Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Οδόγραμμα

Σαραντατρείς κροκόδειλοι έκλαιγαν προχθές στην πλατεία Συντάγματος. 
Εκείνον, τον βοσκό των κροκοδείλων, με την κωλοτούμπα στο κωλότσεπο δεν τον πιάνει ξόρκι. 
Ποζάρει στον Όργουελ και ο Όργουελ ζωγραφίζει καγχασμούς και χάχανα - οι καγχασμοί εκ δεξιών, τα χάχανα εξ ευωνύμων. 
Το γκάλοπ παίρνει σάρκα και οστά.
«Τη βλακεία, φίλε μου φοβάμαι» - λέγε εσύ για την αλαζονεία και την ύβρη, για τη διαστρέβλωση και το ψεύδος – «εγώ τη βλακεία, φίλε μου φοβάμαι. Τη βλακεία».
Κάνω τον τρελό πάνω στο κάρο, για να μην τρελαθώ ο ίδιος – οι σέλφι είναι οι μαγικοί καθρέφτες. 
Σου δίνουν την απάντηση που γουστάρεις, στη σέλφι είσαι πάντα ο αγέραστος Ντόριαν Γκαράιυ. «Όμως, τη βλακεία, φίλε μου, εγώ φοβάμαι τη βλακεία».

Το χρονικό του προαναγγελθέντος 3ου Μνημονίου

                                                                Ο στραγγαλισμός
Μπορεί το ερώτημα του δημοψηφίσματος το 2015 να ήταν σαφές (ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε εκείνο το τελεσίγραφο των δανειστών), αλλά εξαρχής τόσο η εγχώρια αντιπολίτευση όσο και το ευρωιερατείο επιχείρησαν μία μετάθεση, ισχυριζόμενοι πως το πραγματικό δίλημμα ήταν «ευρώ ή δραχμή». 
Η κυβέρνηση Τσίπρα κατηγορήθηκε πως μεθόδευε την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.
 Επίσης κατηγορήθηκε πως με την προκήρυξη δημοψηφίσματος μετέθεσε την ευθύνη της απόφασης στους πολίτες, λες κι αυτό ήταν κακό.
Το ερώτημα που ουσιαστικά κλήθηκαν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι ήταν εάν αποδέχονταν ή όχι την επιστροφή στο μνημονιακό μονοπάτι. 
Το τελεσίγραφο των δανειστών ήταν δεδομένο πως θα το απέρριπταν κατά κανόνα όχι μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, μικρότερων αντιμνημονιακών κομμάτων και της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής. 
Με άλλα λόγια, το «όχι» είχε εξαρχής τις προϋποθέσεις να συγκεντρώσει μεγάλη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος παρότι πραγματοποιήθηκε με κλειστές τις τράπεζες και με ουρές στα ΑΤΜ.
Για τον ελληνικό λαό ήταν μία ευκαιρία να απορρίψει όχι μόνο τον εκβιασμό του Ευρω - Ιερατείου, αλλά και όλο το παλιό απαξιωμένο πολιτικό προσωπικό και τα κατεστημένα ΜΜΕ, που είχαν στρατευθεί με πρωτοφανή φανατισμό υπέρ του ΝΑΙ. 
Το δεύτερο πολιτικό πλεονέκτημα που είχε το δημοψήφισμα ήταν η ακύρωση του ισχυρισμού πολλών Ευρωπαίων αξιωματούχων πως ο ελληνικός λαός είχε πέσει θύμα των λαϊκιστικών και ανεδαφικών προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ (πριν τον Ιανουάριο 2015).

Η Ευρώπη - φρούριο απέναντι στο μεταναστευτικό ρεύμα


Μία από τις σημαντικότερες διαρθρωτικές ανισορροπίες της διεθνούς οικονομίας είναι η αδυναμία της να δημιουργεί θέσεις εργασίας εκεί όπου ζει το εργατικό δυναμικό. 
Πράγματι, 100 εκατ. άτομα προστίθενται κάθε χρόνο στον παγκόσμιο πληθυσμό, χωρίς ωστόσο να μπορούν να βρουν εργασία και ιδιαίτερα εκεί που ζουν με τις οικογένειες τους. 
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το ένα έβδομο του παγκόσμιου πληθυσμού (1 δισ. άτομα περίπου) να είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι. 

Δεν μπορούν να βρουν εργασία στον τόπο που γεννήθηκαν, καθώς στις υπανάπτυκτες, κατά βάση, οικονομίες δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας ικανές να απασχολήσουν το εργατικό τους δυναμικό.
Η ανισορροπία αυτή οδηγεί στην αύξηση του αριθμού των μεταναστών τις τελευταίες δεκαετίες με ρυθμό τουλάχιστον 6 εκατ. τον χρόνο, κυρίως από τις υπανάπτυκτες και τις αναπτυσσόμενες χώρες προς τις ανεπτυγμένες χώρες. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, 220 εκατ. άτομα, δηλαδή το 3,4% του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε σε άλλη χώρα από την χώρα γέννησης ή υπηκοότητας.
Έτσι, από την πλευρά των χωρών προέλευσης των μεταναστών η κύρια αιτία είναι η εμβάθυνση της απόκλισης (άνιση ανάπτυξη, επιδείνωση των ανισοτήτων, φτωχοποίηση, κ.λ.π.) μεταξύ υπανάπτυκτων και ανεπτυγμένων χωρών καθώς και οι πολεμικές συρράξεις. 

Είναι η «Μεταναστευτική Κρίση» μέρος μιας Σιωνιστικής Συνωμοσίας;

Η «μεταναστευτική κρίση» που έσκασε μπροστά μας κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών έχει πολώσει την κοινωνία. 
Συχνά μας παρουσιάζεται με μια ψευδής διχαστική επιλογή «ως ολόψυχη υποστήριξη των προσφύγων» (συναινώντας στην συνέχιση του ταξιδιού τους προς και μέσα στην Ευρώπη, όπως παρακαλούν) ή ως «υποστήριξη των πολέμων» που έχουν αναγκάσει πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.
Γιατί κανείς δεν μπορεί να αντιταχθεί τόσο στους πολέμους όσο και στο παροιμιώδες παλιρροϊκό κύμα μεταναστών που πλημμυρίζει την Ευρώπη, που διευκολύνει σε κάθε βήμα η μασονική Ευρωπαϊκή Ένωση;
Οι σατανικοί πόλεμοι που έχουν εξαπολύσει κατά των λαών της Μέσης Ανατολής τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αναμφίβολα προκαλέσει χάος, καταστροφή & τραγωδίες για εκατομμύρια ανθρώπων. 
Πρώτα το Ιράκ & το Αφγανιστάν λεηλατήθηκαν από την Αμερική και τους συμμάχους της. 
Στη συνέχεια η Λιβύη εκ των ένδων σπαράσσεται, με την υποστήριξη σε πυραύλους από το ΝΑΤΟ, οι οποίοι έπεφταν σαν βροχή από τον ουρανό. 
Και τώρα η Συρία σφυροκοπάται και διαμελίζεται μέσα από μια συγκεκαλυμμένη στρατηγική έντασης, βλέποντας τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία & το Ισραήλ να καλλιεργούν μυστικά την ανάπτυξη του καρκίνου που λέγεται ISIS & για τα παρακλάδια της.[1]

Η Εθνολογία & οι αμόρφωτοι του Προοδευτισμού

Ένα από τα μεγάλα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής κουλτούρας υπήρξε η Εθνολογία, που μετά τελειοποιήθηκε στην Ανθρωπολογία και στην Πολιτισμική Ανθρωπολογία, δηλαδή την προσεκτική μελέτη των ηθών και των συμπεριφορών των διαφόρων λαών και εθνοτήτων, των θρησκειών τους, των τάξεων τους & της νοοτροπίας τους, της μαγείας κλπ. 
Υπήρξε ένα ωραίο άνθος, πρέπει να το παραδεχτούμε, της αποικιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού. 
Οι Άγγλοι, μαθαίνοντας, εις βάρος τους, τι κοστίζει η παραβίαση ορισμένων διατροφικών ταμπού των Sepoys, κατάλαβαν ότι δεν πρέπει  να ζητούν στους Ινδουιστές υπηρέτες να γυαλίζουν τα δερμάτινα παπούτσια τους, αλλά να δίνουν αυτή την εργασία στους μουσουλμάνους υπηρέτες. 
Έμαθαν ότι εκείνο που μπορούσαν να ζητήσουν από τους Σιχ, δεν μπορούσαν να το απαιτήσουν από τους μουσουλμάνους. 
Εκατοντάδες εξερευνητές, διαχειριστές σε αποστολές, υπάλληλοι, Αγγλικανοί ιεραπόστολοι και οι ανύπαντρες κόρες τους, στην Αφρική, συνέτασσαν αναφορές πάνω στα έθιμα των διαφόρων φυλών, τις εχθρότητες που προκαλούσαν τις συγκρούσεις μεταξύ τους και τις έστελναν στη Royal  Society, που τις συγκέντρωνε, τις συστηματοποιούσε και τις καταλογοποιούσε.

ΕΥΡΗΚΑ! Οι αριστεροί ΣΥΝειδητοποιούν ότι «η κρίση συρρικνώνει περαιτέρω τον πληθυσμό της Ελλάδας»

Και σαν φρονιμα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν ... με chef στον Mr Soros! 
Προνοητική Αριστερά, αντικαθιστά Ελληνες με «παράτυπους» Μετανάστες

Συρρίκνωση των γεννήσεων, η αύξηση των θανάτων και η αρνητική μετανάστευση σήμανε η οικονομική κρίσης από το 2010, εντείνοντας το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας. 
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ, μόνο το διάστημα 2011-2017 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 355.000 ανθρώπους κι αν η κατάσταση συνεχίσει με αυτόν το ρυθμό, ο πληθυσμός της Ελλάδας, το 2050, μόλις που θα αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ανθρώπων. ενώ το 2080, στα 7,2 εκατ. ανθρώπους

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η έρευνα με τίτλο «Ο πληθυσμός της Ελλάδας υπό διωγμόν», που υπογράφει η νομικός Ήρα Έμκε - Πουλοπούλου, διδάκτορας του πανεπιστημίου του Παρισιού, μέλος της Ακαδημίας Επιστημόνων της Νέας Υόρκης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών, υπό την αιγίδα της οποίας, άλλωστε, τελεί η έκδοση, είναι «κραυγή αγωνίας». 
«Στόχος του βιβλίου είναι να αποδείξει ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού βρίσκονται "υπό διωγμόν", υφίστανται, δηλαδή, συστηματική υποβολή σε ταλαιπωρίες, που έχουν οδηγήσει ή θα καταλήξουν στο μέλλον στην απομάκρυνσή τους από την Ελλάδα, από την οικογένειά τους, από τη δουλειά τους, από τους φίλους τους, ακόμη και από τη ζωή» σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπυκνώνει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας ως εξής: 
«Οι δημογραφικοί δείκτες εξελίσσονται με βραδύ ρυθμό και βελτιώνονται με ακόμη βραδύτερο. Αν, όμως, η στρατηγική που έχει ως στόχο την αύξηση των γεννήσεων, την επιβράδυνση του ρυθμού γήρανσης, τον περιορισμό της αποδημίας, δεν εφαρμοστεί ΤΩΡΑ, τα προβλήματα του πληθυσμού θα εκδικηθούν εκείνους που τα αγνοούν!».

«Στα τρία» του Πάνου Σκουρλέτη η Β' Αθηνών!

Επειτα από χρόνιες απόπειρες, η κατάτμηση της Β΄ Αθηνών φτάνει στη Βουλή. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε χθες στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» του υπουργείου Εσωτερικών και προβλέπει το «σπάσιμο» της προαναφερθείσας εκλογικής περιφέρειας σε τρεις μικρότερες και της Αττικής (πρώην υπόλοιπο) σε δύο.
Στόχος της ρύθμισης, «να ενισχυθεί η τοπική εκπροσώπηση και η διαφάνεια στον πολιτικό ανταγωνισμό», εφόσον οι πολύ μεγάλες πληθυσμιακά εκλογικές περιφέρειες «ευνοούν την εξάρτηση αιρετών και υποψηφίων από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα & μηχανισμούς κινητοποίησης και πίεσης, καθώς στις περιπτώσεις αυτές ο εκλογικός ανταγωνισμός διεξάγεται σε μεγάλο βαθμό μέσω των ΜΜΕ & της διαφήμισης» αναφέρει η αιτιολογική έκθεση.
Με την προωθούμενη διάταξη, οι δήμοι και οι έδρες (44 συνολικά - προκύπτουν βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων) της Β΄ Αθηνών κατανέμονται ως εξής:
 Βόρειος Τομέας: 15 έδρες. 
Δήμοι: Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Βριλησσίων, Πεντέλης, Ηρακλείου,  Μεταμόρφωσης, 
Ν. Ιωνίας, Αγ. Παρασκευής, Γαλατσίου,  Παπάγου - Χολαργού,  
Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, 
Φιλοθέης - Ψυχικού.
Νότιος Τομέας: 18 έδρες. 
Δήμοι: Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καισαριανής, Ηλιούπολης, 
Αγ. Δημητρίου, Αλίμου,  Γλυφάδας, Δάφνης - Υμηττού, Ελληνικού - Αργυρούπολης,   Καλλιθέας, Μοσχάτου -Ταύρου .

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Είναι ζήτημα ζωής & δημοκρατίας η ισχυρή Αυτοδιοίκηση

Κάλεσμα για ηχηρή παρουσία της Αυτοδιοίκησης στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα 9 Ιουλίου
Δυναμική θα είναι η παρουσία του συνόλου του αυτοδιοικητικού προσωπικού της χώρας στη Βουλή τόσο κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι» στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές όσο και την ημέρα ψήφισής του στην ολομέλεια.
Ειδικότερα, το ΔΣ της ΚΕΔΕ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, κατόπιν σχετικής πρότασης του Προέδρου της Γ. Πατούλη, να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στο περιεχόμενο του Νομοσχεδίου Κλεισθένης.
Παράλληλα καλεί όλους τους αιρετούς Α’ βαθμού της χώρας να προσέλθουν στη Βουλή, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, στις 9.30 το πρωί, οπότε και ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή αλλά και την ημέρα ψήφισής του στην Ολομέλεια, ώστε να εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτό.
Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε η δρομολόγηση νέων πρωτοβουλιών προκειμένου να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες για τις επιπτώσεις που θα έχει στην καθημερινότητα των πολιτών, η εφαρμογή των όσων προβλέπει το νομοσχέδιο.
«Να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι»
Κατά την εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης τόνισε πως μπροστά σε αυτήν την τόσο κρίσιμη συγκυρία για την Αυτοδιοίκηση, οι βουλευτές θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ιστορικής τους ευθύνης.
 «Ζητούμε να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι» υπογράμμισε και κάλεσε το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας να ενημερωθεί πλήρως για τις δυσμενείς επιπτώσεις του νομοσχεδίου στην αποτελεσματική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και να αντιληφθεί ότι σε περίπτωση ψήφισης του δεν θα διαλυθούν μόνο οι Δήμοι αλλά και κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας».

Ψέμματα γενικώς ...

Και διηγώντας τα να κλαις!

Κλαυσίγελως χθες, μέρα… εθνικής επετείου για την αντίσταση στη φασιστική μπότα των τροϊκανών.
Εν αρχή ην ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση προσανατολιζόταν το 2015 να τυπώσει δραχμές χρησιμοποιώντας τα αποθεματικά, ενώ αρνήθηκε ότι σχεδίαζε ο ίδιος και η ομάδα του κατάληψη του Νομισματοκοπείου.
Στο τελευταίο έχει δίκιο. 
Η φήμη βγήκε σκόπιμα, κατά τα σταλινικά ειωθότα, από τα υπόγεια του Μαξίμου, προκειμένου να αρθούν οι ευθύνες της ηγεσίας και να τις εναποθέσουν στις πλάτες του, χρησιμοποιώντας τον ως αποδιοπομπαίο τράγο. 
Διαχρονική η έφεση της αριστεράς στην σπίλωση συντρόφων.
Φυσικά η … επαναστατική λύση Λαφαζάνη ήταν το άκρον άωτον της αφέλειας γιατί αυτά τα αποθεματικά ανήκαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 
Τα ύψος τους κυμαινόταν μεταξύ 20 και 22 δισ. ευρώ, και στην περίπτωση που γινόταν «επαναστατική υπεξαίρεση», ο Ντράγκι θα ακύρωνε τους κωδικούς και την επομένη θα τύπωνε άλλα. Τα εν Ελλάδι ευρισκόμενα θα ήταν σκουπίδια και δεν θα άξιζαν το κόστος της εκτύπωσής τους.
Από την παραδοχή Λαφαζάνη όμως αναδύονται μερικά συμπεράσματα:
Ήρθαν να κυβερνήσουν μια χώρα σε κρίση, με μυαλό και σοβαρότητα γυμνασιόπαιδων που έπαιζαν Μονόπολη.
Δεν είχαν κατανοήσει το διακύβευμα ακόμη και ως προς την προσωπική τους τύχη, εάν πραγματοποιούσαν τις ονειροφαντασίες τους. 

Μικρή γοτθική ιστορία

Ο θεός Κόνανος ζούσε, κατά τον Κορνάρο, κάπου στα βάθη της Ανατολίας κι από την αχλύ της μνήμης μου ανασύρω τους προσκυνητές του να πορεύονται στα βάθη των ερήμων εις αναζήτησιν του θεού τους, άλλοτε αλαλάζοντες κι άλλοτε ολοφυρόμενοι – τι διάολο ακριβώς ήταν αυτός ο θεός δεν μπόρεσα, ίσως επειδή τότε ήμουν μειράκιο, να αντιληφθώ, αντιλαμβάνομαι όμως σήμερα τι σόι θεός είναι ο μεσιέ λε Μοσκοβισί (κι όλο το υπόλοιπο Πάνθεον της Αυλής των Θαυμάτων).
Στημένος στη μέση της Αγοράς ζωόμορφος και ανθρωποφαγάς ο μεσιέ Μοσκοβισί απολαμβάνει τους αίνους των Συριζαίων που έγιναν Συριζάκηδες με τους Τσιπραίους επικεφαλής, αυτούς τους ιερείς της νέας διαπλοκής. 
Ευοί ευάν ζωή μερακλαντάν! 

Δημοκρατία υπό αίρεση

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, όπου οι Ελληνες, σε ποσοστό 61,3%, δήλωσαν ότι επιθυμούν την αποκατάσταση του αυτεξουσίου τους. 
Η κυβέρνηση είδε τα αποτελέσματα, έφριξε με αυτά και επέλεξε να τα... λησμονήσει.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., προσπαθώντας να τηρήσει μια βασική προεκλογική δέσμευσή της, την επιστροφή της πολιτικής ισχύος στον λαό, διασύρθηκε & απέδειξε ότι έχουμε δημοκρατία υπό αίρεση. 
Η άποψη των πολιτών γίνεται σεβαστή μόνο αν είναι σύμφωνη με ό,τι αρέσει στους ξένους και στην κυβέρνηση που ικανοποιεί τις απαιτήσεις τους. 
Το ίδιο πράττουν και με την προδοσία της Μακεδονίας μας: 
Δεν ρωτούν τους πολίτες αν συμφωνούν με την παράδοση του ιερού ονόματός της και της Ιστορίας της στους καπήλους των Σκοπίων, επειδή γνωρίζουν ποια απάντηση θα λάβουν.
«Οι μύλοι των θεών αλέθουν αργά, αλλά αλέθουν τέλεια» μας ενημερώνει η αρχαία ελληνική παροιμία. Με αυτή τη φράση, οι πρόγονοί μας ήθελαν να προειδοποιήσουν τους αυτουργούς πάσης φύσεως ατοπημάτων ότι πάντα έρχεται η ώρα της ανταπόδοσης. 
Ενίοτε, οι μύλοι των θεών δεν αλέθουν αργά, αλλά επιταχύνουν, και μάλιστα πολύ!

Τρία χρόνια αλητείας

Τρία χρόνια ακριβώς από το δημοψήφισμα- απάτη και από τη στροφή 180 μοιρών του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική και στην ιδεολογία, εκείνο που άλλαξε δεν είναι μόνο η οικονομία, που πήγε κατά διαβόλου. 
Άλλαξε κάτι σημαντικότερο: 
Οι αξίες μιάς ολόκληρης κοινωνίας. 
Όταν «νομιμοποιήθηκε» η αλητεία.
Η αλητεία αυτή δεν είναι σαν εκείνη που φλερτάρει με την ανυπακοή στους κανόνες. 
Κάθε άλλο. 
Η αλητεία που εξαπλώθηκε & έχει ήδη ενσωματωθεί στην καθημερινότητα είναι διπλή. 
Είναι η αλητεία των λόγων και η αλητεία των έργων.
Η αλητεία των λόγων, που πρωταγωνιστεί στην πολιτική και κοινωνική ζωή έχει να κάνει με μια ακραία φρασεολογία γεμάτη βρισιές και λέξεις, που μερικές ακουμπάνε τον ποινικό κώδικα. 
Πολλές από τις οποίες έχουν καθιερώσει στη Βουλή ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο συγκυβερνήτης του υπουργός Άμυνας, μερικοί υπουργοί και αρκετοί βουλευτές της συγκυβέρνησης
Παρέα με την αντίστοιχη που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή. 
Τα άκρα συναντώνται.
Το πρόβλημα με την εκτεταμένη χρήση αυτής της αλήτικης φρασεολογίας- που τα πρωτεία τα έχουν τα παιδάκια του Μαξίμου- είναι ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση από το λαό, ή εν πάση περιπτώσει από τα κομμάτια του λαού που η αμορφωσιά τους και η απουσία κρίσης τα βοηθάει να την αναπαράγουν.
Το πρόβλημα είναι ότι η αλήτικη φρασεολογία έχει μέσα της τη βία
Και την αναπαράγει ως βία.

Eνισχύθηκε με 4 λεωφορεία νέας τεχνολογίας ο στόλος της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου

Γ. Πατούλης: Στόχος μας, οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες της πόλης να απολαμβάνουν ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες κατά τις μετακινήσεις τους στο Μαρούσι
Με  τέσσερα ακόμη λεωφορεία σύγχρονης τεχνολογίας ενισχύεται ο στόλος της Δημοτικής Συγκοινωνίας, κατόπιν της ολοκλήρωσης με επιτυχία του αντίστοιχου διαγωνισμού.
Τα νέα λεωφορεία παρέδωσε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Αντώνης Αυγουστής, πριν από την έναρξη της τακτικής  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, παρουσία του Προέδρου κου Παναγιώτη Βραχνού, των μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με την ευκαιρία της παράδοσης και παραλαβής των νέων λεωφορείων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
«Μία ακόμη υπόσχεση προς τους συμπολίτες μας γίνεται πράξη!

Το ν/σ «Κλεισθένης 1» & τα θεσμικά «παράδοξα» της κατάργησης του Συμπαραστάτη του Δημότη /Πολίτη & της Επιχείρησης


Το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» όπως τελικά κατατέθηκε στη Βουλή, καταργεί το θεσμό του τοπικού διαμεσολαβητή δηλαδή του Συμπαραστάτη του Δημότη / Πολίτη και της Επιχείρησης  όπως αυτός καθιερώθηκε με το νόμο 3852/2010 «Καλλικράτης».
Στη θέση του προτείνει τη δημιουργία ενός (ακόμα ) κεντρικού μηχανισμού ελέγχου των υπηρεσιών της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄& Β' βαθμού, με την ονομασία  «κατ' επίφαση» Δημοτικού Διαμεσολαβητή, ενός για όλους τους δήμους που ανήκουν στον ίδιο  Νομό, ενός για όλους τους Δήμους ανά περιφερειακή ενότητα στην Αττική & Περιφεριακού Διαμεσολαβητή για τις Περιφέρειες.
Η κατάργηση δε αυτή βαφτίστηκε (αυθαίρετα) από τους εισηγητές του νομοσχεδίου ως αναβάθμιση... & έτσι άνοιξε ο χορός μιας σειράς από παραδοξότητες για να δικαιολογηθεί:
1ο Παράδοξο: 
O Συμπαραστάτης εκλέγεται με τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου κάθε δήμου που θέλει να έχει τοπικό διαμεσολαβητή & ο πληθυσμός του υπερβαίνει τις 20.000 κατοίκους.(162 δήμοι μπορούν σήμερα να εκλέξουν Συμπαραστάτη)
Χρειάζεται δηλαδή για την εκλογή του η συνεργασία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων μιας και δεν αρκεί η στήριξη της Δημοτικής πλειοψηφίας .
Το φυσιολογικό λοιπόν θα ήταν ένα νομοσχέδιο που προτείνει Δημοτικά Συμβούλια που έχουν εκλεγεί με απλή αναλογική δηλ . Δημοτικά Συμβούλια συνεργασίας να στηρίζει έναν τέτοιο θεσμό...
ΚΙ ΟΜΩΣ τον ΚΑΤΑΡΓΕΙ!

Διαλυτικός νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Θέλουν να αφήσουν ορατό το αποτύπωμά τους στη διοίκηση της χώρας, αλλά όχι με την ευγενή πρόθεση να μνημονεύεται ως θετικό και δημιουργικό το πέρασμά τους. 
Προσπαθούν δια της πρόσκαιρης ισχύος που απέκτησαν, να εμβάλουν, να επιβάλλουν και να διατηρήσουν δικούς τους θύλακες, οι οποίοι εν ευθέτω χρόνο και υπό το πρίσμα του κομματικού συμφέροντος, μπορεί να λειτουργήσουν παραλυτικά ως και υπονομευτικά, στο έργο των τοπικών αρχόντων.
Ο νόμος του υπουργείου Εσωτερικών Κλεισθένης Ι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατατέθηκε αναλλοίωτος όσον αφορά στο σύστημα της απλής αναλογικής, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις Δημάρχων και Περιφερειαρχών κατά τους προηγούμενους μήνες, και παρά τις προειδοποιήσεις τους ότι η απλή αναλογική θα παραλύσει την αποτελεσματική διοίκηση Δήμων και Περιφερειών.
Ο τοπικός άρχοντας θα εκλέγεται εφόσον ο συνδυασμός του λάβει το 50+1 των έγκυρων ψήφων. Αν όμως η πλειοψηφία αυτή δεν επιτευχθεί, στο δεύτερο γύρο η εκλογή θα διεξάγεται μεταξύ των επικεφαλής των δύο πρώτων συνδυασμών. 
Δηλαδή οι έδρες των τοπικών συμβουλίων θα κατανέμονται στους συνδυασμούς, ανάλογα με τον αριθμό των ψήφων στον α’ γύρο των εκλογών.
Κατά τον υπουργό κ. Σκουρλέτη, «οι δύο γύροι εκλογής ουσιαστικά δίνουν τη δυνατότητα μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου να υπάρξουν οι αναγκαίες συνθέσεις σε μία γνήσια προγραμματική βάση και ταυτόχρονα ο ίδιος ο λαός να επισφραγίσει ποιον θεωρεί καλύτερο περιφερειάρχη ή δήμαρχο αντίστοιχα, στη βάση των συμμαχιών και των συνθέσεων που θα γίνουν, από τη στιγμή, βέβαια, που δεν κατορθώνει κάποιος να πάρει το 50%+1 στον πρώτο γύρο».
Σε αυτό ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα της καταστροφικής του πρόθεσης. 
Οι «συνθέσεις» που θα πρέπει να βρει ο τοπικός άρχοντας, δεν θα είναι αυτόβουλες. 
Θα είναι αναγκαστικές. 

Στις 11:00 π.μ. η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Γ. Πατούλης: H ευθύνη για τη μελλοντική διάλυση των τοπικών μας κοινωνιών, έχει ονοματεπώνυμο: Παναγιώτης Σκουρλέτης
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος προχώρησε σε προσεκτική μελέτη του τελικού κειμένου που αφορά το Ν/Σ  «Κλεισθένης 1».
Από το περιεχόμενο του νομοσχεδίου προκύπτει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών δεν έλαβε υπόψη του καμία από τις παρατηρήσεις- διορθώσεις που του τέθηκαν από την Αυτοδιοίκηση, με μοναδική ίσως εξαίρεση, την αφαίρεση της πρόβλεψης να συμπεριληφθούν οι υπηρεσίες πρασίνου στα ανταποδοτικά τέλη.
Ο κ. Σκουρλέτης προφανώς δεν σκόπευε ποτέ να κάνει διάλογο επί της ουσίας.
Δεν τον ενδιέφερε και δεν ήθελε να αξιοποιήσει τις θέσεις και απόψεις της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, όπως αυτές παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του σχεδόν διετούς διαλόγου που ξεκίνησε επί Υπουργίας Π. Κουρουπλή.
Αγνόησε επιδεικτικά τις αποφάσεις των Συνεδρίων και Έκτακτων Συνελεύσεων της ΚΕΔΕ, αλλά και του κοινού Συνεδρίου ΚΕΔΕ και ΕΝ.Π.Ε.
Η δημοκρατική του ευαισθησία εξαντλήθηκε στις συζητήσεις με τους συνεργάτες του και κανέναν άλλον.
Φέρνει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που:
●►δεν είναι μεταρρύθμιση και δεν προωθεί την αποκέντρωση
●►δεν δίνει λύση σε κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, σε οικονομικό και λειτουργικό επίπεδο
●►δεν βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Τα απομεινάρια μιας ημέρας του Ιουλίου 2015

        Για το δημοψήφισμα, τρία χρόνια μετά...
Το δημοψήφισμα του 2015 ήταν απόφαση εν θερμώ ζαλισμένων μυαλών. Έθεσε λάθος ερώτημα σε λάθος χρόνο. 
Ήταν στιγμιαίο πολιτικό σφάλμα που το κυοφόρησε μια λαθεμένη πολιτική διαρκείας· 
ωστόσο, άν το δούμε υπό ιστορική οπτική γωνία, δημιούργησε σωστό αποτέλεσμα.
Γράφαμε λίγο πριν το δημοψήφισμα, τον Ιούνιο του 2015 
Και οι εταίροι; 
Οι εκπρόσωποί τους, δηλαδή η κυβερνώσα σήμερα πολιτική ελίτ της ΕΕ, στους 5 μήνες της εικονικής διαπραγμάτευσης, συνέχισαν αυτό που γίνεται ήδη από το 2010. 
Συνέχισαν να περπατούν στην κρίση σαν υπνοβάτες, συντηρώντας το βαθύ δημοκρατικό έλλειμμα, χειριζόμενοι την Ευρώπη ως “ένα ελιτίστικο εγχείρημα αποκομμένο από τους πολίτες της” (Χάμπερμας)
Πολιτικοί αυτοϋποβαθμισμένοι σε ταμίες, σε αναλυτές δημοσκοπήσεων και σε νομικούς συμβούλους τραπεζών, αυτόμπορούν να κάνουν, τίποτε περισσότερο.
Έτσι, σε μια μακρά διαπραγμάτευση - οπερέττα, είδαμε από τη μια πλευρά το κακό πολιτικό μείγμα, την πολιτική απειρία και ανεπάρκεια των νεοφώτιστων της Αθήνας, με αιθεροβάμονες φαντασιώσεις, κακές ανδρεοπαπανδρεϊκές μιμήσεις (αλλά χωρίς έλεγχο του όλου κόμματος από τον αρχηγό) και αδυναμία να εκτιμηθεί η συγκεκριμένη κατάσταση, ενώ από την άλλη είδαμε τους “πολιτικούς-ζόμπι” στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. 

Δεν έχει σημασία η Επέτειος, αλλά ο Υπαίτιος!

Επιτυχίες ...«Στα τέσσερα!»

Κυκλοφορεί μια θεωρία ότι όλες οι κινήσεις του Καμμένου γίνονται σε συνεννόηση, και συμφωνία, με τον Πρωθυπουργό. 
Οτι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα διαφορές ανάμεσά τους, μια παρέα είναι, ουσιαστικά ένα κόμμα, με κοινούς στόχους και ταυτόσημες αντιλήψεις. 
Απλώς παίζουν τον κακό και τον καλό μπάτσο, τον δεξιό και τον αριστερό λαϊκιστή, για να αποσπούν όσο μπορούν περισσότερες ψήφους.
Με βάση αυτή τη θεωρία, η συμφωνία για το Μακεδονικό δεν είχε ποτέ πιθανότητες να περάσει, και πρώτοι απ' όλους το ήξεραν εκείνοι που τη διαπραγματεύτηκαν. 
Ολη η φασαρία έγινε για να διασπαστεί η αντιπολίτευση και να τσιμπήσει η Ευρώπη. 
Αν τελικά οι γείτονες κάνουν όλα όσα πρέπει να κάνουν και η κυβέρνηση αναγκαστεί να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, οι δύο εταίροι θα παίξουν τον ρόλο που έχουν προβάρει και η χώρα θα πάει σε εκλογές λίγο νωρίτερα από το προγραμματισμένο.
Ολα αυτά ακούγονται λίγο συνωμοσιολογικά. 
Και προϋποθέτουν την ύπαρξη ενός οργανωμένου σχεδίου, για το οποίο δύσκολα αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή. 
Η αλήθεια είναι ότι ο Πρωθυπουργός έχει κουραστεί με τον συνέταιρό του. 
Ο Κοτζιάς (που για προσωπικούς λόγους επιθυμεί διακαώς την ψήφιση της συμφωνίας με τον Ζάεφ) δεν μπορεί να τον δει μπροστά του. 
Το ιδανικό γι' αυτούς θα ήταν να απαλλαγούν το ταχύτερο δυνατό από την τοξική επαφή με τους ΑΝΕΛ και να «ανασυνθέσουν» την κυβερνητική πλειοψηφία. 
Ο Σκουρλέτης το είπε καθαρά. Λέγοντας και ονόματα.
Πιστεύει στα σοβαρά ο Τσίπρας ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; 
Ναι, γιατί κρίνοντας εξ ιδίων συμπεραίνει ότι το είδος του αδίστακτου πολιτικού ευδοκιμεί. 

Οι γάμοι της τυφλόμυγας με μια γραβάτα…

Αν στο Χόλυγουντ έτρεφαν την παραμικρή συμπάθεια για τους Γάλλους, το επόμενο σενάριο για ένα φιλμ στυλ μπούρδες, σπιρούνια και καυτές ομελέτες θα ήταν ο «Μοσκοβισί δίνει συντάξεις», γράφει την «Αυγή» (και στο μεταξύ πουλάει γαλλικές φρεγάδες)!
Ανήμερα της ημέρας που έκλαψε η Μπέτυ, ο μεσιέ Μοσκοβισί έβρισκε τον κ. Τσακαλώτο ισοϋψή του κ. Χαρδούβελη και παρασημοφορούσε τον Τσίπρα με το παράσημο Σαμαρά! 
Τέτοιους επαίνους προς τον Τσίπρα ο κ. Μοσκοβισί ούτε στον κ. Βενιζέλο έψαλε – κι άσε τον κ. Σεντένο να λέει! 
Εδώ η παράκρουση, το τσίρκο και η όπερα μπούφα ενώνουν τις δυνάμεις τους, ούτε το Χόλυγουντ θα μπορούσε να γυρίσει τέτοια υπερπαραγωγή πτωχοπροδρομισμού. 
Αν μάλιστα σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος για τη μαύρη πανούκλα στο Λονδίνο την εποχή του Κόμη Δράκουλα, ότι ίδρυσε το VMRO κι ήτανε κομιτατζής στους βάλτους της Ουγγαρίας, τότε ούτε ο Μελ Μπρουκς, ούτε οι Μόντυ Πάιθον, ούτε καν οι Χοντρός και Λιγνός θα μπορούσαν να αντέξουν τέτοιο υλικό. 
Ευτυχώς το αντέχει ο κ. Τζανακόπουλος.
 Οι Έλληνες έχουν γίνει φόρου υποτελείς στο ελληνικό προτεκτοράτο και το ελληνικό προτεκτοράτο έχει γίνει φόρου υποτελές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Basler Zeitung»: Σεβαστείτε τους Ελληνες, σεβαστείτε τη λεηαλατημένη χώρα τους!

Έχοντας τίτλο «Λεηλατημένη Ελλάδα», η εφημερίδα «Basler Zeitung» ενημερώνει τους αναγνώστες της ότι μετά οκτώ χρόνια κρίσης στη χώρα μας και παρά τους «πανηγυρισμούς ευρωκρατών και Ελλήνων πολιτικών», στην Ελλάδα «κυριαρχούν η βαθειά έλλειψη ελπίδας, η αγωνία, η απογοήτευση και ο κυνισμός».
Ξεκαθαρίζει μάλιστα από την αρχή ότι «υπάρχει και μια καλή είδηση» σχετικά με την Ελλάδα : 
«Η Γερμανία με τη χρηματική βοήθεια που κατέβαλε (στην Ελλάδα) κέρδισε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια ευρώ από τόκους». 
Και αναρωτιέται ο αρθρογράφος (René Zeyer) αν αυτό είναι «κυνικό», για να δώσει αμέσως την απάντηση : 
«Όχι, είναι χειρότερο, είναι απάνθρωπο».
Αναφερόμενος μάλιστα στη «καθαρή έξοδο» που επικαλούνται Μοσκοβισί, Τσίπρας και Τσακαλώτος, ο αρθρογράφος όχι μόνο τη θεωρεί «κατάμαυρο ψέμα», αλλά προβάλει και μια «ακραία» θέση: 
«Και οι τρεις αυτοί κύριοι πρέπει να προσέξουν μήπως η γραβάτα τους μεταμορφωθεί σε θηλιά κρεμάλας με την οποία θα κρεμαστούν από τον ελληνικό λαό». 
Αναρωτώμενος μάλιστα αν αυτό «είναι υπερβολή» απαντά : 
« Όχι, αυτή η αντίδραση είναι εξαιρετικά πιθανή».

Η διαδικασία δημιουργίας του 4ου Ράιχ

Η Ιταλία τώρα, η οποία αποτελεί τη μοναδική ίσως ελπίδα διάσωσης της Ευρωζώνης και της ΕΕ από τη γερμανική κατοχή και τη διαδικασία δημιουργίας του 4ου Ράιχ, αφού η Γαλλία έχει ήδη συνθηκολογήσει λόγω της αδύναμης κυβέρνησης και των τραπεζικών προβλημάτων της (οι ισολογισμοί των τραπεζών της κρύβουν δεκάδες σκελετούς, ενώ βοηθάει ανόητα τη Γερμανία να λύσει τα τραπεζικά της προβλήματα – όπως συμπεραίνεται από τη εξαγορά του επικίνδυνου κλάδου των ETF της Commerzbank εκ μέρους της Societe Generale), ευρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση – κυρίως επειδή δεν έχει καταλάβει την παγίδα, στην οποία έχει οδηγηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της.
Ειδικότερα, η χώρα οφείλει το θηριώδες ποσόν των 2,3 τρις €, εκ των οποίων το 1,9 τρις € αφορά ομόλογα του δημοσίου (γράφημα, χρέη σε απόλυτο μέγεθος) – ενώ η παγίδα ευρίσκεται στη δομή αυτού του χρέους, η οποία έχει διαφοροποιηθεί αρκετά σε σχέση με το 2013. 
Με απλά λόγια, όταν ξέσπασε η κρίση του 2018, το 51% των ομολόγων της Ιταλίας ήταν στην ιδιοκτησία των ξένων επενδυτώνοι οποίοι άρχισαν να τα πουλούν μαζικά, ειδικά οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις της κυβέρνησης Berlusconi. 
Στη συνέχεια αγόρασαν ξανά ιταλικά ομόλογα αξίας 100 δις €, αλλά το μερίδιο τους παρέμεινε χαμηλό, στο 36% – όπου όμως στα νέα ομόλογα, όπως σε όλα τα κρατικά στη ζώνη του ευρώ μετά το 2013, άλλαξε η δομή τους.
Έκτοτε εκδίδονται δηλαδή με μία ρήτρα «συλλογικής δράσης» (CAC) – ονομασία που σημαίνει ότι, το κράτος έκδοσης δεν μπορεί να αλλάξει τους όρους, με τους οποίους τα εκδίδει, εάν δεν έχει τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας των πιστωτών (πριν το PSI η Ελλάδα θα μπορούσε να μετατρέψει τα ομόλογα της από ευρώ σε δραχμές, με μία απλή απόφαση της Βουλής). 

Η 7μελής Συντονιστική Επιτροπή της Δ.Ο. Κινήματος Αλλαγής Αμαρουσίου

Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Ιουνίου στο δημαρχείο Αμαρουσίου προέκυψε επταμελής Συντονιστική Επιτροπή της Δ.Ο. Κινήματος Αλλαγής Αμαρουσίου, αποτελούμενη από τους:
Γιάννη Βιδάκη, Νίκο Γκιώνη, Λεωνίδα Θεοτοκάτο, Τζωρτζίνα Καπετσώνη, Γιάννη Κατσαράκη, Πάρη Τσούτση και Μαριλένα Χαραλαμπίδη.
Η Συντονιστική Επιτροπή συνήλθε και αποφάσισε την εξής κατανομή των αρμοδιοτήτων:
●►Συντονιστής: Νίκος Γκιώνης
►Αναπλ. συντονίστρια: Τζωρτζίνα Καπετσώνη
►Υπεύθυνος Οργανωτικού: Λεωνίδας Θεοτοκάτος
►Υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης και Κοινωνικών Φορέων: 
Γιάννης Βιδάκης
►Υπεύθυνος Ηλεκτρονικού Κόμματος και Επικοινωνίας: Γιάννης Κατσαράκης
►Υπεύθυνος Νέας Γενιάς και Τύπου: Πάρης Τσούτσης
►Υπεύθυνη Κοινωνικών Κινημάτων και Ισότητας: Μαριλένα Χαραλαμπίδη
●►Ο συντονιστής και η αναπληρώτρια συντονίστρια έχουν συμπληρωματική ευθύνη και επί των θεμάτων που ανέλαβαν οι υπεύθυνοι ανά τομέα.

Αλληλέγγυα στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, η Μαίρη Διακολιού


Μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου προς τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, παρευρέθηκε σε σχετική ενημερωτική συνάντηση που έγινε στις 4.7.2018.
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με πολλά και σοβαρά θέματα όπως σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του Δήμου, (όπως πχ η μεταφορά των ογκωδών ή ο οδοφωτισμός) , αναφέρθηκαν στην  αξιολόγηση, στην ανάγκη για μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων και στα εργατικά ατυχήματα, ενώ τόνισαν το θέμα των συμβασιούχων και την απαίτησή του σωματείου για κατοχύρωση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και έκαναν λόγο για  την ελλιπή συντήρηση των οχημάτων του Δήμου, την έλλειψη προσωπικού, την εντατικοποίηση της εργασίας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στους διοικητικούς υπαλλήλους.
Ζήτησαν δε την υποστήριξη των παρευρεθέντων στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.
 Η Μαίρη Διακολιού συμφώνησε μαζί τους και τάχθηκε αλληλέγγυα στο πλευρό τους, όπως πάντα έκανε είτε με τις ερωτήσεις  στο ΔΣ και τις παρεμβάσεις της στο ΔΣ και τα ΜΜΕ, είτε με την παρουσία της στις κινητοποιήσεις τους.  

Συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, είχε η «ΕΝΟΤΗΤΑ»


Με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου είχε συνάντηση στις σήμερα η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» στα πλαίσια ενημερωτικής σύσκεψης που διοργάνωσε το Σωματείο με όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Από την παξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου, παρόντες ήταν ο επικεφαλής Λ. Μαγιάκης & ο δημοτικός σύμβουλος Π. Κούκουζας.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ν. Καλλιμάνης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα προβλήματα των Εργαζόμενων του Δήμου.
Δήλωσε εξ αρχής την αντίθεση του Σωματείου στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η διοίκηση του κ. Πατούλη.
Ανέδειξε το πρόβλημα της Υγιεινής και Ασφάλειας  και επισήμανε και τον κίνδυνο των επαγγελματικών ασθενειών εξ αιτίας της κακής συντήρησης του εξοπλισμού, της έλλειψης κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας και της ελλιπούς εκπαίδευσης των εργαζόμενων, ειδικότερα στην Διεύθυνση Καθαριότητας.
Αναφέρθηκε στα προβλήματα δυσλειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου που οφείλονται στην έλλειψη σύγχρονης οργάνωσης, μη τήρηση των κανονισμών, στο καθεστώς αδιαφάνειας, ευνοιοκρατίας και πελατειακών σχέσεων. 
Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει αντικειμενικά αξιολόγηση των εργαζόμενων, αν προηγούμενα δεν αξιολογηθούν οι ίδιες οι δομές του Δήμου.
Σε σύντομη παρέμβαση του ο Σ. Κωνσταντάς αναφέρθηκε και στα προβλήματα των διοικητικών υπαλλήλων με κυριότερα από αυτά στους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΕΠ και το Ληξιαρχείο.

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου»

ΔΕΚΑΤΡΙΑ (13) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου»  (15/2018), η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 5 Ιουλίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. 3η Αναμόρφωση προυπολογισμού Δημου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2018
2. Έγκριση 2ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2018 του Νομικού Προσώπου “Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου “Aμαρυσία Άρτεμις”
(Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.)”
3. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέν από καταβολή για σύνδεση με τον αγωγό αποχέτευσης και διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών Υπόθεση: Διαμαντοπούλου Λαμπρινή
4. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους
2018
5. Απόδοση ποσού από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) του Υπουργείου
Εσωτερικών της ΣΤ' κατανομής 2018, για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών
δαπανών του Ν.Π.Δ.Δ. "Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου
Αμαρουσίου ( ΟΚΟΙΠΑΔΑ)"

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

... Το 1ο Μετα - Μνημόνιο !

Ελευθερία της παρλαπίπας!!!

«Κ​​​​αθαρή» έξοδος από τα μνημόνια - «θολή» έξοδος από τα μνημόνια - «χωρίς» μνημόνια η χώρα, αλλά «υπό επιτροπείαν» ασφυκτική ώς το 2060!
Παίζουν με τη ζωή μας οι μανιακοί της εξουσίας, ξεσκολισμένοι στο παιχνίδι των εντυπώσεων. 
Με την απλή, τη στοιχειώδη λογική, το «βγαίνουμε από τα μνημόνια» θα σήμαινε: 
Στα οχτώ χρόνια της εξευτελιστικής επιτρόπευσης, κατορθώσαμε μεταρρυθμίσεις θεσμικές, που εγγυώνται την εξυγίανση του δημόσιου βίου, επομένως και της οικονομίας. 
Τιθασεύσαμε το παμφάγο κομματικό κράτος.
Εγγίζει τα όρια της παραφροσύνης: 
Πανηγυρίζουν, με τις Τράπεζες κλειστές (capital controls), τη φορολογία σε ύψη που αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο επένδυσης, τους μισθούς και τις συντάξεις, κατά το μέγιστο ποσοστό, σε επίπεδα λιμοκτονίας. 
Λιμάνια, αεροδρόμια, οδικό δίκτυο, τρένα, υποδομές της κοινωνικής λειτουργίας, διαχείριση και τροφοδοσία των τουριστικών συγκροτημάτων, όλα ξεπουλημένα στην ιδιωτική, διεθνή κερδοσκοπία. 
Ομως οι εξουσιαστές γιορτάζουν. 
Βάζουν γραβάτες, βγάζουν γραβάτες οι κάποτε «επαναστάτες με τα αμπέχονα», επιδείχνοντας και σημειολογικά ότι δεν πιστεύουν σε τίποτα πέρα από τη μέθη της εξουσίας.
Θριαμβολογούν (σε κρεσέντο παραλογισμού) επειδή θα μπορούν και πάλι να δανείζονται! 
Με λογιστικά τερτίπια και έχοντας υποθηκεύσει τα πάντα, θα μπορούν να επιστρέψουν στους διεθνείς τοκογλύφους. 
Να μην περιορίζονται στην εξάρτηση από τους «εταίρους». 
Πανηγυρίζουν που τους παραχωρήθηκε ξανά η πρόσβαση στην «πρέζα» από τα γνωστά τους «βαποράκια».