Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Σαββατιάτικα ... των παιδικών παιχνιδιών!

*** Αμπεμπαμπλόμ, τουκιθεμπλόμ... τσαταλίνα - ματαλίνα. 
*** Πώς τον είδατε τον πρωθύ  Αλέξη στην ΔΕΘ; 
*** Δεν μπορεί, όλο & κάτι θα βρήκατε σε όσα είπε για να δικαιολογήσετε τις περυσινές σας ψήφους. 
*** Εμένα μ' άρεσε εκείνο το "δεν μας αρέσουν όσα κάνουμε αλλά κάνουμε όσα μπορούμε". 
*** Παναπεί, όχι απλώς μη περιμένετε πολλά αλλά κι αυτά τα λίγα μαλακίες θα είναι. 
*** Κούλης: "Θα τελειώσω τα Εξάρχεια από τον πρώτο μήνα." 
*** Ώπα, μαγκιά ο χλιμίντζουρας! 
*** Από τον Γκαβό στον Γουρλό, έπηξε στους κουραδόμαγκες η ΝουΔου. 
*** Αγορίνα μου, δεν χρειάζεται να ανεβείς στην Πάρνηθα. 
*** Μέχρι τον Λόφο του Στρέφη ανέβα, πάρε φόρα & άιντε να κλάσεις όλα τ' αρχίδια σ' όλα τα Εξάρχεια, από Καλλιδρομίου μέχρι Πανεπιστημίου. 
*** Κι άμα τελειώσεις, πετάξου να κάνεις το ίδιο & στα δυτικά προάστεια που βλέπεις από το παράθυρό σου. 
*** Ολεμάν στακαμάν. 
*** Πώς σας φάνηκε αυτό που είπε η Φωτίου ότι με 200 ευρώ τον μήνα δεν ζεις, αλλά με 150 σε κουπόνια τα καταφέρνεις
*** Εγώ το βρήκα πολύ ψαγμένο. *** Ποιός είπε ότι χωρίς λεφτά δεν ζης; 
*** Εδώ ο Καλογλίτσας πρόσφερε 60 μύρια για να γίνει καναλάρχης και δεν έχει μία.

Γιατί τα Άρχαία Ελληνικά;

Παρέμβασις του Σ. Καργάκου για την κλασσική παιδεία
ΠΡΙΝ από δύο εβδομάδες, ή υπουρ­γός Παιδείας τής Γαλλίας, Νατζά Βαλώ-Μπελκασέμ, στό πλαίσιο τής εφαρμογής τής εκπαιδευτικής μεταρρυθμίσεως πού δίνει μεγαλύ­τερη αυτονομία στά σχολεία, δήλω­σε πανηγυρικά ότι τό 92% τών γυ­μνασίων επέλεξαν την διδασκαλία τών «αρχαίων γλωσσών» (αρχαία ελληνικά καί λατινικά). 
Στην χώ­ρα μας, ό υπουργός Παιδείας, Νί­κος Φίλης, περιθωριοποιεί την δι­δασκαλία τών αρχαίων ελληνικών στά γυμνάσια: 
Άπό 5 ώρες εβδο­μαδιαίως, θά διδάσκονται πλέον 4, ενώ οί μαθητές δέν θά εξετάζονται γραπτώς στό μάθημα αυτό. Ό ιστο­ρικός καί αρθρογράφος της «Εστίας» Σαράντος Καργάκος κρούει τόν κώδωνα του κινδύνου γιά την κλασ­σική μας παιδεία:
Τό ερώτημα επιδέχεται δύο ειδών έννοιολογήσεις-έρμηνείες, με τίς ανάλογες φυσικά απαντή­σεις, είτε σε θεωρητικό είτε σε πρακτικό επίπεδο. 
Ή πρώτη δόθηκε αμέσως μετά τήν μεταπολίτευ­ση ύπό τήν ακόλουθη έννοια: 
Γιατί πρέπει νά διδάσκονται τά Αρχαία Ελληνικά καί μάλιστα στό Γυμνά­σιο καί στό Λύκειο και μάλιστα σέ τόση έκταση καί μέ τόση έμφαση; 
Τήν πρακτική «απάντηση» έδω­σε ή εκπαιδευτική μεταρρύθμιση Γ. Ράλλη, όταν εξοβελίστηκαν τ' Αρχαία Ελληνικά άπό τό Γυμνά­σιο (στή θέση τους μπήκαν βαρβαρομπαρόκ μεταφράσεις - κατά τό πλείστον) καί μαζί μέ αυτά έξωπετάχτηκε όλη ή λογία γλωσσική μας παράδοση. 
«Βάλαμε ταφόπλα­κα στην Καθαρεύουσα» διακήρυξε άπό τού βήματος της Βουλής ό τότε υπεύθυνος γιά τήν παιδεία υπουρ­γός, χωρίς νά συνειδητοποιεί ότι έτσι έβαζε ταφόπλακα σ’ ένα αξι­οσέβαστο κεφάλαιο τής πνευμα­τικής μας παραδόσεως. 
Καί δέν εννοώ μόνον τους κορυφαίους τής λογοτεχνίας μας, έναν Παπαδιαμά­ντη, Βιζυηνό, Κάλβο, Ροΐδη άλλα ό,τι είχε παραχθεί μέχρι τότε στον τομέα τής επιστήμης, τής δημοσι­ογραφίας καί τής πολιτικής. 

Επίσκεψη Φούχτελ στον Ιερώνυμο!

Συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό της Γερμανίας και επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο κ. Φούχτελ, συνοδευόμενος από μέλη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο και του κατέθεσαν τις ιδέες και τις σκέψεις τους για τα προγράμματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και για μελλοντικά σχέδια.
Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τα μέλη της Συνέλευσης, αναφέρθηκε στα προγράμματα της Εκκλησίας και επεσήμανε πως η Εκκλησία θα διαμορφώσει νέα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης που μπορούν να στηριχθούν με τη συνεργασία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης(!!!).
Ο Αρχιεπίσκοπος «Ισλαμ»ώνυμος 
(για κάποιους κακενρτεχείς), έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο & τις δραστηριότητες της Εκκλησιαστικής ΜΚΟ «Αποστολή», που τα τελευταία χρόνια στηρίζει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όχι μόνο πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και πληγέντες από την κρίση Ελληνες.
Ο Ιερώνυμος εξάλλου έχει δώσει εξετάσεις συνεργαζόμενος άψογα σε αυτόν τον τομέα με τα Ινστιτούτα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» &«Κόνραντ Αντενάουερ» 

Στο Συνέδριο του Ε.Λ.Κ της Επιτροπής Περιφερειών Ε.Ε για την προσφυγική κρίση, ο Γ. Πατούλης

 O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συμμετείχε στο συνέδριο της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα: 
«Ο ρόλος των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση της Προσφυγικής Κρίσης: Η κοινή μας πρόκληση, η συλλογική μας απάντηση», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξαν με χαιρετισμό που απεύθυναν ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών M. Schneider.
Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν επίσης ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δ. Αβραμόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός, 
ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,  Απ. Τζιτζικώστας, 80 μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ αλλά και Δήμαρχοι από χώρες μέλη της ΕΕ.
Στο συνέδριο αναλύθηκαν οι βασικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά το Ευρωπαϊκό θεματολόγιο για τη μετανάστευση, εξετάστηκαν τα βαθύτερα αίτια της μετανάστευσης, και αναδείχθηκε η θέση των τοπικών και περιφερειακών αρχών στο ζήτημα αυτό. 
Επίσης συζητήθηκε η τροποποίηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ και επανεξετάστηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης υπό τον προϋπολογισμό της ΕΕ για τους πρόσφυγες.

ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Άλυτα προβλήματα, διαιρεμένο Έθνος


Όλο και περισσότεροι θεωρούν ότι, είναι καλύτερα να φύγει η Γερμανία από την Ευρωζώνη, αφού είναι η βασική αιτία των προβλημάτων της - ειδικά οι Η.Π.Α. οι οποίες, ευρισκόμενες σε πορεία παρακμής, φοβούνται τη δημιουργία του 4ου Ράιχ, καθώς επίσης τυχόν συμμαχία της με τη Ρωσία.
Ο τίτλος θα μπορούσε να αφορά την Ελλάδα επειδή φαίνεται πως, έχοντας μετατραπεί σε αποικία χρέους, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής της κατάρρευσης - με τους Πολίτες της να διώκονται με στόχο τη δήμευση των δημοσίων και ιδιωτικών περιουσιακών τους στοιχείων, για την πληρωμή των δανειστών, καθώς επίσης για την «εκτροφή» της εγχώριας διεφθαρμένης ελίτ.
Το στάδιο αυτό συνήθως ακολουθείται από το χάος που χαρακτηρίζει ένα αποτυχημένο κράτος, στο οποίο επικρατεί το γνωστό «ο σώζων εαυτόν σωθήτω!» - ενώ ίσως ταιριάζουν εδώ τα λόγια του Ο. Ελύτη, σύμφωνα με τον οποίο τα εξής:
«Από τι πάσχουμε κυρίως; Θα σας το πω αμέσως: από μία μόνιμο, πλήρη, και κακοήθη ασυμφωνία μεταξύ του πνεύματος της εκάστοτε ηγεσίας μας και του «ήθους» πού χαρακτηρίζει το βαθύτερο ψυχικό πολιτισμό του ελληνικού λαού στο σύνολο του!
Από την ημέρα που έγινε η Ελλάδα κράτος ως σήμερα, οι πολιτικές πράξεις θα έλεγε κανένας ότι σχεδιάζονται και εκτελούνται ερήμην των αντιλήψεων για τη ζωή και γενικότερα των ιδανικών που είχε διαμορφώσει ο Ελληνισμός, μέσα στην υγιή κοινοτική του οργάνωση, καθώς επίσης στην παράδοση των μεγάλων αγώνων για την ανεξαρτησία του».

ΤΟ «Νέο ΕΑΜ», Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α & η επόμενη σύγκρουση!

Κάθε κράτος συνοδεύεται από ένα παρακράτος. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα, είτε κυβερνάται από αυταρχικά είτε από δημοκρατικά καθεστώτα. 
Ο λόγος δεν είναι πάντα για συνωμοσίες «τύπου καρφίτσας», όπως η μυθολογία της Αριστεράς θέλει, ούτε για συνδέσμους αξιωματικών ούτε για οργανώσεις-κέλυφος εγχώριων ή ξένων μυστικών υπηρεσιών. 
Το παρακράτος εν ολίγοις δεν είναι πάντα δεξιό αλλά και αριστερό, αναλόγως ποια πολιτικά σχήματα βρίσκονται στην εξουσία. 
Δεν είναι εξ ορισμού μια συγκρότηση από σκοτεινές οντότητες, αλλά ενδεχομένως και «συλλογικότητες» ή «συνωμοτικές ομάδες», που δεν αποδέχονται το θεσμικό νομικό πλαίσιο της «πολιτικής ορθότητας» και των κυβερνητικών συσχετισμών, αλλά εμμένουν σε αρχές ή εμμονές που δεν περιορίζονται από τα όρια του ποινικού δικαίου ή της ευρείας πλειοψηφικά αποδοχής.
Το παρακράτος λειτουργεί στα όρια ή πέραν των ορίων της νομιμότητας και κινείται πάντα «αμυντικά» - με μεθοδολογία «αντάρτικου»- αποδεχόμενο ως «σύστημα» την παρουσία κάποιου συγγενούς πολιτικοοικονομικού μορφώματος στην επίσημη εξουσία της χώρας. 
Στην προκειμένη περίπτωση στη διαχείριση της διακυβέρνησης της χώρας έχουμε εκλεγμένη μια πρώτη μεταπολεμικά αριστερή κυβέρνηση, μειοψηφίας: 
την κυβέρνηση με «κορμό» τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με κοινοβουλευτική πλειοψηφία. 
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή, όπως και ο δεξιός εταίρος της, προέκυψε και γιγαντώθηκε μέσα από το αντιμνημονιακό κίνημα των «Αγανακτισμένων» ή τον έκνομο ακτιβισμό των «δεν πληρώνω», συμφώνησε και προσυπέγραψε το καλοκαίρι του 2015 το τρίτο και πλέον ολοκληρωτικό Μνημόνιο με την υπερδομή της Ευρώπης και το συνακόλουθο ΔΝΤ.

Πνιγόμαστε!!! Το «Βοθροκάναλο» ξεχείλισε ...

Ολες οι «καλές» ΜΚΟ στην 14η Γιορτή για τον Εθελοντισμό, αύριο στην πλ. Κλαυθμώνος ...

                         «Μια ένωση για μια ιδέα»
 Παρούσα & η UNESCO Δήμου Αμαρουσίου
«Μια ένωση για μια ιδέα!!!», με το μήνυμα αυτό, 45 εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους μας προσκαλούν για 14η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, αύριο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 π.μ. έως τις 19.00 μ.μ., στη πλατεία Κλαυθμώνος, στο κέντρο της Αθήνας. 
Οι ιδέες του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης αποδεικνύονται, πλέον, ως απαραίτητο στοιχείο για µία κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη.
Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή σε όλους! 
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο των εθελοντικών οργανισμών, από τους ίδιους τους εθελοντές αλλά και μέσω ενημερωτικού υλικού
Θέατρο δρόμου, χορευτικά και μουσικά δρώμενα, δια δραστικά παιχνίδια, θα γεμίσουν με ρυθμό και ενέργεια τη Γιορτή του Εθελοντισμού.
Τη διοργάνωση της γιορτής έχουν αναλάβει οι οργανισμοί: «Νέα Ακρόπολη», PRAKSIS, AIESEC, AEGEE  Αθήνα, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.  ΕΔΡΑ, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA».

Η Γωνιά Προσφοράς & Αλληλεγγύης εφοδίασε 100 παιδιά με όλα τα σχολικά είδη!

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κοινωνικό κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών, ώστε να μην λείψει από κανέναν μαθητή όλα όσα χρειάζεται για το σχολείο, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Δεκάδες πολίτες, εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου και σύλλογοι, προσέφεραν για τα παιδιά των ευπαθών οικογενειών της πόλης τσάντες για όλες τις ηλικίες, τετράδια, σχολικά βοηθήματα, γραφική ύλη, χρώματα, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής, κασετίνες, κ.α.
Τα σχολικά είδη παρέδωσαν στη Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης εκ μέρους του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Λέσβου, η Πρόεδρος, Αντιδήμαρχος κα Ρένα Χαλιώτη, εκ μέρους του Καλλιτεχνικού, Φυσιολατρικού Συλλόγου «Η Έκφραση» η Πρόεδρος κα Άννα Αντωνακάκη και τα μέλη του Δ.Σ. κα Παναγιώτα Μπουτσικάκη και κα Χρυσάνθη Πετειναράκη και εκ μέρους  του Α.Ο. Βριλησσίων( Ακαδημίες Ποδοσφαίρου) οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών.
Με τα σχολικά είδη που συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 100 παιδιά δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου έλαβαν τη τσάντα τους με όλα τα σχολικά είδη που επέλεξαν οι γονείς τους, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους για τη φοίτηση τους στο σχολείο.

Ξεκινούν τα σεμινάρια εκμάθησης Ξένων Γλωσσών & Η/Υ από το Δήμο Αμαρουσίου

Ειδική πρόβλεψη και μειωμένο κόστος για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
Σεμινάρια εκμάθησης Ξένων Γλωσσών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για την περίοδο 2016 – 2017 διοργανώνονται και εφέτος στο Δήμο Αμαρουσίου μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου. 
Τα εν λόγω σεμινάρια προβλέπουν και για τη φετινή περίοδο μειωμένο κόστος συμμετοχής για τους συμπολίτες μας, ενώ έχει θεσπιστεί ιδιαίτερη οικονομική πολιτική για τους μακροχρόνια ανέργους, τους απόρους, τους πολύτεκνους και γενικότερα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Ειδικότερα, αναφορικά με τα σεμινάρια Ξένων Γλωσσών, θα λειτουργούν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων στην Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ισπανική, Ιταλική και Ρωσική γλώσσα.
Αντίστοιχα, τα σεμινάρια ηλεκτρονικών υπολογιστών περιλαμβάνουν προετοιμασία για τη συμμετοχή στις εξετάσεις και την απόκτηση διπλώματος ECDL στις ενότητες: 
Βασικές Αρχές Υπολογιστή, Windows, Word, Excel, Internet, Power Point και Access.
Σημειώνεται ότι μετά το πέρας των μαθημάτων οι σπουδαστές θα λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου. 

Tο «TRIPLE OR NOTHING», φιλοξενεί αύριο το Skate Park του Δήμου Αμαρουσίου


Εως τις 26 Σεπτεμβρίου οι Εγγραφές στον Κύκλο Μαθημάτων Κεραμικής 2016 - 2017

Aύριο η τακτική Γ. Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Μελισσίων

Η τακτική Γ. Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Μελισσίων θα έχει εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα, καθώς θα προηγηθεί των εκλογών, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που προγραμματίζονται για τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης είναι:

«Αναμνήσεις από τη Ρεματιά», αύριο στο ξέφωτο κάτω από τον Προφήτη Ηλία

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Προσφορά εξετάσεων προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη, από το ΙΑΣΩ GENERAL:

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη (15 Σεπτεμβρίου) το ΙΑΣΩ General 
προσφέρει βασικό πακέτο προληπτικού ελέγχου με δωρεάν κλινική εξέταση από Ουρολόγο και εξέταση PSA στην προνομιακή τιμή των 14€ καθώς & Free PSA (εάν κριθεί απαραίτητο) στην προνομιακή τιμή των 30€.

Εξαγόρασε την monsanto η Βayer!!!

Επικαλούμενο άριστα πληροφορημένες πηγές που ωστόσο, για ευνοήτους λόγους επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμες, το αμερικανικό δίκτυο αναφέρεται σε συζητήσεις μεταξύ των δυο πολυεθνικών γιγάντων, οι οποίες γίνονται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, «σε ιδιωτικό επίπεδο και σε προκαταρτικό στάδιο», σε κάθε περίπτωση όμως δεν αμφισβητούνται, ενώ η επόμονη άρνηση και των δυο «συνομιλητών» να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση επί του θέματος δείχνει να επιβεβαιώνει την είδηση.
Πέραν της εξαγοράς όμως, στο τραπέζι των δυο βιομηχανικών γιγάντων βρίσκονται και όλα τα άλλα πιθανά σενάρια όπως εκείνο της συγχώνευσης ή «άλλου τύπου συμφωνιών», από τις οποίες η μεν Bayer θα πετύχαινε τη μεγαλύτερη δυνατή απεξάρτησή της από την παγκόσμια βιομηχανία στον χώρο της γεωργίας η δε Monsanto την απαράμμιλη τεχνογνωσία του γερμανικού οίκου στους σπόρους.
Αυτή τη στιγμή, η χρηματιστηριακή αξία της αμερικανικής εταιρίας που εδρεύει στο Σαιν Λιούις ανέρχεται περίπου στα 40 δισ. δολάρια ενώ εκείνη της BAYER περίπου στα 84 δισ, ωστόσο...

Αναθέτουν έργα για hotspots σε… φίλους, αποκαλύπτει ο Οδ. Βουδούρης!!!

       Αδιάφορα σφυρίζει ο Γιάννης Μουζάλας 
Βαρύτατες δημόσιες καταγγελίες για κακοδιοίκηση από την πλευρά του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα Οδυσσέα Βουδούρη και μια εκκωφαντική σιωπή από τον πρώην προϊστάμενό του Γιάννη Μουζάλα συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν το σκηνικό στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, την ώρα που οξύνονται τα προβλήματα στις ακατάλληλες δομές διαμονής των προσφύγων και νέες εστίες έντασης ξεσπούν καθημερινά.
Ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα διαχειρίστηκε την υποδοχή των προσφύγων από την άνοιξη του 2015 και ο οποίος έως τώρα γινόταν ορατός μόνον από τα αποτελέσματα, βγήκε στη φόρα, καθώς ο απομακρυνθείς γενικός γραμματέας Υποδοχής κ. Βουδούρης δεν δείχνει πρόθυμος να φύγει σιωπηλός, ενώ ετοιμάζεται την ερχόμενη εβδομάδα να μιλήσει για την εμπειρία του και σε συνέντευξη Τύπου.
Για «ανεπάρκεια Μουζάλα» ο οποίος αναθέτει τεχνικά έργα σε προσωπικούς του φίλους στο πλαίσιο δημιουργίας δομών που λειτουργούν «χωρίς διοίκηση» μίλησε χθες ο κ. Βουδούρης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»
Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος σταθμός που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, είχε φιλοξενήσει τον κ. Βουδούρη και στις 8 Αυγούστου 2016. Τότε, όμως, ο κ. Βουδούρης δεν αναφέρθηκε καθόλου στη διαμάχη του με τον κ. Μουζάλα, αν και ακριβώς μία μέρα πριν είχαν δημοσιευθεί στον «Ελεύθερο Τύπο» δηλώσεις του που αναδείκνυαν σαφώς το πρόβλημα…

Με τον Γερμανό Πρέσβη Dr.Peter Schoof συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Ούτε κουβέντα για την επικείμενη 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Ναύπλιο!!!
Αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης ήταν θέματα που σχετίζονται με τον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας, για την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών δεσμών των δύο χωρών.
Αμοιβαία και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση να καλλιεργηθούν περαιτέρω οι σχέσεις ανάμεσα στην ελληνική και γερμανική αυτοδιοίκηση στην κατεύθυνση της αναζήτησης βέλτιστων πρακτικών, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:
«Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Πρέσβη. 
Έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον τρόπο που λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα αλλά και για τη συμβολή της στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, όπως το προσφυγικό.
Επισήμανα στον κ. Schoof πως σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία επιβάλλεται να ενωθούμε όλες οι Αυτοδιοικητικές Ενώσεις των Ευρωπαϊκών χωρών,

Ο «Ανθρωπισμός» υπό την αιγίδα του Σόρος & η μελλοντική φυσιογνωμία της ελληνικής κοινωνίας

Αρκούσε η δημοσιοποίηση μιας απόφασης από τον σύλλογο γονέων του 5ου Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, που αρνούνταν την τοποθέτηση παιδιών προσφύγων στο σχολείο τους για να φοιτήσουν σε ειδικές τάξεις μετά τις 2 μ.μ., για να ξεσπάσει μια πρωτοφανής υστερία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγελίας του «φασισμού» και του «ρατσισμού», που συνοδεύονταν από ιερεμιάδες για το προσφυγικό παρελθόν της περιοχής, και το υπέρτατο ανθρωπιστικό καθήκον της Ελλάδας.
Επειδή είναι σαφές, ότι το ζήτημα που δημιουργήθηκε στο Ωραιόκαστρο αποτελεί μόνο την απαρχή ενός κύκλου αντιπαραθέσεων σχετικά με τις τύχες των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στην χώρα μας, κρίνουμε σωστό να παρέμβουμε επί του συνόλου του ζητήματος προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.
Η αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στην χώρα μας, δεν είναι, και δεν μπορεί να αποκλειστικά ως ανθρωπιστικό ζήτημα. 
Πόσο μάλλον όταν, ο αφηρημένος «ανθρωπισμός» έχει μεταβληθεί σε πρόσχημα της συστηματικής πολιτικής συγκεκριμένων κέντρων πολιτικής και οικονομικής εξουσίας - του Σόρος ως εκπροσώπου του ευρωατλαντισμού στο «πεδίο», της κατά τα άλλα ισλαμοφασιστικής Τουρκίας - με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που λειτούργησε ως άλλοθι στους βομβαρδισμούς της Σερβίας, στο Ιράκ, στην ίδια την Συρία.

Η ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών απασχόλησε την συνεδρίαση της Επιτροπής Ένταξης Μεταναστών Αμαρουσίου

Ο συντονισμός κοινών δράσεων για την ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες αντικείμενο της συνεδρίασης της Επιτροπής Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αμαρουσίου
Με στόχο τηv ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες συνεδρίασε η Επιτροπή Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αμαρουσίου, παρόντος του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν επίσης ο Υποδιοικητής Αλλοδαπών ΒΑ Αττικής κ. Νικόλαος Καλαμίδας και ο δικηγόρος με ειδίκευση στην ένταξη μεταναστών κ. Ιωάννης Αλαβάνος.
Εκ μέρους της Επιτροπής συμμετείχαν: 
Ο Πρόεδρος, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Κόνιαρης, ο Αντιπρόεδρος, Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Βελής, τα μέλη, Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ελένη Βλάχου Σταματάκη και κα Μαρία Καρλατήρα.
Επίσης τα μέλη της Επιτροπής:
Ραντούλοβιτς Ιρίνα - Σύλβια, ιατρός δερματολόγος, Ιβάνοβα Ευγενία, ιδιωτική υπάλληλος, Αλμασάλμα Σάμπρι, ελεύθερος επαγγελματίας, Καλιβάτσης Άλεξ, ηλεκτρολόγος - υδραυλικός, Κάλαγκμπορ Κατερίνα, επαγγελματίας, Ονζέ Ηλίας, μαιευτήρας γυναικολόγος.                     
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε την ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ των παρισταμένων, προκειμένου να εξετασθούν ζητήματα που αφορούν τους μετανάστες & η Επιτροπή να μπορέσει να προσφέρει τη βοήθειας της και να δώσει ότι καλύτερο μπορεί στους ανθρώπους αυτούς.  
Για το σκοπό αυτό, ζήτησε οι συνεδριάσεις  της Επιτροπής να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και μέσα στο επόμενο 20ημερο οι παριστάμενοι  να καταθέσουν σχετικές  προτάσεις.

Γράμμα στους γονείς των μαθητών ... τους, δημοσιοποιεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

Αγαπητοί γονείς, άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά μέσα στα δεσμά των Μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής των περικοπών. Τις μέρες αυτές έχετε ακούσει πολλά για τις αλλαγές που θα γίνουν στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία
Με τούτες τις γραμμές θέλουμε να ακούσετε τους μάχιμους εκπαιδευτικούς, αυτούς που μοχθούν καθημερινά στο δημόσιο σχολείο.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι όσο περνάει ο καιρός η καθημερινότητά η δική σας αλλά και η δική μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. 
Οι ζωές μας, οι ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας για μια αξιοπρεπή ζωή, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μισθό που θα μας επιτρέπει να ζούμε με αξιοπρέπεια, για κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, για ανθρώπινη δημόσια υγεία και παιδεία έχουν μπει χρόνια τώρα στον «κόφτη» των Μνημονίων. 
Το μαχαίρι το κρατούν οι Κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, οι Τράπεζες. 
Όλοι αυτοί που κλέβουν, χρόνια τώρα, τον πλούτο που εμείς παράγουμε για να γεμίζουν τα ταμεία τους και για να ταΐζουν την αχόρταγη μηχανή του χρέους. 
Η «αξιολόγησή» τους κοστολογεί τη ζωή μας τόσο, όσο να μπορούμε κάποιοι από μας μόλις και μετά βίας να τα βγάζουμε πέρα κι άλλοι να μην μπορούν να καλύπτουν ούτε καν τις βασικές ανάγκες τους.
Στον ίδιο «κόφτη» έχει μπει χρόνια τώρα και η δημόσια εκπαίδευση. 
Τα χτυπήματα που δέχεται είναι απανωτά. 
Την ίδια στιγμή, το Υπ. Παιδείας προσπαθεί να πείσει κι εσάς και εμάς ότι όλα λειτουργούν «ρολόι».

Διακοπή ρεύματος από τις 8:00 π.μ. - 1:00 μ.μ. στο Μαρούσι


Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί σε οδούς του Αμαρουσίου σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. 
(Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).
Το ρεύμα θα διακοπεί, λόγω κατασκευών:
Από τις 8 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι στις οδούς Παραδείσου, Καραολή - Δημητρίου, Άλσους, Ασπασίας, Επιδαύρου, Εφέσσου, Ισαάκ, Πλαστήρα, Αυξεντίου, Αίγλης, Δαιδάλου, Αμαρουσίου Χαλανδρίου.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Καλή αρχή στο «Σπίρτο» το Σάββατο, με «Disco Party»

Στο «Καμίνι» αύριο η Ανοιχτή Προσυνεδριακή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου

Oταν η δημόσια περιουσία φεύγει από την Ελλάδα, αριστεύει!!!

«ΜΜΕ, διαπλοκή & Σύριζα» το θέμα της αυριανής εκδήλωσης από το «ΑΡΔΗΝ»

Η «παρέα της Αίγινας» εγκαθίσταται & στο νέο Υπερταμείο!

Γνωστά και κοντά στη λεγόμενη «παρέα της Αίγινας» και συνεπώς στο πρωθυπουργικό περιβάλλον είναι τα δύο από τα τρία πρόσωπα που πρότεινε η κυβέρνηση στους Θεσμούς για το Εποπτικό Συμβούλιο του νέου Υπερταμείου (το 3ο το προτείνει η ΤτΕ και τα άλλα δύο οι θεσμοί) για τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών στις χθεσινές συναντήσεις στο Hliton εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων» πρόκειται για τη σύζυγο του βουλευτή στη Β΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλο, Όλγα Χαρίτου και τον λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργο Σταμπουλή
Το τρίτο πρόσωπο είναι το μέλος του συμβουλίου της ΤτΕ, Γιώργος Ταβλάς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Θεσμοί θεωρούν ότι λόγω των στενών επαφών των δύο με το πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν θα λειτουργούν ανεξάρτητα. 
Η πιο γνωστή στο Μαξίμου από τους τρεις προτεινόμενους είναι η κα. Χαρίτου.

Προσεχώς Μαθήματα Κινηματογράφου στον Πυρήνα Τέχνης BABEL

Απομάκρυνση διαφημιστικών αφισών & πινακίδων από τις λεωφόρους Μεσογείων & Κηφισίας

Σε αποξήλωση διαφημιστικών αφισών και πινακίδων από τις κεντρικές νησίδες των λεωφόρων Μεσογείων και Κηφισίας προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος παράλληλα, καλεί τους δήμους να προχωρήσουν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες επί των κεντρικών οδών αρμοδιότητάς τους.
«Χρέος και ευθύνη όλων μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και καθημερινό μας μέλημα η οδική ασφάλεια των πολιτών» επισημαίνει ο κ. Καραμέρος και προσθέτει: 
«Δεν συμφιλιωνόμαστε με την ανομία και την παρανομία και το αντιαισθητικό και ρυπογόνο τσουνάμι αφισών και πινακίδων που κατακλύζουν τον ελεύθερο δημόσιο χώρο και εγκυμονούν κινδύνους με τραγικές συνέπειες.
Νωπός είναι ακόμη ο άδικος χαμός των νέων συνανθρώπων μας, Γιάννη Σ., Αποστόλη Μ. και Γιάννη Π.στην άσφαλτο της Κηφισίας. 

Παραχώρηση του χώρου της Κεραμικής στο Δήμο Αμαρουσίου αιτείται o Γ. Πατούλης

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη αιτείται την παραχώρηση  στο Δήμο Αμαρουσίου του χώρου της Κεραμικής που βρίσκεται στη Λ. Κηφισίας 207.
Η επιστολή αποτελεί συνέχεια της από 5 Αυγούστου 2016 συνάντησής του με τον κ. Υπουργό και με αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τη διάθεση χώρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.             
Στην επιστολή αφού γίνεται εκτενής αναφορά στην ιστορικότητα και τη σπουδαιότητα του χώρου για τους Κεραμίστες, την Κεραμική Τέχνη, καθώς και για την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της πόλης του Αμαρουσίου, υπογραμμίζεται ότι στόχος είναι ο συγκεκριμένος χώρος να συνεχίσει να λειτουργεί ως Βιωματικό Μουσείο, χώρος έκθεσης κεραμικής τέχνης, παράλληλα με τη διοργάνωση δράσεων που θα αφορούν τις σύγχρονες εφαρμογές ανάπτυξης του κλάδου της κεραμικής, καθιστώντας το συγκεκριμένο χώρο «εστία πολιτισμού».
«Θεωρούμε, ότι η παραχώρηση στο Δήμο Αμαρουσίου του εν λόγω χώρου είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να διατηρηθεί η ταυτότητα του Δήμου μας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κεραμική και ειδικότερα με το συγκεκριμένο εκθεσιακό χώρο. Συνεπώς, οποιαδήποτε ενδεχόμενη μετακίνησή του θα είναι επιζήμια για την περιοχή του Αμαρουσίου» καταλήγει ο κ. Πατούλης.                
Το πλήρες κείμενο της επιστολής: 

Στον αγιασμό του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, ο Υπ. Επικρατείας Νίκος Παππάς!

Λευτέρης Μαγιάκης & Κατερίνα Ψάλτη εκπροσώπησαν την «ΕΝΟΤΗΤΑ» 
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Λ. Μαγιάκης και η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Ψάλτη παρέστησαν στους αγιασμούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και του 16ου Δημοτικού Σχολείου.
Στις σύντομες παρεμβάσεις τους ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά και πρόοδο στους μαθητές και τους δασκάλους τους. 
Ανέδειξαν τη σημασία της εκπαίδευσης, τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας όλης της σχολικής κοινότητας και δήλωσαν την διαθεσιμότητα τους προκειμένου και μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξουν την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των γονιών για τη βελτίωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Το μήνυμα της Μαίρης Διακολιού για τη νέα σχολική χρονιά

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα υγεία, γνώση και δημιουργικότητα.
Στην εποχή της κρίσης που διανύουμε, η παιδεία, η πιο «κερδοφόρα επένδυση» για τη διάπλαση της νεολαίας και την ελπιδοφόρα διαμ
όρφωση του μέλλοντος της κοινωνίας μας, δεν ήταν δυνατό να μείνει αλώβητη.
Μαθητές, καθηγητές και γονείς, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, στο Μαρούσι αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, καλούνται να υποστηρίξουν το στόχο της μάθησης και της προόδου υπό αντίξοες συνθήκες περικοπών, συγχωνεύσεων και θριαμβολογίας για το αυτονόητο, όπως ότι στα σχολεία (υποτίθεται ότι) υπάρχει επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό, βιβλία, εξοπλισμό και στοιχειωδώς αξιοπρεπείς κτιριακές συνθήκες.

Γράμμα σ’ ένα νέο δάσκαλο ...

                     Oι σημερινές προκλήσεις
Αγαπητέ μου συνάδελφε, δεν σε γνωρίζω προσωπικά, ξέρω όμως αρκετά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. Από πέρυσι που διορίστηκες στο δημοτικό σχολείο αυτού του χωριού -είναι από τα λίγα που κρατάνε ακόμη- διαπίστωσες πως θα δυσκολευόσουν πολύ με τα έξοδά σου. 
Ο μισθός σου ψαλιδίστηκε, γεγονός που σε καίει όλο και περισσότερο. Δεν θα συζητήσουμε όμως εδώ για το πόσο επώδυνο και άδικο είναι αυτό. 
Αν σου γράφω αυτό το γράμμα, είναι για να σου θέσω ανοιχτά ένα άλλο ζήτημα που το θεωρώ εξίσου σοβαρό. Εννοώ τη μετάγγιση της δυσαρέσκειάς σου στους μαθητές.
Θα το πω ευθέως και με όλο τον κίνδυνο να παρεξηγηθώ: 

στον δάσκαλο απαγορεύεται όχι βέβαια η απογοήτευση, αλλά το να κάνει επάγγελμα τη διάδοσή της. Δεν έχει το δικαίωμα να παρουσιάζεται στην τάξη του σαν ένας κακοπαθημένος χωρίς ελπίδες, γιατί οι μικροί μαθητές που τον βλέπουν διαβάζουν στο πρόσωπό του μιαν αποτυχία που δεν είναι μόνο δική του, είναι όλων, όλης της κοινωνίας, όλης της προσπάθειας που υποτίθεται ότι κάνει η ανθρωπότητα για να είναι πιο ανθρώπινη. 
Είναι παιδιά αυτά που σε παρατηρούν, μην το ξεχνάς. 
Πράγμα που σημαίνει ότι εσύ μπορείς μεν να δυσαρεστείσαι ή να οργίζεσαι με την κρίση, δεν μπορείς όμως να προκαταλαμβάνεις εντελώς την εμπειρία των μικρών ακροατών σου. 
Πιθανόν στη ζωή τους να υποστούν ακόμη χειρότερα, να τους λείψει ακόμη και το ψωμί. 
Επίτρεψέ μου όμως να σου θυμίσω ότι δουλειά σου δεν είναι τόσο να τους μάθεις πώς θα διεκδικούν το ψωμί όσο το πώς θα σκέπτονται, και σκέψη σημαίνει πρώτα απ’ όλα να διακρίνουν τα όμοια από τα ανόμοια και να ξεχωρίζουν το κύριο από το δευτερεύον. 
Ενδέχεται, αργότερα, να θέσουν ως κύριο μέλημά τους την ελευθερία και μετά το ψωμί, ή το αντίστροφο. Είναι δική τους πάντως υπόθεση αυτή - εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τους πείσεις ότι αξίζει τον κόπο να σκέπτεται κάποιος, να κατανοεί και να κρίνει.

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020:Μήνυμα προς τους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων

Αγαπητοί κες/κοι Σύμβουλοι των Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων της Πόλης μας
Βρισκόμαστε όλοι στην αφετηρία μιας νέας σχολικής χρονιάς. 
Μετά την καλοκαιρινή ραστώνη όλων μας, τα παιδιά μας, οι μαθητές μας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης ξεκινούν τις νέες τους προσπάθειες με όνειρα, στόχους και διάθεση για αγώνα. 
Αυτός ο αγώνας της μάθησης δεν είναι εύκολος ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα!
Απαιτεί ασυνήθιστες προσπάθειες μέσα σε μια ατμόσφαιρα γενικότερης απαξίωσης που γεμίζει τη νέα γενιά με απογοητεύσεις και ησσονες προσπάθειες  και ανεκπλήρωτους στόχους...
Μέσα σ αυτό ακριβώς το κλίμα οι γονείς καλούνται να υπερβούν τον εαυτό τους, να σταθούν όσο ποτέ άλλοτε δίπλα στα παιδιά τους, λαμπάδες καιόμενες,, κάτω από το οποιοδήποτε κόστος. 
Να ξεπεράσουν για άλλη μία χρονιά τα καθημερινά τους προβλήματα και τα προσωπικά τους θέλω και να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τους την αισιοδοξία και την διάθεση για αγώνα.

Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του Γ.Σ. Αμαρουσίου

           Δείξε κι εσύ την αγάπη σου στην ομάδα!
                                                      Οι τιμές είναι 20€ | 30€ | 50€

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ασημένιος στους Παραολυμπιακούς του Ρίο, ο Μαρουσιώτης Π. Τριανταφύλλου!


Το ασημένιο μετάλλιο στη σπάθη κατηγορίας Β κατέκτησε ο Μαρουσιώτης Πρωταθλητής Παναγιώτης Τριανταφύλλου, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, χαρίζοντας στην Ελλάδα το 8ο συνολικά μετάλλιο.
Ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου αθλητής του Συλλόγου «ΑΣΚΑ ΜΑΡΟΥΣΙ» εκτός από τη ξιφασκία παίζει και μπάσκετ με αμαξίδιο στην Εθνική Ομάδα, αλλά και στην ομάδα του Αμαρουσίου.    
Το διεθνές ντεμπούτο του ξεκίνησε στο Μόντρεαλ το 2009 και από τότε μετρά πολλές διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και πολλά μετάλλια.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια του στον Έλληνα Παραολυμπιονίκη Παναγιώτη Τριανταφύλλου.

81η ΔΕΘ:Επιστολή Γ. Πατούλη στον Πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη

Την ανάγκη ουσιαστικής πολιτικής αλλαγής, σε πρόσωπα, συμπεριφορές, ιδέες και νοοτροπίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ.
Παράλληλα ο κ. Πατούλης επισημαίνει τη σημασία εκπόνησης ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας «που θα υπηρετεί το συμφέρον της κοινωνίας και όχι τις επιδιώξεις των δανειστών της».
Σε αυτή την κατεύθυνση και επισημαίνοντας πως πρέπει να «επιδείξουμε εμπιστοσύνη σε θεσμούς, όπως η Αυτοδιοίκηση» καλεί τον κ. Μητσοτάκη, μέσω της επιστολής, να λάβει υπ’ όψιν, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος, τις βασικές θέσεις της ΚΕΔΕ πάνω σε ζητήματα που απασχολούν το θεσμό.
Στην επιστολή τονίζει, μεταξύ άλλων:
Η δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια της κρίσης οι Έλληνες επιδεινώνεται από την «αδυναμία του πολιτικού δυναμικού της χώρας να συμφωνήσει και να επιχειρήσει μια συναινετική πορεία», τη «διαρκή ροπή μεγάλου τμήματος του πολιτικού προσωπικού προς το λαϊκισμό» αλλά και από τη «συστηματική υποβάθμιση θεσμών, όπως η Αυτοδιοίκηση, με σκοπό τη διατήρηση των πολιτικών κεκτημένων, σε βάρος των πραγματικών αναγκών της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας»