Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Μόνο με ραντεβού οι υπηρεσίες του Ληξιαρχείου και Δημοτολογίου του Δήμου Αμαρουσίου

Μόνο με ραντεβού οι υπηρεσίες του Ληξιαρχείου και Δημοτολογίου του Δήμου Αμαρουσίου     Ανακοινώνεται πως η υπηρεσία του Ληξιαρχείου και Δημοτολογίου του Δήμου Αμαρουσίου, για την αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού του κοινού, έναντι του covid-19,  θα λειτουργεί μόνο με ραντεβού που θα ορίζονται στα τηλέφωνα: 
ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ
213 20 38 034 και 213 20 38 033 και 
ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟΥ 
213 20 38 044 και 213 20 38 045

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Δεκαπέντε θέσεις για τους παγκόσμιους πολέμους

Δ`~. Κοσμοϊδιογλωσσία  ●► μέρος α
Το κείμενο έχει τη μορφή θέσεων ή επισημάνσεων λόγω έλλειψης χρόνου που απαιτεί μια ενιαία, εκτενής & πλήρης ανάλυση. 
Κινείται μεταξύ ελάχιστου & μέγιστου ευρωκεντρισμού, ευρύτατων και στενότερων γεωγραφικών πλαισίων, μικρής & μακράς ιστορικής διάρκειας, προκειμένου να φανερώνονται και να
αναδύονται τα νοήματα & οι κινήσεις των ιστορικών περιόδων ευκρινέστερα.
Η λογική του προϋποθέτει ένα 2ο μέρος με θέσεις - επισημάνσεις & ένα κείμενο περαιτέρω διευκρίνησης ορισμένων εξ αυτών, επεξήγησης ορισμένων όρων, & τελικής σύνθεσής τους.
                  ~ I ~
Ο Μεγάλος Πόλεμος (τον οποίο οι Αμερικανοί βάφτισαν «1ο» παγκόσμιο)είναι ο σημαντικότερος & καθοριστικότερος πόλεμος του 20ου αιώνα ― όχι ο λεγόμενος «2ος» παγκόσμιος πόλεμος, ο οποίος αποτελεί παράγωγό του.
                                          ~ II ~
Η κεντρική γεωγραφία του Μεγάλου Πολέμου δεν είναι αυτή που ιστοριογραφικά υπερτονίζεται ή η επικέντρωση στην ιστοριογραφικά υπερτονισμένη γεωγραφία του, παραπλανά ως προς τα νοήματα & τα επίδικα του πολέμου, τα οποία ακόμη & σήμερα, έναν αιώνα μετά, εν πολλοίς δεν έχουν επιλυθεί.

«Ημέρες Θρακικού Πολιτισμού»... στη Βουλγαρία!

Στο Πλόβντιβ έως τις 30 Ιουνίου, πραγματοποιείται το Διεθνές Φεστιβάλ «Ημέρες Θρακικού Πολιτισμού».

Η όγδοη έκδοση του φεστιβάλ αποτελεί μέρος του Ημερολογίου Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Πλόβντιφ, συμβάλλει σε μια πιο λεπτομερή παρουσίαση της θρακικής κληρονομιάς και δημιουργεί γέφυρες για κοινές επιστημονικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει συναυλίες, επιστημονικό συνέδριο και εκθέσεις αφιερωμένες στην Αρχαία Θράκη και τη Μεσαιωνική Βουλγαρία, προβολές ταινιών, συναντήσεις και αναγνώσεις.
Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, θα παρουσιαστούν τα βραβεία του λογοτεχνικού διαγωνισμού «Κληρονόμοι των Θρακών», που ανακοινώθηκαν πριν από τρεις μήνες.

«Γέφυρα στο μέλλον για κάθε ηλικία: Εκπαιδευτικά βίντεο για τις νέες τεχνολογίες

δημιούργησε για το Δήμο Αμαρουσίου η  Samsung Electronics Hellas   
Στην παρουσίαση εκπαιδευτικών βίντεο για την εξοικείωση των πολιτών με τις νέες τεχνολογίες, που δημιούργησε για το Δήμο Αμαρουσίου η Samsung Electronics Hellas στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020. 

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Samsung Electronics Hellas Byung Moo (Theophilos) Shin, του επικεφαλής του τμήματος κινητών συσκευών σε Ελλάδα και Κύπρο, Αριστείδη Παρασκευόπουλου, και στελεχών της ομάδας Marketing.
Τα εκπαιδευτικά βίντεο με τίτλο: «Γέφυρα στο αύριο για κάθε ηλικία»

Έκθεση ιδεών

H Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία είναι το μάθημα στο οποίο εξετάζονται όλοι οι υποψήφιοι των πανελλήνιων εξετάσεων, ανεξαρτήτως προσανατολισμού.  
Μία εκ των ερωτήσεων είναι η παραγωγή γραπτού λόγου σε κείμενο μικρής έκτασης. 
Τη φετινή χρονιά το θέμα ανάπτυξης αφορούσε τη σχέση του μαθητή με την ανάγνωση βιβλίων.  
Εκ πρώτης όψεως, θα έλεγα ότι το θέμα ήταν εύκολο, ειδικά για ένα παιδί που διαβάζει. 
Όμως η αλήθεια είναι ότι οι νέοι σήμερα, ειδικά στην Ελλάδα, δεν διαβάζουν. 
Καθώς δεν υπάρχουν σχολικές βιβλιοθήκες και το σχολικό ωρολόγιο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την ανάγνωση και την ανάλυση ολόκληρων βιβλίων, αλλά περιορίζεται κυρίως σε αποσπάσματα νεοελληνικής λογοτεχνίας, η κουλτούρα της ανάγνωσης δεν καλλιεργείται στις νέες γενιές. 
Την κατάσταση επιδεινώνει η επικοινωνία της νέας γενιάς με σύντομα μηνύματα σε ακατάληπτη πολλές φορές διάλεκτο.  
Η γενιά αυτή, επίσης, είναι η γενιά της εικόνας και της τεχνολογίας. 
Τα πάντα κυλούν γρήγορα μπροστά στα μάτια της.
 Δεν θα κάτσει εύκολα να διαβάσει πυκνογραμμένες σελίδες χωρίς εικόνες. 
Για τους λόγους αυτούς το φαινομενικά εύκολο θέμα τελικά ήταν δύσκολο. 

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Τσιόδρα, κανένα εμβόλιο να σταματάει την πείνα θα βγεί;

Το σκοτάδι είναι εδώ! Η πείνα επιστρέφει!!!

Στη Ρόδο λιποθύμησε 9χρονο κοριτσάκι από την πείνα ενώ περίμενε, με τη μητέρα του, σε ουρά έξω από φούρνο για να πάρουν ψωμί.
Το σκοτάδι του πρώτου Μνημονίου όχι μόνο είναι εδώ, αλλά πυκνώνει!
Όπου κι αν στρέψει κάποιος το βλέμμα του, αυτή την εικόνα θα αντικρίσει:
Καταστήματα που έχουν βάλει λουκέτο, κατήφεια και μαγαζιά που έχουν υπαλλήλους που φορούν μάσκες και περιμένουν -εις μάτην- πελάτες.
Η κατάρρευση των εσόδων στον τουριστικό κλάδο δεν είναι ηχηρή, αλλά εκκωφαντική!
Η ανεργία και η έλλειψη των στοιχειωδών σε πολλά νοικοκυριά θυμίζουν εποχές Κατοχής.
Από την άλλη, η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, ποντάρει στις εντυπώσεις.
Νομίζουν ορισμένοι ότι η επικράτηση στον τομέα της προπαγάνδας μπορεί να παρατείνει την παραμονή στην εξουσία όσων έχουν αποτύχει στην… ουσία.
 Η «δημοκρατία», μόλις χθες, στο κύριο άρθρο της εξέφραζε τη διαφωνία της με τη βεβιασμένη και μη βασιζόμενη σε πραγματικά γεγονότα απόπειρα παραγωγής… αισιοδοξίας από τους υπουργούς Σταϊκούρα και Γεωργιάδη και του προέδρου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Γιώργου Χαντζηνικολάου, που μίλησαν στη Βουλή.
Οι προαναφερθέντες προσπάθησαν να τα παρουσιάσουν όλα σχεδόν ρόδινα και η εφημερίδα μας σχολίασε:
«Στον μικρόκοσμο του Κοινοβουλίου, των τραπεζών, των κρατούντων όλα πάνε καλά. 
Εκεί έξω, όμως, στην κοινωνία, τα πράγματα βαίνουν κακώς.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ επισκέφτηκε ο Θ. Αμπατζόγλου

«Γιατροί, νοσηλευτές & διοικητικό προσωπικό του ΚΑΤ επιτελούν ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο» 
Το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ επισκέφθηκε την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή Στρατηγό ε.α. Ιωάννη Ηλιόπουλο.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, ενημερώθηκε από τον Διοικητή του ΚΑΤ για όλα τα θέματα και ειδικότερα για όσα μπορεί ο Δήμος να συνεισφέρει έτσι ώστε οι παραγωγικές δυνάμεις του Νοσοκομείου να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους.  Μετά το πέρας της επίσκεψής του ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:
 «Επισκέφτηκα σήμερα το ΚΑΤ, το εμβληματικό νοσοκομείο της Ελλάδας, με το στελεχιακό δυναμικό του οποίου είχα συνεργαστεί πριν από χρόνια, ως Διοικητής του ΙΚΑ.
Γνωρίζω πολύ καλά τη μάχη που δίνεται σε όλα τα επίπεδα και ειδικά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, αλλά και της υγειονομικής covid-19,  προκειμένου οι ιατρικές υπηρεσίες να μην τυγχάνουν καμίας έκπτωσης.
Η Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου είναι στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών και του διοικητικού προσωπικού και στο σπουδαίο κοινωνικό έργο που με αυταπάρνηση επιτελούν».​

Λίγο αργότερα στις 8:00 μ.μ, ακολουθεί η τακτική συνεδρίαση του «Δ.Σ.Α»

ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΑ(14) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1)5η Αναµόρφωση Προϋπολογισµού ∆ήµου Αµαρουσίου οικονοµικού έτους 2020
2)Έγκριση ή µη ανάθεσης απευθείας µίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση του παραρτήµατος 3ου &12 Νηπιαγωγείων ∆ήµου Αµαρουσίου που αφορά τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση"
3)"Mίσθωση ακινήτου για τη µεταστέγαση του  Κεντρικού Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών ∆ήµου Αµαρουσίου"  
4) "Mίσθωση ακινήτου για στέγαση Πολιτιστικών ∆ραστηριοτήτων ∆ήµου Αµαρουσίου"
5)"Κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των υπό ίδρυση παραρτηµάτων Νηπιαγωγείων του ∆ήµου Αµαρουσίου για το σχολικό έτος 2020-2021

Στις 6:00 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη ο ∆ηµόσιος Απολογισµός πεπραγµένων της ∆ηµοτικής Αρχής έτους 2019

Στις 6:00 μ.μ. µε τηλεδιάσκεψη θα διεξαχθεί  η Ειδική Συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Αµαρουσίου, με θέμα συζήτησηςτον ∆ηµόσιο Απολογισµό πεπραγµένων ∆ηµοτικής Αρχής έτους 2019. 
α)Απολογιστική τοποθέτηση της ∆ιοίκησης σχετικά µε την οικονοµική και διοικητική πορεία του ∆ήµου και την εφαρµογή του προγράµµατος της ∆ηµόσιας ∆ράσης. 
β)Τοποθέτηση των ∆ηµοτικών Παρατάξεων και ∆ηµοτικών Συµβούλων. 
γ)∆ιατύπωση παρατηρήσεων των κατοίκων και των φορέων της πόλης επί του απολογισµού. 

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Μηδενικό για το Δήμο Πεντέλης το κόστος της μεταφοράς των πυλώνων υψηλής τάσης στη Νέα Πεντέλη

                      Απόλυτη δικαίωση 
Απόλυτη δικαίωση της θέσης του συνδυασμού «ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ» και ενός αγώνα δύο ετών, για το θέμα της χρηματοδότησης της μεταφοράς των πυλώνων υψηλής τάσης στην Νέα Πεντέλη, αποτελεί η δημοσιοποίηση της διακήρυξης του σχετικού διαγωνισμού του ΑΔΜΗΕ με κάλυψη του κόστους από τον ίδιο!!!
Απόλυτη δικαίωση τόσο για τον Άγγελο Παλαιοδήμο όσο και για την Άντα Μπούσουλα όταν πριν ενάμιση χρόνο ως ανεξάρτητοι δημοτι
κοί σύμβουλοι ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ το δάνειο για την μεταφορά των πυλώνων, μη φοβούμενοι το πολιτικό κόστος, όταν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ έτρεξαν να διεκδικήσουν δάφνες με τη θετική τους ψήφο (ΑΔΑ: 782ΛΩΞ3-3ΤΣ).
Ενός δεκαετούς εκλογο-δανείου 806.000€ που πάρθηκε στα μουλωχτά, με επιτόκιο 4,95%, που θα φόρτωνε στις πλάτες του Δήμου Πεντέλης ετήσιο τοκοχρεολύσιο 104.179€ και συνολικά στη δεκαετία μαζί με τα έξοδα φακέλου θα μας στοίχιζε 1.051.790€ !! !
Απόλυτη δικαίωση για το συνδυασμό ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 όταν πριν 4 μήνες, σε μια στημένη συνεδρίαση ακραίου παραλογισμού, δώσαμε μάχη απέναντι σε ένα εσκεμμένα παραπληροφορημένο κοινό με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ!

Εν εξελίξει το πρόγραμμα καθαρισμού & πιστοποίησης των παιδικών χαρών

Θ. Αμπατζόγλου: «Προέχει η ασφάλεια των παιδιών μας»   
Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες καθαρισμού και πιστοποίησης των παιδικών χαρών του Δήμου Αμαρουσίου.
Τόσο οι τεχνικές υπηρεσίες όσο και Δνση Καθαρι
ότητας, εκτελούν καθημερινά όλες τις απαραίτητες εργασίες προκειμένου οι παιδικές χαρές που λειτουργούν να είναι καθαρές και ασφαλείς, έχοντας υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους. 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αναφορικά με αυτό το θέμα επισημαίνει:
«Το Μαρούσι στερείται κοινόχρηστων χώρων και η ανάγκη να είναι επισκέψιμοι οι υπάρχοντες, είναι μεγάλη. Αποτελεί ευθύνη του Δήμου μας, αυτοί οι χώροι, να παρέχουν το μέγιστο βαθμό ασφάλειας. Με αυτή την αρχή εργαζόμαστε και τμηματικά παραδίδουμε τις παιδικές χαρές που πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, βάσει του τεχνικού μας προγράμματος.

Για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής αρχικής ή διορθωτικής δήλωσης της επιφάνειας ακινήτων

 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή την ανάγκη που δημόσια διατυπώνεται για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής αρχικής ή διορθωτικής δήλωσης της επιφάνειας ακινήτων στους Δήμους της χώρας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Θεωρούμε επιβεβλημένη και κοινωνικά απαραίτητη την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για τη δήλωση της επιφάνειας ακινήτων στους Δήμους, πέρα της 31ης Ιουλίου 2020,
καθώς λόγω ειδικών συνθηκών και εξ’ αιτίας της πολυπλοκότητας του θέματος, παρατηρείται μία καθυστέρηση από πλευράς πολιτών αλλά και λογιστών να διεκπεραιώσουν αυτή τη διαδικασία.
Είμαστε σίγουροι πως το Υπουργείο Εσωτερικών θα ανταποκριθεί θετικά σε αυτό το αίτημα».