Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Μεθοδεύουν την περαιτέρω συρρίκνωση των τμημάτων του Δ. ΙEK ΚΗΦΙΣΙΑΣ!

                               ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ 
                 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Δ. ΙEK ΚΗΦΙΣΙΑΣ 
Η εγνωσμένης πλέον «αξίας»- για το καταστροφικό της έργο σε όλους τους τομείς- κυβέρνηση της Ν.Δ. έκανε ξανά το θαύμα της! 
Τη στιγμή που σχολεία, Πανεπιστήμια και ΙEK παραμένουν κλειστά σε όλη τη χώρα για πάνω από δυο μήνες, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα, μέσα στο καταχείμωνο, επειδή κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων δεν πάρθηκε, η κυβέρνηση επιλέγει να ξεκινήσει την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων!
Στην περίπτωση των Δ. ΙEK αποφασίστηκε πως ο δεύτερος εκπαιδευτής σε ορισμένα μαθήματα είναι περιττός. 
Και μάλιστα καλλιεργούν και τον μεταξύ τους ανταγωνισμό καθώς ο πρώτος σε μόρια εκπαιδευτής παίρνει όλες τις διδακτικές ώρες!
Σε τμήματα που στοιβάζονται 20 και πλέον σπουδαστές ο δεύτερος εκπαιδευτής εξυπηρετεί στο να χωρίζονται τα τμήματα ώστε το μάθημα διευκολύνεται. 
Αντί λοιπόν οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα, να σπάσουν τα τμήματα, να προσλάβουν περισσότερους καθηγητές ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια τα ΙΕΚ, μεθοδεύουν την περαιτέρω συρρίκνωση τους.
Η κυβέρνηση, προχωράει σε αυτό το μέτρο τη στιγμή που έχει αφήσει εντελώς αβοήθητους τους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν πίσω από μια οθόνη να επικοινωνήσουν με τους μαθητές τους. 
Έχουν να διαχειριστούν όλων των ειδών τα ζητήματα (εκπαιδευτικά, κοινωνικά, συναισθηματικά) που η ίδια η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των ιδρυμάτων και η κυβερνητική πολιτική έχει δημιουργήσει.
Αν η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας είχα πρόθεση να στηρίξουν τη λειτουργία των ΙΕΚ, θα άκουγαν επιτέλους τις δίκαιες διεκδικήσεις εκπαιδευτικών και σπουδαστών και θα έπαιρναν άμεσα μέτρα για τη λειτουργία των σχολών μας με ασφάλεια και υγιεινή.
Η κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Εκπαίδευσης έχει αξιολογηθεί και παίρνει σε όλους τους ''δείκτες'' κάτω από τη βάση»
                                                              ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
●► ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣ 
●► Να ανοίξουν άμεσα οι χώροι σπουδών, με όλα τα μέτρα προστασίας (αντισηπτικά, συχνές απολυμάνσεις, επαρκές προσωπικό καθαριότητας). 
●► Να σπάσουν τα τμήματα και να προσληφθούν επιπλέον καθηγητές, να διατεθούν χώροι του Δήμου που είναι αναξιοποίητοι για να στεγάσουν τα τμήματα αυτά. 
                               ——— ∙ ——— ∙ ——— ∙ ——— ——— ∙ ——— ∙ ——— ∙ ———
                          ~`~..~`~..~`~..~`~..~`~..~`~..~`~..~`~.. .~`~..~`~..~`~..~`~..~`~..~`~..~`~..~`~.
                                            € « » ●► $ ▲▼◄► € € $$ € € ◄ ►▲▼► ◄● « » €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου