Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Μαίρη Διακολιού:Κατεβείτε από το «καλάμι» κ. Αμπατζόγλου!!!

Συνεργαστείτε, αφού δεν μπορείτε μόνοι σας, για το καλό των πολιτών & της πόλης! 
                                  Απάντηση στην ανακοίνωση Αμπατζόγλου της 11/11/2020 
Εδώ και ένα χρόνο σύρεται το Μαρούσι μας, ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, σε μία ανέμπνευστη και καταφανώς απροετοίμαστη, τυπική διαχείριση που είναι καταδικασμένη να γίνεται όλο και χειρότερη στην προσφορά υπηρεσιών προς τους πολίτες. 
Όμως, ο επικεφαλής, ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου, παριστάνει τον «πεφωτισμένο σωτήρα» που για τα δικά του λάθη, του φταίει η όποια αντιπολίτευση. 
Μέριμνά του, μόνο η συγκάλυψη αβελτηριών και αδιεξόδων με την κακή χρήση επικοινωνιακών μεθόδων, ενίοτε πολύ φθηνών και αντιδημοκρατικών. 
Συγκεκριμένα: 
α) «ΠΡΩΤΟΝ» για τις εγκαταστάσεις 
της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης 
Ξέχασε ο κ. Αμπατζόγλου ότι δεν αποτελεί νέα διοίκηση στον Δήμο Αμαρουσίου από τις εκλογές του Μαΐου 2019, αλλά συνέχεια αυτής του κ. Πατούλη, με ίδια πολιτικά πρόσωπα να την στελεχώνουν. Συνεπώς, ξέχασε ότι το να έχουν εξασφαλιστεί οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για να μην ταλαιπωρούνται για δεύτερη σχολική χρονιά οι οικογένειες της πόλης μας, ήταν υποχρέωση ανειλημμένη από το 2018 για τα στελέχη του και ουσιαστικά από τον Ιούνιο του 2019 για τον ίδιο. 
Από τότε δηλαδή, που ο προκάτοχος του – όχι τυχαία - του έδωσε δικό του γραφείο μέσα στο δημαρχείο ως νικητή των εκλογών, προκειμένου να μην χάνει χρόνο ενόψει της τυπικής ανάληψης των καθηκόντων του την 1η Σεπτέμβριου του 2019. 
Γνώριζε ήδη προεκλογικά ο κ. Αμπατζόγλου ότι τον Σεπτέμβριο 2020 όφειλε να έχει έτοιμες τις αίθουσες της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. 
Γνώριζε μετά τη νίκη του ο κ. Αμπατζόγλου από τον Ιούνιο του 2019, ότι μία από τις υποχρεώσεις του ήταν να διεκπεραιώσει την κατασκευή των αιθουσών. 
Όμως τίποτα δε ζήτησε να προετοιμάσει ο προκάτοχός του, ούτε από τον Σεπτέμβριο 2019 που τυπικά ανέλαβε ο ίδιος ανέλαβε δράση.

«Απαράδεκτη κοροϊδία» χαρακτηρίζει την καθυστέρηση παράδοσης αιθουσών, για την Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, ο Σ.Ε.Π.Ε Αμαρουσίου

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζοντας την έντονη αγανάκτηση των μελών του σωματείου μας και ιδιαίτερα των νηπιαγωγών μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ως απαράδεκτη την κοροϊδία από την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου και της Δ.Ε.Π. Αμαρουσίου αναφορικά με την παράδοση προς χρήση των αιθουσών ελαφράς προκατασκευής που έχουν προγραμματιστεί για την κάλυψη των αναγκών των 1ου , 2ου, 4ου και 18ου Νηπιαγωγείων Αμαρουσίου αλλά και για την απαράδεκτη καθυστέρηση των εργασιών ανακαίνισης των παλαιών αιθουσών επί της οδού Ιερού Λόχου για τη στέγαση του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου.
Με βάση τις δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου (Θ. Αμπατζόγλου) και του Προέδρου της Δ. Ε. Π. Αμαρουσίου κου Π. Σαγρή οι αίθουσες ελαφράς προκατασκευής και οι ανακαινίσεις αιθουσών που προορίζονται για τα Δημόσια Νηπιαγωγεία του Αμαρουσίου θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί για χρήση το αργότερο στις 10 – 11 – 2020 ανακουφίζοντας τις τεράστιες ελλείψεις σε κτηριακές υποδομές που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια Νηπιαγωγεία της πόλης του Αμαρουσίου. Δυστυχώς διαπιστώνουμε, για άλλη μια φορά, να ξεχνά η Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου τις δεσμεύσεις της και τις υποσχέσεις της αναφορικά με τις αρμοδιότητές της στο ζήτημα της επέκτασης και εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπ/σης στο Δήμο Αμαρουσίου.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Δήμου έργα η ... κατακρεούργηση δένδρων!!!

Από την εποχή του Αντιδημάρχου κ. Μάριου Μαραγκάκη, στην πολύπαθη οδό Χατζηαντωνίου, είχαν δημιουργηθεί παρτέρια με διάφορα είδη θάμνων και δένδρων. 
Η ενέργεια αυτή του Δήμου είχε γίνει ύστερα από συνεχείς και δυναμικές παρεμβάσεις του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία» δια της τότε Προέδρου του κας Δήμητρας Κρεκούκια. 
Οι παροικούντες δημότες, οι επί τόσα χρόνια καταταλαιπωρημένοι από το γεγονός, ότι ο δρόμος τους, σήκωνε (και σηκώνει) όλο τον κυκλοφοριακό φόρτο του κέντρου του Αμαρουσίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται (καυσαέρια, θ
όρυβο, μόλυνση, σκουπίδια κλπ) θεώρησαν την ενέργεια σαν κάποιου είδους αποζημίωση (αν είναι δυνατόν) για όλα όσα επί πολλά χρόνια υφίσταντο και υφίστανται. 
Τα δεντράκια, συν τω χρόνω, αναπτύχθηκαν και έδωσαν μια πιο ανθρώπινη εικόνα στην οδό Χατζηαντωνίου. Χάρισαν μια πνοή δροσιάς, ομορφιάς και οξυγόνου στο δρόμο. 
Όλα αυτά μέχρι σήμερα το πρωί.(12/11/2020 
Όταν κατέφθασε συνεργείο του Δήμου από ομάδα, επιφορτισμένη με το κλάδεμα των δένδρων. 
Οι οποίοι, χωρίς καμία καλαισθησία και ευαισθησία για τα δένδρα, στην πραγματικότητα έδρασαν σαν μακελλάρηδες με απίστευτη μανία για εξαφάνιση κάθε ίχνους πράσινου. 
Στην διασταύρωση της Χατζηαντωνίου με τη Ράλλη υπήρχαν τέσσαρα ωραιότατα δένδρα (πιθανόν χαρουπιές) που ήσαν πραγματικό στολίδι και πηγή οξυγόνου για την περιοχή. 
Έμειναν, σχεδόν, μόνον οι κορμοί.

Τα Πολιτιστικά και Αθλητικά Προγράμματα της ΚΕΔΑ κοντά στους πολίτες & πάλι από...απόσταση

Θ. Αμπατζόγλου:«Με αισιοδοξία & πνεύμα δημιουργίας 
θα ξεπεράσουμε & αυτή την περίοδο του αναγκαίου αυτοπεριορισμού» 
Τα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα που εκτελούνται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) συνεχίζονται και σε αυτή τη δεύτερη μεγάλη περίοδο καραντίνας, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών. 
Οι συμμετέχοντες δάσκαλοι και εκπαιδευτές γίνονται σταδιακά αποδέκτες ειδικών σεμιναρίων προκειμένου για την εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες και συγκεκριμένα με την τηλεκπαίδευση, έτσι ώστε να παράξουν με τη σειρά τους απρόσκοπτα τις διαδικτυακές διδασκαλίες προς τους μαθητές της ΚΕΔΑ. 
Αφού ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ Νίκο Πέππα για τη διαδικασία του νέου κύκλου διαδικτυακής πρόσβασης στα Πολιτιστικά και Αθλητικά Προγράμματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης, δήλωσε: 

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου για τη δημιουργία πρότυπου χώρου πρασίνου στον Αγ. Θωμά

Θ. Αμπατζόγλου:«Μετασχηματίζουμε το Μαρούσι σε μία πόλη περισσότερο φιλική για τον άνθρωπο»
Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 σχετικά με το έργο δημιουργίας πρότυπου χώρου πρασίνου (15 στρ.) στην περιοχή του Αγίου Θωμά – οδός Πρωταγόρα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “LIFE Grin” παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Ποιότητας Ζωής Στέφανου Τσιπουράκη, υπηρεσιακών παραγόντων των αντίστοιχων Δνσεων του Δήμου και της αναδόχου εταιρίας. 
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου αφού ενημερώθηκε από την ομάδα έργου για τις πρώτες ενέργειες δεδομένης της έναρξης των εργασιών την επόμενη εβδομάδα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

Lockdown στη πολιτική τους! Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή, υγεία, δουλειά!

Στις 26 Νοέμβρη Απεργούμε για το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε για τη ζωή και την εργασία μας, να μαζευόμαστε, να αποφασίζουμε, να εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας, να απεργούμε! 
Συμμετέχουμε: 
• Στην ημέρα δράσης την Tρίτη 10 Νοέμβρη για την προστασία της υγείας του λαού, της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στην παράσταση διαμαρτυρίας των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων, στις 4 μ.μ., στο Υπ. Υγείας.
 • Στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο Υπ. Εργασίας με σκοπό η κυβέρνηση να μην καταθέσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. 
• Στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. 
• Στην ημέρα δράσης την Πέμπτη 19 Νοέμβρη για μέτρα αποσυμφόρησης των μέσων μαζικής συγκοινωνίας. 
Όλες οι δράσεις θα παίρνουν υπόψη όλες τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων για την προστασία της υγείας. 
Η πανδημία σαρώνει την ίδια στιγμή που το δημόσιο σύστημα Υγείας μένει αθωράκιστο και υποστελεχωμένο, οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετατρέπονται σε υγειονομικές βόμβες. 
Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί την πανδημία ως “ευκαιρία” για να περάσει μια σειρά από αντεργατικά μέτρα. 
Aντί για μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, αντί για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, αντί για αποσυμφόρηση σχολείων και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, προωθεί την ανατροπή δικαιωμάτων που οι εργαζόμενοι κατέκτησαν με σκληρή και αιματηρή πάλη το προηγούμενο αιώνα. 
Φέρνουν το πολύ παλιό, με προβιά νέου

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης» για τις εξελίξεις στην «Πτέρυγα Μπόμπολα»

Επιβάλλουν «ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ» διαρκείας στην Υγεία & την Παιδεία του Λαού & της Νεολαίας!
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ «ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!
Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης διαχρονικά συμπαραστέκεται και πρωτοστατεί στον αγώνα των εργαζομένων όλων των Νοσοκομείων της περιοχής μας αλλά και των κατοίκων της πόλης μας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους. 
Παράλληλα έγκαιρα έχουμε  τοποθετηθεί και διεκδικούμε την ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών για την  Προσχολική Αγωγή των παιδιών μας στο Δήμο Πεντέλης. 
Η πολιτική όμως όλων των  μέχρι σήμερα Διοικήσεων του Δήμου, Στεργίου και Κεχαγιά-Παλαιοδήμου, είναι το λιγότερο  εγκληματική. 
Η αηδία που προκαλούν στον κόσμο οι πολιτικές τους «μανούβρες» είναι  εντελώς δικαιολογημένη. 
Η εγκληματική τους πολιτική δεν παραγράφεται! 
Κανείς δεν ξεχνάει το έγκλημα  του κλεισίματος του πρώην «Παπαδημητρίου» (2012), τη σταδιακή συρρίκνωση του  «Αμαλία Φλέμινγκ» με το κλείσιμο αρχικά της πτέρυγας «Ζωοδόχου Πηγής»(1999) και στη  συνέχεια της πτέρυγας «Μπόμπολα». 
Σήμερα ο λαός μας αντιμετωπίζει με τραγικές συνέπειες, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το έγκλημα που διέπραξαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τη συρρίκνωση και τελικά το κλείσιμο των Νοσοκομείων στο Δήμο μας. 
Έγκλημα που έχει φαρδειά πλατιά την υπογραφή και του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αφού  εμπορεύτηκε «φούμαρα» για επαναλειτουργία της πτέρυγας «Μπόμπολα» τελικά δεν προχώρησε ούτε καν στην εφαρμογή του νέου Οργανισμού για τη στοιχειώδη έστω ανάπτυξη του «Αμαλία Φλέμινγκ». 

ΠΟΕΔΗΝ: Σήμερα η Πανελλαδική Ημέρα Δράσης στα Νοσοκομεία

  Συγκέντρωση στις 9:00 π.μ.στην ΠΥΛΗ του Νοσοκομείου  Αμαλία Φλέμινγκ στα Μελίσσια

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, για την εγκατάσταση του "Καζίνο" στο Μαρούσι

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες της έκρηξης πληρωμένων δημοσιευμάτων και ακριβών διαφημίσεων από τους ιδιοκτήτες του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας για την «πράσινη» μετεγκατάστασή στο Μαρούσι.
Όλη αυτή η προσπάθεια του Ομίλου Λασκαρίδη, σε συνδυασμό με «δωρεές» προς το κράτος, έχει σκοπό να εξασφαλίσει την κοινωνική αποδοχή της πιο σκοτεινής και πιο επικίνδυνης επένδυσης που :
• συνδέεται ευθέως με την κατασκευή ΚΑΖΙΝΟ σε κεντρικό σημείο της περιοχής, δημιουργώντας σίγουρα με τη λειτουργία του, πλείστα κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά προβλήματα που θα υποβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων των όμορων περιοχών του Αμαρουσίου του Χαλανδρίου και όχι μόνο
• χωροθετήθηκε σε περιοχή, η οποία γειτνιάζει με περιοχή αμιγούς κατοικίας και απέχει μόλις λίγες δεκάδες μέτρα από σχολεία, λόγω και των αναπόφευκτων συνοδών “επαγγελμάτων”, που ακολουθούν μια τέτοια επένδυση.
Σκοτεινής και επικίνδυνης γιατί, η αποδοχή εγκατάστασης και λειτουργίας του από την κοινωνία και κυρίως από τη νέα γενιά , ως τετελεσμένο της καθημερινότητάς τους , αποτελεί δομικό
στοιχείο του νεοφιλελευθερισμού , όπου το πάθος και η ψευδαίσθηση του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού αγγίζει ανθρώπινες αδυναμίες, τροφοδοτεί και συντηρεί την ελπίδα και την ιδέα της «επιπλέον ευκαιρίας», χωρίς κόπο και θυσία.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Θ. Αμπατζόγλου: «Στην παραπληροφόρηση & τη δημαγωγία απαντούμε με τα έργα μας»

Δήλωση του Δημάρχου Αμαρουσίου για τη δίχρονη προσχολική αγωγή, 
τη διαγραφή δημοτικών τελών & τα τεστ ανίχνευσης κρουσμάτων covid-19 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης για σειρά θεμάτων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με λύπη παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου μας, να επιδίδονται σε ένα αγώνα λαϊκισμού. 
Θέματα τα οποία έχουν εξεταστεί στα Δημοτικά Συμβούλια και αναλυθεί εκτενώς επανέρχονται ως σανίδες επικοινωνιακής σωτηρίας τους. 
Δεν φτάνει όμως αυτό. 
Πέρα από κάθε λογική, εμφανίζονται ως “μεσσίες” της οικονομίας και της υγείας προκειμένου να καιροσκοπήσουν επάνω στο φαινόμενο της πανδημίας. Ενημερώνουμε συνεπώς τους πολίτες για τα ακόλουθα προς αποκατάσταση της αλήθειας: 
1ον: Όσο αφορά στις εργασίες για τη δίχρονη προσχολική αγωγή, εντός των προσεχών ημερών, ολοκληρώνονται οι εγκαταστάσεις και οι τελευταίες λίγες αίθουσες θα τεθούν και αυτές σε λειτουργία. 
Κάθε άλλη παραπληροφόρηση αποτελεί μιζέρια και ένδεια άσκησης ουσιαστικής πολιτικής. 
2ον: Όσο αφορά σ​την “πρόταση” για την οριζόντια διαγραφή δημοτικών τελών λόγω covid-19, ας αναζητήσουν αυτοί που το προτείνουν τα ισοδύναμα της απώλειας εκατομμυρίων ευρώ εσόδων από τον Δήμο, διαφορετικά θα ενταχθούν στην ομάδα εκείνων που θα έσκιζαν τα Μνημόνια και με την ίδια λογική επιθυμούν τώρα να οδηγήσουν τον Δήμο στη χρεοκοπία.

Μαίρη Διακολιού:Οι Γονείς είναι ισότιμοι & σεβαστοί πολίτες, όχι επικοινωνιακό «Ντεκόρ»

Ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Σαγρής αγνοούν τα επανειλημμένα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου για συνάντηση (έστω και διαδικτυακή) με θέμα τα κτιριακά προβλήματα και τις σχεδιαστικές αστοχίες των αιθουσών που υποτίθεται ότι πρόκειται να παραδοθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και τις προτάσεις των γονέων για τα θέματα αυτά. 
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά 
που ο κ. Σαγρής έχει συγκρουστεί με Διευθυντές σχολείων για τους χειρισμούς του στο ζήτημα της δίχρονης προσχολικής αγωγής. 
Παρόλο που τον πρώτο χρόνο της διοίκησής του, ο δήμαρχος έχει δημοσιεύσει ουκ ολίγα δελτία τύπου αναφορικά με συναντήσεις του με διάφορους συλλόγους, με τον συγκεκριμένο, κωφεύει στα αιτήματα, προφανώς διότι αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες του και να απολογηθεί πολιτικά για την αποτυχία του να παραδώσει εγκαίρως τις αίθουσες των νηπιαγωγείων με το άνοιγμα των σχολείων. 
Επίσης, στη συνάντηση αυτή θα οφείλει να δώσει εξηγήσεις γιατί, μετά τις 7-11-2020, που θα ήταν η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των αιθουσών στα Μαρουσιωτάκια, ακόμη σχολεία όπως το 10ο Νηπιαγωγείο ταλαιπωρούνται. 

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας

Ο ΔΗΜΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ να ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ στη ΣΤΗΡΙΞΗ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 
& της ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
Η Δημοτική Αρχή να βάλλει στην άκρη τις κομματικές σκοπιμότητες 
Από το Σάββατο 6-11-2020 και μέχρι το τέλος του Νοέμβρη η Κυβέρνηση επέβαλλε καραντίνα σε όλη τη χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού
Παρά τις προειδοποιήσεις πολλών επιστημόνων και των συνδικαλιστικών τους φορέων, δεν φρόντισε έγκαιρα να ενισχύσει το ΕΣΥ, κυρίως με εξειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. 
Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία έχει φτάσει στα όρια της, ένα βήμα πριν την κατάρρευση. 
Προσπαθεί να επιρρίψει το βάρος σε όσους δεν τήρησαν προηγουμένως τα μέτρα, ιδιαίτερα στη νεολαία, αποσιωπώντας τις δικές της ευθύνες για τις απαράδεκτες καταστάσεις συνωστισμού που επικρατούν στα μέσα μαζικ
ής μεταφοράς, τις σχολικές αίθουσες, τους εργασιακούς χώρους. 
Δεν καθιέρωσε τη συνταγογράφηση από τον ΕΟΠΥΥ για τη διενέργεια μοριακού τεστ και δεν φρόντισε για την έγκαιρη διάθεση του αντιγριππικού εμβολίου στις ευπαθείς ομάδες. 
Οι οικονομικές επιπτώσεις από την καραντίνα θα είναι πολύ σοβαρές τόσο για τους εργαζόμενους των κλάδων που σταματάνε τη δραστηριότητα τους αλλά και τους μικροεπιχειρηματίες που πολλοί από αυτούς κινδυνεύουν να κλείσουν οριστικά οι επιχειρήσεις τους. 
Η ανεργία θα εκτιναχθεί και πάλι στα ύψη. 
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν είναι επαρκή. 

​ Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου με τον ΣΒΑΠ

Θ. Αμπατζόγλου: «Η προστασία των αδέσποτων ζώων συνιστά δείγμα πολιτισμού και απαραίτητη για την προάσπιση του κοινωνικού συνόλου» 
Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 με τον Πρόεδρο του  Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) Γιώργο Κουράση και τον Γ. Γραμματέα του Συνδέσμου Παύλο Καμάρα, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Κων/νου Ρώτα.
Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ένα από τα 16 μέλη του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων (ΣΒΑΠ) που σκοπό έχει την υλοποίηση μελετών και έργων που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε τομείς όπως κυκλοφοριακή αγωγή, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, διαχείριση απορριμμάτων, προστασία αδέσποτων και γενικότερες διαδημοτικές συνεργασίες. 
Κύριο θέμα της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου με τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα του ΣΒΑΠ αποτέλεσε η δημιουργία του «Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδεσπότων Ζώων» στο Μαρκόπουλο Αττικής και οι διαδικασίες χρηματοδότησής του από το ΥΠΕΣ δεδομένης της υποβολής σχετικής ολοκληρωμένης πρότασης. 
Ακόμη συζητήθηκαν ζητήματα διοικητικής στήριξης του έργου του ΣΒΑΠ. 
 Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Σημαντικές αποφάσεις σε θέματα λειτουργίας της πόλης ελήφθησαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου:«Το κλειστό γήπεδο “Σπύρος Λούης” θα ανακαινιστεί πλήρως &
θα γίνει αθλητικός χώρος πρότυπο των βορείων προαστίων»
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου στην 20η τακτική συνεδρίασή του, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, έλαβε μεταξύ άλλων σημαντικές αποφάσεις σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της πόλης. Ειδικότερα:
• Πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του κλειστού γηπέδου «Σπύρος Λούης» που θα στεγάσει τα όνειρα της αθλητικής κοινότητας
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για την επισκευή και αναβάθμιση του κλειστού γηπέδου «Σπύρος Λούης» ανοίγει το δρόμο για την παράδοση στην αθλητική κοινότητα της πόλης ενός σύγχρονου και αναβαθμισμένου γηπέδου καλαθοσφαίρισης.
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου επισήμανε ότι «η Δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμενη την ανάγκη των συλλόγων και των κατοίκων προχωρά στο πρώτο βήμα για την αναβάθμιση και τη στατική ενίσχυση του ιστορικού Κλειστού Γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης», μέσα από την Ε’ τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος.
Η αθλητική νεολαία της πόλης μας και όλοι οι Μαρουσιώτες θα έχουν στη διάθεσή τους για τις προπονήσεις και τους αγώνες ένα σύγχρονο ανακαινισμένο κλειστό γήπεδο, αντάξιο της αθλητικής ιστορίας της πόλης μας.»
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων το κόστος ανέρχεται στο ύψος των 600.000 ευρώ και θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου.

Η λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου , στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων έκτακτων μέτρων

Ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων έκτακτων μέτρων & προάσπισης της υγείας των πολιτών & των εργαζομένων 
Στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων έκτακτων μέτρων για την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων στο χώρο εργασίας και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνει ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις Υπηρεσίες του Δήμου γίνεται πλέον μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας. 
Ειδικότερα, οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις Υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου ως εξής: 
●► Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) 
Η επικοινωνία των πολιτών πραγματοποιείται αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού, είτε μέσω των τηλεφωνικών γραμμών : 213-20.31.904, 905,906 (Κεντρικό ΚΕΠ), 210- 80.52.477 (ΚΕΠ Μεσογείων), είτε ηλεκτρονικά στο email: d.amarousiou@kep.gov.gr. 
●► Ληξιαρχείο 
Το Ληξιαρχείο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό. Θα εξυπηρετούνται μόνο οι δηλώσεις θανάτων. Για όλες τις άλλες περιπτώσεις οι πολίτες θα εξυπηρετούνται κατόπιν ραντεβού. Τηλέφωνα επικοινωνίας:213-20.38.035, 213-20.38.033,213-20.38.036, email: lixiarxeio@maroussi.gr 

Η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Χαλανδρίου σε συνθήκες καραντίνας

Κατ’ εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων (ΦΕΚ Β’ 4829/2.11.2020) και στο πλαίσιο της νέας καραντίνας, για την αποτροπή διασποράς της  πανδημίας Covid-19, 
ο δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 ισχύουν τα ακόλουθα για την
εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου, για τη λειτουργία των αθλητικών κέντρων και των εργαστηρίων της Δ/νσης Πολιτισμού, τους ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους, τις παιδικές χαρές και τη δημοτική συγκοινωνία. 
Αναλυτικότερα:
Εξυπηρέτηση πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου
Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι κλειστές για το κοινό. 
Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και μόνο κατόπιν ραντεβού.
Οι πολίτες επικοινωνούν:
►Τηλεφωνικά και μέσω email:
 Όλη η λίστα τηλεφώνων και ηλεκτρονικών δ/νσεων στο www.chalandri.gr / "Χρήσιμα Τηλέφωνα"
► Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου ακολουθώντας τη διαδρομή «Ψηφιακό Χαλάνδρι» / «Εξυπηρέτηση του πολίτη»
Ακολουθεί ένας μίνι κατάλογος με τις υπηρεσίες που υποδέχονται τα περισσότερα αιτήματα πολιτών: