Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Αύριο στις 11:00 π.μ. στο Κερατσίνι, η εκδήλωση για τη συμμετοχή των 300 Εβριτών στη «Μάχη της Κρήτης»

Η αυριανή εκδήλωση στο Κερατσίνι, για τη συμμετοχή των 300 συμπατριωτών μου Εβριτών στη  «Μάχη της Κρήτης», είναι ένα ξεχωριστό γεγονός υψηλού και πολλαπλού συμβολισμού και θα πρέπει να τύχει της στήριξης από όλους τους φορείς και τα σωματεία της εβρίτικης παροικίας.
Η Ένωση Κρητών Κερατσινίου Δραπετσώνας « Το Αρκάδι» & ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας σας προσκαλούν στην εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου του Θρακιώτη συγγραφέα Χρήστου Ρουσόπουλου από τις εκδόσεις της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών «Η Μάχη της Κρήτης».

Αύριο στη 1:00 μ.μ. η Αποκριάτικη συνεστίαση του Συλλόγου των Αθμονέων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Αθμονέων έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην αποκριάτικη συνεστίαση του Συλλόγου μας, που θα γίνει την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στο Restaurant «NARKISSOS HALL» 
(Αγ. Κων/νου 52, Μαρούσι). 
Πλούσιο μενού με ποτό, γλυκό και ζωντανή μουσική. 
Ώρα προσέλευσης : 13.00 μ.μ.
Λόγω της έναρξης της αποκριάς όσοι επιθυμούν, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να έλθουν ντυμένοι μασκέ. 
Επίσης για τους μικρούς μας φίλους ηλικίας 06-12 ετών η συμμετοχή είναι 50%.
Δηλώσεις συμμετοχής 
(έως και την Τετάρτη 13/02/2019 και ώρες 17.30 έως και 19.30
στα τηλέφωνα : 

Αύριο στις 11:00 π.μ. η κοπή πίτας του Συλλόγου «Νέο Μαρούσι»

ΕΡΤ ... πιάσε κόκκινο !

Μικρός άκουγα ραδιόφωνο - όλοι ακούγαμε ραδιόφωνο. 
Η πιο δημοφιλής εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού Πύργου ήταν (και όχι μόνον στον Πύργο) η «ώρα των ακροατών μας» – μια σχοινοτενής εκπομπή με αφιερώσεις κυρίως προς τους ξενιτεμένους, ένα τάληρο κι ένας Μπιθικώτσης, μια Μοσχολιού, ένας Καζαντζίδης πετούσαν προς Αυστραλία, Σίδνεϋ και Αδελαΐδα, προς τον Καναδά, προς τις «φάμπρικες της Γερμανίας και του Βελγίου τις στοές», προς όπου Γης – αυτή ήταν μάλλον η πρώτη μου γεωγραφία.
Αργά τις νύχτες κρυφά απ’ τη μάνα μου στην αρχή, ύστερα με τις χαμογελαστές ευχές της, μετέφερα το Φίλιπς που είχαμε – μια αγκαλιά συσκευή – στο δωμάτιό μου και περιπλανιόμουν στα βραχέα, ένας Έλληνας καπετάνιος στα ανοιχτά του Βλαδιβοστόκ, οι Συμφωνικές (που τότε δεν ήξερα τι είναι) της Βουδαπέστης και του Λονδίνου, τραγούδια απ’ τα Τίρανα, κάποια μυστηριώδης Σοφία, το θέατρο της Δευτέρας (πίσω στα μεσαία), φωνές εκφωνητών στα ερτζιανά (πάλι στα βραχέα) στομφώδεις ή απαλές, γυναικείες και αντρικές σε παράξενες γλώσσες κι άλλοτε πάλι απλώς ήχοι – οι ήχοι των βραχέων καθώς αποσυντονιζόταν η συχνότητα με μένα σιγά-σιγά στην αγκαλιά των ονείρων και τις νότες να διαθλώνται σαν πάνω από ταραγμένες θάλασσες.
Ο άνθρωπος είναι αυτά που θυμάται, από καιρό λοιπόν αφήνομαι στις νοσταλγίες μου και τις ξαναδιαβάζω. 
Ύστερα ήρθε η τηλεόραση, θαμπή με χιονάκι και διακοπές, στα ουζερί έβλεπαν ποδόσφαιρο, ο Χριστός Ξανασταυρώνεται, ο Κότζακ, η Ζώνη του Λυκόφωτος, όλα ήταν σοβαρά και κάπως κρατικά. 
Αυτό το ραδιόφωνο και αυτή η τηλεόραση μπήκαν στην ταυτότητα και τον πολιτισμό του έθνους. 

Σαν ... «Μυθιστόρημα των Τεσσάρων»!

Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ οπαδοί του μινιμαλισμού. 
Το αναφέρω επειδή εντέλει το ψηφοδέλτιο με τις προτάσεις για τα αναθεωρητέα άρθρα πάνω στο οποίο έγινε η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή ήταν μόλις… 12 σελίδες. 
Πολιτευτής σχολίασε ότι αυτό δεν ήταν ψηφοδέλτιο, 
αλλά το… «Μυθιστόρημα των Τεσσάρων». 
Θυμίζω ότι το «Μυθιστόρημα των Τεσσάρων» της γενιάς του ’30 (Τερζάκης, Μυριβήλης, Βενέζης, Καραγάτσης) δημοσιεύθηκε το 1958 σε οκτώ εβδομαδιαίες συνέχειες. 
Δεν φαντάζομαι να «μπερδεύτηκαν» κάποιοι από το μακροσκελές κείμενο και γι’ αυτό να μη μέτρησαν σωστά για το άρθρο 3.1…
 Εκκλησιαστικές επιπτώσεις
Σαν μυθιστόρημα, πάντως, ενδέχεται να εξελιχθούν οι συνέπειες από ενδεχόμενη καταψήφιση σε ένα μήνα του άρθρου 3.1. 
Πηγή μου μυημένη στα εκκλησιαστικά εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα έχει και σημαντικές ενδοεκκλησιαστικές επιπτώσεις, καθώς θεωρεί ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα βγει ενισχυμένο αν το άρθρο απορριφθεί. 
Αυτό επειδή πρωτοστάτησε στον σχετικό αγώνα, σε αντίθεση με την Αρχιεπισκοπή που το κράτησε χαμηλά. 
Προσδεθείτε ν’ απογειωθούμε.

Ανασχηματισμός: «Αρραβώνας» με ΓΑΠ, άσχετοι στο ΥΠΕΞ


Όπως αναμενόταν, έλαβε χώρα μίνι ανασχηματισμός, για την ακρίβεια συμπληρώσεις του κυβερνητικού σχήματος. 

Αφορμή ήταν η αντικατάσταση του υφυπουργού Εργασίας Ηλιόπουλου, που είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και της υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης Νοτοπούλου, η οποία είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 
Όπως συνέβη και στον προηγούμενο ανασχηματισμό, ο Τσίπρας εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για να υφυπουργοποιήσει δύο νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν αναφορά σ’ αυτόν, τον Μπάρκα και την Χατζηγεωργίου.
Ο πρωθυπουργός, όμως, εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για να προβεί σε δύο πρόσθετες κινήσεις. 

Η πρώτη αφορά το υπουργείο Εξωτερικών. 
Όπως αναμενόταν, εγκατέλειψε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, αφού έτσι κι αλλιώς μόνο τυπικώς ασκούσε τα σχετικά καθήκοντα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κοτζιάς είχε κινήσει γη και ουρανό για να επιστρέψει, αλλά στην πραγματικότητα στο Μαξίμου ποτέ δεν σκέφθηκαν σοβαρά την επάνοδό του.
Ελλείψει προφανούς εναλλακτικής λύσης, επελέγη, λοιπόν, η αναβάθμιση του Κατρούγκαλου από αναπληρωτή σε υπουργό Εξωτερικών. 

Διαγωνισμός αμοραλισμού

Με εσάνς από Μεγαλοοικονόμου, πλάι στην Παπακώστα, την Κουντουρά και τον Παπαγγελόπουλο, δίπλα στον Σπίρτζη τον Κουρουμπλή και τον Τόσκα, νέο «διάδημα» στην κυβερνητική όψη, αποτελούν δυο φερέλπιδες Πασόκοι, ο Θάνος Μωραίτης και ο Αγγελος Τόσκας.
Θα μπορούσαν ως εύλογη αιτιολογία να οχυρωθούν στο γνωστό και φθαρμένο, που αποτελεί εύκολη δικαιολογία και για κάθε μηδίσαντα, ότι δεν απέδρασαν οι ίδιοι από τις ιδέες τους. 
Εξακολουθούν… να «κατοικούν» σε αυτές (όπως ο Τσίπρας «κατοικεί στα λόγια» του), απλώς το κόμμα τους «μετοίκισε» γι αλλού, και εξ ορισμού το εγκατέλειψαν.
Θα μπορούσαν να το επικαλεστούν αν δεν υπήρχαν τα «scripta manent». 
Ιερεμιάδες των δύο, και κυρίως του πολυγραφότατου κ. Μωραίτη, κατά του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ας πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε από… το 2018 (που από όσο παρατηρούμε, δεν άλλαξε) και τους ώθησε σε φυγή. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν άλλαξε από τότε που τον κατακρεουργούσαν, και η ηπιότερη κατηγορία που του προσήπταν, ήταν ο τυχοδιωκτισμός. 
Αν όντως είχε αλλάξει το κόμμα τους, που ως πριν πολύ πρόσφατα τους φιλοξενούσε, η πρόσκαιρη ιδιώτευση θα ήταν μια αξιοπρεπής λύση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ποδοπατήσει χάριν εξουσίας τις παλιές ριζοσπαστικές του θέσεις, επιδιώκει να κατακτήσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς, αφού μόνο μέσω αυτού ελπίζει ότι θα ξαναγευτεί την ηδονή της εξουσίας. 
Προς τούτο προσελκύει άτομα που έχουν θητεύσει στο ΠΑΣΟΚ, αποσκοπώντας: 

«Κερδάει» ΣΥΝεχώς στο Εξωτερικό, ο ΕΘΝΟμηδενιστής Τσίπρας!!!

   

Στις 6:00 μ.μ. στον Ι.Ν Αγίου Ελευθερίου η ομιλία του Νίκου Λυγερού:«Νοημοσύνη & Πίστη»

Το ξανασκέφθηκε & αποχώρησε από τον ΣΥΝδυασμό Καραμέρου, η Μέμα Χαλιώτη!

Αποχώρησε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, Μέμα Χαλιώτη από τον συνδυασμό #Ενωμένο Μαρούσι, σύμφωνα με ανάρτηση του Γιώργου Καραμέρου. 
Η υποψήφια βουλευτής στη Β΄ Αθηνών το 2012 με τη Ν.Δ. του Σαμαρά, Επτανήσια στην καταγωγή, μουσικός στο επάγγελμα, που μεγάλωσε στο Μαρούσι, τον Ιανουάριο είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά της, ενισχύοντας τον ανεξάρτητο συνδυασμό με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμέρο.
Η ίδια, κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, είχε δηλώσει πως αποφάσισε να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, καθώς ήθελε να προσφέρει στην πόλη της, δίνοντας βάση στον πολιτισμό της καθημερινότητας των πολιτών μέσω της κοινωνικής αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της υποστήριξης των ευπαθών ομάδων, με έμφαση στον πολιτισμό των τεχνών και των γραμμάτων.
Αναφερόμενος  στην αποχώρηση της Μέμας Χαλιώτη από το @Ενωμένο Μαρούσι , ο εκλεκτός υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ,των Οικολόγων & λοιπών δημοκρατικών Δυνάμεων(π.χ. οι ξοφλημένοι Πασόκοι), τόνισε τα εξής:
Δηλώνω σταθερά ότι σε πείσμα των κομματικών επιτελείων που θέλουν να διχάσουν το Μαρούσι, εμείς προχωράμε για να ενώσουμε και να εκφράσουμε όλες τις Μαρουσιώτισσες & Μαρουσιωτες. Απέναντι σε όσους ονειρεύονται το βράδυ των εκλογών το Μαρούσι με γαλάζιο ή κόκκινο χρώμα, τους απαντάμε ότι η πολυχρωμία της δημιουργίας και της ανεξαρτησίας από τους κομματικούς στρατούς θα επικρατήσει!

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Την ετήσια πίττα του κόβει αύριο στις 9:00 μ.μ. το «Κίνημα Άρδην»

Αύριο στις 6:00 μ.μ. η εκδήλωση με θέμα: «Ο δάσκαλος Όμηρος - Ο Οδυσσέας δεν είναι αυτός που μάθαμε»!

Αύριο στις 9:00 μ.μ. ο ετήσιος χορός του Συλλόγου «Άγιος Κωνσταντίνος»


H UNESCO Βορείων Προαστίων στηρίζει το έργο του Συλλόγου «Ελπίδα»


Η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων στηρίζει 
το έργο του Συλλόγου «Ελπίδα» και τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου
Μ. Πατούλη Σταυράκη: 
«Ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί αλλά στη μάχη αυτή χρειάζεται όλοι μας να συστρατευτούμε στο πλευρό του Συλλόγου “Ελπίδα” στηρίζοντας το όραμα και το πολύπλευρο έργο του»
Το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας για τα παιδιά με καρκίνο που εκπέμπει ο Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» μοιράστηκε η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, δίνοντας το «παρών» στη φιλανθρωπική βραδιά με τίτλο “Share the Love” που πραγματοποίησε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου.
Με την ευκαιρία της παρουσίας της η κ. Πατούλη, έστειλε μήνυμα στήριξης του έργου του Συλλόγου «Ελπίδα» με επίκεντρο και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα.

Mε CIA αλλά χωρίς ΤαCIA, ο μίνι ανασχηματισμός των ανικάνων «Αριστερών» Απατεώνων

Σε μίνι ανασχηματισμό σε πέντε υπουργεία προχώρησε σήμερα, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 
Τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε στις 13.30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.
Τα ονόματα των νέων υπουργών και υφυπουργών είναι:
Υπουργός Εξωτερικών: Γιώργος Κατρούγκαλος
Αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις: Σία Αναγνωστοπούλου
Υφυπουργός Μακεδονίας  - Θράκης (Υπουργείο Εσωτερικών): Ελευθερία Χατζηγεωργίου
Υφυπουργός Εργασίας: Κωσταντίνος Μπάρκας
Υφυπουργός Υποδομών: Θάνος Μωραϊτης
Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Άγγελος Τόλκας
Με τον μίνι ανασχηματισμό μπαίνει τέλος και στη θητεία του πρωθυπουργού στον θώκο του υπουργού Εξωτερικών, θέση που είχε αναλάβει προσωρινά μετά την επεισοδιακή παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Κοινοβουλευτική κομματοκρατία ...

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι το κομματικό σύστημα δεν έχει πάρει κανένα μάθημα από το παρελθόν και εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει υπέρ του λαού, αλλά σαν ο λαός να υπάρχει για να εξυπηρετεί το σύστημα. 
Η αναθεώρηση του Συντάγματος έδειξε όχι μια Βουλή, αλλά μια παιδική χαρά. Μισθοδοτούμενη από τους πολίτες.
Και για να μην πολυλογούμε:
Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δεν γίνεται για να εξυπηρετούνται τα κόμματα, αλλά ο λαός. Οι πολίτες. 
Για να υπάρχει μια εξουσία, ανεξάρτητη από την κυβέρνηση, που να εξασφαλίζει ότι το Σύνταγμα τηρείται και δεν παραβιάζεται. 
Αυτός είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα.
Επομένως, δουλειά των κομμάτων είναι να κόψουν το λαιμό τους να εκλέγουν πρόεδρο από τη Βουλή, όπως ορίζει το Σύνταγμα. 
Και δεν είναι καθόλου δουλειά τους να αλληλοϋποβλέπονται, να αλληλοϋπονομεύονται, να δρουν με γνώμονα αν τα συμφέρει ή όχι να εκλέξουν πρόεδρο και με πόσες ψήφους, αν η εκλογή σημαίνει νίκη ή ήττα του τάδε ή του δείνα κόμματος και αν θα εκμεταλλευτούν την εκλογή για να στριμώξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ή να ρίχνουν κυβερνήσεις.
Όλα τα αυτά είναι αρρώστιες, δυσλειτουργίες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και απαξίωσή της στα μάτια των πολιτών. 
Πράγματα εξαιρετικά επικίνδυνα. 
Η εκλογή προέδρου είναι επιβεβαίωση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και η μη εκλογή του είναι ήττα της και ήττα των πολιτικών μηχανισμών της, που είναι τα κόμματα.
 Όλα τα άλλα είναι κουβέντα να γίνεται
Η θρησκεία και οι εκκλησίες υπάρχουν, είτε το θέλουμε είτε όχι. 
Και υπάρχουν πιστοί, είτε το θέλουμε είτε όχι. 
Επομένως, μέχρι οι θρησκείες να εξαφανιστούν – αν εξαφανιστούν-και μέχρι οι πιστοί να πάψουν να υπάρχουν, δουλειά των κομμάτων είναι να φροντίζουν για την αρμονική λειτουργία τους με το κράτος. 

ΣΥΝ - ταγμα - τική αναθεώρηση υπο Ευρω - Γερμανική Οικονομική κατοχή!

Θα ξανακάνουν εκλογικά κόλπα με την προεδρική εκλογή;

Η χθεσινοβραδινή καταψήφιση από κυβερνητικούς βουλευτές της δυνατότητας να αποσυνδεθεί η προεδρική εκλογή από τις εθνικές εκλογές, καταδεικνύει την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει δυσχέρεια (αν όχι να προβεί σε δολιοφθορά) της συντεταγμένης πορείας της χώρας. 
Το φάντασμα του Δεκέμβρη του 2014 αναδύεται επίφοβο.
Είχε διαφανεί στη Βουλή ότι η συνταγματική αναθεώρηση δεν θα όδευε σε δρόμους θεσμικής ομαλότητας. 
Ο κ. Τσίπρας ήταν άγαρμπος - όπως μόνο κ. Τσίπρας μπορεί να είναι - προσπαθώντας να μοχλεύσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, λόγω της άρνησης Μητσοτάκη να συναινέσει από τώρα στην εκλογή Παυλόπουλου ως επόμενου ΠτΔ. 
Του ευχήθηκε «καλά εσωκομματικά ξεμπερδέματα», αποκαλύπτοντας εν τω θυμώ του, τον λόγο της παράταιρης και πρόσκαιρης πρότασης.
Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με τα ομολογουμένως καλά ελληνικά του (δυσεύρετο σε Συριζαίο και δη σε στέλεχος εκκολαφθέν στα σπλάχνα του κόμματος), έντυσε την πρόταση με φρασεολογία που κολακεύει το φαντασιακό των αριστερών.
Ισχυρίστηκε ότι στη βουλή αναδείχτηκαν οι βαθιές ιδεολογικές διαφορές ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ «που σκιαγραφούν μια καθαρά κοινωνική και πολιτική αντίθεση που περιγράφεται από το δίπολο λαός – ελίτ (σ.σ όπου ως γνωστόν η αριστερά κατά γενεσιακή νομοτέλεια εκφράζει το λαό. 
Το είδαμε άλλωστε ιστορικά. 
Όταν ο λαός δεν το νομίζει, απλώς δεν ξέρει τι του γίνεται, γι’ αυτό και η Αριστερά ως προστάτης του, φροντίζει να του επιβάλλει παντί τρόπω την παρουσία της).

«Κούφια» λόγια για βασιλείες!!!


Η αλήθεια είναι ότι όσα διαμείβονται στην Ολομέλεια δεν θυμίζουν ακριβώς εκδήλωση του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». 
Βέβαια, με τόση ποίηση που ακούγεται τελευταία, θα μπορούσε ο «Παρνασσός» να τους κάνει ένα σεμινάριο. 
Ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας τσιτάρισε Καβάφη προ ημερών για να αντιμετωπίσει τον Πάνο Καμμένο. 
Ηταν αυτή η ποιητική έξαρση (ίσως και έπαρση) του Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, που πιστεύω ότι έκανε τον εισηγητή της Ν.Δ. στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση να πληρώσει τους συριζαίους με το ίδιο νόμισμα.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση της ημέρας που ήταν το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κατεύθυνση (ή και το περιεχόμενο) των αναθεωρητέων άρθρων δεσμεύει την επόμενη Βουλή, ο Κώστας Τασούλας κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αρχίσουν να μελετούν Καβάφη για να είναι εναρμονισμένοι με τον πρωθυπουργό. 
Αρχισε μάλιστα να απαγγέλλει στίχους από τους «Αλεξανδρινούς βασιλείς» του Καβάφη. 
Οπου –για να μην σας κουράζω– οι Αλεξανδρινοί μαζεύονται στην πλατεία για να δουν την Κλεοπάτρα να ανακηρύττει τα παιδιά της βασιλείς, τον Καισαρίωνα, τον Αλέξανδρο, τον Πτολεμαίο. Τον Καισαρίωνα, μάλιστα, τον είπαν «Βασιλέα των Βασιλέων». 
«Οι Αλεξανδρινοί ένοιωθαν βέβαια που ήσαν λόγια αυτά και θεατρικά... κ’ ενθουσιάζονταν κ’ επευφημούσαν... γοητευμένοι με τ’ ωραίο θέαμα, μ’ όλο που βέβαια ήξευραν... τι κούφια λόγια ήσανε αυτές η βασιλείες»... 
Τους παρέπεμψε δε στις «κούφιες» διατάξεις περί δεσμευτικότητας και τους είπε ότι επειδή στην επόμενη Βουλή θα είναι νοκ άουτ, επιδιώκουν να δεσμεύσουν την επόμενη. 
Πληροφορούμαι ότι στην αίθουσα επικράτησε κόλαση. 

Ολοκαύτωμα πάλι;


Κρύο, χειμώνας βαρύς. Από τους ανθρώπους απόμεναν οι βαλίτσες τους. Μοναχές. 
Τις μάζευαν τα σκυλιά οι ναζιστές κι έκαναν διαλογή. Γυαλιά, τσατσάρες, πορτοφολάκια, ρούχα, κάπου - κάπου παπούτσια, λίγα βιβλία, αναμνηστικές φωτογραφίες.
Γυαλιά ορφανά. Ο άνθρωπός τους έμπαινε για λουτρό στον θάλαμο αερίων.
Τσατσάρες άνεργες. Κουρεμένα κεφάλια, ανδρών και γυναικών. 
Με τα μάτια πια μαύρα, ό,τι χρώμα κι αν είχαν. 
Άχρωμα τα στρατόπεδα και γκρι, τι τα χρειάζονταν πια τα χρώματα τα μάτια;…
Πορτοφολάκια, σαν στόματα ανοιχτά, άλαλα πια. 
Ούτε ένα πέφνιχ μέσα για το ψωμί ούτε μια δραχμή για την εφημερίδα. 
Ούτε δυο δάχτυλα ζεστά να τα ψαχουλεύουν – πορτοφολάκια κρύα, ανοιχτά, χάσκουν καθώς δίπλα τους κοκαλώνουν τα ρούχα και οι αναμνηστικές φωτογραφίες ξεθωριάζουν, όπως ξεθώριασε ο καπνός των κρεματορίων απ’ τη μνήμη μας.
Ποια άγνοια τρώει το μυαλό του πιτσιρικά που χαράζει αγκυλωτούς σταυρούς στη ζωή του; 
Ποια φρίκη κατοικεί στην ψυχή εκείνων που βεβηλώνουν τα μνημεία του Ολοκαυτώματος των Εβραίων; 
Τι δεν έχουν καταλάβει από τον φόνο, τη διαπραγή, τον εξανδραποδισμό και τη σκύλευση των ανθρώπων μόνον και μόνον για την καταγωγή τους ή την πίστη τους; 
Κάτι τρέχει εδώ! Το δηλητήριο είναι καυτό. 
Οι νεοναζί ξέρουν τι είναι το είναι τους. 

Περιοδεία του Δημήτρη Στρατούλη στο παλιό αμαξοστάσιο & στο κτίριο του Δημαρχείου Αμαρουσίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου η περιοδεία του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ της ΛΑ.Ε στο Μαρούσι
Ο Δ. Στρατούλης, συνοδευόμενος από τη συντονίστρια της οργάνωσης της ΛΑ.Ε Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Μελισσίων, Ελένη Δημητρακοπούλου και από πολλά μέλη της τοπικής οργάνωσης, συναντήθηκε κατ’ αρχήν με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου Νίκο Καλλιμάνη και άλλα μέλη του Δ.Σ.
Ο πρόεδρος του συλλόγου ενημέρωσε το κλιμάκιο της ΛΑ.Ε για τα προβλήματα των εργαζομένων του δήμου Αμαρουσίου και κυρίως για τα συχνά εργατικά ατυχήματα και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παρθούν, για την ανάγκη μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, για τη διασφάλιση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, για την πρότασή τους για το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου (ηλεκτροφωτισμός, ανακύκλωση) κλπ.
Ο Δημήτρης Στρατούλης εξέφρασε τη στήριξη της ΛΑ.Ε στα αιτήματα του συλλόγου και τόνισε ιδιαίτερα τα εξής:

«Tο «the Mall» ζει και βασιλεύει & το ελληνικό δημόσιο κοροϊδεύει;»

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης υπέβαλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με θέμα «Tο «the Mall», ζει και βασιλεύει και το ελληνικό δημόσιο κοροϊδεύει;»
Η ερώτησή του:
Με αλλεπάλληλες ερωτήσεις μου προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών (3668/443/11-11-13) και Δικαιοσύνης (3022/318/22-10-13 και 4910/533/29-11-13) είχα εντοπίσει διάφορες μεθοδεύσεις που αποσκοπούσαν σε σκανδαλώδεις διευκολύνσεις του Mall, συμφερόντων της εταιρείας Lamda Olympia Village.
Σε όλες τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου είχα αξιοποιήσει σοβαρά, αποκαλυπτικά στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες. 
Παρά τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές και δημοσιογραφικές αναφορές μιας «αμαρτωλής» ιστορίας με 16ετες παρελθόν, βρισκόμαστε σήμερα σε φάση «ευνοϊκής στασιμότητας» που προφανώς χαροποιεί την ιδιοκτήτρια εταιρία, γιατί κατά τα φαινόμενα, ούτε πρόστιμό ύψους 133 εκ. ευρώ κατέβαλε στο Ελληνικό Δημόσιο, ούτε προχώρησε σε τακτοποίηση αυθαιρέτου. Συγκεκριμένα, δεν έχει καταβληθεί παράβολο μόλις 10.000 ευρώ!
Αξίζει εν προκειμένου να επισυναφθεί αυτούσιο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της έγκριτης εφημερίδας Realnews της 16ης Μαρτίου 2016 το οποίο υπογράφεται από τον κ. Κασσιανό Τζέλη.
Συγκεκριμένα, εξιστορούνται όλα τα στάδια των προκλητικών διευκολύνσεων για το αυθαίρετο «The Mall» της Lamda, που μάλιστα είχε προκαλέσει τότε την παρέμβαση του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

Σαν βομβαρδισμένη πόλη το Πολύδροσο, καταγγέλει ο τοπικός Σύλλογος!

Ενώ η πόλη τρέχει σε προεκλογικούς ρυθμούς εν όψει των δημοτικών εκλογών, το Πολύδροσο μοιάζει εγκαταλελειμμένο από τη Δημοτική Αρχή.
Οι πολυαναμενόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, παρά τις υποσχέσεις  από τα αρμόδια χείλη, τις δημόσιες ανακοινώσεις ξεχασμένες σε κάποιο συρτάρι. 
Το κυκλοφοριακό αλαλούμ συνεχίζεται σε καθημερινή βάση …
Τα έργα κατασκευής αγωγών ομβρίων με ελλιπή τήρηση των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας,  προσθέτουν στην αναστάτωση των κατοίκων και δημιουργουν επικίνδυνες καταστάσεις …!!!
Το να αναφερθούμε στην απουσία οδοκαθαριστών για τη καθαριότητα στους δρόμους, μοιάζει μάλλον πολυτέλεια…     
Που πάμε με αυτή την κατάσταση στο Πολύδροσο,  άγνωστο...  
Πότε και Ποιος θα ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη κατάσταση,  
ελπίδα των κατοίκων και δημοτών οι οποίοι θα εκφραστούν στις προσεχείς εκλογές.

Οι θέσεις της υποψήφιας Δημάρχου Μαίρης Διακολιού, για το Δάσος Συγγρού

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Δάσους Συγγρού», κατά τον εορτασμό των 15 ετών προσφοράς του και την κοπή της βασιλόπιτας προσκάλεσε - μεταξύ άλλων υποψηφίων- και την υποψήφια Δήμαρχο και νυν Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλο Μαίρη Διακολιού για να εκθέσουν το πρόγραμμα και τις θέσεις τους για το Δάσος Συγγρού.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Μαίρη Διακολιού κατέθεσε 15 σημεία για την αναβάθμιση και προστασία του Δάσους, τονίζοντας κυρίως ότι θα πρέπει να διατηρηθεί ο δασικός του χαρακτήρας πέρα από τις επιβουλές και μεθοδεύσεις που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους
όπως πχ η απόπειρα να ενταχθεί το Δάσος στο Υπερταμείο ή 
η μεθόδευση Καραμέρου να καταστεί το Δάσος τάχα ως πόλος τουριστικής ανάπτυξης
που αποκρούστηκε με ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ δεσμεύτηκε ότι το Δάσος θα παραμείνει αποκλειστικά ως χώρος χρήσης από τους πολίτες που απολαμβάνουν να περπατούν μέσα σε αυτό.
ΤΑ 15 ΣΗΜΕΙΑ:
Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, το Δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες και πρέπει να διατηρήσει για πάντα τον δασικό του χαρακτήρα, πάντα με σεβασμό στη διαθήκη της Ιφιγένειας Συγγρού.
Για να στηριχθεί ο δασικός χαρακτήρας του Συγγρού, του κοσμήματος της πόλης μας, αρχικά και κυρίως θα πρέπει να επιδιώξουμε ο Δήμος πάντα να βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον εκάστοτε Πρόεδρο του ΙΓΕ, γιατί το ΙΓΕ είναι εκείνο που διαχειρίζεται το κληροδότημα και έχει την αρμοδιότητα να λαμβάνει πρωτοβουλίες.
Το ίδιο αγαστή συνεργασία θα πρέπει να έχει ο Δήμος και με όλους τους Συλλόγους και φορείς που έχουν σκοπό την προάσπισή του.

«Φίλοι του Δάσους Συγγρού»:Συμπλήρωσαν 15 χρόνια εθελοντικής προσφοράς & δράσης !

Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, ο εορτασμός των 15 χρόνων εθελοντικής προσφοράς και δράσης του συλλόγου, «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού».
Στην ομιλία τη η πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου,  υπογράμμισε ότι η ίδρυση του σωματείου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» υπήρξε μια επιτακτική ανάγκη της εποχής  εκείνης προκειμένου να προστατευθεί ένας Δάσος 950 στρεμμάτων, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπως είχε χαρακτηριστεί, που το επωφθαλμιούσαν πολλοί. 
Περιέγραψε με γλαφυρότητα την κατάσταση του τότε και τους αγώνες των τόσων χρόνων που δικαιολογούν τον σημερινό εορτασμό, παρόλο που όπως είπε, «τα προβλήματα στο δάσος δεν έχουν εκλείψει και χρειάζεται συνεχής εγρήγορση». 
Ολοκληρώνοντας τόνισε τη σπουδαιότητα του Δάσους Συγγρού ως πνεύμονα πρασίνου στην Αττική. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι 
«ο Σύλλογός μας, δραστηριοποιείται με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου το Δάσος Συγγρού να παραμείνει μία όαση οξυγόνου, γαλήνης και φυσικής απόλαυσης για τον ταλαιπωρημένο κάτοικο του λεκανοπεδίου, ένα πολύτιμο δείγμα αυθεντικού αττικού τοπίου, ένα κόσμημα για τα προάστιά μας με μόνες εντός του εγκαταστάσεις τα εκπαιδευτικά κτίσματα του ΙΓΕ, τα σχολεία και μία πρότυπη γεωργική βιβλιοθήκη για όλη την Ελλάδα»
Επίσης ανέφερε ότι το πιο σημαντικό κομμάτι του Δάσους που χρήζει άμεσης λύσης είναι η φύλαξή του.

Η Μαρίνα - Ελένη Σμαραγδή νέα πρόεδρος στο Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου

Σύμφωνα με το άρθρο 12. του Καταστατικού, την Παρασκευή 1η  Φεβρουαρίου 2019 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο  συγκροτήθηκε σε σώμα, με μυστική ψηφοφορία και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                       Σμαραγδή Μαρίνα - Ελένη
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:              Αργυρόπουλος Αλέξανδρος
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:        Δάνου  Κωνσταντίνα (Κέλλυ)
ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :Γούναρη Δέσποινα 
ΤΑΜΙΑΣ:                              Καϊμάκη Λαμπρινή (Ρούλα)
ΜΕΛΟΣ:                               Περλέρος Βασίλειος
ΜΕΛΟΣ:                               Μιχαηλίδου Ναταλία - Δήμητρα

Στα εγκαίνια του δημοτικού Οδοντιατρείου ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πάνος Βραχνός

Στην εκδήλωση των εγκαινίων του Οδοντιατρείου του Δημοτικού Κοινωνικού Πολυιατρείου και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αμαρουσίου, που έγιναν χτες 13 Φεβρουαρίου 2019 στο κτίριο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου (Παλαιολόγου 9), παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου με το συνδυασμό «Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή» κ. Πάνος Βραχνός.
O κ. Βραχνός εξήρε το πολύ σημαντικό έργο που έχει κάνει ο Δήμος Αμαρουσίου στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών, έργο το οποίο – όπως είπε – θα συνεχίσει και ο ίδιος, εφόσον οι δημότες επιλέξουν το συνδυασμό του ως τη νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Προσφορά φαρμάκων από το Σύλλογο «Ο Άγιος Ελευθέριος», στο Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο Αμαρουσίου

Προσφορά φαρμάκων στο Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο Αμαρουσίου από τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωρού Λάκκα Κόττου «Ο Άγιος Ελευθέριος»
Μεγάλη ποσότητα φαρμάκων παρέδωσε στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμαρουσίου ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού –Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωρού Λάκκα Κόττου «Ο Άγιος Ελευθέριος» κ. Αθανάσιος Νησιώτης.
 Τα φάρμακα παρέλαβε ο Πρόεδρος του ΟΙΚΟΙΠΑΔΑ κ. Πέτρος Κόνιαρης, ο οποίος εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, ευχαρίστησε τον κ. Νησιώτη και το Σύλλογο για την ευγενική πρωτοβουλία προσφοράς φαρμάκων στην πρότυπη δομή του Κοινωνικού Φαρμακείου, που καλύπτει τις ανάγκες όσων αδυνατούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.   

Η αλήθεια για τα δύο ασθενοφόρα του Δήμου Αμαρουσίου

Το Κεντρικό Κράτος εμποδίζει την αυτοδιοίκηση & το Δήμο Αμαρουσίου, να ανταποκριθούν στον κοινωνικό τους ρόλο
Με αφορμή δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας στην οποία κατηγορείται η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, πως δεν αξιοποιεί τα δύο ασθενοφόρα οχήματα που ανήκουν στην κυριότητα του, τα οποία δωρίσθηκαν από την Ομοσπονδία Σαμαρειτών της Γερμανίας , θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
Α) Τα δύο ασθενοφόρα δόθηκαν αρχικά το πρώτο στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Και το δεύτερο, στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
Β) Όσον αφορά το πρώτο ασθενοφόρο, η  Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, αφού ολοκλήρωσε τις διαδικασίες εκτελωνισμού και ελέγχου ΚΤΕΟ, μεταβίβασε την κυριότητα λόγω δωρεάς στο Δήμο Αμαρουσίου, προκειμένου ο τελευταίος να εκδώσει άδεια κυκλοφορίας.
Κατόπιν κτήσης της κυριότητας από το Δήμο Αμαρουσίου, ο Δήμος υπέβαλε λίγες μέρες αργότερα, και ειδικότερα την 26η Μαρτίου 2018 αίτημα για την ειδική εξαίρεση του δωρηθέντος σε αυτόν ασθενοφόρο προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.
Έκτοτε, και κατόπιν επανειλημμένων οχλήσεων προς το αρμόδιο Υπουργείο και τον Υπουργό κ. Σπίρτζη ειδικότερα, δεν έχει ληφθεί ουδεμία απόφαση για την εξαίρεση του οχήματος, προκειμένου ο Δήμος, ακολούθως, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες (έκδοση βεβαίωσης καταλληλόλητας από το ΕΚΑΒ, έκδοση άδειας κυκλοφορίας κ.λ.π.)
Το Υπουργείο είναι αυτό που δεν έχει ανταποκριθεί στις ευθύνες του, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η αξιοποίηση του πρώτου ασθενοφόρου.

Παρκαρισμένα στο γκαράζ του Δήμου Αμαρουσίου, τα ασθενοφόρα που παρελήφθησαν τον Φλεβάρη του 2016!!!

        «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:
Γιατί «σαπίζουν» τα ασθενοφόρα στο γκαράζ του Δήμου Αμαρουσίου; 
Τα σύγχρονα ασθενοφόρα που φαίνονται στις φωτογραφίες σαπίζουν εδώ και μήνες στο γκαράζ του Δήμου Αμαρουσίου, με ευθύνη του δημάρχου της πόλης και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ, Γιώργου Πατούλη, που σημειωτέον είναι και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Προφανώς πρόκειται για τα ίδια ασθενοφόρα που ο δήμαρχος, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, παρέλαβε  ως δωρεά από την Ομοσπονδία Εθελοντών Σαμαρειτών της Γερμανίας.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Αττικής σε σχόλιό της τονίζει:

Στις 4:00 μ.μ. το ΔΩΡΕΑΝ φορολογικό σεμινάριο στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

H Βάσια Δανιά αύριο στις 10:30 μ.μ. στη «BABEL»

Ὁλοταχῶς πρὸς τὴν Ελληνο-Τουρκικὴ ΣΥΝομοσπονδία ;

Ἕνα ἐπικίνδυνο & «ἀπαγορευμένο» κείμενο ποὺ ἐπανέρχεται τὸ 2019, ἐπὶ διακυβερνήσεως Τσίπρα!
Τὸ κείμενο ποὺ ἀκολουθεῖ εἶχε δημοσιευθῆ ὡς ἐπίλογος στὴν πρώτη ἔκδοση τοῦ βιβλίου μου, Ἱστορία τῆς Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας, Ἑστία, 1988, ὡς καὶ στὴν δεύτερη ποὺ ἠκολούθησε δύο μῆνες ἀργότερα, μέσα στὸν χρόνο, λόγῳ τῆς μεγάλης ἀπηχήσεως ποὺ αὐτὸ τὸ βιβλίο εἶχε στὸ ἑλληνικὸ κοινό, ἀλλὰ έξηφανίσθη ἀπὸ τὶς ἑπόμενες 3η καὶ 4η ἔκδοση τοῦ ἔργου, προφανῶς διότι ὁ κόσμος δὲν ἦτο ἀκόμη ἔτοιμος νὰ τὸ ἀποδεχθῇ. 
Σήμερα, μὲ τὴν ἀλλαγὴ τῆς ἐξωτερικῆς πολιτικῆς στὶς δύο ὄχθες τοῦ Αἰγαίου, ἡ κοινὴ γνώμη στὴν Ἑλλάδα καὶ τὴν Τουρκία ἔχει ἀρκοῦντος ὡριμάσει γιὰ νὰ τὸ διαβάσῃ μὲ τὴν πρέπουσα ψυχραιμία. 
Ὁ Τοῦρκος ὑπουργὸς τῶν Ἐξωτερικῶν Νταβούτογλου ἐδήλωσε ὅτι ἡ ἐπέκταση ἀπὸ τὰ ἕξι  στὰ δώδεκα ναυτικὰ  μίλια τῶν χωρικῶν ὑδάτων τῆς Ἑλλάδος δὲν καθιστοῦν πλέον γιὰ τὴν Τουρκία αἰτία πολέμου –casus belli. 
Ὁ δὲ ἀντιπρόεδρος τῆς ἑλληνικῆς κυβερνήσεως Θεόδωρος Πάγκαλος ἐξέφρασε στὴν Σμύρνη τὴν ἱκανοποίησή του γιὰ τὴν ἄρση τοῦ casus belli, στὶς 18 Σεπτεμβρίου 2010 καὶ ἐπανέφερε τὴν ἀτμόσφαιρα Κεμάλ-Βενιζέλου τοῦ 1930. 
Ὁλοταχῶς δηλαδή, πρὸς τὴν ἑλληνοτουρκικὴ συνομοσπονδία 
α) Τὸ διαζύγιο τοῦ 1923
Ἕνα διαζύγιο  δύναται νομικὰ νὰ εἶναι τελεσίδικο. Ψυχολιγικὰ δὲν εἶναι. 
Μετὰ ἀπὸ τὸ γκρέμισμα μίας Αὐτοκρατορίας δύο χιλιετηρίδων ἕνα τεράστιο ψυχολογικὸ, ἀλλὰ καὶ πολιτιστικό, οἱκονομικό, πολιτικὸ καὶ στρατηγικὸ κενὸ ζητᾷ νὰ καλυφθῇ, ἡ πληγὴ ποὺ ἐχαράχθη στὸ Αἰγαῖο μεταξὺ τῆς  Ῥούμελης καὶ τῆς Ἀνατολίας, νὰ ἐπουλωθῇ. 
Ἑπτὰ χρόνια μετὰ τὴν καταστροφή, Βενιζέλος καὶ Ἀτατοὺρκ προσεπάθησαν νὰ ἀναστηλώσουν τὴν Βυζαντινωθωμανικὴ Αὐτοκρατορία ὑπὸ τὴν μορφὴ μίας ἑλληνοτουρκικῆς συνομοσπονδίας. Ἀπέτυχαν. 
Ἐβιάσθησαν οἱ ῥεαλιστὲς νὰ καγχάσουν. Οὐτοπία εἶπαν. 
Ἀλλὰ τὰ σοβαρὰ αὐτὰ ἐνηλικιωμένα μυαλὰ μήπως ηὖραν λύση; 
Καμμία ἀπολύτως, ἐκτὸς ἀπὸ τὴν προοπτικὴ συνεχοῦς ἀναμετρήσεως καὶ τὸν κίνδυνο σταδιακῆς κατατμήσεως τοῦ ὑπάρχοντος ἑλληνικοῦ κράτους. 
Δὲν εἶναι λοιπὸν μάταιο νὰ ἀναζητήσουμε μία λύση στὸ πλαίσιο τῆς ἀνασυστάσεως τοῦ ἑλληνοτουρκικοῦ συνόλου. 
Νομίζω πὼς χρειάζονται γι’αὐτὸ τέσσερα πράγματα:

Γεωπολιτική κρίση με οσμή πετρελαίου & Μακεδονική σαλάτα!

Είναι «ηθικό» όταν προέχει ο έλεγχος των τεράστιων πετρελαϊκών αποθεμάτων
Μήπως καταντά κωμικά ειρωνικό πως η γαλλική κυβέρνηση ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από την Ιταλία, μετά την ανακοίνωση για ιταλική ανάμειξη στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της Γαλλίας;
Την ίδια στιγμή όμως, η Γαλλία μαζί με ομάδα ευρωπαϊκών χωρών συμμετέχουν στην πραξικοπηματική προσπάθεια των ΗΠΑ για ανατροπή του προέδρου Μαδούρο στην Βενεζουέλα με εγκάθετο της Ουάσινγκτον.
Η διαμάχη Γαλλίας – Ιταλίας έχει τις ρίζες της στην απόφαση του  προέδρου Μακρόν νε υποβαθμίσει τις «αντιευρωπαϊκές» προσπάθειες της πρόσφατα εκλεγμένης ιταλικής κυβέρνησης (συνασπισμού του αριστερόστροφου Κινήματος Πέντε Αστέρων και του δεξιού La Lega).
Τα δύο αυτά ιταλικά κόμματα είναι ιδιαίτερα επικριτικά για το κατεστημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική πολιτική που εφαρμόζουν. 
Την οποία ασπάζεται πλήρως ο πρώην τραπεζίτης των Ρότσαϊλντ, τωρινός πρόεδρος Μακρόν της Γαλλίας.
Η ιταλική κυβέρνηση επίσης επικρίνει την απόλυτη υιοθέτηση από την Γαλλία της εγκληματικής στρατιωτικής ανάμειξης των ΗΠΑ και των άλλων ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Μέση Ανατολή (Συρία) και την Βόρειο Αφρική (Λιβύη).
Εκείνο που ιδιαίτερα ενόχλησε την κυβέρνηση στο Παρίσι, ήταν η συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας (και ηγέτης των «5 Αστέρων») Luigi Di Maio με μέλη των «Κίτρινων Γιλέκων» – του διαμαρτυρόμενου κινήματος για την οικονομική πολιτική Μακρόν στην Γαλλία, που διαδηλώνουν εδώ και 12 εβδομάδες.