Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Στις 7:00 μ.μ. η παρουσίαση βιβλίου: «Ρούπελ το οχυρό της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, του ηρωισμού»

Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων παρουσιάζει το βιβλίο «Ρούπελ το οχυρό της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, του ηρωισμού»
Την παρουσίαση του βιβλίου «Ρούπελ το οχυρό της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, του ηρωισμού» που υπογράφουν ο Βασίλης Νικόλτσιος και η Αναστασία Χαδιά, πραγματοποιεί ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9) με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Προαναγγέλλοντας την εκδήλωση η πρόεδρος για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει την ακόλουθη δήλωση:
«Η γνώση της ιστορίας μας, η τιμή στη μνήμη των ηρώων μας είναι υπόθεση όλων μας και κάθε σοβαρή προσπάθεια που καταγράφει το παρελθόν και τον ηρωισμό του έθνους μας, για μας στον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν χρειάζεται να είναι εθνική επέτειος για να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας την ευκαιρία να μαθαίνουν την ιστορία μας και να εμβαθύνουν στα σημαντικά γεγονότα και πρόσωπα που συνέβαλαν σε αυτό που απολαμβάνουμε όλοι εμείς σήμερα, μία ελεύθερη πατρίδα».
Την εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, θα χαιρετίσουν:
Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, Αρχηγός ΓΕΣ
Μαρία – Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Ε.Ε.Ε για την UNESCO
Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών,
Δρ. Ευπραξία Σ. Πασχαλίδου, Ιστορικός, Διευθύντρια Υπηρεσίας Ιστορικού Αρχείου/ΔΙΣ/ΓΕΣ Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Πολεμικού Μουσείου,
Λεωνίδας Τσιαντούλας, Αρχιπλοίαρχος, π. Διευθυντής Διεύθυνσης Ιστορίας Ναυτικού
Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρίστος Βασιλόπουλος
                                                          € « » $  ●▲▼◄► $

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου