Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Συναυλία αύριο στο «Ιδιόμελο», παραμονή πανσελήνου...


Αρραβώνα με το ζόρι 18ου Νηπιαγωγείο - 8ου Νηπιαγωγείου, βλέπει ο Π. Κούκουζας

Η απάντηση της Προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελένης Λέκκα
Με πρόταση της διοίκησης Πατούλη και της πλειοψηφίας της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αμαρουσίου, την αποδοχή του Διευθυντή Α’βαθμιας εκπαίδευσης κ. Ανδρώνη και την ανοχή του Περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης κ. Λόντου, το 18ο νηπιαγωγείο Αμαρουσίου που αριθμούσε περίπου 50 νήπια και προνήπια, χωρίστηκε και μεταφέρθηκε στο 8ο νηπιαγωγείο και στο 7ο νηπιαγωγείο.
Το 18ο νηπιαγωγείο Αμαρουσίου , από το 1996 μέχρι και τη σχολική χρονιά 2017 – 2018 στεγαζόταν εντός του κτιρίου του 18ου Δημοτικού.
Το πρόβλημα ήταν οξυμένο καθώς το νηπιαγωγείο έκανε χρήση δύο αιθουσών στο ισόγειο του κτιρίου, απαραίτητες για τα παιδιά του δημοτικού, όπως και τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου.
Αναμφίβολα η συνύπαρξη μαθητών, με τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για όλους. Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλα σχολεία της Α’βαθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας (π.χ. 5ο δημοτικό – 13ο νηπιαγωγείο).
Επί σειρά ετών, οι σχολικές κοινότητες (δάσκαλοι και γονείς) και των δύο σχολείων (δημοτικού και νηπιαγωγείου), διατυπώνουν το αίτημα της ανέγερσης ανεξάρτητου κτιρίου που θα στεγάσει το νηπιαγωγείο, δίνοντας οριστικό τέλος στο πρόβλημα της συστέγασης των δύο σχολείων.
Για πάνω από δέκα (10) χρόνια η διοίκηση Πατούλη δεν ασχολήθηκε καθόλου ούτε με τις λειτουργικές ανάγκες που προέκυπταν από τη συνύπαρξη των δύο σχολείων αλλά ούτε και με το κτιριακό πρόβλημα του 18ου νηπιαγωγείου. Δε διεκδίκησε την κατασκευή του, ούτε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.), ούτε από την διάδοχο εταιρία ΚΤυριακές ΥΠοδομές (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.).

Στις 10:00 π.μ. η Ημερίδα της ΝΕΒΑ «Πολιτισμός & Αριστερά στην Ελλάδα & την Ευρώπη στον 21ο αιώνα»

Ο «πολιτισμός» του ΝεοΔωσιλογισμού της Αριστεράς 
του Εθνομηδενισμού & της εκχώρησης Μνημείων 
σε Δανειστές & «Θεσμούς»!!! 

Πράξη 3η: Σε σήριαλ εξελίσεται η κόντρα ΕΣΑΜ - Δήμου Αμαρουσίου

Γιάννης Νικολαράκος:Δεν είμεθα αμνοερίφια!!!
Γ. Πατούλης: Εχεις «μπερδέψει» τις ιδιότητές σου, Πρόεδρε...
«Το τελευταίο δελτίο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, είναι άλλη μια ατυχής προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την πλευρά του Δημάρχου, ο οποίος, κρίνοντας και από την τελευταία αποστροφή της ανακοίνωσής του, μάλλον θεωρεί ότι απευθύνεται σε αμνοερίφια.
Ο ΕΣΑΜ δεν έχει καμία αντιπαράθεση με τον Δήμο, ούτε θέσαμε τέτοιο ζήτημα. 
Εμείς πάντοτε επιδιώκαμε την συνεργασία και έμπρακτα έχουμε στηρίξει την Δημοτική Αρχή, σε κάθε θετική της πρωτοβουλία, βάζοντας πλάτη για όλα αυτά για τα οποία ο Δήμαρχος επαίρεται. 
Γιατί,  για να γίνουν οι «αναπλάσεις» και τα «μεγάλα έργα», εμείς επί χρόνια στα αποκλεισμένα από τρύπες, μπάζα και μεταλλικά τείχη καταστήματά μας, πληρώναμε και πληρώνουμε λειτουργικά έξοδα, χωρίς να έχουμε έσοδα, αναμένοντας αγόγγυστα την ολοκλήρωση των εργασιών που άλλοτε καθυστερούν και άλλοτε, όπως το υπόγειο παρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης, δεν λένε να τελειώσουν!
Δεν δεχόμαστε όμως ο Δήμαρχος να μας εμπαίζει και να μας χρησιμοποιεί με τέτοιο εξευτελιστικό τρόπο για την προσωπική προβολή της συζύγου του και τον εξωραϊσμό του πολιτικού της προφίλ. 
Εάν αυτή την συμπεριφορά επιφυλάσσει για όσους τον πλαισιώνουν, είναι δικαίωμά του και πρόβλημα αυτών που την δέχονται.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Πραξη 2η στην διαμαχη ΕΣΑΜ - Δήμου Αμαρουσίου

ΕΣΑΜ:Δεν αρκούν για να αλλάξουν την πραγματικότητα, οι ατυχείς ανακοινώσεις & τα αναληθή δελτία τύπου!
Ο ΕΣΑΜ ζήτησε συνάντηση από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου προκειμένου να ενημερωθούμε για την πορεία του έργου του υπογείου χώρου στάθμευσης και της πλατείας Ευτέρπης και για τον ορίζοντα ολοκλήρωσης αυτού καθώς οι εργασίες έχουν σταματήσει και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στον εμπορικό κόσμο. 

Αυτό ήταν το αντικείμενο της συνάντησης και για τον λόγο αυτό κλήθηκαν να συμμετάσχουν αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί φορείς. Αυτήν την συνάντηση την ζητήσαμε κατόπιν αιτημάτων των μελών μας και ήταν εξαιρετικά σημαντική για τον ΕΣΑΜ. 
Το εάν ο Δήμαρχος, με την συνδρομή της συζύγου του, θέλησε να δώσει άλλον, πιο εύπεπτο και επικοινωνιακό χαρακτήρα στην συνάντηση, αυτό δεν αφορά τον ΕΣΑΜ. 
Η αλήθεια είναι ότι καμία συζήτηση δεν έγινε με την σύζυγο του κ. Δημάρχου, η οποία απλώς εισήλθε στην αίθουσα, έβγαλε μια φωτογραφία και αποχώρησε, η μόνη δε αναφορά του ιδίου του Δημάρχου εκτός του θέματος για το οποίο συναντηθήκαμε, έγινε αφού κλείσαμε την συζήτηση, όπου μας είπε ότι θα φροντίσει αυτά τα Χριστούγεννα να γίνει εξαιρετικός στολισμός στην πόλη και επί λέξει ότι «τα Χριστούγεννα αυτά θα μείνουν αξέχαστα.

«Βήματα Καρδιάς - Ανάσες Ζωής» την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στον Πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος, Καρδίας - Αγγείων (Ε.Ε.Χ.Θ.Κ.Α), σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) & το Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Αμαρουσίου, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την εκδήλωση ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ -ΑΝΑΣΕΣ ΖΩΗΣ, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στις 11.00 π.μ. στον Πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου (άγαλμα Μελίνας Μέρκουρη - έναντι Πύλης Αδριανού).
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τα οφέλη της βάδισης ως μέσο αποκατάστασης χειρουργηθέντων καρδιοπαθών, πρόληψης διαφόρων παθολογιών καθώς επίσης και η ενημέρωση σε θέματα που σχετίζονται με τη σωστή διατροφή και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
                                                                              Διαδρομή:
Σημείο εκκίνησης του περιπάτου, πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου (άγαλμα Μελίνας Μερκούρη – έναντι πύλης Αδριανού). Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι περιμετρικά του λόφου Φιλοπάππου και με επιστροφή στον τόπο εκκίνησης (συνολικά 5 χιλιόμετρα).

CineΡήξη:Στις 8.00 μμ η προβολή του ντοκιμαντέρ, «Από τη Μεγάλη Ελλάδα στη Μικρασιατική Καταστροφή»

Το cineρήξη διοργανώνει κύκλο προβολών με θέμα «Ημέρες Μνήμης». 
Στις 8.00 μμ θα προβάλλει το ντοκιμαντέρ του Σταμάτη Τσαρουχά «Από τη Μεγάλη Ελλάδα στη Μικρασιατική Καταστροφή» 

Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση. 
Στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής», 
Ξενοφώντος 4 Σύνταγμα.
                                                            Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Πλημμύρες Ιουλίου:Στο τελικό στάδιο η διαδικασία για την αποζημίωση των 38 πληγέντων


Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την αποπληρωμή των πληγέντων από τις βροχοπτώσεις της 26ης Ιουλίου 2018, δικαιούχων αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστησαν οι κατοικίες τους, καθώς απομένουν οι ενέργειες του Υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταφορά των απαιτούμενων πιστώσεων.
Από μέρους των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου ολοκληρώθηκε το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία συγκέντρωσης και ελέγχου των αιτήσεων, και ο πλήρης φάκελος ήδη από αρχές Σεπτεμβρίου έχει διαβιβαστεί στο αρμόδιο Υπουργείο με το υπ’ αριθμ. 36909/2018 έγγραφο.
Ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 38 
και το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων σε 128.110 ευρώ. 
Το ποσό ανά δικαιούχο γνωμοδότησε η 
Επιτροπή Καταγραφής Ζημιών και Εκτίμησης Οικονομικής Ενίσχυσης Πληγέντων από Θεομηνία του Δήμου Αμαρουσίου 
κατόπιν καταγραφής των ζημιών στις ιδιοκτησίες των αιτούντων με επιτόπια αυτοψία και αξιολόγησης των φακέλων τους βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Τρίμηνη καθυστέρηση στην παράδοση του γκαράζ

487.000 €, με απευθείας ανάθεση στον εργολάβο, για έργα βιτρίνας στην πλ. Ευτέρπης
Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου εγκρίθηκε η απευθείας ανάθεση, με διαπραγμάτευση, συμπληρωματικών έργων βιτρίνας στην πλατεία Ευτέρπης ύψους 487.000 €
Η μελέτη για τα έργα αυτά είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Αύγουστο.
Η ανάθεση θα γίνει στον ίδιο εργολάβο που κατασκευάζει με αυτοχρηματοδότηση το γκαράζ της Ευτέρπης με το σκεπτικό ότι τεχνικοί λόγοι αποκλείουν την εμπλοκή τρίτου, παραβιάζοντας έτσι την αρχή του ανταγωνισμού και αυξάνοντας στο διπλάσιο το εύλογο τίμημα των εργασιών.
Παράλληλα για την τελική παράδοση των εργασιών δίνεται τρίμηνη παράταση, δηλαδή μέχρι τις 15-2-2019 αντί της 15-11-2018 που ήταν η αρχική ημερομηνία παράδοσης.
Η ανάγκη της δημοτικής αρχής και του ίδιου του κ. Πατούλη να παρουσιάσουν προεκλογικά έργα βιτρίνας  θα στοιχίσει  μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παραπάνω στο Δήμο.
Θα παρατείνει σε βάρος των εμπόρων του κέντρου αλλά και όλων των πολιτών την ταλαιπωρία, που άρχισε το Μάϊο του 2016 με την περίφραξη της πλατείας, για ακόμα τρεις μήνες.

Α.Λ.Π: Εκλεκτοί εισηγητές & στην νέα διδακτική περίοδο

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο και φέτος σχεδίασε μια σειρά εξαιρετικών Κύκλων Μαθημάτων, τα οποία θα διεξάγονται από  τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο στην Αθήνα(κέντρο), στο Μαρούσι, στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά και στο Ηράκλειο Κρήτης.
Όπως εδώ και 13 χρόνια έτσι και σε αυτούς τους κύκλους μαθημάτων, θα διδάξουν εκλεχτοί προσκεκλημένοι εισηγητές, Πανεπιστημιακοί και άλλοι καταξιωμένοι ειδικοί από τους χώρους της Ψυχολογίας, της Ιατρικής, της Προσωπικής Ανάπτυξης κλπ.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι: 

Σεμινάρια αγροτικής εκπαίδευσης του ΙΓΕ:Έως & τις 28 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές

Μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στα σεμινάρια αγροτικής εκπαίδευσης του ΙΓΕ.
Τα σεμινάρια για τα οποία έχουν ανοίξει οι εγγραφές είναι
Α) Σεμινάρια 120 ωρών: 
Μελισσοκομία , Επαγγελματική Μελισσοκομία, Αμπελουργία - Οινολογία, Αρωματικά Φυτά, Δενδροκομία, Ελαιοκομία, Ανθοκομία- Κηποτεχνία, Φυτικά Καλλυντικά, Επαγγελματική Κηποτεχνία, Γαλακτοκομία-Τυροκομία, Φυτοθεραπεία- Μελισσοθεραπεία, Βιολογικές καλλιέργειες – Λαχανοκομία κλπ. και 
Β) Σεμινάρια 80 ωρών: 
Απεντομώσεις - Μυοοκτονίες, Ξύλο - Ξύλινες κατασκευές, Διαχείριση μικρών Αγροκτημάτων ΝΕΟ, Γεωργικοί Σύμβουλοι κλπ.
Το κόστος των σεμιναρίων διάρκειας 120 ωρών είναι 180 €, ενώ για τα σεμινάρια διάρκειας 80 ωρών είναι 140 € (Φυτικά Καλλυντικά 250 €).

Στη 1:00 μ.μ. η διαμαρτυρία στο Υπ. Παιδείας για την υποβάθμιση των ανθρωπιστικών & κλασικών σπουδών

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ
Ως μία ανεξάρτητη πρωτοβουλία Φιλολόγων που αγωνιούμε για την υποβάθμιση των ανθρωπιστικών και ιδιαίτερα των κλασικών σπουδών στην ελληνική εκπαίδευση, καλούμε όλους τους Φιλολόγους και τους εκπαιδευτικούς γενικότερα, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τους Πανεπιστημιακούς αλλά και κάθε απλό πολίτη που υποστηρίζει την ανθρωπιστική Παιδεία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στις 28 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή στη 1:00 το μεσημέρι.
Η αποψίλωση των κλασικών σπουδών και της ανθρωπιστικής παιδείας στο εκπαιδευτικό σύστημα γίνεται με μεθοδευμένο και συστηματικό τρόπο. 
●►Η κατάργηση των εξετάσεων των Αρχαίων Ελληνικών στα Γυμνάσια, 
●►η κατάργηση της εξέτασης της μετάφρασης στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, 
●►η κατάργηση του μαθήματος της Ιστορίας στη Γενική Παιδεία στην Γ΄ Λυκείου και 
●►η σχεδόν ολοκληρωτική εξαφάνισή του στα ΕΠΑΛ, 
●►η υποβάθμιση των Αρχαίων Ελληνικών στη Β΄ τάξη του Εσπερινού Λυκείου και 
●►η κατάργηση του μαθήματος της Φιλοσοφίας, και, το αποκορύφωμα...

Ασφάλεια & Μεταναστευτικό θα απασχολήσουν την διήμερη συνδιάσκεψη ΚΕΔΕ - CIVEX

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας & η Επιτροπή για την Ιθαγένεια, τη Διακυβέρνηση, τις Θεσμικές και Εξωτερικές Υποθέσεις (CIVEX) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών σήμερα Πέμπτη & αύριο Παρασκευή, 20 και 21 Σεπτεμβρίου διοργανώνουν συνδιάσκεψη στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Divani Caravel).
Στο επίκεντρο της διήμερης συνεδρίασης στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 100 εκπρόσωποι των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών των κρατών - μελών της ΕΕ, θα βρεθεί το ζήτημα της ασφάλειας και ο τρόπος προσέγγισης των σχετικών προκλήσεων από τις Πόλεις και τις Περιφέρειες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Παράλληλα θα συζητηθεί ο ρόλος των τοπικών αρχών στην προσπάθεια ενσωμάτωσης των μεταναστών.

Η Ιωάννα Ζαχαράκη η 1η γυναίκα Πρόεδρος της Σ.Ε. του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης


Για πρώτη φορά από την ίδρυση του Δικτύου το 2001, εκλέχθηκε γυναίκα, στη θέση της Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής του, η κ. Ιωάννα Ζαχαράκη, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Solingen στη Γερμανία, στη συνεδρίαση της 15ης Σεπτεμβρίου, που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. 
Η νέα πρόεδρος, που εκλέχθηκε ομόφωνα, διαδέχθηκε τον κ. Γιώργο Κοντορίνη, Δημοτικό Σύμβουλο, του Δήμου Solna στη Σουηδία, που ήταν στη θέση του Προέδρου της Σ.Ε. για δέκα χρόνια, από το 2008. Στη θέση του Α αντιπροέδρου, παρέμεινε ο κ Ιωάννης Τζιτζιος, Δήμαρχος Σιθωνίας.
Η νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου είναι:
●►Πρόεδρος: Ζαχαράκη Ιωάννα, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Solingen – Γερμανία
●►Α΄ αντιπρόεδρος: Τζίτζιος Ιωάννης, μέλος Δ.Σ ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Σιθωνίας
●►Β΄ αντιπρόεδρος: Κοντορίνης Γιώργος, Δημοτικός Σύμβουλος Solna – Σουηδία
●►Γραμματέας: Λούτσης Ζήσος, Αντιδήμαρχος, Δήμος Φοινικαίων – Αλβανία
●►Ταμίας: Παπάζογλου Αργύριος, Δημοτικός Σύμβουλος, Δήμος Burscheid – Γερμανία.

Στις 3:30 μ.μ. η 29η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΕNΤEKΑ(11) θέματα περιλαμβάνει η 29η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

1. Έγκριση σύναψης & όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής & του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: 
«ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ
ΤΕΩΣ ΒΙΟΧΡΩΜ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 100.107,48 €.
Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας
2. Έγκριση σκοπιμότητας σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας
Αττικής, του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ & του Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής ΦΟΔΕΠΑΣΜΥΝΑ, για την εκπόνηση έρευνας με τίτλο: 
«Ερευνητικό πρόγραμμα για την ιχθυοπανίδα του Σχινιά Μαραθώνα - μέτρα πρόληψης & αντιμετώπισης θνησιμότητας ψαριών», συνολικού προϋπολογισμού 30.876,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) & έγκριση των όρων αυτής.
Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου
3. Έγκριση σύναψης & όρων του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής & του Δήμου Ασπροπύργου για την εκτέλεση του έργου: 
«Παρεμβάσεις Επισκευές σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Δήμου Ασπροπύργου», συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).
Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ευχαριστίες Εταιρείας Αρωγής Παιδιών με Αναπηρία «Δώσε Ζωή», στον Γ. Πατούλη

Τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε 
Γιώργο Πατούλη, εκφράζει με επιστολή της η Εταιρεία Αρωγής Παιδιών με Αναπηρία 
«Δώσε Ζωή» για την αγάπη και την ευαισθησία του 
προς τα παιδιά του συλλόγου.
«Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που αναγνωρίζουν το έργο μας και που είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. 
Η ενθάρρυνση που παίρνουμε από το ενδιαφέρον των φίλων, 
μας παροτρύνει να στοχεύουμε όλο και πιο ψηλά» αναφέρει, μεταξύ άλλων, 
στην επιστολή της η Πρόεδρος του «Δώσε Ζωή» Παναγιώτα Καμπά. 

Στον αγιασμό του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών Χολαργού ο Γ. Καραμέρος

Στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών Χολαργού παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης βόρειας Αθήνας, Γιώργος Καραμέρος
Σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, γονείς και παιδιά, αντάλλαξαν ευχές και ενημερώθηκαν για τις δράσεις του συνδέσμου.

Γ. Πατούλης:Σύμμαχος στις γυναίκες που τολμούν & θέλουν να διακριθούν στο χώρο του επιχειρείν, η Τ.Α»

Τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού να υποστηρίξει έμπρακτα, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες την ενίσχυση των γυναικών στο επιχειρείν, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την ICAP CROUP και ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες που διακρίνονται στο χώρο των επιχειρήσεων.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε  ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον, ώστε να προωθήσουμε τη γυναικεία συμμετοχή στη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας. Να βοηθήσουμε τη γυναίκα να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα το χρόνο της και τις ευθύνες που προκύπτουν από τους πολλαπλούς της ρόλους» ανέφερε χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό που απεύθυνε.
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Πατούλης παρουσίασε την πρωτοβουλία που υλοποιεί η ΚΕΔΕ και αφορά στην έναρξη πανελλήνιας διαβούλευσης με τίτλο «Πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα υποστηρίξει τις γυναίκες στο επιχειρείν», με στόχο την ανάπτυξη υποστηρικτικών δράσεων, λύσεων και προτάσεων μέσω των οποίων η  Τοπική Αυτοδιοίκηση θα στηρίξει την γυναικεία επιχειρηματικότητα.
Ειδικότερα με αυτή τη δράση που υποστηρίζεται από το υπουργείο Οικονομίας, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαικής Επιτροπής Ελλάδας και από φορείς της Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, κάθε γυναίκα που επιθυμεί να κάνει ένα νέο επαγγελματικό βήμα στη ζωή της, ή έχει βρεθεί εκτός αγοράς εργασίας, θα υποστηρίζεται είτε σε επίπεδο συμβουλευτικής και εκπαίδευσης είτε στη διασύνδεσή της με δίκτυα της ομογένειας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Ξεκίνησε η κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στο Πολύδροσο

Θωρακίζεται αντιπλημμυρικά η γειτονιά του Πολυδρόσου
«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας συνεχίζουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας. Αναμένουμε και η Περιφέρεια Αττικής να επιδείξει την ίδια ευαισθησία ξεκινώντας το συντομότερο τα έργα διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς»
Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στελεχών της Διοίκησης του Δήμου, της διεύθυνσης και των επιβλεπόντων μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας έγινε η έναρξη της κατασκευής δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Πολυδρόσου, ενός αντιπλημμυρικού έργου που θα θωρακίσει μία περιοχή που ως επί το πλείστον πλήττεται από πλημμυρικά φαινόμενα.
Το έργο αφορά στο σύνολο της περιοχής του Πολυδρόσου, και περιλαμβάνει την κατασκευή ομβρίων υδάτων στις οδούς Ροδοδάφνης, Βαλτετσίου, Φραγκοκκλησιάς, Στ. Ρογκάκου, Κριεζή, Σάμου, Καρκαβίτσα, Πηγάσου και Καψίλη, καταλήγοντας στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και στον αποδέκτη της. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2019, ενώ τμηματικά όπου ολοκληρώνεται θα τίθεται σε λειτουργία.
Με την ευκαιρία της έναρξης κατασκευής του δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στο Πολύδροσο, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Δημος Αμαρουσίου:«Στη μικροψυχία & στη μιζέρια κάποιων ελαχίστων συμπολιτών μας, παραθέτουμε το έργο μας».

Με έργα ουσίας, πάμε το Μαρούσι ακόμη πιο ψηλά
Με αφορμή ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης παρουσία της Δημοτικής Αρχής κι αντιπροσωπείας του ΕΣΑΜ, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Πρώτον, 
όλα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση αναφέρονται λεπτομερώς στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Αμαρουσίου. 
Αν ο Προέδρος του ΕΣΑΜ δεν αντιλήφθηκε ότι ανάμεσα στα θέματα αυτά ήταν κι αυτό της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Κέντρο της πόλης μας με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών και την τόνωση της αγοράς, αυτό αποτελεί πρόβλημα του Προέδρου. 
Στην επόμενη συνάντηση θα αιτηθούμε να παρίσταται το σύνολο του Δ.Σ. του ΕΣΑΜ, ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες.
Δεύτερον, 
οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο σε συνεργασία με Συλλόγους και φορείς που δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι. 
Αυτό αποτελεί άλλωστε πάγια πρακτική του Δήμου Αμαρουσίου όλα αυτά τα χρόνια, η διαρκής συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους. 
Ανάμεσα σε αυτούς τους Συλλόγους είναι και ο Όμιλος για την UNESCO Βόρειων

Προαστείων. 

Διαψεύδει την Μαρίνα Σταυράκη - Πατούλη, ο ΕΣΑΜ!!!

Ουδέποτε συζητήθηκε συνεργασία UNESCO VP - ΕΣΑΜ για τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτισμού στο Μαρούσι!
«Στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου για την υποστήριξη των εμπόρων του Αμαρουσίου, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος Γ. Νικολαράκος, ο Αντιπρόεδρος Λ. Γενάρης, το μέλος Δ. Κοτσόβολος και η Γ.Γ  Μ. Νικολαράκου συμμετείχαν σε συνάντηση στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη, τους Αντιδημάρχους κ. Βαγγέλη Κάββαλο, κ.Σπύρο Σταθούλη, κ. Κώστα Ρώτα, τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α) κ.Νίκο Πέππα, τον πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου κ.Πέτρο Κόνιαρη και τους δημοτικούς συμβούλους κ.Ρένα Χαλιώτη, κ.Ελένη Λέκκα, κ.Ελένη Βλάχου Σταματάκη.
Η συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτηση του Ε.Σ.ΑΜ. προς τη δημοτική αρχή, είχε ως κύριο θέμα την ενημέρωση του Ε.Σ.ΑΜ. για τον χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών στον υπόγειο χώρο στάθμευσης και τον περιβάλλοντα χώρο στην πλατεία Ευτέρπηςκαθώς και το χρόνο απόδοσης του συνολικού έργου σε λειτουργία για την αποκατάσταση της ροής του κοινού στην αγορά, η οποία έχει επιβαρυνθεί σημαντικά από τις περιφράξεις που περικλείουν τον χώρο των εργασιών, δυσχεραίνοντας επί δυόμιση έτη έως σήμερα  την πρόσβαση από τον σταθμό ΗΣΑΠ σε πολλούς εμπορικούς δρόμους.
Στη συνάντηση ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι το έργο συμπεριλαμβανομένης και της διαμόρφωσης της πλατείας θα έχει παραδοθεί πλήρως ολοκληρωμένο το Νοέμβριο.

Εκδήλωση Μνήμης στα Μελίσσια για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Eπιμνημόσυνη δέηση και λειτουργία εις μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μελισσίων 

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Μικρασιατικός –Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.
Ακολούθησε δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Μελισσίων.
Εν συνεχεία έγινε ομιλία από τον Καθηγητή και μέλος του Συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΞΕ» κ.  Αντώνη Παυλίδη στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ.  Μελισσίων και μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε μικρά δεξίωση.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε εκ μέρους του  Δημάρχου Πεντέλης  ο Θεματικός Αντιδήμαρχος κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και οι κ.κ:
Τομπουλίδης Δημήτριος (πρώην Δήμαρχος Μελισσίων)κ Ηλίας Βιλιώτης (Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού Δήμου Πεντέλης), Σεβαστός Βορέας(Τοπικός Αντιδήμαρχος Μελισσίων), Παναγιώτης Μούστρης (Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Π.ΑΘ.»), Άγγελος Παλαιοδήμος (Πρόεδρος της Β΄ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πεντέλης), 

Ανακοίνωση του ΙΣΑ για τη μείωση των ορίων στη συνταγογράφηση φαρμακευτικών ουσιών

Ο ΙΣΑ ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να του κοινοποιήσει τα έγγραφα, με τα στοιχεία, στα οποία βασίστηκε η νέα αντιεπιστημονική και αυθαίρετη μείωση των ορίων στη συνταγογράφηση φαρμακευτικών ουσιών
O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκτιμά ότι η νέα μείωση κατά 30% των ορίων στη συνταγογράφηση φαρμακευτικών ουσιών, αποτελεί μια αντιεπιστημονική και αυθαίρετη προσέγγιση που δυσχεραίνει το έργο του γιατρού και ζητά από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη ,να κοινοποιήσει άμεσα στον ΙΣΑ, αντίγραφα των εγγράφων, στα οποία βασίστηκε, η σχετική υπουργική απόφαση.
Ειδικότερα ο ΙΣΑ, με επιστολή που απέστειλε στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, στις 14/9/2018, ζητά να του χορηγήσει αντίγραφα των εγγράφων, στα οποία καταγράφονται τα κρίσιμα στοιχεία, με βάση τα οποία αποφάσισε και έθεσε τα νέα όρια συνταγογράφησης, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην άσκηση του ιατρικού έργου τους.
Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι τίθενται γεωγραφικά και οικονομικά κριτήρια που αποσκοπούν στην μείωση των δαπανών και δεν έχουν ληφθεί υπόψη, τα επιστημονικά κριτήρια της ορθής συνταγογράφησης και η ασφάλεια του ασθενή.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Προς Μιχάλη Καλογήρου επιστολή Γεωργίου Πατούλη


Στην αναγκαιότητα παρέμβασης του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλη Καλογήρου προκειμένου να επισπευθεί η έκδοση συγκεκριμένων βεβαιώσεων που θα επιτρέψουν την μετάταξη πρώην δημοτικών Αστυνομικών από τα καταστήματα κράτησης σε υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας, αναφέρεται σε σχετική επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με συγκεκριμένο άρθρο του «Κλεισθένη Ι» και μετά από εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών «έστω και καθυστερημένα,  δίδεται η δυνατότητα, σε πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που μετατάχθηκαν μετά την κατάργηση της υπηρεσίας τους στα καταστήματα κράτησης, να μεταταχθούν και πάλι σε υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας Δήμων».
Ωστόσο, όπως έχει διαπιστωθεί μετά από καταγγελίες των ενδιαφερομένων στην ΚΕΔΕ, αυτό δεν έχει καταστεί προς το παρόν εφικτό καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έχουν προβεί στην έκδοση βεβαιώσεων που θα αναφέρουν ότι «οι αιτούμενοι μετακίνησης δεν ξεπερνούν το 50% του συνολικού αριθμού απασχολούμενων στην υπηρεσία».

Υπέρ της μονιμοποίησης λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», η ΚΕΔΕ

 Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ υπό την προεδρία του Γ. Πατούλη το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», παρουσία των εργαζομένων

Tην πάγια θέση της ΚΕΔΕ πως απαιτείται η μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και η κατοχύρωση του υφιστάμενου προσωπικού, διατύπωσε ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων του Προγράμματος, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Υγείας της Ένωσης.
Στη συνεδρίαση μετείχε και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Σ. Δανιηλίδης.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης κατά την εισήγηση του κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίσει αφενός την απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος και τη συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφετέρου θα δίνει οριστική λύση στην εργασιακή ανασφάλεια του προσωπικού.
Αποδεχόμενος το αίτημα των εργαζομένων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς, παρουσία των εργαζομένων, προκειμένου να επαναδιατυπωθούν τα κοινά αιτήματα Αυτοδιοίκησης και εργαζομένων του Προγράμματος και να αναζητηθεί από κοινού μία ριζική λύση στο ζήτημα.
Παράλληλα υπογράμμισε πως η ΚΕΔΕ θα ξαναθέσει προς συζήτηση το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί παρουσία του νέου υπουργού Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, από τον οποίο και θα ζητηθεί να προσδιορίσει τις θέσεις της κυβέρνησης επί του ζητήματος.

Με τους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

«Επιμένουμε στην πάγια θέση μας πώς απαιτείται οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του προγράμματος και θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό με τη μετατροπή των συμβάσεών του σε αορίστου»
Συνάντηση με τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» στον Δήμο Αμαρουσίου είχε  ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, όψει και της συνεδρίασης της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ, κατά την οποία θα γίνει ενημέρωση από τους εκπροσώπους των εργαζομένων σχετικά με τα αποτελέσματα των συναντήσεων τους με την πολιτική ηγεσία και θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες.
Στη διάρκεια της συνάντησής τους ο κ. Πατούλης, υπογράμμισε την πάγια στήριξη της αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού προς τους εργαζομένους στο πρόγραμμα και στον αγώνα διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους.
«Μαζί με τους εργαζομένους στο πρόγραμμα διαμορφώνουμε ένα κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους...

Αύριο η παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Παπαδόπουλου:«Στα ίχνη μιας άγνωστης»

Στις 9:00 π.μ. η κινητοποίηση για τους Παιδικούς Σταθμούς

Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών!
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!
Αποκλειστικά Δημόσιοι & Δωρεάν παιδικοί σταθμοί 
για Όλα τα Παιδιά με πλήρη Κρατική Χρηματοδότηση!
Το σωματείο μας καλεί κάθε εργαζόμενο στους παιδικούς σταθμούς, κάθε γονέα στο Υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος) την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στις 9:00 π.μ. στη κινητοποίηση στην οποία διοργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων, συλλόγους και επιτροπές γονέων παιδικών σταθμών. 
Για να διευκολύνει την συμμετοχή προκηρύσσει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11 το πρωί για όλους τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς.
Και αυτή η χρονιά ξεκινάει με δεκάδες χιλιάδες αποκλεισμένα παιδιά, υπεράριθμα τμήματα, ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, εργαζόμενους στην ανασφάλεια των ελαστικών σχέσεων εργασίας. 
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat ποσοστό μικρότερο του 10% των παιδιών έως 3 ετών και μικρότερο του 60% των παιδιών 3 έως 6 ετών καλύπτονται από “δομές προσχολικής φροντίδας” στην Ελλάδα.
Σημαντικό τμήμα των εργαζομένων και στο δήμο μας εργάζεται με ελαστικές μορφές εργασίας. 
Ζουν κάθε χρόνο με την αγωνία ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. 

Στις 6:30 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ (26) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(20/2018) του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμεραΤρίτη 18 Σεπτεμβρίου στις 6:30 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 21ης και 22ης Συνεδρίασης έτους 2017
1. Διαγραφή οφειλών ΤΑΠ λόγω μεταβίβασης ακινήτου και επαναβεβαίωση στους νέους συνιδιοκτήτες (Υπόθεση Π.Ρ με αρ. καρτέλας 057322 και Α.Ρ. με αρ. καρτέλας 057321) 
2. Διαγραφή οφειλών ΤΑΠ λόγω μεταβίβασης ακινήτου και επαναβεβαίωση στους νέους συνιδιοκτήτες (Υπόθεση Ρ.ΙΑ.Ε με αρ. καρτέλας 063247) 
3. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (Υπόθεση : Α-Α.Α. με αριθμό καρτέλας 019090) 
4. Διαγραφή οφειλών λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης σύμφωνα με το άρθρο 222 του ν.4555/2018 ( Υπόθεση Β. Ε με Αρ.Καρτ.:048410) 
5. Διαγραφές προστίμων Κ.Ο.Κ.  - Υπόθεση : Μ.Α του Κ. με αρ.καρτ.055388 
6. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Συμβάσεων Γενικών Υπηρεσιών (Ν.4412/2016) 
7. Συγκρότηση  επιτροπών παρακολούθησης και παραλαβής συμβάσεων προμηθειών (Ν.4412/2016) 8. Συγκρότηση  επιτροπής  αξιολόγησης ενστάσεων (N.4412/2016) 
9. Έγκριση ή μη της προμήθειας Ειδών Σημαιοστολισμού και Φωταγωγήσεων εξωτερικών χώρων του Δήμου Αμαρουσίου με τη διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού κάτω των ορίων 
10. Έγκριση ή μη της διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού εργασιών συγκρότησης και λειτουργίας της φιλαρμονικής ορχήστρας, για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του  Δήμου Αμαρουσίου

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΕΞΙ(06) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (33/2018), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010).
* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση μελέτης και όρων διακήρυξης για το έργο «Διαμόρφωση Πλατείας Ευτέρπης»
2. Εγκριση ή μη Πρακτικού διενέργειας του υπ' αρ.74777 ανοικτού διαγωνισμού μέσω Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. για την επιλογή αναδόχου του έργου"ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ"
3. Συγκρότηση Επιτροπής Συντήρησης και Επισκευής Οχημάτων του Δήμου Αμαρουσίου και ορισμός Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου αυτής

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Γ. Πατούλης:«Δεν είναι στις προθέσεις μου η δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος»

Υπηρετώ το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, μέσα από τον οποίο 
θα δώσω τη μάχη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές
Διαψεύδω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο σημερινά δημοσιεύματα, στα οποία ψευδώς αναφέρεται ότι είναι στις προθέσεις μου η δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος, στις αρχές του 2019.  
Είναι μάλιστα τόσο ευφάνταστο το συγκεκριμένο «σενάριο», που φτάνει στο σημείο να αναφέρει ακόμη και το υποτιθέμενο όνομα αυτού του δήθεν νέου κόμματος.
Ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά ότι θα δώσω τη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα, από το χώρο της αυτοδιοίκησης. 
Από κει που μπορώ να είμαι περισσότερο χρήσιμος στους πολίτες και στην Πατρίδα μου.
Τον προσεχή Μάιο θα είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στην Αθήνα, υπηρετώντας το μοντέλο της Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης, το οποίο σήμερα ασκείται στρεβλά, αλλά θεωρώ ότι ανταποκρίνεται στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες του θεσμού, της χώρας και των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών. 
Επίσης, όσοι διακινούν αυτά τα σενάρια πρέπει να μην ξεχνούν ότι έχω υπηρετήσει πάνω από 25 χρόνια τον αυτοδιοικητικό θεσμό. 

Κοντά στις πάγιες θέσεις της ΚΕΔΕ, η «ατζέντα» του Κ. Μητσοτάκη


Η αλλαγή του «Κλεισθένη» και η φορολογική αποκέντρωση, με τη μεταβίβαση στην αυτοδιοίκηση του φόρου ακινήτων, αποτελούν προτεραιότητα για την Αυτοδιοίκηση
Τόσο από το περιεχόμενο της ομιλίας στη Δ.Ε.Θ. του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη, όσο και από τα όσα ο ίδιος ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την επόμενη μέρα, η Κ.Ε.Δ.Ε. διαπιστώνει με ικανοποίηση ότι περιλαμβάνονται στην προγραμματική ατζέντα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πάγιες θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.
Συγκεκριμένα, για την Αυτοδιοίκηση είναι σημαντική η δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι στις προτεραιότητές του
●►η αλλαγή του Κλεισθένη, με στόχο αφενός τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Δήμων, αφετέρου την προώθηση ενός νέου μοντέλου λειτουργίας του Κράτους, που να υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών.
●►η δέσμευση του να προχωρήσει σε μεταβίβαση από το Κεντρικό Κράτος προς τους Δήμους, των πόρων από τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας.