Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Την συνδρομή του Δήμου, για τον καθαρισμό πεζοδρομίων & πάρκων από τα χόρτα, ζητά ο Σύλλογος «ΣΤΟΥΝΤΙΟ Α»

Toν καθαρισμό των χόρτων από τα πεζοδρόμια & τα πάρκα της περιοχής «ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ Α» Αμαρουσίου, ζητά από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας ζωής(κ.κ. Νίκο Τσόλκα & Κατερίνα Κορώνη) & το Τμήμα Συνεργείων Δομημένων και Υπαίθριων Χώρων (κ. Τσιτσίμπαση), ο «Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ Α»   
Με σχετική επιστολή που απεστάλη την προηγούμενη εβδομάδα(κοινοποιήθηκε στον Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη & τον Αντιδήμαρχο κ. Δ. Καρλαύτη), υπενθυμίζουν ότι θα πρέπει να καθαριστούν από τα ξερά χόρτα όλα τα πεζοδρόμια, οι αδιαμόρφωτες πλατείες,αλλά και οι «Τράπεζες Γης»  το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιουνίου, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ανάφλεξης πυρκαγιάς
Ζητούν επίσης την βοήθεια της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, προκειμένου να βρεθούν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων που δεν έχουν καθαριστεί, ώστε να κάνει ο Σύλλογος τις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσής τους, για να προβούν οι ιδιοκτήτες στον επιβαλλόμενο καθαρισμό των οικοπέδων τους.
Συγκεκριμένα θέλουν πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες, στους  οποίους ανήκουν τα εξής οικόπεδα:

«Το Καθαρό Μαρούσι είναι υπόθεση όλων μας»

Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου και όσα ανακριβή αναφέρει σχετικά με την καθαριότητα της πόλης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
1. Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου παρά τη μείωση κατά 35% του προσωπικού και πλέον, δίνει καθημερινά τη μάχη για να παραμείνει η πόλη μας καθαρή.
2. Είναι ψευδές ότι λειτουργούν μόνο τέσσερα οχήματα για την αποκομιδή.
Η αλήθεια είναι ότι η αποκομιδή γίνεται καθημερινά με 9 απορριμματοφόρα.
3. Είναι ψευδές ότι οι φορτωτές δεν λειτουργούν.
Η αποκομιδή των ογκωδών γίνεται καθημερινά με βάση το πρόγραμμα που έχει γνωστοποιηθεί με δύο φορτωτές.

Στέλεχος της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», είχαν στόχο τα γκαζάκια της Τετάρτης στο «Αίθριο»

 Στόχο με ΧρυσΑυγίτικο... άρωμα είχαν τα γκαζάκια της Τετάρτης, που ανεφλέγησαν στην είσοδο ασφαλιστικού γραφείου που στεγάζεται στο εμπορικό κέντρο «Αίθριο» στο Μαρούσι και προκάλεσαν τον τραυματισμό ενός ατόμου. 
Ο τραυματίας ήταν ο πατέρας του ιδιοκτήτη του ασφαλιστικού γραφείου, Ιωάννης Λύρης ο οποίος ήταν στο παρελθόν υποψήφιος βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» στη Β' Αθηνών. 
Είναι ο ίδιος που στο ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Γεωργούση «The Cleaners» εμφανίζεται να μετέχει στο κλιμάκιο της «Χρυσής Αυγής» που επισκέπτεται το αμαξοστάσιο του Δήμου Αθηναίων στην Ιερά Οδό κατά την προεκλογική εκστρατεία της Χ.Α. το 2012 και προσπαθεί να αναλύσει πως ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι... αρχαιοελληνικός, διδάσκοντάς τους πώς να χαιρετούν σωστά και πως αυτοί είναι οι καλοί... «εθνικιστές».
Τρομοκρατία

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η πολιτική ΖΩΗ ... με σκίτσα!

Τη συνεργασία των κατοίκων Παραδείσου για το έργο κατασκευής διαδρομής πεζών ποδηλάτων, επιδιώκει η Διοίκηση του Δήμου

Η κατασκευή διαδρομής πεζών ποδηλάτων στον Παράδεισο θα αναβαθμίσει αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της γειτονιάς
Όσον αφορά στα ερωτήματα που διατυπώνονται σε υπόμνημα των κατοίκων της γειτονιάς του Παραδείσου με επίκεντρο το έργο κατασκευής διαδρομής πεζών ποδηλάτων, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει να επισημάνει τα εξής:
Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται σε στάδιο εκτέλεσης βάσει μελετών που έχουν εκπονηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια, περίπου, οι οποίες από την πρώτη στιγμή ήταν σε γνώση της τοπικής κοινωνίας.
Για την υλοποίηση του έργου έχουν καταβληθεί επίπονες προσπάθειες για να ενταχθεί η χρηματοδότησή του στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, και βάσει της σύμβασης, και εφόσον δεν δοθεί παράταση, πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2015.
Όσον αφορά στα κυκλοφοριακά στοιχεία του έργου:
Η διαδρομή επιλέχθηκε να συνδέει με ευθεία ή μέσω του συντομότερου δρόμου τον Παράδεισο με τα εξής σημεία, το τέρμα του ποδηλατόδρομου στο Πολύδροσο με το την αφετηρία του στον Άγιο Θωμά. Ως εκ τούτου, η προτεινόμενη εναλλακτική διαδρομή δεν εξυπηρετεί αυτή τη φιλοσοφία.
Η προτεινόμενη μονοδρόμηση της οδού Παραδείσου στο συγκεκριμένο τμήμα είναι βασικής σημασίας και δεν μπορεί να αλλάξει σε αμφίδρομης κυκλοφορίας.

Στην δράση καθαρισμού του Ευριπίδειου θεάτρου την Κυριακή & ο «Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς»

Ο «Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου»  ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του δήμου Χαλανδρίου για την άμεση αποκατάσταση του Ευριπίδειου θεάτρου της Ρεματιάς, με ανακοίνωσή του, γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει στη δράση καθαρισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου,  στις 10:00 π.μ. 
Ο δήμος θα διαθέσει τα βασικά εργαλεία και υλικά.
Οι εθελοντές συνιστάται να φορούν απλά ρούχα εργασίας, 
καπέλο και παρακαλούνται όσοι διαθέτουν απλά εργαλεία (τσουγκράνες, φτυάρια, παλιές σκούπες κ.λπ.) να τα φέρουν.

A. Σαπουνάς & B. Τσιομπανίδης ανέλαβαν τη διοίκηση του ΙΓΕ

Το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΓΕ βάση της υπ΄αρίθμ. 3081/42640/2015 Απόφασης του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ 270/Υ.Ο.Δ.Δ./ 21-4-2015) έχει σήμερα ως εξής:
Πρόεδρος, Αθανάσιος Σαπουνάς του Αντωνίου, Γεωπόνος,
Αντιπρόεδρος, Ευάγγελος Τσιομπανίδης του Γεωργίου, Κτηνοτρόφος, επικεφαλής του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ).
Τακτικό μέλος, Ευάγγελος Αβδελάς του Λεωνίδα, Συνταξιούχος με αναπληρώτρια την Αναστασία Μακρή του Αλεξάνδρου, Δημόσιο Υπάλληλο
Τακτικό μέλος, Εμμανουήλ Γιαπάνογλου του Αθανασίου, Γεωπόνο, 
με αναπληρωτή τον Γεώργιο Αγγελή του Γρηγορίου, Χημικό Μηχανικό
Τακτικό μέλος, Παναγιώτης Λαλιώτης του Δημητρίου, με αναπληρωτή τον Χαράλαμπο Μουλκιώτη του Γρηγορίου, Δημόσιο Υπάλληλο
Τακτικό μέλος, Παναγιώτα Παπαδογεώργη του Εμμανουήλ,
με αναπληρωτή τον Χρήστο Παπαναστασίου του Ιωάννη, Δημόσιο Υπάλληλο
Τακτικό μέλος, Δημήτριος Πετροπουλάκης του Λεωνίδα, Γεωπόνος - Βιοκαλλιεργητής,
με αναπληρώτρια την Αννούλα Μαυρίδου του Σταύρου,Δημόσιο Υπάλληλο
Την Δευτέρα, 18 Μαΐου ο νέος Πρόεδρος του ΙΓΕ Α. Σαπουνάς(Δρ. Γεωπόνος, Wageningen University), συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Γεώργιο Μπαλωματή, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Αμαρουσίου &είχε την πρώτη συνάντηση με τον Δήμαρχο & Προέδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη & τον Αντιδημαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ Ευθύμιο Τσίγκα.

Στις 7:00 μ.μ ... «ο Γιάννης Τσαρούχης ζωγραφίζει την Ελληνική Παράδοση»

Στις 8:00 μ.μ. στο ΣΤΕΚΙ+, ο «Θάλαμος Ανανήψεως» της Πέπης Ρηγοπούλου

Στις 6:00 μ.μ. η ομιλία για τον «Σχολικό Εκφοβισμό», στο 3ο & 11ο Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

«Όψιμο», χαρακτηρίζει, «το ενδιαφέρον του κ. Πατούλη» η αξιωματική Αντιπολίτευση

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 19-5-2015 αποφάσισε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία να ζητήσει την κατάργηση της  απόφασης Ταγαρά, υπουργού της μνημονιακής συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ., που αλλάζει τις χρήσεις γης στο Χ.Ε.Υ. (Χώρος Εγκατάστασης Υποδομών) Νερατζιώτισσας και υπογράφηκε δύο μέρες πριν τις εκλογές της 25 Γενάρη 2015.

Ταυτόχρονα ζητά και οι υπόλοιποι χώροι του Δημοσίου που βρίσκονται στο Μαρούσι και μεταφέρθηκαν πριν τρία  χρόνια στο ΤΑΙΠΕΔ (Χ.Ε.Υ. και Έκθεση Κεραμικής επί της Κηφισίας) να μην πωληθούν, αλλά να παραχωρηθούν στο Δήμο ως κοινόχρηστοι-κοινωφελείς χώροι.
Το θέμα είχε αποκαλυφθεί από την παράταξή μας «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν από δύο περίπου μήνες. Το γεγονός ότι –έστω και με καθυστέρηση– η δημοτική Αρχή αντέδρασε είναι θετικό.
Ας θυμηθούμε όμως πώς πολιτεύτηκε για το θέμα αυτό η διοίκηση Πατούλη:
Το 2009 προτείνει για την περιοχή του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας (δίπλα από το Mall) χρήσεις γενικής κατοικίας, παρόμοιες δηλαδή με αυτές που ορίζονται και στην απόφαση Ταγαρά. 
Οι χρήσεις γης οριστικοποιούνται με Προεδρικό Διάταγμα, κατά σύμπτωση πάλι 2 ημέρες πριν τις εκλογές του Μάη 2012.
Στη συνέχεια  υπογράφει μνημόνιο με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου,  προκάτοχο του ΤΑΙΠΕΔ, που προβλέπει :

Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ: «Να παραχωρηθούν άμεσα στο Δήμο Αμαρουσίου, οι Χ.Ε.Υ. που βρίσκονται στα όρια της πόλης»

Στόχος μας η αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της πόλης και η δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου για τους κατοίκους του Αμαρουσίου.
Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο ζητά :

 αφενός να αποδοθούν στο Δήμο Αμαρουσίου τα ακίνητα που ανήκουν στο Δημόσιο κι έχουν χαρακτηριστεί ως Χ.Ε.Υ. τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων της πόλης.
αφετέρου, ζητείται από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , να ακυρώσει την απόφαση του προηγούμενου Υπουργού κ. Ταγαρά ( 3182/22.1.2015 ΦΕΚ 23/τ.ΑΑΠΘ/23.1.2015), με την οποία καθορίστηκαν οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης για το Ο.Τ. Γ1059 του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως του Δήμου Αμαρουσίου (Χ.Ε.Υ. Νερατζιώτισσας). 
Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης επισήμανε κατά την εισήγησή του ότι το Μαρούσι έχει πληρώσει ήδη ακριβά τα προηγούμενα χρόνια τις αποφάσεις της Κεντρικής Εξουσίας, εξαιτίας των οποίων η πόλη φορτώθηκε με εκατομμύρια κυβικά μέτρα μπετόν, αλλοιώθηκε η οικιστική της φυσιογνωμία με την άναρχη ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων, ενώ επιβαρύνθηκε περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά, με δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων.
Η κατάσταση αυτή πρέπει να αντιστραφεί, η Πολιτεία χρωστά στην πόλη και ήρθε η ώρα να ξεπληρώσει το χρέος αυτό. 

Οι ΜΠΑΛΑ«φάρες» της Δούρου, οι Δήμαρχοι - «Χαρχούδες» & η ΚΕΔΕ...

ΚΕΔΕ:Ήρθε η ώρα για την Περιφερειάρχη Αττικής, 
να «μαζέψει» επιτέλους τους συμβούλους της

Η έλλειψη πολιτικού ήθους και πολιτικού  πολιτισμού από τα στελέχη της αυτοδιοικητικής παράταξης της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρενας Δούρου, αναδείχθηκαν για μια ακόμη φορά.
Μετά τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και τις απειλές που εξαπέλυσε πριν μερικές εβδομάδες, σε βάρος Δημάρχων της Αττικής ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κ. Καραμέρος, χθες αποδείχθηκε ότι στην ίδια παράταξη, τη Δύναμη Ζωής, «κυκλοφορούν κι άλλα μαργαριτάρια», αντίστοιχου ήθους κι επιπέδου.
 Συγκεκριμένα, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Δούρου Γιώργος Μπαλάφας, με άρθρο που υπογράφει και το οποίο φιλοξενείται στην ιστοσελίδα tvxs.gr, χρησιμοποιεί προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τους Δημάρχους που αρνήθηκαν να δώσουν στο Κράτος τα ταμειακά τους διαθέσιμα, αποκαλώντας τους «Δημάρχους -Χαρχούδες».
Δεν θα ασχολιόμασταν με τον κ. Μπαλάφα, ούτε με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί, αν δεν γνωρίζαμε ότι πίσω από την τακτική αυτή κρύβεται ένας ύπουλος κομματικός σχεδιασμός, που στόχο έχει την απαξίωση της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, επειδή δεν υποκύπτει στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

«Ανακριβή» τα όσα αναφέρει η «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση», σχετικά με την καθαριότητα της πόλης

«Το Καθαρό Μαρούσι είναι υπόθεση όλων μας» 
Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου και όσα ανακριβή αναφέρει σχετικά με την καθαριότητα της πόλης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
1. Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου παρά τη μείωση κατά 35% του προσωπικού και πλέον, δίνει καθημερινά τη μάχη για να παραμείνει η πόλη μας καθαρή.
2. Είναι ψευδές ότι λειτουργούν μόνο τέσσερα οχήματα για την αποκομιδή. Η αλήθεια είναι ότι η αποκομιδή γίνεται καθημερινά με 9 απορριμματοφόρα.
3. Είναι ψευδές ότι οι φορτωτές δεν λειτουργούν. Η αποκομιδή των ογκωδών γίνεται καθημερινά με βάση το πρόγραμμα που έχει γνωστοποιηθεί με δύο φορτωτές.

«Ημέρα Καριέρας» στις 4:00 μ.μ, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

       Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ» διοργανώνει την «Ημέρα Καριέρας» με τίτλο:
 «Career Day: A head start to a new business life» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου στις 4:00 μ.μ, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα).
Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενίσχυση της δικτύωσης της Αναπτυξιακής Σύμπραξης με επιχειρηματικούς φορείς και επιχειρήσεις στην κατεύθυνση της προοπτικής απασχόλησης των ωφελουμένων. 
Παράλληλα, θα συμβάλει στη δημιουργία ευκαιριών ανάπτυξης δικτύων και συνεργασιών με τοπικούς φορείς όπως επίσης με εργοδότριες επιχειρήσεις, ενώσεις εργοδοτών, συνδικαλιστικές οργανώσεις, δήμοι, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού, κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, γραφεία διασύνδεσης ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κ.ά..
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

Σοφία Κορωναίου: «Η καταστροφή ενεργοποίησε τη δημιουργικότητα»


Aρθρο για την καταστροφή του Θεάτρου της Ρεματιάς Χαλανδρίου
Βρεθήκαμε εκεί, στη Ρεματιά Χαλανδρίου, μέσα στο χώρο του Θεάτρου, λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς, όταν οι μαύροι καπνοί άρχισαν να γεμίζουν τον ουρανό. 
Η αγωνία όλων μας να περιορισθεί η πυρκαγιά και να μην επεκταθεί στο υπόλοιπο πράσινο. 
Ο ήχος των ξύλων που καίγονταν, οι στάχτες και η οσμή καψίματος μεγάλωναν το θυμό και την απογοήτευση μπροστά στο καμμένο τοπίο.
Η καταστροφή όμως ενεργοποίησε τη δημιουργικότητα. 
Την επόμενη κιόλας μέρα εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου και συνεργεία της Περιφέρειας ήταν από νωρίς παρόντες, αναλαμβάνοντας το έργο να απομακρύνουν τα αποκαΐδια.
Είναι πάνδημη η απαίτηση και η διάθεση να αναδημιουργηθεί το Θέατρο της Ρεματιάς. 

Το Θέατρο που δεκαετίες τώρα συνδυάστηκε με μεγάλες στιγμές Πολιτισμού. 
Το Θέατρο που φέρνει στο μυαλό όλων εμάς που ζούμε και μεγαλώσαμε στο Χαλάνδρι, μέρες πολιτιστικής ανάτασης και δημιουργίας, γιορτής, μελωδιών και θεατρικών παραστάσεων που έμοιαζαν μαγικές μέσα στην ομορφιά του δάσους.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

«Ελάτε να ρίξουμε ένα κλάμα για το θεατράκι της Ρεματιάς Χαλανδρίου»...

«Δείλαιοι και αμαθείς και βάρβαροι, τι κάνετε; τι αφανίζετε; Δεν ξέρετε ότι είμαι η μητέρα κι η τροφός, το λίκνο, η κοιτίδα, η μήτρα της περασμένης δόξας και της μελλούμενης; 
Μάταια θαυμάζετε τα μνημεία που έστησαν κάποτε τα παιδιά μου. Δεν ξέρετε πως είναι σαρξ εκ της σαρκός μου, και πως όταν η Μορφή μου αφανισθεί, η δικιά τους θα χάσει το νόημά της; 
Τι εκάνατε την Ελευσίνα; 
Tι εκάνατε τον Ιλισό και τον Κηφισό, τα δυό αγιάσματά μου; 
Εβάλατε μέσα τους υπονόμους σας, ερίξατε τα νερά των εργοστασίων σας. 
Δεν βλέπω πια βωμούς των θεών επάνω εις τα όρη μου και τους λόφους, πάρεξ τα γραφεία και τις μηχανές των Εταιρειών σας. 
Εκείνοι ήταν σημάδι λατρείας, σε σας δεν απόμεινε παρ” η κατώτερη μορφή της σχέσης με τη Φύση, η εκμετάλλευση…» , θρηνούσε η Γη μέσα από το προφητικό κείμενό του μέγα αρχιτέκτονα και στοχαστή Δημ. Πικιώνη.
Ελάτε να ρίξουμε ένα κλάμα για το θεατράκι της Ρεματιάς Χαλανδρίου... 
Πάρτε και τα ρεσώ σας και ας κάνουμε μία μάζωξη , σιωπηλοί και κατηφείς, όπως είθισται το ντεκόρ για βιντεοσκόπηση . 
Άντε το πολύ- πολύ να ακουστεί κανένα «πω! Πω! Πω!» «τστστσ» και άλλα επιφωνήματα και ένα «κρίμα! » …και μετά ας διαλυθούμε ησύχως «πέρασε και η ώρα».
Κανένας μας δε φταίει. 
Δεν βάλαμε, δα,  εμείς τη φωτιά. 
Άλλος την έβαλε
Άρα είμαστε αθώοι του αίματος. Μόνο που τις φωτιές τις βάζουν εκείνοι που ενθαρρύνονται , από την αδιαφορία μας, τα μικροσυμφέροντα μας, την άγνοια της σημασίας ενός οικοσυστήματος του οποίου μέρος είμαστε όλοι και όχι κάτι ξεχωριστό απ αυτό.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: «Το Θέατρο της Ρεματιάς θα λειτουργήσει αυτό το καλοκαίρι»

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ:«Το ρέμα σώθηκε, το θέατρο θα ξαναφτιαχτεί»
Σχετικά με τον εμπρησμό στις 18 Μαΐου που είχε σαν αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του Θεάτρου της Ρεματιάς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι:
Πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια που είχε σαν στόχο το Θέατρο, αφού ουσιαστικά ξεκίνησε από τις κερκίδες και επεκτάθηκε κατόπιν στα γύρω δένδρα. 
Η περίπτωση ατυχήματος αποκλείεται αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί καθαρισμός του χώρου, κυρίως κάτω από τις κερκίδες, αφού άλλωστε είχαν προγραμματιστεί για την επόμενη ημέρα εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των φθαρμένων υλικών στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου.
Οι εγκαταστάσεις πυρόσβεσης λειτούργησαν ικανοποιητικά όπως και το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου που έσπευσε άμεσα στην περιοχή και κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες σε συνεργασία με τους  άνδρες της Πυροσβεστικής και δεκάδες εθελοντές, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά. 
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την προσφορά τους.

Στη Ρίγα της Λετονίας, «σταύρωσαν» τον Πούτιν!!!

Στη Ρίγα της Λετονίας στην αυλή του κτιρίου της τ.ΚGB λειτουργεί μια έκθεση όπου ένα από τα έργα της είναι μια εγκατάσταση που παριστάνει σταυρωμένο τον Πούτιν.
 Ο «καλλιτέχνης» που φιλοτέχνησε αυτό το έργο μίσους και ανεπίτρεπτου πνευματικού συμβολισμού παραμένει άγνωστος. 
Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
Συνολικά εκτίθενται 10 έργα και η έκθεση αυτή θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό ως το τέλος Μαίου.
Το χαρακτηριστικό της σύνθεσης είναι τα πολλά καρφιά …..βουντού κανονικό.
Το ομοίωμα του προέδρου της Ρωσικής ομοσπονδίας φέρει και αγκάθινο στεφάνι.
Είναι μνημείο μίσους και αίσχους ... δηλωτικό της αντιρωσικής και ρωσοφοβικής υστερίας της δύσης και των νεόκοπων συμμάχων τους.

Aυλαία με «Ιστορίες γι Αγρίους» στις 9:00 μ.μ. για το Θερινό Σινέ «Μ. Φωτόπουλος»

Πρεμιέρα κάνει σήμερα Τετάρτη 20  Μαΐου 2015 ο Θερινός Κινηματογράφος Δήμου Αμαρουσίου «Μίμης Φωτόπουλος», με την δραματική κομεντί «Ιστορίες γι Αγρίους». 
Η  ταινία θα προβάλλεται έως την επόμενη Τετάρτη 27 Μαΐου, με ώρα έναρξης στις 9:00 μ.μ. 
Για ακόμη μία σεζόν, στο φιλόξενο χώρο του κινηματογράφου μικροί και μεγάλοι, φίλοι της 7ης Τέχνης  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες Α΄ προβολής, αλλά και παλαιότερες αγαπημένες, όλες υψηλής ποιότητας. Από ταινίες δράσης, κοινωνικές, αισθηματικές μέχρι κωμωδίες και κινούμενα σχέδια.
Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία έναρξης της νέας κινηματογραφικής σεζόν σημειώνει:

Καταγγέλλει την Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

Την εβδομάδα που μας πέρασε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Ζήκος Γ. κάλεσε τους εργαζόμενους στην Διεύθυνση καθαριότητας να τους μιλήσει προκειμένου να βρει ένα ΑΛΛΟΘΙ για την τραγική κατάσταση που βρίσκετε η πόλη μας  στο κομμάτι της Καθαριότητας.          
Ξεχνά ότι η λειτουργία της Διεύθυνσης Καθαριότητας μέχρι και σήμερα οφείλετε στο φιλότιμο και την εργατικότητα των συναδέλφων .
Ρωτάμε τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Ζήκος Γ  και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ στην Διεύθυνση καθαριότητας:
Φταίνε οι εργάτες που από τα 24 απορριμματοφόρα οικιακών απορριμμάτων δουλεύουν σήμερα μόνο τα 4 ( γιατί δεν έγιναν έγκαιρα η συντήρηση και η επισκευή των οχημάτων ) ;
Φταίνε οι εργάτες που από τους 5 φορτωτές σήμερα δεν λειτουργεί κανένας ;
Φταίνε οι εργάτες για την μη έγκαιρη προμήθεια ανταλλακτικών για την σωστή λειτουργία των οχημάτων ( Μπαταρίες ,λάστιχα , λάμπες ,κτλ. );
Φταίνε οι εργάτες για το ότι μέχρι και σήμερα (κατά παράβαση της νομοθεσίας ) δεν υπάρχουν βάρδιες αναρτημένες από τη Διεύθυνση Καθαριότητας ;

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου

EΝΝΕΑ (9) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη Δευτέρα 20 Μαΐου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Eγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για εργασίες κλαδέματος υψηλών δένδρων
3. Αντικατάσταση μελών επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών και αξιολόγησης (Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.) και εκ νέου συγκρότηση αυτών

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ημέρα μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων

Πανυγειονομική 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη 20 Μαΐου!

Συμπληρωματική ρύθμιση για τα χρέη προς τους ΟΤΑ ζητά ο Γ. Πατούλης

Τη συμπλήρωση της ρύθμισης των χρεών προς τους ΟΤΑ κατά αναλογία με ό,τι ισχύει για τις οφειλές προς το Δημόσιο, τη διαγραφή δηλαδή πέραν των προσαυξήσεων και των προστίμων, ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με επιστολές του προς τον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επαναλαμβάνει την ικανοποίηση της Αυτοδιοίκησης διότι αντιμετωπίστηκε γρήγορα και θετικά το αίτημα για ρύθμιση των χρεών προς τους ΟΤΑ.
«Όμως, τονίζει, τελικά η ρύθμιση για τις οφειλές προς τους ΟΤΑ δεν συμπεριέλαβε την διαγραφή των προστίμων, όπως η σχετική ρύθμιση για τις οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά μόνο τη διαγραφή των προσαυξήσεων.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το γραφείο τύπου της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Μετά την εγκληματική ενέργεια εμπρησμού στο θέατρο της ρεματιάς εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους πολίτες, το Δήμο Χαλανδρίου και το Δήμαρχο Σίμο Ρούσσο.
Αποσοβήθηκε μια καταστροφή τεράστιου μεγέθους στο πανέμορφο ρέμα και στις περιουσίες των κατοίκων.
Ζητάμε την αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των φασιστοειδών που προσπαθούν να υπερασπίσουν τα ιδιοτελή συμφέροντά τους με μαφιόζικες ενέργειες.
Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε εθελοντικά στην αποκατάσταση του θεάτρου και του περιβάλλοντος για να λειτουργήσει ο χώρος και πάλι σαν πόλος πολιτισμού και περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

EIKOΣΙ ΔΥΟ(22) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 5ης και 6ης Συνεδρίασης έτους 2015
1. 4η Αναμόρφωση προυπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Διαγραφή προστίμων παράνομης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από τους υπ' αριθ.274/20-04-2015, 44/19-01-2015 & 115/11-02-2015 Χ.Κ.
3. Διόρθωση της υπ΄αριθμ. 370/2014 ΑΔΣ για την επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέν από καταβολή ειδικού φορού 2% - Επιχείρηση <<Free Shop Ενδύματα ΕΠΕ>>

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ο «Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου», για την καταστροφή του θεάτρου

Σήμερα το μεσημέρι κάηκε το θέατρο της ρεματιάς, ένα απο τα ελάχιστα του είδους του στη χώρα μας, όπου ο πολιτισμός και η φυση έπαιζαν τους υπέροχους ρόλους τους με ένδυμα και σκηνικό τις δροσερές Χαλανδραίϊκες βραδιές.
Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν εμπρησμό. 
Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως κάποιοι κατέστρεψαν το αγαπημένο μας θεατράκι, πως διακινδύνευσαν τις ζωές των περιοίκων, πως αδιαφόρησαν προ του ενδεχομένου να καταστροφεί το μοναδικό αστικό δάσος που αναζωογονεί και ομορφαίνει τις ζωές μας στη βόρεια Αττική!
Το θέατρο της ρεματιάς υπήρξε κομμάτι της ζωής μας κάπου 30 χρόνια. 
Φιλοξενούσε κάθε καλοκαίρι τις δραστηριότητες των σχολείων -συλλόγων -σωματείων και το φεστιβάλ της ρεματιάς.
Θλίψη και απογοήτευση. 

Γιώργος Καραμέρος:«Το ρέμα σώθηκε, το θέατρο θα ξαναφτιαχτεί»

Ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα κ. Γιώργου Καραμέρου για την πυρκαγιά που κατέκαψε το θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου:
Η πυρκαγιά και η καταστροφή των λυόμενων εξεδρών στο ιστορικό θεατράκι της Ρεματιάς Χαλανδρίου, έναν από τους  σημαντικότερους  χώρους πολιτισμού  στον βόρειο τομέα, μας πεισμώνει να το ξαναφτιάξουμε ακόμα καλύτερο.
Η Περιφέρεια Αττικής θα σταθεί στο πλευρό της διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου και θα στηρίξει οικονομικά την άμεση ανακατασκευή του θέατρο με σεβασμό στο περιβάλλον.
 Το περιστατικό είναι ιδιαίτερα σοβαρό δεδομένου ότι κάτω από τις καμένες εξέδρες εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο γκαζάκια και όλα αυτά στην καρδιά της ρεματιάς που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Αττικής

Από 14-19 Ιουλίου στο Ο.Α.Κ.Α, το «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας»

Με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) Γιώργο Πατούλη, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π) Αθανάσιος Τερζής. 
Αφορμή αποτέλεσε η διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων 2015 στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αμαρουσίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, η Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, ο Νίκος Πέππας, Πρόεδρος Αναπτυξιακής και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού και ο Παντελής Τσιτσιμπάσης, συνεργάτης για οργανωτικά θέματα των εκδηλώσεων.
Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, συμφώνησε με την πρόταση του Προέδρου της Ε.Ο.Π κ. Τερζή, ώστε η Κ.Ε.Δ.Ε και ο Δήμος Αμαρουσίου να είναι συνδιοργανωτές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί μεταξύ 14-19 Ιουλίου και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της αθλήματος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Το διεθνές αυτό γεγονός αποτελεί κριτήριο για την πρόκριση των αθλητών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου Αμαρουσίου.

Eως την 1η Ιουλίου θα διαρκέσουν οι «Γιορτές Αθλητισμού»

Περισσότερα από 200 παιδιά συμμετείχαν στους Διαδημοτικούς Αγώνες Κολύμβησης

Διακόσιοι αθλητές και αθλήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου συμμετείχαν στους φετινούς Διαδημοτικούς Αγώνες Κολύμβησης, με τη συμμετοχή έξι δήμων, που διεξήχθησαν στο δημοτικό κολυμβητήριο Αμαρουσίου στο πλαίσιο των Γιορτών Αθλητισμού που διοργανώνει το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου με την ολοκλήρωση μίας ακόμη επιτυχημένης αθλητικής χρονιάς. 
Τους αγώνες παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που απένειμε διπλώματα συμμετοχής, και μετάλλια στους νικητές.
Τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες από τα προγράμματα κολύμβησης των Δήμων Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Πεντέλης και Ηρακλείου, αγωνίστηκαν σε τρία διαφορετικά στυλ κολύμβησης: 

Εκατό παιδιά έλαβαν μέρος στους «Αγώνες μίνι βόλεϊ»

Αγώνες μίνι βόλεϊ περιελάμβανε η τελετή λήξης των προγραμμάτων πετοσφαίρισης παιδιών Δημοτικού του Τμήματος Αθλητισμού Δήμου Αμαρουσίου που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο 2014-2015. 
Τις προσπάθειες των παιδιών παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Συνολικά, στους αγώνες μίνι βόλεϊ της φετινής αθλητικής χρονιάς έλαβαν μέρος 100 παιδιά που αγωνίστηκαν ατομικά, 1 προς 1, και ανά τριάδες, 3 προς 3. Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος στο τουρνουά συμμετέχουν στα προγράμματα βόλεϊ του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και στους συλλόγους Α.Σ Νίκη Αμαρουσίου, Α.Ο Οδυσσέας Αμαρουσίου και Α.Ο Ηλυσιακός.
Με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών προσπαθειών των παιδιών, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, απένειμε διπλώματα συμμετοχής σε όλα τα παιδιά, ενώ μετάλλια απένειμε στους τρεις πρώτους νικητές.

Την Τετάρτη η Ημερίδα με θέμα: «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός»

Μορφές του φαινομένου & τρόποι αντιμετώπισης
Ημερίδα με θέμα: «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός. Μορφές του φαινομένου και τρόποι αντιμετώπισης», διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, τη Τετάρτη 20  Μαΐου 2015 και ώρα 18:00 έως 20:00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης
Επίσης ο Διευθυντής του  Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης και η Αργυρή Ολυμπιονίκης πόλο, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη.
Στην ημερίδα θα μιλήσουν:

Η ανοιξιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου «Άγιος Ελευθέριος»

Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη ανοιξιάτικη εκδήλωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού - Λάκκα Κόττου «Άγιος Ελευθέριος», στην οποία οι κάτοικοι της περιοχής συναντήθηκαν και πέρασαν μια ευχάριστη κοινωνική και ψυχαγωγική  βραδιά.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα στους παριστάμενους, εκφράζοντας τη διαρκή υποστήριξη του προς το Σύλλογο της περιοχής. 
Παράλληλα αναφερόμενος στην κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και ενωμένοι ως Έλληνες, μακριά από κομματικές ταυτότητες.

Κοσμοσυρροή στην προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ για την Κάρπαθο

Στην εκδήλωση «Κάρπαθος: Από τους μύθους ως την Ένωση με την Ελλάδα» που πραγματοποίησε ο Σύλλογος των απανταχού Καρπαθίων σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στους δεσμούς του Αμαρουσίου με το νησί της Καρπάθου αλλά και στη σχέση συνεργασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ι.Σ.Α για την κοινωνική και ιατρική υποστήριξη των κατοίκων της.
«Με την Κάρπαθο μας συνδέουν δεσμοί μέσα και από την Καρπάθικη κοινότητα της πόλης μας. 
Αξιοποιώντας τη συνεργασία με τους Καρπάθιους συντοπίτες μας, και με το σύμφωνο με το οποίο την επισφραγίσαμε, στήσαμε τη γέφυρα ώστε το Μαρούσι και το νησί της Δωδεκαννήσου να έλθουν πιο κοντά ανοίγοντας νέους κοινούς δρόμους ανάπτυξης και δημιουργίας για τους τόπους μας εκτός του τομέα της Υγείας, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό.

«Η κρίση μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Στην τελετή βράβευσης και απονομής των ενθυμίων στους συμμετέχοντες του 38ου Φεστιβάλ Παιδιού του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης με τίτλο: 
«Η κρίση μέσα από τα μάτια των παιδιών» που επισφράγισε το τριήμερο φεστιβάλ στο Άλσος Βαρβαρέσου, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης.

Στόχος του παιδικού αυτού φεστιβάλ ήταν να αναδείξει τη δημιουργικότητα και τα ταλέντα των παιδιών στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στο περιβάλλον, να προβάλει το έργο τους στο κοινό της πόλης και να γίνει ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, συνεχάρη ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης και όλα τα παιδιά από τα Δημοτικά σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου για το ξεχωριστό χρώμα και τη ζωή που έδωσαν στον πολύ όμορφο αυτό χώρο πρασίνου όπου φιλοξενήθηκε το φεστιβάλ. 

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στη συγκέντρωση φαρμάκων του Ι.Σ.Α, στο άλσος Βαρβαρέσου

Πέντε μεγάλες σακούλες με φάρμακα συγκέντρωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στο πλαίσιο των δράσεων του ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία», αξιοποιώντας την ευκαιρία της διοργάνωσης του 38ου Φεστιβάλ Παιδιού Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, που πραγματοποιήθηκε στο άλσος Βαρβαρέσου στην Πεύκη. Τις ευχαριστίες του για τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, που βρέθηκε στη δράση.
«Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και προσέφεραν τα φάρμακα που διέθεταν ή τα φάρμακα που αγόρασαν.