Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Η Ετήσια Εκθεση 2017 του Συμπαραστάτη του Πολίτη & της Επιχείρησης

Το έτος 2017 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες αναφορές πολιτών συγκριτικά προς όλα τα προηγούμενα έτη, από την σύσταση του θεσμού του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Αττικής (2011). 
Αυτό σημαίνει ότι μέσα στα χρόνια ο θεσμός οικοδόμησε σημαντική σχέση εμπιστοσύνης με πολίτες και επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να συνιστά ένα αξιόπιστο καταφύγιο για όσες κι όσους θεωρούν ότι αδικούνται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Η συμβολή μας εντός του 2017 οδήγησε στο να επιτραπεί σε κατηγορίες επαγγελματιών να εργαστούν, ενώ ήταν αποκλεισμένοι από ερμηνευτικά και γραφειοκρατικά εμπόδια, τα οποία ο Συμπαραστάτης βοήθησε να υπερπηδηθούν. 
Για πρώτη φορά κατόπιν διαμεσολάβησης του Συμπαραστάτη δόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής βεβαίωση άδειας λειτουργίας σε Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, μια νέα πρωτοποριακή δομή υπηρεσιών υγείας που συμπληρώνει τις υπάρχουσες δομές ως μία ακόμη επιλογή για τους ασθενείς. 

Για πρώτη φορά κατόπιν διαμεσολάβησης αναγνωρίστηκε επίσης από την Περιφέρεια Αττικής η ειδικότητα του τεχνίτη μοτοσυκλετών, σε πολίτη που είχε σπουδάσει αυτό το επάγγελμα σε χώρα της Ε.Ε. 
Καθοριστική ήταν η διαμεσολάβησή μας επίσης για την λειτουργία υπαίθριων χώρων στάθμευσης που κινδύνευαν να μην ανανεωθούν οι δυνατότητες λειτουργίας τους λόγω ερμηνευτικών αγκυλώσεων που υπερπηδήθηκαν. 
Κανένα από αυτά τα επιτεύγματα όμως δεν θα είχε σημειωθεί εάν δεν υπήρχε επίσης η αμοιβαία εμπιστοσύνη και από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες ακόμη και άτυπα επιδιώκουν την συμβολή του Συμπαραστάτη στην εξεύρεση λύσεων για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.
Πέρα από την δουλειά σε επιμέρους υποθέσεις πολιτών και επιχειρήσεων, σημαντικά βήματα εντός του 2017 ήταν η θέσπιση Κανονισμού Πληροφόρησης Πολιτών από το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατόπιν σχετικής ειδικής πρότασης, η εξέταση της κατάστασης στο Πεδίο του Άρεως και η πρόταση λύσεων για φαινόμενα παραβατικότητας, καθώς και η παρέμβαση για την επίλυση προβλημάτων ασάφειας όσον αφορά την χωροθέτηση λαϊκών αγορών στην Αττική.
                              ΠΗΓΗ://www.facebook.com/RegionalOmbudsmanAttica/?ref=py_c

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου