Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

​ Με την Αντιπεριφερειάρχη Λουκία Κεφαλογιάννη & με το νέο Πρόεδρο του ΙΓΕ Β. Έξαρχο, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής για σειρά θεμάτων 
Ενώνουμε δυνάμεις με το ΙΓΕ για την προστασία του δάσους Συγγρού»
Δύο διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020, πρώτα με την Αντιπεριφερειάρχη του Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη και στη συνέχεια με τον νέο  Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών Βασίλειο Έξαρχο.  
Η κα Λ. Κεφαλογιάννη, έθεσε στον κ. Θ. Αμπατζόγλου  το θέμα της εύρεσης έδρας στα Βόρεια Προάστια για τη στέγαση του Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών και επιπλέον συζητήθηκαν και σειρά άλλων θεμάτων κοινωνικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Αμαρουσίου με την Περιφέρεια Αττικής.  
Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου στη συνέχεια επισκέφτηκε στο Δημαρχείο ο νέος  Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών Βασίλειος Έξαρχος. 

Διανομή σχολικών ειδών στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ

Θ. Αμπατζόγλου: Η προσπάθειά μας για τη στήριξη κάθε Μαρουσιώτικης οικογένειας που έχει ανάγκη θα συνεχισθεί με κάθε πρόσφορο μέσον
Με συμμετοχή που άγγιξε για πρώτη φορά το 92% των ωφελούμενων οικογενειών στο Δήμο Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διανομή σχολικών ειδών στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στους 6 Δήμους της σύμπραξης ΠΕ Βόρειου Τομέα με επικεφαλής το Δήμο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της Νέας πράξης του Επιχειρησιακού προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους (ΤΕΒΑ). 
Η διανομή στους Δήμους της Σύμπραξης στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου έγινε τμηματικά, στο διάστημα από 14 έως 18 Σεπτεμβρίου 2020, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός, ενώ τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας τόσο για τους ωφελούμενους, όσο και για τους εργαζόμενους. Συνολικά διανεμήθηκαν 268 σετ σχολικών ειδών (268 σχολικές τσάντες και 268 σετ γραφικής ύλης),ιδιαίτερα επιμελημένα και τακτοποιημένα ανά σετ. 
Ειδικότερα, στον επικεφαλής της Σύμπραξης τον Δήμο Αμαρουσίου δικαιούχοι του προγράμματος ήταν 73 ωφελούμενες οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6 έως και 17 ετών, οι οποίες έλαβαν αντίστοιχες ποσότητες σχολικών σετ (ένα σετ για κάθε παιδί σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ).

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού:Την Δευτέρα η έναρξη μαθημάτων στα Καλλιτεχνικά Τμήματα, τα Τμήματα Ρυθμικής & Μπαλέτου

Επίσημη έναρξη λειτουργίας για το ΚΔΑΠ του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Με την τέλεση του αγιασμού, παρουσία της Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, εκπαιδευτικών, μαθητών του Κέντρου και συνεργατών, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας, σηματοδοτήθηκε η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Ομίλου για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021. 
Τα μαθήματα του ΚΔΑΠ διεξάγονται κατά τις απογευματινές ώρες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του Ομίλου (Λεωφ. Κηφισίας 100 και Μαραθωνοδρόμου 83).  
Το πρότυπο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Ομίλου για την UNESCO Βόρειων Προαστίων σκοπό έχει να προάγει τον πολιτισμό, τις τέχνες, τις επιστήμες μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο με έμφαση στο θεατρικό παιχνίδι, στα μουσικά δρώμενα αλλά και στη ζωγραφική. 
Στο ΚΔΑΠ του Ομίλου τα παιδιά θα αγαπήσουν, επίσης, τη φιλοσοφία, την ελληνική γλώσσα, την ιστορία, τη φυσική και τα μαθηματικά.   
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΔΑΠ δίνει έμφαση και σε σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα που καλούνται να διαχειριστούν οι μαθητές και η οικογένειά τους όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός, οι κίνδυνοι κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο και η κατάχρησή του (διαδικτυακά παιχνίδια και κοινωνικά δίκτυα), όπως, επίσης, στη γνωριμία με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που αποτελούν και το πλαίσιο δράσης για τις επόμενες γενεές. 
Τα τμήματα υποστηρίζονται από παιδοψυχολόγους, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται και συναντήσεις γονέων. 

ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Δυστυχώς, αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε παιδικό σταθμό του Αμαρουσίου.
Η παράταξή μας καλεί τον δήμαρχο να φροντίσει ώστε: 
●►να τηρηθούν όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ 
●► να χορηγηθούν με ευθύνη και δαπάνες του Δήμου τεστ σε όλους τους εργαζομένους για να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη διασποράς,
 ●►να ενημερωθούν οι γονείς ώστε να φροντίσουν για την προστασία των παιδιών τους, 
●► να απολυμανθούν οι χώροι και
 ●►να υπάρξει συνδρομή στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. 

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Την Τετάρτη η βιβλιοπαρουσίαση:«Το άλλο άκρο στο εδώλιο - Δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά;»

The Mall:Με την ψήφιση από την παράταξη Αμπατζόγλου της Μ.Π.Ε, χάθηκε οριστικά η ευκαιρία να απζημιωθεί το Μαρούσι

Η θετική ψήφος της παράταξης που στηρίζει τη Δημοτική Αρχή Αμπατζόγλου προς τη ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (ΜΠΕ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ THE MALL ATHENS ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΔ 91-24/2/2020 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ δεν αποτέλεσε έκπληξη.
Είναι η φυσική συνέχεια της επιλογής που έκανε εδώ και ένα χρόνο περίπου να διευκολύνει τη ΛΑΜΔΑ και την κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρήσουν το Φεβρουάριο 2020 στην έκδοση του ΠΔ 91 που «νομιμοποίησε» το ΜΩΛ.
Ο ίδιος ο κ. Αμπατζόγλου για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη υποχώρησή του, μπροστά στην τελευταία ευκαιρία να επανορθωθεί κάπως η ζημιά που έχει προκαλέσει το ΜΩΛ στο Μαρούσι, κινδυνολογεί, επισείοντας τον ανύπαρκτο κίνδυνο του κλεισίματος του Δήμου από την Εθνική Τράπεζα. 
Ας μας πει λοιπόν που και πότε μια Τράπεζα έκλεισε ένα Δήμο επειδή δεν ρύθμισε μια οφειλή 30 εκ., που τελικά έγινε προς χάριν της ΛΑΜΔΑ 11 εκ. Αυτά είναι αστεία πράγματα και τον εκθέτουν προσωπικά.
Στην τοποθέτησή του ο Λ. Μαγιάκης επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ανέλυσε τους κύριους λόγους για τους οποίους η ΜΠΕ δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι οι παρακάτω:

Θ. Αμπατζόγλου: «Κάποιους τους πονάει που ο Δήμος Αμαρουσίου παράγει έργο»!

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι εκπρόσωποι της μείζονος αντιπολίτευσης “Ενωμένο Μαρούσι - ΣΥΡΙΖΑ” αγανακτισμένοι και οι ίδιοι από την ανέξοδη αντιπολίτευσή τους προχώρησαν σε μία ακόμη απέλπιδα κίνηση, διαβιβάζοντας τον αντιπολιτευτικό τους φάκελο στα κομματικά τους γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και καταφέρουν να ακουστούν στην κοινή γνώμη.
Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής βρίσκεται σε όλα τα δημοτικά συμβούλια με αναλυτικές τοποθετήσεις αλλά και στους απολογισμούς έργων που κάθε τόσο ανακοινώνονται, ωστόσο έχει αξία να γίνει υπενθύμιση στα παρακάτω, αποκαθιστώντας για μία ακόμη φορά την αλήθεια:
1. Αυτή η Δημοτική Αρχή απάλλαξε τους Μαρουσιώτες από βάρη δεκάδων εκατομμυρίων:
●►Απαλλάξαμε τους Δημότες του Αμαρουσίου οριστικά από χρέος 30 εκ. ευρώ της ΑΘΜΟΝΟΝ, μεταβιβάζοντας στην κυριότητά του Δήμου, το ακίνητο της ΕΤΕΒΑ (Π.Ε. Αγίου Θωμά), ως κοινόχρηστο χώρο πρασίνου κι αναψυχής και τακτοποιώντας τις κυριότητες των ιδιοκτητών της περιοχής Ήλιδας.
●►Αναδιαρθρώσαμε τραπεζικό χρέος του Δήμου περίπου 20 εκ. ευρώ για 25 έτη και με κέρδος τη διαγραφή των 8 εκ. ευρώ.

Ενας χρόνος διοίκησης Αμπατζόγλου:

Οικογενειοκρατία, αναθέσεις, αναποτελεσματικότητα  
& στο βάθος νεοφιλελευθερισμός !!!
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος της «νέας» διοίκησης του δήμου Αμαρουσίου με επικεφαλής τον νέο δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου. 
Παρόλο που ο δήμαρχος είναι πράγματι νέος, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τη δημοτική αρχή, στην οποία πέντε από τους 6 αντιδημάρχους ήταν μέλη και της διοίκησης του κ. Πατούλη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μη απόδοση ευθυνών σε αυτούς που διαχειρίστηκαν τα ακίνητα του δήμου με πλήρη αδιαφάνεια, μεροληψία και παράνομο τρόπο λέγοντας ξεδιάντροπα ψέματα πως τα διαχειρίζονται «προς όφελος του δήμου», όπως ο αντιδήμαρχος κ. Σταθούλης που τυγχάνει και γραμματέας αυτοδιοίκησης της Ν.Δ.
Η διοίκηση Πατούλη έχει συνέχεια. 
Η διοίκηση Αμπατζόγλου, ωστόσο, έχει βάλει όλο αυτό το διάστημα τη δική της σφραγίδα με κυρίαρχα τα χαρακτηριστικά της οικογενειοκρατίας, καθώς στενοί συγγενείς του κ. δημάρχου βρίσκονται σε θέσεις έμμισθων ή άμισθων συμβούλων της διοίκησης παρεμβαίνοντας πολλές φορές στο έργο των εργαζομένων στις διάφορες δημοτικές υπηρεσίες.
Κατά τα άλλα, η διοίκηση Αμπατζόγλου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας για:

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

«Εκτός των Τειχών» του Δ.Σ. ο Δ. Πολυχρονιάδης, εντός ο Αν. Σπυρόπουλος!

  
Η  Επιστολή παραίτησης του Δημήτρη Πολυχρονιάδη 
Προς:Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Αμαρουσίου κ Σμυρνή Δημήτριο, 
Μέλη του Δημ. Συμβουλίου Αμαρουσίου, Τοπικό Τύπο Δήμου Αμαρουσίου        
Αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Συμπολίτες και συμπολίτισσες.
Με την παρούσα επιστολή, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, αιρετού και ανακλητού εκπροσώπου της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ του Δήμου Αμαρουσίου.  
Η δημοκρατική και ανατρεπτική μας συλλογικότητα, έπειτα από απόφαση Γενικών Συνελεύσεων, θα εκπροσωπηθεί από τον συναγωνιστή μας Αναστάσιο Σπυρόπουλο για την επόμενη χρονιά 2020 – 2021.  
Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, οι εκλεγμένες θέσεις εκπροσώπησης δεν ήταν ποτέ ατομική υπόθεση όσων τις κατείχαν. 
Η αρχή της εναλλαγής και της δημοκρατικής εκπροσώπησης των συλλογικών αποφάσεων, αποτέλεσε βάση της συγκρότησης και λειτουργίας μας.
 Για το λόγο αυτό, η δική μου εναλλαγή αποτελεί μια ακόμα απόδειξη των ιδεών και αρχών μας. 

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Με τηλεδιάσκεψη αύριο στις 6:00 μ.μ. η έκτακτη συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου»

ΤΡΙΑ (03) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης  του «∆ηµοτικού Συµβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη αύριο Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μ.μ. ∆ηµοτικό Κατάστηµα, Αίθουσα ∆ηµοτικού Συµβουλίου (Β. Σοφίας 9 και ∆. Μόσχα)
Η συνεδρίαση κρίθηκε ως κατεπείγουσα διότι υπάρχουν
ασφυκτικές προθεσμίες για την έκδοση γνωμοδότησης του ∆ήμου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Εμπορικού και Ψυχαγωγικού Κέντρου ́ ́THE MALL ATHENS ́ ́ καθώς επίσης και για την εξασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας των νομικών προσώπων του ∆ήμου.

Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα
1. ∆ιαπιστωτική Απόφαση συγκρότησης ∆ιοικητικού Συμβουλίου του ν.π.δ.δ. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ∆ΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ "ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ"» και εκλογή Αντιπροέδρου.

Δια περιφοράς η αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου

Με μοναδικό θέμα συζήτησης την «Πρόσληψη προσωπικού ορισµένου χρόνου σε εφαρµογή του άρθρου 69του Ν.4722 (ΦΕΚ Ά177/15.09.2020) για την υποβολή και εκκαθάριση δηλώσεων διόρθωσης τετραγωνικών», συνεδριάζει (33/2020) αύριο Δευτέρα 28 Σεπτεµβρίου  από τις 11:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ. η  «Οικονομική Επιτροπή Αμαρουσίου», σύµφωνα µε την από 11.3.2020 Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου (ΠΝΠ) «Κατεπείγουσα µέτρα αντιµετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εµφάνισης του κορωνοϊού Covid-19 και της ανάγκης περιορισµού της διάδοσής του» ( ΦΕΚ Α’55) και της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών