Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Κανένα σπίτι στα χέρια του Αριστερού Δωσίλογου κυβερνήτη!

Έρχονται 50.000 πλειστηριασμοί μέσα στο 2017 ακόμα & για 700 €!!! 
Θεσμό τείνουν να αποτελέσουν πλέον οι πλειστηριασμοί, ακόμα και πρώτης κατοικίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τους φορείς να μιλούν για κατάσταση που θα διαιωνιστεί και θα οδηγήσει στα ειρηνοδικεία χιλιάδες συμπολίτες μας τους επόμενους μήνες.
Οι πρωτοφανείς εικόνες έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ακόμα μια διαδικασία πλειστηριασμών στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου προκάλεσαν αίσθηση χθες το απόγευμα και έφεραν ξανά στην επιφάνεια το θέμα των κόκκινων δανείων, αλλά και των ανθρώπων που πλέον μπορεί να χάσουν την πρώτη τους κατοικία για λίγες εκατοντάδες ευρώ.
Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνουν, είναι οι τράπεζες που προχωρούν σε διαδικασία πλειστηριασμού, καθώς το Δημόσιο προς το παρόν προβαίνει μόνο σε κατασχέσεις λογαριασμών, άρνηση φορολογικής ενημερότητας κ.α.
«Μέσα στο 2017 έρχονται 50.000 πλειστηριασμοί και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα» τονίζει στο newpost ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Δανειοληπτών Ελλάδας Ευάγγελος Κρητικός, ο οποίος τονίζει ότι καθημερινά έρχονται σε απόγνωση στην Ομοσπονδία 200 άτομα έτοιμα για όλα, ενώ λαμβάνονται κατά μέσο όρο 500 κλήσεις από πολίτες που ζητούν περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες για το πως μπορούν να αποφύγουν να βρεθούν σε αυτή την θέση.
Όπως υπογραμμίζει:
Ο κόσμος πια δεν υπολογίζει τίποτα. Είναι σε απόγνωση. Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο εντείνονται οι απειλές δολοφονιών των δικηγόρων, των δικαστών, αλλά και οι απειλές για αυτοχειρία.
Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό, ''πλέον έχουμε μπει σε κατάσταση κοινωνικού αυτοματισμού. Και παλαιότερα γινόταν κατασχέσεις, αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί γενικώς ζούμε μια καθημερινότητα ανεξέλεγκτη».
Από την πλευρά του, ο κ. Χαράλαμπος Περβανάς, πρόεδρος της Ένωσης Δανειοληπτών Θεσσαλονίκης καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια, επισημαίνοντας ότι αν δεν ''αλλάξει το νομικό πλαίσιο της δωρεάν νομικής βοήθειας σε ''κόκκινους'' δανειολήπτες θα συνεχίζεται η ίδια κατάσταση, με εκατοντάδες ανθρώπους να αντιμετωπίζουν κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο.
Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί ο κόσμος, αλλά και οι πολιτικοί που ευαγγελίζονται ότι βρίσκονται σε αυτή τη θέση είναι ''κακοπληρωτές'', είναι ότι πλέον σε διαδικασία πλειστηριασμοί μπαίνουν άτομα μακροχρόνια άνεργα, που απλά δεν έχουν να πληρώσουν και μπορεί να χάνουν τα σπίτια τους για χρέη 1.000 και 2.000 ευρώ.
Όπως προσθέτει ο κ. Περβανάς, ''οι ιδιοκτήτες των σπιτιών πρώτα λαμβάνουν ειδοποιητήρια κατασχέσεων και αν δεν προχωρήσουν σε οικονομική τακτοποίησή τους, στην συνέχεια βλέπουν τα σπίτια τους να μπαίνουν σε διαδικασία πλειστηριασμού. Και αυτό μπορεί να γίνει απλά για λίγες εκατοντάδες ευρώ'' προσθέτει.
Ο ίδιος, μάλιστα, τονίζει ότι η Ένωση βρίσκεται, ήδη, στην διαδικασία να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να γίνουν προσπάθειες να μεταβληθεί το νομικό πλαίσιο και να γίνει πιο ευνοϊκό για τους δανειολήπτες.
''Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να αντιδρούν σε όποιον θέλει να τους πάρει την περιουσία. Είναι απάνθρωπες αυτές οι σκηνές που είδαμε με τα ΜΑΤ να προσπαθούν να εμποδίσουν ανθρώπους να διεκδικήσουν το δικαίωμα στα σπίτια τους'' σημειώνει ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης, ο οποίος τονίζει στο newpost ότι καθημερινά υπάρχουν καταγγελίες από πολίτες που βρίσκονται σε απόγνωση και λαμβάνουν ειδοποιητήρια κατασχέσεων ακόμα και για 500 ευρώ.
                                                       ΠΗΓΗ:newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου