Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων!

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7:00 μ.μ. στην Ομόνοια!
             Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα!
Η Θεσσαλονίκη σημαιοστολίστηκε στα χρώματα της αστερόεσσας, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι με τις ΗΠΑ ‘μας ενώνουν κοινές αξίες, αγώνες για κοινές αξίες και κοινούς στόχους για την ελευθερία και τη δημοκρατία’, και ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός ξεπλύθηκε από τη κυβέρνηση ‘της πρώτης φοράς αριστερά’ του ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμα φορά. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του σημαιοφόρου στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή, δεν παίρνει τσάμπα τα συχαρίκια από τις ΗΠΑ.
Το όραμά τους δεν είναι το δικό μας!
Άνθρακες αποδείχθηκαν οι βαρύγδουπες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. 
Ο λαός θα περιοριστεί στο όραμα, ενώ τα μνημόνια δικαιώθηκαν, καθώς ο πρωθυπουργός δεν κουράστηκε να επαναλαμβάνει τη δέσμευση προς το κεφάλαιο ότι ‘τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές θα τηρηθούν στο ακέραιο’ και ότι οι όποιες ελαφρύνσεις για το λαό δεν θίγουν στο ελάχιστο τους ματωμένους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής. 
Πίσω από τις δήθεν ελαφρύνσεις για το λαό, βρίσκεται η μονιμοποίηση όλου του μνημονιακού πλαισίου και του αντεργατικού οικοδομήματος που θεμελίωσαν οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ενίσχυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Τα μνημόνια είναι εδώ. 
Οι 700 μνημονιακοί νόμοι είναι ανέγγιχτοι. 
Οι μειώσεις σε μισθούς συντάξεις, αφορολόγητο, τα κάθε είδους χαρατσώματα δεν κουνιούνται ούτε ρούπι. 
Αντίθετα οι λίγοι που κατέχουν το πλούτο θα δουν, εκτός από όραμα, και αύξηση των κερδών τους με τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις εταιρείες στο 25%, τη μείωση του λεγόμενου ‘μη μισθολογικού κόστους’, τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση για τη διευκόλυνση των επενδύσεων.
Το «όραμα» του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το κεφάλαιο. 
Το μόνο που έχει να προσφέρει στο λαό είναι διαιώνιση της φτώχειας και της εκμετάλλευσης, και μεγαλύτερους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Τα ρέστα της δίνει και η ΝΔ στην εξυπηρέτηση του ίδιου οράματος. 
Μέχρι και το δικτάτορα Πινοσέτ θυμήθηκε για να πλειοδοτήσει σε αντιλαϊκές προτάσεις για το ασφαλιστικό! 
Ίσως και να ήθελε να μας θυμίσει τους ‘αγώνες και τις κοινές αξίες’ με τις ΗΠΑ για την επιβολή της δικτατορικών καθεστώτων στην λατινική Αμερική.
 Το κυβερνητικό αφήγημα για τάχα φιλολαϊκή στροφή της πολιτικής μετά τη «λήξη» των μνημονίων είναι σαθρό από τα θεμέλιά του. 
Μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι δεν πρόλαβε να αλλάξει την άσχημη κατάσταση που διαμόρφωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά  μέσα σε 3,5 χρόνια πρόλαβε να ψηφίσει δεκάδες μνημονιακούς νόμους, πρόλαβε να κόψει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, πρόλαβε να αυξήσει τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς στο 2%, περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ, πρόλαβε να απολύσει 9.000 χιλιάδες συμβασιούχους στους δήμους, πρόλαβε να εφαρμόσει την αντιδραστική αξιολόγηση που θα οδηγήσει σε απολύσεις. 
Το πρόβλημα δεν είναι τι δεν πρόλαβαν να κάνουν, αλλά το τι επέλεξαν να κάνουν. 
Συνέχισαν τον ίδιο καταστροφικό για το λαό μας δρόμο που είχαν ετοιμάσει οι προηγούμενοι. 
Γιατί είναι το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό των ίδιων άνομων, μεγάλων, επιχειρηματικών συμφερόντων. 
Και παρά τα πλαστά διλήμματα και τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με το δίπολο «πρόοδος - συντήρηση», ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ τσακώνονται για το ποιος μπορεί να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική αποτελεσματικότερα, να την πάει ένα βήμα παραπέρα.
 Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει οδηγήσει την εργατική τάξη και τον λαό στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ ταυτόχρονα απουσιάζουν πλήρως τα έργα υποδομών με αποτέλεσμα όταν βρέχει να πνιγόμαστε και όταν κάνει ζέστη να καιγόμαστε.
 Για μία ακόμα χρονιά δεκάδες χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών, οι συνάδελφοι παραμένουν στην εργασιακή ομηρία των συμβάσεων, δομές προσχολικής αγωγής κρίνονται ακατάλληλες και κλείνουν. 
Οι συμβασιούχοι οδηγούνται στις αίθουσες των δικαστηρίων όπου απολύονται. 
Οι ιδιωτικοποιήσεις σε ηλεκτροφωτισμό, καθαριότητα, πράσινο, φύλαξη γενικεύονται. 
Τα εργατικά ατυχήματα πολλαπλασιάζονται όσο οι υποδομές καταρρέουν. 
Πρόσφατα έχασε τη ζωή του συνάδελφος σε απορριμματοφόρο γιατί τον τσίμπησε σφήγκα στην ανατολική Αττική που δεν υπάρχει ούτε νοσοκομείο. Οι δουλεμπορικές σχέσεις εργασίας γενικεύονται. 
Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους δουλεύουν για 420 και και 490 ευρώ το μήνα.
Στο δήμο μας μέσα στο καλοκαίρι απολύθηκαν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, το πράσινο. 
Η έλλειψη προσωπικού έχει βαρέσει κόκκινο σε όλα τα τμήματα. 
Την ίδια στιγμή η Δημοτική αρχή προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της φύλαξης δημοτικής περιουσίας για να αβγατίσουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών επικαλούμενη την έλλειψη προσωπικού την ώρα που απέλυε τους συναδέλφους! 
Παράλληλα αρνείται να εφαρμόσει δικαστική απόφαση μονιμοποίησης δύο συμβασιούχων συναδέλφων που εργάζονται από το 1999 στο Ωδείο του Δήμου μας, στρέφεται εναντίον τους δικαστικά με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, ενώ δεν έχει οικονομικό πρόβλημα να πληρώνει δικηγόρους και ρήτρες.
Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους!
Επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζουν! 
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη ζωή, δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε. Δίνουμε τη μάχη με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΝΑΤΟ, ΕΕ.
Έχουμε πείρα. 
Έχουμε πληρώσει αρκετά το «μικρότερο κακό». 
Απαιτούμε αγωνιστικά το δικό μας καλό! 
Δεν είμαστε μόνοι. Συμμετέχουμε μαζικά με χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, αυταπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. στις 13 Σεπτέμβρη. Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ στις 6.30 στη πλατεία Κάνιγγος. 
Απαιτούμε και Δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα για:
►Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
►Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
►Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
►Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
►Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
►Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
►Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, στους ΟΤΑ, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
►Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
►Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!
Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες. 
                                        Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης                             
                                                         Αριθμ Πρωτ: 34   Ημερ: 11/9/2018
                                                                      ●►€ « » $  ▲▼◄►

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου