Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Αφήγηση παραμυθιών «Κάτω από τον έναστρο ουρανό», στο Ιδιόμελο

Αύριο στις 7:30 μ.μ. η διάλεξη: «Νίκος Καζαντζάκης, ο Μεγάλος Στοχαστής»


Ραντεβού το φθινόπωρο από την «Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης»


Με τις βραβευμένες ταινίες της Camera Zizanio, που προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Παιδιού της Πεύκης το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, ολοκληρώθηκαν για την περίοδο «Φθινόπωρο 2017 - Άνοιξη 2018» οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης. Πρόκειται για τις διακεκριμένες ταινίες της 17ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας στο Φεστιβάλ Ολυμπίας με συμμετοχή μαθητών - νέων έως 20 ετών από όλη την Ελλάδα.
Στη διάρκεια της φετεινής περιόδου όλοι όσοι αγαπούν τον κινηματογράφο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 18 ταινίες και ντοκιμαντέρ.
Συγκρατούνται:

Η ευθύνη - ως Χρέος & ως Αλλοθι

                                                    Aνευθυνοϋπεύθυνοι 

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος», «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»,«ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», «Το ΚΑΡΦΙ», «Η ΑΠΟΨΗ» & «ΕΣΤΙΑ»

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «Εφημερίδα των Συντακτών», «Ο Δρόμος της Αριστεράς», «Η ΑΥΓΗ», «ΕΘΝΟΣ» «Kontra News», «ΤΑ ΝΕΑ» & «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Γ. Πατούλης:«Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανείς» κ. Σκουρλέτη!

Ξεπουλούν την Πατρίδα, διαλύουν το Κράτος & την Τ.Α, 
για μερικούς μήνες παραπάνω στην εξουσία!!!
Τα όσα απαξιωτικά για την Αυτοδιοίκηση ανέφερε σε συνέντευξή  του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης, αναδεικνύουν το πολιτικό ήθος του.
Ο κ. Σκουρλέτης δεν αξίζει να είναι Υπουργός της Αυτοδιοίκησης, αφού χρησιμοποιεί διαρκώς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το πολιτικό προσωπικό του οποίου προΐσταται. 
Αποτελεί συνηθισμένη πλέον πρακτική του να συκοφαντεί και να απαξιώνει όλους όσους διαφωνούν μαζί του, ιδιαίτερα την ΚΕΔΕ.
Η εύκολη λύση θα ήταν να του επιστρέψω τις ύβρεις. 
Δεν θα το κάνω, από σεβασμό στο θεσμό που υπηρετούμε.
Κατεστημένο δεν είναι η ΚΕΔΕ, η οποία εκφράζει στο σύνολό της, πάνω από κόμματα και παρατάξεις,  την αγωνία για τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Δήμων.

«Βολεμένο αυτοδιοικητικό κατεστημένο η ΚΕΔΕ», ισχυρίζεται ο Πάνος Σκουρλέτης!


Λέγοντας πως, το πλήθος των ανθρώπων που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και οι πολίτες «φαίνεται ότι έχουν αγκαλιάσει την απλή αναλογική», σκληρή κριτική για το θέμα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, στην ΚΕΔΕ και την ηγεσία της, άσκησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του,  στο Πρακτορείο FM 104,9
 «Η ΚΕΔΕ εναντιώνεται γιατί με βάση τους σημερινούς της συσχετισμούς αποτελεί την έκφραση ενός αυτοδιοικητικού κατεστημένου, το οποίο έχει βολευτεί σ’ αυτό το ανορθόδοξο και παραμορφωτικό εκλογικό σύστημα».
«Είναι λογικό να εναντιώνεται πολύ δε περισσότερο που πολλά πρόσωπα στην ηγεσία της ουσιαστικά τηρούν μία στάση επιθετική στην απλή αναλογική και για λόγους αντιπολιτευτικούς, υπηρετώντας τη Ν.Δ.», είπε.

Το Ν.Ι.Ε.Ν ανήκει στους Ναυτεργάτες & σε όλο το λαό!

     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Ο. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ - ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΚΕ
Η κατάσταση στο Ν.Ι.Ε.Ν. (Νοσηλευτικό Ιδρυμα Εμπορικού Ναυτικού) έχει φτάσει στο απροχώρητο
Κ.Ο.Β. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ-ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Η έκταση των 127 στρεμμάτων στην καρδιά των Μελισσίων παραμένει εστία μόλυνσης και πηγή κινδύνου για πυρκαγιά. 
Μια μεγάλη έκταση γύρω από  το νοσοκομείο που διαχρονικά απαξιώνεται με ευθύνη των κυβερνήσεων και των διοικήσεων του Δήμου.
Η αντιπαράθεση που αναπτύσσεται ανάμεσα στη Διοίκηση του Δήμου και στο γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη , αλλά και η θέση που παίρνουν οι υπόλοιπες παρατάξεις είναι αποκαλυπτικά.
Αυτοί που άφησαν το Ν.Ι.Ε.Ν. τόσες δεκαετίες στο έλεος της εγκατάλειψης τώρα πασχίζουν να πείσουν πως κόπτονται για την «αξιοποίηση» του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγει αυτή η συζήτηση.
Παλιότερα είχε προταθεί από το ΝΑΤ ακόμα και η παραχώρηση της έκτασης για ασκήσεις της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας, πρόταση που είχε συναντήσει σφοδρή αντίδραση.
Μετά τη συνάντηση της 5-6-2018 των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τον κ. Νεφελούδη έγινε φανερή η μοίρα που επιφυλάσσουν κυβέρνηση και Διοίκηση του Δήμου για το Ν.Ι.Ε.Ν.

Σχετικά με το φορέα Διαχείρισης του Πάρκου του Ελληνικού που ψηφίστηκε με το Μεσοπρόθεσμο.

Δήλωση Λ. Μαγιάκη, επικεφαλής παράταξης «Ενότητα Ανατροπή & Εργο για το Μαρούσι» 

Με την ψήφιση του Ν/Σ «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων - Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022»,   την περασμένη Πέμπτη 14-6-2018, νομοθετήθηκε η ίδρυση φορέα  που θα έχει τη μορφή ΝΠΙΔ, κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με αποστολή τη διαχείριση και τη λειτουργία όλων των κοινόχρηστων χώρων, υποδομών, έργων και εξοπλισμού που βρίσκονται εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, όταν θα υλοποιηθεί η «επένδυση» από τη ΛΑΜΔΑ.
Ένας ιδιωτικού δικαίου φορέας υποκαθιστά στα τμήματα  του ακινήτου του Ελληνικού, που ανήκουν στους δήμους Ελληνικού- Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας, τις αιρετές δημοτικές αρχές σε θέματα υπηρεσιών καθαριότητας, περισυλλογής και μεταφοράς απορριμμάτων, υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού, μέριμνας και λήψης μέτρων για την πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους, συντήρησης και διαχείρισης  οδικών υποδομών, ονομασίας των οδών, πλατειών κλπ, συντήρησης και φύλαξης εξοπλισμού.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Δηλώνει «ΠΑΡΟΥΣΑ» & στη συμφωνία με τη Βόρεια «Μακεδονία», η Χίλαρυ του Αλεξ Τσίπρα!!!

Η απούσα απο τα προβλήματα της Αττικής, Ρένα Δούρου είπε & ελάλησε:
«Η συμφωνία στο Σκοπιανό διασφαλίζει την τελική νίκη για δυο λαούς»!
Στα επακόλουθα της επίλυσης ονοματολογικού της ΠΓΔΜ από τους «πατριδοκάπηλους» και τους «επαγγελματίες λαϊκιστές», που επί 26 συναπτά έτη τροφοδοτούσαν ένα τεχνητό αδιέξοδο, αναφέρεται με διαδοχικα tweets, η περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΠΣ ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.
«Στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ χάσαμε 26 χρόνια λόγω λαϊκισμού και επαγγελματιών πατριδοκάπηλων. Σήμερα βάζουμε τέλος στο τεχνητό αδιέξοδο – πράττουμε το αυτονόητο για το αύριο του τόπου #μακεδονικό», γράφει συγκεκριμένα η περιφερειάρχης Αττικής, και υπογραμμίζει:
«Η συμφωνία στο Σκοπιανό διασφαλίζει την τελική νίκη, για δυο λαούς, σε ένα μείζον ζήτημα, η εκκρεμότητα του οποίου δυσκόλεψε το μέλλον. Μέχρι να φτάσουμε στη νίκη λοιπόν… ιδρώτας, δάκρυα, λύπη και αίμα #μακεδονικό»
Ενώ νωρίτερα σημειώνει:

Το Σύνταγμα δεν πρόβλεψε ...ενδοτικές κυβερνήσεις!

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, είναι πολύ σοβαρό. Είναι δυνατόν διεθνείς ή διακρατικές συμφωνίες που παραχωρούν έδαφος, σύμβολα, ελληνική περιουσία και οντότητα, τελεσίδικα, σε άλλες χώρες να αποφασίζονται με την υπογραφή ενός υπουργού ή ενός πρωθυπουργού, χωρίς την έγκριση μιας αυξημένης πλειοψηφίας της Βουλής; 
Η απάντηση είναι σοκαριστική.
Το Σύνταγμα και οι νόμοι δεν προβλέπουν προστασία των συμφερόντων της χώρας από τους κυβερνήτες της! 
Δεν διανοήθηκε ο συνταγματικός νομοθέτης, από καταβολής ελληνικού κράτους, ότι μπορεί να υπάρξει υπουργός ή πρωθυπουργός, που θα συμφωνήσει με μια άλλη χώρα ο,τιδήποτε θα βλάψει τελεσίδικα τα συμφέροντα της Ελλάδας.
Αλλά, ακόμα και στις κρίσιμες αποφάσεις, όταν κυβερνήτες προχώρησαν σε αποδοχή συμφωνιών, που άλλαζαν ακόμα και τα σύνορα της χώρας, καλούσαν τη Βουλή να τις εγκρίνει και να τις επικυρώσει αμέσως.
Ο Τρικούπης, ο Δηλιγιάννης, ο Βενιζέλος δεν ήταν του αναστήματος ενός Τσίπρα! 
Που είχε το αντιδημοκρατικό θράσος & την αλαζονεία να δηλώσει ότι η συμφωνία για τα Σκόπια - που θα υπογράψει αύριο(!) - θα έρθει στην ελληνική Βουλή για έγκριση σε… άγνωστο χρόνο!

Πραξικόπημα Τσίπρα - Κοτζιά καθ΄ υπόδειξιν & για λογαριασμό των ΗΠΑ

«Και συ Λαέ μου ευκολόπιστε & πάντα προδομένε»
       Διονύσιος Σολωμός, Προς Επτανησίους
Να παρακάμψει όχι μόνο τη θέληση του ελληνικού λαού, αλλά και του ελληνικού κοινοβουλίου, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εις βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, επιχειρεί η κυβέρνηση Τσίπρα - Κοτζιά.
Δεν συζητάμε εδώ αν η προς υπογραφή συμφωνία είναι κακή ή καλή αυτή καθεαυτή.
Αυτό που θα επιχειρήσουμε να δείξουμε είναι ότι όχι μόνο η κυβέρνηση αρνείται στον ελληνικό λαό το δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του, δικαίωμα που έχουν και θα ασκήσουν οι Σλαβομακεδόνες, αλλά καθιστά και άνευ περιεχομένου, κατ’ ουσίαν καταργεί το συνταγματικό δικαίωμα της Βουλής των Ελλήνων να κυρώσει ή να απορρίψει τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το ένα από τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, ερήμην των άλλων κομμάτων της Εθνικής Αντιπροσωπείας και αντίθετα με την εκφρασθείσα δια δηλώσεων διαφωνία τους.
Η συμφωνία παραβιάζει επίσης την ισχυρού πολιτικού και νομιμοποιητικού βάρους απόφαση όλων, πλην ΚΚ, των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, περιλαμβανομένου και του ΣΥΝ, του 1992. 
Βεβαίως οι περισσότεροι δέχονται ότι αυτή η συμφωνία έχει εκπέσει και δεν αντανακλά τη σημερινή βούληση των κομμάτων. 
Αλλά αυτό δεν γίνεται έτσι. 
Αν η Ελλάδα θεωρείται ακόμα συντεταγμένο κράτος, για να αλλάξει εκείνη η απόφαση όφειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει συγκαλέσει νέο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ή να συνέλθει η Βουλή και να προσδιορισθεί η νέα διαπραγματευτική γραμμή, στα πλαίσια της οποίας θα έπρεπε να κινηθεί η νέα συμφωνία.
‘Ώστε να προστατευθεί και η κυβέρνηση από την υποψία που αδυνατεί τώρα να διαψεύσει ότι, αυτό που δεν καθορίζουν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ή η Βουλή, το καθορίζουν τελικά ο κ. Κοτζιάς με τον κ. Πάιατ και τον κ. Νιμιτζ.

Σε ποια γλώσσα ομιλεί η λογική;

«Η συμφωνία είναι βιώσιμη», το χρέος πάει για «βιώσιμο», η καθαρή έξοδος θα είναι «βιώσιμη» – στο τέλος οι νεκροθάφτες σ’ αυτήν τη χώρα θα ζουν με επιδόματα της κυρίας Θεανώς Φωτίου.
Κατά τα άλλα, όλα πάνε καλά. 
Η Ν.Δ. είχε αναγνωρίσει τη Μακεδονική γλώσσα από το 1977, τι να σου κάνει τώρα κι ο κ. Τζανακόπουλος; 
Όμως ας αφήσουμε τις αστειότητες (σημειώνοντας μόνον ένα: ως συνήθως η κυβέρνηση & με τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, επιδόθηκε στο κυνήγι της 1ης εντύπωσης. 
Τώρα βγαίνουν ένα - ένα τα φυστίκια) - αλλά ούτε αυτό είναι το ουσιώδες. 
Ούτε καν η ίδια η συμφωνία δεν είναι ουσιώδης ως προς τις διακηρυγμένες στοχεύσεις της. Αλλού βρίσκεται το ουσιώδες και είναι προφανές, αν επιστρατεύσουμε τη λογική μας. 
Γιατί οι Αμερικανοί βγάζοντας μπροστά και το ΝΑΤΟ απαίτησαν λύση του (νέου) «Μακεδονικού» προβλήματος εδώ και τώρα; 
Για να σταθεροποιήσουν (ήτοι να ελέγχουν) τη FYROM; 
Χλωμό! Την ελέγχουν πλήρως. 
Στο έδαφος της FYROM υπάρχει η μεγαλύτερη Αμερικανική βάση στην Ευρώπη! 

Πάτημα να απαιτήσουν πρόσβαση στο Αιγαίο δίνουν με τη συμφωνία οι ΣυριζοανΘέλληνες στους «Βορειο - Μακεδόνες»!

«Τεράστια ερωτηματικά δημιουργεί το άρθρο 13 για την πρόσβαση της FYROM στην ελληνική ΑΟΖ», σύμφωνα με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Τον προβληματισμό του για το άρθρο 13 της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ για τη νέα ονομασία της γείτονος εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης.
«Σε περίπτωση κύρωσης αυτής της συμφωνίας ως έχει, το κράτος των Σκοπίων, ή FYROM, όπως ονομαστεί, επειδή είναι ένα περίκλειστο κράτος, εξαιτίας του Δικαίου της Θάλασσας, θα απαιτήσει πρόσβαση στο Αιγαίο για θέματα αλιείας κυρίως», ανέφερε ο Γιάννης Μανιάτης.
«Τίθεται το εξής απλό ερώτημα»

Μετά τις Πρέσπες υποχρεωτικά θα τους λέμε Μακεδόνες!!!

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος», «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», «ΕΣΤΙΑ» & «Φιλελεύθερος»

Θέσεις Ινστιτούτου «Brookings» για τη Συμφωνία Ελλάδας - πΓΔΜ

Το Ινστιτούτο Brookings δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του (12.6.2018) απόψεις της Amanda Sloat, με τίτλο «Diplomacy triumphs: Greece and Macedonia resolve name dispute».
Στην εν λόγω ανάρτηση επισημαίνονται τα εξής:
●►Παρότι ο κόσμος επικεντρώνεται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, η ανακοίνωση για επίλυση της μακροχρόνιας διαφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της «Μακεδονίας» (sic) σχετικά με το όνομα της τελευταίας είναι μαρτυρία του θριάμβου της διπλωματίας της υπομονής (patient diplomacy).
Ενώ οι διαδοχικές αμερικανικές διοικήσεις υποστήριξαν ενεργά αυτή την προσπάθεια, η διοίκηση του Προέδρου Trump αξίζει αναγνώρισης για την αθόρυβη εμπλοκή που βοήθησε στην ώθηση του θέματος. 
Μετά από χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών, οι πολιτική ήταν ώριμη και στις δύο χώρες για μια συμφωνία.
Στην «Μακεδονία» (sic),η έλλειψη προόδου στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση συνέβαλε στη δημοκρατική οπισθοχώρηση κατά την τελευταία δεκαετία. 
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι ανέλαβε δράσεις που προκάλεσαν τον νότιο γείτονά της.

«Ποιο είναι το κακό που έκανες Αλέξη για να σε επαινούν ομαδικώς με τόσο μεγάλη θέρμη;»

Απάντηση στα όσα είπε για το Σκοπιανό ο  Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, έδωσε ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης
Ο πρωθυπουργός, είχε πει ότι «αγαπάει τον Μίκη Θεοδωράκη αλλά διαφωνεί με τη λογική του», δημοσίευσε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης στην ιστοσελίδα του. 
Στη σύντομη απάντησή του αφού του υπενθυμίζει ότι «Αλέξη κάποτε πίστευες & διαδήλωνες με το «Κάτω οι δολοφόνοι των Λαών»,  καλεί τον πρωθυπουργό να αναρωτηθεί :
«Τι σου λέει άραγε η Λογική σου, όταν όλοι αυτοί σε συγχαίρουν;».
«Ποιο είναι το κακό που έκανες για να σε επαινούν ομαδικώς με τόσο μεγάλη θέρμη;» είναι η επόμενη έρωτηση του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Αλέξη Τσίπρα πριν να καταλήξει ότι «εγώ δεν κάνω τίποτα άλλο από το να σου υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να ανησυχείς».
Η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:
«Προς τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδας

ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ»;Τους επαινούν όλοι εκείνοι εναντίον των οποίων διαδήλωναν με θέρμη & φανατισμό!!!

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «Η ΑΥΓΗ», «Εφημερίδα των Συντακτών»,  «Kontra News», «ΕΘΝΟΣ» & «ΤΑ ΝΕΑ» 

«Μακεδόνες»… erga omnes!!!

Η συμφωνία για τη FYROM έχει απ’ όλα. Με σημαντικότερο στοιχείο αυτό που επισημαίνουν οι περισσότεροι, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ταυτότητας: την επικύρωση της «μακεδονικότητας» του λαού της γείτονος. 
Το είπε ξεκάθαρα ο Ζόραν Ζάεφ, χωρίς η ελληνική κυβέρνηση να τον... διαψεύσει: 
«Η συμφωνία επιβεβαιώνει & ενισχύει μια για πάντα τη μακεδονική εθνική & πολιτιστική ταυτότητα, τη μακεδονική γλώσσα & τη μακεδονική εθνικότητα».
Με απλά λόγια, οι γείτονές μας παίρνουν - και από την Ελλάδα, τη μοναδική χώρα που τους το είχε αρνηθεί έως τώρα-τη μακεδονική σφραγίδα, την οποία θα διατηρήσουν ανεξάρτητα από το αν στοιχεία της συμφωνίας θα αθετηθούν ή θα καταρρεύσουν στο μέλλον.
 Το αυτό θα συμβεί με την πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η οποία δεν θα μπορεί να αναστραφεί.
Αυτά τα δύο στοιχεία είναι ικανά στο μέλλον να υπονομεύσουν την εφαρμογή σημείων της συμφωνίας. 
Επίσης είναι βέβαιο ότι κατοχυρώνουν τη βάση για την επιβίωση των αλυτρωτικών διαθέσεων των Σκοπίων, ανεξάρτητα από τη συνταγματική μεταρρύθμιση. 
Και το κεντρικό πρόβλημα, ως γνωστόν, στην υπόθεση αυτή είναι ο αλυτρωτισμός.

Σε τρικυμία… ελέω Σταύρου Θεοδωράκη, το Κίνημα Αλλαγής


«Κόλαση» στο ΚΙΝΑΛ με τον Σταύρο
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πνέοντες μένεα κατά του Προέδρου του Ποταμιού, έφτασαν σε σημείο να ζητήσουν από την κα Γεννηματά τη διαγραφή του!
Αφορμή για την έκρυθμη κατάσταση αποτέλεσε η διακριτή αποστασιοποίησή του από την αρνητική θέση της Προέδρου κας Γεννηματά στην συμφωνία για το Σκοπιανό
Αυτό ήταν όμως η αφορμή, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Αιτία αποτελεί η συνολική διαχρονική του συμπεριφορά, οι συνεχείς αποστασιοποιήσεις του από τη γραμμή του νέου κόμματος. 
Από πολλούς μάλιστα δεν πέρασε απαρατήρητο (όπως μας είπαν) το γεγονός ότι ενώ ο πρωθυπουργός απουσίαζε επιδεικτικά κατά την διάρκεια των ομιλιών Μητσοτάκη και Γεννηματά, εισήλθε στην αίθουσα όταν ήρθε η σειρά του κ. Θεοδωράκη να μιλήσει.

Η σημειολογία της κίνησης, τυχαίας ή όχι (οι ίδιοι δεν την θεωρούν τυχαία), φόρτισε περαιτέρω την ατμόσφαιρα θυμού και ισχυροποίησε υποψίες που κυκλοφορούν, και τις οποίες δεν θα αναφέρουμε, γιατί είναι απλώς υποψίες.
Τα γεγονότα: 
Το βράδυ της Τετάρτης σε μια μαραθώνια όσο και δραματική συζήτηση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, τα πέντε από τα έξι μέλη υποστήριξαν ότι το κόμμα θα έπρεπε να είχε θετική στάση στην συμφωνία για το Σκοπιανό. 
Η Φώφη Γεννηματά ήταν η μόνη που είπε καθαρά «όχι».
Κατά την άποψή της η συμφωνία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή εάν:
Η αναθεώρηση του συντάγματος των Σκοπίων περιλαμβάνει:

«Η προτεινόμενη συμφωνία αποτελεί μια αφετηρία», δηλώνει ο δολοφόνος της Ελλάδος GAP !

& επισημαίνει ότι η συγκυρία αποτελεί πραγματική ευκαιρία γιατί «στα Σκόπια υπάρχει μια κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατική, μετριοπαθής, φιλοευρωπαϊκή, που κατανοεί ότι, λύση χωρίς αμοιβαίους συμβιβασμούς δεν μπορεί να υπάρξει».
«Θα πρέπει η κυβέρνηση να καταγράψει τις πτυχές που δημιουργούν προβληματισμό και να εξαντλήσει τα περιθώρια βελτιώσεων» προσθέτει και στέκεται ιδιαίτερα στα θέματα της εθνικότητας και της γλώσσας.
Σε ότι αφορά στο δικό του ρόλο και τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής αναφέρει πως «ως Κίνημα Αλλαγής, έχουμε χρέος να προχωρήσουμε ενωμένοι, με εποικοδομητικές ιδέες και πυξίδα μας: εθνικό το αληθές.  Από την πλευρά μου, είναι καθήκον μου να εργαστώ για να διασφαλιστεί η ενότητα της προοδευτικής παράταξης, ώστε να επιτελέσει το ιστορικό της χρέος. Να είναι χρήσιμη για τους Έλληνες και τη χώρα».
Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:

Ψυχόδραμα στη Χαρ. Τρικούπη

Στα θεραπευτήρια της αρχαίας Ελλάδας, το θέατρο – ειδικά το δράμα – και οι ομαδικές συζητήσεις ήταν βασικά στοιχεία της ψυχοθεραπείας.
Ομολογουμένως, το δράμα ενσαρκώνει την ανάγκη του ανθρώπου να ταυτιστεί με φανταστικούς ήρωες.
Oπως, ας πούμε, ο Αλέξης Τσίπρας, ή η «ηρωική» συνθήκη ενός δημοψηφίσματος (για την ονομασία των Σκοπίων).
Το αναφέρω με αφορμή το ψυχόδραμα του πολύωρου Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, που έληξε ξημερώματα Πέμπτης χωρίς κοινή συνισταμένη ή ανακοινωθέν. Κρίσιμη λεπτομέρεια το σκηνικό με τις μολότοφ στη Χαρ. Τρικούπη που θύμιζε κάτι από «Blade Runner»...
                                                                 Θέατρο του αυθορμήτου
Το πραγματικό ψυχόδραμα, βέβαια, εξελίχθηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού χθες το πρωί.
Για την ακρίβεια, ήταν μάλλον κάτι σαν θέατρο του αυθορμήτου.
Θυμίζω ότι το είδος άκμασε το ’20 με αυτοσχέδιες παραστάσεις, στις οποίες ερασιτέχνες ηθοποιοί έπαιζαν χωρίς σενάριο και οι θεατές μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να παρέμβουν.
Στο Ποτάμι ο καθένας έλεγε τα δικά του.
Ο Σπύρος Δανέλλης, ας πούμε, επανέλαβε ότι «εγώ θέλω να ψηφίσω τη συμφωνία», ενώ ο Γιώργος Αμυράς επανέλαβε ακριβώς το αντίθετο.
Διιστάμενες απόψεις επικράτησαν και για την πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ.
Εντέλει, πληροφορούμαι ότι ο Σταύρος θα την ψηφίσει, παρότι στη Βουλή τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας.
Θέλω να δω τι θα γίνει αν δεν την ψηφίσει ο Δανέλλης.

Στις 10.00 π.μ. το συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στην πλατεία Συντάγματος

«ΣΥΝένοχος στο έγκλημα ο κι - Πακης Παυλόπουλος»
Συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας  στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιεί σήμερα στις 10.00 π.μ, η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας
Παράλληλα εντείνονται οι διεργασίες για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις Πρέσπες το πρωί της Κυριακής όταν, δηλαδή, σχεδιάζεται να υπογραφεί η συμφωνία για το Σκοπιανό από τον Νίκο Κοτζιά και τον Νικολά Ντιμιτρόφ παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ.
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Επιτροπή για την προάσπιση της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων και την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι:
 «επιχειρεί να βάλει την εθνική μας υπογραφή στην εγκληματική παραχώρηση της ιστορίας, της γλώσσας και του πολιτισμού μας, ενταφιάζοντας τη μοναδικότητα του ονόματός μας μέσα από την εκχώρησή του στα Σκόπια».
Ακόμη κι ο Προκόπης Παυλόπουλος γίνεται «συνένοχος στο «έγκλημα»
Η Επιτροπή μάλιστα, κάνουν λόγο για οργανωμένη και στημένη προδοσία, στην οποία είναι ξεκάθαρο ποιοι συμμετέχουν, ενώ έστρεψε τα βέλη της κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Ακόμη και ο ΠτΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος με την πλήρη αδιαλλαξία του, την αποδοχή και την υποστηρικτική του στάση απέναντι στην Κυβερνητική επιλογή, γίνεται συνένοχος στο έγκλημα», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Η κυβέρνηση δεν έχει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση»

Στις 5:00 μ.μ. στο κοιμητήριο Αμαρουσίου η κηδεία της συζύγου του Πύρρου Δήμα, Αναστασίας

Σήμερα Παρασκευή στο κοιμητήριο Αμαρουσίου θα γίνει η κηδεία της συζύγου του Πύρρου Δήμα, Αναστασίας, η οποία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών:
«Αγαπητοί συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι η εξόδιος ακολουθία για την σύζυγο του συναδέλφου Πύρρου Δήμα, Αναστασία Δήμα - η οποία απεβίωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης 14/6/2018 - θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στα Μελίσσια Αττικής (οδός Δημοκρατίας 10),  σήμερα Παρασκευή 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 στις 17:00 μμ.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η ταφή στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αμαρουσίου 
(τέρμα οδού Αναπαύσεως, περιοχή Κοκκινιά - Δωδώνη).

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Αύριο στις 5:30 μ.μ. η Ημερίδα της Ομάδας Έρευνας Νέων Επιστημόνων για τη Μέση Ανατολή - Κεντρική Ασία

Αύριο στις 8:00 μ.μ. η καλοκαιρινή συναυλία - αφιέρωμα στο Μαρουσιώτη συνθέτη Κ. Μαυραντή

από τη Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου»

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...

                                                                      Κλείνουν όλα
Μηδένα προ του τέλους μακάριζε... Δεν είναι το αγαπημένο ρητό στους κοινοτικούς κύκλους – και όχι μόνο – αυτές τις μέρες. 
Το λέω επειδή υπάρχει μια, για να το θέσω ευγενικά, σπουδή να βγουν καλά νέα από την Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του Σκοπιανού, το οποίο, όπως το έθεσε βρυξελλιώτικη πηγή μου, «παραείναι καλή αφορμή για να πάει χαμένη»). 
Κάπως έτσι, δεν μου κάνει εντύπωση που μαθαίνω ότι το συμπέρασμα και το μότο των εμπλεκομένων στο ελληνικό πρόγραμμα είναι ότι «όλα θα κλείσουν στις 21 Ιουνίου». 
Και όταν λένε όλα, εννοούν όλα, δηλαδή και το θέμα του χρέους. 
Αυτό μαθαίνω ότι προέκυψε και στο κλειστό σεμινάριο που διοργάνωσε η Κομισιόν στο Μπερλεμόντ για να ενημερώσει για τα της Ελλάδας, και όπου μίλησαν, μεταξύ άλλων, οι Ντέκλαν Κοστέλο, ο επικεφαλής του Euroworking Group Χανς Φάιλμπριφ, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM Ρολφ Στράουχ, οι Αλέξης Χαρίτσης και Eφη Αχτσιόγλου, αλλά και ο Πάνος Καρβούνης – για την ελληνική εμπειρία του. 
Oλοι κατάλαβαν ότι η πορεία φαίνεται θετική. 
Το ζήτημα είναι πού θα καθίσει η μπίλια του χρέους.

Η ιστορική συμφωνία για το «Μακεδονικό » επετεύχθη!

 Επονται τα καλύτερα...

Να αποφασίσουν οι Ελληνες για τον τόπο τους!

ΤΣΙΠΡΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ αυτοκτονούν, εμείς όμως τι φταίμε;
Αν η συμφωνία που καταλήγει η κυβέρνηση με την κυβέρνηση της πΓΔΜ και οι συνέπειές της, η ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ & την ΕΕ, είναι τόσο καλές όσο λέει ότι πιστεύει, δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν τη θέτει σε δημοψήφισμα, προτού φυσικά αρχίσει να εκδίδει προσκλήσεις προς την πΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ;
Οι ‘Ελληνες δεν είναι ηλίθιοι, να μην καταλάβουν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, αν είναι σωστά. 
Εμένα, όπως & στον Τσώρτσιλ, ο ελληνικός λαός μου φαίνεται πολύ πιο έξυπνος από τους ηγέτες του.
Αλλα είναι τα ελαττώματά μας, κυρίως η εθνική μας αρρώστια του Εγωϊσμού. 
Το σίγουρο είναι ότι ο λαός δεν έχει τους ιδιοτελείς λόγους που έχουν οι ηγέτες του και οι βουλευτές του για να βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας τους, εκτελώντας τις εντολές ξένων.
Γιατί δηλαδή πρέπει να αποδεχθώ ότι η πΓΔΜ είναι πιο δημοκρατική χώρα από την Ελλάδα, ότι οι πολίτες της έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους Ελληνες, των οποίων μάλιστα το κυβερνών κόμμα δηλώνει ότι είναι Αριστερό. 
Πως το δηλώνει τώρα βέβαια αυτό είναι άλλη ιστορία.
Από τη γερμανική Κατοχή και το μεγαλείο της Εθνικής Αντίστασης, της σφοδρότερης που αντέταξε ευρωπαϊκός λαός στον Χίτλερ, με ηγεσία της Αριστεράς, και έως ότου εμφανίσθηκαν οι Σημίτης, Γ. Παπανδρέου και Τσίπρας, σε όλη την ιστορική τους διαδρομή, ανεξαρτήτως του τι μπορεί κανείς να τους προσάψει, η ελληνική Αριστερά και Κεντροαριστερά απετέλεσε τον κορμό των δυνάμεων που πάλεψαν στη χώρα για Εθνική Ανεξαρτησία και Δημοκρατία.

Το «μακεδονικό» πραξικόπημα

Σήμερα συνάφθηκε κατ’ αρχήν μια τραγική συμφωνία. 
Παρασύρθηκαν τεχνηέντως και εστίασαν τη διαφορά στο όνομα ενώ η μεγάλη Εθνική υποχώρηση, ισοδύναμη με νέες χαμένες πατρίδες, έγκειται πλην του ονόματος στην αναγνώριση εθνότητας και γλώσσας μακεδονικής. 
Είναι ακόμα χειρότερη από εδαφική συρρίκνωση γιατί παραχωρεί προδοτικά το ενδοξότερο κομμάτι της Ιστορίας μας σε κάποιο αόριστο φύλο Μακεδόνων - ένα συνονθύλευμα κατά καιρούς Ελλήνων, Σλάβων, Αλβανών, Αθίγγανων κοκ. Αποδέχεται την ύπαρξη Μακεδονικής Γλώσσας και Εθνότητας Μακεδονικής, αναιρώντας το έργο του Φιλίππου και του Αλέξανδρου που ένωσαν τους Έλληνες και «ελληνοποίησαν» την τότε οικουμένη
Τέλος, μέχρι τώρα είχαν υιοθετήσει το όνομα Μακεδονία μόνο χώρες για διμερείς σχέσεις και όχι διεθνείς οργανισμοί - όπου υπήρχε το FYROM πόρρω απέχον από το Μακεδονία. 
Αυτό δεν είχε τελεσίδικη ιστορική αξία γιατί οι πραγματικοί κληρονόμοι της γης κατά μέγα μέρος, της ιστορίας, εθνότητας και γλώσσας εξ ολοκλήρου, ήταν φυσικά οι Έλληνες και όχι οι Σλάβοι. 
Τώρα δημιουργείται κράτος για όλους τους αιώνες, για πάντα Μακεδονία. 
Το Βόρεια ή όποιος άλλος προσδιορισμός δεν παίζει ρόλο. 
Στο εξής μια επαρχία της Ελλάδας θα λέγεται Μακεδονία με καμία πλέον διεθνή υπόσταση - ενώ διεθνώς Μακεδονία θα σημαίνει κάτι σλάβικο».

Το πρόβλημα λύθηκε, ζήτω το πρόβλημα!

                                                       Πόλεμος & Ειρήνη
Το πραγματικό όνομα της FYROM είναι ΝΑΤΟ - Μακεδονία   
Αυτή η δυσλειτουργική συμφωνία που υπαγορεύθηκε στους Τσίπρα - Ζάεφ, δυσλειτουργική όπως το Σχέδιο Ανάν, επαναφέρει στα Βαλκάνια το πρόβλημα της «Μακεδονικής Σαλάτας» που χαρακτήριζε την περιοχή κατά την περίοδο που ο τότε «Μεγάλος Ασθενής», η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ήταν στα στερνά της. 

Αυτή η συμφωνία, αν επικυρωθεί και ζήσει, είναι μια σπαζοκεφαλιά που θα παίρνει εκδοχές ανάλογες με τη διαμόρφωση των συσχετισμών ισχύος στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. 
Το πρόβλημα λύθηκε, ζήτω το πρόβλημα! 
Η Τουρκία έχει επανακάμψει στα Βαλκάνια και, με τη συνενοχή των ΗΠΑ και της Γερμανίας, η αναδιαμόρφωση της περιοχής έχει πάρει τον δρόμο της. 
Σημασία δεν έχει πώς θα λέγονται τα σαντζάκια, αρκεί να είναι σαντζάκια. 
Βιλαέτια & προτεκτοράτα.
Οι αστειότητες Μακεδόνας παύλα σίτιζεν οφ Νόρθερν Μασεντόνια δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, η δε αποκοπή της μεσαιωνικής (Βυζαντινής) Μακεδονίας απ’ την αρχαία είναι έγκλημα – το ίδιο όπως και η αποκοπή της Μακεδονίας από το παρελθόν της κατά την Τουρκοκρατία. 
Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι κατ’ αυτούς τους αιώνες «στη Μακεδονία ζούσαν άλλοι» καθώς ωραία το γράφουν οι πράκτορες της Νέας Τάξης και όχι και Έλληνες. 
Αυτή η προσέγγιση που τονίζειτην ασυνέχεια του ελληνικού έθνους, παίρνει απ’ αυτήν τη συμφωνία μια βαθιά επινίκια ανάσα.

Ανοιχτούς λογαριασμούς με την ιστορία αφήνει η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ

Πριόνισμα του erga omnes μέσω περίπλοκων και ανοικτών μεταβατικών περιόδων, αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής εθνικότητας», με παραπομπή σε άρθρο της συμφωνίας για… διαφορετική ερμηνεία του όρου «Μακεδονία» με ταυτόχρονη πάντως πρόβλεψη της γενικής χρήσης του νέου ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» όταν τεθεί η συμφωνία σε ισχύ, και άρθρα για την συνταγματική αλλαγή στη γειτονική χώρα, την αντιμετώπιση των αλυτρωτισμών και των σωβινισμών και από τις «δυο πλευρές» η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ που δημοσιοποιήθηκε χθες μάλλον αφήνει ανοικτούς, πάρα κλείνει τους λογαριασμούς με την ιστορία...

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι από το κείμενο της Συμφωνίας απουσίαζε παντελώς η αναφορά που είχε προχθές το κυβερνητικό non paper σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα αναφέρεται στη γειτονική χώρα με το νέο όνομα στη σλάβικη εκδοχή του «Severna Makedonija», ενώ τελικά δεν υπάρχει η αμετάφραστη ονομασία πουθενά στη συμφωνία.
Σε αρκετά σημεία της συμφωνίας αφήνεται το παράθυρο χρήσης του όρου Μακεδονία, Μακεδόνας, Μακεδονικός, με μια απλή υποσημείωση ότι όταν αυτό γίνεται θα υπονοείται ότι γίνεται σε σχέση με τη διαφορετική αντίληψη που έχουν οι δυο πλευρές για το ιστορικό πλαίσιο και την πολιτιστική κληρονομιά των συγκεκριμένων όρων!
Στις 20 σελίδες της συμφωνίας που διαβιβάστηκε χθες στα κόμματα:

Γιατί τα παρέδωσαν όλα χωρίς πίεση Κοτζιάς - Τσίπρας

Η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ, εκτός από ένα πολιτικάντικο παιχνίδι χωρίς ίχνος πατριωτικής ευαισθησίας από ελληνικής πλευράς, νομιμοποιεί κάθε σκοπιανό αλυτρωτισμό και κάθε μελλοντική διεκδίκηση είτε περιουσιακή, είτε εμπορική, είτε εδαφική! 
Γκριζάρει, με μια λέξη, και τα βόρεια σύνορα της χώρας! 
Και ανοίγει τον ασκό ενός εμπορικού πολέμου.
Συγκεκριμένα:
1. Οι συγκρούσεις μεταξύ των κρατών σε διεθνές επίπεδο έχουν συνήθως την αιτία τους στο εμπόριο. Σε οικονομικές διαφορές. Σε αμφισβήτηση χρήσης προϊόντων ή trade marks. 
Ονομασιών προϊόντων και προελεύσεων. 
Μιλάμε για συγκρούσεις στην πράξη και όχι στη θεωρία, όπως η διένεξη Ελλάδας - Σκοπίων, που δεν έφτασε ποτέ σε σύγκρουση.
Η συμφωνία του κ Τσίπρα και του κ Κοτζιά δεν προνοεί τίποτε για τη συγκεκριμένη περίπτωση! 
Σαν το όνομα να είναι ένα στοιχείο του αέρα, που δεν περιλαμβάνει ανθρώπους, προϊόντα, οικονομικές αξίες, παραγωγικό έδαφος και επιχειρήσεις! 
Έτσι κι αλλιώς, γι αυτούς τους δύο δεν περιλαμβάνει ούτε Ιστορία!
Δευτερευόντως προβλέπει η συμφωνία τη σύσταση ομιχλώδους επιτροπής, που θα ασχοληθεί με το θέμα! 
Θυμίζουμε ότι Κίνα- Ιαπωνία, ΗΠΑ- Καναδάς, Νορβηγία- Βρετανία, Γαλλία- Ισπανία, Ρωσία- Ιαπωνία ( για να πούμε μόνο τα του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου) έχουν φτάσει επανειλημμένα σε σημείο ένοπλης σύγκρουσης για διαφιλονικούμενες παραγωγικές περιοχές και αμφισβητούμενα προϊόντα και ονομασίες.