Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Το μήνυμα Πατούλη για την «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων»

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, είναι ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι είναι ισότιμα μέλη του περιβάλλοντός μας & η αγάπη και ο σεβασμός μας σε αυτά είναι δείγμα πολιτισμού & παιδείας
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει τον ενεργό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο θέμα της διαχείρισης και προστασίας των ζώων.
«Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι η ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι είναι ισότιμα μέλη του περιβάλλοντός μας και η αγάπη και ο σεβασμός μας σε αυτά είναι δείγμα πολιτισμού και παιδείας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαδραματίζει ενεργό ρόλο στα θέματα της ευζωίας και προστασίας των ζώων, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες διαχείρισης και φροντίδας, με παράλληλη ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
Στο Δήμο Αμαρουσίου λειτουργούμε  στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος υπηρεσία που πιστοποιείται από το 2007 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπηρετώντας με συνέπεια και συνέχεια το θεσμό της διαχείρισης των ζώων, πάντα μέσα στο υφιστάμενο  νομικό πλαίσιο.
Στόχος μας, η περαιτέρω ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, ώστε να κατακτήσουμε ένα καλύτερο επίπεδο φροντίδας και προστασίας τω ζώων.»                         
Με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας  ημέρας, ο Δήμος Αμαρουσίου υπενθυμίζει στους έχοντες κατοικίδια ζώα ότι θα πρέπει να διατηρούν βιβλιάριο υγείας και ηλεκτρονική ταυτοποίηση ( microchip) του ζώου. Επίσης, να το έχουν δηλώσει στο Δήμο και να μεριμνούν για την υγιεινή και την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους.
Σε άμεσο χρόνο, ο Δήμος Αμαρουσίου θα εγκαταστήσει κυτία πρότυπου συστήματος υγιεινής σε επιλεγμένα σημεία για ιδιοκτήτες σκύλων, με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους και την εφαρμογή της νομοθεσίας.                 
                                                                 ●►€ « » $  ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου