Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

«Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης»: Το μήνυμα της Μαρίνας Πατούλη - Σταυράκη

Μήνυμα της Προέδρου του Δικτύου SDG 17 Greece 
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Δικαιοσύνης, η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα: 
 «Η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί βασική αρχή για την ειρηνική συνύπαρξη και την ευημερία των λαών. Ο Στόχος 16 του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι αφιερωμένος στην προαγωγή ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών. Κοινωνιών που θα παρέχουν ισότιμη πρόσβαση στη δικαιοσύνη και που θα λειτουργούν στη βάση αποτελεσματικών και συμμετοχικών θεσμών σε όλα τα επίπεδα. 
Στο επίκεντρο αυτής της παγκόσμιας προσπάθειας βρίσκεται η αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Ως αυτοδιοικητικός φορέας για την προώθηση στην ελληνική κοινωνία των Στόχων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη στηρίζουμε τη θέση ότι η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική αρμονία και την ισότητα των πολιτών.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

ΛΑ.ΣΥ Πεντέλης:Η Διοίκηση της Δ. Κεχαγιά, φάφτηκε" στο χιόνι!

«ΜΗΔΕΙΑ»:Απίστευτη ταλαιπωρία για ασθενείς & εργαζόμενους του Α. Φλέμιγκ

Δύο ώρες αναμονή ασθενούς μέσα στο ασθενοφόρο μέχρι να καθαριστεί η είσοδος από το Δήμο, που είχε ειδοποιηθεί ώρες πριν! 
Τι συσκέψεις είχαν γίνει, τι προετοιμασίες! Αλλά...ήταν πρωτοφανής η κακοκαιρία! 
Λες και δεν είχε χιονίσει ποτέ στην Πεντέλη! 
Λες και δεν το είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ άλλοτε Φλέμιγκ!
Όλο το τριήμερο του χιονιά, ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα οι εργαζόμενοι αλλά και οι εισαχθέντες ασθενείς στο Νοσοκομείο. 
Το επισημαίνουμε, γιατί θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία ασθενών που αναγκάστηκαν να περιμένουν μέσα στο ασθενοφόρο γύρω στις δύο ώρες, μέχρι να έρθει το εκχιονιστικό του Δήμου να καθαρίσει την είσοδο και να μεταφερθούν στους θαλάμους τους.
Σημειώνουμε ότι σε μία από τις πολλές φορές που είχε ειδοποιηθεί η πολιτική προστασία, όπως πληροφορηθήκαμε, μας απάντησαν "Όταν έρθει το ασθενοφόρο, πάρτε μας τότε τηλέφωνο να το αντιμετωπίσουμε σαν επείγον!". 
Σε κάθε περίπτωση όμως οι οχλήσεις του Νοσοκομείου ήταν επανειλημμένες και συνεχείς.
Συνολικά και σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε σε ίδιες περιπτώσεις προηγούμενων ετών, πολύ δύσκολη και χρονοβόρα υπήρξε η συνεννόηση με την πολιτική προστασία, προκειμένου να καθαριστούν τα χιόνια από τους χώρους του Νοσοκομείου. 
Να γίνει δηλαδή το αυτονόητο!

Με τηλεδιάσκεψη στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονοµικής Επιτροπής» του ∆ήµου Αµαρουσίου

ΔΕΚΑ ΕΠΤΑ(17) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «∆ηµοτικού Συµβουλίου Αµαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στη 1:00 μ.μ.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση ή µη του µε αρ. πρωτ. 5724/10.02.2021 πρακτικού της Επιτροπής παραλαβής συµβάσεων προµηθειών και έγκριση ή µη της Χρονικής Επιµήκυνσης που αφορά την µε αριθ. πρωτ. 60625/23-12-2019 σύµβαση µε τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ-ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΩΝ (ΑΕΡΙΟ-ΥΓΡΟ ΧΛΩΡΙΟ-ΑΛΓΟΚΤΟΝΟ-ΣΟ∆Α-ΚΡΟΚΙ∆ΟΤΙΚΟ κλπ. ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ&ΧΗΜΙΚΑ) ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ∆ΕΞΑΜΕΝΗΣ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ» µεταξύ του ∆ήµου Αµαρουσίου και της εταιρείας «ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.».
2. Έγκριση ή µη του µε αρ. πρωτ. 5721/10.02.2021 πρακτικού της Επιτροπής παραλαβής συµβάσεων προµηθειών και έγκριση ή µη της Αποµείωσης της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης που αφορά στην µε αρ. πρωτ. 34756/10.09.2020 σύµβαση για την προµήθεια µε τίτλο ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΗΨΗΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID19».

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Τα συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου επιχειρούν αδιάκοπα για την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε η «Μήδεια»

Πολλές δεκάδες οι πτώσεις δέντρων & πολλά τα επικίνδυνα σημεία που απαιτούν επέμβαση
Ο Δήμος Αμαρουσίου συνδράμει τον ΔΕΔΔΗΕ που είναι υπεύθυνος για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης
Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους πολίτες για την κατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία και για τις δικές του ενέργειες:
1. Έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στις πλείστες των περιπτώσεων που είχε αναφερθεί διακοπή ρεύματος και που προκλήθηκε είτε από πτώση δέντρων είτε από βραχυκύκλωμα. 
Ο Δήμος προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια (κοπή και απομάκρυνση δέντρων) στον ΔΕΔΔΗΕ που είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. 
Παρατηρούνται σημεία με πτώσεις καλωδίων ρεύματος για τα οποία έχει ενημερωθεί ο ΔΕΔΔΗΕ και για τα οποία ο Δήμος δεν δύναται και απαγορεύεται να επέμβει. 
Τα σημεία αυτά σηματοδοτούνται καταλλήλως από τις Δημοτικές υπηρεσίες όταν εντοπίζονται.
2. Το πρόβλημα της πτώσης δέντρων ανεξάρτητα αν κάποια από αυτά δημιούργησαν και διακοπή ηλεκτροδότησης είναι μεγάλο. 
Πολλές δεκάδες τα σημεία που αναφέρονται από τους πολίτες στη Γραμμή Δημότη και πολλά εντοπίζονται από τις υπηρεσίες του Δήμου κατά τη διάρκεια αυτοψιών. 
Τέσσερα πλήρως εξοπλισμένα συνεργεία του Δήμου εργάζονται δίχως διακοπή και επιχειρούν βάσει προτεραιότητας. 

Μαίρη Διακολιού:«Αριστείς μόνο στις ανακοινώσεις αυτοπροβολής»!

Χωρίς σχέδιο για πολιτικές πράξεις…& με ήλιο! 
Στις 17/02 δυστυχώς αποκαλύφθηκε ακόμη περισσότερο η ανυπαρξία σχεδίου από την πλευρά της δημοτικής αρχής Θ. Αμπατζόγλου για τη διαχείριση του πρόσφατου καιρικού φαινομένου της 15 και 16/2/2021.
Όπως καταδεικνύουν οι συνημμένες φωτογραφίες, ενώ από τα ξημερώματα της 17/2 είχε χαράξει μία ημέρα με πλήρη ηλιοφάνεια, η δημοτική αρχή δεν είχε φροντίσει για τον εκχιονισμό βασικών δρόμων του κέντρου της πόλης, αλλά ούτε και των καθαρισμό των ελάχιστων κομβικών σημείων για την ασφαλή πρόσβαση των πολιτών σε απολύτως απαραίτητες δημόσιες και κοινωφελείς υπηρεσίες.
Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες με χιονισμένους δρόμους και πεζοδρόμια ακόμη μέχρι το μεσημέρι της 17/2/2021 στην καρδιά του κέντρου της πόλης, όπως την Πλατεία Ευτέρπης μπροστά από τον Ηλεκτρικό Σταθμό ΗΣΑΠ, την Ερμού, την Πλαστήρα, την Θέμιδος και την Νερατσιωτίσσης στο ύψος του ΗΣΑΠ Αμαρου
σίου.
Όμως προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι την ίδια ώρα, δηλαδή μέχρι και το μεσημέρι της ηλιοφανέστατης 17/2/2021 η πολιτική ηγεσία του Δήμου Αμαρουσίου δεν είχε φροντίσει να είναι καθαρά τα πεζοδρόμια ούτε καν μπροστά από το Κέντρο Υγείας στον ΕΦΚΑ Αμαρουσίου, όπου προσέρχονταν αναγκαστικά συμπολίτες μας για ανάγκες υγείας που δεν μπορούσαν να αναβληθούν. Και όλα αυτά, παρά του ότι ο Δήμαρχος κ. Θ. Αμπατζόγλου, μόλις λίγες ημέρες πριν:

Ο χιονιάς ανέδειξε τη «γύμνια» ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού, για την προστασία του λαού

                                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η τραγική κατάσταση στους δήμους της Βόρειας Αττικής, ανέδειξε τη «γύμνια» ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού για την προστασία του λαού 
Η τραγική κατάσταση των τελευταίων τριών ημερών που επικρατεί στους δήμους της Βόρειας Αττικής, από τη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα και τη Νέα Ιωνία μέχρι το Διόνυσο και τον Ωρωπό, αποδεικνύουν τη γύμνια όλων των βαθμίδων του αστικού κράτους για την προστασία του λαού.
Μια έντονη χιονόπτωση – η οποία μάλιστα είχε προβλεφθεί από τους επιστήμονες – οδήγησε πολλές χιλιάδες κατοίκους σε όλους τους δήμους, ανάμεσα τους ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους και μικρά παιδιά, να μείνουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση για πολλές ώρες ακόμα και μέρες (όπως στο Δήμο Διονύσου και σε κοινότητες του Δήμου Ωρωπού), χωρίς νερό, αποκλεισμένοι λόγω ακαθάριστου οδικού δικτύου.
Κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως η Λ. Κηφισίας και η Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας (τον ανάδοχο της οποίας χρυσοπληρώνουν με τσουχτερά διόδια οι εργαζόμενοι) ήταν κλειστές για 2 ολόκληρες μέρες, ο ΗΣΑΠ δεν λειτούργησε για μια ολόκληρη μέρα ενώ ακόμη υπάρχουν δεκάδες λεωφορειακές γραμμές που δεν εξυπηρετούν.
Στους δήμους Διονύσου και Ωρωπού, κάτοικοι με προβλήματα υγείας, όπως νεφροπαθείς που χρίζουν αιμοκάθαρσης, που έπρεπε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία έμειναν αποκλεισμένοι από το χιόνι.
Στην Μαλακάσα, για ακόμη μια φορά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα τους & εκατοντάδες ηλικιωμένοι και παιδιά παρέμειναν επί ώρες σε συνθήκες συγχρωτισμού, εκτεθειμένοι στο χιόνι και το ψύχος, σε σκηνές και κοντέινερς χωρίς θέρμανση, ρεύμα, νερό και τροφοδοσία.
Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. 
Η χιονόπτωση που σημειώθηκε δεν μπορεί να βαφτίζεται «ακραίο» καιρικό φαινόμενο, για να κρυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, η υποστελέχωση υπηρεσιών, η παράδοση κρίσιμων υποδομών σε ιδιώτες κ.λπ., για τα οποία ευθύνονται η σημερινή κυβέρνηση, οι προηγούμενες αλλά και οι διοικήσεις περιφέρειας και δήμων.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Συνεχίζεται η νυχθημερόν μάχη των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου

Για 3ο συνεχόμενο 24ωρο συνεχίζεται η νυχθημερόν μάχη των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου για την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε η «Μήδεια»
Ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στον ΔΕΔΔΗΕ που είναι υπεύθυνος για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης
Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους πολίτες για την κατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία και για τις δικές του ενέργειες:
1. Έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδ
ότηση στο μεγαλύτερο μέρος των περιοχών του Αμαρουσίου που είχε αναφερθεί διακοπή ρεύματος και που προκλήθηκε είτε από πτώση δέντρων είτε από βραχυκύκλωμα. Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται ακόμη στις περιοχές της Νέας Λέσβου και του Αγίου Νικολάου. 
Ο Δήμος προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια (κοπή και απομάκρυνση δέντρων) στον ΔΕΔΔΗΕ που είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

ΕΝΟΤΗΤΑ:"ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ" το Μαρούσι!

             Μεγάλες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής  Αμπατζόγλου   
                               στην αντιμετώπιση της «Μήδειας»  



Η αποτυχία της δημοτικής Αρχής Αμπατζόγλου για την αντιμετώπιση των συνεπειών που έφερε η «Μήδεια» και την επικράτηση μεγάλου αισθήματος ανασφάλειας στους δημότες είναι προφανής. 
Οι δημότες έμειναν ουσιαστικά απροστάτευτοι για μεγάλο χρονικά διάστημα Αποτέλεσμα ήταν σε πολλές περιοχές, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης, να ξεπαγιάσουν οι κάτοικοι και ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι, να μείνουν χωρίς φως, νερό και τηλέφωνο. 
Να κλείσουν οι δρόμοι λόγω μη καθαρισμού τους από το χιόνι ή και από την πτώση δέντρων και μεγάλων κλαδιών. 
Παρά τις προσπάθειες τους, έμειναν ανημέρωτοι, και από πλευράς Δήμου, για το πότε θα επανήρχετο η ηλεκτροδότηση και η παροχή νερού. 
Αντί για επικοινωνιακού τύπου ανακοινώσεις ότι όλα πήγαν καλά, θα περιμέναμε από τη δημοτική αρχή Αμπατζόγλου ουσιαστική ενημέρωση των δημοτών και υπεύθυνη απάντηση σε στοιχειώδη ερωτήματα όπως:
• Τι είδους προετοιμασία είχε γίνει όταν ανακοινώθηκε η κακοκαιρία
• Το σχέδιο πολιτικής προστασίας του Δήμου ήταν προσαρμοσμένο στο γενικό σχέδιο πολιτικής προστασίας ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ.
• Υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων. 
Τι ακριβώς προβλέπει και κατά πόσο τηρήθηκε.
• Λειτουργεί Κέντρο Επιχειρήσεων στο Δήμο για την αντιμετώπιση και την επιχειρησιακή διαχείριση των φυσικών κινδύνων

"Παρέλυσε" ο Δήμος Πεντέλης με 30 πόντους χιόνι!

Η τραγική κατάσταση που βιώσαμε και βιώνουμε ακόμα, για τρίτο 24ωρο, αναδεικνύει την ανικανότητα όλων των επιπέδων του «άριστου επιτελικού κράτους». 
Όσοι τυχεροί πολίτες είχαν ρεύμα, παρακολούθησαν στα ΜΜΕ τις βόλτες του ανέμελου Πρωθυπουργού στο Κολωνάκι και το συντονισμό συσκέψεων που στόχευαν στην επικοινωνία και όχι στην ουσία, ακόμα μία φορά. 
Εν τω μεταξύ, στην πραγματική ζωή, μεγάλο μέρος νοικοκυριών, καταστημάτων, αλλά και συμπολιτών μας ΑΜΕΑ καθώς και αυτών που
έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης, ακόμα και σήμερα Τετάρτη παραμένουν χωρίς ρεύμα. 
Όσο για το οδικό δίκτυο, τα σχόλια περιττεύουν. 
Στο Δήμο Πεντέλης κεντρικές οδικές αρτηρίες, παρέμειναν κλειστές ως την Τρίτη το μεσημέρι. 

Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΙΑ

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Δήμο μας είναι επικίνδυνη.
Τα εκχιονιστικά εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. 
Το αλάτι αφέθηκε στην "ατομική
ευθύνη" του καθενός χωρίς σχέδιο και προετοιμασία. 
Υπήρχε μόνον στην πλατεία της Παλιάς
Πεντέλης, γνωστό spot για τα κανάλια...
Το αποτέλεσμα: κεντρικές οδικές αρτηρίες του Δήμου κλειστές. 
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο στη Νέα Πεντέλη και στην Παλιά Πεντέλη. 
Κλαδιά δέντρων πέφτουν πάνω σε αυτοκίνητα, κλείνουν τους δρόμους. 
Διακοπές ρεύματος παρατηρούνται στα Άνω Μελίσσια αλλά και στην Νέα Πεντέλη.
Η Διοίκηση Κεχαγιά "θάφτηκε" στο χιόνι.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων, των εργολαβιών, των απολύσεων, της
κατεδάφισης των υπηρεσιών του Δήμου. 

Νέα Αλλαγή προγράμματος της 36ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το τριήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), μεταβάλλεται ως ακολούθως:
Το νέο Πρόγραμμα της 36ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας:
●►Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, κατά τις ώρες 14:00 -19:30
●►Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, κατά τις ώρες 09:00 -13:30
●►Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, κατά τις ώρες 14:00 -19:30
Επιπλέον τα προγραμματισμένα ραντεβού της Δευτέρας 15/2 μεταφέρονται για την Παρασκευή 19/2 και τα ραντεβού της Τρίτης 16/2 για την Πέμπτη 18/2.
Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας: 
213-20.31.940 .

Αμπατζόγλου του χιονά & όλα πάνε μια "χαρά"...στο Μαρούσι!

     ΜΑΙΡΗ ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ: ΧΙΟΝΙΑΣ - ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ: 5 - 0! 
Ενώ η δημοτική αρχή διακήρυττε με στομφώδη δελτία τύπου ότι «δίνει μάχη με το χιονιά» και ενώ ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου φωτογραφιζόταν με τους εργαζομένους που βρίσκονταν στα οχήματα του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, συμπολίτες μας σε κάθε πλευρά του Αμαρουσίου υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν από την κακοκαιρία και τις συνέπειές της. 
Το τραγικό αποτέλεσμα ήταν: 
●► να παραμείνουν κλειστοί, άβατοι και επικίνδυνοι σχεδόν όλοι οι δρόμοι της πόλης, ιδίως στις γειτονιές. Στο κέντρο του Αμαρουσίου σημειώθηκαν ατυχήματα εξαιτίας της ολισθηρότητας δρόμων και πεζοδρόμων. Και αυτά, παρά τις προσπάθειες του εναπομείναντος διαθέσιμου προσωπικού του Δήμου που ήταν αναγκασμένο να καταναλώνει τις δυνάμεις του χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. 
●► να πέσουν δεκάδες υγιή δέντρα που δεν είχαν κλαδευτεί εγκαίρως με ευθύνη της δημοτικής ηγεσίας της αρμόδιας υπηρεσίας, για να μην φορτωθούν το βάρος του χιονιού, με συνέπεια να τεθούν σε κίνδυνο άνθρωποι, οχήματα και κοινωφελείς εγκαταστάσεις, όπως αυτές του ρεύματος

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

​Αδιάκοπες οι προσπάθειες του Δήμου Αμαρουσίου για την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων

Το πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο που έπληξε την Αττική και κυρίως τον Βόρειο Τομέα της, επέφερε σημαντικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λόγω της πτώσης πολλών δέντρων.  

Στο Μαρούσι τα προβλήματα με τις πτώσεις δέντρων, εντοπίζονται κυρίως στις περιοχές της Νέας Λέσβου και του Αγίου Νικολάου.
Οι δυνάμεις του Δήμου Αμαρουσίου, από την πρώτη στιγμή επιχειρούν με ένταση και βάσει προτεραιότητας.

Ημέρα & νύχτα επιχειρούν οι δυνάμεις του Δήμου Αμαρουσίου για τα φαινόμενα κακοκαιρίας

Θ. Αμπατζόγλου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Δίνουμε μάχη με το χιονιά»
«Δίνουμε μάχη με το χιονιά», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ο οποίος είναι παρών στις επιχειρήσεις των Δημοτικών Υπηρεσιών και συνεχίζει: 
«Ολόκληρος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκεται στο πόδι για την αντιμετώπιση της κατάστασης, τα συνεργεία είναι στους δρόμους και επιχειρούν διαρκώς και προς το παρόν έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς. Ρίχνουμε αλάτι συνεχώς, όμως με τη συνεχή χιονόπτωση, μετά από μία ώρα μπορεί να χρειαστεί να ξαναρίξουμε. 
Από τη 1:30 τη νύχτα καθαρίζουμε διαρκώς όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο. 
Τα συνεργεία είναι σε 24ωρη βάση επί ποδός. Οι άνθρωποι του δήμου δίνουν όλη τη νύχτα κανονική μάχη και το ίδιο θα κάνουν και κατά τη διάρκεια της ημέρας».
Σχετικά με την κατάσταση στους δρόμους, ο κ. Θ. Αμπατζόγλου σημειώνει:

Κλειστά αύριο τα ΚΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου

Κλειστά τα ΚΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών 
Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα ΚΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 17 / 2/ 2021. 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα : 
213.2031.904, 905, 906 και 
στη Γραμμή Δημότη 15321 

Συνάντηση Συλλόγων στο Δημαρχείο Πεντέλης για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στα Μελίσσια

Πραγματοποιήθηκε στις 08/02/2021 συνάντηση στο Δημαρχείο Πεντέλης με θέμα τον πρόσφατα χωροθετηθέντα, με νόμο, Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) δίπλα στο Κοιμητήριο Μελισσίων. 
Από πλευράς του Δήμου συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Εξυπηρέτησης Πολιτών κα Κοσμοπούλου Αναστασία και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα θέματα των Παιδικών Σταθμών. κ. Τσουχν
ικάς Ηλίας,
Από πλευράς των 6 Συλλόγων συμμετείχαν αντιπρόσωποι του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεντέλης «Η Πεντέλη μας» και του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου.
Ενδεικτικό της απαξίωσης των αιτιάσεων των Συλλόγων εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζεται η λειτουργία του ΣΜΑ από τη Διοίκηση, είναι ότι δεν παρέστη στη συνάντηση κανένας από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους (Καθαριότητας, Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος και Τεχνικών Υπηρεσιών). 
Οι εκπρόσωποι του Δήμου αναλώθηκαν σε επιχειρήματα του διαχρονικού διαπαραταξιακού διαλόγου, πιστώνοντας την επιτυχία της νομοθέτησης στον αρμόδιο Γραμματέα του ΥΠΕΝ κ. Γραφάκο, χωρίς να παρουσιάσουν κανένα σχέδιο υλοποίησης ενός τόσο ευαίσθητου περιβαλλοντικά έργου. και υπερασπιζόμενοι τις πρόσφατες αποσπασματικές και παράνομες επεμβάσεις στο χώρο.
Πέρα από τους ανυπόστατους ισχυρισμούς ότι ο χώρος χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς ως χωματερή και ότι δεν έγινε καμιά επίχωση αλλά απλά καθαρίστηκε, από την συζήτηση προέκυψαν τα ακόλουθα ανησυχητικά:

Η καμπάνια Ενημέρωσης της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ για Σ.Μ.Α.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης είναι ότι η χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία Σ.Μ.Α. πρέπει να εξετάζεται κάθε φορά με συνδυασμένα επιστημονικά κριτήρια. 

                       
Η ορθολογική και ασφαλής αποκομιδή (συλλογή και μεταφορά) των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό καθώς και με τις απαραίτητες υποδομές για τη χωριστή συλλογή των προδιαλεγμένων με διαλογή στην πηγή απορριμμάτων. 

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

«Μήδεια»:Σε διαρκή κινητοποίηση η Πολιτική Προστασία Αμαρουσίου

Σε διαρκή κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων. 
Εκτός από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, συνδράμουν στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των πυκνών χιονοπτώσεων, οι τεχνικές υπηρεσίες, τα εξωτερικά συνεργεία, οι δνσεις Καθαριότητας και Πρασίνου. 
Προτεραιότητα, από την πρώτη στιγμή δόθηκε στην προσπελασιμότητα στο “Mega” εμβολιαστικό Κέντρο της Helexpo καθώς και στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου και τους πεζόδρομους του Κέντρου της πόλης. 
Στη συνέχεια και παράλληλα, με συνεχείς ρίψεις πολλών τόνων αλατιού έγινε εφικτή η πρόσβαση όλων των κεντρικών δημοτικών δρόμων και ιδιαιτέρως εκείνων με μεγάλη κλίση καθώς και εκείνων με υπερτοπική χρήση. 
Επίσης αντιμετωπίστηκαν έκτακτα περιστατικά όπως πτώσεις δέντρων.

Την άμεση ένταξη των εκπαιδευτικών που το επιθυμούν να εμβολιαστούν, στις ομάδες προτεραιότητας ζητά ο ΣΕΠΕ

Μέσα στο ίδιο σχολικό έτος 2020 – 2021 η εκπαίδευση δέχεται για δεύτερη φορά αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας της με στόχο την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από τη διάδοση του κορονωϊού, με ανυπολόγιστες συνέπειες και επιπτώσεις στη μορφωτική και παιδαγωγική διαδικασία για τους μαθητές μας.
Οι εκπαιδευτικοί της Δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης αντεπεξέρχονται με γενναιότητα και ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στις πιο αντίξοες συνθήκες λειτουργίας που γνώρισε από το 1950 και μετά ο σχολικός μηχανισμός.
Ήρθε η ώρα να προστατεύσει η πολιτεία τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης (δημόσιας & ιδιωτικής) εντάσσοντάς, όσους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν, άμεσα και ανεξάρτητα από την ηλικία τους στις ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό έναντι του ιού covid 19, με στόχο την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων όταν και πάλι ανοίξουν για δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Αναβάλλεται λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η αιμοδοσία, κατά τις ημέρες & ώρες:

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το τριήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), μεταβάλλεται ως ακολούθως:
Αναβάλλεται η αιμοδοσία κατά τις ημέρες και ώρες:
• Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, κατά τις ώρες 14:00 -19:30
• Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, κατά τις ώρες 09:00 -13:30
Το νέο Πρόγραμμα της 36ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας:
• Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, κατά τις ώρες 14:00 -19:30
• Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, κατά τις ώρες 09:00 -13:30
• Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, κατά τις ώρες 14:00 -19:30
Επιπλέον τα προγραμματισμένα ραντεβού της Δευτέρας 15/2 μεταφέρονται για την Παρασκευή 19/2 και τα ραντεβού της Τρίτης 16/2 για την Πέμπτη 18/2.
Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας: 213-20.31.940 . 
Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Ξεκινά από αύριο το 3μερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Μαρούσι

                   36η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Αμαρουσίου, 
                         με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας 
                              & πρόληψης από τη λοίμωξη covid-19
Τριήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας των συμμετεχόντων στην αιμοδοσία από τη λοίμωξη covid-19, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.