Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Για τα εκκρεμή ζητήματα, ενημερώθηκε ο Σύλλογος το «Νέο Μαρούσι»

Ζητήματα άμεσης προτεραιότητας αλλά και οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με την επίλυση των εκκρεμών προβλημάτων στην περιοχή του Νέου Αμαρουσίου εξετάστηκαν στη συνάντηση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, παρόντων και στελεχών της Διοίκησης, με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού συλλόγου «Νέο Μαρούσι».

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πατούλης, αφού δέχτηκε τις ευχαριστίες των εκπροσώπων του συλλόγου για τη μεσολάβησή του στην διευθέτηση της εκκρεμότητας με την οδό Φραγκοκκλησιάς, ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με τους όμορους δήμους έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τη διάνοιξη της οδού το συντομότερο δυνατόν μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έδωσε το πράσινο φως για να προωθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.
Αναφορικά με το αίτημα του συλλόγου για ανάληψη πρωτοβουλιών για μείωση της επικινδυνότητας στην οδό Κυπρίων Αγωνιστών λόγω της υπερβολικής ταχύτητας που αναπτύσσουν οι διερχόμενοι οδηγοί, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα εξεταστούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις μέχρι την ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης που θα ενσωματώσει και τις κυκλοφορικές αλλαγές που θα χρειαστούν μετά και τη διάνοιξη της Φραγκοκκλησιάς.
Στο ερώτημα του συλλόγου για το χαρακτηρισμό του συνόλου του Νέου Αμαρουσίου ως περιοχής αμιγούς κατοικίας, η Δημοτική Αρχή υπενθύμισε τη σύμφωνη με τη θέση του συλλόγου πρότασής της, ωστόσο, ο Δήμος δεσμεύεται από την απόφαση του ΣτΕ που ορίζει δύο από τις πέντε οικοδομικές ενότητες της περιοχής ως πολεοδομικά κέντρα.

Επίσης,συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης και σύνδεσης των κατοικιών στην περιοχή του Σισμανογλείου –μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί και η αποκατάσταση των οδών όπου έγιναν συνδέσεις-,όπως και οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για οριοθέτηση, συντονισμό και επεξεργασία σχεδίου ανάπλασης για την παραρεμάτια περιοχή στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου. Αναφορικά με το δημοτικό χώρο μεταξύ των οδών Μπασδέκη και Αιγίνης οικοδομικού τετραγώνου Γ723, συμφωνήθηκε οι αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάσουν τις διαδικασίες απαλλοτριώσεων και κοινόχρηστων χώρων προκειμένου να διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου με θέσεις στάθμευσης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή, επίσης, από μέρους της Διοίκησης,του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Νικόλαου Πέππα, του Αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας Νικόλα Αλεπού και του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Παρτσινέβελου. Εκ μέρους του συλλόγου συμμετείχαν η πρόεδρος του Δ.Σ Ευγενία Λαμπή, ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Γιακουμής, ο ταμίας Δημήτρης Σταμέλος, η γραμματέας Φλώρα Ζαφειράκη, το μέλος Κωνσταντίνος Μίχας, και ο υπεύθυνος Τύπου του συλλόγου Λευτέρης Γαλανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου