Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Αύριο στις 9:00 μ.μ. οι «ΛΑΤΕΡΝΑtive» έρχονται στο «Ιδιόμελο»…

...Mε το πλεόνασμα του «ΝΑΙ», ο ΣφΥΡΙΖΑ εφαρμόζει λιγάκι από το «ΟΧΙ»!!!

Συνασπισμός φιλελευθεροποιημένης Υστερικής ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς

Οι «κομπλεξικοί » στην κυβέρνηση!!!

Ο Αλέξης Τσίπρας ως φοιτητής μπορεί να απολάμβανε την εκτίμηση των «συναγωνιστών» του, ταυτόχρονα όμως προκαλούσε τον οίκτο των σοβαρών συμφοιτητών του με τις αστείες επιδόσεις του στα μαθήματα, τον ασύντακτο στα όρια της αμορφωσιάς λόγο του & την περιβολή του σβαρνιάρη.
----------------------------------------------------
Ο Αλέξης Τσίπρας ως φοιτητής μπορεί να απολάμβανε την εκτίμηση των «συναγωνιστών» του, ταυτόχρονα όμως προκαλούσε τον οίκτο των σοβαρών συμφοιτητών του με τις αστείες επιδόσεις του στα μαθήματα, τον ασύντακτο στα όρια της αμορφωσιάς λόγο του και την περιβολή του σβαρνιάρη.
Συχνά διαβάζουμε κλασικές πολιτικές αναλύσεις για την κυβέρνηση που επενδύει στον περονισμό και οδηγείται από το πάθος για χρήμα και εξουσία. 
Από ψυχοθεραπευτική σκοπιά, ωστόσο, η βασική κινητήριος δύναμη της κυβέρνησης είναι το κόμπλεξ για αποδοχή και το ψυχικό βάρος από τη συσσωρευμένη απόρριψη
Η ανθρωπογεωγραφία του εκλεγμένου στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ και των δορυφόρων του είναι πολυπληθής. Άτομα από το χώρο της καλοπροαίρετης Αριστεράς, κάποιοι ιδεοληπτικοί, άτομα από το χώρο της ήπιας επαναστατικότητας, πρώην ΠΑΣΟΚοι, καιροσκόποι, επαγγελματίες της πολιτικής. 
Οι περισσότεροι ψωμίζονται από την πολιτική. 
Αρκετοί θα χαρακτηρίζονταν το πολύ μικροαστοί πριν από την είσοδό τους στη Βουλή, αφού ζούσαν με το μισθό του δημοσίου υπαλλήλου ή με ευκαιριακές δουλειές. 
Αρκετοί επίσης προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις τυπικές ευκαιρίες του βουλευτή, οι οποίες θα αποτελούν και τη βασική τους πρόσοδο για τα χρόνια εκτός κυβέρνησης που έρχονται.

Τσίπρας & Λεπέν στο ίδιο Τσουβάλι!...

Όταν ο Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ιγκλέσιας των Ποδέμος, μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με την Λεπέν του Εθνικού Μετώπου & τον Χόφερ του Κόμματος Ελευθερίας
Μας έκατσε το ζυμάρι και ψαχνόμαστε με το προζύμι. Να δούμε γιατί το ψωμί μας βγαίνει φτενό και χωριάτικο, ενώ το περιμέναμε φουσκωτό και πολυτελείας: «Φταίει ο καπιταλισμός», λέει ο ένας. «Όχι, φταίει που μας έπεσε μπόλικος ο ισλαμισμός», λέει ο άλλος. 
«Τι λες τώρα, η παγκοσμιοποίηση είναι το πρόβλημα», λέει ο τρίτος…
«Είναι ο λαϊκισμός, ηλίθιε!», πετάγεται ο συστημικός και καθαρίζει: 
Οι «New York Times» είναι μια απόλυτα έγκυρη εφημερίδα όσον αφορά τη πολιτική οπτική του συστήματος. Υπό την έννοια ότι φοράει τα γυαλιά του συστήματος για να δει τον κόσμο. 
Και με αφορμή το ΟΧΙ των Ιταλών στο δημοψήφισμα της Κυριακής, βλέπει «ένα διαρκώς διογκούμενο κύμα λαϊκισμού στην Ευρώπη να βρίσκει την έκφρασή σε κόμματα και από τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος»…
Δηλαδή στη μέση το σύστημα, και όλοι όσοι ένθεν κακείθεν το αμφισβητούν, μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι: 
Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, το κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας του Νόρμπερτ Χόφερ, το ολλανδικό αντίστοιχο του Γκέερτ Βίλντερς, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) της Φράουκε Πέτρι, οι Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας και το ευρωσκεπτικιστικό UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ συνιστούν τον «Ευρωπαϊκό λαϊκισμό στην εποχή του Ντόναλντ Τράμπ», σύμφωνα με τους κυριακάτικους (4/12/2016) «New York Times» 
Τα επτά «αντί»

Πῶς ἡ Hellas ἔγινε ... Ellada!

Ἡ πλέον κραυγαλέα ἀπόδειξη ἀποικισμοῦ μίας κουλτούρας ἀπὸ τὴν Δύση εἶναι ἡ ἐξασθένηση τῆς γλώσσης τῆς ἀποικισμένης χώρας μέχρι καὶ ἐξαφανίσεώς της καὶ ἡ ἀντικατάστασή της μὲ τὴν γλῶσσα τοῦ ἀποικιστοῦ.
Ἀκόμη καὶ ἡ παλαιοτάτη κουλτούρα τῶν Ἰνδιῶν σήμερα ἐκφράζεται μέσῳ τῶν ἀγγλικῶν, τῆς γλώσσης τοῦ Ἄγγλου ἀποικιστοῦ καὶ οἱ σημερινὲς πρωτοβουλίες των νὰ ἀναβιώσουν τὰ σανσκριτικά, εἶναι ἔνδειξη τῶν ἀπέλπιδων ἰνδικῶν  προσπαθειῶν νὰ σώσουν τὴν κουλτούρα τῶν Ἰνδιῶν ποὺ ἐξέπεσε στὰ ἀγγλικά.
Ἡ πρόσφατη σύνοδος τῆς Γαλλοφωνίας στὴν Μαδαγασκάρη ἔδειξε σὲ ὅλους μας τὶ ἐστὶ πολιτιτιστικὸ νεκροταφεῖο. 
Λαοὶ ἀπὸ ὅλες τὶς ἠπείρους τοῦ πλανήτου ἐνεφανίσθησαν ἀπογυμνωμένοι τοῦ παρελθόντος των, ὁμιλῶντας ὄχι τὴν γλῶσσα τῶν προγόνων τους ἀλλὰ τὴν γλῶσσα τοῦ κατακτητοῦ, στὸ μέτρο ποὺ δὲν εἶχαν ἀκόμη τελείως ἐξαφανισθῆ καὶ ἀντικατασταθῆ ἀπὸ τοὺς ἀποικιστές τους, ὅπως οἱ ἀπόντες Ἀμερινδιάνοι ποὺ σήμερα ἔχουν χάσει τὰ πάντα:   
τὴν γῆ τους, τὴν κουλτούρα τους, τὴν λαλιά τους καὶ ἔχουν ἀντικατασταθῆ ἀπὸ τοὺς Εὐρωπαίους σφαγεῖς τους.

Στις 7:00 μ.μ. το Μαρούσι «ανάβει» το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

«ΨΑΛΙΔΙ»:Ξεκίνησαν χθες οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Συλλόγου «Ζωοδόχος Πηγή»

Στις 10:30 μ.μ. Κώστας Τσίρκας & η Μυρτώ Βασιλείου στο «Bookabar»

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ο Γιάννης Νικολάου αύριο στις 10:00 μ.μ. στο «BABEL»

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αμαρουσίου

         Προβλέπει τεχνικά έργα 66.000.000 
Καμία πρόσθετη επιβάρυνση των δημοτών & επαγγελματιών
          της πόλης μας από τα δημοτικά τέλη
Ψηφίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του 2017 του Δήμου Αμαρουσίου ο οποίος διακρίνεται για τον φιλολαϊκό του χαρακτήρα, την τόνωση της νέας επιχειρηματικότητας αλλά και την αφοσίωση του στην Κοινωνική Πολιτική.
Παράλληλα το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου διασφαλίζει σημαντικά έργα υποδομής στην πόλη μας όπως η πλήρη θωράκιση της με αντιπλημμυρικά έργα αλλά και με έμφαση στον τομέα του αθλητισμού. 
Ειδικότερα:
Παραμένουν παγωμένα τα ανταποδοτικά τέλη το 2017, τα οποία έχουν ήδη έχουν μειωθεί από το 2013 κατά 20%.
•►Πολύτεκνοι, Ανάπηροι, άποροι, τρίτεκνοι και νέοι επαγγελματίες θα ωφεληθούν και το 2017 από τις απαλλαγές και μειώσεις των δημοτικών τελών.
Μείωση απο 30% - 50% σε τέλη για τις υπηρεσίες του κοιμητηρίου.

Σεμινάρια ενημέρωσης για την οδική συμπεριφορά διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον προασπιστή της ορθής οδικής συμπεριφοράς Ιαβέρη
Την διοργάνωση σεμιναρίων για την οδική συμπεριφορά και ασφάλεια που θα αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες στην πόλη του Αμαρουσίου, συζήτησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης με τον προασπιστή της ορθής οδικής συμπεριφοράς κ. Αναστάσιο Μαρκουίζο, γνωστό ως «Ιαβέρη».
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Έργων και Μελετών κ. Βασίλης Κόκκαλης, εκπρόσωποι του Γραφείου Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς, της Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Ιαβέρης επεσήμανε ότι «η οδική συμπεριφορά και ασφάλεια στην «αυτοκινούμενη ζωή» αφορά όχι μόνο τους οδηγούς, αλλά  την ύπαρξη όλων, που οδηγούν, συνοδηγούν, επιβαίνουν σε τροχοφόρα, περπατούν ή τρέχουν.

Δώστα όλα ... Αλέξη!

Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου:Ψήφισμα καταδίκης για το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου καταγγέλλει τις διαδικασίες και τις μεθοδεύσεις τις οποίες ακολούθησε η κ. Ρένα Δούρου κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, προκειμένου να εγκριθεί η δεύτερη Αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Αττικής.
Κάτω από εντελώς αντιδημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς να γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση και ψηφοφορία ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου επιχείρησε να περάσει την Αναθεώρηση του ΠΕΔΣΑ.
Η Περιφερειάρχης Αττικής, στα 2,5 χρόνια θητείας της αντί να κάνει ουσιαστικά βήματα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αφορούν στον περιφερειακό σχεδιασμό, επιχείρησε για άλλη μια φορά, όπως το είχε πράξει και το καλοκαίρι, να περάσει κρυφά αποφάσεις.

Aπό τον Αγιο Τάφο έρχεται & μοιράζει... καθρεφτάκια στους ιθαγενείς!

Ο Τσίπρας λέει ό,τι έλεγε & ο Σαμαράς λίγο πριν πέσει…
Γκούγκλαρα την φράση «Ο Σαμαράς μοιράζει το πλεόνασμα».
Μου έβγαλε 45.800 αποτελέσματα.
Αρκετά από αυτά αναφέρονται με ειρωνικό και σκωπτικό τρόπο στα «ψίχουλα που δίνει ο Σαμαράς» και έχουν την υπογραφή κάποιου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και σχετική αρθρογραφία από φιλικά σ αυτόν Μέσα.
Προχωρώντας την αναζήτηση βρήκα και πολλές δηλώσεις του ίδιου του Τσίπρα που χαρακτήριζε «βαθειά ανήθικη πράξη» αυτό που έκανε ο τότε πρωθυπουργός.
Να μοιράζει το πλεόνασμα.
Φλας μπακ.
Μάρτιος του 2014 και ο Α. Σαμαράς υπόσχεται πως το πλεόνασμα 500 εκατ. ευρώ, θα μοιραστεί σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους.
Το ονόμαζε, κοινωνικό μέρισμα.
Η κριτική που δέχεται είναι έντονη και σκληρή.
Εστιάζεται στο γεγονός ότι το κράτος έχει περίπου κηρύξει στάση πληρωμών σε όσους χρωστάει, έχει στραγγίξει φορολογικά τους πολίτες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζεται ένα πλεόνασμα το οποίο ουσιαστικά είναι πλαστό.
Η πιο άγρια κριτική γίνεται από τον Τσίπρα που εκείνη την εποχή αγωνιά να γίνουν εκλογές και να καταλάβει την εξουσία.
Παραθέτω ένα μικρό μόνο απόσπασμα από ομιλία του με την οποία κατακεραύνωνε τον τότε πρωθυπουργό για το πλεόνασμα που αυτός επικαλείτο:
«Το πλεόνασμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες.
Σ’ αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η απάτη της σημερινής πολιτικής.
Σ’ αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων».
Επανερχόμαστε στο σήμερα. 

Αύριο στις 8:30 μ.μ. η Συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Μελισσίων του ΚΚΕ

«Tραμπούκικη φασιστική επίθεση» του Δ/ντη Δήμου Κηφισιάς, καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ!

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ ΟΤΑ)  καταγγέλλει τραμπούκικη φασιστική επίθεση του Δ/ντη του Δήμου Κηφισιάς και διορισμένου μέλους του 4ου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Παππά με εκφράσεις πεζοδρομίου ενάντια στον εκλεγμένο στέλεχος της ΔΑΣ.
Αιτία της επίθεσης ήταν σε συζήτηση για μια αναθεώρηση ενός οργανισμού το αν είναι σωστό και οι εργαζόμενοι Δ.Ε. να μπορούν και αν πρέπει να τους δίνει τη δυνατότητα ο εκάστοτε  Ο.Ε.Υ.  στο να κρίνονται ως προϊστάμενοι.
Άποψη του συγκεκριμένου Δ/ντη είναι ότι οι Δ.Ε. είναι χαϊβάνια, αμόρφωτοι όπως χαρακτηριστικά τους αποκάλεσε και αν ήθελαν να γίνουν προϊστάμενοι θα έπρεπε να είχαν σπουδάσει.
Στην αντίδραση του εκλεγμένου της ΔΑΣ απέναντι στους ισχυρισμούς και τη φρασιολογία για τους συναδέλφους Δ.Ε. ο Δ/ντης άρχισε να βρίζει με χυδαία λόγια τον εκλεγμένο της ΔΑΣ ο οποίος αντέδρασε με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο Δ/ντης δηλώνοντας ότι θα παραιτηθεί.
Από τη μεριά μας του προτείνουμε να επιμείνει στη παραίτηση του.
Αλλά ακόμα και να συνεχίσει του δηλώνουμε ότι οι ταξικές δυνάμεις, οι δυνάμεις της ΔΑΣ δεν μασάνε, δεν φοβούνται και δεν καταλαβαίνουν ούτε από απειλές ούτε από «γιαλατζή» τσαμπουκάδες. 

Στις 7:30 μ.μ. η εκδήλωση από το «Ποτάμι Αμαρουσίου»

Στις 8:00 μ.μ. η «Διαδημοτική Φιλανθρωπική Συναυλία Αγάπης»

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Τo «Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο» τίμησε τον Γ. Πατούλη

Με την διάλεξη του κ. Δημήτρη Μπουραντά καθηγητή Management & Human Resources Παν/μίου Αθηνών με θέμα «θεμελιώδεις νοημοσύνες για επαγγελματική και προσωπική αποτελεσματικότητα» πραγματοποιήθηκε ακόμη μια επιτυχημένη διάλεξη του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Αμαρουσίου.
Στην εκδήλωση τιμήθηκε με τον ανώτατο τίτλο του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, του επίτιμου εταίρου, ο κ. Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου για την πολύτιμη συμβολή του στην προαγωγή της δια βίου μάθησης.
Ο κ. Πατούλης αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμητική διάκριση δήλωσε πως η χαρά του πηγάζει μέσα από την ποιοτική αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας αλλά και μέσα από την απροσδόκητη προσφορά του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου προς τους δημότες μας.

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος αύριο στις 9:00 μ.μ. στο «Ιδιόμελο», σε νέα τραγούδια & άλλα διαχρονικά μεγάλων Ελλήνων συνθετών

Αμεση κατάρρευση των Η.Π.Α, προβλέπει ο κοινωνιολόγος που «διείδε» την πτώση της Ε.Σ.Σ.Δ!


Ο κοινωνιολόγος που πρόβλεψε την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, προειδοποιεί ότι η παγκόσμια ισχύς των ΗΠΑ θα μειωθεί ταχύτατα υπό την ηγεσία του Τραμπ & θα καταρρεύσει κατά τη διάρκεια της θητείας του δισεκατομμυριούχου στον Λευκό Οίκο, γράφει ο Independent.
Ο Νορβηγός καθηγητής Johan Galtung είναι γνωστός ως ο ιδρυτής των «Σπουδών Ειρήνης» και αναγνωρίζεται διεθνώς για τις σωστές αναλύσεις του, οι οποίες αντιμετωπίζονται ως προβλέψεις, για μία σειρά παγκοσμίων θεμάτων, ανάμεσά τους η εξέγερση στην Πλατεία Tiananmen της Κίνας και οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Ο καθηγητής προκάλεσε μεγάλη αντιπαράθεση το 2000 όταν είχε πει ότι οι ΗΠΑ θα καταρρεύσουν μέχρι το 2025. 
Αλλά μετά τη θητεία Μπους, αναθεώρησε τις απόψεις του και είπε ότι η κατάρρευση θα έρθει μέχρι το 2020. 
Τώρα υποστηρίζει ότι η πρόβλεψή του πραγματοποιείται με την εκλογή του πομπώδους δισεκατομμυριούχου.
Η νίκη του Τραμπ, η οποία στηρίχθηκε στην αντιμεταναστευτική ατζέντα, ταυτίζεται με την τελευταία φάση της πτώσης των ΗΠΑ, έτσι όπως την είχε περιγράψει το 2009 στο βιβλίο του «Η πτώση της αμερικανικής αυτοκρατορίας - Και μετά τι;», όπου είχε προβλέψει την άνοδο του φασισμού, πριν από την μείωση της ισχύος των ΗΠΑ.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος έχει υποσχεθεί ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του, θα απελάσει 3 εκατομμύρια παράτυπους μετανάστες, και θα χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Δημήτρης Κιτσίκης:«Γιατί ὁ κόσμος θέλει φασισμό»!!!

31 Ἰουλίου 1914 - Ὁ Ζὰν Ζωρὲς δολοφονεῖται ἀπὸ νεαρὸ γάλλο ἐθνικιστή. Γιατί; 
Γιὰ τὰ λόγια του ποὺ εἶχε ἐκφωνήσει στὴν γαλλικὴ Βουλή, στὶς 7  Μαρτίου 1895 & γιὰ τὰ ὁποῖα ὁ Τρότσκι, ὁ ἱδρυτὴς τοῦ μπολσεβικικοῦ Κόκκινου Στρατοῦ, τοῦ λαϊκοῦ αὐτοῦ στρατοῦ ποὺ ὁ ἴδιος ὁ Ζωρὲς στὸν λόγο του αὐτόν, εἶχε προτείνει τὸ 1895, ὡς  ἀντιστάθμισμα στὸν πόλεμο, λέγοντας, τὸ 1917: 
«Ὁ Ζωρές, ἀθλητὴς τῆς ἰδέας, ἐπέσε στὴν ἀρένα πολεμῶντας τὴν πλέον φοβερὴ μάστιγα τῆς ἀνθρωπότητος, τὸν πόλεμο. Καὶ θὰ παραμείνῃ στὴν μνήμη τοῦ μέλλοντος ὡς ὁ πρόδρομος, ὡς τὸ πρότυπο τοῦ ἀνωτέρου ἀνθρώπου  [τοὺ ἥρωος] ποὺ πρέπει [ὑποχρεωτικά] νὰ γεννηθῇ μέσα ἀπὸ τὶς ὀδύνες καὶ τὶς πτώσεις, τὶς ἐλπίδες καὶ τὸν ἀγῶνα». 
Ὁ ἥρως λοιπόν, ποὺ γνωρίζει, ἀνώτερος τῆς πλέμπας, ποὺ διαμορφώνει τὸ μέλλον τῆς ἀνθρωπότητος, θὰ νικήσῃ τὸν πόλεμο τοῦ χρήματος, καταργῶντας τὸ χρῆμα.
Ἰδοὺ τί ἔλεγε ὁ Ζωρὲς στὸν λόγο του αὐτόν: 
«Ἐνῷ ὅλοι οἱ λαοὶ καὶ ὅλες οἱ κυβερνήσεις θέλουν τὴν εἰρήνη, παρὰ ὅλα τὰ συνέδρια, παρὰ τὴν διεθνῆ φιλανθρωπία,...ἡ βίαιη καὶ χαοτικὴ κοινωνία σας, άκόμη καὶ ὅταν θέλῃ τὴν εἰρήνη, ἀκόμα καὶ ὅταν εὐρίσκεται σὲ κατάσταση φαινομενικῆς ἡσυχίας, φέρει τὸν πόλεμο, ὅπως ἕνα κοιμώμενο σύννεφο φέρνει τὴν μπόρα
Κύριοι, ὑπάρχει ἕνα μόνον μέσον νὰ καταργηθῇ ὁ πόλεμος μεταξὺ τῶν λαῶν, 
εἶναι  νὰ καταργηθῇ ὁ οἰκονομικὸς πόλεμος».
Μετὰ τὴν νίκη τοῦ Ντόναλντ Τρὰμπ στὶς ἀμερικανικὲς ἐκλογὲς τῆς 8ης Νοεμβρίου 2016 
& πρὶν ἀκόμη ἀναλάβῃ τὴν προεδρικὴ ἐξουσία, τὸν Ἰανουάριο 2017, ἡ τελικὴ ἀναμέτρηση ΗΠΑ - Κίνας ποὺ ξεκίνησε τὸν πλανητικὸ πόλεμο μὲ τὸν ΝΑΤΟϊκὸ βομβαρδισμὸ τῆς Γιουγκοσλαυΐας καὶ τῆς κινεζικῆς πρεσβείας στὸ Βελιγράδι, στὶς 24 Μαρτίου 1999, συγκεκριμενοποιεῖται. Γιατί; 

Η πρώτη εγκόσμια θρησκεία

Η αύξηση της συχνότητας των κρίσεων του καπιταλιστικού συστήματος, η σκλαβιά του χρέους, η περιθωριοποίηση μεγάλων μερίδων του πληθυσμού κοκ., λειτουργούν ασφαλώς εναντίον του – οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανη η παταγώδης κατάρρευση του, άρα ούτε η επάνοδος του κομμουνισμού.
«Θα είχε αλήθεια τελειώσει η εποχή της πρώτης αποικιοκρατίας, χωρίς την εμφάνιση του κομμουνισμού;
Η 2η εποχή της αποικιοκρατίας που βιώνουμε ήδη στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία η οποία επιβάλλεται με οικονομικά όπλα πλέον που μετατρέπουν τις χώρες σε μη εθνικά κυρίαρχα προτεκτοράτα και τους Πολίτες τους σε λεηλατημένους, εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους, θα είχε άραγε δρομολογηθεί, εάν δεν κατέρρεε προηγουμένως ο υπαρκτός κομμουνισμός;
Με απλά λόγια, θα βιαζόταν τόσο εύκολα οι ιθαγενείς, λέγοντας επί πλέον ευχαριστώ στους βιαστές τους (= επιθυμία να κλείσει η αξιολόγηση για να μη χαθεί το τέταρτο μνημόνιο!), εάν είχαν πράγματι μία εναλλακτική λύση;
Συνέβαλλε ο κομμουνισμός στη διατήρηση των εισοδηματικών και λοιπών ανισοτήτων που παράγει ο καπιταλισμός, σε κάπως πιο περιορισμένα επίπεδα;
Αύξησε την κοινωνική κινητικότητα, με την
έννοια της μετακίνησης των ανθρώπων σε διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, από αυτά στα οποία γεννήθηκαν;
Επιτάχυνε τη μετάβαση από την αγροτική οικονομία στη βιομηχανική κοινωνία, στα κράτη της Ασίας;» (B. Milanovic με παρεμβάσεις).

«Fidel para siempre»


Τό 1ο σου χρέος, ἐκτελώντας τή θητεία σου στή ράτσα, εἶναι νά νιώσεις μέσα σου ὅλους τους προγόνους.
Τό 2ο, νά φωτίσεις τήν ὁρμή τους καί νά συνεχίσεις τό ἔργο τους.
Τό 3ο σου χρέος, νά παραδώσεις στό γιό τή μεγάλη ἐντολή νά σέ ξεπεράσει.
 Νίκος Καζαντζάκης
Μόνος ὁ πρωθυπουργός τῆς Ἑλλάδος μεταξύ των πρωθυπουργῶν τῆς «ἑνωμένης» Εὐρώπης (ἀλλά καί γενικῶς τῆς Δύσεως) ἔφθασε στήν Ἀβάνα πρό ἡμερῶν γιά νά πάρει μέρος στήν διαδήλωση - χαιρετισμό - περίπου κηδεία τοῦ δικτάτορος Φιντέλ Κάστρο καί νά δώσει «ἐπαναστατική παράσταση». 
Χαιρέτησε «συντροφικά» τα πλήθη, ἀνακάλυψε κοινά σημεῖα μεταξύ του ἑλληνικοῦ ἀριστεροτρόπου «ἀφηγήματος» καί τῆς κουβανικῆς ἐπανάστασης, καί ἀνέδειξε τόν ἐκλιπόντα ὡς «παγκόσμιο σύμβολο ἀγώνα καί ἀντίστασης».
Γιά τούς ἐλάχιστους πού πιθανῶς νά ἐκπλήσσονται ἀκόμη ἀπό τά ἀλλοπρόσαλλα φαινόμενα τῆς ἑλληνικῆς πολιτικῆς, ἡ παράσταση τῆς Ἀβάνας δέν ἦταν διόλου μία ἀσυνάρτητη ἐκδρομή μέ ἔξοδα δυστυχῶς τοῦ πτωχεύσαντος κυρίαρχου λαοῦ.
Τουναντίον, τό ταξίδι τοῦ Ἕλληνος πρωθυπουργοῦ στά θερμά κλίματα ὑπαγορεύθηκε ἀπό μία πρεσβυωπική «προοδευτική» παράδοση πού ξεκινᾶ τουλάχιστον ἀπό τήν ἐποχή τῆς ἔνδοξης Ὀκτωβριανῆς Επανάστασης.
Τό γέννημα τοῦ Λένιν ἔδωσε τό ἐρέθισμα σέ γενεές ὁλόκληρες «προοδευτικῶν» νά ἀναπτύξουν μία ἔντονη ἐρωτική σχέση μέ τήν κομμουνιστική δικτατορία καί γενικῶς μέ τά ἐπιτεύγματα τῆς «λαϊκῆς ἐξουσίας» τῶν κουλάγκ, τῶν μαζικῶν ἐκκαθαρίσεων, τῶν φρικτῶν ἐγκλημάτων εἰς βάρος τοῦ μαζῶν πού, ὑποτίθεται, ἤσαν τό θεμέλιό της «ἐπανάστασης», καί τῆς καταδίωξης μέχρι θανάτου τῶν ἀντιπάλων της δικτατορίας (βλ. π.χ. Τρότσκι).

Η δημοκρατία απομακρύνει την πραγματική ελίτ, & την αντικαθιστά με ότι χειρότερο υπάρχει στο έθνος!

C. Z. CODREANU: «Δεν λαμβάνω  υπ’ όψιν  μου κανένα είδος κανόνων από αυτούς που τηρούν οι συγγραφείς. Δεν έχω χρόνο. Γράφω βιαστικά από το πεδίο των μαχών, εις το μέσον των επιθέσεων του εχθρού».
Μπορεί ένας λαός να εκλέξει την ελίτ του; 
Τότε λοιπόν, γιατί οι στρατιώτες δεν εκλέγουν αυτοί τον καλύτερο στρατηγό; 
Για να μπορεί να εκλέξει, αυτή η συλλογική επιτροπή, θα έπρεπε να γνωρίζει καλά:
α) Τους νόμους της στρατηγικής, της τακτικής, της οργάνωσης κλπ.
β) Σε ποιο βαθμό το Χ πρόσωπο συμμορφώνεται, ως προς τις ικανότητες και την επιστήμη, σε αυτούς τους νομούς.
Χωρίς αυτές τις γνώσεις, κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκλογή. 
Η μάζα, εάν θέλει να εκλέξει την δική της ελίτ, πρέπει αναμφίβολα και αναγκαστικά να γνωρίζει τους νόμους που καθοδηγούν τον εθνικό οργανισμό και να ξέρει σε πιο βαθμό οι υποψήφιοι συμμορφώνονται, ως προς τις ικανότητες τους και την επιστήμη, σε αυτούς τους νόμους.
Αλλά η μάζα δεν μπορεί να γνωρίζει αυτούς τους νόμους ούτε τους ανθρώπους. 
Ιδού γιατί πιστεύουμε ότι η ελίτ δεν μπορεί να εκλεγεί από την μάζα.

Λαϊκισμός & Ευρωπαϊσμός ...


Ένα κλασσικό επιχείρημα της επικρατούσας ιδεολογικής και πολιτικής τάξεως ενάντια στον λαϊκισμό είναι ότι ψεύδεται στον λαό, εξεγείρει και χειραγωγεί τα πάθη του, και απειλεί την σταθερότητα, ενώ αντίθετα οι δυνάμεις της mainstream πολιτικής διακρίνονται για την σύνεση, την γρανιτένια λογική τους, την τεχνοκρατική αντίληψή τους (αυτό δεν ξέρω γιατί παρουσιάζεται ως κάτι απαραίτητα θετικό) και για την εμπειρία τους.
Με μία σχετικά γρήγορη ανασκόπηση των πολιτικών εξελίξεων μπορεί κάποιος να διαπιστώσει εύκολα ότι η κατεστημένη πολιτική ούτε λέει την αλήθεια, ούτε έχει την εμπειρία, εάν αναλογιστούμε ότι είναι υπεύθυνη για το σημερινό αδιέξοδο καθώς και για τους λάθους χειρισμους για να βγούμε απ’ αυτό. 
Όμως, δεν θα σταθώ τόσο στη διαφθορά και τα λάθη τους, όσο στο παραπάνω κλασσικό επιχείρημα που ανέφερα:
οι ταραχοποιοί λαϊκιστές και οι συνετοί εκσυγχρονιστές.
Για να καταρριφθεί αυτό το επιχείρημα, αρκεί να εξετάσουμε τον κόσμο στον οποίο απευθύνονται αμφότεροι οι πολιτικοί χώροι. 
Ένας σημαντικός λόγος που στράφηκε πολύς κόσμος προς τον λαϊκισμό είναι ακριβώς γιατί δεν πωρώνει ιδεολογικά (αφού δεν υπάρχει καν κυρίαρχη ιδεολογία στον ευρωσκεπτικιστικό λαϊκιστικό χώρο), ούτε προτρέπει σε επανάσταση και εξέγερση. 
Οι υποστηρικτές του λαϊκισμού, όπως αποδείχθηκε από σχετικές έρευνες στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, μετά το Brexit και την εκλογή του Trump αντίστοιχα, είναι στην πλειονότητά τους συντηρητικοί και θρησκευόμενοι άνθρωποι. 
Αυτές οι κοινωνικές ομάδες παραδοσιακά δεν διακρίνονται για τον ριζοσπαστισμό τους, ούτε για ακτιβιστική δράση, ούτε για επαναστατικές ενέργειες. 

Γ. Πατούλη επιστολή προς Όλγα Γεροβασίλη

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Αναγκαία η κατάρτιση συμπληρωματικής διάταξης νόμου για την κινητικότητα – Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει αποψίλωση των υπηρεσιών των δήμων των νησιωτικών, των ορεινών και των παραμεθόριων περιοχών
Την κατάρτιση συμπληρωματικής διάταξης για την κινητικότητα ζητεί με επιστολή του προς την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Όπως υπογραμμίζει οι δήμαρχοι εκφράζουν ομόφωνα τη διαφωνία τους για τη δυνατότητα που παρέχει ο νόμος στους υπαλλήλους των δήμων να μετατάσσονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους.
Ειδικότερα τονίζει: 
«Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο καταστρατηγείται η συνταγματική διάταξη για διοικητική αυτοτέλεια των δήμων και η δυνατότητα των αιρετών να ορίζουν τα του οίκου τους, αλλά ταυτόχρονα οδηγούμαστε στην αποψίλωση των υπηρεσιών των δήμων και κυρίως των νησιωτικών, των ορεινών και των παραμεθόριων περιοχών».
Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης ζητεί από την κ. Γεροβασίλη να αναλάβει πρωτοβουλία πριν την έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου για την εφαρμογή του νόμου, προκειμένου να ψηφισθεί άμεσα συμπληρωματική διάταξη νόμου σύμφωνα με τις προτάσεις της ΚΕΔΕ. 
Για την καλύτερη συνεννόηση ο Πρόεδρος ζητεί να υπάρξει το επόμενο διάστημα μια συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με την υπουργό.

Η αυτοδιοίκηση ενωμένη προχωρά μπροστά, για να υλοποιήσει τις αποφάσεις του Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης

H ανακοίνωση του κ. Δ. Μπίρμπα, μέλους του Δ.Σ.της ΚΕΔΕ και επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας», με αφορμή το Συνέδριο της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει τα πολιτικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η  φιλοκυβερνητική αυτοδιοικητική παράταξη, εξαιτίας της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής.
Ο κ. Μπίρμπας προβάλλει μια σειρά από αιτήματα, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούν και αιτήματα που καταγράφονται στο κείμενο συμπερασμάτων του Συνεδρίου,  που ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από τους συνέδρους. 
Τόσο η πλειοψηφία του Συνεδρίου, όσο και ο κ. Μπίρμπας εκφράζουμε:
την αντίθεσή μας στην περαιτέρω  μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης, μέσω του προϋπολογισμού του 2017
την απαίτησή μας να μην υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου, πριν επιλυθούν τα βασικά λειτουργικά προβλήματα των Δήμων, με κυριότερο όλων το οικονομικό,
την απαίτηση μας να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για την απόδοση των παρακρατηθέντων
•►την θέλησή μας για αλλαγή του Καλλικράτη και του Κώδικα μέσα στο 2017
την ανάγκη να διορθωθούν οι λανθασμένες κυβερνητικές αποφάσεις σε ζητήματα όπως η κινητικότητα, η παράταση των 8μηνων συμβάσεων, ο Ν. 4412 και οι επιπτώσεις που έχει στα έργα και τις μελέτες των Δήμων
Είναι φανερό ότι και ο κ. Μπίρμπας διαφωνεί με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική στην Αυτοδιοίκηση. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να συμβαίνει αλλιώς, αφού είναι ένα στέλεχος με σημαντική εμπειρία στο χώρο.

Απεργίααααααααααααααα!

Μαίρη Διακολιού:Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς να αντιλαμβάνεται!!

Οτι είναι μέρος της Ελληνικής Κοινωνίας & των προβλημάτων της
Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας του Δήμου Αμαρουσίου, Μαίρη Διακολιού, απάντησε με την επιστολή που ακολουθεί στην σχετική του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλη για το ζήτημα της συνεδρίασης του Δ.Σ. που προγραμματίσθηκε για σήμερα 8/12/16, ημέρα που γίνεται η πανελλαδική πανεργατική απεργία ενάντια στα απαράδεκτα οικονομικά και άλλα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που πλήττουν την ελληνική οικογένεια των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, τις αντίστοιχες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας.
Δηλαδή μέτρα που εδώ και επτά χρόνια πλήττουν το μείγμα κοινωνικών κατηγοριών, όπως αυτό που ζει στην πόλη μας, στο οποίο ανήκουμε και εμείς, του οποίου τους συμπολίτες έχουμε αναλάβει την ευθύνη να εκπροσωπούμε αλλά και να υπερασπιζόμαστε.
Η επιστολή της Μ. Διακολιού:
«Κύριε Πρόεδρε, στην εποχή της μνημονιακής κρίσης, που έχει καταρρακώσει την καθημερινότητα όλων μας, που βάλλει τα ατομικά και κοινωνικά μας δικαιώματα και που πλήττει ευθέως τη λειτουργία των θεσμών, όπως πχ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία υπηρετούμε, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι όχι μόνο να διευκολύνουμε τους εργαζομένους στη συμμετοχή τους στην απεργία - αντίδραση ενάντια σ' αυτήν την κατάσταση, αλλά και να στεκόμαστε συμπαραστάτες τους.

«Εκτός των Τειχών»:«1η» & στην Απεργοσπασία η Δημοτική Αρχή Πατούλη!

Καταγγέλουμε την Δημοτική Αρχή και τον Πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου γιατί προκήρυξε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, ημέρα πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Μια κίνηση με έντονο συμβολισμό, όπως όλα δείχνουν.
Η ημέρα της Απεργίας ήταν γνωστή από καιρό.
Γνωστό είναι επίσης ότι με αυτό τον τρόπο εξαναγκάζει υπαλλήλους του Δήμου να δουλέψουν σε ημέρα Απεργίας, καθώς θα πρέπει να παραβρεθούν για την υποστήριξη της συνεδρίασης ή για την παροχή διευκρινήσεων στα συζητούμενα θέματα.
Τους στερεί έτσι στην πράξη το δικαίωμα να απεργήσουν.
Αυτά όμως δεν τους συγκίνησαν.
Τα επίμονα αιτήματά μας αλλά και άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης για αναβολή της συνεδρίασης τα αγνόησαν επιδεικτικά.

Στο Μαρούσι & τα κεντρικά γραφεία της «Fraport Greece»!!!

Το Μαρούσι επέλεξε & θα έχει έδρα άλλη μία γερμανική Εταιρεία! 

Ο λόγος για την «Fraport Greece», δηλαδή την θυγατρική που συνέστησε ο γερμανικός όμιλος Fraport  στην Ελλάδα, η οποία κοινοπρακτικά με την εταιρεία του «Ομίλου Κοπελούζου Slentel», ανέλαβε την εκμετάλλευση για 40 χρόνια 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
Η «Fraport Greece», η ελληνική θυγατρική της γερμανικής εταιρείας, η οποία πρόκειται να αναλάβει τη διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων στα τέλη Ιανουαρίου, εκτιμάται ότι θα απασχολήσει - σε 1η φάση - 500 έως 530 άτομα προσωπικό.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στα κεντρικά γραφεία του Αμαρουσίου(τα οποία παλαιότερα φιλοξενούσαν μεγάλη εταιρεία του κλάδου των τροφίμων & ποτών), θα απασχοληθούν 115 - 120 άτομα.
Οι εργασίες ανακατασκευής, όπως και στελέχωσης, βρίσκονται σε καταληκτικό στάδιο.

Στις 7:00 μ.μ. ξεκινά το 3ήμερο συνέδριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης με θέμα::«Προκλήσεις του γερμανικού & ελληνικού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης»

Ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στο  Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το 3ήμερο συνέδριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης,  το οποίο διοργανώνουν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων & η Ελληνογερμανική Συνέλευση - με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου - με θέμα:

Την Γερμανική Σχολή επισκέφτηκαν την Δευτέρα, Steinmeier - Κοτζιάς

              Hallo, hallo, schön, dass du da bist!
Ένα δροσερό σχολικό τραγούδι, με το οποίο υποδέχθηκαν την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στην Γερμανική Σχολή τα παιδιά του προνηπιακού τμήματος τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Frank-Walter Steinmeier.
Ο κ. Στάινμαγερ συνοδευόμενος από τον Έλληνα ομόλογό του κ. Νίκο Κοτζιά και τον Γερμανό Πρέσβη Dr. Peter Schoof επισκέφθηκε την Σχολή, ξεναγήθηκε από την νέα διευθύντρια κα Annette Brunke-Kullik και τα παιδιά της 10ης, 11ηςκαι 12ης τάξης και μίλησε στην Aula απαντώντας σε ερωτήσεις που μεγάλοι θα απέφευγαν να θέσουν.
Ο Μιχάλης Τσιντσίνης από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ήταν παρών και δημοσίευσε ένα κείμενο:

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar των «Φίλων του Δάσους Συγγρού»


Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar των «Φίλων του Δάσους Συγγρού» 
Ο Σύλλογος με πολλή αγάπη είχε φτιάξει τους παραδοσιακούς και πλέον γνωστούς κουραμπιέδες, ενώ σημαντικοί χορηγοί προσέφεραν προϊόντα τους για να συνδράμουν στο έργο τους.
To Bazaar διέθετε πέρα από τους κουραμπιέδες, κάστανα μαρόν γλασέ και σοκολατένια γλυκίσματα σε όμορφες χριστουγεννιάτικες συσκευασίες, ενώ υπήρχαν είδη σπιτιού, καλλυντικά και έργα τέχνης για όλα τ...α γούστα.
Σκοπός του Bazaar των «Φίλων του Δάσους Συγγρού»  ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα, για την αγορά φυτών που θα τοποθετηθούν περιμετρικά σε όλη την έκταση της λίμνης. 

Στις 6:00 μ.μ. η διπλή συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου»

Η «Ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου για το οικονομικό έτος 2017» & το «Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης Δήμου Αμαρουσίου για το οικονομικό έτος 2017» είναι τα δύο θέματα που απασχολήσουν την Ειδική συνεδρίαση (25/2016) του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις 7:30 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα προηγηθεί  στις 6:00 μ.μ. η Τακτική συνεδρίαση(24/2016) του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η Ημερήσια Διάταξη της οποίας περιλαμβάνει προς συζήτηση, τα εξής 18 θέματα:
1. Εγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου οικονομικού έτους 2017 
2. Εγκριση και ψήφιση προυπολογισμού οικονομικού έτους 2017, του Ν.Π.Δ.Δ «Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου - Αμαρυσία Άρτεμις (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.)»
3. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016 
4. Απόδοση υπολοίπου ποσού (εξόφληση) από το Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων ( Φ.Η.Χ. ) στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
5. Απόδοση μέρους ποσού (Δ’ Δόση)  από τον φόρο  ηλεκτροδοτούμενων χώρων (Φ.Η.Χ.) έτους 2016, για την κάλυψη λειτουργικών και άλλων δαπανών των Σχολικών Επιτροπών