Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΠΑΣΟΚ στις Εργατικές Κατοικίες

Πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή κατοίκων της περιοχής των Εργατικών Κατοικιών, την Κυριακή 6/6/2010, η εκδήλωση που οργάνωσαν η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου και η δημοτική παράταξη «Μαρούσι, Επόμενη Μέρα», με θέμα ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».
Στην πρώτη ενότητα ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ παρουσιάστηκαν από την Τ.Ο. διαφάνειες με φωτογραφικό υλικό από τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής όπως έλλειψη πεζοδρομίων σε αρκετούς δρόμους της περιοχής, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που δημιουργούν προβλήματα, έλλειψη χώρων πάρκινγκ, έλλειψη δικτύου όμβριων υδάτων, έλλειψη πλατειών, ημιτελή έργα. Κύριος ομιλητής της ενότητας ήταν ο Λάζαρος Κοσμίδης (πρ. πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου).
Στη Δεύτερη ενότητα ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ παρουσιάστηκε το πως η πράσινη ανάπτυξη θα εξελιχθεί από όραμα σε πραγματικότητα εάν πιστέψουν σ’ αυτήν οι τοπικές κοινωνίες και αν ξεκινήσουν με την βοήθεια της Αυτοδιοίκησης ιδιωτικές και συλλογικές δράσεις μέσα από τις οποίες θα καταστεί δυνατό να προστατευτεί το φυσικό και αστικό περιβάλλον της εκάστοτε περιοχής, να δημιουργηθούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, να αυξηθεί το εισόδημα των τοπικών κοινωνιών και φυσικά να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Κύριος ομιλητής της ενότητας ήταν ο Αλέξανδρος Δασούλας (μέλος της Σ.Ε. της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου), ο οποίος ανέλυσε τις βασικές αρχές της Πράσινης Ανάπτυξης και τη σημασία της για την πόλη μας.
Από τους κατοίκους εκφράστηκε η αγανάκτηση τους για τα χρήματα που παρέχονται αφειδώς για τις αναπλάσεις του κέντρου χωρίς αντίστοιχη ανταπόδοση στην κοινωνία του Αμαρουσίου, ενώ για την ξεχασμένη περιοχή των εργατικών κατοικιών δεν προγραμματίζονται και δεν διατίθενται ούτε τα βασικά κονδύλια για βασικές υποδομές (πεζοδρόμια, διένεξη δρόμων, δίκτυο όμβριων, πλατείες, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κ.τ.λ.).
Από τους παριστάμενους κατοίκους, επισημάνθηκαν με λεπτομέρεια όλα τα προβλήματα των περιοχών και η συνεχιζόμενη απραξία της δημοτικής αρχής.
Συγκεκριμένα ανέπτυξαν μια σειρά αιτημάτων όπως:
Κατασκευή ανελκυστήρων σε όσες πολυκατοικίες δεν διαθέτουν.
Ολοκλήρωση των έργων για το αποχετευτικό. Παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στα έργα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα με σκόνη και λάσπες.
Ανάπλαση του πάρκου, της παιδικής χαράς και της πλατείας με τη συνεργασία του συλλόγου.
Αντικατάσταση των σπασμένων πλακών και πλακόστρωση όλων των χώρων του οικισμού που δεν έχουν.
Να γίνουν ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης κατοίκων, με κάρτες, επειδή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στους χώρους των parking με τα αυτοκίνητα των εταιρειών που έχουν έδρα στην περιοχή.
Nα καθαριστεί από τα μπάζα και τα σκουπίδια η ζώνη βόρεια της Αττικής οδού και να διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου, αθλοπαιδιών και περιπάτου.
Να φύγουν όλα τα πρόχειρα κτίσματα από το γηπεδάκι του μπάσκετ (Μαραθωνομάχων), να ηλεκτροφωτιστεί και να αποδοθεί ο χώρος για άθληση.
Να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης της μελέτης για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών που είχε συντάξει η προηγούμενη διοίκηση.
Ασφάλεια
 Να ελεγχθεί/ επισκευαστεί και ενισχυθεί ο οδικός φωτισµός.
 Παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στην περιοχή.
Ο Επικεφαλής της παράταξης «Μαρούσι, Επόμενη Μέρα» Ηλίας Γιαννακάκος, και οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης και Κώστας Βλάχος, δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής στο δημοτικό συμβούλιο.

http://do.pasok.gr/marousi/?p=3249

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου