Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Δημοτικές υπηρεσίες: Εκχωρούνται, δεν εκχωρούνται...

              Δεν εκχωρείται σε ιδιώτες καμία δημοτική υπηρεσία κ. Μπρέγιαννη
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δίνει καθημερινά τη μάχη για να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο τις υπηρεσίες που παρέχει στους κατοίκους του προαστίου μας. Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες:
με μειωμένη κατά 50% την χρηματοδότησή μας από την Κεντρική Εξουσία
με σημαντικά λιγότερο προσωπικό σε κρίσιμες υπηρεσίες όπως η καθαριότητα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, εξαιτίας της λήξης και μη ανανέωσης των συμβάσεων δεκάδων εργαζόμενων που δεν ανανεώθηκαν εξαιτίας της εφαρμογής του Καλλικράτη και του μνημονίου
με σημαντική υστέρηση εσόδων από τα ανταποδοτικά τέλη ως και 20%, εξαιτίας της αδυναμίας εκατοντάδων νοικοκυριών να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ λόγω του χαρατσιού αλλά και της κατακόρυφης μείωσης του εισοδήματος τους
εφαρμόζοντας ως Διοίκηση μια κοινωνική πολιτική ανταποδοτικών τελών, που κρατά παγωμένα τα δημοτικά τέλη τα τελευταία 4 χρόνια και προβλέπει απαλλαγές και μειώσεις για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού
έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε την πόλη μας καθαρή και να παρέχουμε πρότυπες κοινωνικές υπηρεσίες. Αναγνωρίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαμε σηκώσει τον πήχη πολύ ψηλά όσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών μας, σε όλα τα επίπεδα.
 Έχοντας περισσότερα χρήματα και περισσότερο προσωπικό, σε σχέση με σήμερα. Στα ίδια επίπεδα προσπαθούμε να διατηρήσουμε και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία τις δημοτικές μας υπηρεσίες και την εικόνα της πόλης. Με λιγότερα χρήματα και λιγότερο προσωπικό. Σε μια συγκυρία που γειτονικοί μας Δήμοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καθαριότητα τους, καταργούν κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές, κλείνουν παιδικούς σταθμούς, εμείς προχωράμε μπροστά.
Για να το πετύχουμε αυτό, προωθούμε επιλογές και εκμεταλλευόμαστε όλες τις δυνατότητες που έχουμε. Γι’ αυτό:
Είναι ανευθυνότητα και λαϊκισμός από πλευράς Αντιπολίτευσης να μιλά για εκχώρηση των δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες όταν γνωρίζουν καλά ότι αγωνιζόμαστε ως Διοίκηση να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών την επόμενη χρονιά.
Να φιλοξενήσουμε χωρίς προβλήματα τα παιδιά των οικογενειών της πόλης μας, προσφέροντας τους υπηρεσίες ποιότητας. Να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά των σταθμών μας θα φιλοξενούνται σε καθαρούς και λειτουργικούς χώρους, και θα μπορούν να τρώνε ένα πιάτο φαγητό το οποίο θα είναι πιστοποιημένα ασφαλές και υγιεινό.
Είναι ανευθυνότητα και λαϊκισμός από πλευράς Αντιπολίτευσης να ισχυρίζεται ότι τα παιδιά των παιδικών μας σταθμών θα τρέφονται με αμφιβόλου ποιότητας τροφές, όταν τους έχουμε διαβεβαιώσει ότι προωθούμε τη λύση της ανάθεσης της σίτισης των παιδιών σε εξωτερικούς συνεργάτες, θέτοντας αυστηρές προδιαγραφές ότι τα παιδιά των σταθμών θα σιτίζονται με πιστοποιημένη ασφάλεια και ποιότητα. Ασφάλεια και ποιότητα εφάμιλλη των καλύτερων νοσοκομείων. Με πιστοποίηση που προβλέπεται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και μέχρι σήμερα δεν υπήρχε, γι’ αυτό κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά.
Είναι ανευθυνότητα και λαϊκισμός από πλευράς Αντιπολίτευσης να ισχυρίζεται ότι αποτελεί εκχώρηση δημοτικής ευθύνης η ανάθεση της αποκομιδής των ογκωδών σε εργολάβο, όταν αφενός αυτό γίνεται στην πόλη τα τελευταία 20 χρόνια. Και μάλιστα στο παρελθόν που διοικούσε ο κ. Μπρέγιαννης, γινόταν όχι μόνον για τα ογκώδη. Όταν γνωρίζει πως ο Δήμος Αμαρουσίου σήμερα δεν μπορεί με τον υπάρχοντα εξοπλισμό και τον αριθμό των εργαζομένων που διαθέτει, να ανταποκριθεί στη συγκεκριμένη υπηρεσία με απόλυτη επιτυχία.
Για τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου προτεραιότητα αποτελεί η βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει στους κατοίκους. Για να πετύχουμε το στόχο αυτό, θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε, αλλά πάνω από όλα, θα στηριχθούμε στους εργαζόμενους του Δήμου. Με σχέδιο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου