Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Στις 12:00 η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Κεντρικό θέμα η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος
Σήμερα Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ την κατόπιν σχετικής απόφασης η οποία ελήφθη και απεστάλη προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. το Σάββατο 26 Ιανουαρίου.
Στη συνεδρίαση η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι  
(Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 3ος όροφος)  
έχουν προσκληθεί, εκτός από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της Χώρας. 
Κεντρικό θέμα θα είναι η υποχρεωτική ταμειακή υπαγωγή των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στις 3:30 μ.μ. η 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΕNNEΑ(09) θέματα περιλαμβάνει, 3η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πόρου για την κατασκευή του έργου: 
«Βελτίωση βατότητας αγροτικής οδού στις θέσεις ‘Μιστετσι’ και ‘Περγαρι’ στο Δήμο Πόρου,
συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
●►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος
2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της
Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λαυρεωτικής για την κατασκευή του έργου με τίτλο:
«Κατασκευή γηπέδου 9Χ9 στο Δημοτικό Στάδιο Κερατέας Δήμου Λαυρεωτικής», συνολικού προϋπολογισμού 390.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
●►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου
3. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής για τη μελέτη: 
«Μελέτες στατικής επάρκειας των αιθουσών και του γυμναστηρίου στο Δημοτικό Στάδιο».
●►Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου
4. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης - παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών για την παροχή υπηρεσίας με τίτλο: «Παροχή Υπηρεσιών καθαρισμού, φύλαξης ψηφιοποίησης και ανάδειξης των βιβλίων και τεκμηρίων της Γεωργικής Βιβλιοθήκης
στον Πύργο Συγγρού του Κτήματος Συγγρού στην Κηφισιά».
●►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Γ. Καραμέρος: Υπονομεύει την οικονομική αυτοτέλεια & το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ η απόφαση της κυβέρνησης!

Η απόπειρα δέσμευσης των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, με την Υπουργική Απόφαση οικ.2/6748/ΔΛΓΚ/21-01-2019 ΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 104/24-01-2019), λίγο πριν τη λήξη της αυτοδιοικητικής περιόδου, υπονομεύει την συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τέτοιου είδους ασφυκτικές ρυθμίσεις- με δεδομένο τον αιφνιδιαστικό χαρακτήρα καθώς προβλέπεται συμμόρφωση εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης- επιχειρούν στην ουσία να μετατρέψουν τους Δήμους σε υποκαταστήματα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καθώς με βάση την απόφαση προβλέπονται μεταξύ άλλων (Άρθρο 7):
●►Ενιαίος ταμειακός προγραμματισμός για όλους τους ΟΤΑ, που καταρτίζει και διαχειρίζεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) για λογαριασμό του Υπουργού Οικονομικών.
●►Άνοιγμα λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος και μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ και παρακολούθηση των τραπεζικών λογαριασμών τους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
●►Υποβολή από τους ΟΤΑ, εντός πέντε εργάσιμων ημερών από το τέλος κάθε μήνα, στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) του ταμειακού προγραμματισμού ενημερωμένο α)με τα απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου μήνα και 
β)με τις προβλέψεις για τον υπολειπόμενο χρονικό διάστημα του έτους στη βάση του προϋπολογισμού τους.

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου η κοπή της Βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Β3 της Ν.Δ.

Μέμα Χαλιώτη, η «Κατερίνα Παπακώστα» των τοπικών εκλογών στο Μαρούσι!!!

Από υποψήφια βουλευτής στη Β΄ Αθηνών το 2012 με τη Ν.Δ. του Σαμαρά ...
υποψήφια δ.σ. με το Συνδυασμό # Ενωμένο Μαρούσι του Γ. Καραμέρου!
 Υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αμαρουσίου με το συνδυασμό # Ενωμένο Μαρούσι θα είναι η Μέμα Χαλιώτη, Πιανίστα, Μουσικοπαιδαγωγός, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. 
Η Επτανήσια μουσικός μεγάλωσε στο Μαρούσι, όπου και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα. 
Η παρουσίασή της έγινε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον ανεξάρτητο συνδυασμό με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμέρο.
Η ίδια δήλωσε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της: 
«Δραστηριοποιούμαι κοινωνικά και πολιτικά αρκετά χρόνια και από διαφορετικές θέσεις, όντας ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα εντάχθηκα στον ανεξάρτητο συνδυασμό # Ενωμένο Μαρούσι με μοναδικό μου στόχο, να προσφέρω στην πόλη μου. 
Με έμφαση στον πολιτισμό της καθημερινότητας των πολιτών μέσω της κοινωνικής αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της υποστήριξης των ευπαθών ομάδων,  με έμφαση στον πολιτισμό των τεχνών και των γραμμάτων. 
Εντάχθηκα λοιπόν στο # Ενωμένο Μαρούσι για να συνδράμω στην ποιοτική και ουσιαστική αλλαγή  που χρειάζεται η πόλη μας, με σεβασμό και ενδιαφέρον προς όλους τους Μαρουσιώτες, χωρίς κουραστικές και ξεπερασμένες διχαστικές αντιλήψεις, με μια νέα πολιτική στάση και νοοτροπία, με πρώτη προτεραιότητα τον πολίτη».

Την Κυριακή η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τ.Ο. Αμαρουσίου Ν.Δ.

Οπως είχαμε προβλέψει, «Όλοι Μαζί ...» στο ... «Ενωμένο Μαρούσι» του Γ. Καραμέρου!

Οπως είχαμε προβλέψει από τις 15 Ιανουαρίου, με αφορμή την προσχώρηση του Οικολόγου Βαγγέλη Ρασσιά &a της δημοτικής του κίνησης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» στο ΣΥΝδυασμό του νυν Αντιπεριφερειάρχη Βόρειας Αθήνας, την οποία apriori θεωρήσαμε προαναγγελθείσα(Βαδίζει όπως αποδείχθηκε στα χνάρια του αειμνήστου αδελφού του Νίκου - & εκείνος διατυμπάνιζε κάθε φορά  ότι κατέρχεται για Δήμαρχος & μετά έψαχνε στασίδι σε άλλο ΣΥΝδυασμό για να γίνει Αντιδήμαρχος), ότι ...«Επεται η ενσωμάτωση των ων «Ερυθρών Χμερ» του Αλέξη Τσίπρα (των αποσκιρτησάντων δηλ. από την «ΕΝΟΤΗΤΑ» του Λευτέρη Μαγιάκη) & της δ.κ. που παραπλανητικά έχουν δημιουργήσει με την ονομαCIA 
«Όλοι Μαζί για το Μαρούσι», στο ΣΥΝδυασμό του Γιώργου Καραμέρου» 
«Όλοι Μαζί» λοιπόν στο ... «Ενωμένο Μαρούσι» έγραφε προφητικά ο «Παρατηρητής Αθμονέων »!!!
 Την Κυριακή «έσκασε» η βόμβα μεγατόνων από Τσιπρόδουλα ρομποτάκια που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι & Αριστεροί...
Οπως αναφέρουν στο ιστολόγιό τους(λεφτά ΤΩΡΑ υπάρχουν), η δημοτική κίνηση «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το Μαρούσι», στις 27.01.2019, πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση στη «BABEL»(!!!) ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, κατά την οποία:
 αποφάσισαν «να στηρίξουν την «ανεξάρτητη» αυτοδιοικητική πρόταση της παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Καραμέρο»...

Στις 8:00 μ.μ. στη «BABEL», η παρουσίαση της 1ης ομάδας υποψηφίων ΔΣ της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Η δημοτική παράταξη  «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»  θα παρουσιάσει την 1η ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, στις 8:00 μ.μ., στον πυρήνα τέχνης «BABEL» (Βασ. Σοφίας 87 Μαρούσι).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της παράταξης.
Στην πρώτη αυτή ομάδα υποψηφίων συμμετέχουν συμπολίτες μας  με εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση , συμμετοχή στους τοπικούς συλλόγους και κοινωνικούς φορείς της πόλης, τα τοπικά κινήματα.
Χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων η ανιδιοτελής προσφορά τους, η  συνέπεια και η σταθερότητα στην επιδίωξη των στόχων τους.
Επιδίωξη όλων  μας  να συζητήσουμε με  τους κατοίκους  προκειμένου να αναδείξουμε τα προβλήματα της πόλης.
Στόχος μας, από την επομένη που θα μας δοθεί εντολή, η σχεδίαση του μέλλοντος, με δημιουργία  υποδομών και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ώστε να παρέχουμε στον πολίτη καθημερινές, αξιόπιστες, φιλικές υπηρεσίες. Για ένα ΜΑΡΟΥΣΙ που να αξίζει σε όλους και όλες μας.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις Π.Ε. Νέου Αμαρουσίου & Πολυδρόσου


Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους πολίτες ότι η εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη της Π.Ε. Νέου Αμαρουσίου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 και άρχισε η εφαρμογή της.
Ακολουθεί, η εφαρμογή της επίσης εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης για την Π.Ε. Πολυδρόσου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του μηνός Φεβρουαρίου 2019.      

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Έξεστιν… Συριζαίοις προπαγανδίζειν.

                                              Στο κυβερνάν το χάνουν
Υπουργοί που χειροκροτούν τον Πρωθυπουργό κατά την συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου, δεν είναι μέλη αυτού αλλά ομάδα κλακαδόρων, σε μια εικόνα που προσεγγίζει - πολύ αχνά βέβαια - μια κακή παράδοση τη αριστεράς, την προσωπολατρία του αρχηγού. 
Το υπουργικό συμβούλιο υποτίθεται ότι συσκέπτεται, προβληματίζεται, αντιτίθεται, προτείνει. 
Και ο πρωθυπουργός ακούει τις τοποθετήσεις των υπουργών και αποφασίζει. 
Δεν είναι μια φτηνή θεατρική παράσταση με ενθουσιασμένους υπουργούς.
Αυτά επί της διαδικασίας και των όρων διεξαγωγής ενός υπουργικού, διαδικασία που ο σεβασμός της είναι σεβασμός της δημοκρατίας και καταδεικνύει την ωριμότητα των μελών μιας κυβέρνησης.
Επί της ουσίας της ανακοίνωσης για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί για μια ακόμη φορά να κάνει άλμα προς τα μπρος, προκειμένου να δραπετεύσει από τη βάσανο των Πρεσπών, που ενώ την περίμενε αίθριο αρμένισμα, του προέκυψε βούλιαγμα σε βάλτο.
Η αύξηση του κατώτατου μισθού ακούγεται ως φιλολαϊκό μέτρο, και ήδη αποτελεί εύκολο προπαγανδιστικό «επιχείρημα» προς όσους νουνεχείς εκφράζουν στοιχειώδεις επιφυλάξεις.
Κατ΄ αρχάς συναντάμε και σε αυτό το μέτρο τη μνημειώδη ασυνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ξεπερνώντας τις αστείες διακηρύξεις του 2015, ότι από 1η Οκτωβρίου ο κατώτατος θα πάει στα 650, και από 1η Ιουλίου του 2016 στα 751 ευρώ, βλέπουμε την κυβέρνηση να κομπορρημονεί παρουσιάζοντας ως δική της κατάκτηση και προσφορά, την εφαρμογή ενός μέτρου που προέβλεπε ο μνημονιακός νόμος του 2013 και ο οποίος έπρεπε να ισχύσει στα τέλη του 2016. 

Προσεχώς (ή ήδη) καρεκλιές για τις καρέκλες

●►Θυμίστε μου σε ποιο κόμμα είμαι σήμερα;
Ούτε εσείς θυμάσθε;
Και τώρα τι γίνεται; 
αν θελήσω να αλλάξω πάλι κόμμα, σε ποιο θα πάω;
Γιατί με μπερδεύετε έτσι;
Μου έχετε κάνει το ηθικό πλεονέκτημα, μπουρδ…, συγγνώμην, φύλλον συκής
***
Προσπαθώ και εγώ σαν τον Τσίπρα να αλλάξω ατζέντα και δεν μ’ αφήνετε ν’ αγιάσω! 
«Αν δεν υπήρχαν τα Σκόπια, θα έπρεπε να τα εφεύρουμε» δήλωσε η βουλεύτρια, με συγχωρείτε, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων), κυρία Ελένη Αυλωνίτου. 
Ως φαίνεται η βλακεία έχει μια σκοτεινή - σαγηνευτική πλευρά, όπως εκείνη της Σελήνης. 
Που θέλει περαιτέρω εξερεύνηση.
Εν τέλει η βλακεία έχει κάτι το μυστηριακό, το υπερφυσικό, το απόκοσμο. 
Λες: Θεέ μου, αυτός ο τύπος δεν μπορεί να ’ναι τόσο μαλάκας! 
Σιωπή ο Θεός. Πολύ ανησυχητικό – πολύ ανησυχητικό…

Ο Ναυαρχούκος Υπ. Αμυνας Ἀποστολάκης ἀπαγόρευσε την σημερινή ἐκδήλωση γιὰ τὴν Μακεδονία!

Τό Ιnternational Ηellenic Αssociation (ΙΗΑ), ἡ Ἕνωση Ἀποστράτων Ἀξιωματικῶν Στρατοῦ (ΕΑΑΣ), ἡ  Ἕνωση Ἀποστράτων Ἀξιωματικῶν Ναυτικοῦ (ΕΑΑΝ) καὶ ἡ Ἕνωση Ἀποστράτων Ἀξιωματικῶν Ἀεροπορίας (ΕΑΑΑ), εἶχαν ὀργανώσει μία ἐκδήλωση μὲ τίτλο: 
«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» στὸ Πολεμικὸ Μουσεῖο γιὰ τὴν Τρίτη 29 Ἰανουαρίου 2019.
Ὅμως, ὅπως ὅλα δείχνουν, ὁ νέος Ὑπουργὸς Ἐθνικῆς Ἄμυνας Εὐάγγελος Ἀποστολάκης, δὲν παρεκκλίνει σπιθαμὴ ἀπὸ τὴν Κυβερνητικὴ γραμμὴ γιὰ τὸ Μακεδονικὸ καὶ δὲν ἐπιθυμεῖ σὲ καμμία περίπτωση νὰ κακοκαρδίσει τὸν κ. Τσίπρα καὶ τὸν ΣΥΡΙΖΑ γιὰ τὴν ὑπουργοποίηση ποὺ τοῦ ἔκαναν. Κατόπιν ὅλων αὐτῶν, τὸ Πολεμικὸ Μουσεῖο μὲ ἄνωθεν αὐστηρὴ ἐντολὴ τοῦ Ὑπουργείου Ἐθνικῆς Ἄμυνας, ἀρνεῖται πλέον νὰ παραχωρήσει τὴν αἴθουσα! 
Ἡ συγκεκριμένη... αἴθουσα στὸ Πολεμικὸ Μουσεῖο, εἶχε προγραμματιστεῖ πρὶν ἀπὸ 20 ἡμέρες ἀπὸ τὴν Ἕνωση Ἀποστράτων Ἀξιωματικῶν Στρατοῦ, ὥστε νὰ γίνει ἡ ἐκδήλωση. 
Προφανῶς, τὸ ἄρθρο 6 τῆς Συνθήκης τῶν Πρεσπῶν 
μᾶς ἀπαγορεύει νὰ μιλᾶμε γιὰ τὴν Μακεδονία μας, ὅταν ὁ κ. Ζάεφ 
τὴν κατεξευτελίζει ἀγνοώντας τὸ «Βόρεια» καὶ μιλώντας συνεχῶς γιὰ (ψευτο) «Μακεδονία!»

Πατούλης: Οι «Πρέσπες» ακρωτηρίασαν την ιστορία μας

Με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ακρωτηριάστηκε η ιστορία μας, δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και νυν δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.
 «Τελικά κανείς δεν μας εξήγησε γιατί αυτή η βιασύνη και ποιο ήταν το όφελος της Ελλάδας έναντι όλων αυτών των πρόσκαιρων πλειοψηφιών που είδαμε όλοι και παρατηρήσαμε φεύγανε βουλευτές, ερχόντουσαν βουλευτές για να βγει το μαγικό νούμερο και να πουν τους γείτονές μας Μακεδόνες. Θεωρώ ότι είναι θλιβερό, είναι στενάχωρο και η ιστορία νομίζω θα αναδείξει ότι όσοι συμβάλλανε σε αυτό θα έχουν την μαύρη κηλίδα από αυτή την ίδια την ιστορία.»
Σε ερώτηση για το αν τελικά κατατέθηκε η μήνυση για τη χρήση χημικών στο τελευταίο συλλαλητήριο, ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε ότι σήμερα κατετέθη μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα. «Είναι λυπηρό ότι αυτό συνέβη σε μια κυβέρνηση όπου ο πρωθυπουργός ο ίδιος είχε αναφερθεί πριν λίγα χρόνια ότι όλες αυτές οι ουσίες είναι τοξικές και έχουν σημαντική επιβάρυνση και για τους ανθρώπους που έχουν χρόνια αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα. Οτιδήποτε αφορά τη δημόσια υγεία μάς βρίσκει ιδιαίτερα ευαίσθητους, γιατί όλα αυτά που δεν συμβαίνουν στην Ευρώπη δεν μπορεί να συμβαίνουν τα πιο αρνητικά στην Ελλάδα.»

Την Δευτέρα η κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδυασμού «Νέα Αρχή για την Αττική»

Με τον Θ. Αμπατζόγλου ο Μιχάλης Παπαδόπουλος

Μιχάλης Παπαδόπουλος: γιατί συστρατεύομαι με τον Θ. Αμπατζόγλου
Φίλες και Φίλοι μου θα ήθελα να αναφερθώ στην απόφασή μου να είμαι και στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές υποψήφιος, με τον συνδυασμό «ΜΑΡΟΥΣΙ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» επικεφαλής του οποίου είναι κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε αφενός το κύρος, η ηγετική φυσιογνωμία του και αφετέρου οι εμπειρίες του σε Διοικητικές θέσεις μεγάλων οργανισμών, χαρακτηριστικά που αποτελούν την αδιαμφισβήτητη για την υλοποίηση του οράματος της παράταξης μας για το Μαρούσι μας. 
Ένα όραμα που μας εμπνέει κατά την αφετηρία της προσπάθειας μας και ταυτόχρονα διασφαλίζει διαχρονικά το πάθος για επίτευξη, τόσο των ενδιάμεσων, όσο και του τελικού στόχου, που δεν είναι άλλος από «Ένα Μαρούσι στο οποίο να χαίρεται κανείς να ζει, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας και κοινωνικής τάξης».
Η τιμή που μου έγινε να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, καθώς και η τιμή της δικής σας στήριξης στο πρόσωπό μου, στην οποία ευελπιστώ, θα μου δώσουν την ευκαιρία να φανώ χρήσιμος για το Μαρούσι μας, αξιοποιώντας τη γνώση της εμπειρίες μου που είχα την τύχη να αποκτήσω κατά την προσωπική και επαγγελματική μου διαδρομή.
Αυτά αποτελούν και τα εχέγγυα, ώστε η παρουσία μου στα κοινά να γίνει χρήσιμη και ανταποδοτική προς εσάς και ΜΟΝΟ απαλλαγμένη από οποιαδήποτε υποχρέωση ή άλλους παράγοντες.
Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αδέσμευτη και αυτό δεν είναι εύκολο, απαιτούνται και προσωπικές θυσίες.

Στις 6:30 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»


ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΝΕΑ (39) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου» (3/2019), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 29 Ιανουαρίου, στις 6:30 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 9ης Έκτακτης και 10ης Συνεδρίασης έτους 2018
1. Παρουσίαση έργων και μελετών της Δ/νσης Τεχνικών Έργων που είναι σε εξέλιξη
2. Έγκριση ή μη ετήσιου προγράμματος δράσης Δήμου Αμαρουσίου έτους 2019
3. Διαγραφή οφειλών από Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (υποθ.Ν.Ε. με αριθμό καρτέλας 122126)
4. Διαγραφή οφειλών από Τέλη Καθαριότητας & Φωτισμού, Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (υποθ. Κ.Γ. με αριθμό καρτέλας 178798)
5. Διαγραφή οφειλών σύμφωνα με το άρθρο 222 του Ν 4555/2018 (υποθ. Σ.Ε με αριθμό
καρτέλας 197509)
6. Διαγραφή μέρους βεβαιωμένης οφειλής από ειδικό φόρο 2% 
Υπόθεση: Επιχείρηση με Αρ.Καρτ. 180536/I.D. 177190, Golden Hall
7. Διαγραφή οφειλής για δημοτικό τέλος 0,5% και του αναλογούντος προστίμου Υπόθεση: Κ.Σ.
Αρ.Καρτ.197302

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Oλοταχώς προς τη συμφορά !!!

Η ​τραγωδία μας των Ελλήνων σήμερα είναι ότι αντιλαμβανόμαστε τα όσα συμβαίνουν όχι με τη λογική μας, την κριτική λειτουργία του νου μας, αλλά με την παθητική κατανάλωση εντυπώσεων.

Αυτή η απλή φρασούλα, που μπορεί να την εκλάβει κανείς σαν «σχήμα λόγου» ή έκφραση ρητορική, συνοψίζει μια συλλογική συμφορά.
Οσοι αναλαμβάνουν, χρυσοπληρωμένοι, να μετασκευάσουν αυτά που πραγματικά συμβαίνουν σε τεχνουργημένες «εντυπώσεις», με αντεστραμμένη την εικόνα της πραγματικότητας, είναι σπουδαγμένοι παραχαράκτες, περιζήτητοι στην «αγορά» –χάρη σε αυτούς οι παραγωγικές και ανταλλακτικές σχέσεις έχουν μετασχηματιστεί σε αρένα πολυμήχανης πανουργίας και απατεωνίας.
Εχουν την ικανότητα (και τις τεχνικές) να παρουσιάζουν το «αρνητικό» της φωτογραφίας σαν να είναι το θετικό: 
το άσπρο μαύρο, το μαύρο άσπρο. 
Εξουσιάζουν οι απατεώνες τις τηλεοπτικές οθόνες παραμυθιάζοντας με τερατώδη καμουφλαρισμένα ψεύδη, εκατομμύρια πολιτών, έγκαιρα ευνουχισμένων από τη σχολική τους «παιδεία». 
Οι τηλεοπτικές εντυπώσεις «μεταβολίζονται» άσκεπτα, άκριτα, παθητικά, σε «πολιτικές πεποιθήσεις».
Ετσι, η πιο χοντροκομμένη αναλήθεια παγιώνεται στις συνειδήσεις σαν ραφινάτη αλήθεια. 
Ακούνε οι Ελληνες τον κυρίως αυτουργό της πρόσφατης ιεροσυλίας (ασέλγειας στην ελληνικότητα της Μακεδονίας), πρωθυπουργό Τσίπρα, ή τους νηπιακά μωρόπιστους, προσήλυτους στην ιεροσυλία, βουλευτές (των ΑΝΕΛ ή του «ποτάμιου» αλαλούμ), τους ακούνε να αγλαΐζουν, με διθυραμβικές κενολογίες, την καθοδηγούμενη αυτοχειρία του Ελληνισμού. 

Η Ιστορία της Αρχαίας Μακεδονίας μέσα από την έρευνα των Γιουγκοσλάβων ιστορικών

Το κείμενο αυτό αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια περιγραφής των σχέσεων μεταξύ της εθνικής ταυτότητας ή, καλύτερα, του εθνικού φαντασιακού και της χρήσης (και χρησιμοποίησης) της ιστορίας της αρχαίας Μακεδονίας, όπως αυτές προκύπτουν από τη στάση που κράτησαν απέναντι στο ζήτημα οι ερευνητές (ιστορικοί και αρχαιολόγοι) της πρώην Γιουγκοσλαβίας. 
Αυτονόητο είναι πως τα όσα μπορούμε να μάθουμε γύρω από την έννοια του έθνους και τις διεργασίες κατασκευής και συγκρότησής του μέσα από τα γραπτά των εν λόγω ερευνητών εμπίπτουν περισσότερο σε ένα ανθρωπολογικό πλαίσιο παρά σε μία ιστορική πραγματεία
Ωστόσο, ευελπιστώ ότι ίσως αποτελέσει το εφαλτήριο για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος της «αντικειμενικοποίησης του εθνικού φαντασιακού».[1]
Καταρχάς, κρίνεται σκόπιμη μία μεθοδολογική επισήμανση: 
η αρχική ιδέα πάνω στην οποία στηρίχθηκε η παρούσα εργασία ήταν να συγκεντρωθούν όλα τα κείμενα που έχουν γραφεί κατά καιρούς στις δημοκρατίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας για την αρχαία Μακεδονία, τόσο από ιστορικούς όσο και από γλωσσολόγους. 
Το υλικό που θα συγκεντρωνόταν θα αφορούσε την πραγμάτευση της ιστορίας του βασιλείου της Μακεδονίας από τις απαρχές του έως και την μάχη της Πύδνας, το 168 π.Χ., έτος κατάκτησής του από τους Ρωμαίους. 
Έμφαση θα δινόταν στο πώς προσέλαβαν οι Γιουγκοσλάβοι την εθνική καταγωγή των Μακεδόνων και τις σχέσεις των τελευταίων με τους νότιους Έλληνες. 
Η προς μελέτη βιβλιογραφία θα περιοριζόταν σε ένα χρονικό πλαίσιο το οποίο θα είχε ως αφετηρία το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θα τερματιζόταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990. 
Το τελευταίο χρονολογικό όριο τέθηκε με αφορμή την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού,  τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1992 και τη δημιουργία της Π.Γ.Δ.Μ.

Αιθαλομίχλη

Στην Ελλάδα ψηφίζουμε μια Συμφωνία (των Πρεσπών) για το Σύνταγμα (των Σκοπίων), το οποίο όμως δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι. 
Λογικόν.
Η Χρυσή Αυγή κορδακίζεται και ωρύεται για τη Μακεδονία, την οποίαν οι ιδεολογικοί της πρόγονοι είχαν παραδώσει στη Βουλγαρία! Λογικόν.
Η ΕΡΤ είναι πεπεισμένη ότι η Άκρα Δεξιά (ίσως και ο κ. Δένδιας) οργάνωσε πραξικόπημα για να καταλάβει το Κοινοβούλιο! 
(Ευτυχώς που ο κ. Βούτσης βάστηξε, ως άλλος Αλιέντε, άμυνα και τα δακρυγόνα παρέμειναν δημοκρατικά)! 
Λογικόν.
Ο Τσίπρας κάνει κινήσεις, ανοίγματα και σχεδιασμούς στην κορυφή, όπου κινούνται… Ραγκούσης, Θεοχαρόπουλος και άλλοι (ισοϋψείς), πιστεύοντας ότι αυτές οι κινήσεις έχουν αντίκρισμα στη βάση. Λογικόν.

Η συνθηκολόγηση των Πρεσπών & η «Λέσχη των Προθύμων»

1 Η συμφωνία των Πρεσπών ως συνθηκολόγηση
Η λεγόμενη συμφωνία των Πρεσπών είναι στην πραγματικότητα μια συνθήκη συνθηκολόγησης που μια χώρα υπογράφει μόνο μετά από μια ολική πολεμική ήττα. 
Όντως, η κυβέρνηση της Ελλάδας εκχωρώντας αμαχητί το σύνολο των απαιτήσεων που προέβαλε ο πιο ακραίος εθνικισμός της γείτονος έγινε οργανικός φορέας του. 
Παρέδωσε περισσότερα από όσα είχε αξιώσει ο Κίρο Γκλιγκόροφ.
Στο παρελθόν το ελληνικό κράτος γνώρισε πολλές ήττες οι οποίες ουσιαστικά οργανώθηκαν όλες στην Αθήνα. 
Η εθνική της ταυτότητα όμως, όσο και αν συρρικνωνόταν ο ελληνισμός,  δεν ετέθη ποτέ υπό αμφισβήτηση. 
Με τη συνθηκολόγηση των Πρεσπών για πρώτη φορά εκχωρείται σε τρίτη χώρα ελληνική εθνική ταυτότητα. 
Διότι, η Μακεδονία δεν είναι πια μια απλή γεωγραφία, που μπορεί κανείς να την μοιράσει χωρίς πρόβλημα μεταξύ διαφόρων χωρών που κατοικούνται από τους λαούς τους. 
Με το να αναγνωρίζεται εθνικό πρόσημο στη γεωγραφία της Μακεδονίας, το οποίο το μονοπωλεί μια μόνο εθνότητα, η οποία επιπλέον διεκδικεί τα ιμάτια του ελληνικού εθνικού κορμού, η εθνότητα αυτή μεταβάλλεται σε όχημα διαμοιρασμού του ελληνικού πολιτισμού, δηλαδή της εθνικής ταυτοτικής βάσης του ελληνισμού. 
Ο διαμοιρασμός αυτός δεν αφορά όπως νομίζεται μόνο την αρχαία ιστορία, αλλά το σύνολό της, αδιάπτωτα μέχρι τον 20ο αιώνα.
2. Η ιδεολογία της συνθηκολόγησης, πίσω από τη συμφωνία

Ποιά ιδεολογική κηδεμονία οδήγησε στη συμφωνία των Πρεσπών;

                             Η Ώρα των Σκιών
Η ανάγκη για πολιτική ανάλυση στην ώρα των σκιών, έβαλε στη δημόσια συζήτηση το ζήτημα της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Πράγματι, μπορεί ο στόχος της συγκυβέρνησης (και πλέον, κυβέρνησης) να ήταν αυτός. 
Ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι η αναζήτηση της νοοτροπίας η οποία δημιούργησε πολιτικά αδίστακτους ανθρώπους, ικανούς να στρέφονται ενάντια στην ίδια τους τη χώρα.
Ένα άλλο επίσης ζήτημα από όσους επιλέγουν τη θέση του “διαιτητή” και επικαλούνται τη νηφαλιότητα, σχετίζεται ξανά με αυτήν τη νοοτροπία. 
Ποιά νοοτροπία μπορεί να σμιλέψει ανθρώπους που μπορούν να είναι “ψύχραμοι” και “μετριοπαθείς” μπροστά σε μέρες πένθους;
Η χώρα που σε μαθαίνει να την απεχθάνεσαι.
Ένας λαός που έμαθε να ζει σε αυτοκρατορίες, λόγω συγκυριών, έπρεπε ξαφνικά να μάθει να ζει σε κράτη όπως αυτά που γεννήθηκαν στη Βεστφαλία και στη Γαλλική Επανάσταση. 
Από το 1821 η υπέρβαση συνοδευόταν από μια εθνική ξιπασιά η οποία γιγαντωνόταν γεωμετρικά με παρένθεση το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. 
Μια πραγματικά “ψύχραιμη” ματιά στην ιστορία, θα μας πείσει οτι τα αγάλματα πολλών ανθρώπων είναι φτιαγμένα από γύψο που ήταν αγγλικό, γαλλικό ή και ρωσικό.
Τον πιο εύστοχο και “μετριοπαθή” ορισμό αυτής της ομάδας ανθρώπων η οποία άνθισε στις μέρες της μεταπολίτευσης, τον έδωσε ο Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας.
Τους αποκάλεσε “Φιλήκοους των Ξένων”.
Οι δύο ερωτήσεις του προλόγου που αφορούν τη νοοτροπία του Έθνους, έχουν τουλάχιστον μια κοινή απάντηση. 
\Και οι δύο τύποι πολιτών, προσπαθούν να διαχωρίσουν το συναίσθημα και το ήθος από την πολιτική πραγματικότητα. 
Το αποτέλεσμα ήταν μια πραγματικότητα χωρίς πολιτική και χωρίς ήθος.

«TIME»: Καταστροφική αλλά κυρίως ανησυχητική για τη Δημοκρατία η «Συμφωνία των Πρεσπών»!

Καταστροφική αλλά κυρίως ανησυχητική για τη Δημοκρατία χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό το έγκυρο περιοδικό TIME.
«Η συμφωνία για αλλαγή ονόματος της Μακεδονίας είναι ένας θρίαμβος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ανησυχητική για τη Δημοκρατία», είναι ο τίτλος του άρθρου του TIME για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το αμερικανικό περιοδικό αποδομεί με επιχειρήματα τη Συμφωνία των Πρεσπών και προειδοποιεί παράλληλα για τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργεί η επικύρωσή της.
Το γνωστό αμερικανικό περιοδικό (με κυκλοφορία 2.500.000 αντιτύπων διεθνώς) επισημαίνει ότι μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991, ο βόρειος γείτονας της Ελλάδας πήρε το όνομα «Μακεδονία», αλλά η Αθήνα αρνήθηκε να το αναγνωρίσει, λέγοντας ότι νομιμοποιεί τις εδαφικές διεκδικήσεις στη βόρεια ελληνική επαρχία της Μακεδονίας.
«Για την Ευρωπαϊκή Ένωση», συνεχίζει λίγο πιο κάτω η ανάλυση, «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ταυτόχρονα μια γεωπολιτική νίκη και μια δικαίωση του οράματός της για το πώς πρέπει να λειτουργεί η διεθνής πολιτική».
Ωστόσο, όπως επισημαίνει, υπάρχουν τρία προβλήματα με το αφήγημα αυτό.

Ουράνιο Τόξο: Είμαστε μέλη της εθνικής μακεδονικής μειονότητας στη βόρεια Ελλάδα

Λίγες ώρες πριν από την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και ο επικεφαλής του σλαβόφωνου κόμματος «Ουράνιο Τόξο», Παύλος Βοσκόπουλος, με ανάρτησή του τονίζει ότι υπάρχει «εθνική Μακεδονική μειονότητα στη βόρεια Ελλάδα» κι ότι αυτός είναι μέλος του.
Οπως αναφέρει: «τα μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στη βόρεια Ελλάδα και ειδικά στο κόμμα ΕΕΣ-ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ προτίθενται να βοηθήσουν την Ελλάδα στην «ιδεολογική της μεταρρύθμιση σχετικά με τη σύγχρονη Ελληνική εθνική ταυτότητα».
Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του κ. Βοσκόπουλου:
«Και μετά την επικύρωση της Συμφωνίας στην Ελληνική Βουλή και το ανάλογο Νατοϊκό Πρωτόκολλο ώστε η γειτονική χώρα θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ σύντομα…»σφραγίδα» σταθεροποίησης της χώρας στη περιοχή…

Εμείς τα μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στη βόρεια Ελλάδα και ειδικά στο κόμμα ΕΕΣ-ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, είμαστε ανοιχτή και με καλή διάθεση να βοηθήσουμε τη χώρα μας την Ελλάδα να κάνει την ιδεολογική της μεταρρύθμιση σχετικά με τη σύγχρονη Ελληνική εθνική ταυτότητα.

Ο Ζάεφ επιμένει «Μακεδονία»

«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», λέει η γνωστή λαϊκή σοφία. 
Εκ πρώτης όψεως, δεν φαίνεται να την γνωρίζει, ή έστω να την υιοθετεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός. 
Για την ακρίβεια, ο Ζόραν Ζάεφ έχει βαλθεί να αποδείξει ότι μόνο αβάσιμες δεν είναι τελικά οι ανησυχίες όσων εκτίμησαν πως η Συμφωνία είναι τρωτή απέναντι στις όποιες διαθέσεις της γειτονικής χώρας.
Παρ’ ότι η ελληνική Βουλή ενέκρινε την Συμφωνία των Πρεσπών την προηγούμενη Παρασκευή και η πΓΔΜ μετονομάστηκε σε «Βόρεια Μακεδονία», τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ανησυχητικά. 
Αν μη τί άλλο αποτυπώνουν την επιμονή στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία», δίχως τον προσδιορισμό «Βόρεια».
Όταν ο Ζάεφ πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη δήλωσή του σε ελληνικό μέσο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και από την ελληνική πλευρά, απέφυγε τεχνηέντως να χρησιμοποιήσει τον όρο Μακεδονία ή Βόρεια Μακεδονία.
 «Οι πολίτες της χώρας μας και της φίλης μας της Ελλάδας, μπορούν να είναι υπερήφανοι σήμερα. Είναι η γενιά που έβαλε τέλος σε ένα επεισόδιο της αβέβαιης ειρήνης στα Βαλκάνια. 
Με την αποδοχή και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, νικητές είναι όλοι οι πολίτες και των δύο χωρών αλλά επίσης και οι πολίτες όλης της περιοχής».
Αντιθέτως, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που πέρασε προχώρησε σε δύο αναρτήσεις, κοτσάροντας επιδεικτικά τη όνομα «Μακεδονία». 
Σε ανάρτησή του στο Twitter για την παγκόσμια ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα, απέτινε φόρο τιμής στους «7.200 Εβραίους από την Μακεδονία» που υπήρξαν θύματα του ναζισμού. 
Ακολούθησε δεύτερη ανάρτηση σχετικά με επενδύσεις και μισθούς όπου εκ νέου ο Σκοπιανός πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία», και μάλιστα ως λέξη-κλειδί (hashtag). Σε άλλη ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια ανέφερε ότι «η Μακεδονία είναι κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου».

Ιδού τα τάλαντα της προδοσίας της Μακεδονίας

Γιατί υπέγραψε ο Τσίπρας τη συμφωνία που του έφερε ο Κοτζιάς; 
«Για την προστασία της Αμερικανικής πατρίδας και των συμφερόντων της». 
Και, επειδή προωθεί τα αμερικανικά συμφέροντα «εντός και εκτός Ελλάδας». 
Το λέει ξεκάθαρα το Στέητ Ντηπάρτμεντ στην έκθεσή του για την Ελλάδα. 
Την οποία εξέδωσε τη μέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή. 
Για να ξέρουν οι Έλληνες γιατί ξεπούλησαν τη Μακεδονία οι Εφιάλτες κυβερνήτες τους.
Η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών είναι ανατριχιαστική σε κυνικότητα. 
Και κυνική στην ομολογία ότι η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο υπηρετεί την αμερικάνικη πατρίδα και όχι την ελληνική. 
Αλλά, κυνική και στην ομολογία ότι η ελληνική κυβέρνηση βοηθάει τις ΗΠΑ να σταματήσουν «την κακοήθη επιρροή της Ρωσίας και την οικονομική εισβολή της Κίνας»!
Με δυο λόγια, η έκθεση καταγράφει την πλήρη υποδούλωση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στις ΗΠΑ, σε σημείο που η ελληνική παρουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση να έρχεται σε δευτερεύουσα μοίρα. 
Η χώρα, όχι μόνο έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία εξ αιτίας της υποταγής στους δανειστές για τα επόμενα πολλά χρόνια, αλλά έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ και την ισότιμη συμμετοχή της στην ΕΕ, από τη στιγμή που έχει μετατραπεί σε κυριολεκτικό προτεκτοράτο των αμερικανικών συμφερόντων. Δηλαδή, σε Πέμπτη φάλαγγα των ΗΠΑ μέσα στην ΕΕ.
Η έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ είναι αποκαλυπτική για τον τρόπο που ξεπούλησε τόσο γρήγορα, τόσο πρόθυμα και τόσο στο πόδι τη Μακεδονία η κυβέρνηση. 

Αύριο στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση: «Η Μακεδονία είναι μία & Ελληνική»

Είμαι ενας φτωχός & μόνος ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ!!!

Η κυβέρνηση των Συριζοφασιστών δεν εκπροσωπεί τον λαό

Eφημερίδες των Πρεσπών, των ΜΕΡΚΕΛιστών, των Αριστερών στο ΝΑΤΟ Αρεστών & των Εθνομηδενιστών

ΜΕΛΙΣΣΙΑ:Ηταν όλοι εκεί, για να τρομάξουν ... οι «Ακροδεξιοί»!

Στο «Λαϊκό» προάστιο των Μελισσίων συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της ΟΜ Πεντέλης του ΣΥΡΙΖΑ υψηλά στελέχη της ΝΑΤΟϊκής - ΜΕΡΚΕΛικής Αριστεράς προκειμένου να μα διαφωτίσουν για την έξαρση της Ακροδεξιάς(προφανώς με αφορμή τα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών)
Στην εκδήλωση με θέμα «Τα Ανακλαστικά της Δημοκρατίας απέναντι στην Ακροδεξιά», στη «φτωχική» γειτονιά των Μελισσίων, παρήλασε όλος ο κυβερνητικός εσμός:
●Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης,
●ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης,
ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος,
●η «Βουλεύτρια»  Αττικής Αννέτα Καβαδία, 
ο ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας Θανάσης Δημάκης(Αχ βρε Θανάση!!!)
ο Πρόεδρος ΔΣ Ταμείου Παρ/κών & Δανείων Κώστας Βαρλαμίτης
●ο πρώην Δήμαρχος Νέας Πεντέλης Κώστας Κοσοβίτσας(αλήθειααπουσίαζε(;) ο Πρόεδρος ΔΣ στην εταιρεία ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΕ κ. Αντώνης Φειδοπιάστης)
& οι Περιφιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ.:
Φώτης Χρυσικός & Πέτρος Δαμιανός(με ειδικότητα τις φυλακές Αυλώνα)
Η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και της Οργάνωσης Μελών του  ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης όπως μας ενημέρωσαν με σχετικό Δελτίο Τύπου, πραγματοποιήθηκε... στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων με ομιλητές: