Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η νέα σχολική ξεκινά με τις ...καλύτερες προϋποθέσεις!

 Με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ισχυρίζεται η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, ότι ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για τη μαθητική κοινότητα στην πόλη μας, παρά τη  σημαντική περικοπή των πόρων από την Πολιτεία, καθώς η Δημοτική Αρχή με δική της πρωτοβουλία, προχώρησε σε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη δημιουργία ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος για τα παιδιά.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης συμμετείχε στην τελετή του αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ευχόμενος σε όλους «καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δημιουργικότητα και διακρίσεις». Ειδικότερα βρέθηκε κοντά στα παιδιά του 3ου, 12ου, 7ου Νηπιαγωγείου, του 3ου, 11ου, 8ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Γυμνάσιου και 1ου Λυκείου.
«Είμαστε κοντά στη νέα γενιά, κοντά στα παιδιά μας για να στηρίξουμε τα ίδια και τις οικογένειες τους και μαζί να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες που επιφυλάσσει η δύσκολη εποχή. Στην προσπάθεια μας αυτή, θέλουμε δίπλα μας την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας, ώστε μέσα από την εποικοδομητική και αμφίδρομη σχέση που θα αναπτύξουμε να υπηρετήσουμε καλύτερα τον κοινό στόχο μας, που είναι η δημιουργία των καλύτερων προϋποθέσεων για την επένδυση της γνώσης     στη νέα γενιά.  

 Όραμα μας για τη δημόσια εκπαίδευση της πόλης μας είναι να αποκτήσουμε ως Δήμος ολοκληρωμένες σχολικές υποδομές, που θα καλύπτουν όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών της πόλης μας. Θέλουμε το Μαρούσι να διαθέτει τα κατάλληλα  σχολικά συγκροτήματα που θα ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και παράλληλα με την εκπαιδευτική δραστηριότητα θα μπορούν να αποτελούν χώρους άθλησης και πολιτισμού».
Στο πρώτο σχολικό κουδούνι στα σχολεία της πόλης παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου.         
Στο χαιρετισμό του προς τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ο κ.Πατούλης αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το Δήμο Αμαρουσίου, ώστε παρά τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση οι σχολικές μονάδες της πόλης να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές.
«Αν δεν διέθετε ο Δήμος Αμαρουσίου για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων μας (57 νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Ειδικά Σχολεία) το ποσό των 140.000 ευρώ, που προήλθε από το Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, που όλοι πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα σχολεία μας δεν θα βρισκόταν στην καλή κατάσταση που βλέπετε σήμερα» σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στα ζητήματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια των μαθητών υπογράμμισε:
«Στις επόμενες 45 ημέρες ο Δήμος θα δώσει λύση και σε δύο ακόμη σημαντικά  ζητήματα. Το ένα αφορά τους σχολικούς τροχονόμους, η διαδικασία πρόσληψης των οποίων θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, ώστε πολύ σύντομα να βρίσκονται στις θέσεις τους. Το δεύτερο ζήτημα αφορά στους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι με απόφαση της Πολιτείας τέθηκαν σε καθεστώς κινητικότητας. Δεν θα αφήσουμε όμως κανένα σχολείο της πόλη μας αφύλακτο. Πολύ σύντομα θα έχει δρομολογηθεί και σ’αυτό η λύση.»
Παρά τις οικονομικές αντιξοότητες πραγματοποιήθηκαν οι εξής σημαντικές παρεμβάσεις στα σχολεία της πόλης:
Ενισχύονται οι σχολικές υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 8ο -9ο Γυμνάσιο – Λύκειο της Αγίας Φιλοθέης.
Δόθηκε προς χρήση τη χρονιά που πέρασε το Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου   Γυμνασίου – Λυκείου Αμαρουσίου στην Πολεοδομική Ενότητα Κοκκινιάς.
Την ίδια περίοδο, δόθηκε προς χρήση στους μαθητές της πόλης η νέα πτέρυγα του 4ου Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων έγιναν οι εξής εργασίες, αναλόγως των αναγκών στα σχολεία της πόλης:
Ελαιοχρωματισμού εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
Αντικατάσταση του παλαιού και αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Αποκατάσταση της στήριξης της στέγης του 6ου Λυκείου.
Πλήρη ανακατασκευή ή τοποθέτηση νέων πλακιδίων και ειδών υγιεινής.
Συντήρηση, αντικατάσταση, κουφωμάτων και θυρών, καθώς και συντήρηση στεγάστρων και οροφών.
Ανακατασκευή της αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο 3ο – 11ο Δημοτικό και στο 8ο Δημοτικό και κατασκευή αίθουσας ένταξης στο 10ο και 13ο Δημοτικό.
Αντικατάσταση του πατώματος στο 6ο, 7ο Νηπιαγωγείο.
Προμήθεια και τοποθέτηση 14 διαδραστικών συστημάτων στο 1ο, 3ο, 4ο,5ο  ,6ο,9ο,11ο,12ο,18ο Νηπιαγωγείο, καθώς και στο 8ο, 9ο, 18ο Δημοτικό Σχολείο.
Προμήθεια και τοποθέτηση 37 κλιματιστικών μηχανημάτων.
Προμήθεια και τοποθέτηση 20 βιντεοπροβολέων, 4 φορητών υπολογιστών και 4 φωτοτυπικών μηχανημάτων.
Ταυτόχρονα με τα έργα και τις παρεμβάσεις που έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν στα δημόσια σχολεία, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δίνει ιδιαίτερο βάρος στην έμπρακτη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας.
Στο πλαίσιο αυτό:
Παραδόθηκε ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην περιοχή της Κοκκινιάς, ο οποίος θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο 2013 και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 45 παιδιών.
Τέθηκαν το 2013 στη διάθεση των εργαζόμενων οικογενειών της πόλης, 13 σύγχρονοι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.
Αξιοποιώντας τις υποδομές του Δήμου, ικανοποιήθηκε το 100% των αιτήσεων που υποβλήθηκαν και πληρούσαν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμος, με αποτέλεσμα να φιλοξενηθούν τη χρονιά που μας έρχεται 720 παιδιά στους  Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ολόκληρο τον χαιρετισμό του Δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου