Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Την αναστολή υλοποίησης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, ζητά η ΚΕΔΕ

Γ. Πατούλης: Αδιανόητο να ζητείται από τους δήμους η υποχρεωτική φοίτηση των 4χρονων όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες κτιριακές υποδομές
Την έντονη διαφωνία του εξέφρασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ απέναντι στην αιφνιδιαστική κίνηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  να εφαρμόσει  τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στο σύνολο των Δήμων της χώρας, εντάσσοντας και τους τελευταίους 27 Δήμους για το σχολικό έτος 2020-2021.
Με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. ζητά από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου να προχωρήσει στην αναστολή εφαρμογής του νόμου καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες κτιριακές υποδομές στις οποίες θα μπορούν να φιλοξενηθούν με ασφάλεια  τα νήπια.
Το Δ.Σ. επισημαίνει ότι ενώ αρχικά υπήρχε πρόβλεψη στο θεσμικό πλαίσιο για σταδιακή ένταξη των νηπίων στη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, μέχρι το 2021, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες άμεσης ένταξη του συνόλου των δήμων.
Τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ κάνουν λόγο για αιφνιδιαστική απόφαση η οποία εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και σκοπούς. 
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος προτείνουν να υπάρξει πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία οι γονείς θα μπορούν προαιρετικά να επιλέξουν αν επιθυμούν τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε νηπιαγωγεία ή παιδικούς σταθμούς.

Την Κυριακή ο Εθελοντικός καθαρισμός στο πάρκο Αρίωνα


Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Χ.Ε.Υ Κηφισίας:Αμεση ανάκληση της απόφασης Γ. Σταθάκη, ζητά ο Γ. Πατούλης

«ΌΧΙ στην ανοικοδόμηση - ΝΑΙ στην αξιοποίηση και στη δημιουργία κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων στο ακίνητο «ΧΕΥ» επί της Λ. Κηφισίας» προς όφελος των πολιτών, απαντά η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου στη απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας -
Στην άμεση ανάκληση έστω και την ύστατη στιγμή της απόφασης με την οποία καθορίστηκαν οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης του «Χώρου Εγκαταστάσεων Υποστήριξης (ΧΕΥ  Λ. Κηφισίας), δυνάμει της οποίας καθορίζονται εμπορικές χρήσεις επιβαρυντικού χαρακτήρα, σε σχέση με τις επιθυμητές και ισχύουσες χρήσεις της περιοχής, ζητεί δια επιστολής προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.  Γεώργιο Σταθάκη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου καλεί τον κ. Υπουργό να διασφαλίσει ότι 
τα εν λόγω ακίνητα θα παραμείνουν ελεύθεροι αδόμητοι χώροι, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ της εκμετάλλευσης και της ανάγκης δημιουργίας κοινόχρηστων χώρων, δηλώνοντας, ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση της δίκαιης αυτής διεκδίκησης για την πόλη.  

Συνεργασία «περιεχομένου» - «περιτυλίγματος» με αντίπαλο τα προβλήματα των συμπολιτών μας!


Με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Αττικής Γ.Πατούλη είχε συνάντηση χθες στα γραφεία της Περιφέρειας, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου 
Μετά το τέλος της συνάντησης, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπογράμμισε: 
«Η απλή αναλογική, ως μία δημοκρατική τομή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί συνεννόηση, συνθέσεις, συνεργασία. Καλωσορίσαμε σήμερα τον κ. Πατούλη και τους συνεργάτες του σε μία πρώτη εθιμοτυπική, εν αρχή, συνάντηση προκειμένου, όπως είπα και το βράδυ των εκλογών, να μην χρειαστεί για τα τεράστια προβλήματα των συμπολιτών μας εδώ στην Περιφέρεια Αττικής, να περιμένουμε την ημερολογιακή αλλαγή. 
Η Δύναμη Ζωής που έχω την τιμή να προΐσταμαι είναι μία περιφερειακή παράταξη που δεν περίμενε τις νομοθετικές αλλαγές και την απλή αναλογική. 
Έχει δώσει διαπιστευτήρια σύνθεσης, συνεννόησης και συνεργασίας. 
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας ξεκινάμε για το επόμενο χρονικό διάστημα μία συνεργασία που αντίπαλο θα έχει τα προβλήματα των συμπολιτών μας».
Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε: 

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ.στα γραφεία της Ένωσης 
(Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8).
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν οι προτεινόμενες ρυθμίσεις  βελτίωσης του νόμου Κλεισθένη 
με στόχο τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας και της καλύτερης λειτουργία των Δήμων. 
Παράλληλα θα συζητηθούν ζητήματα αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με την υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στους Δήμους της χώρας.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Επιστρέφει την Πέμπτη στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, το «Θεατρικό Εργαστήρι Χαλανδρίου»

Κοντά στα παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Σικιαρίδειου, ο Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Θα είμαι πάντα στο πλευρό σας 
& από την Περιφέρεια Αττικής σε ό,τι χρειαστείτε...»
Κοντά στους μαθητές και στους παιδαγωγούς του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Σικιαρίδειου Ιδρύματος βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, συμμετέχοντας στην αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση για τη λήξη της φετινής χρονιάς, ο κ. Πατούλης, σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα, μετέφερε μήνυμα στήριξης στα παιδιά του Ιδρύματος, στο έργο της Διοίκησης αλλά και στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου.
«Ανέκαθεν πίστευα πως όλα τα παιδιά του κόσμου είναι και δικά μας παιδιά. 
Το να δίνεις και να δέχεσαι χαμόγελα, είναι πολύ συγκινητικό και μας υπενθυμίζει πόσο πολύ οφείλουμε όλοι μας να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε παιδί. 
Θα είμαι πάντα στο πλευρό σας και από την Περιφέρεια Αττικής σε ό,τι χρειαστείτε, όπως...

«Ορκισμένος εχθρός του Δημόσιου Σχολείου ο Γ. Πατούλης», απεφάνθη ο ... Εντός, Εκτός & επί των Τειχών της πόλης του Αμαρουσίου, Δ. Πολυχρονιάδης!

«Θα μας βρει απέναντί του» απειλεί ανερυθρίαστα, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ & επικεφαλής της «Αριστερής» Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ»!
Για άλλη μια φορά ο απερχόμενος Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ. Ε. Δ. Ε. Γ. Πατούλης «ξαναχτυπά» επιχειρώντας να βάλει φραγμό στην υλοποίηση της εφαρμογής της Δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας με βάση το νόμο 4521/2018 αντιδρώντας, αναφορικά με την υπουργική απόφαση του Υπουργού Παιδείας για ένταξη του Δήμου Αμαρουσίου στην υποχρεωτική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και εκπ/σης από το σχολικό έτος 2019 – 2020 ζητώντας τη μη εφαρμογή του νόμου 4521/2018 σχετικά με την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου ενώ ήδη έχουν γίνει οι εγγραφές των νηπίων και προνηπίων του Δήμου Αμαρουσίου στα Δημόσια Νηπιαγωγεία.
Το υποκριτικό δήθεν ενδιαφέρον του κου Πατούλη ξεπερνά κάθε όριο, αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις του: «Προτεραιότητα για αυτόν είναι η ασφαλής στέγαση των νηπίων σε αίθουσες που πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής και  παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες αντίστοιχες των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών».
Προκαλούμε τον κο Πατούλη να μας απαντήσει πότε ενδιαφέρθηκε στα 13 χρόνια που χρημάτισε Δήμαρχος Αμαρουσίου (2006 – 2019) για την ανέγερση ενός Δημόσιου Νηπιαγωγείου στο Δήμο Αμαρουσίου με βάση τις εκ του νόμου σχετικές αρμοδιότητές του;
Προκαλούμε τον κο Πατούλη και όσους τον στήριξαν στη διάρκεια της Δημαρχιακής του θητείας να μας πουν ποιες ενέργειες έκαναν για τη μείωση και κατάργηση των τροφείων στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου την περίοδο 2006 – 2019;
Προκαλούμε τον κο Πατούλη να μας απαντήσει ποια κτήρια Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής συγκρινόμενα με τα κτήρια των Δημόσιων Νηπιαγωγείων του Αμαρουσίου;
Προκαλούμε τον κο Πατούλη να μας απαντήσει πόσα βρέφη φιλοξενήθηκαν φέτος (2018 – 2019) στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου και πόσα προνήπια;

Από «μικροσυνδικαλιστική λογική & πρακτική για ίδιον όφελος» διέπεται ο ΣΕΠΕ, υποστηρίζει η Διοίκηση του Δήμου

Ο κ. Πολυχρονιάδης ζει σε άλλη πόλη, σε άλλη χώρα!!!
Σε απάντηση των αναιτιολόγητων ισχυρισμών του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου και συνδικαλιστή Δημήτρη Πολυχρονιάδη, κόντρα στην επιστολή του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργου Πατούλη, προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με αίτημα την αναστολή της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελένη Λέκκα Σταματάκη, απαντά:
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πολυχρονιάδης, μέσα στην ανυπαρξία του, αναζητά ρόλο εγείροντας ψευδοσυνδικαλιστικά διλήμματα. 
Για άλλη μια φορά, αναλώνεται σε αυθαίρετες αιτιάσεις και καταγγελίες χωρίς επιχειρηματολογία, χωρίς να έχει προηγουμένως ερευνήσει όλες τις παραμέτρους του προβλήματος, χωρίς προτάσεις και λύσεις, χωρίς για άλλη μια φορά να υπηρετεί το ουσιαστικό συμφέρον των παιδιών και των οικογενειών της πόλης μας αλλά ίδια μικροσυνδικαλιστικά οφέλη.

Ο Δήμος Αμαρουσίου προχωρά σε ανακαίνιση & αναβάθμιση των Βρεφονηπιακών Σταθμών

Γ. Πατούλης: Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για τη συνεχή αναβάθμιση των Βρεφονηπιακών Σταθμών της πόλης μας
Στην ανακαίνιση και αναβάθμιση των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών προχωρεί ο Δήμος Αμαρουσίου, αξιοποιώντας, το πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών για την προσαρμογή των λειτουργούντων Σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 99/2017.
Μέσω του προγράμματος θα εκτελεστούν εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους 9 Παιδικών Σταθμών, με το συνολικό ποσόν χρηματοδότησης να ανέρχεται στα 443.222,76 ευρώ.    
Πρόκειται για τους Παιδικούς Σταθμούς: Εργατικών Κατοικιών, 1ο και 2ο Κοκκινιάς, Πολυδρόσου, Κέντρου, Σωρού, Αναβρύτων, Στουντίου και Νέου Τέρματος.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης σε σχετική δήλωσή του υπογράμμισε:

Ολοκληρώθηκε η διδακτική περίοδος 2018 - 19 του Α.Λ.Π Αμαρουσίου

Με τις απονομές των πιστοποιητικών σπουδών και στους σπουδαστές του Γ΄κύκλου μαθημάτων, την Δευτέρα 10/06/19, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διδακτική περίοδος 2018-19 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στα τμήματα του Αμαρουσίου.
Σε αυτή την διδακτική περίοδο στα παραπάνω τμήματα, πραγματοποιήθηκαν 5 κύκλοι μαθημάτων με αντίστοιχες θεματικές ενότητες. 
Τα μαθήματα παρακολούθησαν 1.000 πολίτες του Αμαρουσίου και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι για μια ακόμη φορά επέλεξαν και εμπιστεύτηκαν το Α.Λ.Π. για την προσωπική τους ανάπτυξη.
Ως Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε για την επιλογή τους να ενταχθούν στην μεγάλη ομάδα της διά βίου εκπαίδευσης του Α.Λ.Π. και να βιώσουν έτσι μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία.
Τους ευχόμαστε δε την έγκυρη επιστημονική γνώση που αποκόμισαν από τους εξαίρετους εισηγητές μας, να καταφέρουν την μετατρέψουν σε μάθηση, και να βελτιώσουν  έτσι την καθημερινή ζωή τους, που είναι  και ο μοναδικός στόχος μας ως Α.Λ.Π.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε επίσης στους εξαίρετους εισηγητές των προγραμμάτων μας, καθώς και στον Δήμο Αμαρουσίου και προσωπικά στον Δήμαρχο, και νυν Περιφερειάρχη Αθήνας, κύριο Γιώργο Πατούλη για την φιλοξενία των τμημάτων του Α.Λ.Π. στο Μαρούσι.

«Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας»: Το μήνυμα της Προέδρου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

«Η παιδική εργασία αποτελεί όνειδος και τέλμα για την κοινωνία μας, “ανοικτή πληγή” για τον πολιτισμό, την ανθρωπιά μας, το μέλλον μας ως ανθρωπότητα. Δεν πρόκειται για μία αφηρημένη διαπίστωση. Οι αριθμοί αποτελούν πραγματικό καταπέλτη καθώς αποτυπώνουν επακριβώς το μέγεθος του προβλήματος.
Σχεδόν τα μισά από τα 152 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών, εργάζονται, ενώ περίπου 73 εκατομμύρια παιδιά εμπλέκονται σε επικίνδυνη εργασία. Απασχολούνται σε ορυχεία, εργοστάσια και σπίτια, εκτίθενται σε παρασιτοκτόνα και άλλες τοξικές ουσίες, μεταφέρουν βαριά φορτία ή εργάζονται πολλές ώρες. Πολλά υποφέρουν από διά βίου σωματικές και ψυχολογικές βλάβες, ενώ θέτουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο. Κάθε χρόνο τουλάχιστον 22 χιλιάδες παιδιά χάνουν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα. Και όλα αυτά αφορούν στα επίσημα στοιχεία, αφού είναι συχνό το φαινόμενο οι ανήλικοι εργαζόμενοι να μην δηλώνονται, ενώ σε πολλές από τις χώρες όπου ακμάζει η παιδική εργασία δεν δηλώνονται ούτε οι γεννήσεις.
Στην Ελλάδα 50.000 ανήλικα παιδιά δουλεύουν σε μαγαζιά, βιοτεχνίες, εργοστάσια, αγροτικές εργασίες, επαιτεία και δουλειά στον δρόμο, ενώ 10.000 παιδιά εγκαταλείπουν την υποχρεωτική εκπαίδευση για να εργαστούν.
Τα ζοφερά αυτά στοιχεία δεν είναι απλώς αριθμοί, αλλά αντιστοιχούν σε αθώες παιδικές ψυχές, αντιστοιχούν σε μικρά παιδιά που, αντί να απολαμβάνουν ξένοιαστα το παιχνίδι τους, αντί να τα συναντάμε στα σχολικά θρανία και να μορφώνονται, αντί να αναπτύσσονται ομαλά ψυχικά, πνευματικά και σωματικά, από την τρυφερή τους ηλικία βιώνουν το πιο σκληρό πρόσωπο της εργασίας και της επιβίωσης.

«Να μη λειτουργήσει η δίχρονη προσχολική αγωγή…» η λύση που ζητά ο κ. Πατούλης!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ 
Με επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νεοεκλεγμένος περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, του γνωστοποιεί πως είναι αδύνατο να λειτουργήσει η δίχρονη προσχολική αγωγή στο Μαρούσι για το έτος 2019 – 2020, εξαιτίας των ελλείψεων σε κτήρια.  
Μάλιστα ως λύση «για το καλό των παιδιών μας» ζητά από τον Υπουργό να εξαιρεθεί ο Δήμος  από τη λειτουργία της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής « τουλάχιστον για το σχολικό  έτος 2019 – 2020»!
Αυτή είναι η λύση που ζητά ο κ. Πατούλης!  
Να μη λειτουργήσει η δίχρονη προσχολική αγωγή…. 
…Την ίδια ώρα που ο Δήμος δαπανά εκατομμύρια ευρώ για έργα βιτρίνας, ο κ. Πατούλης   αρκείται να ενημερώσει ότι δεν έχει αρκετές αίθουσες, για να στεγάσει τα νήπια! 
Και για αυτό τα νήπια ΔΕΝ πρέπει να πάνε σχολείο!
«Η πρώτη χρονιά υλοποίησης της δίχρονης προσχολικής αγωγής βαίνει προς το τέλος της, και οι ελλείψεις, τα κενά που προκύψανε, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους ήταν μεγάλα, (σημειώνεται στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ) και αυτό είναι εύλογο αφού η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει πάρει το παραμικρό υποστηρικτικό μέτρο, δεν εξασφάλισε την ελάχιστη, επιπλέον χρηματοδότηση, προκειμένου να καλυφτούν οι επιπρόσθετες ανάγκες από την εφαρμογή της.
Πλειοψήφησαν τα υπερπληθή τμήματα, στα υπάρχοντα παλιά και ασυντήρητα κτήρια, αφού δεν δημιουργήθηκαν καινούργια και η χρηματοδότηση, προς τις σχολικές επιτροπές, κινήθηκε στα ίδια χαμηλά επίπεδα.
Φέτος, επεκτείνεται η υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής σε 248 από τους 325 δήμους και από το ΦΕΚ ξεκαθαρίζεται ότι δεν προκαλείται δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμού, προεξοφλώντας, με αυτόν τον τρόπο, ότι η φετινή σχολική χρονιά θα είναι ακόμα χειρότερη, αφού προκρίνονται δήμοι που πέρυσι δεν είχαν τη δυνατότητα να την εφαρμόσουν.» 

Καταδικάζει & καταγγέλλει απερίφραστα την επιστολή Γ. Πατούλη, ο Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου!

Το Δ. Σ. του Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταδικάζει και καταγγέλλει απερίφραστα την πρόσφατη επιστολή του απερχόμενου Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Δ. Σ. της Κ. Ε. Δ. Ε.  (Γ. Πατούλη), σύμφωνα με την οποία  ζητείται από την κυβέρνηση και το ΥΠΠΕΘ, «η αναστολή της εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου (ν. 4521/2018)» για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στο Δήμο Αμαρουσίου. 

Η συγκεκριμένη επιστολή έρχεται να συμπληρώσει την απόφαση του Δ. Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. με την οποία τον Μάιο του 2019 ζητήθηκε και πάλι η αναστολή εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης σε 298 Δήμους της χώρας επί συνόλου 325 Δήμων για το σχολικό έτος 2019 – 2020, επειδή η Κ. Ε. Δ. Ε. «διατηρούσε και διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για την επιτυχή εφαρμογή» τις δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής & εκπ/σης από το ΥΠΠΕΘ.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς το Δ. Σ. της Κ. Ε. Δ. Ε. και τον Πρόεδρό της Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη αλλά και όλους τους Δημάρχους της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας (Κηφισιάς – Λυκόβρυσης & Πεύκης – Πεντέλης) τα ακόλουθα:

Στις 8:30 μ.μ. η καλοκαιρινή Εκδήλωση της Δημοτικής Τ.Ο της Ν.Δ & της ΟΝΝΕΔ

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΠΕΝΤΕ (05) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (16/2019) η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου στη 1:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 στο Δημοτικό Κατάστημα 
(Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση πρακτικού αποσφράγισης διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου με τίτλο: «Επισκευή συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις στο Δήμο Αμαρουσίου»
2. Έγκριση καταβολής δικηγορικής αμοιβής για σύνταξη προτάσεων και παράσταση του δικηγόρου Ευστάθιου Κουκούτση (Υπόθεση "Σταθμός Καλαμάκι Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία") Φ. 4124

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Χ.Ε.Υ Κηφισίας:Στη διάθεση της κ. Διακολιού η Διοίκηση του Δήμου στην κοινή προσπάθεια

Αναφορικά με τα όσα επικαλείται η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, σε άρθρο της, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου για τη διαπαραταξιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα την πρόσφατη υπουργική απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, για τον ορισμό των χρήσεων γης για το Χώρο Εγκατάστασης Υποδομών (Χ.Ε.Υ) Κηφισίας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, έχει να διευκρινίσει τα εξής:
Στη συνάντηση είχαν συγκληθεί όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου και όχι οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συνοδευόμενος από τον κ. Νικολαράκο, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσες νομικές ενέργειες ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.
 Η Διοίκηση του Δήμου διαχρονικά έχει αποδείξει ότι τιμά τον διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες, σέβεται όλους των εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου και ουδέποτε έχει προβεί σε αποκλεισμούς

«ΕΝΟΤΗΤΑ»:Να ακυρωθεί η απόφαση Σταθάκη για το ΧΕΥ Κηφισίας

Τα ΧΕΥ Κηφισίας, Κύμης & το Κτίριο της Κεραμικής να παραχωρηθούν στο Δήμο Αμαρουσίου
Με υπουργική απόφαση του Απριλίου 2019 ο ΥΠΕΝ κ. Σταθάκης έδωσε χρήσεις γης πολεοδομικού κέντρου και όρους δόμησης στο ΧΕΥ Κηφισίας. 
Το οικόπεδο αυτό, που αποτελεί δημόσια περιουσία, ευρίσκεται δίπλα από το «δαχτυλίδι», στο ύψος της οδού Διονύσου και έχει έκταση 4,5 στρέμματα.
Η απόφαση αυτή είναι προϋπόθεση για το ξεπούλημα του από το Υπερταμείο και την τσιμεντοποίηση του από ιδιωτικά συμφέροντα.
Η ενέργεια αυτή του κ. Σταθάκη και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγινε προεκλογικά, χωρίς καμία προειδοποίηση, αγνοώντας προκλητικά ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που από το 2015 διεκδικούν την παραχώρηση στο Δήμο των ΧΕΥ Κηφισίας και Κύμης για κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.
Εντάσσεται στο πλαίσιο της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 με τη μεταφορά στο Υπερταμείο 10.119 ακινήτων του δημοσίου.
Για την εξέλιξη αυτή είχαμε προειδοποιήσει από το Σεπτέμβριο του 2018. 
Η διοίκηση Πατούλη δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο.
Δεν προέβη σε καμία αγωνιστική διεκδίκηση. 

Μ. ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ:Χειρισμοί χαμένου ΧΕΥ Νερατζιώτισσας & για το ΧΕΥ Κηφισίας;

Από το σχετικό με ημερομηνία 10/6/2019 δελτίο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου (http://www.maroussi.gr/default.aspx?lang=el-gr&page=2&newsid=33975) ενημερωθήκαμε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, κάλεσε τον διάδοχό του στον δημαρχιακό θώκο κ. Αμπατζόγλου σε σύσκεψη με θέμα την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση του κ. Σταθάκη. 
Πρόκειται για τον (προεκλογικό) ορισμό των χρήσεων γης για το ΧΕΥ Κηφισίας, που επιτρέπει κι άλλες υπερτοπικές χρήσεις στην περιοχή, όπως  πχ ξενοδοχείων και καταστημάτων, αδιαφορώντας για τις ανάγκες και τα αιτήματα των Μαρουσιωτών καθώς και για τις ομόφωνες αποφάσεις ΔΣ με τις οποίες ζητούσαμε χρήσεις κοινοχρήστων – κοινωφελών χώρων στο σημείο.
Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν την διαφαινόμενη εκλογική του πτώση, κυριολεκτικά στην εκπνοή της θητείας του, «εξοφλεί γραμμάτια» στους «επενδυτές», εις βάρος των Μαρουσιωτών, καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος κατεπείγοντος στην επίσπευση της αλλαγής των χρήσεων γης, λιγότερο από ένα μήνα προ των εκλογών.
Όμως και η επιλογή του κ. Πατούλη να καλέσει στη συνάντηση, εκτός του νέου δήμαρχου κ. Αμπατζόγλου που δικαιωματικά είχε θέση σε αυτή,  επιλεκτικά και μόνο κάποιους επικεφαλής παρατάξεων είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο προτίθεται να (ξανα)αντιμετωπίσει το θέμα.
Συγκεκριμένα, από την αντιπολίτευση, κάλεσε μόνο τον κ. Νικολαράκο και τον κ. Μαγιάκη, τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε «επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης»! Με λίγα λόγια, κάλεσε μόνο τα ευήκοα ώτα  του αντιπολιτευτικού χώρου:

Ανέφικτη & μη ρεαλιστική η εφαρμογή της υποχρεωτικής φοίτησης των νηπίων για το νέο σχολικό έτος στο Μαρούσι

Γ. Πατούλης: «Να ανασταλεί άμεσα το μέτρο στον Δήμο Αμαρουσίου. 
Τα παιδιά μας είναι πάνω από υπουργούς και υπουργικές αποφάσεις»
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, για την αιφνιδιαστική κίνηση του Υπουργείου να εφαρμόσει τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στο σύνολο των Δήμων της χώρα, εντάσσοντας και τους τελευταίους 27 Δήμους, μεταξύ των οποίων και τον Δήμο Αμαρουσίου, για το σχολικό έτος 2020-2021, απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.
Στην επιστολή του ο κ. Πατούλης, επισημαίνει τις μη ρεαλιστικές δυνατότητες εφαρμογής της υποχρεωτικής φοίτησης των νηπίων στον Δήμο Αμαρουσίου καταδεικνύοντας τις σοβαρότατες ελλείψεις, κατ’ αρχήν, σε κτίρια καθώς και σε υλικοτεχνικές υποδομές, εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό, τις οποίες, όπως αναφέρει, έχει αναδείξει και επισημάνει επανειλημμένως και σε συναντήσεις με το Υπουργείο, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς.
Το πρόβλημα δεν λύνεται με μισθώσεις και προκατασκευασμένες αίθουσες
«Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ, αρχικά,  οι απαιτούμενες αίθουσες για την κάλυψη των αναγκών των νηπίων ανέρχονταν σε μόλις πέντε (5), αυτές μεταβλήθηκαν σε δεκαπέντε (15), ενώ αναμένεται περαιτέρω αυξητική τάση στη ζήτησή τους, δεδομένου ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων φοίτησης είναι ακόμα σε εξέλιξη. 
Περαιτέρω, η πρόσφατη ψήφιση σχετικής τροπολογίας με την οποία μειώνεται σταδιακά από το σχολικό έτος 2019-20 κατά τρεις (22 αντί 25 που ισχύει), ο μέγιστος αριθμός νηπίων / προνηπίων και μαθητών ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία έχει συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση της ζήτησης σχολικών αιθουσών, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην εξεύρεση χώρων από πλευράς του Δήμου και καθιστά εξορισμού ανέφικτη την απορρόφηση των νηπίων στις υπάρχουσες δομές! 

Άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης, ζητά ο Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου

Να αναλάβουν ΟΛΟΙ τις ευθύνες τους!!!
Να σταματήσουν τα παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών, 
των νηπιαγωγών & του Δημόσιου Νηπιαγωγείου
Παρά την ψήφιση του Ν. 4521/2018 για την υποχρεωτική εφαρμογή της 2χρονης Προσχολικής Αγωγής, η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.
Η κυβέρνηση ουσιαστικά υπονομεύει την εφαρμογή του Νόμου, αφού:
α) Εχει αφήσει το περιθώριο στους Δήμους να την εφαρμόσουν σε βάθος τριετίας, με αποτέλεσμα 27 Δήμοι που έχουν περίπου το 50% των νηπίων ηλικίας 4-6 ετών, να βρίσκονται ακόμη εκτός της υποχρεω-τικότητας.
β) Ενα και πλέον χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου δεν έχει στείλει τις αίθουσες που χρειάζονται για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες σε κτιριακή υποδομή. Ταυτόχρονα κανένας σχεδιασμός και κανένα χρο-νοδιάγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί για το πότε και πώς θα καλυφθούν αυτές οι ανάγκες.
γ) Κανένας προγραμματισμός δεν υπάρχει για τον διορισμό των επιπλέον 2.000 νηπιαγωγών που χρειά-ζονται για την πλήρη κάλυψη της δίχρονης προσχολικής Αγωγής.
Την ίδια στιγμή η ΚΕΔΕ ζητάει την αναστολή του νόμου που τόσο πολέμησε, δεκάδες Δήμοι ζητούν εξαίρεση για την εφαρμογή της 2χρονης, ιδιωτικά συμφέροντα και σχολάρχες περιμένουν μια κυβέρνηση που θα αναστείλει τον νόμο, ιδιωτικά σχολεία και παιδικοί σταθμοί  αναζητούν διακαώς την εφαρμογή των vouchers ώστε να μετατραπεί σε εμπορεύσιμο είδος το δημόσιο δικαίωμα για προσχολική Αγωγή, ενώ πλήθος συντεχνιακών συμφερόντων αναζητούν την ενοποίηση των ηλικιών 0-6 ετών, ώστε να αλλά-ξουν άρδην τα επαγγελματικά δικαιώματα που δίνονται από τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγω-γής.
Οι Δήμοι της περιοχής μας δεν έχουν προχωρήσει σε καμία ουσιαστική ενέργεια, με το πρόσχημα της αναμονής των αιθουσών ή της αδυναμίας για ενοικίαση αυτών. 

Νέα συνάντηση του Γ. Πατούλη με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θ. Αμπατζόγλου...

Επί τάπητος τέθηκε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου και με επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, το ζήτημα, της αιφνίδιας και εν κρυπτώ απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος κου Γεώργιου Σταθάκη, με την οποία προσδιορίζονται οι όροι δόμησης και οι εμπορικές χρήσεις στο Χ.Ε.Υ. της Λ. Κηφισίας ( περιοχή Αγίου Θωμά) .
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Σταθούλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελευθέριος Μαγιάκης, ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της παράταξης «Πάθος και Λύσεις για το Μαρούσι» κ. Ιωάννης Νικολαράκος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου.
Μετά από μία ενδελεχή ενημέρωση της Διοίκησης προς τους παριστάμενους για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί έως σήμερα, καθώς και για τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά, με την άμεση ακύρωση του καθορισμού χρήσεων γης στους Χώρους Εγκατάστασης Υποστήριξης (Χ.Ε.Υ.) εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου και την παραχώρηση των χώρων αυτών για τη δημιουργία κοινόχρηστων –κοινωφελών χώρων που έχει ανάγκη η πόλη, αποφασίστηκε ομόφωνα:

Στις επάλξεις για άλλη μία φορά ο ΙΣΑ

Έκτακτη σύσκεψη χθες στα γραφεία του ΙΣΑ του Συντονιστικού Οργάνου των Φορέων ΠΦΥ, υπό την προεδρία του Γ. Πατούλη
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι την πλήρη δικαίωση για το καλό των ασθενών μας
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε στα γραφεία του ΙΣΑ, το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υπό την προεδρία του προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, με θέμα την επ’ αόριστον απεργιακή κινητοποίηση που ξεκίνησαν σήμερα οι Φορείς, διεκδικώντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τον ασθενή.
Διαπιστώθηκε η καθολική συμμετοχή στην κινητοποίηση και τονίστηκε η ενότητα και η αποφασιστικότητα του κλάδου να δώσει μάχη, για την αξιοπρέπεια και την επαγγελματική του επιβίωση.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επεσήμανε ότι ο ΙΣΑ βρίσκεται για άλλη μία φορά στις επάλξεις, πρωτοστατώντας στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του ιατρικού κόσμου που οδηγείται από την πολιτεία, στην ανεργία και στη μετανάστευση.
«Το Υπουργείο Υγείας, με τους πειραματισμούς του έχει τινάξει στον αέρα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει τον Έλληνα ασθενή ως πολίτη δεύτερης κατηγορίας, για τον οποίο επιφυλάσσει φθηνές και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας...

Σήμερα & αύριο Τετάρτη η «31η Εθελοντική Αιμοδοσία» στο Δήμο Αμαρουσίου

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Υπέροχη η καλοκαιρινή γιορτή των βρεφονηπιακών σταθμών

Σε ένα πολύχρωμο αλλά και γεμάτο με νότες και μουσικές σκηνικό, στο γήπεδο αντισφαίρισης του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α), για μία ακόμα χρονιά, τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου παρουσίασαν ένα μουσικοχορευτικό θέαμα με θέμα: «Μουσικές νότες από την αρχαία έως τη σύγχρονη Ελλάδα». 
Τους μικρούς χορευτές χειροκρότησαν γονείς, συγγενείς και φίλοι αλλά και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που συνεχάρη, επίσης, τους δασκάλους τους για την εξαιρετική διοργάνωση.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, μίλησε για τη σταθερή βούληση της Διοίκησής του όλα αυτά τα χρόνια να στηρίξει στην πράξη τα παιδιά και τις οικογένειες της πόλης μας μέσα από επιλογές ουσίας με γνώμονα τη διατήρηση των δομών και της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών κόντρα στις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης. 
«Χωρίς έκπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών μας όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από το σύγχρονο δίκτυο των 11 δημοτικών παιδικών σταθμών, προσφέραμε το καλύτερο δυνατόν στα παιδιά της πόλης μας και στις οικογένειές τους. 

Στο «Ουζάκι» του Συλλόγου Αθμονέων ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Θα συνεχίσω να εργάζομαι για το όφελος της πόλης & των Μαρουσιωτών»
Στην καθιερωμένη εκδήλωση «Ουζάκι» που κάθε χρόνο διοργανώνει ο Σύλλογος Αθμονέων με αφορμή την έναρξη του καλοκαιριού, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Στη γιορτινή βραδιά, ο Δήμαρχος και νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, συνομίλησε με τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, δέχθηκες τα συγχαρητήριά τους για την εκλογική του νίκη αλλά και τις ευχές τους για καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, συνεχάρη την Πρόεδρο Ρούλα Μπογδάνου, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για το κοινωνικό και πολιτιστικό έργο τους, και τους ευχαρίστησε για την πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. 
Παράλληλα, διατύπωσε τη δέσμευση ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για το συμφέρον της πόλης και σε συνεργασία με τη νέα δημοτική Αρχή θα δρομολογήσει την προώθηση των αναγκαίων για την πόλη έργων που έχουν καθυστερήσει με ευθύνη της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης.