Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Να διασφαλίσει η Ελλάδα τα σύνορα της ΕΕ, απαιτεί η Άγκελα Μέρκελ!!!

Ανεβάζοντας τους τόνους η Άγκελα Μέρκελ ζητά από τους ευρωπαίους εταίρους να επωμιστούν τα βάρη που τους αναλογούν στην προσφυγική κρίση. Επικρίνει Ελλάδα και Τουρκία ότι δεν διασφαλίζουν τα μεταξύ του σύνορα.
Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο συμβούλιο υπ. Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ για την προσφυγική κρίση τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, η Άγκελα Μέρκελ ανεβάζει τους τόνους και ζητά από τις χώρες-μέλη της ΕΕ να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους ως προς τη φύλαξη των συνόρων αλλά και τη υποδοχή μεταναστών. 
Σε εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών στο Βερολίνο για την ψηφιοποίηση, η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου σημαίνει ότι η μια χώρα μπορεί να στηριχθεί στην άλλη.
Επέκρινε μάλιστα την Ελλάδα για ελλιπή προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ: 
«Και η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις ευθύνες της», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «και με την Τουρκία επείγει μια συζήτηση» για το πώς θα αντιμετωπιστεί η σημερινή κατάσταση.
«Στη Γερμανία θα μείνουν μόνο όσοι χρήζουν ασύλου»
        Nα μειωθούν οι ρυθμοί εισροής προσφύγων στη Γερμανία 
                    ζητά ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών ντε Μεζιέρ 
Ας σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη Τετάρτη σε ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο για την προσφυγική κρίση στο πλαίσιο συζήτησης για τον προϋπολογισμό, η γερμανίδα καγκελάριος είχε ταχθεί υπέρ εντατικών συνομιλιών με την Τουρκία, ενημερώνοντας τους βουλευτές για τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, με τον οποίο συζήτησε, μεταξύ άλλων, και για το μεταναστευτικό.
Υπό την πίεση και ενδοκυβερνητικών αντιδράσεων για τον μεγάλο αριθμό προσφύγων που περνούν ώρα με την ώρα τα γερμανικά σύνορα, η Άγκ. Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι στη χώρα θα μείνουν μόνο όσοι χρήζουν ασύλου ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους λόγω εμφυλίων συρράξεων.
«Όποιος έρχεται στη Γερμανία για οικονομικούς λόγους δεν έχει προοπτική παραμονής», υπογράμμισε η καγκελάριος Μέρκελ. 
Είναι ωστόσο αμφίβολο αν κατάφερε να καθησυχάσει πολιτικούς όπως τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος ζητά να μειωθούν οι ρυθμοί εισροής προσφύγων στη Γερμανία.
                                       Στέφανος Γεωργακόπουλος (dpa, afp, Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου