Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Lockdown στη πολιτική τους! Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή, υγεία, δουλειά!

Στις 26 Νοέμβρη Απεργούμε για το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε για τη ζωή και την εργασία μας, να μαζευόμαστε, να αποφασίζουμε, να εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας, να απεργούμε! 
Συμμετέχουμε: 
• Στην ημέρα δράσης την Tρίτη 10 Νοέμβρη για την προστασία της υγείας του λαού, της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στην παράσταση διαμαρτυρίας των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων, στις 4 μ.μ., στο Υπ. Υγείας.
 • Στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο Υπ. Εργασίας με σκοπό η κυβέρνηση να μην καταθέσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. 
• Στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. 
• Στην ημέρα δράσης την Πέμπτη 19 Νοέμβρη για μέτρα αποσυμφόρησης των μέσων μαζικής συγκοινωνίας. 
Όλες οι δράσεις θα παίρνουν υπόψη όλες τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων για την προστασία της υγείας. 
Η πανδημία σαρώνει την ίδια στιγμή που το δημόσιο σύστημα Υγείας μένει αθωράκιστο και υποστελεχωμένο, οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετατρέπονται σε υγειονομικές βόμβες. 
Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί την πανδημία ως “ευκαιρία” για να περάσει μια σειρά από αντεργατικά μέτρα. 
Aντί για μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, αντί για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, αντί για αποσυμφόρηση σχολείων και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, προωθεί την ανατροπή δικαιωμάτων που οι εργαζόμενοι κατέκτησαν με σκληρή και αιματηρή πάλη το προηγούμενο αιώνα. 
Φέρνουν το πολύ παλιό, με προβιά νέου Προωθεί την 10ωρη ημερήσια εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, επέκταση και γενίκευση της δουλειάς τις Κυριακές. Προωθεί νέες μειώσεις τους μισθούς, τραβώντας προς το «απόλυτο χαμηλό» τα όριά τους, που ξεκινούν πλέον από 200 ευρώ, επεκτείνει την «ευελιξία» της εργασίας παντού και με κάθε τρόπο. 
Και επειδή τους κυριεύει ο φόβος μην ξεσηκωθεί ο κόσμος για τη φτώχια που σπέρνουν και την βάρβαρη αντιλαϊκή τους πολιτική φέρνουν νομοσχέδιο που απαγορεύει την απεργία στους Δήμους, το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. 
Ακυρώνει τις ζωντανές διαδικασίες, τη Γενική Συνέλευση των σωματείων, ορίζοντας ηλεκτρονική ψηφοφορία ως προϋπόθεση για τη λήψη απόφασης για την απεργία, διώκει ποινικά την περιφρούρηση της απεργίας, δημιουργεί ανοιχτό μηχανισμό φακελώματος σε όσους εργαζόμενους επιλέγουν να οργανωθούν. 
150 χρόνια μετά τον ηρωικό αγώνα των εργατών του Σικάγου για 8ωρη εργασία, 100 χρόνια μετά την καθιέρωση του στη χώρα μας και 44 χρόνια μετά το μαύρο νόμο Λάσκαρη που καταργούσε την απεργία στο Δημόσιο η κυβέρνηση της ΝΔ έχει το θράσος να πλασάρει ως καινούργιο το όραμα των αφεντικών της για εξαθλίωση των εργαζομένων. 
Μπορεί οι εκμεταλλευτές να αναπολούν τις εποχές που οι εργαζόμενοι δούλευαν ήλιο με ήλιο για ένα ξεροκόμματο, αλλά έχει χυθεί πολύ αίμα εργατών για να γυρίσει ο τροχός της ιστορίας μπροστά. 
Δεν θα τους αφήσουμε να τον γυρίσουν 100 χρόνια πίσω! 
Το καινούργιο για εμάς είναι η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, ζωή και εργασία που θα καλύπτει τις δικές μας ανάγκες. 
Η κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς το επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί. 

Το βλέπουμε στο δήμους μας που μια σειρά από δικαιώματα μας καταργούνται, οι ιδιωτικοποιήσεις και η επιχειρηματική τους λειτουργία ενισχύεται, ενώ οι ελλείψεις σε μέσα προστασίας από την πανδημία και σε προσωπικό σε κρίσιμες δομές όπως οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία είναι τεράστιες. 
Η ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων σε συνθήκες καπιταλιστική κρίσης οδηγεί στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, την εξαθλίωσή τους. 
Οδηγεί στην καταστολή και την απαγόρευση της οργανωμένης διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας. 
Το ίδιο έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ - ΚΙΝΑΛ. 
Οργανώνουμε την απεργιακή απάντηση μας! 
Η εξέλιξη που έχουμε μπροστά μας μας αφορά όλους, τα παιδιά μας, που θα βρεθούν κυριολεκτικά να ζουν και να εργάζονται σε μια χώρα - απέραντη «Ειδική Οικονομική Ζώνη», με όρους σύγχρονης σκλαβιάς, για να αναπτυχθούν τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών. 
Είναι ώρα ευθύνης για όλους! 
Ο κλάδος μας έχει δώσει μεγάλες απεργιακές μάχες όλα αυτά τα χρόνια. 
Έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι την κρατική καταστολή, την δημιουργία απεργοσπαστικών μηχανισμών από ιδιώτες, το στρατό, τις επιτάξεις. 
Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους που μαζί δώσαμε όλες αυτές τις μάχες, για να μην μείνει χώρος δουλειάς που δεν θα ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι. 
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας για προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για την εξασφάλιση τακτικών συγκοινωνιών, για μέτρα προστασίας στην καθαριότητα, τις διοικητικές υπηρεσίες, τις κοινωνικές δομές, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επαναφορά 13ου 14ου μισθού. 
Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή! 
Δεν θα χαρίσουμε στο κεφάλαιο και στο κράτος τα σωματεία μας, το δικαίωμα να μαζευόμαστε και να αποφασίζουμε, να εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας, να απεργούμε! 
Εκ του ΔΣ 
                         ——— ∙ ——— ∙ ——— ∙ ——— ——— ∙ ——— ∙ ——— ∙ ———
                                       Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης
                                            Αριθμ Πρωτ: 40   --- Ημερ: 10/11/2020
                                         **************************************** 
                                         €€ $ ●► « » ▲▼◄ $$ € $$ ◄ ▼▲ « » ●►$ €€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου