Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Η επαγγελία της αδύνατης επανάστασης & ο ελληνικός δρόμος

Δέκα διαλέξεις από τον Γιώργο Καραμπελιά που ξεκινούν την προσεχή Τρίτη
Από την Οκτωβριανή επανάσταση και το δράμα του ελληνικού σοσιαλιστικού κινήματος  στο όραμα μιας ελληνικής (;) επανάστασης
Τα 100 χρόνια που πέρασαν από την Οκτωβριανή Επανάσταση συμπίπτουν σχεδόν –και καθόλου τυχαία– με τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Εκστρατεία και την καταστροφής που ακολούθησε. 
Οι Έλληνες, στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Β. Ήπειρο, τις παροικίες, βίωσαν - μέσα από ιστορικές περιπέτειες χωρίς ιστορικό προηγούμενο - μια ιστορική συρρίκνωση, καταλήγοντας το σωτήριο έτος 2017 σε μια γενικευμένη παρακμή.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του δράματος υπήρξε η αδυναμία του ελληνισμού να προτείνει και να δοκιμάσει έναν ιδιαίτερο δρόμο για την ιστορική του πορεία, στηριγμένο στη δική του παράδοση· αντ’ αυτού δοκίμασε έναν εκσυγχρονισμό εισαγόμενο και αλλοτριωτικό που κατέληξε σε τραγωδίες και αδιέξοδα.
Σε αυτά τα πλαίσια και το ελληνικό σοσιαλιστικό κίνημα εγκαταλείποντας σε μεγάλο βαθμό την εγχώρια παράδοση των κοινωνικών αγώνων επιχείρησε μια μετακένωση ξένων αντιλήψεων και πρακτικών με τραγικές συνέπειες για το ίδιο αλλά και για το μέλλον της χώρας.

Δύο διαλέξεις για τον Αγ. Ιωάννη Βατάτζη Γ', από την ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ραντεβού την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, στο 2o Olympic Stadium Run «Νίκος Δούσης Ρασσιάς»

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη αθλητική γιορτή στο ΟΑΚΑ, το 2o Olympic Stadium Run «Νίκος Δούσης Ρασσιάς», που για 2η συνεχή χρονιά διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης». 
Με αφετηρία και τερματισμό μέσα στο κορυφαίο στάδιο της χώρας, αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα, αυτή την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, να τρέξουν στα κουλουάρ του ΟΑΚΑ και να ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.
«Οι δρομικοί αγώνες στη βόρεια Αθήνα έχουν πλέον μόνιμη έδρα το ΟΑΚΑ» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, σε συνάντηση εργασίας στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ όπου ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν την εκκίνηση. Και φέτος, πρόσθεσε, «αποσκοπούν στην ενίσχυση των δράσεων του Σωματείου «ΜΑΧΗ» για τα αυτοάνοσα νοσήματα και διεξάγονται στη μνήμη του Μαρουσιώτη "Γιατρού της Ειρήνης", Νίκου Δούση  Ρασσιά». 
Γνωστοποίησε ότι, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΟΑΚΑ θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και ψηφιακού υλικού από την πλούσια ανθρωπιστική του δράση. 
Επιπλέον, ευχαρίστησε τους χορηγούς που συνδράμουν υποστηρίζοντας τη «ΜΑΧΗ» για τα αυτοάνοσα νοσήματα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου που θα οδηγεί την κούρσα των 5 και 10 χλμ υπενθυμίζοντας την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής σε σχετικές οικολογικές δράσεις με την εγκατάσταση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους.

Με τον νέο Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα Γενς Πλαίτνερ, συναντήθηκε ο Γιώργος Πατούλης

Συνάντηση γνωριμίας είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, με τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα Γενς Πλαίτνερ (Jens Plötner) με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων τον περασμένο Ιούλιο. 
Στη διάρκεια της πρώτης αυτής συνάντησης έγινε μία σφαιρική ενημέρωση του Πρέσβη σε θέματα που αφορούν στην ελληνική αυτοδιοίκηση, στον ιατρικό τουρισμό αλλά και στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας.
Ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Πλαίτνερ, ζήτησε να ενημερωθεί για τα κυριότερα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και εξέφρασε το ενδιαφέρον να επιταχυνθούν οι προσπάθειες για ανάπτυξη δράσεων στους τομείς του ιατρικού και ιαματικού τουρισμού, με ξεχωριστή μέριμνα για Γηροκομεία φιλοξενίας ατόμων Τρίτης ηλικίας από το εξωτερικό, με υψηλό επίπεδο ιατρικής φροντίδας αξιοποιώντας το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό της πατρίδας μας.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση, εστίασε στην υποχρηματοδότηση των Δήμων, στην εξάρτηση της αυτοδιοίκησης από την κρατική εξουσία, στη δυσκαμψία του γραφειοκρατικού μηχανισμό αλλά και στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αυτοδιοίκησης λόγω του ανάγλυφου της Ελλάδας ως τους παράγοντες που λειτουργούν ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη των ελληνικών δήμων.

Οι Εορταστικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας τους ήρωες του Έπους του ’40, γιορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής, με την τελετή Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη και τη μαθητική παρέλαση.                           
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει επετειακή εκδήλωση για το Έπος του ’40 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.  
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

«Αντισυνταγματικά - Αντιπαιδαγωγικά & Αντορθόδοξα», τα νέα Θρησκευτικά

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η πορεία προς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, που διοργανώθηκε από την Εστία Πατερικών Μελετών σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, την Ενωμένη Ρωμιοσύνη, την Πανελλήνια Ένωση Φίλων Πολυτέκνων και του ΙΝΚΑ με τίτλο: 
«Όχι στα Νέα Θρησκευτικά»
Αφορμή της συγκέντρωσης ήταν η εναντίωση των παρισταμένων στο νέο μάθημα των Θρησκευτικών αλλά & η προώθηση του νέου βιβλίου σε όλα τα σχολεία της χώρας, διότι όπως βροντοφώναξαν:
Τα νέα Θρησκευτικά είναι «Αντισυνταγματικά - Αντιπαιδαγωγικά & Αντορθόδοξα»
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο του Αμαρουσίου όπου οι φορείς της διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό - κάλεσμα στους παρευρισκόμενους κληρικούς & λαϊκούς.
Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν χιλιάδες κόσμου όπου μεταξύ άλλων ήταν:

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Αύριο στις 5:00 μ.μ. η ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για τα Νέα Θρησκευτικά

Την Τετάρτη η εκδήλωση του Άρδην:«Η Ελλάδα, η Αμερική, η Τουρκία & το Μεσανατολικό»

«ΕΝΟΤΗΤΑ»: Σεβαστείτε το Δάσος Συγγρού & το Κληροδότημα

Η δημοτική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη διοργάνωση του «People Run 3» εντός του δάσους Συγγρού.
Η διοργάνωση οποιασδήποτε μαζικής αθλητικής ή πολιτιστικής εκδήλωσης εντός του δάσους, αντίκειται αφ’ ενός στο σκοπό του κληροδοτήματος της διαθέτιδος Ιφιγένειας Συγγρού, αφ΄ ετέρου εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τη χλωρίδα και την πανίδα του δάσους.
Το δάσος, και όχι το «κτήμα» Συγγρού όπως αναφέρεται στο κάτω μέρος του αγγλόφωνου σήματος της διοργάνωσης, δεν μπορεί να αποτελεί «ντεκόρ» για την προβολή των προϊόντων των «χορηγών».
Δεν μπορεί να εμπορευματοποιείται το φυσικό περιβάλλον για να προσπορισθούν κέρδη από τη διοργανώτρια εταιρία και έσοδα για το ΙΓΕ, με την καταβολή αντιτίμου ύψους 12 € για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις.
Η δημοτική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» καλεί τη διοίκηση του Ι.Γ.Ε:

Την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Ψαλίδι χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής

Μια σύγχρονη υποδομή βρεφικής και παιδικής φροντίδας, θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής στο Μαρούσι. 
Πρόκειται για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Ψαλίδι (ΟΤ 580), έργο το οποίο εντάχτηκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου και εγκρίθηκε, στις 19/10/2017, από το Περιφερειακό Συμβούλιο. 
Η μελέτη κατασκευής έχει εκπονηθεί από το Δήμο Αμαρουσίου και το προσυπολογιζόμενο κόστος ανέρχεται σε 1.804.522€. 
Το έργο είναι η 8η κατά σειρά παρέμβαση στο Μαρούσι και ανεβάζει στο ποσό των 16.623.422,85€ τη συνολική χρηματοδότηση για την πόλη από το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας.
Προσχολικές και σχολικές δομές, καθώς και έργα υποδομών και αντιπλημμυρικής προστασίας αποτελούν προτεραιότητες της Περιφερειακής αρχής, επισήμανε ο Γ. Καραμέρος.