Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Έργα για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων στο Ψαλίδι

Σε αναβάθμιση του δικτύου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στη γειτονιά του Ψαλιδίου αλλά και στην τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών για την ασφάλεια των πεζών πλησίον του ρέματος, προχώρησαν τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών και των κατοίκων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν σε επέκταση του  ηλεκτροφωτισμού επί της οδού Χαλκιδικής και στο πρόσφατο διανοιγμένο τμήμα της, δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς διέλευσης από το σημείο κατά τις νυχτερινές ώρες.
Επίσης, τα συνεργεία του Δήμου, κατόπιν παράκλησης των κατοίκων και του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου «Ζωοδόχος Πηγή» τοποθέτησαν προστατευτικά κάγκελα επί της οδού Κυρίλλου στο ύψος του ρέματος.

Σφράγισε υπαίθριο πάρκινγκ στο Μαρούσι που λειτουργούσε χωρίς άδεια, η Περιφέρεια Αττικής

Στη σφράγιση υπαίθριας έκτασης 3,8 στρεμμάτων στην περιοχή του Αγίου Θωμά του δήμου Αμαρουσίου, η οποία είχε μετατραπεί και λειτουργούσε ως χώρος στάθμευσης δημόσιας χρήσης με αντίτιμο, χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής- Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών (ΠΕΒΤΑ).
Η έκταση βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δημοκρίτου – Διαγόρα – Δωριέων, στο ΟΤ Γ1085 (έναντι ΙΑΣΩ – Avenue) όπου μετά από επιτόπια αυτοψία, στις 08/09/2017, κλιμακίου της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταφορών της ΠΕΒΤΑ διαπιστώθηκε η παράνομη λειτουργία. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η έκταση είναι χαρακτηρισμένη ως κοινόχρηστος χώρος – πλατεία με δυνατότητα στάθμευσης μόλις σε 390 m2 που δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί.

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Θεατρική Παιδαγωγία» εγκαινιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου

Παρών στο «Oktoberfest» στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, ο Γ. Πατούλης

Με το σύνθημα «Στην υγειά σας» πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά το Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή Αθηνών
Γ. Πατούλης: Η Γερμανική Σχολή Αθηνών απέδειξε έμπρακτα την ευαισθησία της σε κοινωνικά θέματα.
Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες έχουν την αμέριστη στήριξη και αρωγή του Δήμου Αμαρουσίου προτάσσοντας πάντα την στήριξη στους αδύναμους συμπολίτες μας.
 Με το σύνθημα «Στην υγειά σας» πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά το Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή Αθηνών παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη.
Οι εκατοντάδες επισκέπτες, απόφοιτοι και φίλοι της Γερμανικής Σχολής Αθηνών επισκέφθηκαν και το φετινό επιτυχημένο Oktoberfest και πήραν μια γεύση από ένα βαυαρικό Oktoberfest στην Αθήνα.
Σ’ αυτό συνέβαλαν σίγουρα και τα 1.400 λίτρα μπίρας, τα 1.800 μπρέτσελ, τα περισσότερα από 4.300 λουκάνικα και πολλές ακόμα λιχουδιές που καταναλώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Ένα όμορφο πρόγραμμα με ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος Key Royal Band και η χορευτική ερμηνεία του τραγουδιού «YMCA» από τις τάξεις 6a και 6b συνέβαλαν στη χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Απαντήσεις Βασίλη Κόκκαλη στην «ΕΝΟΤΗΤΑ»

Ας σταματήσει επιτέλους η δαιμονοποίηση κάθε επωφελούς συνεργασίας για το όφελος των δημοτών & της πόλης μας

================================== ================================          
 Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της μείζονος πλειοψηφίας του Δήμου Αμαρουσίου με τίτλο: 
«Ενότητα Ανατροπή: Σε εφαρμογή η ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση των απορριμμάτων» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, έχει να επισημάνει τα εξής:
Για άλλη μια φορά ο κ. Μαγιάκης, αποδεικνύεται ότι εκτός από απαξιωτικός κάθε εποικοδομητικής συνεργασίας του Δήμου, διαθέτει και μεγάλη φαντασία.
Βαπτίζει ιδιωτικοποίηση ένα σύμφωνο συνεργασίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα ανακύκλωσης από μία εταιρία ηγέτη διεθνώς στην αγορά ανακύκλωσης.
Βαπτίζει ιδιωτικοποίηση μία συνεργασία της οποίας την πλήρη ευθύνη και εποπτεία έχει αποκλειστικά ο Δήμος.
Βαπτίζει ιδιωτικοποίηση μία δράση που με μηδενικό κόστος για τους δημότες μας προσφέρουμε πολλαπλά οφέλη στην πόλη μας.

Γ. Καραμέρος:H Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τα κόμματα

Συνέντευξη Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου στην Κυριακάτικη KONTRANEWS & τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα
Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση προτάσσει το αφήγημα της ανάπτυξης και των επενδύσεων.
Εσείς υπέρ ποιας ανάπτυξης είστε υπέρμαχος;
Νομίζω ότι βρισκόμαστε στην φάση επανεκκίνησης του γνωστού λανθασμένου μοντέλου  ανάπτυξης με πολύ μπετόν, εξορύξεις, ορυκτά καύσιμα και προσπάθεια  αύξησης της κατανάλωσης.  Έστω και έτσι όμως η κυβέρνηση βραδυπορεί σε κάποιες περιπτώσεις υπό την ομηρεία ενός κράτους Φρανκεστάιν που άλλαξε ελάχιστα στα χρόνια της κρίσης καθώς έγιναν μόνο περικοπές και όχι μεταρρυθμίσεις. Το είπε και ο ίδιος ο Τσίπρας στη ΔΕΘ. 
Πρέπει να κατέβει ο Υπουργός στην υπηρεσία για μια υπογραφή. Όλοι οι αιρετοί γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από την φράση  Η δε αυτοδιοίκηση που με αφορά είναι σε ακόμα πιο δεινή θέση. 
Όσον αφορά στον όρο Ανάπτυξη, εγώ σαν Οικολόγος είμαι στην τάση των απαναπτυξιακών 
Πρέπει να  απο-αποικιοποιήσουμε το φαντασιακό μας από τη λογική του καταναλωτισμού και της διαρκούς οικονομικής ανάπτυξης, ως άτομα και ως σύνολο, και να εφαρμόζουμε μια κοινωνία πιο βιώσιμη περιβαλλοντικά και κοινωνικά δίκαιη, που θα βασίζεται σε ένα διαφορετικό σύστημα αξιών. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια θα μου πείτε, όμως αν δεν το κάνουμε θα βρεθούμε κάποτε πάλι στο σημείο μηδέν.