Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

«Η Γυναίκα στην Πανδημία»

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή 
εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας με θέμα:«Η Γυναίκα στην Πανδημία»
Την ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης της γυναίκας στους πολλαπλούς της ρόλους, που την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας προσφέρει κάτω από πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες την υποστήριξή της στη οικογένεια, στο σύστημα υγείας, στην κοινωνία, αναφέρθηκαν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι της πολιτικής και επιστημονικής κοινότητας στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση για την Ημέρα της Γυναίκας με θέμα: 
«Η Γυναίκα στην πανδημία», την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021. 
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών που παρακολούθησαν την εκδήλωση, η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ισότητας των Φύλων, υπεύθυνη για τη διοργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης κα Ελένη Λέκκα απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:
«Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία εορτάζεται για περισσότερο από 100 χρόνια, τιμώντας τους αγώνες της για ισότητα στα θεμελιώδη και κοινωνικά δικαιώματα, τις ίσες ευκαιρίες και την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία, στην εργασία και στην οικογένεια. 
Θα ήθελα να αναφερθώ στην πρόσφατη απόφαση σύστασης της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, μέσα από την οποία αναδεικνύεται μεταξύ άλλων η προσήλωση της Διοίκησης του Δήμου μας στη κατεύθυνση της υποστήριξης της Αρχής της Ισότητας των Φύλων και της διασφάλισης ίσων ευκαιριών και εξάλειψης των ανισοτήτων. 
Με την εκδήλωση αυτή εγκαινιάζουμε τη δράση μας και δεσμευόμαστε να συνεισφέρουμε τα μέγιστα ώστε να ευοδωθεί το έργο της. Ευελπιστούμε μέσα από αυτή την διεξοδική ενημέρωση να συντελέσουμε ώστε η μέρα αυτή να γίνει το έναυσμα προκειμένου η γυναίκα να βρει την πραγματική θέση που τις αρμόζει και τις αξίζει.»

Επίσκεψη του Δημαρχου Αμαρουσίου σε έργα που βρίσκονται στην τελική φάση παράδοσης

         Θ. Αμπατζόγλου:«Το Μαρούσι καθημερινά αλλάζει όψη 
       & γίνεται μία πιο όμορφη, ασφαλής και λειτουργική πόλη» 
Αυτοψία σε έργα που βρίσκονται στο τελικό στάδιο παράδοσης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.
Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε:
●► Το έργο ανάπλασης της πλατείας Ηρώων και ανακατασκευής παρακείμενων οδών 
●► Το έργο ανακαίνισης του διατηρητέου επί της οδού Σουρή και Βασ. Όλγας και τη διάθεσή του για πολιτιστικές δραστηριότητες 
●► Το έργο κατασκευής νέου παραρτήματος Νηπιαγωγείου επί της οδού Ράλλη 
●► Την ανάπλαση του ΚΧ 9760 επί της οδού Αγ. Αθανασίου (παλαιό αμαξοστάσιο) και μετασχηματισμό του σε πρότυπο πάρκο αναψυχής. 
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ενημερώθηκε από τους αρμόδιους αντιδημάρχους, τις τεχνικές υπηρεσίες και τους εργολάβους για την εξέλιξη των εργασιών. 

Αλαζονεία & Αμετροέπεια από Γιώργο Πατούλη & Σίμο Ρούσσο

                                Ουδέν νεότερο!
Κυβέρνηση και ΜΜΕ καταλόγισαν ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής για ανεπάρκεια υποστήριξης στους πολίτες κατά την τελευταία κακοκαιρία «Μήδεια». 
Ξαφνικά, δήθεν αυθόρμητες συγχαρητήριες επιστολές άρχισαν να καταφθάνουν από δημάρχους στην Περιφέρεια για το ακριβώς αντίθετο: δηλαδή, πόσο καλά τους συμπαραστάθηκε κατά την κακοκαιρία! Προσπάθησαν να κάνουν τη νύχτα, μέρα. 
Δεν σεβάστηκαν την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των βορείων προαστείων που ταλαιπωρήθηκαν κατά την τελευταία κακοκαιρία, επιπλέον από την αναδουλειά και την πανδημία.
Επικεφαλής παρατάξεων που εκπροσωπούν πολίτες από πόλεις των βορείων προαστίων συνυπέγραψαν πριν λίγες ημέρες κείμενο με το οποίο καυτηρίαζαν τη σπουδή πρόθυμων δημάρχων να στηρίξουν με «σωσίβιες» επιστολές τους τον Περιφερειάρχη για την δήθεν επιτυχημένη ανταπόκρισή του κατά την τελευταία κακοκαιρία. Μεταξύ τους ήταν και η επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξής Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, κ. Μ. Διακολιού.
Σ’ αυτήν την ανακοίνωση απάντησαν (μέχρις ώρας) δύο παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έναντι των οποίων η παράταξή μας παραθέτει τα εξής:

Η επιστολή Άγγελου Παλαιοδήμου προς τον ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μ. Γραφάκο

Κλειστό το Κεντρικό ΚΕΠ Αμαρουσίου από τις 12:30 μ.μ, για προληπτικούς λόγους

Κλειστό θα παραμείνει το Κεντρικό ΚΕΠ Αμαρουσίου επί της οδού Χατζηαντωνίου 10, 
από τις 12:30 μ.μ. σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, 
                         
προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση για προληπτικούς λόγους. 
 Παρακαλούνται οι πολίτες που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού 

Τα 3 νέα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας παρουσίασε χθες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

         Θ. Αμπατζόγλου:«Αναβαθμίζουμε τη Δημοτική Συγκοινωνία 
                 και ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής στο Μαρούσι» 
Τα 3 νέα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου παρουσίασε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, κατά τη διάρκεια σχετικής συνάντησης με τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης. 
 Τα λεωφορεία αυ
τά, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για ασφαλείς μετακινήσεις και ταυτόχρονα για την προστασία του περιβάλλοντος. 
Η ευελιξία τους στην πόλη, λόγω διαστάσεων (8 μ, 25 καθήμενοι, 31 όρθιοι) και οι ευκολίες που παρέχουν στους επιβάτες (διζωνικός κλιματισμός, θύρες φόρτισης usb, ράμπα για ΑμεΑ κ.α.) θα αναβαθμίσουν σημαντικά την ποιότητα των μετακινήσεων στο Μαρούσι. 

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Με εκπροσώπους των 6 Περιβαλλοντικών Συλλόγων της περιοχής, συναντήθηκε ο Άγγελος Παλαιοδήμος

Το Σάββατο 20/02/2021 έλαβε χώρα συνάντηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξηςΠΕΝΤΕΛΗ 2020 - ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗκ. Άγγελου  Παλαιοδήμου που είχε την σχετική πρωτοβουλία, παρουσία και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Παναγιώτη Κρανιώτη με τους εκπροσώπους των 6 Περιβαλλοντικών Συλλόγων της περιοχής, κ. Βαρλαμίτη Κωνσταντίνου, κ. Ζύγρα Νέστορα και κ. Σμαραγδή Μαρίνας, που αντιτίθενται στη λειτουργία του ΣΜΑ Πεντέλης σε
προστατευόμενη περιοχή του Πεντελικού και του Βαθυρέματος.

Στη δίωρη συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, οι εκπρόσωποι του συνδυασμού είχαν την ευκαιρία να δηλώσουν την κατηγορημ
ατική αντίθεσή τους με την λειτουργία ΣΜΑ στο κοιμητήριο Μελισσίων ενώ διαπιστώθηκε σύμπλευση απόψεων σε σχέση με την ανάγκη σχεδιασμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, με έμφαση στην ανακύκλωση και σύμφωνα και με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ). 
Στο σχεδιασμό αυτό, επισημάνθηκε, ότι μπορεί να προβλέπεται ΣΜΑ μόνο αν αυτό αποδειχθεί αναγκαίο με βάση σχετική οικονομοτεχνική μελέτη και μόνο μετά από μελέτη χωροθέτησης και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σε θέση εκτός περιοχών προστασίας του Πεντελικού και των παραρεμάτιων Ζωνών Α.

Στις 10:00 π.μ. η παρουσίαση των 3 νέων λεωφορείων της Δημοτικής Συγκοινωνίας

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σας προσκαλεί την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 στην παρουσίαση των 3 νέων λεωφορείων(τα Τούρκικα;) της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Αμαρουσίου. 
Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και επίδειξη των δυνατοτήτων τους καθώς και δοκιμαστικό δρομολόγιο για τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, εντός της πόλης του Αμαρουσίου.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Μεθοδεύουν την περαιτέρω συρρίκνωση των τμημάτων του Δ. ΙEK ΚΗΦΙΣΙΑΣ!

                               ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ 
                 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Δ. ΙEK ΚΗΦΙΣΙΑΣ 
Η εγνωσμένης πλέον «αξίας»- για το καταστροφικό της έργο σε όλους τους τομείς- κυβέρνηση της Ν.Δ. έκανε ξανά το θαύμα της! 
Τη στιγμή που σχολεία, Πανεπιστήμια και ΙEK παραμένουν κλειστά σε όλη τη χώρα για πάνω από δυο μήνες, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα, μέσα στο καταχείμωνο, επειδή κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων δεν πάρθηκε, η κυβέρνηση επιλέγει να ξεκινήσει την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων!
Στην περίπτωση των Δ. ΙEK αποφασίστηκε πως ο δεύτερος εκπαιδευτής σε ορισμένα μαθήματα είναι περιττός. 
Και μάλιστα καλλιεργούν και τον μεταξύ τους ανταγωνισμό καθώς ο πρώτος σε μόρια εκπαιδευτής παίρνει όλες τις διδακτικές ώρες!
Σε τμήματα που στοιβάζονται 20 και πλέον σπουδαστές ο δεύτερος εκπαιδευτής εξυπηρετεί στο να χωρίζονται τα τμήματα ώστε το μάθημα διευκολύνεται. 
Αντί λοιπόν οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα, να σπάσουν τα τμήματα, να προσλάβουν περισσότερους καθηγητές ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια τα ΙΕΚ, μεθοδεύουν την περαιτέρω συρρίκνωση τους.
Η κυβέρνηση, προχωράει σε αυτό το μέτρο τη στιγμή που έχει αφήσει εντελώς αβοήθητους τους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν πίσω από μια οθόνη να επικοινωνήσουν με τους μαθητές τους. 

Η λειτουργία ΣΜΑ στο Κοιμητήριο Μελισσίων, το θέμα κοινής τηλεδιάσκεψης 6 Περιβαλλοντικών Συλλόγων


ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 
& ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Την Παρασκευή 26/2 πραγματοποιήθηκε κοινή τηλεδιάσκεψη των έξι (6) Περιβαλλοντικών Συλλόγων της περιοχής και πέντε (5) Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Πεντέλης, με θέμα την λειτουργία ΣΜΑ στο Κοιμητήριο Μελισσίων. 
Εκ μέρους των Δημοτικών Παρατάξεων συμμετείχαν εκπρόσωποι των Παρατάξεων Δημοτική Συμμαχία, Νέοι Άνθρωποι - Νέα Αρχή, Μπροστά Μαζί, Λαική Συσπείρωση και Πεντελέθεν.
Εκ μέρους των Περιβαλλοντικών Συλλόγων συμμετείχαν εκπρόσωποι του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεντέλης, του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου και του Συλλόγου βριλησσός – Φυσιολατρική Κίνηση.
Στην τηλεδιάσκεψη επιβεβαιώθηκε η κατηγορηματική αντίθεση όλων των συμμετεχόντων στην λειοτουργία του ΣΜΑ και αποφασίστηκε ο συντονισμός των ενεργειών τους για την αποτροπή της λειτουργίας του.

Μαίρη Διακολιού:Κακή αρχή για την Επιτροπή Ισότητας Φύλων

ΣΕΞΙΣΜΟΣ & τοξική ΑΡΡΕΝΩΠΟΤΗΤΑ από την 1η ΜΕΡΑ
Παρά τα αργά αντανακλαστικά του δημάρχου κ. Αμπατζόγλου, δεδομένου ότι η παράταξή μας «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ», έχει κάνει εδώ και καιρό και πολλές φορές υπόμνηση στη Διοίκηση για την σύστασή της, η Επιτροπή Ισότητας Φύλων, θεσμικό συμβουλευτικό όργανο για την υποβολή προτάσεων στη Διοίκηση για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων στην πόλη, συστάθηκε, και μας ικανοποιεί το ότι τελικά υλοποιείται η πρότασή μας και ο νόμος εφαρμόζεται. 
Ασφαλώς λοιπόν, είμαστε θετικοί στην εξέλιξη αυτή και μάλιστα ζητήσαμε να ενημερωνόμαστε για τις συνεδριάσεις και να συμμετέχουμε σε αυτές είτε δια της επικεφαλής, είτε δια εκπροσώπου της παράταξής μας.
Παράλληλα, όμως, εκτός από τη σύσταση της Επιτροπής, σημαντικό ρόλο παίζει η λειτουργία και η αποτελεσματικότητά της. Δεν είναι αρκετό να συστήνονται οι επιτροπές, πρέπει με τις προτάσεις τους να φέρουν καινοτομίες στην υπόθεση της ισότητας. 
Στο πλαίσιο αυτό, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23-2-2021, κατά τη συζήτηση του θέματος, η επικεφαλής της παράταξης Μαίρη Διακολιού έκανε αναφορά στα πρόσφατα γεγονότα στον καλλιτεχνικό χώρο, που φανέρωσαν μπροστά στα μάτια μας τη βία, λεκτική ή σεξουαλική, την έλλειψη σεβασμού και τις διακρίσεις, που δεν περιορίζονται μόνο στον χώρο της τέχνης, αλλά επεκτείνονται σε όλους τους χώρους όπως στην πολιτική, στην εργασία, στο σπίτι, ακόμη και στο σχολείο. Το φαινόμενο δεν είναι μόνο προσωπικό, αλλά και ταξικό. 
Περιμέναμε η πρώτη αντιδήμαρχος Ισότητας Φύλων στο Μαρούσι να πάρει θέση, αλλά δυστυχώς, δεν το έπραξε, περιοριζόμενη σε πανηγυρικές εξαγγελίες.
Η προώθηση γυναικών σε καίριες θέσεις, από μόνη της, δεν λύνει το πρόβλημα. Πρέπει να υπάρχουν προτάσεις και ουσιαστικές δράσεις για την αντιμετώπισή τους. Απόδειξη είναι ότι γυναίκα ενοχοποίησε τα θύματα διερωτώμενη «πού ήταν οι γονείς τους;», γυναίκα είναι και η υπουργός Πολιτισμού που συγκάλυπτε τον Λιγνάδη.

Απάντηση Λ. Μαγιάκη στην Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής

Απάντηση του Λ. Μαγιάκη επικεφαλής της παράταξης«ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» στην ανακοίνωση της Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη σχετικά με την κοινή ανακοίνωση 9 επικεφαλής παρατάξεων
Θα ήταν φρόνιμο η Αντιπεριφερειάχης Βορείου Τομέα Αττικής κα Λουκία Κεφαλογιάννη πριν πάρει θέση πάνω στην κοινή ανακοίνωση των εννέα επικεφαλής παρατάξεων του Βόρειου Τομέα, ως αυτόκλητη μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Πατούλη και των Δημάρχων που του απέστειλαν συγχαρητήρια επιστολή, να είχε καλύτερη πληροφόρηση. 
Τι έκανε πχ ο κ. Πατούλης σαν πρόεδρος της ΚΕΔΕ ή σαν Περιφερειάρχης Αττικής για να τροποποιήσει τη δαιδαλώδη νομοθεσία για την πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων μεταξύ Δήμων, ΔΕΔΔΗΕ, Δασαρχείων, Ιδιωτών, Πολεοδομιών, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αρχαιολογίας, προκειμένου να λύσει το αλαλούμ στο θέμα του κλαδέματος των δέντρων που προκάλεσε και τα περισσότερα προβλήματα κατά τη διάρκεια της τελευταίας χιονόπτωσης;
Απολύτως τίποτα παρά μόνο, όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, επιδόθηκε σε επίρριψη ευθυνών στον αποδεκατισμένο από τις μνημονιακές πολιτικές και έτοιμο προς ιδιωτικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ.
Πόσο εποικοδομητική και «πάνω από κομματικές ταυτότητες» ήταν η στάση του κ. Πατούλη ως δημάρχου Αμαρουσίου την προηγούμενη περίοδο τόσο απέναντι στην προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αλλά και σε Δημάρχους που δεν είχαν σχέση με το χώρο της ΝΔ;

Πραγματοποιήθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ, τα δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης covid-19

Θ. Αμπατζόγλου:«Με εμβολιασμούς & αυτοπειθαρχία θα καταφέρουμε να περιορίσουμε το φαινόμενο της πανδημίας» 
Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα από Κινητές Ομάδες Υγείας, δωρεάν rapid τεστ σε εκατοντάδες πολίτες, στην πλατεία Ευτέρπης, στο Μαρούσι. 
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της διαδικασίας σημείωσε: 
«Ως Δήμος προασπίζουμε τη Δημόσια Υγεία, εκτελώντας όλα τα προληπτικά μέτρα απολυμάνσεων στους Δημοτικούς, κοινόχρηστους χώρους, Σχολεία και στα οχήματα δημοτικής συγκοινωνίας. 
Παράλληλα με την συνδρομή του ΕΟΔΥ διεξάγουμε περιοδικά τα απαραίτητα τεστ. 
Οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Μόνο τηρώντας αυστηρά τα μέτρα αυτοπροστασίας και με σταθερή προσέλευση στους εμβολιασμούς, θα καταφέρουμε να περιορίσουμε το φαινόμενο της πανδημίας»

Μεγάλη η συμμετοχή κοινού στη διαδικτυακή για τις επιπτώσεις της πανδημίας σε παιδιά & εφήβους

Θ. Αμπατζόγλου:«Αποτελεί προτεραιότητά μας η ευημερία της σχολικής κοινότητας. Με δημιουργικό διάλογο συνδιαμορφώνουμε πολιτικές που θωρακίζουν μαθητές, εκπαιδευτικούς & γονείς»
Τη σοβαρή επιβάρυνση της ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων, αλλά και των οικογενειών τους και του εκπαιδευτικού κόσμου από την τρέχουσα υγειονομική κρίση, υπογράμμισαν σε όλους τους τόνους φορείς της σχολικής κοινότητας και της ψυχικής υγείας, στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου και έτυχε μεγάλης επισκεψιμότητας, με θέμα: 
«Ψυχική υγεία και κορωνοϊός: Μέσα από τα μάτια εκπαιδευτικών- γονέων- μαθητών».
Παράλληλα, τονίσθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της ψυχικής θωράκισης όσων επλήγησαν από την πανδημία, μέσω των υποστηρικτικών κοινωνικών δομών και για στενή συνεργασία όλων των φορέων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου για τα παιδιά: 5 Διαδικτυακές διαδραστικές συναντήσεις γεμάτες δράση

Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που έχουν δοθεί από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου τόσο προς τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιάννη Νικολαράκο όσο και προς τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ) Νίκο Πέππα, σχετικά με τις διαδικτυακές δράσεις του Δήμου για το 2021, 
ανακοινώνεται η συνεργασία της Βορέειου Βιβλιοθήκης και της ΚΕΔΑ που αφορά στην ανάπτυξη της παιδικής φιλαναγνωσίας μέσω διαδικτυακών διαδραστικών αφηγήσεων για τα Μαρουσιωτάκια.
Πρόγραμμα Διαδικτυακών συναντήσεων 
γεμάτες δράση με τους μικρούς μας φίλους
(από 4 έως 6 ετών)
Πέντε Σάββατα, πέντε  διαδικτυακές συναντήσεις γεμάτες δράση. 
Οι μικροί μας φίλοι, από 4-6 ετών, θα οδηγηθούν σ’ έναν κόσμο μαγικό με οδηγό την αγάπη τους  για το βιβλίο. 
Ένας λύκος, ένα χταπόδι, ένα δέντρο, μία κουκουβάγια, ένα καπέλοκαι ένας ντετέκτιβ θα μας ξετυλίξουν την κόκκινη κλωστή του παραμυθιού. 
Η διάθεση για παιχνίδι και εξερεύνηση είναι αυτά που θα χρειαστούν οι μικροί μας φίλοι.

Τη δημιουργία Φόρουμ Νέων στο Μαρούσι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Θέλουμε τους Νέους, το πιο ενεργό και δημιουργικό κύτταρο της κοινωνίας μας, κοντά μας με θεσμικά κατοχυρωμένη φωνή»
Τη δημιουργία Φόρουμ Νέων στο Μαρούσι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, εγκρίνοντας παράλληλα και το καταστατικό λειτουργίας του, κατά την τακτική συνεδρίαση στις 23 Φεβρουαρίου 2021. 
Το Φόρουμ Νέων του Δήμου Αμαρουσίου θα έχει ως κύριο σκοπό του την ενεργοποίηση των Νέων ως πολίτες στον τόπο που ζουν.
Θα αποτελέσει έναν κοινό τόπο συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και παρεμβάσεων.
Επίσης Θα δώσει την ευκαιρία στους νέους να αναπτύξουν θεμελιώδεις αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα και ο εθελοντισμός, να σχεδιάσουν δράσεις σε τομείς της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της πληροφόρησης, της τεχνολογίας και ενός ποιοτικού ελεύθερου χρόνου, αξιοποιώντας μέσω του συλλογικού τους οργάνου όλες τις δυνατότητες που τους δίνονται από τα Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα που προσφέρονται για το σκοπό αυτό.
Παράλληλα, όμως θα προσφέρει εκτός από γνώση, βήμα για προσωπική έκφραση και δημιουργικότητα, ευκαιρίες προβληματισμού, διάλογο και συμμετοχή.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου επέλεξε έναν νέο άνθρωπο να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Ιωαννίδη, Εντεταλμένο Σύμβουλο του Γραφείου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς και του Γραφείου Απασχόλησης και Εταιρικής Ευθύνης.

ΣΗΜΕΡΑ τα Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης covid-19 από τον ΕΟΔΥ & τον Δήμο μας

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19) 
θα πραγματοποιηθούν με κινητές μονάδες, την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, 

ώρες 10:00 - 15:00, στην πλατεία Ευτέρπης – Ηλεκτρικό Σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, 
στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Βασικός σκοπός των δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης από την πολιτεία είναι η πρόληψη, 
με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και έχουν ως στόχο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού. 

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Στις 7:00 μ.μ. η Διαδικτυακή εκδήλωση:"Ψυχική υγεία και κορωνοιός:Μέσα από τα μάτια εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών"

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνουν τη Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021 στις 19:00, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Ψυχική υγεία και κορωνοιός: Μέσα από τα μάτια εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών."

«ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»:Στις 8:00 μ.μ. η διαδικτυακή συζήτηση, «Πανδημία στην Εστίαση»

Μια ακόμη επίκαιρη & ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση διοργανώνει η δημοτική παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι αύριο Δευτέρα 1η Μαρτίου & ώρα 8:00 μ.μ. 
Η εκδήλωση που θα μεταδοθεί από την σελίδα της παράταξης στο Facebook θα ασχοληθεί με το σημαντικό θέμα «Πανδημία στην Εστίαση» αναφορικά με τις επιπτώσεις στο Μαρούσι αλλά και τα βόρεια προάστια.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Την Τετάρτη η Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Η Γυναίκα στην πανδημία»

Ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ)​ διοργανώνουν την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 & ώρα 18.00 τη Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας: 
“Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ”. 
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο maroussi.gr
Πρόγραμμα εκδήλωσης
• Καλωσόρισμα από την Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου και Υπεύθυνη για την Ισότητα των Φύλων Ελένη Λέκκα
• Τραγούδι από το Δημοτικό
Ωδείο Αμαρουσίου 
• Χαιρετισμός Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου
• Χαιρετισμός Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη
• Χαιρετισμός Εκπροσώπου της Κ.Ε.Δ.Ε. / Υπεύθυνης Ισότητας των Φύλων Βάλιας Αθανασοπούλου
• 1ος Ομιλητής – Ασκητής Θάνος / Νευρολόγος -Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών, Καθηγητής Ψυχιατρικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, Πρώην Βουλευτής Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας. Θέμα: “Η επικοινωνία στη ζωή του ζευγαριού μέσα από την εικόνα της πανδημίας”
• 2η Ομιλήτρια – Βρύνα Φωτεινή / Επικεφαλής Γραφείου Ισότητας ΕΝ.Π.Ε. και Αναπληρώτρια Διοικήτρια Του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής. Θέμα: “Η ενδοοικογενειακή βία εν μέσω πανδημίας”