Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Εντυπωσιακή η ανθεκτικότητα της κυβερνώσας «Αριστεράς» Τσίπρα, απέναντι στους εξευτελισμούς των επιτηρητών!


             Η «στημένη διαπραγμάτευση»  ...

Όπως πολύ σωστά είπε ο πρωθυπουργός, σε σχέση με έναν ακόμη δημόσιο εξευτελισμό της Ελλάδας, «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», οπότε αυτό που τελικά μετράει είναι οι πράξεις - από τις οποίες η χώρα έχει χορτάσει την τελευταία 7ετία της διεθνούς επαιτείας & της εθνικής ντροπής
«Το άκρον άωτο της ανοησίας είναι να περιμένει κανείς από το ίδιο πείραμα διαφορετικά αποτελέσματα - ή από κάποιον που έσκυψε πολλές φορές δουλικά το κεφάλι, να τολμήσει τη ρήξη».
                ------------------------------------------------
Επειδή δεν είναι σωστό να φαινόμαστε αχάριστοι, ασφαλώς είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή 
η ανθεκτικότητα αυτής της κυβέρνησης απέναντι στους εξευτελισμούς των επιτηρητών
στις προσβολές, στην ειρωνεία και στη θυμηδία τους - εν πρώτοις του κ. Σόιμπλε, ο οποίος δεν δίστασε καθόλου να αποκαλύψει δημοσίως το ότι, όλα όσα βιώσαμε προ-χθες είχαν ήδη προσυμφωνηθεί το Μάιο! 
Απλά ο πρωθυπουργός ζήτησε προθεσμία τριών εβδομάδων για να τα επικοινωνήσει σωστά στο ανόητο ακροατήριο του - το οποίο δεν έχει δυστυχώς τη διανοητική επάρκεια για να κατανοήσει τα επιτεύγματα του.
Κατά δεύτερο λόγο του Ολλανδού επικεφαλής του Euro Group, ο οποίος με δυσκολία συγκρατούσε τα γέλια του, καθώς επίσης της διευθύντριας του ΔΝΤ - η οποία, ενώ μείωσε κατακόρυφα το ποσόν με το οποίο θα δανειοδοτήσει την Ελλάδα κάτω από τα 2 δις $, υπό προϋποθέσεις φυσικά που δεν πρόκειται να υπάρξουν, φάνηκε πρόθυμη να συμμετέχει στη «διάσωση» της χώρας μας. 
Εύλογα βέβαια, αφού έχει κερδίσει ήδη πάνω από 4 δις € σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ταμείου - ενώ, όσον αφορά τις επιτυχίες του ΔΝΤ, οι επανειλημμένες δηλώσεις των τρομακτικών λαθών του στο παρελθόν καθιστούν περιττά τα λόγια.

Επιτέλους, μόνοι!!!

Κλείνουμε κέντρο Αθήνας για όλες τις επόμενες Κυριακές του χρόνου, για να γιορτάζουμε τη μεγάλη μας νίκη. 
Να οργανωθούν μαραθώνιοι, ποδηλατοδρομίες, αρματοδρομίες, μαξιλαροπόλεμοι, γιορτές χρωμάτων και διαγωνισμοί αυτοσχέδιων πυροτεχνημάτων, που θα καταλήγουν σε γλέντι με δημοτικούς χορούς στην Πλατεία,  γιατί τελικά, όντως κερδάμε, ως λαός.
Πήραμε τελικά τα 8μισυ δισ. (πεντέμισυ δισ. παραπάνω) και ειλικρινείς υποσχέσεις για το χρέος! 
Φίλησαν και σταυρό. 
Δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση, θα μας κόψουν 50 δισ. και θα πληρώνουμε τα άλλα 400  + σε δραχμές, για τα επόμενα 500 χρόνια (μην ανησυχείς, αυξάνεται κάθε χρόνο ο μέσος όρος ηλικίας). 
Στη χειρότερη, όλο σε δραχμές και πιο γρήγορα. 
Με τη μία ή την άλλη, διαφορά στο σπίτι σου δε θα δεις, στ' ορκίζομαι.
Το σημαντικό είναι, ότι από εδώ και στο εξής είμαστε μόνοι μας εμείς οι φορολογούμενοι που θα συντηρούμε το περήφανο κράτος μας, μέχρι να βγούμε από το μνημόνιο του χρόνου τον Αύγουστο! 
Και περήφανοι και ελεύθεροι, χωρίς δανειστές! 
Θα βγούμε στις αγορές και θα δανειστούμε με μεγαλύτερα επιτόκια αν χρειαστεί, έτσι για το γινάτι.
Τα 8μισι δις θα κάνουν ένα όμορφο, αλλά πολύ σύντομο αλέ ρετούρ ΕΕ - Ελλάδα - ΕΕ για την επείγουσα αποπληρωμή παλαιότερων δανεικών – εκτός από ένα μικρό κομμάτι που θα μείνει εδώ για να πάει στις κρατικές προσλήψεις – και μετά...επιτέλους μόνοι, με τους ολόδικούς μας φόρους! Χωρίς πια δεσμεύσεις σε τοκογλύφους.

EUROGROUP PRIDE !!!

Στις 28 Ιουνίου ξεκινάει το «Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2017»

Στις 5:00 μ.μ. ξεκινά το 9ο FORUM Αυτοδιοίκησης

Η νέα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η διαχείριση των απορριμμάτων στα νησιά και η προστασία των Δασών θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων του 9ου FORUM AΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που θα γίνει σήμερα Σαββάτο 17 & αύριο Κυριακή 18 Ιουνίου στις Σπέτσες και στο Πόρτο Χέλι.
Η ετήσια αυτή συνάντηση των Δημάρχων της Αττικής διοργανώνεται για 9η συνεχή φορά από την Ένωση Δημάρχων σε συνεργασία με την Π.Ε.Δ.Α. και τον Δήμο Σπετσών.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται η τοποθέτηση του ΥΠΕΣ κ. Πάνου Σκουρλέτη, στον απόηχο και των πρόσφατων δηλώσεων του Πρωθυπουργού για τη νέα Μεταρρύθμιση στην Τ.Α., ως και οι θέσεις και οι προτάσεις του Τομεάρχη Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων και κυρίως των Δημάρχων που θα μετέχουν στις εργασίες του Συνεδρίου.                      
                        Σάββατο 17 Ιουνίου  Πόρτο Χέλι (Ξενοδοχείο AKS)

Στις 4 Ιουλίου το συνέδριο για τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, από τις πολιτικές κλιματικής αλλαγής

Το πρώτο για τη χώρα μας Climate Change Conference πραγματοποιείται την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017 στο Αμφιθέατρο Maroussi Plaza στην Αθήνα, με στόχο να ενημερώσει τις επιχειρήσεις σχετικά με τις εξελίξεις για την κλιματική αλλαγή και τις αγορές CO2, τις απειλές, αλλά και τις ευκαιρίες που διαγράφονται γι’ αυτές.
Το συνέδριο διοργανώνει το Plant της Boussias Communications με τη συνεργασία  της Natural Resources PC.
Η διεθνής κοινότητα έχει συμφωνήσει, η μέση θερμοκρασία του πλανήτη να μην υπερβεί τους 2°C σε σχέση με τη θερμοκρασία της προβιομηχανικής περιόδου.
Η ΕΕ και άλλες χώρες εφαρμόζουν 
ήδη  πολιτικές με τριπλό στόχο, 
την «ενσωμάτωση» του κόστους των εκπομπών, την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών και  την εξοικονόμηση ενέργειας.
Η θεματολογία του συνεδρίου θα δομηθεί σε δύο άξονες.
Ο 1ος θα αναλύσει το πλαίσιο για την  κλιματική αλλαγή & τις αγορές διοξειδίου του άνθρακα.
Μετά την εισαγωγή, θα παρουσιασθούν ορισμοί και εναλλακτικές τεχνολογικές λύσεις.
Στη συνέχεια θα δοθεί έμφαση σε νομοθεσίες, κανονισμούς και άλλα θεσμικά εργαλεία σχετικά με το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Τέλος, θα γίνει ειδική παρουσίαση για τις αγορές «άνθρακος». 

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Απεβίωσε ο πρώην καγκελάριος Helmut Kohl!

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Helmut Kohl πέθανε σήμερα το πρωί  στο σπίτι του στο Ludwigshafen (Rheinland-Pfalz),σε ηλικία 87 ετών 
Ο Helmut Kohl γεννήθηκε στο Ludwigshafen στις 3 Απριλίου 1930
Το 1947 εισήλθε στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας (CDU).
 Το 1950 τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. 
Από το 1950 ως το 1958 σπούδασε νομικά, κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες και ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης και της Χαϊδελβέργης.
Από το 1953 ως το 1973 ήταν μέλος της Κεντρικής Οικονομικής Διεύθυνσης της Τοπικής Ένωσης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης του Παλατινάτου
Παράλληλα από το 1954 ως το 1961 υπήρξε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Νέων στο Rheinland-Pfalz. 
Από το 1955 ως το 1966 υπήρξε μέλος της Τοπικής Διοίκησης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Rheinland-Pfalz.
Το 1958 έγινε διδάκτορας της Φιλοσοφίας. 
Από το 1959 ως το 1969 υπήρξε εισηγητής της ένωσης χημικών βιομηχανιών στο Ludwigshafen

Ελληνογερμανική Συνέλευση: Επισκέφθηκαν...Τιρόλο, εκ-πρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών

Στον απόηχο επίσκεψης εκπροσώπων ελληνικών αγροτικών συνεταιρισμών στο Νότιο Τιρόλο και την περιοχή της Βαυαρίας, όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και τεχνογνωσία στον τομέα παραγωγής τους με τοπικούς φορείς, αρχίζουν να διαφαίνονται νέες και ενδιαφέρουσες προοπτικές ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα.
Η επίσκεψη της ελληνικής αποστολής έγινε μετά από πρόσκληση του πολιτικού Ιδρύματος (Think Tank) Hanns Seidel Foundation, που υποστηρίζει την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (οι Χριστιανοδημοκράτες δηλ. της Βαυαρίας), που συγκυβερνά στο Βερολίνο με το κόμμα της Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με την διευθύντρια του Ιδρύματος, Τζένη Καπέλλου, «η επίσκεψη αυτή έδωσε νέα ώθηση στους Έλληνες, δείχνοντάς τους, ότι η διεύρυνση του κύκλου συνεργασιών δεν είναι ταμπού. 
Επίσης, έγινε σαφές ότι το νομικό πλαίσιο για την λειτουργία των αγροτικών συνεταιρισμών πρέπει να είναι σταθερό για να μπορέσουν να αναπτυχθούν
Ο Ulrich von Kenne από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και την ΕΓΣ επεσήμανε τις ομοιότητες μεταξύ ελληνικών και γερμανικών συνεταιρισμών στο Νότιο Τιρόλο, όπου οι καλλιεργήσιμες περιοχές είναι σχετικά μικρές, έως 25 στρέμμτα, και η γη είναι συχνά ορεινή και δύσκολα προσπελάσιμη. 

Πεο-θηλασμοί Μνημονίων στα 4, από τους «Yπερήφανους» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Από το Gay Pride στο Εurogroup Pride!!!

Επικριτικός ο Γ. Μηλιός με την συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση στο Eurogroup

Μεγάλη επιτυχία, κλείδωσε η λιτότητα μέχρι το 2060!!!
Έσπασε την πολύμηνη σιωπή του το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός με αφορμή τη συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση στο Eurogroup.
«Μεγάλη επιτυχία:Κλείδωσε η λιτότητα μέχρι το 2060
Και μέχρι το 2023 αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων για πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter.
Ο οικονομολόγος Γιάννης Μηλιός υπήρξε από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν μέχρι που διαφώνησε με τις επιλογές της κυβέρνησης. 
Υπήρξε επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως το 2015...

Καλές προθέσεις, κάκιστο κείμενο, άδηλες οι προοπτικές

Θα ξεκινήσω σ’ ένα προσωπικό τόνο: πρέπει να έχω διαβάσει, παλιότερα για λόγους επαγγελματικούς, τα τελευταία πολλά χρόνια από διαστροφή, εκατοντάδες κοινοτικά κείμενα - ντουζίνες πάντως από συμπεράσματα Κορυφής ή Συμβουλίων. 
Εντελώς ειλικρινά, χειρότερο κείμενο συμπερασμάτων...
Θα ξεκινήσω σ’ ένα προσωπικό τόνο: 
πρέπει να έχω διαβάσει, παλιότερα για λόγους επαγγελματικούς, τα τελευταία πολλά χρόνια από διαστροφή, εκατοντάδες κοινοτικά κείμενα - ντουζίνες πάντως από συμπεράσματα Κορυφής ή Συμβουλίων. 
Εντελώς ειλικρινά, χειρότερο κείμενο συμπερασμάτων, λιγότερο κατανοητό και ξεκάθαρο, περισσότερο ολισθηρό και παγιδευτικό, δεν μπορώ να θυμηθώ.
Θα περάσουμε τώρα, είμαι πλέον ή βέβαιος, πολλές ημέρες και βδομάδες να αναλύουμε - ο καθείς όπως βολεύει την άποψή του, την προκατάληψή του, την προσδοκία του, την πολιτική του θέση - το κείμενο Συμπερασμάτων του Eurogroup της 15ης Ιουνίου. 
Κείμενο που σαφώς διαφοροποιείται από το σχέδιο που δεν πέρασε στις 22 Μαΐου, αυτό πρέπει να το παραδεχθεί κανείς. 
Αλλά πού οδηγεί;
Πάντως πρόκειται για κείμενο  με το οποίο:

Το δόγμα Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος

 Η αντίληψη των Γερμανών, αναφορικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος, ξεκινά από την εξής βασική θέση: από το 2018 και μετά η Ελλάδα δεν πρέπει να παράγει νέο χρέος. 
Για να μην παράγει νέο χρέος πρέπει να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα στο διηνεκές και μάλιστα το ετήσιο ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει τουλάχιστον να καλύπτει την ετήσια πληρωμή τόκων. 
Το υπάρχον χρέος καλό είναι να μειώνεται αλλά θα αναχρηματοδοτείται με νέο δανεισμό από τις αγορές.
Με απλά λόγια, τους Γερμανούς ενδιαφέρει να μην μεγαλώνει ο αριθμητής του κλάσματος δημόσιο χρέος προς ΑΕΠ, δηλαδή το δημόσιο χρέος. 
Δεν τους ενδιαφέρει να μειώνεται το κλάσμα με αύξηση του παρονομαστή (του ΑΕΠ) με ρυθμούς μεγαλύτερους από τους αντίστοιχους ρυθμούς αύξησης του αριθμητή (του χρέους).
Η λογική τους στηρίζεται σε αυτή τη θέση. Μέχρι το 2022, με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, αυτό επιτυγχάνεται.
Από το 2023 και μετά, ακόμη και με το υπερβολικό για μία οικονομία ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% αυτό δεν επιτυγχάνεται. 
Επομένως, χρειάζονται παρεμβάσεις εξορθολογισμού, έτσι ώστε το πρωτογενές πλεόνασμα να καλύπτει την ετήσια δαπάνη για την πληρωμή των τόκων.
Αυτό σημαίνει παρεμβάσεις με σκοπό την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, τη μείωση των ποσού των τόκων που θα πρέπει να καταβάλει ετησίως η Ελλάδα, έτσι ώστε το ποσό αυτό να καλύπτεται από το ετησίως παραγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα.
Πόσο πρωτογενές πλεόνασμα;

«Στο τέλος κερδίζουν οι καλοί» ή στο τέλος χάνουν οι κάλοι;

Το eurogroup τελείωσε και, όπως είπε χτες ο κ Τσίπρας, «στο τέλος κερδίζουν οι καλοί». 
Ίσως δεν έχει σκεφτεί ποτέ ότι οι καλοί κερδίζουν πάντα! 
Αρκεί να είσαι με τη μεριά του νικητή. 
Οι καλοί κέρδισαν και χτες. Μόνο που ο κ Τσίπρας δεν μας είπε ποιοι ήταν οι καλοί.
Σύμφωνα με τη δική του συλλογιστική λοιπόν:
►Οι καλοί ήταν αυτοί που πέτυχαν να δοθούν 8,5 δις στην Ελλάδα για να αποπληρώσει τις αντίστοιχες λήξεις ομολόγων του καλοκαιριού, αντί για 9,5 δις που ζητούσε η ελληνική κυβέρνηση.
►Οι καλοί ήταν αυτοί που πέτυχαν να διαιωνιστεί κατά 15 χρόνια ακόμα ένα ποσό 130 δις από το ελληνικό χρέος, δηλαδή να το πληρώνει ακόμα μια γενιά Ελλήνων, αν η χώρα πετύχει τους στόχους μετά το 2018, αντί να κουρευτεί, όπως ζητούσε η ελληνική κυβέρνηση.
►Οι καλοί ήταν αυτοί που πέτυχαν να έχει ο ελληνικός προϋπολογισμός πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2023 και πάνω από 2% μέχρι το 2060 αντί να έχει 3,5% μέχρι το τέλος του 2018 και 1,5% από κει και πέρα που ζητούσε η ελληνική κυβέρνηση.
►Οι καλοί είναι αυτοί που πέτυχαν να επιβάλουν στην ελληνική κυβέρνηση την ψήφιση των πιο σκληρών φορολογικών και μισθοκτόνων μέτρων εδώ και 7 χρόνια, καθώς και τη μείωση των συντάξεων κατά επιπλέον 25%, χωρίς η κυβέρνηση να έχει σαφή και έντονη αντίδραση σ αυτά.
►Οι καλοί είναι αυτοί που πέτυχαν να επιβάλουν την τελική επικράτηση των εργοστασιακών και κλαδικών συμβάσεων εργασίας, που κατακερματίζουν τη δύναμη των εργαζόμενων και τους αφήνουν πιο εύκολη βορρά στα ορέξεις των εργοδοτών, ενώ η κυβέρνηση ζητούσε τις παλιές συλλογικές συμβάσεις που υποβαμίστηκαν.

H πεο-γραβάτα του Καμμένου, το Eurogroup & τα ΑΝθΕΛληνικά πολιτικά γίδια!!!

Όταν η ανευθυνότητα αγγίζει την γελοιότητα !
Χαμός στο Twitter από την γραβάτα Καμμένου με τους φαλλούς για το Eurogroup
Καμιά μέρα θα βυθίσουμε κανένα τουρκικό πλοίο στο Αιγαίο και θα μας πουν πως έδωσε εντολή το παιδί του Καμμένου, γράφουν για την «γκάφα» του υπουργού.
Χαμό προκάλεσε στο Twitter η ανάρτηση με την φωτογραφία γραβάτας με φαλλούς από τον προσωπικό λογαριασμό του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. 
Το συγκεκριμένο tweet ανέβηκε το βράδυ της Πέμπτης, λίγο μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
Αφού έμεινε «στον αέρα» για μερικά λεπτά, ο υπουργός επανήλθε με νέα ανάρτηση, που... απέδιδε το λάθος στο παιδί του και την διέγραψε. 
Ο ίδιος ο κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό: 
«Το πάτησε ο γιος μου από το iPad αλλά είχε μπει στον δικό μου λογαριασμό».

Αλλαγή του νόμου για την αποδοχή κληρονομιάς ζητούν 66 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Να αλλάξει άμεσα ο νόμος για την αποδοχή κληρονομιάς και να προσαρμοστεί στις ανάγκες της κρίσης και το οικονομικό επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή 66 «ευαίσθητοι» εκπρόσωποι του λαού που εντελως τυχαία εξελέγησαν με την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ!!!
Οχι γιατί είναι άδικος αλλά γιατί όπως επισημαίνουν, διαπιστώνεται  μεγάλη αύξηση των αποποιήσεων!!! Δεν πέφτει το ρευστό δηλαδή & κάτι πρέπει να γίνει ...

Η πρωτοβουλία πιστώνεται στον πρώην άσπιλο & αμόλυντο υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο(ΝΑΙ, αυτόν που πρωτοστάτησε στην διαγραφή του θρησκεύματος από τις Αστυνομικές Ταυτότητες, υποστήριξε την ελεύθερη χρήση ναρκωτικών ουσιών από τη Νεολαία, τάχθηκε υπέρ της καύσης των νεκρών, συνεργάστηκε με τον«Δωσίλογο» Σημίτη για να συντελεστεί το οικονομικό Ολοκαύτωμα της πατρίδος, πρότεινε την αποποινικοποίηση όλων όσοι λαμπαδιάζουν το Ιερό μας Σύμβολο, φρόντισε να βγάλει από τις φυλακές δολοφόνους, παιδεραστές & εμπόρους ναρκωτικών  προς δόξαν βεβαίως - Βεβαίως της πολυπολιτισμικής εγκληματικότητας).
Αφού «συμμάζεψε» τις φυλακές & έκανε την ούτως ή άλλως δύσκολη από τα Μνημόνια ζωή μας, πραγματική ζούγκλα, τον έπιασε η πολιτική κάψα να δώσει «αριστερή» λύση & στο ζέον θέμα των κληρονομιών!!! 
Οι βουλευτές επισημαίνουν πως η σώρευση χρεών ανθρώπων που πεθαίνουν ή οι αδυναμία των κληρονόμων να πληρώσουν τους φόρους των ακινήτων τους οδηγεί στο να αποποιηθούν κληρονομιές. 
Παρόλα αυτά λόγω της πολυπλοκότητας του νόμου αλλά και το τεράστιο εύρος των συγγενών που πρέπει να δηλώσουν ότι αποποιούνται άνθρωποι ανύποπτοι βρίσκονται αιφνιδιαστικά να έχουν υποχρεώσεις προς το δημόσιο για συγγενείς τους 4ου και 5ου βαθμού που δεν γνώριζαν - ούτε κάν υποψιάζονταν- τι έπρεπε να κάνουν.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξης:  

Ασφαλτοστρώσεις συνολικής επιφάνειας 16.000 τ.μ. στο Μαρούσι

Γ. Πατούλης: Ανταποκρινόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή με σημαντικά έργα και παρεμβάσεις προκειμένου να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή καθημερινότητα για όλους τους πολίτες.
Συνεπείς στις δεσμεύσεις της για την πραγματοποίηση έργων που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης αλλά και στη βελτίωση διαβίωσης των πολιτών, η Δημοτική αρχή συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τα έργα αναμόρφωσης και συντήρησης οδών.
Ήδη μια μεγάλη εργολαβία του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκεται σε εξέλιξη συνολικής επιφάνειας 16.000 τ.μ. αρχής γενομένης με την ασφαλτόστρωση της οδού Σωρού και Ωκεανίδων.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης επιβλέποντας τις εργασίες ασφαλτόστρωσης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Κόκκαλη, δήλωσε ότι, «προτεραιότητα μας ήταν και παραμένει η διαρκής βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη μας, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες και η εξασφάλιση ποιοτικών μετακινήσεων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ για το ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

                                                ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
                                     Ανοιχτές Συνελεύσεις Κατοίκων
Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Δήμαρχος, με την από 12/6/2017 ανακοίνωσή του, προσκαλεί τους κατοίκους σε ανοιχτές συνελεύσεις με θέμα «Ενημέρωση για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στα Βριλήσσια», καθορίζοντας τους χώρους και τις ημερομηνίες των εν λόγω συναντήσεων, ήτοι:
19 ΙΟΥΝΙΟΥ  17.30 - 20.00      
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ  
(Φλωρίνης & Κύπρου)
21 ΙΟΥΝΙΟΥ   17.30 - 20.00      
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ  
(Αθαν. Διάκου 18 & Π.Π. Γερμανού)
22 ΙΟΥΝΙΟΥ 17.30 - 20.00    
 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ  
(25ης Μαρτίου & Μακεδονίας)
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 17.30 - 20.00      
6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ  
(Ταϋγέτου & Πιερίας)
28 ΙΟΥΝΙΟΥ 17.30 - 20.00      
4o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ  
(Σπάρτης & Τειρεσίου 2)
Πρόκειται για την ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ για την πραγματοποίηση της οποίας αγωνιζόμαστε επί  επί 14 συναπτά έτη!
Καλούμε όλους τους κατοίκους, να συμμετάσχουν μαζικά στη συνέλευση της γειτονιάς τους με απόψεις και προτάσεις, που θα συμβάλλουν στην επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος της πόλης, του ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ.
Υπενθυμίζουμε τους δύο βασικούς άξονες αντιμετώπισης του προβλήματος :

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

«Ο Καριμπού & η μάγισσα» αύριο στις 8:30 μ.μ. στο «Ιδιόμελο»

Εδώ ΜΠΑΤΣΟτεχνείο, εδώ ΜΠΑΤΣΟτεχνείο!!!

Διευρύνεται με ακόμη 9 υπαλλήλους, η οικογένεια του Δήμου Αμαρουσίου

Γ. Πατούλης: Όλοι μαζί σε μια κρίσιμη και οριακή περίοδο για την Χώρα μας θα επιτελέσουμε την αποστολή μας, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να προσφέρουμε στο Δήμο μας και στους συμπολίτες μας την ποιότητα που τους αξίζει.
Συνεχίζεται η ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου.
Εννέα νέοι υπάλληλοι θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου  μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για τους επόμενους οκτώ μήνες.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αφού καλωσόρισε τους  νέους υπαλλήλους τους κάλεσε να μην διστάσουν να ζητήσουν τη βοήθεια της Διοίκησης σε κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα τους, επισημαίνοντας ότι «οι πόρτες της Διοίκησης είναι πάντα ανοικτές για όλους τους εργαζόμενους.
Σε μια περίοδο δυσκολιών και διάχυτης ανασφάλειας καλούμαστε να βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα στους πολίτες και να καλυτερεύουμε την καθημερινότητα τους.

Με 146 φιάλες αίματος ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας

Με μεγάλη συμμετοχή αιμοδοτών ολοκληρώθηκε η 25η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου. 
Περισσότεροι από 180 εθελοντές αιμοδότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών από το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, συγκεντρώθηκαν 146 φιάλες αίματος για την Δημοτική Τράπεζα Αίματος.
Τη διεξαγωγή της 25ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 13 και 14 Ιουνίου 2017, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου επέβλεψε η Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη.

Αύριο στις 10:00 π.μ. η Γ.Σ των Εργαζομένων στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων καλεί τους εργαζόμενους σε Γενική Συνέλευση τη Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 και ώρα 10πμ στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου με θέματα:
ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Απαιτούμε την Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
Λέμε Όχι στην επισφάλεια της παρεχόμενης φροντίδας προς τους νοσηλευόμενους.
Καμία Αναστολή Αδειών του Προσωπικού.
Όχι στην υπερενταντικοποίηση της εργασίας και τη καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων (ρεπό, διπλοβάρδιες, κλπ). 

«Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας»:Πλήθος πολιτών στην εκδήλωση «Προστάτεψε τη γονιμότητά σου»

Η πρόληψη σημαντικός παράγοντας για την προστασία της γονιμότητας, επεσήμαναν οι ειδικοί επιστήμονες
Στους  επιβαρυντικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα στα ζευγάρια, αλλά και στις μέτρα πρόληψης και προστασίας της αναφέρθηκαν οι ειδικοί επιστήμονες στην ενημερωτική εκδήλωση που διεξήχθη στο Δήμο Αμαρουσίου, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας».
Την  εκδήλωση με θέμα «Προστάτεψε τη γονιμότητά σου», διοργάνωσαν ο Δήμος Αμαρουσίου και η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Η αναπαραγωγική ηλικία, η σωστή διατροφή, η καλή υγιεινή του γεννητικού συστήματος και της υγείας γενικότερα είναι οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα επεσήμαναν οι εξειδικευμένοι, παρέχοντας επίσης την καθοδήγησή τους για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση επεσήμανε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας πρέπει να είναι η αφορμή για την ανάληψη πρωτοβουλιών από την Πολιτεία, που θα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα και θα ενθαρρύνουν τα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά.

Μάθανε ότι τον «παίρνουμε» με ...υπερηφάνεια, πλακώσαν & οι Dickasso !!!

Γεμίζουν την Αθήνα με πέη γιατί όπως διαλαλούν,
 η κατάσταση στην Αθήνα είναι για ... π**τσο!
Το θέμα το δανείστηκα από το «lifo.gr». 
Η συντάκτρια του κειμένου Μερόπη Κοκκίνη στον πρόλογό της αναφέρει ότι την 1η φορά που είδε τα πέη των Dickasso ήταν στο newsfeed του facebook της, σε μια ανάρτηση που έκανε μία κολλητή της, όπου εγραφε: 
«Ανακάλυψα αυτόν τον φοβερό graffiti artist. Λέγεται Dickasso. Ζωγραφίζει μόνο πέη στην Αθήνα.» 
Από κάτω είχε τη φωτογραφία μιας μπανάνας τύπου Γουόρχολ εν είδει σκίτσου μέσα από την οποία βγαίνει ένα πέος
Η Μερόπη Κοκκίνη γέλασε αντανακλαστικά & με το όνομα αλλά & με το σχέδιο, και άρχισε να ψάχνει μανιακά για περισσότερες πληροφορίες. Και βρήκε... 
Αρκετοί φίλοι της υπέδειξαν τα διάφορα σημεία στα οποία είχαν δει τεράστια πέη ζωγραφισμένα πάνω σε τοίχους σε όλη την Αθήνα και έναν λογαριασμό στο instagram (dickasso) μέσα στον οποίο αναρτούνται όλα τα σημεία που έχουν επέμβει οι Dickasso.  
Πρόκειται, όπως έμαθε αργότερα σε επικοινωνία που κατάφερε να έχει μαζί τους, για δυο άτομα. 
«Είμαστε φίλοι από το Γυμνάσιο, της είπαν και το πρότζεκτ Dickasso το έχουμε ξεκινήσει εδώ και μια δεκαετία. Πιστεύω όλοι μας έχουμε σχεδιάσει ένα πέος στην έδρα της δασκάλας, στο τετράδιο ή στο θρανίο κάποιου φίλου μας επειδή το θεωρούσαμε αστείο. Πέρασε ο καιρός και εμείς συνεχίσαμε να κάνουμε το ίδιο αλλά όχι πια σε τετράδια». 

Στην αποφοίτηση του γιου τους, Γιώργος & Μαρίνα Πατούλη


Συγκεκριμένα ο γιος τους αποφοίτησε από το Δημοτικό & οι γονείς του πόζαραν μαζί του στο σχολείο για την πατροπαράδοτη φωτογραφία. 
Η σύζυγός του Δημάρχου Αμαρουσίου επέλεξε ένα μίντι λευκό εντυπωσιακό φόρεμα το οποίο συνδύασε με κόκκινα ψηλοτάκουνα πέδιλα κλέβοντας τις εντυπώσεις.
«Ένας κύκλος της σχολικής ζωής του γιου μου ολοκληρώθηκε με την αποφοίτηση του από το Δημοτικό. 
Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά» έγραψε η Μαρίνα Πατούλη συγκινημένη κάτω από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook.

Στις 9:00 μ.μ. στo θερινό cine «Μίμης Φωτόπουλος», η επίσημη 1η προβολή της ταινίας «ΞΑ ΜΟΥ»

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

H Eλπίδα φεύγει - έρχεται, φεύγει - έρχεται...

Επικυρώθηκε η συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με τη ΚΑΕ ΑΕΚ

Επικυρώθηκε η συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου και του Γ.Σ.Α. με την ΚΑΕ ΑΕΚ για τον αθλητισμό και τη νεολαία, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ B.C. Μάκης Αγγελόπουλος, ο επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος Ντράγκαν Σάκοτα, ο υπεύθυνος των Τμημάτων Υποδομής και διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ Γιώργος Νικολάου
Επίσης παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Σπύρος Σταθούλης, ο Γενικός Γραμματέας  του Δήμου Γεώργιος Διδασκάλου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γ.Σ.Α Κώστας Κουτσούκος
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εκφράζοντας την υποστήριξή του στην ενίσχυση των Τμημάτων Υποδομής της ΚΑΕ ΑΕΚ, υπογράμμισε:

«Μπαλίτσα όπως παλιά!», αύριο στις 7:30 μ.μ. στον χώρο πολιτικής & πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής»

Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το Crowdfunding, ο Γ. Καραμέρος

Για τις δράσεις που προετοιμάζονται σχετικά με την εναλλακτική μορφή άντλησης κεφαλαίων με συμμετοχική χρηματοδότηση (crowdfunding,  ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος σε συνάντηση  που είχε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπο Γκότση
Ο κ. Καραμέρος επισήμανε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της συνεργατικής επιχειρηματικότητας, ειδικότερα για καινοτόμες start up επιχειρήσεις. 
Σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δίνονται κίνητρα σε άτομα ή ομάδες με καινοτόμες ιδέες για να υλοποιήσουν υγιείς και βιώσιμες επιχειρηματικές δράσεις και να  αποτελέσουν πυλώνα στήριξης και προώθησης της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας. 
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πρόσφατη δράση της Περιφέρειας Αττικής που αφορά στην ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση για τις επενδυτικές προτεραιότητες του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα», όπου φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες καταθέτουν απόψεις και ιδέες.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη για το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Αττικής

Κοσμοσυρροή στη διάλεξη του Αστροφυσικού Μάνου Δανέζη, με θέμα «Το Σύμπαν & ο άνθρωπος».

Ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Σύλλογος «Παρθενών» πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή και συνάμα επίκαιρη διάλεξη του Δρ. Μάνου Δανέζη, Αστροφυσικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Το Σύμπαν & ο άνθρωπος»

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δανέζης αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και τον σύλλογο «Παρθενών» για την πρόσκληση  ανέπτυξε το θέμα στους παρευρισκόμενους τονίζοντας ότι.
«Η έννοια «άνθρωπος» είναι εντελώς αντίθετη εκείνων της «κατάτμησης» και της «απομόνωσης»
Η σύγχρονη Φυσική διδάσκει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι απομονωμένοι. Δεν τους χωρίζει κενό. Τους συνδέει φως, ακτινοβολία. 
Μέσα στο Σύμπαν δεν υπάρχουν μαύρες, σκοτεινές περιοχές, αλλά περιοχές που δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε το φως τους. 
Τα πάντα μέσα στο σύμπαν είναι πυκνώματα του ίδιου υλικού και πάντοτε επικοινωνούν ενεργητικά και δυναμικά μεταξύ τους. 
Ο κοινωνικός και ψυχολογικός απομονωτισμός και ο εγκλωβισμός του «ανθρώπου», στα πλαίσια των όρων «άτομο» και «πρόσωπο», είναι το προϊόν μιας καταρρέουσας πολιτισμικής δομής

«Ιχνηλατώντας» την ζωγράφο - ποιήτρια Κωνσταντίνα Βαλερά, στις 8:00 μ.μ. στο κτήμα της οικογένειας Κ. Ασλανίδη

Στις 7:30 μ.μ. η εκδήλωση της Ν.Ε.Β.Α του ΣΥΡΙΖΑ, «Εξωδικαστικός συμβιβασμός: αφετηρία για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων»

Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αμαρουσίου

Το Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι λόγω των αγώνων της Ομάδας του Τρίτωνα την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 το Δημοτικό Κολυμβητήριο θα λειτουργήσει για το κοινό ως εξής:
Στη μεγάλη πισίνα την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 η τελευταία ώρα προσέλευσης για το κοινό είναι στις 18:30, με έξοδο στις 19:00.
Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου το Κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό.
Στη μικρή πισίνα την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί κανονικά έως τις 20:00.

«Ταξιδιώτες του Ονείρου»: Μεγάλη συναυλία αγάπης με τον Γ. Χατζηνάσιο & 300 παιδιά επί σκηνής!

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

O ισχυρός σεισμός & η Συνεδρίαση του Συμβουλίου Δήμων & Περιφερειών Ευρώπης στη Χίο

                               
Επίσκεψη Γ. Πατούλη στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Λέσβου 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Σ. Γαληνό για την έκταση των ζημιών στις υποδομές του νησιού και συμμετείχε σε σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, της Περιφέρειας και της Πολιτείας για την περαιτέρω διαχείριση της έκτακτης κατάστασης. 
Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χ. Σπίρτζης, ο υφ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιός, ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Γιαννέλλης, ο Γ.Γ. Υποδομών Γ. Δέδες,  ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Σ. Γαληνός και ο βουλευτής Μυτιλήνης Γ. Πάλλης.
Ακολούθως ο κ. Πατούλης. μαζί με το Δήμαρχο του νησιού πραγματοποίησαν ένα οδοιπορικό σε περιοχές της Λέσβου που υπέστησαν τις σοβαρότερες και πιο εκτεταμένες ζημιές όπως τα, χωριά Βρίσα, Πλωμάρι, Πολυχνήτος, Ακράσι, Τριγώνας, Πλαγιά, όπου συνάντησαν τον Αν. Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χ. Αθανασίου και τον τομεάρχη υποδομών της ΝΔ Αχ. Καραμανλή οι οποίοι ενημερώθηκαν και αυτοί για την κατάσταση.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Στις στέγες του 5ου», από τους μαθητές του 5ου Δ.Σ.Α

Μια μοναδική θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία και θεατρική απόδοση της δασκάλας κ. Βάσης Κουκουβίνου και μουσική επιμέλεια του δασκάλου της μουσικής κ. Θωμά Κοντογεώργη, παρουσίασαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου με αφορμή το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Το θεατρικό έργο «Στις στέγες του 5ου» ήταν εμπνευσμένο από το σχολικό συγκρότημα ενώ η απόδοση των μαθητών ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτική.
Την παράσταση έκλεισε η χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου που με τις μοναδικές φωνές των παιδιών και με διευθυντή χορωδίας τον μουσικό κ. Θωμά Κοντογεώργη, αποχαιρέτησαν τους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού και τους ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία στο νέο τους ξεκίνημα στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου.

«Τα Μαγικά Μαξιλάρια» ...του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου!

Τη θεατρική εκδοχή του πολυβραβευμένου διηγήματός «Τα Μαγικά Μαξιλάρια» του  Ευγένιου Τριβιζά, αγαπημένου συγγραφέα μικρών και μεγάλων παρουσίασαν σε μια εξαιρετική παράσταση οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.
Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, του κ. Κοκκινομιλιώτη & της κ. Καλιούμπα παρουσίασαν ένα μοναδικό θέαμα γεμάτο έμπνευση και φαντασία.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συνεχάρη την Διευθύντρια του σχολείου κ. Κυριακή Κανάρη, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για αυτή την μαγευτική παράσταση και τόνισε,: 
«Διαβάζοντας τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά μπορείς να νιώσεις παιδί, ακόμα κι αν δεν είσαι. 
Με τις πρώτες αράδες έχεις σαλπάρει με το πλοίο του ουράνιου τόξου στην χώρα του μύθου και της φαντασίας. Συνταξιδεύεις με αχώριστους φίλους την περιπέτεια, το όνειρο, την αθωότητα. Γνωρίζεσαι με αξίες, ήθη και ιδανικά που αξίζει να μπολιάσεις μέσα σου για να πολεμήσεις τους «δράκους» της ζωής σου.