Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος αύριο στις 9:00 μ.μ. ξανά στο «Ιδιόμελο»

Αύριο στις 8:00 μ.μ. το πανηγύρι του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Ν. ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ»

Στις 8:00 μ.μ. στην πλατεία της Νέας Πεντέλης η ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ

                               ΚΑΛΕΣΜΑ της Κ.Ο. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ - ΠΕΝΤΕΛΗΣ του Κ.Κ.Ε.
 Η Κομματική Οργάνωση Μελισσίων - Πεντέλης του ΚΚΕ καλεί στην ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει, την Παρασκευή 28 Ιουνίου και ώρα 8:00 μμ, στην πλατεία της Νέας Πεντέλης. 
Θα χαιρετίσει η Ελσα Βακάλη, υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Αύριο στις 9:00 μ.μ. το Κρητικό Γλέντι - Καλοκαίρι 2019

Ενα νέο μεγάλο «τραύμα» εναντίον της πόλης, τα εγκαίνια του περιβόητου «Πάρκινγκ Ευτέρπης»!

Η προβολή της οικογένειας Πατούλη με την χρήση των πόρων της πόλης... & ο γνωστός κ.  Καραμέρος!
(Θέσεις της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μ. Διακολιού επικεφαλής της παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή», όπως διατυπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25/06, με την σύνθεση του έως τις 31/08/19, με παρατηρήσεις και τοποθετήσεις επί συναφών θεμάτων που προέκυψαν μετά την συνεδρίαση).
Α. Για τα εγκαίνια της “Smart” πλάκας!
Αρχικά να παρατηρήσω ότι, πριν εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο την διοργάνωση εγκαινίων, αυτά είχαν ήδη ανακοινωθεί δημόσια, είχε γίνει η συμφωνία με τον καλλιτέχνη που θα διασκεδάσει τους παρασταθησομένους, η ταυτότητα του οποίου είχε ανακοινωθεί.
Εκ των υστέρων, κατά πλήρη υποτιμητικό τρόπο, η απερχόμενη δημοτική διοίκηση Πατούλη μας ζητά να εγκρίνουμε την προειλημμένη απόφαση!
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, βλέπω ότι η Διοίκηση έχει διάθεση να το γιορτάσει, κιόλας!
●► Δε φτάνει που οι έμποροι «γονάτισαν» από τις διαρκείς καθυστερήσεις και παρατάσεις του έργου,
●► δε φτάνει που το παρκινγκ αυτό δε λύνει κανένα πρόβλημα της αγοράς
●► δε φτάνει που οι Μαρουσιώτες είδαν τον κοινόχρηστο χώρο τους να χτίζεται προς όφελος του εργολάβου,
●► δε φτάνει που για να νομιμοποιηθεί το χτίσιμο οι Μαρουσιώτες θα δουν τους κήπους και τις αυλές των νεοκλασικών τους που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» να γκρεμίζονται…

Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων στηρίζει έργα αναπτυξιακά που βελτιώνουν την καθημερινότητα στην πόλη μας!

Μ. Πατούλη Σταυράκη: «Συγχαρητήρια στη Διοίκηση του Δήμου για την αποφασιστικότητα να δώσει λύση σε ένα πάγιο αίτημα εμπόρων και κατοίκων με ένα έργο πνοής για την πόλη μας. Ως Όμιλος θα συνεχίσουμε να «αγκαλιάζουμε» κάθε επένδυση ζωής στο παρόν και στο μέλλον των παιδιών μας»
Στην τελετή παράδοσης του σύγχρονου υπόγειου πάρκινγκ και της «έξυπνης» πλατείας - Smart plaza που εγκαινιάστηκε στο κέντρο του Αμαρουσίου, παρέστη η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, συμμετέχοντας από κοινού με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αμαρουσίου, Κηφισίας και Ωρωπού κ. Κύριλλο, και τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, στη συμβολική κοπή της κορδέλας στην πλατεία και στο υπόγειο πάρκινγκ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων.
Με την ευκαιρία της παρουσίας της στην τελετή των εγκαινίων η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα: 

Εγκαινιάσθη το υπόγειο πάρκινγκ των 300!

Ένα έργο υποδομής «σταθμό» για το Μαρούσι, το μεγαλύτερο που έχει παραδοθεί τις τελευταίες δεκαετίες, ένα σύγχρονο υπόγειο πάρκινγκ, χωρητικότητας 300 θέσεων με άμεση σύνδεση με το εμπορικό κέντρο, και μία «έξυπνη» πλατεία - Smart plaza, σύγχρονο τοπόσημο της πόλης και πόλος έλξης για τους νέους και τους επισκέπτες, παρέδωσε η Διοίκηση Πατούλη, στους Μαρουσιώτες και στις επόμενες γενιές της πόλης. 
Τη διπλή κορδέλα των εγκαινίων στην είσοδο του πάρκινγκ και στη Smart plaza έκοψαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. 
Η βραδιά των εγκαινίων έλαβε χαρακτήρα μιας μεγάλης γιορτής που ολοκληρώθηκε με τη φαντασμαγορική συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη Γιώργου Τσαλίκη.
Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε τη χαρά του που παραδίδει στους κατοίκους, στους εμπόρους και στους επισκέπτες της πόλης ένα έργο αναγκαίο και αίτημα ετών, μία πλατεία σημείο αναφοράς και τοπόσημο για το Μαρούσι και έναν χώρο στάθμευσης που θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης.
«Παραδίδουμε σήμερα ένα έργο ορόσημο που αποτελούσε ανάγκη αλλά κι επιθυμία, για την τοπική μας αγορά και την τοπική μας κοινωνία εδώ και πάνω από 25 χρόνια. 
Κι αυτήν ακριβώς την ανάγκη και διαχρονική επιθυμία, η δική μας Διοίκηση την έκανε πράξη κόντρα στα εμπόδια που προσπάθησαν να μας βάλουν και στο έργο αυτό, όπως και σε άλλες παρεμβάσεις που πραγματοποιήσαμε στο Κέντρο του Αμαρουσίου τα προηγούμενα χρόνια. 
Όμως στο τέλος τα καταφέραμε. Αποδείξαμε ότι εμείς μπορούμε. 
Αποδείξαμε ότι η δυσμενής οικονομική συγκυρία δεν είναι αξεπέραστο εμπόδιο για να κάνεις έργο, αλλά ευκαιρία και πρόκληση, για να βρεις λύσεις, εκεί που όλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. 
Εμείς από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, δεν ψάξαμε ούτε δικαιολογίες, ούτε επικαλεστήκαμε τα τεράστια προβλήματα που κληρονομήσαμε, για να αποφύγουμε τις ευθύνες. 
Από τα συσσωρευμένα χρέη και τις υποχρεώσεις που ξεπερνούσαν τα 350 εκατομμύρια ευρώ, σε μια πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία, στην καρδιά της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που έπληξε ποτέ τη χώρα μας μεταπολεμικά, δώδεκα χρόνια μετά, με σκληρή δουλειά και προσπάθεια, έχουμε ανατρέψει την κατάσταση που παραλάβαμε. 
Και όχι μόνο αυτό, αλλά πάνω από 130 εκατομμύρια ευρώ από εθνικούς κι ευρωπαϊκούς πόρους έγιναν έργα σε όλο το Μαρούσι».

Ο λαϊκισμός του «σαμποτέρ» & «εκφραστή» της αδράνειας!!!

Σπ. Σταθούλης:Ξεπερνά κάθε όριο ο λαϊκισμός του σαμποτέρ κάθε έργου υποδομής στο Μαρούσι 

Λίγες μόλις ώρες από τα εγκαίνια του μεγαλύτερου έργου – αίτημα δεκαετιών για την πόλη του Αμαρουσίου, ενός υπερσύγχρονου υπόγειου πάρκινγκ και μίας Smart Plaza στην καρδιά της πόλης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, με ανακοίνωσή του έρχεται να υπενθυμίσει στους Μαρουσιώτες τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κατέβαλε για να μην παραδώσει η Διοίκησή μας αυτό το έργο υποδομής στους συμπολίτες μας και στους νέους της πόλης μας.
Η παράδοση του διπλού αυτού έργου αποτελεί νίκη των δυνάμεων της ευθύνης και της δημιουργίας απέναντι σε μια εχθρική διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής, που προέβαλε κάθε μορφής γραφειοκρατικά εμπόδια, για να καθυστερήσει το έργο.
Είναι η νίκη του αποτελέσματος και η απόδειξη της ικανότητας και αποτελεσματικότητας της Διοίκησης Πατούλη που παρέλαβε έναν Δήμο απαξιωμένο και καταχρεωμένο και ανέδειξε το Μαρούσι σε μία σύγχρονη και οικονομικά ισχυρή πόλη κόντρα σε ανθρώπους που εκπροσωπούν τις δυνάμεις της αδράνειας και του λαϊκισμού.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

«Μουσική Βαλίτσα» την Παρασκευή στο Χώρο Τέχνης «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»

Από σήμερα έως 15 Ιουλίου το «Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2019»

Εσβησαν οι δυο φωτιές στο Μαρούσι

Έσβησαν έγκαιρα και χωρίς να δημιουργήσουν απειλή για κτίρια, οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι σε ξερά χόρτα σε οικοπεδικούς χώρους στο Μαρούσι. 
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, παραμένει μικρή δύναμη για τυχόν αναζωπύρωση.
Οι δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν νωρίτερα στο μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή του μεγάλου εμπορικού κέντρου «The Mall » και έκαιγαν ξερά χόρτα  σε σχετικά μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Δεν θα συμμετάσχει στο πάρτυ με τα λεφτά των δημοτών, το «#Ενωμένο Μαρούσι»!

Μέσα σε μία συνεδρίαση σπατάλησαν 750.000 υρώ!
Σκανδαλωδώς ξεκίνησε το πάρκινγκ Ευτέρπης και σκανδαλωδώς εγκαινιάζεται με ένα πάρτυ (κυριολεκτικά και μεταφορικά) που θα κοστίσει στην τσέπη των δημοτών 25.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση και δύο οθόνες που θα κοστίσουν 200 χιλιάδες ευρώ.
Έτσι λοιπόν η παράταξη μας #Ενωμένο Μαρούσι δεν θα νομιμοποιήσει με την παρουσία των μελών της όσα έγιναν έως τώρα και φυσικά τις σκανδαλώδεις δαπάνες που ενέκρινε χθες το δημοτικό συμβούλιο, όπως οι επιπρόσθετες 516 χιλιάδες ευρώ που θα δοθούν σε ιδιωτική εταιρεία security για ένα μόλις χρόνο!
Υπενθυμίζουμε για το θέμα του πάρκινγκ τα εξής:
1) Εξ αρχής για την κατασκευή του πάρκινγκ χρησιμοποιήθηκαν διαδικασίες ώστε να υπάρξει ουσιαστικά επιλογή μιας συγκεκριμένης εταιρίας με απ’ ευθείας διαπραγμάτευση με το δήμαρχο.
2) Η κατασκευή του χώρου στάθμευσης καθυστέρησε αδικαιολόγητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα βιωσιμότητας στα καταστήματα εστίασης που βρίσκονταν επί της πλατείας ΕΥΤΕΡΠΗΣ αλλά και στους γύρω εμπορικούς δρόμους (π.χ Δήμητρος)
3) Η προσπάθεια της διοίκησης Πατούλη να προικοδοτήσει την εταιρία κατασκευής του χώρου στάθμευσης με υπαίθριο αναψυκτήριο, διπλάσιο σε εμβαδόν από το προβλεπόμενο στη μελέτη, το οποίο και θα εκμεταλλεύεται, οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση της παράδοσης του έργου από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι σήμερα.
4) Η αλλαγή των σχεδίων, της αρχικής σύμβασης, για την κατασκευή της πλατείας ΕΥΤΕΡΠΗΣ, θα στοιχίσει στους Μαρουσιώτες πάνω από 450.000 €.
Τέλος όπως αναφέραμε στον πρόλογο η τελετή των εγκαινίων θα στοιχίσει στους κατοίκους του Αμαρουσίου 25.000€ και κυρίως η προμήθεια και η τοποθέτηση του «αστικού εξοπλισμού» – «σύστημα πληροφόρησης των πολιτών»,  για την πλατεία Ευτέρπης 200.000€ !

Στις 8:00 μ.μ. τα εγκαίνια του υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης

«ΒΑΒΕL»:Στις 8:30 μ.μ. η παρουσίαση του βιβλίου του Π. Χρυσοστόμου «Saoundtrack»

Αύριο στις 7:00 μ.μ. η κεντρική προεκλογική ομιλία του Γ. Κουμουτσάκου

 
                              

Στις 8:00 μ.μ. στο Χαλάνδρι συναντώνται & συζητούν οι κ.κ. Γκαμάτση, Ζαχαριάδης, Κοτσυφάκης & Πετρόπουλος

Στις 7:30 μ.μ. η εκδήλωση του ΑΡΔΗΝ, «Εθνικές εκλογές 2019: Αλλαγή ή απαλλαγή;»

Στη 1:30 μ.μ. η παράσταση διαμαρτυρίας του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στο Υπ.Εσωτερικών

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας να πάρουν μαζικά μέρος στη παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη 26 του Ιούνη στις 1:30 το μεσημέρι μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Μετά την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων της 3Κ, ο εμπαιγμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. 
Οι επιτυχόντες συνάδελφοι δεν γνωρίζουν πότε και κυρίως γιατί δεν μπορούν άμεσα να τοποθετηθούν στις θέσεις εργασίας. 
Ένας νέος κύκλος αγωνίας και μαζέματος δικαιολογητικών αρχίζει για αυτούς, ενώ η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών σφυρίζουν αδιάφορα.
Από την άλλη όσοι βρίσκονται έξω από τους τελικούς πίνακες αλλά και οι συνάδελφοι παρατασιούχοι που παραμένουν με δικαστικές αποφάσεις πετιούνται στην ανεργία από τις δημοτικές αρχές όπως της Νέας Ιωνίας που προχώρησε στην απόλυση 23 συναδέλφων, της Καλλιθέας 46 , της Νέας Σμύρνης 31 και ο κατάλογος όσο περνάει ο καιρός θα μεγαλώνει.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ από την πρώτη μέρα είχε ξεκαθαρίσει ότι η 3Κ δεν μπορούσε να λύσει το τεράστιο ζήτημα της υποστελέχωσης και εντατικοποίησης της εργασίας στον τομέα της καθαριότητας, ούτε και να μειώσει τα διαρκώς αυξανόμενα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Στη Λέσχη Ανάγνωσης Αμαρουσίου την Δευτέρα 1 Ιουλίου η Μάρω Δούκα

Η Λέσχη Ανάγνωσης Αμαρουσίου υποδέχεται με μεγάλη χαρά, τη Μάρω Δούκα. 
Θα διαβαστεί η συλλογή της «Γιατί εμένα η ψυχή μου  » (Πατάκης, 2012) & θα διεξαχθεί συζήτηση  για το έργο της και για τη λογοτεχνία του τόπου μας.
Η συζήτηση θα γίνει τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 6:00 μ.μ. στη Βορέειο βιβλιοθήκη 
(τηλ. 210 61 47 181, Μιλτιάδου & Στ. Δραγούμη, Μαρούσι, ηλ. ταχ.: biblio@maroussi.gr).
Επειδή αυτή θα είναι η τελευταία συνάντηση με την ολοκλήρωση της αναγνωστικής  χρονιάς «Λογοτεχνικά ταξίδια στα Βαλκάνια», θα την εορταστεί με ποτάκια, γλυκάκια & άλλα γνωστά κι αγαπημένα…
Είκοσι χρόνια, δεκαεπτά πεζογραφήματα. 
Για την κρίση που ερχόταν, για την ανεργία, την απώλεια, τη μοναξιά, τους πολιτικούς πρόσφυγες, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους μετανάστες, τον πόλεμο, τους παρίες λαούς, την κυριαρχία της ελεύθερης αγοράς σ' ένα εφιαλτικό, αν και άδηλο, μέλλον. 
Αλλά και για την αλληλεγγύη, την αγάπη, την αναζήτηση, τη μνήμη, τον λόγο και την τέχνη που επιμένουν με το λίγο της ψυχής μας κυανό.
"... Kάνουν κύκλο κι επανέρχονται οι εικόνες, ας απαλύνονται όλα με τον καιρό κι ας ξεθωριάζουν, δεν ξεχνιούνται, ούτε και ο Kαζαντζάκης, ο μέγας παρηγορητής, στο μακό μπλουζάκι στάμπα, αν και ο Γάιος Σαλλούστιος Kρίσπος, ο Λατίνος ιστορικός, το πρωτοείπε πλήρες: Quod mihi a spe, metu, partibus rei publicae animus liber erat: 
"Γιατί εμένα η ψυχή μου ήταν ελεύθερη από την ελπίδα, τον φόβο, τα Kόμματα." [...]
Σκέψου τις Ουκρανές, μονολογεί, τις Ρωσίδες, τις Γεωργιανές, τις Bουλγάρες. 
Tα σπίτια που άφησαν, τα τοπία. Tα πτυχία που έκαψαν. 
Και αναλογίσου τις φωτιές που θα καίνε αύριο τα πτυχία των δικών μας παιδιών, ξαναζώντας τον Mακρυγιάννη δαρμένο και ξυπόλυτο να τα βάζει με τον δικό του άγιο και να κλείνει τη δική του μυστική συμφωνία, τα δούναι και τα λαβείν, με μια κοινωνία που σε αλέθει για να συντηρείται και σε αποθεώνει για να σ' έχει".

Στη γιορτή του Συλλόγου «Άγιος Κωνσταντίνος» η Μ. Πατούλη - Σταυράκη

Στην ετήσια καλοκαιρινή γιορτή που πραγματοποιεί ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Κωνσταντίνος» στη γειτονιά των Εργατικών Κατοικιών, παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, μεταφέροντας σε μήνυμά της την υποστήριξη προς το έργο και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου αλλά και τη μεταξύ τους συνεργασία στον τομέα του Πολιτισμού.
Με την ευκαιρία της παρουσίας της στη βραδιά, η κ. Πατούλη, απηύθυνε μήνυμα χαιρετισμού αναφέροντας ότι στις άμεσες προτεραιότητες του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων βρίσκεται η συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους για την προαγωγή της τοπικής ταυτότητας της πόλης, επισημαίνοντας ότι με τον Σύλλογο «Άγιος Κωνσταντίνος» ήδη σχεδιάζεται ένα πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής δυναμικής του Συλλόγου.
Παράλληλα, συνεχάρη την πρόεδρο του Συλλόγου Ντίνα Κοσμίδου και το Διοικητικό Συμβούλιο για το έργο τους. 
Μεταφέροντας τη σταθερή υποστήριξη και τις ευχές, επίσης, του Δημάρχου Αμαρουσίου και νεοεκλεγέντος Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, προς τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, η κ. Πατούλη, σημείωσε ότι ο νυν Δήμαρχος θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής και μέσα και από τον νέο θεσμικό ρόλο που θα αναλάβει από Σεπτέμβριο παρέχοντας τα εχέγγυα και τις διαβεβαιώσεις για την αρωγή και τη συμπαράστασή του για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή.

ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου:Στις 9:00 μ.μ. τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου με τις κ.κ. Αυλωνίτου, Καββαδία & Ξενογιαννακοπούλου

Στις 6:30 η τριπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου!!!

Συγκεκριμμένα στις 6:30 στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), θα συζητηθεί & θα ληφθεί απόφαση για την «Έγκριση ή µη πρακτικού ∆ιαπαραταξιακής Επιτροπής εκπροσώπων των υποψήφιων πολιτικών παρατάξεων καθώς και των εκπροσώπων των συνασπισµών συνεργαζόµενων κοµµάτων για την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των µελών του 
ενώ στις 8:30 μ.μ. θα διεξαχθεί η Ειδική συνεδρίαση (16/2019) του Σώµατος , με θέμα τον «∆ηµόσιο Απολογισµό πεπραγµένων ∆ηµοτικής Αρχής έτους 2018» (Απολογιστική τοποθέτηση της ∆ιοίκησης σχετικά µε την οικονοµική και διοικητική πορεία του ∆ήµου και την εφαρµογή του προγράµµατος της ∆ηµόσιας ∆ράσης. Τοποθέτηση των ∆ηµοτικών Παρατάξεων και ∆ηµοτικών Συµβούλων. ∆ιατύπωση παρατηρήσεων των κατοίκων και των φορέων της πόλης επί του απολογισµού).
Στο ενδιάμεσο(στις 7:00 μ.μ.)  θα πραγματοποιηθεί η Τακτική συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου» (7/2019), η Ημερήσια Διάταξη της οποίαςπεριλαμβάνει τα εξής 60 θέματα:
1. Ενηµέρωση - συζήτηση για την δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση 
2. Λήψη απόφασης για το Χ.Ε.Υ.  Λ.Κηφισίας 
3. 2η Αναµόρφωση προυπολογισµού του Ν.Π.∆.∆. << Οργανισµός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης ∆ήµου Αµαρουσίου >> οικονοµικού έτους 2019 
4. Έκθεση Εσόδων - Εξόδων Α΄ τρίµηνου οικονοµικού έτους 2019 του ∆ήµου Αµαρουσίου 
5. ∆ιαγραφή και επαναβεβαίωση προστίµων Κ.Ο.Κ. 
Υπόθεση: Π. L. Χρηµατοδοτικές Μισθώσεις Α.Ε., α/α εγγραφής 145934 6. ∆ιαγραφή προστίµων Κ.Ο.Κ. και επαναβεβαίωσή τους Υπόθεση: 

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο: Λήξη μαθημάτων & απονομές πιστοποιητικών σπουδών στα τμήματα Αθηνών

Με τις απονομές των πιστοποιητικών σπουδών και στους σπουδαστές του Γ΄κύκλου μαθημάτων, την Τετάρτη 19/06/19, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διδακτική περίοδος 2018-19 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στα τμήματα Αθηνών (κέντρο).
Σε αυτή την διδακτική περίοδο στα παραπάνω τμήματα, πραγματοποιήθηκαν 5 κύκλοι μαθημάτων με αντίστοιχες θεματικές ενότητες. 
Τα μαθήματα παρακολούθησαν 1.000 Αθηναίοι πολίτες κάτοικοι του κέντρου και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι για μια ακόμη φορά επέλεξαν και εμπιστεύτηκαν το Α.Λ.Π. για την προσωπική τους ανάπτυξη.
Ως Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε για την επιλογή τους να ενταχθούν στην μεγάλη ομάδα της διά βίου εκπαίδευσης του Α.Λ.Π. και να βιώσουν έτσι μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία.
Τους ευχόμαστε δε την έγκυρη επιστημονική γνώση που αποκόμισαν από τους εξαίρετους εισηγητές μας, να καταφέρουν την μετατρέψουν σε μάθηση, και να βελτιώσουν  έτσι την καθημερινή ζωή τους, που είναι  και ο μοναδικός στόχος μας ως Α.Λ.Π.

Στις 7:00 μ.μ. η ετήσια έκθεση του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Campus Αμαρουσίου


Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Αθήνα εγκαινιάζει για 8η συνεχή χρονιά σήμερα Δευτέρα, 24 Ιουνίου και ώρα 19.00 την ετήσια έκθεση ARCHITECTURE YEAR SHOW των φοιτητών Αρχιτεκτονικής.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο campus του Αμαρουσίου, παρουσία των φοιτητών και των οικογενειών τους, των ακαδημαϊκών του τμήματος και προσκεκλημένων του Κολλεγίου.

Περιοδεία των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ κ.κ. Γ. Αγγέλου & Θ. Φωτόπουλου στο Εμπορικό Κέντρο Αμαρουσίου

Περιοδεία πραγματοποίησαν στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου την Παρασκευή 21 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτες στον Βόρειο Τομέα Αττικής με το ΚΚΕ , Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης εα και Θανάσης Φωτόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου και δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Στην περιοδεία οι υποψήφιοι βουλευτές μετέφεραν το μήμυμα ότι το πραγματικό δίλλημα για τον λαό μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι αν θα δυναμώσει το ΚΚΕ που αποτελεί τη μόνη δύναμη, η οποία βρέθηκε σταθερά δίπλα του και θα βρεθεί σταθερά και αταλάντευτα και την επαύριο των εκλογών.
Είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι την αγωνία των αυταπασχολούμενων εμπόρων της περιοχής που αντιμετωπίζουν άμεσαν τον κίνδυνο του αφανισμού, της εξαφάνισης από τον ανταγωνισμό των μεγάλων εμπορικών κέντρων της περιοχής και τόνισαν ιδιαίτερα τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στην αγορά του Αμαρουσίου αλλά και γενικότερα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώμτα της περιοχής η μετεγγατάσταση του Καζίνο της Παρνηθας στο κτήμα Δηλαβέρη και η μετατροπή του Αμαρουσίου σε «τουριστικό προορισμό».

«ΕΝΟΤΗΤΑ»:Τι παραπάνω θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση για να διευκολύνει τις «επενδύσεις»;

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 η Κυβέρνηση, αντιγράφοντας τις τακτικές της προηγούμενης, πήρε δυο πολύ σημαντικές αποφάσεις που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των πολιτών στο Μαρούσι.
1.Με υπουργική απόφαση του Υπουργού ΥΠΕΝ δόθηκαν χρήσεις γης πολεοδομικού κέντρου στο ΧΕΥ Κηφισίας και ετοιμάζονται να δοθούν και χρήσεις στο ΧΕΥ Κύμης στο Ψαλίδι.
2.Το ΚΕΣΥΠΟΘΑ γνωμάτευσε θετικά για τη μεταφορά του Καζίνο της Πάρνηθας στην Κηφισίας, μέσα στη γειτονιά της Αγ. Φιλοθέης.
Ταυτόχρονα, αντί της εφαρμογής αναλογικών διοδίων ή ακόμα και κατάργησης τους, φαίνεται να γίνεται αποδεκτή η πρόταση της Κοινοπραξίας, για αύξηση της τιμής των διοδίων της Αττικής Οδού.
Σε μια πόλη πολεοδομικά κορεσμένη όπως το Μαρούσι, είναι προφανές ότι η κατάσταση αυτή θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο το κυκλοφοριακό, τη στάθμευση, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γεγονός της διαχρονικά εγκληματικής αδιαφορίας της πολιτείας, για τις ανάγκες των πολιτών, την ποιότητα ζωής και την υγείας τους. 
Φαντάζει αδιανόητο για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, όπως θέλει να αποκαλείται η Ελλάδα, να μην λαμβάνεται η παραμικρή μέριμνα για πράγματα στοιχειώδη και αυτονόητα.
Είναι για παράδειγμα δυνατόν να μην υπάρχει σχεδιασμός για την εξασφάλιση του απαιτούμενου χώρου του μελλοντικού σταθμού του ΜΕΤΡΟ στο «δαχτυλίδι»; 
Είναι δυνατόν να μην υπάρχει πρόβλεψη για χώρο στάθμευσης που θα εξυπηρετεί ΜΕΤΡΟ, Προαστιακό και την Αττική οδό;
Άραγε η κατάσταση στην περιοχή της Νερατζιώτισσας και τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους κατοίκους της, δεν προβληματίζουν κανέναν αρμόδιο Κυβερνητικό ή Περιφερειακό παράγοντα;

Στις 8:00 μ.μ. η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Κωστή Χατζηδάκη