Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

«ΟΧΙ» & από «ΕΝΟΤΗΤΑ» στα πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης & Αγ. Στεφάνου

Στην ενημερωτική συνάντηση του Δήμου Κηφισιάς ενάντια στην κατασκευή πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας που έγινε την Κυριακή 4-3-2018 παραβρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Λ. Μαγιάκης, που έκανε και την παρακάτω δήλωση:

Η είσπραξη διοδίων από τις ιδιωτικές εταιρίες που διαχειρίζονται τις εθνικές οδούς στα τμήματα  που διέρχονται μέσα από τον αστικό ιστό της Περιφέρειας Αττικής είναι απαράδεκτη και καταργεί στην πράξη το δημόσιο αγαθό της ασφαλούς και ελεύθερης μετακίνησης.
Η διοχέτευση της κυκλοφορίας μέσα στο ανεπαρκές και ακατάλληλο παράπλευρο οδικό δίκτυο θα αυξήσει κατακόρυφα τον κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων, τον κυκλοφοριακό φόρτο σε περιοχές αμιγούς κατοικίας, τη μόλυνση του περιβάλλοντος.
Και αυτό δεν αφορά μόνο τους δύο Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου αλλά και όλους τους γειτονικούς Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Λυκόβρυση-Πεύκη ακόμα και τη Ν. Φιλαδέλφεια.
Η πικρή εμπειρία που έχουμε μετά τη λειτουργία της Αττικής Οδού με την κατακόρυφη αύξηση της υπερτοπικής κυκλοφορίας μέσα από το Δήμο μας επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας.

Ζητάμε την απόσυρση της υπουργικής απόφασης Φάμελου με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή των δύο κόμβων, όπου προβλέπεται και η τοποθέτηση διοδίων ηλεκτρονικών ή μη.
Η Κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις για αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων και μείωση των διοδίων εξακολουθεί όχι μόνο να αυξάνει τις τιμές των ήδη υπαρχόντων διοδίων προς όφελος των μεγαλοεργολάβων, αλλά και να επιβάλλει με τα νέα διόδια και  νέα χαράτσια σε βάρος του ήδη εξανεμισμένου εισοδήματος των πολιτών.
Διατηρεί  ανέπαφο το νόμο Βορίδη βάσει του οποίου έχουν ασκηθεί διώξεις εναντίον πολιτών που συμμετείχαν παλιότερα στα κινήματα κατά των διοδίων.
Καλούμε τους κατοίκους της πόλης μας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται στο αμέσως επόμενο διάστημα από τους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου για τη μη τοποθέτηση διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου.

                                ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
                                                              giatomarousi@gmail.com

                                                                          5 - 3 - 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου