Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Αύριο στα Μελίσσια το «8ο Φεστιβάλ Βυζαντινών - Παραδοσιακών Χορωδιών»

                      Η Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης σας προσκαλεί
στο 8ο Φεστιβάλ Βυζαντινών - Παραδοσιακών Χορωδιών
την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο
 της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης
(17ης  Νοεμβρίου & Αγ. Γεωργίου)
Συμμετέχουν οι χορωδίες:
Χορωδία «Άγιος Τρύφων» και ορχήστρα «Ηδύφωνον»
Σύμπραξη χορωδιών «Ύμνου και Παράδοσης» Ένωσης Μικρασιατών Μελισσίων
& «Ομίλου Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής» Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων
Χορωδία Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες»
Χορωδία και ορχήστρα «Φοίβος Ανωγειανάκης»

Χ.Ε.Υ Λ. Κηφισίας:Την εν κρυπτώ απόφαση του Υπ. Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη, καταγγέλλει ο Δήμος Αμαρουσίου

Την αιφνίδια και εν κρυπτώ ενέργεια του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιου Σταθάκη, και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, καταγγέλλει η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, αναφορικά με την έκδοση υπουργικής απόφασης για την δυνατότητα παραχώρησης σε ιδιώτη του χώρου εγκατάστασης υποστήριξης (Χ.Ε.Υ 7 Λ. Κηφισίας) στο Ο.Τ Γ801 στην περιοχή του Αγίου Θωμά.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αμαρουσίου ήδη με την υπ’ αριθμ. 171/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης είχε καταγγείλει την απόφαση του τότε αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, για τον καθορισμό χρήσεων γης στους Χώρους Εγκατάστασης Υποστήριξης (Χ.Ε.Υ) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, μεταξύ των οποίων, χρήσεων ξενοδοχείων, εμπορικών καταστημάτων, αναψυκτηρίων κ.τ.λ. ζητώντας ήδη από τότε την άμεση ακύρωσή της. 
Αλλά και επανειλημμένως και εγγράφως και σε συναντήσεις έχει εκφράσει την αντίθεση και τη διεκδίκησή της προς όλους τους διατελέσαντες Υπουργούς Περιβάλλοντος.
Η κεντρική εξουσία όχι μόνο έχει κωφεύσει όλο αυτό το διάστημα μπροστά στη δίκαιη διεκδίκηση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης οι χώροι αυτοί (Χ.Ε.Υ) να παραχωρηθούν άμεσα με σκοπό τη δημιουργία κοινόχρηστων – κοινωφελών χώρων σε έναν ήδη υπερκορεσμένο από τις υπερτοπικές χρήσεις Δήμο, αλλά λίγο πριν τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος προχωρά σε επέκταση της τακτικής αυτής ανοίγοντας τον δρόμο για την παραχώρηση ενός ακόμα Χ.Ε.Υ προς ιδιωτική εκμετάλλευση.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Πρόληψη πυρκαγιών στην παραρεμάτια ζώνη του Δήμου Αμαρουσίου

Εργασίες συντήρησης των κρουνών και των πυροσβεστικών φωλιών αλλά και αποψιλώσεις στην παραρεμάτια ζώνη πραγματοποίησε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο της πρόληψης και της πυροπροστασίας κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.
Από την 1η Μαΐου, οπότε ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος, και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το προσωπικό και οι εθελοντές της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι και εθελοντές της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησαν ελέγχους και εργασίες συντήρησης σε όλους τους κρουνούς και τις πυροσβεστικές φωλιές κατά μήκους της παραρεμάτιας περιοχής από το ύψος του Σισμανογλείου μέχρι τα σύνορα με τον Δήμο Χαλανδρίου. Στην ίδια περιοχή έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και εργασίες αποψίλωσης όπως και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους αλλά και περιαστικά δάση του Δήμου.
Ειδικά για το Κτήμα Καρέλλα, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εγκατάσταση θερμικών καμερών για τον έλεγχο πιθανής φωτιάς.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Ενημερωτική συνάντηση Θ. Αμπατζόγλου - Γ. Πατούλη


Την πρώτη συνάντηση ενημέρωσης για τα θέματα του Δήμου πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της πόλης Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Με την ευκαιρία της συνάντησής τους ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη τον κ. Αμπατζόγλου, του ευχήθηκε καλή θητεία και σημείωσε: 
«Μετά την ευόδωση των εκλογικών αποτελεσμάτων βάζουμε τα θεμέλια για μία καλή και στενή συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Αμαρουσίου και στην Περιφέρεια Αττικής, ώστε να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος για τις ανοικτές υποθέσεις του Δήμου που απαιτούν τις ενέργειες και τη στήριξη της Περιφέρειας, και να αποκατασταθούν τα κενά και οι αδικίες της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης».

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Ενισχύονται εκ νέου οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου


Την ορκωμοσία δεκατριών νέων μόνιμων υπαλλήλων, επιλαχόντες της υπ’ αριθ.1/249Μ/2008 προκήρυξης του ΑΣΕΠ για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον Δήμο, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. 
Συνολικά από την αρχή του έτους, μέσα από αυτή τη διαδικασία, τριάντα άτομα έχουν αναλάβει υπηρεσία ως μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου.

Καλωσορίζοντας τους νέους υπαλλήλους στον Δήμο Αμαρουσίου που θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, περιβάλλοντος, δόμησης, ανθρώπινου δυναμικού, θα τοποθετηθούν στο δημοτολόγιο, στο ληξιαρχείο, στα εξωτερικά συνεργεία, στο γραφείο Δημάρχου και στο λαογραφικό μουσείο, ο κ. Πατούλης, έθεσε το πλαίσιο συνεργασίας τους, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, της αποδοτικότητας και της προσφοράς στην τοπική κοινωνία και δήλωσε σχετικά:
«Μια καινούρια περίοδος ξεκινά για το Μαρούσι και για την Αττική. Όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε, να συμμετέχουμε στο να κάνουμε καλύτερη την πόλη μας, να κάνουμε καλύτερη την Αττική μας. Ως Διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια έχουμε σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου μας και της τοπικής κοινωνίας.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Έβδομος κύκλος εφαρμογής βιολογικών ψεκασμών στα ρέματα της Βόρειας Αθήνας

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, ξεκίνησε από σήμερα Δευτέρα (3/6/2019) ο έβδομος (7ος) κύκλος με ψεκασμούς σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν υπολειμματικοί βιολογικοί ψεκασμοί με σκοπό την προνυμφοκτονία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.
ΤΡΙΤΗ (4/6/2019)
ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Δ. Κ. Πεντέλης
- Ρέμα προ του Μεγάρου της Δουκίσσης Πλακεντίας
- Ρέμα της Ιεράς Μονής Πεντέλης (Διαδρομή Αδριάνειου Υδραγωγείου)
- Ρέμα Καλισσίων (Ντράφι)
- Ρέματα της περιοχής Καλισσίων Πεντέλης (Κοιμητηρίου, οδός Ασπασίας - Παιδικής Χαράς,
oδός Θησέως)
- Ρέμα της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος (Νταού Πεντέλης)
Δ. Κ. Νέας Πεντέλης
- Ρέμα Νέας Πεντέλης (από συμβολή οδών Περικλέους και Ευριπίδου μέχρι το ρέμα Αγίας Μαρίνας)
- Ρέμα από Άγιο Σίλα μέχρι τον Ποδονίφτη
Δ. Κ. Μελισσίων
- Ρέμα κατά μήκος οδού Θήρας
- Ρέμα Αγίας Μαρίνας
ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Η δήλωση Γ. Καραμέρου για το αποτέλεσμα των εκλογών της 2ας Ιουνίου


Θέλω να ευχαριστήσω τις χιλιάδες Μαρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες που ψήφισαν το #Ενωμένο Μαρούσι και στην 1η και στην 2η Κυριακή.
Το #Ενωμένο Μαρούσι δεν είναι η πλειοψηφία αλλά θα είναι πάντα μια ελπίδα και μια παρακαταθήκη για το Μαρούσι.
Το μήνυμα μας για αλλαγή με νέους ανθρώπους δεν εισακούστηκε από τους περισσότερους που ψήφισαν κομματικά και όχι αυτοδιοικητικά.
Σεβόμαστε το αποτέλεσμα και θα εργαστούμε για το καλό της πόλης μας. 
Τηλεφώνησα πριν λίγο στον κ. Αμπατζόγλου να τον συγχαρώ για την εκλογή του.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού που έδωσαν έναν έντιμο ωραίο και ανεξάρτητο αγώνα. 

Θ. Αμπατζόγλου: «Το Μαρούσι μπαίνει στη Νέα Εποχή με καθαρή εντολή»

«Ο Μαρουσιώτικος λαός αποφάσισε, έστειλε μία καθαρή εντολή πως το Μαρούσι της Νέας Εποχής πρέπει να πορευτεί ενωμένο με μόνο γνώμονα τις ανάγκες των συμπολιτών μας.
Η τιμή για εμένα είναι μεγάλη. 
Όπως είναι μεγάλη και η ευθύνη της εμπιστοσύνης των Δημοτών μας, που έκριναν, ποιος έχει το πρόγραμμα και τις ικανότητες να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλες και όλους που έδωσαν τον αγώνα μαζί μας από την πρώτη στιγμή, αλλά και εκείνους που συστρατεύτηκαν στην πορεία με το συνδυασμό μας, με μόνο στόχο το Μαρούσι να έχει μία ενιαία και καθαρή φωνή.
Από αύριο ξεκινάμε. 
Την 1η Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διοίκηση του Αμαρουσίου με Πρωταγωνιστή τον Πολίτη για τον Πολίτη».

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Τίποτε δεν έχει κριθεί...

Όποιος κοιτάζει τα νούμερα των εκλογών- και δεν εννοώ τα πολλά ανθρώπινα αλλά τα λίγα αριθμητικά- βλέπει μπροστά στα μάτια του ένα που πρωταγωνιστεί και είναι το πιο σημαντικό για τις επόμενες εκλογές. 
Και για τις σημερινές αυτοδιοικητικές & για τις εθνικές της 7ης Ιουλίου. 
Κι αυτό το νούμερο είναι το 33,11% που πήρε η ΝΔ στις ευρωεκλογές. 
Σε σχέση με το 23,78% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό το νούμερο λέει ότι όλα είναι ρευστά.
Για την ακρίβεια, το 33,11% λέει ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων δεν υπερψήφισε τη ΝΔ, αλλά αποδοκίμασε τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Η ΝΔ αύξησε τα ποσοστά της μόνο κατά 3,5% σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές που πήρε περίπου 30%. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 12% από το 35,5 % που είχε πάρει.
Τα ποσοστά που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγαν κατά πλειοψηφία στη ΝΔ. 
Αντιθέτως, αθροίζονται σε άλλα κόμματα ως ψήφοι διαμαρτυρίας ή καταδίκης, αλλά, πάντως όχι στη ΝΔ. 
Κι αυτό θα πρέπει να το δει πολύ σοβαρά η αξιωματική αντιπολίτευση πριν θριαμβολογήσει ή αισιοδοξήσει για τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων σε δήμους και περιφέρειες, αλλά, κυρίως, στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Οι ψυχροί αυτοί αριθμοί λένε ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κατ αρχάς είτε πολύ σκεπτικοί είτε αρνητικοί στο να ψηφίσουν ΝΔ. 
Και κανείς δεν ξέρει να μας πει με υπεύθυνους αριθμούς αν απέχουν λόγω αντιδεξιών θέσεων ή λόγω του ονόματος του αρχηγού της ΝΔ, που ελεηνολογείται εδώ και δεκαετίες από τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο. 
Ο οποίος είναι πολύ μεγάλος σε όγκο.
Ανεξιχνίαστο επίσης είναι το ποσοστό εκείνων που έριξαν αρνητική ψήφο διαμαρτυρίας, αλλά έχουν σκοπό να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αφού θεωρούν ότι το μήνυμα το έστειλαν στην κυβέρνηση.