοντά στους παραγωγούς και στους καταναλωτές, δήλωσε:
«Ο Δήμος Αμαρουσίου από την πρώτη στιγμή της κρίσης βρέθηκε κοντά στα νοικοκυριά της πόλης μας. Η σταθερή προτίμηση του καταναλωτικού κοινού όλα αυτά τα χρόνια στις αγροτικές δράσεις του Δήμου είναι μεγαλύτερη απόδειξη ότι η επιλογή της δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου ήταν ορθή...
Θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε τέτοιες δράσεις όσο θα αποτελούν απαίτηση της κοινωνίας».

Στις 7:00 μ.μ. η ανοικτή συνεδρίαση Δ.Σ. Συλλόγου κατοίκων Πολυδρόσου

Σημερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί ΔΣ στο καφέ του Νέου Αμαρουσίου Μακρυγιάννη & Βιδάλη, προκειμένου να συζητηθούν και ληφθούν αποφάσεις επί των ακολούθων θεμάτων :
1●►Έγκριση και υπογραφή προηγουμένων πρακτικών
2●►Συνεργασίες με συλλόγους (Ν.Αμαρουσίου, Παραδείσου & Προστασίας Ρεματιάς)
3●►Ενημέρωση για μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ΠΕ 13
4●►Ενημέρωση για το ΧΕΥ Νερατζιώτισσας
5●►Έργο βιοκλιματικής ολοκλήρωση, περαιτέρω ενέργειες
6●►Κεραία κινητής Φραγκοκλησιάς 70 ενόψει της δίκης στο Διοικητικό Εφετείο
7●►Θέματα που εκκρεμούν από προηγούμενα ΔΣ ή που θέλετε να συζητηθούν
Η παρουσία των μελών του ΔΣ κρίνεται απαραίτητη, και όσων από τα μέλη του Συλλόγου το επιθυμούν.